-913

Nije namijenjeno rješavanju problema kao što su:

- problematično ponašanje pojedinaca, nesporazumi sa
  susjedima i/ili bilo kojom skupinom ljudi

- bilo kakva hitna intervencija (poplava u stanu i sl.)

- psi koji ometaju lavežom ili nisu na uzici ili nemaju brnjicu

- požari, zagađenja zraka i vode

- buka

- prijedlozi za postavljanje novih posuda za otpad, novih
  rasvjetnih tijela, semafora i slično

- žalbe na rad gradskih tijela ili bilo kojih tijela javne uprave

- bespravna gradnja

- divljanje po cestama, konzumiranje droga, javna opijanja,
  nasilje nad životinjama, preprodaja i sl.

Za to postoje nadležna tijela kojima se uvijek možete obratiti.

SLUŽBENA STRANICA

POGLEDAJTE

POPIS ULICA

GRAD METKOVIĆ

TISAK

OSMRTNICE

KONTAKT

Vijesti

arhiv vijesti

 Šport

'Vjeverice' pobjednici vrtičke olimpijade

Metković, 31.5.2009. - U četvrtak je na igralištu NK Metković održan Olimpijski festival dječjih vrtića Grada Metkovića. Nastupile su četiri ekipe: Vjeverice, Slavuji, Žapci i Galebovi, a vodile su ih tete Sandi Šprlje, Tanja Njavro, Julija Bebić i Mirjana Medar.

 Obljetnice

Okupio se 17. naraštaj gimnazijalaca

Metković, 30.5.2009. - Sedamnaesti naraštaj maturanata metkovske Gimnazije okupio se nedavno kako bi proslavio 35. obljetnicu mature. Od 63 bivša učenika iz dva odjela ovaj put na proslavu je došlo njih 28 s razrednicom 4. a prof. Nadom Gnječ.

 

 Izbori

Završni skup Jambine Nezavisne liste

Metković, 29.5.2009. - Večeras je pred oko osamsto Metkovaca i žitelja doline Neretve svoj završni predizborni skup održala Nezavisna županijska lista Stipe Gabrića Jambe koja potporu daje kandidatkinji za županicu Miri Buconić. Potporu aktualnoj žpanici daju i županijski SDP te HNS.
Iz završnoga govora metkovskoga gradonačelnika treba istaknuti poziv svim Metkovcima i Neretvanima da u drugom krugu ne glasuju prema stranačkoj pripadnosti nego za svoj Metković i Neretvu i tako nastave kontinuitet razvoja koji su u dobroj suradnji sa županijom imali proteklih godina.

 

 Šport

Otvoreno sedam novih igrališta

Metković, 29.5.2009. - Nakon što je nedavno otvoreno igralište za male sportove kod crkve Sv. Frane danas ih je svečano otvoreno još sedam, a sve je počelo na Dubravici (slika gore).

 Kultura

Posljednji koncert HGSM-a

Metković, 29.5.2009. - U organizaciji Hrvatske glazbene scene mladih i Osnovne glazbene škole Metković u Galeriji GKS-a Metković sinoć su se ljubiteljima klasične glazbe predstavili flautist Cveto Kobal i pijanist Jakša Zlatar.

 Show business

Novi spot 'Gracije'

Metković, 28.5.2009. - Nakon spotova za pjesme Kroacijo i Krv nije voda, stigao nam je i treći spot iz trilogije Crven, bijel` i plavi za pjesmu Sjajna zvijezdo s albuma Krv nije voda.  Time Matija i Jure iz metkovsko-zagrebačke Gracije zaokružuju slikovnu i tekstualnu povezanost tih pjesama.

 Maraton lađa

Lađarima nagrada za kreativnost

Metković, 26.5.2009. - Udruga lađara Neretve dobila je još jedno vrijedno priznanje za svoj rad i to na Danu kreativnosti i inovativnosti koji je 20. svibnja održan u Zagrebu.

 Šport

Bijelome Viru pobjeda u bućama

Metković, 25.5.2009. - Jučer je ispred hotela Narona na Trgu kralja Tomislava održano Prvenstvo Dalmacije u balotama (bućama) koje već četvrti put za redom organiziraju Slobodna Dalmacija, Karlovačko pivo i Jadransko osiguranje.

 Šport

Otvoreno igralište na Kladi

Metković, 25.5.2009. - Nakon nedjeljne mise u crkvi Sv. Franje 24. svibnja na Kladi je upriličena svečanost otvaranja istoimenog športskog igrališta pokraj te crkve.

 Šport

NK Neretva – HNK Velebit 2:3

Metković, 25.5.2009. - U 32. kolu III. HNL - jug na igralištu Iza Vage odigrana je utakmica između NK Neretva i NK Primorac koja je završila pobjedom gostiju rezultatom 2:3.

