-913

Nije namijenjeno rješavanju problema kao što su:

- problematično ponašanje pojedinaca, nesporazumi sa
  susjedima i/ili bilo kojom skupinom ljudi

- bilo kakva hitna intervencija (poplava u stanu i sl.)

- psi koji ometaju lavežom ili nisu na uzici ili nemaju brnjicu

- požari, zagađenja zraka i vode

- buka

- prijedlozi za postavljanje novih posuda za otpad, novih
  rasvjetnih tijela, semafora i slično

- žalbe na rad gradskih tijela ili bilo kojih tijela javne uprave

- bespravna gradnja

- divljanje po cestama, konzumiranje droga, javna opijanja,
  nasilje nad životinjama, preprodaja i sl.

Za to postoje nadležna tijela kojima se uvijek možete obratiti.

SLUŽBENA STRANICA

POGLEDAJTE

POPIS ULICA

GRAD METKOVIĆ

TISAK

OSMRTNICE

KONTAKT

Vijesti

arhiv vijesti

 Upozorenje

Umjesto snijega padat će crjepovi

Metković, 29.2.2012. - Snijeg je oštetio mnoge krovove pa gledajte kuda hodate jer s krovova prijete pomaknuti crjepovi. Jedan od njih je krov na zgradi bivšega Hotela Austrija u ulici Stjepana Radića, uz koju svakodnevno prođe puno prolaznika.

 

 Gradske vijesti

Sud pod krovom

Metković, 29.2.2012. - Buduća metkovska Palača pravde skoro je pod krovom. Radovi traju neprekidno, o čemu svjedoči i fotografija koju smo objavili prije dva tjedna.

 Vrijeme

Sunce izmamilo vani

Metković, 29.2.2012. - Više nego ugodnih 18ºC, koliko je bilo oko podneva, izmamilo je mnoge iz svojih kuća. Možda danas uhvatimo i preko 20 stupnjeva pa se čini da veljača zadnjega dana želi otići pomirena s nama.

 Obavijest

Kamo s najlonom uništenih plastenika?

Metković, 28.2.2012. - Iz metkovske Čistoće mole poljoprivredne proizvođače da najlon sa plastenika ne odlažu u ili uz kontejnere za komunalni otpad, jer ga mogu besplatno odložiti kod ovlaštenog skupljača tvrtke „Respect“ d.o.o. u ulici Andrije Hebranga 16 u Metkoviću, iza bivše upravne zgrade „Razvitka“. Za sve potrebne informacije obratite se u spomenutu tvrtku na broj 099/820 1167.

 

 Vrijeme

Snijeg se još ne da

Metković, 28.2.2012. - Ako izuzmemo mjestimične hrpetine snijega ovakvi prizori mogli bi potrajati još samo koji dan. Najavljuju nam nekoliko toplih dana, a potom i kišnih, no nije baš rijetkost da je snijeg u Metkoviću padao i u ožujku.

 

 Šport

Pregled rezultata metkovskih klubova

Metković, 27.2.2012. - Donosimo pregled rezultata sa sportskih natjecanja  na kojima su prošli vikend sudjelovali metkovski sportaši.

 Gradske vijesti

Saniraju se štete od snijega

Metković, 27.2.2012. - Danas smo u Splitskoj ulici zatekli djelatnike tvrtke MGA kako uz kolnik popravljaju zaštitnu ogradu koja je popustila vjerojatno od udarca nekog vozila za vrijeme snježnog nevremena. Spomenuta zaštitna ograda samo je jedno od oštećenja koje je nam je snijeg za sobom ostavio na javnim površinama. Osim polomljenih stabala sada se vide i sva oštećenja na gradskim ulicama nastala čišćenjem snijega.

 

 Vrijeme

Veljača za pamćenje

Metković, 26.2.2012. - Istječu nam posljednji dani veljače koja kao da se ove godine osilila jer joj je još Julije Cezar reformom kalendara svake četvrte godine pridodao jedan dan pa nas je ove prijestupne totalno „zbucala“? Danas nam prognoziraju kišu uz pristojan plus u Celzijusima. Šteta što neće biti obilnija da spere prljavštinu što ju nam je ostavio snijeg.

 Obavijest

'Doljani' u redu, 'Prud' zamućen

Metković, 26.2.2012. - Voda s izvorišta Doljani, kojom se opskrbljuje cijeli Metković, potpuno je ispravna za piće. Problem je s izvorištem Prud, koje je zamućeno, pa se stanovnicima Pruda, Vida, općine Kula Norinska i ostalih mjesta preporučuje taloženje i prokuhavanje vode prije uporabe.

 

 Vrijeme

Fotografija veljače

Metković, 24.2.2012. - Nevjerojatnih 17ºC, koliko se danas mjerilo u Metkoviću, doveli su do gornje fotografije koju slobodno možemo proglasiti fotografijom veljače 2012. Dvjema donjim fotografijama prisjetimo se kako je u Metkoviću bilo prije samo osam dana.

 Gaf

Fotošopingirane čizm(ic)e

Metković, 23.2.2012. - Pod jučerašnjim bannerom od naslova POTOP PRIJETI METKOVIĆU, a u podnaslovu Kosoričina i Jambina brana još nije izgrađena, danas, pod kudikamo manjim naslovom, demantiranome, stajao je tekst o katastrofi koja nas čeka ovih dana.

 Poljoprivreda

Aktivirana Udruga plasteničkih proizvođača

Metković, 23.2.2012. - Sinoć je u Zgradi političkih stranaka održan još jedan sastanak poljoprivrednika koji se bave plasteničkom proizvodnjom. Uz razgovor o načinima pomoći nastradalim poljoprivrednicima, sastanak je iskorišten i za revitalizaciju Udruge plasteničkih proizvođača doline Neretve koja je s aktivnostima prestala prije nekoliko godina.