 Izložba

Mladi umjetnici izlažu u AM 'Narona'

Metković, 25.5.2009. - U organizaciji Ave Arte Atelier galerije iz Vida na donjoj terasi Arheološkog muzeja Narona 23. svibnja otvorena je izložba slika četvero mladih umjetnika koji su polazili ili još uvijek polaze Akademiju likovnih umjetnosti u Širokom Brijegu.

 Folklor

Svečano otvaranje Smotre na Neretvi

Metković, 25.5.2009. - 25. smotra folklora Na Neretvu misečina pala službeno svečano je otvorena u subotu poslijepodne priredbom na Neretvi koja se mogla pratiti i u izravnom televizijskom prijenosu. Tijekom priredbe žene iz Rogotina demonstrirale su lancanje lađe, a prikazano je i tradicionalno korištenje lađe i trupe.

 Izložba

Lipi naši škoji

Metković, 22.5.2009. - Otvaranjem izložbe fotografija pod nazivom Lipi naši škoji autora Vide Bagura sinoć je započela jubilarna 25. smotra folklora Na Neretvu misečina pala.

 Izbori

Rezultati po biračkim mjestima

Metković, 21.5.2009. - Pripremili smo pregled rezultata izbora u Metkoviću na svih 13 biračkih mjesta. Pogledajte.

 

 Gradske vijesti

Radovi u parku

Metković, 21.5.2009. - U tijeku su radovi na uređenju sporednih staza u Gradskome parku koje se popločuju granitnim kockama.

 

 Narona

[U]okvir[i] svjetlo

Metković, 21.5.2009. - Međunarodni dan muzeja 18. svibnja i drugu obljetnicu svoga otvaranja Arheološki muzej Narona obilježio je programom [U]okvir[i] svjetlo, dok su svi posjetitelji toga dana imali besplatan ulaz.

 Kultura

Slike i poezija Josipa Škerlja

Metković, 19.5.2009. - U organizaciji Ogranka Matice hrvatske Metković u Galeriji metkovskoga GKS-a sinoć je otvorena izložba slika te predstavljena zbirka pjesama akademskoga slikara i etabliranog hrvatskog pjesnika Josipa Škerlja.

 Rad udruga

Uređenje pojilišta za divljač

Metković, 19.5.2009. - U skladu s provođenjem Lovnogospodarske osnove (LGO) i Planom rada za 2009. članovi Lovačkog društva Muflon iz Metkovića napravili su na potezu Dragovija - Ograđ četiri nova pojilišta za divljač i popravili pet starih.

 Obrazovanje

Natjecanje mladih matematičara

Metković, 19.5.2009. - Koncem prošloga tjedna u Metkoviću je održano 22. regionalno natjecanje iz matematike za četvrte, pete i šeste razrede osnovnih škola koje je ujedno i državno natjecanje za te razrede.

 Politika

Rezultati izbora

Metković, 19.5.2009. - Prvi krug lokalnih izbora je za nama. Gradonačelnik i broj mandata za Gradsko vijeće su poznati, dok će se o županu ili županici odlučivati u drugome krugu 31. svibnja. Mi smo pripremili kratak pregled rezultata koje možete pogledati ovdje.

 

 Fotografija

Lemba

Metković, 18.5.2009. - Prava ljetna lemba koja je pred večer zahvatila Metković stvorila je vrlo zanimljive svjetlosne efekte koje smo pokušali uhvatiti kroz objektiv fotoaparata.

 Rad udruga

Zavjet izviđača

Metković, 18.5.2009. - Izviđači Odreda izviđača poriječana Metković 16. svibnja položili su svoj Zavjet čime su i službeno postali članovi izviđačke organizacije, odnosno Saveza izviđača RH, te su stekli pravo nošenja izviđačke marame kao znaka pripadnosti organizaciji.

 Šport

NK Neretva – NK Primorac Biograd n/m 2:2

Metković, 18.5.2009. - U 30. kolu III. HNL - jug na igralištu Iza Vage odigrana je utakmica između NK Neretva i NK Primorac koja je završila neriješenim rezultatom 2:2.

 Politika

Jambo ostaje gradonačelnik

Metković, 18.5.2009. - Prvi prijevremeni i neslužbeni rezultati izbora u Metkoviću pokazuju da Metković neće dobiti novoga gradonačelnika jer je Stipo Gabrić Jambo prošao u prvome krugu osvojivši 4847 glasova ispred HDZ-ove kandidatkinje Žakline Marević koja ih je prikupila 3386.

 Zanimljivosti

Kupanje na Neretvi

Metković, 17.5.2009. - Da se škola bliži kraju govori gornja fotografija koju smo jučer snimili na Neretvi uzvodno od Metkovića.