 Šport

Pobjeda metkovskih boćara

Metković, 23.2.2012. - U zaostaloj utakmici iz 9. kola I. HBL boćari Metkovića sinoć su na domaćem terenu pobijedili pazinsku Uslugu rezultatom 17:9, čime su prekinuli niz poraza iz prethodna četiri susreta.

 Upozorenje

Snijeg još prijeti s krovova

Metković, 23.2.2012. - Nemojte da vas zavede današnji lijep dan jer na krovovima još ima snijega koji u svakome trenutku može skliznuti. Zato ne ignorirajte trake s upozorenjima i prepreke postavljene na nogostupe.

 Vjerski život

Započela Korizma

Metković, 22.2.2012. - Danas je Čista srijeda ili Pepelnica i prvi dan Korizme koja traje šest tjedana ili 40 dana (bez nedjelja). Tijekom korizmenog vremena Crkva nas poziva da se molitvom, odricanjem i dobrim djelima što bolje pripremimo za proslavu Uskrsa, najvećeg kršćanskog blagdana.

 Kazalište

Muka Gospodina našega Isusa Krista

Metković, 22.2.2012. - I ove godine tijekom korizme Metkovci će imati prigodu pogledati tročinku Muka Gospodina našega Isusa Krista koju su po prvi put prošle godine izveli glumci amateri iz župe Sv. Ilije pod redateljskom palicom fra Paviše Norca Keve. Ove godine ulogu redatelja preuzeo je vjeroučitelj Krešimir Jurić.

 Maškare

Maškarana vijest

Metković, 21.2.2012. - Nekoliko tisuća maškaranih okupilo se večeras na Trgu kralja Tomislava kako bi u krajnje napetoj atmosferi pratilo suđenje Marku Krnjevalu kojega se tereti za sve što nas je snašlo protekle godine, uključujući i ovogodišnji lanjski snijeg.

 Gradske vijesti

Očišćen trg za maškare

Metković, 21.2.2012. - Nad Srednjim Jadranom pojavila se rupa u oblacima koja polako kreće prema nama. Nadamo se da se neće zatvoriti prije nego stigne do nas. Bez obzira na to komunalci su danas čistili trg kako bi se stvorili kakvi takvi uvjeti za večerašnji program Završnih poklada. Bila je to prigoda i za zajedničku fotografiju.

 Maškare

Maškare u vrtićima

Metković, 21.2.2012. - Ni snijeg ni loše vrijeme nije spriječilo vrtićane da u svim metkovskim vrtićima održe svoje tradicionalne maškarane zabave, a mi smo zabilježili veselje u Središnjem vrtiću.

 Obavijest

Do groblja pješice

Metković, 21.2.2012. - Od gradske Čistoće prenosimo obavijest „da se do groblja sv. Ivana Nepomuka ne može prometovati osobnim vozilima zbog ugaženoga snijega i leda pa se građanima preporuča na sprovode ići pješice.“

 

 Gradske vijesti

Opća opasnost i dalje na snazi

Metković, 21.2.2012. - Ni sva kiša koja je padala ovih dana nije uspjela otopiti snijeg s krovova koji i dalje prijeti prolaznicima pa su često prisiljeni hodati ulicama koje su sužene hrpama snijega.

 Internet

Đes' ba Microsoft?

Metković, 20.2.2012. - Možda je mnoge iznenadila CARNetova odluka da ugasi domenu microsoft.hr jer se nitko iz te kompanije nije udostojao produljiti je. Radi se o novom (spornom) pravilniku prema kojemu se sve besplatne .hr (pod)domne jednom godišnje trebaju potvrditi, a time i produljiti. Iz Microsotfta kažu da je posljednjih šest godina u uporabi isključivo www.microsoft.com/croatia. Zašto jednostavno, kada može biti komplicirano? No, ništa je to u odnosu na BiH domenu microsoft.ba koja je već godinama predmet izrugivanja te velike svjetske kompanije.

 

 Zanimljivosti

Jure - najeo se pure

Metković, 20.2.2012. - Tko se još ne sjeća raznih jezičnih doskočica koje su se prenosile s naraštaja na naraštaj, doživljavajući pri tome manja ili veća iskrivljavanja i gubeći izvornu poruku, ako su je uopće imale. Mira Menac-Mihalić s Odsjeka za kroatistiku Filozofskoga fakulteta Sveučilišta u Zagrebu objavila je (još 2003.) zanimljiv rad Hrvatski dijalektni frazemi s antroponimom kao sastavnicom na koji smo slučajno naišli. Nemojte da vas obeshrabri nerazumljiv naziv jer se na dosta mjesta spominju Metković i Opuzen.

 

 Komentar

Glavno je da smo usklađeni

Metković, 20.2.2012. - Prije godinu i nekoliko mjeseci stojim u čizmama na Velikoj rivi na koju se Neretva već počela izlijevati. Nisam sam, mnoštvom se šire glasine o veliku vodnu valu koji će nas sve podaviti k'o miševe. Što se događa gore preko granice? Puštaju li i dalje na Jablanici? Što je s famoznim Gornjim horizontima koji nam ljeti vodu otimaju, a zimi šakom i kapom daju? Zovem 112.

 Šport

Rezultati prošloga vikenda

Metković, 20.2.2012. - Protekli vikend metkovski rukometaši i rukometašice odigrali su prve utakmice drugoga dijela sezone, dok su košarkaši i boćari nastavili s natjecanjima u svojim ligama. Za razliku od njih, metkovski nogometaši odigrali su prijateljske utakmice kako bi što spremnije dočekali drugi dio natjecateljske sezone. U nastavku donosimo rezultate.

 Obljetnice

30. obljetnica mature

Metković, 20.2.2012. - Prošle subote okupili su se bivši učenici 4. e, zanimanja trgovac, nekadašnjeg CUO Petar Levantin kako bi proslavili tridesetu obljetnicu mature.

 Komentar

I moja mala kaplja pomaže ga tkati

Metković, 20.2.2012. - Baš mi je drago što je „i moja mala kaplja pomogla ga tkati“. U subotu je, kažu, Vjesnika nestalo na kioscima. Jest da se radilo o atraktivnu dvobroju, u subotnje jutro idealnome onima koji mogu odvojiti 14 kuna za kavu i dobro štivo.

 Televizija

Reci mi to na turskome

Metković, 20.2.2012. - Namali broj Hrvatica, a nije ma(h)ne ni Hrvatima, svakoga se dana lijepi uz TV očekujući najnoviji nastavak jedne od turskih serija (za koje mnogi kažu da su kvalitetne). Počelo je s Benom Kvikom (Ben Quick) i Dugom toplim ljetom, nastavilo se s Gradićem Peytonom (Peyton Place) i Dinastijom pa preko meksičkih i španjolskih sapunica vratismo se na Balkan.

 Maškare

A što je s maškarama?

Metković, 19.2.2012. - Ovogodišnje maškare bit će pamćene po tome što nam se grad maškarao u St. Moritz pa se odustalo od tradicionalnih događanja. Ipak, u utorak će se Marka suditi i uplati.
   Program uz fritule i krafne počinje u petnaest sati na Trgu kralja Tomislava. Čitanje optužnice planirano je za 17 sati, a presuda i spaljivanje očekuje se oko 18 sati. Nakon toga zabava se nastavlja uz besplatan grah s kobasicama, a točit će se i crno i bijelo vino. Dođite maškarani! Barem sami u sebe.

 

 Maškare

Preko dvjesto maškaranih na Gali

Metković, 19.2.2012. - Tradicionalna metkovska (ovaj put preimenovana u neretvansku) Gala zabava maškaranih društava održana je u petak u Restoranu Adria u Metkoviću. Preko dvjesto maškaranih društava do ranih jutarnjih sati veselilo se uz Damira Miganovića – Čubija i kaštelanski Sunny day.

 Prirodne nepogode

Snijeg pada s krovova

Metković, 19.2.2012. - Noćas nije bilo temperaturnoga minusa pa se snijeg topio i padao s krovova. Koliko znamo, nitko nije stradao, ali je bilo štete. Prognoziraju nam danas i sutra kišu, što će još više otežati snijeg na krovovima pa se čuvajte.

 Komentar

Zemlja znanja i…, znate već čega

Metković, 19.2.2012. - Ovih se dana moglo čuti da će tek 2013. biti vrhunac krize. Sliči mi to na naš pristup EU koji se svake sljedeće godine pomicao naprijed za koju godinu. Sjetite se kako smo 1992. mahali plavim zastavicama s žutim zvjezdanim krugom.

 Obavijest

Još jednom, čuvajte se snijega s krovova

Metković, 18.2.2012. - Iz Gradskoga gospodarstva zamoljeni smo da još jedno ponovimo upozorenje građanima da se čuvaju od snježnih odrona s krova. Naročito stalno treba upozoravati djecu. Na mnogim mjestima već su postavljene trake upozorenja, a vatrogasci snijeg skidaju s najkritičnijih mjesta, no posao im je ograničen na javne ustanove jer nema više vozila s košarama.

 Vrijeme

S juga i sa sjevera

Metković, 18.2.2012. - Jutros nas je dočekao pristojan minus. Kako gdje po gradu, mjereno je tri do četiri stupnja ispod nule. Možda negdje i cijelih pet. Sve što se jučer otopilo jutros je zaleđeno pa pazite kuda hodate. I dalje je velika opasnost od odrona snijega s krovova. Pogledajte gdje je sjever, a gdje jug.

 Prirodne nepogode

Sastanak oštećenih poljoprivrednika

Metković, 17.2.2012. - U organizaciji Hrvatske poljoprivredne komore, Područni odjel DNŽ sinoć je u Zgradi političkih stranaka održan sastanak za neretvanske poljoprivrednike koji se bave plasteničkom proizvodnjom i koji su pretrpjeli najveće štete za nevremena što je proteklih dana pogodilo čitavo područje doline Neretve.

 Obavijest

Prijava šteta od elementarne nepogode

Metković, 17.2.2012. - Od Povjerenstva za procjenu šteta od elementarnih nepogoda dobili smo obavijest oštećenim poljoprivrednicima s područja grada Metkovića. Svi oštećeni ovdje mogu preuzeti obrazac za prijavu štete. Nakon klika spremite ga na svoje računalo.

 

 Obavijest

Oprez pod krovovima!

Metković, 17.2.2012. - Iz Komunalnoga redarstva Grada Metkovića upozoravaju sve vlasnike kuća i zgrada, odnosno njihove upravitelje da poduzmu sve mjere zaštite od mogućega odrona snijega i leda s krova. Također, upozoravaju se pješaci da pripaze na vlastitu sigurnost.

 

 Zanimljivosti

Snijega vam je na vrh glave?

Metković, 16.2.2012. - Što bi na to rekao Rumunj Nikola? Ova fascinantna fotografija povlači za sobom i jedno pitanje. Tko je i čime kroz taj silan snijeg probio put?

 

 Prirodne nepogode

Proglašena elementarna nepogoda

Metković, 16.2.2012. - Kako se moglo i očekivati, župan Nikola Dobroslavić proglasio je elementarnu nepogodu za gradove Metković, Ploče i Opuzen te općine Kula Norinska, Pojezerje, Slivno i Zažablje.

 Poljoprivreda

Ogromne štete na plastenicima

Metković, 16.2.2012. - Još dugo će se zbrajati štete koje je napravio obilan snijeg koji nas je nemilosrdno zasipao protekla dva tjedna. Ono što je već sada vidljivo su neprocjenjive štete koje je napravio na plastenicima.