 Politika

Otvorena biračka mjesta

Metković, 17.5.2009. - Jutros je u sedam sati u Metkoviću otvoreno 13 biračkih mjesta na kojima će glasovati gotovo 14.300 birača. Za gradonačelnika grada natječu se tri kandidata a za Gradsko vijeće četiri kandidacijske liste. Možete ih pogledati ovdje.

 

 Rad udruga

Skupština UOSI 'Prijatelj'

Metković, 16.5.2009. - U kazališnoj dvorani metkovskoga GKS-a 15. svibnja održana je Redovna skupština Udruge osoba s invaliditetom Prijatelj na kojoj je predsjednik Udruge Antiša Puljević podnio  izvješće o radu te financijsko izvješće. Pročitano je i izvješće Nadzornog odbora nakon čega su sva tri izvješća jednoglasno prihvaćena.

 Zanimljivosti

Održana 'Maturantska parada 2009'.

Metković, 16.5.2009. - Maturantska parada, projekt kojim već petu godinu za redom metkovski maturanti  obilježava posljednji dan nastave, održala se jučer na parkiralištu ispred TC Mercator. Svrha toga projekta je obaranje Guinnessova rekorda u sinkroniziranom plesanju četvorke.

 Politika

Predizborni skupovi

Metković, 16.5.2009. - Sinoć su u Metkoviću održani završni skupovi dvaju najjačih kandidata za gradonačelnika i lista za Gradsko vijeće.

 Gradske vijesti

Asfaltiranje Branimirove

Metković, 15.5.2009. - Jučer je započelo asfaltiranje Ulice kneza Branimira u kojoj su se posljednjih pola godine odvijali radovi na izgradnji kanalizacijskog kolektora.

 Socijalna skrb

Otvorena kuhinja

Metković, 15.5.2009. - Na prigodnoj svečanosti u Udruzi Otac Ante Gabrić jučer je otvorena kuhinja u kojoj će se spremati obroci za korisnike programa Dnevni boravak i pomoć u kući starijim osobama.

 Tisak

Novi metkovski vjesnik

Metković, 15.5.2009. - Iz tiska je izašao 14. broj Metkovskoga vjesnika koji će se jutros pojaviti na standardnim mjestima u gradu. Njegovo elektronsko PDF izdanje možete vidjeti ovdje.

 

 Elektroopskrba

Obavijest iz HEP-a

Metković, 12.5.2009. - Zbog planiranog godišnjeg remontaTS 35/10 kV Metković 1 (Orašina) obustavit će se opskrba električnom energijom dana 13. svibnja 2009. (srijeda) u vremenu od 8 do 13 sati.

 Šport

Boksački spektakl u Metkoviću

Metković, 10.5.2009. - Osmoga svibnja u Gradska športska dvorana u Metkoviću prvi put bila je domaćin sportu koji je posljednji put u gradu gostovao prije 30 godina.

 Vjerski život

Pravoslavci proslavili sv. Georgija

Metković, 10.5.2009. - Pravoslavni vjernici iz Metkovića 6. svibnja svečano su proslavili Hramovnu slavu svetog velikomučenika Georgija koji je 303. stradao u Dioklecijanovu progonu kršćana.

 Gradske vijesti

Jednokratne pomoći studentima

Metković, 10.5.2009. - Metkovski gradonačelnik Stipo Gabrić Jambo dodijelio je 68 jednokratnih pomoći obiteljima za pomoć pri studiranju njihovih studenata. Iznos jednokratne pomoći iznosi pet tisuća kuna koliko iznosi i stipendija koju Grad Metković dodjeljuje svojim stipendistima kroz deset mjeseci.

 Kazalište

Za Europu spremni

Metković, 10.5.2009. - Splitska glumica Arijana Čulina odigrala je u četvrtak 7. svibnja u Gradskom kulturnom središtu Metković svoju novu stojeću komediju Za Europu spremni.

 Gradske vijesti

Pušači 'izbačeni' na ulicu

Metković, 6.5.2009. - Koliko smo mogli vidjeti tijekom kratkoga obilaska metkovskih kafića jutros ni u jednom nije bilo pepeljara. Svi pušači „izmjestili“ su se na vanjski prostor jer im to dopuštaju vremenske prilike. Pravi test bit će za pola godine kada zahladni.

 

 Gradske vijesti

Vatrogasci proslavili Sv. Florijana

Metković, 5.5.2009. - U povodu Sv. Florijana, zaštitnika vatrogasaca, pripadnici JVP Metković prigodno su obilježili 4. svibnja, dan svoga zaštitnika.