 Maškare

Marko ugledao svjetlo dana

Metković, 16.2.2012. - Sa zakašnjenjem od četiri dana danas je u javnost izašao ovogodišnji Marko Krnjeval. Za razliku od prijašnjih godina postavljen je na obnovljeni dio Trga kralja Tomislava.

 Zanimljivosti

Smrznula se Stara Neretva

Metković, 16.2.2012. - Ono što je davnih zima bilo gotovo pravilo, postalo je rijetkost. Smrznula se Stara Neretva. Nismo provjeravali koliko je led debeo, ali se sjećamo da smo nekada kao djeca tamo redovito išli na klizanje. Naravno, bez znanja roditelja. A kako je isti motiv izgledao prije ovoga ledenoga doba vidi se na fotografiji iz lanjskoga listopada.

 Gradske vijesti

Čišćenje gurla, oluka, žljebova i nakapnica

Metković, 16.2.2012. - Novi centimetri snijega jutros su naveli ravnatelje metkovskih škola da u pomoć zovnu naše vatrogasce koji su očistili led iz žljebova i snijeg u njihovoj blizini kako bi voda nesmetano otjecala. Za sada se metkovski krovovi, uglavnom, dobro drže, a kada nije propao ovaj s fotografije iz prethodne vijesti nadamo se da neće ni neki noviji.

 Vrijeme

Prekrasan dan

Metković, 16.2.2012. - Nastavi li cijeli dan ovako, noćas će zeko tražiti svoju majku. Možda do podne uhvatimo i desetak stupnjeva pa je noćašnji snijeg već gotovo zaboravljen. Jedino je malo „ušminkao“ grad prekrivši ružne crne hrpe staroga snijega koje stoje uz mnoge prometnice. Ako imate vremena izađite i vi vani i ne zaboravite fotoaparat.

 Vaš foto zima 2012.

Ptičice, pokoji pas i…

Metković, 16.2.2012. - Matea i Dragan Tolić poslali su nam više zanimljivih zimskih motiva od kojih smo najviše odabrali onih s ptičicama. Tu je i jedan pas pa retro snijeg…

 Vrijeme

Dobro jutro bijeli svijete

Metković, 16.2.2012. - Oni koji nisu legli baš s kokošima nisu se jutros iznenadili novome snijegu, kako su i najavljivale neke prognoze. Palo ga je oko sedam centimetara, ali ga se na različitim podlogama jutros mjeri od četiri do pet.

 Vaš foto zima 2012.

Zimsko ljetovanje

Metković, 15.2.2012. - Baš smo se spremali na spavanje, kad nam iz Vida pristiže novi fotouradak, sve u duhu snježnih „radosti“ što nam se i večeras događaju. Ovaj oksimoron potpisuje Davor Boras.

 

 Komentar

Nikad ne reci nikad

Metković, 15.2.2012. - Odjavili smo se, a ima još. Nije vremenska nepogoda nego "nepogoda" zvana $Zoran $Šprajc. Oni koji su na ti s Excelom znaju o kakvu se fiksu radi. A ostali? Ostali učite! Čovjek nepogrješivo pogađa u sridu.

 

 Vrijeme

Odjava od srijede, 15-oga prevrtače

Metković, 15.2.2012. - Nakon jutarnjega mraza od skoro minus deset večeras je dobro otoplilo. Bože, čuvaj naše mandarine i sirotinju. Oko 21,30 temperatura je malo iznad nule i pada snijeg. Neke prognoze kažu da bi ga moglo biti najviše 5 cm. Sitnica za nas snježne veterane.

 

 Vaš foto zima 2012.

Pogled s bajera

Metković, 15.2.2012. - Metković se, nažalost, raštrkao na sve strane pa oni s Mileževca ne znaju gdje su Jeovci, oni iz Bočine gdje su Slatine… Josip Veraja poslao nam je fotografiju koju je naslovio s Pogled s bajera. Novoga, rekli bismo, jer postoji i stari bajer. Još samo treba riješiti taj bajer.

 

 Vrijeme

U noć bez straha

Metković, 15.2.2012. - Nebo se naoblačilo, a danas ugodnih 5 stupnjeva klizi prema nuli. Ne čini se da bi baš moglo biti snijega, barem ne obilnoga. Oblaci će nam dobro doći kao nebeski pokrivač pa, ako ne prođu brzo, minus noćas ne bi trebao biti velik.
    Pristiglo nam je još snježnih fotografija. Najnovije su poslale metkovske časne sestre.

 

 Vaš foto zima 2012.

Kad' časne fotografiraju

Metković, 15.2.2012. - Iz metkovskog Samostana Sv. Obitelji sestara služavki Maloga Isusa stigle su nam fotografije snježnoga ugođaja, većinom unutar samostanskoga kruga.

 Gradske vijesti

Koliko još snijega treba odvesti?

Metković, 15.2.2012. - Posao oko uklanjanja snijega s gradskih ulica i odvoz u Neretvu i dalje se nastavlja na objema obalama Neretve, no čini se sporo. Da bismo stekli dojam o kakvu poslu je riječ posegnuli smo za pučkom matematikom koja sigurno neće dati točan rezultat, ali će on biti u granicama reda veličine.

 Tradicija

Šesta noć Neretvana

Metković, 15.2.2012. - U hotelu Westin u Zagrebu održana Noć Neretvana, šesta po redu u organizaciji zagrebačkog Društva Neretvana i prijatelja Neretve. Zbog snježnog nevremena mnogi gosti iz doline Neretve nisu mogli doputovati u Zagreb pa, ipak, okupilo se oko 400 istinskih ljubitelja Neretve, koji su se uz neretvansku glazbu i kulinarske delicije družili do ranih jutarnjih sati.

 Gradske vijesti

Ako neće brdo Muhamedu…

Metković, 15.2.2012. - Ulica Vladimira Nazora potpuno je zaleđena, čak i na onim dijelovima gdje je snijeg čišćen jer se vlažne kocke preko noći zalede. Stoga djelatnicima Čistoće nije preostalo ništa drugo do li otpad ručno vaditi iz kontejnera na veliku najlonsku foliju i ponovno ga ručno ubacivati u kamion koji čeka u podnožju ulice.

 

 Obavijest

A, di mi je torba?

Metković, 15.2.2012. - Sinoć je nakon predstavljanja knjige Vilima Karlovića u Gradskome kulturnom središtu jedna školska torba zaboravila svoga vlasnika. Ako je tko poznaje neka obavijesti gazdu.

 

 Predstavljanje knjige

Preživio sam Vukovar i Ovčaru

Metković, 15.2.2012. - Sinoć je u organizaciji Udruge Narenta i Frame župe Sv. Ilije u Galeriji GKS-a Metković predstavljena knjiga Preživio sam Vukovar i Ovčaru Vilima Karlovića. Riječ je o autobiografiji u kojoj autor govori o svom dramatičnom životu, a počeo ju je pisati u pritvoru nakon ubojstva kuma. Knjigu je prošle godine objavio Večernji list.

 Vrijeme

Stiže nam naoblaka, možda i snijeg

Metković, 15.2.2012. - Iako je termometar ponegdje pokazao i koji stupanj niže, jutros je u Metkoviću izmjereno rekordnih minus osam. Prema tome ova zima postaje treća najhladnija od 1985.

 Komentar

A, je li moglo drukčije?

Metković, 14.2.2012. - Godina je 1974. Studentski dom Cvjetno naselje u Zagrebu. – Cimeru, idemo nešto pojesti – rekao mi je Dugi, dvije godine stariji domski vuk koji je odavna snimio sve moguće sheme studentskoga preživljavanja.

 Fotografija

Na mjestu, odmor!

Metković, 14.2.2012. - Koliko je snijega ovaj stroj, što sliči na umorna ratnika, ovih dana pregurao metkovskim ulicama možemo samo nagađati. Svakako je omogućio svome dalekom rođaku da dođe do Gradskoga kulturnog središta i udobno se smjesti u snijegu čekajući svoga vlasnika koji je na predstavljanju knjige Preživio sam Vukovar i Ovčaru.

 Vaš foto zima 2012.

Najvalentinovskiji metkovski prizor

Metković, 14.2.2012. - Polako istječe 14. veljače. Tko je što dobio – dobio, mi vam „darujemo“ fotografiju što ju nam je poslala Ljiljana Rastočić.

 

 Vaš foto zima 2012.

Ledeni Snoopy

Metković, 14.2.2012. - Iz Dječjega vrtića Leut stigla nam je fotografija djece sa snješkom Snoopyjem. Ime je dobio po psu tete Nade.

 

 Obavijest

Arhivirane vaše fotografije

Metković, 14.2.2012. - Zbog velika broja poslanih fotografija sve smo ih arhivirali pa se do njih može doći preko arhiva vijesti izborom teme Vaš foto zima 2012. Arhivirane fotografije samo se neće automatski prikazivati na naslovnici, ali će trajno ostati pohranjene. Isto tako vidljive su kada se u arhivu izabere mjesec veljača 2012. Jedno vrijeme ćemo na lijevome izborniku držati izravnanu vezu prema njima.

 

 Vaš foto zima 2012.

Gle mjeseca, što se nakrivio

Metković, 14.2.2012. - Baš smo se pitali što je s Potkrajem kad', ono, stiže snješko i odonud. Malo se naherio, valjda od piva, pa ga Mario pridržava, a s njim su još Nikola, Matea i Karlo.

 

 Vaš foto zima 2012.

Ledeni kapital

Metković, 14.2.2012. - Mario Marković – Marks poslao nam je više fotografija zasniježenoga i zaleđenoga Metkovića, od kojih smo odabrali četiri. Pogledajte ih.

 Zanimljivosti

Koliko nam je težak snijeg na krovovima

Metković, 14.2.2012. - Malo tko ovih dana nije sa zebnjom pogledavao na svoj krov na kojemu se snijeg svakodnevno gomilao, tim više što je u strukturi snježnoga sloja bio i jedan dio leda. Koliko je opterećenje krova po metru četvornome?

 Fotografija

Kratka fotošetnja

Metković, 14.2.2012. - Sunčan dan i lagan plus oživio je gradske ulice jer mnogi obavljaju ono što prošlih dana nisu stigli ili mogli, a manja školska djeca već su na putu doma. Mi smo se odlučili za laganu fotošetnju gradom i ponešto zabilježili.

 Čestitka

Sretno vam Valentinovo

Metković, 14.2.2012. - Snješka i Snješku, kako smo ih do sada zvali, odlučili smo danas prigodno „prekrstiti“ u Valentina i Valentinu. Ako se još zna da ih je načinila Valentina, eto vam prigodne čestitke za Valentinovo.

 

 Zanimljivosti

Palo oko 90 cm snijega

Metković, 14.2.2012. - Od 1. veljače, kada je snijeg počeo padati, u Metkoviću je palo oko 90 cm snijega, a ukupna količina otopljena snijega skupa s ledenom kišom iznosila je oko 170 l/m2. Prevedeno u snijeg to iznosi od 140 do 150 cm snijega.

 

 Gradske vijesti

S nastavom grad oživio

Metković, 14.2.2012. - Jutros smo se probudili u, za naše prilike, debelu minusu. U sedam sati službeno je izmjereno -7˚C, a mnogi termometri sigurno su pokazali i koji stupanj niže. Oživjele su i gradske ulice jer je počela nastava u školama.

 Vaš foto zima 2012.

Tko čeka, taj dočeka

Metković, 13.2.2012. - Nije se baš previše načekao Snješko Valentine Crnčević. Potaknuta ili ne našim komentarom, brzo mu je priskrbila očekivanu Snješku. Sutra nastavljamo. Sretno vam Valentinovo!