 Šport

Selekcija Neretve U10 osvojila Sarajevo

Metković, 5.5.2009. - Evo i još jedne lijepe vijesti vezane uz NK Neretvu. Na velikom Međunarodnom nogometnom turniru u Sarajevu, na kojem je u različitim kategorijama nastupilo preko 550 igrača iz svih država bivše Jugoslavije, osim Makedonije, selekcija U-10 NK Neretve osvojila je prvo mjesto u svojoj kategoriji.

 Rukomet

RK Metković 1963 kadetski prvak

Metković, 3.5.2009. - Kadetska momčad RK Metković 1963 u subotu je odigrala posljednju utakmicu II. hrvatske kadetske rukometne lige tijekom koje su od mogućih 28 osvojili 26 bodova i time postali prvaci.

 Rukomet

RK Metković – RK Karlovac 30:27 (13:13)

Metković, 3.5.2009. - Susret između RK Metković i RK Karlovac, koji se u sklopu 26. kola Dukat Premijer lige igrao sinoć u Metkoviću, završio je pobjedom domaćina 30:27.

 

NK Neretva – HNK Zmaj 2:1 (2:0)

Metković, 3.5.2009. - Neretva je, kako i priliči slavljeničkom ozračju, odigrala jednu od najboljih partija u ovoj sezoni. U 28. kolu III. HNL – jug nadigrala je makarski Zmaj rezultatom 2:1.

 Obljetnice

90. rođendan NK Neretve

Metković, 3.5.2009. - Devedeseti rođendan NK Neretve obilježen je jučer Svečanom sjednicom u Gradskom kulturnom središtu Metković. Taj vrijedan jubilej okupio je brojne naraštaje igrača, trenera, članova uprave kluba, ali i ugledne goste iz športskog i javnog života, što je još jednom potvrdilo da je Neretva bila i ostala jedan od najprepoznatljivijih simbola Metkovića.

 Tradicija

1. svibanj uz grah na Maloj rivi

Metković, 2.5.2009. - Stotine građana Metkovića i okolnih mjesta okupilo se 1. svibnja na Maloj rivi u Metkoviću (a, ne na Trgu, kako smo pogrješno najavili) na zajedničkom druženju uz kuhani grah i kobasice.

 Zanimljivosti

Metkovski skejtborderi

Metković, 2.5.2009. - Skupina metkovskih skejtbordera iskoristila je produžene prvosvibanjske praznike za druženje pred metkovskim kazalištem.

 Tradicija

Obilježavanje 1. svibnja

Metković, 1.5.2009. - Tradicionalnim mimohodom uz svirku koračnica jutros je Gradska glazba Klement Visković obilježila Međunarodni praznik rada 1. svibanj.

 Projekti

Predstavljen 'EucaLand'

Metković, 1.5.2009. - U Galeriji GKS-a Metković 30. travnja je predstavljen projekt EucaLand , a predstavila ga je voditeljica dr. sc. Gloria Pungetti sa Sveučilišta u Cambridgu uz asistenciju svoga suradnika Olivera Rackhama.

 Izložba

Srećko Galić izlaže u GKS-u

Metković, 1.5.2009. - U Galeriji GKS-a 28. travnja otvorena je izložba akademskog kipara Srećka Galića koji se metkovskoj publici predstavio s 30 skulptura i dvadesetak crteža i slika.

 

Vijesti iz 5. 2009.
ukupno 49

Tražite u vijestima

 

Kalendar

2020

 12   11   10   09   08   07   06   05   04   03   02   01 


2019

 12   11   10   09   08   07   06   05   04   03   02   01 


2018

 12   11   10   09   08   07   06   05   04   03   02   01 


2017

 12   11   10   09   08   07   06   05   04   03   02   01 


2016

 12   11   10   09   08   07   06   05   04   03   02   01 


2015

 12   11   10   09   08   07   06   05   04   03   02   01 


2014

 12   11   10   09   08   07   06   05   04   03   02   01 


2013

 12   11   10   09   08   07   06   05   04   03   02   01 


2012

 12   11   10   09   08   07   06   05   04   03   02   01 


2011

 12   11   10   09   08   07   06   05   04   03   02   01 


2010

 12   11   10   09   08   07   06   05   04   03   02   01 


2009

 12   11   10   09   08   07   06   05   04   03   02   01 


2008

 12   11   10   09   08   07   06   05   04   03   02   01 


2007

 12   11   10   09   08   07   06   05   04   03   02   01 


2006

 12   11   10   09   08   07   06   05   04   03   02   01 


2005

 12   11   10   09   08   07   06   05   04   03   02   01 


2004

 12   11   10   09   08   07   06   05   04   03   02   01 


2003

 12   11   10   09   08   07   05   04   03   02   01