 

 Vaš foto zima 2012.

Bijeli Vir u bijelome

Metković, 13.2.2012. - Ivica Popović, koji vodi blog Bijeli Vir, poslao nam je nekoliko bjelovirskih prizora pod snijegom.

 Vaš foto zima 2012.

Još malo ledene bajke

Metković, 13.2.2012. - Nedjeljko Ćendo poslao nam je fotografije koje je na Pelješcu iznad Orebića načinio Nikša Kojić.

 Vaš foto zima 2012.

Ledeni okovi

Metković, 13.2.2012. - Ledeni okoviLedena je kiša još jednom potaknula na kreaciju. Ovoga je puta iza okulara stajao Igor Antolović koji je zabilježio ledene okove na svome stablu i anteni.

 Obavijest

Arhivirane starije vijesti

Metković, 13.2.2012. - Zbog velika broja članaka (88) koje smo objavili od 1. veljače do danas, dio njih smo arhivirali kako bi se početna stranica brže otvarala. Oni su i dalje dostupni preko arhiva vijesti. Ispričavamo se ako ste morali malo duže čekati na učitavanje početne stranice, a razlog može biti i prosjek od oko 6500 posjeta dnevno.

 

 Rad udruga

Prihrana divljači u Lovištu 'Norin'

Metković, 13.2.2012. - Lovačko društvo Muflon iz Metkovića tijekom vikenda je u Lovištu Norin (kojim gospodari) organiziralo prihranjivanje divljači koja se zbog visoka snijega našla u uvjetima smanjene mogućnosti pronalaska hrane.

 Vaš foto zima 2012.

Kosac s Dubravice

Metković, 13.2.2012. - Kada ih je snijeg zameo na Dubravici Ana i Matija nisu besposličarile. Tako je nastao ovaj ledeni kosac s Dubravice.

 

 Vaš foto zima 2012.

Ustakljena ruža

Metković, 13.2.2012. - Ledena kiša, koliko god činila štete, nekada stvori prizore od kojih zastane dah. Jedan od takvih u objektiv svoga fotoaparata uhvatila je Marijana Manenica.

 

 Vaš foto zima 2012.

Klađanski crni

Metković, 13.2.2012. - Autor ovoga snješka Ante Mostarac nazvao ga je Klađanski crni snješko. Sjedište mu je, naravno, na Kladi.

 

 Vaš foto zima 2012.

Krvavački kolos

Metković, 13.2.2012. - Stigla nam je još jedna zimska atrakcija. Fotografiju snješka poslala nam je Dragana Ujdur, a uživo ga možete vidjeti u Krvavcu.

 

 Predstavljanje knjige

Preživio sam Vukovar i Ovčaru

Metković, 13.2.2012. - Frama župe sv. Ilije i Udruga Narenta pozivaju Vas na predstavljanje knjige vukovarskog heroja Vilima Karlovića Preživio sam Vukovar i Ovčaru 14. veljače (utorak) u 19 sati u galeriji Gradskog kulturnog središta.

 Vaš foto zima 2012.

Gladni galebovi

Metković, 13.2.2012. - Visok snijeg ugrozio je preživljavanje mnogim pticama koje su se tako u potrazi za hranom približile ljudima. Prof. Gordana Nikolić poslala nam je fotografiju gladnih galebova koji svakodnevno navraćaju na njezin balkon.

 

 Manifestacije

Ulja hrvatskog juga

Metković, 13.2.2012. - Dobili smo još jednu obavijest za poljoprivrednike. U organizaciji zajednice maslinara i uljara Dubrovačko-neretvanske županije 25. veljače u Orašcu u Hotelu „Radison“održat će se manifestacija Ulja hrvatskoga juga.

 Prirodne nepogode

Obavijest poljoprivrednicima

Metković, 13.2.2012. - Ante Mijić, dipl. ing. agr. poslao nam je obavijest poljoprivrednicima kojima je snijeg i led nanio štetu na palstenicima.

 

I srednjoškolci sutra u klupama

Metković, 13.2.2012. - Stiglo nam je i priopćenje ravnatelja Srednje škole Metković i Gimnazije Metković:

 Obavijest

Sutra počinje nastava

Metković, 13.2.2012. - Od ravnateljice OŠ Stjepana Radića Božene Nikoletić dobili smo obavijest o sutrašnjem početku nastave.

 Vaš foto zima 2012.

Vozači, oprez

Metković, 13.2.2012. - Skrenete li s Ulice kneza Branimira (od mosta do kružnoga toka) desno u Nikole Tesle, osim na sklizak kolnik pripazite na skesi ljepoticu koja bi vam mogla odvući pozornost, i eto ti vraga. Snješku nam je poslao Božidar Ivić.

 Prirodne nepogode

S autoputa na metkovske ulice

Metković, 13.2.2012. - U subotu oko 21 sat čišćenju ulica priključila se i ekipa iz Hrvatskih autocesta čiji je posao održavanje dionice autoputa od Zagvozda do Ravče. U specijalnom vozilu zatekli smo Marka i Davora koji su nam objasnili kako u spremniku imaju mješavinu soli natrijeva klorida (NaCl) i kalcijeva klorida (CaCl2) koja se kod nižih temperatura koristi za uklanjanje i sprečavanje nastanka poledice na prometnicama.

 Vrijeme

Snijeg i led i dolje i gore

Metković, 13.2.2012. - Metković se jutros probudio s minusom od oko 6˚C. U 8 sati nebo je još oblačno, a na satelitu se vidi da bi nam moglo zasjati sunce, ali se vidi i naoblaka koja sa jugozapada kreće prema nama. Vani je sve smrznuto pa nije loše koristiti kakav štap s metalnim šiljkom. Nemojte samo gledati na led i snijeg pod nogama, ima ga i nad vama.

 

 Vaš foto zima 2012.

Konte od Klade

Metković, 12.2.2012. - Milan iz Metkovića, teško je reći, ali prema fotografiji mogao bi biti negdje s Klade ili Jeovaca, a prema e-mail adresi čvrsto povezan sa svojim Bijelim Virom, poslao nam je dvije fotografije na kojima su pokraj glavnoga glumca još Marin, Ema, Paula, Danijela i Nikolina.

 Vaš foto zima 2012.

Meštar iz Marka Marulića

Metković, 12.2.2012. - Izgleda da je ovaj novi snijeg baš gradivan. Za snjegoviće, naravno. Ovoga nam šalje Antonia Maslać, a sa snješkom su usporedivi Domagoj i Iva Maslać.

 Vaš foto zima 2012.

RGB ili red-gren-blue fotografija

Metković, 12.2.2012. - Mihaela Ilića je prvoga dana snijega privukao motiv s dvjema skakaonicama podno Lučkoga mosta. Produženom ekspozicijom uspio je zabilježiti ovaj poetski prizor. Bez dame s crvenim kišobranom, ogrnute u zeleno, kako prolazi plavim mostom, on bi bio puno siromašniji. Probajte je prekriti prstom.

 

 Vaš foto zima 2012.

Pod Bombardelom lakše se diše

Metković, 12.2.2012. - Izgleda da je ovih dana mnogima briga snijeg na krovu. Padne li novi ugrozit će krov, a zajuži li ugrozit će sve koji prolaze pod njim. Martina Barbir polala nam je fotografiju čišćenja snijega sa krova Bombardele, jedne od najstarijih zgrada u Metkoviću.

 

 Vaš foto zima 2012.

Opuzenac u Metkoviću

Metković, 12.2.2012. - Nije Gershwinov Amerikanac u Parizu nego je Opuzenac u Metkoviću. Javio nam se opuzenski meštar od fotografije Ivo Ožić (na internetu poznat kao Opuzenac). On je za ovoga snijega posjetio Metković i na svoj ga način oteo zaboravu. Pogledajte!

 Vaš foto zima 2012.

U očekivanju Snješke

Metković, 12.2.2012. - Izgleda da smo stvar zakomplicirali kada smo vas pozvali da na naš server šaljete fotografije koje trebaju zadovoljiti određene parametre. Srećom, tu je stari dobri e-mail putem kojega nam je svoga snješka poslala dipl. učiteljica Valentina Crnčević. Romantični Snješko sjedi na snježnoj klupi i čeka svoju Snješku. Mi smo samo Photoshopom malo „izvukli“ detalje.

 

 Vaš foto zima 2012.

Maškarani snješko

Metković, 12.2.2012. - Danas su male poklade. Iz poznatih razloga otkazana je dječja maškarana povorka, a ni Marko nije izašao u javnost. Na naš poziv da nam šaljete svoje fotografije snjegovića (ne volimo baš previše tu riječ, ali ju je lakše staviti u množinu od „našega“ snješka) predsjednica Gradskoga vijeća Grada Metkovića dr. Darka Volarević poslala nam je slike susjedina snješka koji se maškarao.

 Prirodne nepogode

Je li gotovo?

Metković, 12.2.2012. - Prema satelitskim snimkama preko Jadrana nam stiže još nešto naoblake. Hoće li sniježiti ili kišiti? Najbolje bi bilo ništa, ali neka male naoblake da nas štiti od velika minusa. Vidjet ćemo, a do tada još nekoliko prizora iz grada.

 Vaš foto zima 2012.

Navijač s Platana

Metković, 12.2.2012. - Izgleda da je novi snijeg puno podobniji za izradu snjegovića kao što je ovaj pred kućom obitelji Baće na Platanu. Kako smo ovih dana osuđeni na pješačenje, nemoguće nam je zaviriti u svaki kutak Metkovića i fotografirati svakoga zanimljivoga snješka pozivamo vas da svoje fotografije pošaljete na naš server, a ako vam se ne da petljati s rezolucijama i kompresijama šaljite nam ih elektronskom poštom .

 

 Obavijest

Nastava najvjerojatnije u utorak

Metković, 12.2.2012. - Za ponedjeljak planirani početak nastave odgođen je do daljnjega, a neslužbeno doznajemo da će škole s nastavom početi u utorak.

 

 Gradske vijesti

Palo 15 cm snijega, a možda će i više

Metković, 12.2.2012. - Jutros smo „bogatiji“ za petnaestak centimetara novoga snijega, ali, izgleda da to nije sve jer bi ga tijekom dana moglo biti još. Novi snijeg nije stvorio veće probleme tamo gdje su ulice već bile očišćene, a kako temperatura nije bila puno u minusu na njima uglavnom nema leda pa su i pješaci sigurniji.

 Prirodne nepogode

Drugi val drugoga vala

Metković, 11.2.2012. - Jutros je oko pet sati zagrmjelo, snijeg je smijenila solika i sve je stalo. Večeras u nebeski bubnjevi teatralno najavili povratak snijega. Krug u vidu nove ciklone što su je nazvali Ismet zatvorio se. Prošla su 23 sata, zasuo snijeg. Čeka li nas ujutro još dvadesetak centimetara novoga? Prema satelitskoj snimci ovo je tek prethodnica onome što slijedi noćas.

 

 Vaš foto zima 2012.

Najsnjegovići

Metković, 11.2.2012. - Već smo se gotovo zabrinuli jesu li Metkovci izgubili smisao za uočavanje detalja koji tjeraju na posezanje za fotoaparatom, kada nam je pristigla ova fotografija Slobodana Medaka. Bravo za Medake iz Zagrebačke i, za sada, najsnjegoviće u gradu.

 

 Zanimljivosti

Ljepša strana snijega

Metković, 11.2.2012. - Moramo priznati da smo se iznenadili kako je ovih dana u gradskome parku bilo malo roditelja s djecom. Očekivali smo da će biti prepun snjegovića, no gotovo ništa do danas.

 Gradske vijesti

Spremni za novi snijeg

Metković, 11.2.2012. - Da nije lanaca na kotačima lijevoga automobila i hrpice snijega što je ušla u kadar s desne strane gornje fotografije teško da bismo prepoznali snježni Metković.

 Gradske vijesti

Župan posjetio Metković

Metković, 11.2.2012. - U sklopu obilaska doline Neretve, župan Nikola Dobroslavić danas je obišao i područje grada Metkovića. Mi smo ga zatekli u Vidu u pratnji gradonačelnika Stipe Gabrića.

 Fotografija

Četiri panorame

Metković, 11.2.2012. - Novi snijeg noćas je ponovno zabijelio grad, a nakon toga ga je obasjalo sunce. Pravo vrijeme za sve one koji se ovih dana ne odvajaju od fotoaparata. Mi smo, između ostaloga, načinili i četiri panorame grada pod snijegom. Ako imate monitor manje rezolucije nakon klika na njih možete ih tipkom F uvećati na stvarnu veličinu.

 Prirodne nepogode

Metković snijeg dočekao spreman

Metković, 11.2.2012. - Noćašnji snijeg Metković je dočekao puno spremniji pa nije bilo većih problema u prometu, ali i građani su se pješice mogli puno sigurnije kretati. Tome je pridonio i izostanak ledene kiše koja je u prvome naletu snijega napravila debelu ledenu koru koja je otežavala čišćenje.

 Prirodne nepogode

Novih dvadesetak cm snijega

Metković, 11.2.2012. - Prva tura drugoga snježnoga vala, što su nam ga najavljivali, donijela je dvadesetak cm novoga snijega klase A1. Suh je i lako se čisti pa lopate u ruke dok je još lako.

 Vrijeme

Odjava 10. veljače 2012.

Metković, 10.2.2012. - Za one koji svako malo povire na ove stranice evo odjavne špice. Zasuo nas je gust, sitan snijeg i do 23,30 napadao pet centimetara. Prema satelitskom prikazu naoblake jutro, ipak, ne bismo trebali dočekati zatrpani, no to je naš laički zaključak.

 

 Tradicija

Plavo-bijela noć u bijelom

Metković, 10.2.2012. - Tradicionalna Plavo-bijela noć ili Neretvina zabava večeras se održava u Hotelu Narona u Metkoviću. Mi smo otišli do Hotela načiniti koju fotografiju, a tko je izabran za miss Metkovića znat ćemo ujutro. Što se nas tiče mi smo ih našli pet. To su domaćice Zabave koje smo zamolili da nam poziraju pred Hotelom. Trajalo je samo pet sekundi.

 Gradske vijesti

Facebookom protiv snijega

Metković, 10.2.2012. - Facebook skupina koja se odaziva na poziv „lopate i krampove u ruke“ i večeras je bila aktivna. Očistili su snijeg s vrlo frekventnoga dijela grada uz Ulicu Ante Stračevića.

 Gradske vijesti

Akcija HGSS-a u Metkoviću

Metković, 10.2.2012. - Večeras smo u gradu zatekli članove Hrvatske gorske službe spašavanja kako niz Ulicu Vladimira Nazora do vozila Hitne medicinske pomoći spuštaju jednoga našega sugrađanina sa zdravstvenim problemima.

 

 Gradske vijesti

Sporo, ali ipak ide

Metković, 10.2.2012. - Akcija uklanjanja snijega s gradskih ulica nastavljena je sve do u noć, međutim posao sporo ide jer treba s njih odvesti ogromne količine snijega. Više kamiona, čiji teretni prostor prima oko 18 metara prostornih, trebalo je za odvesti snijeg samo s raskrižja A. Stračevića, Matice hrvatske i Kralja Zvonimira.

 Obavijest

6. noć Neretvana

Metković, 10.2.2012. - Sutra će se u zagrebačkom Hotelu Westin održati Šesta noć Neretvana što ju tradicionalno organizira Društvo Neretvana i prijatelja Neretve iz Zagreba i na kojoj će biti promoviran 4. broj Hrvatskoga neretvanskog zbornika u izdanju spomenutoga društva.
    Eto, tako, naši Neretvani s trenutnim, privremenim ili stalnim boravkom u Zagrebu, pridružite se sutra velikoj neretvanskoj fešti u Hotelu Westin.

 

 Priopćenje za javnost

Isprika Optima Telekoma

Metković, 10.2.2012. - Evo dobre vijesti za korisnike Optima Telekoma jer su danas dobili telefonsku i internetsku vezu koja im je od 4. veljače bila u prekidu. Iz Optima Telekoma zamoljeni smo da im prenesemo njihovu ispriku.

 Gradske vijesti

Dvorana spremna za novi snijeg

Metković, 10.2.2012. - Za nove padaline spremni su i u Gradskoj sportskoj dvorani. Kako nam je objasnio ravnatelj Jozo Bebić noćas je, kao i protekloga tjedna, u dvorani bilo organizirano dežurstvo. Djelatnici su podijeljeni u četiri tima koja se izmjenjuju na dežurstvima, a u slučaju da počne padati novi snijeg Bebić je odlučio da se odmah iziđe na krov i započne s čišćenjem.

 Gradske vijesti

Pripreme pred novi snijeg

Metković, 10.2.2012. - Hoće li nas zasuti novih 30 centimetara snijega ili ne, tek ćemo vidjeti, ali je upozorenje DUSZ-a, izgleda, ozbiljno shvaćeno. Građani su ispraznili police u dućanima, a gradske i županijske službe danas pojačano čiste grad.

 Zanimljivosti

Mašala mosur

Metković, 10.2.2012. - Nedavno nas je posjetio g. Ivan Raguž i donio nam jednu staru fotografiju na kojoj su boje već podosta izgubile svoju prirodnu vrijednost. Fotografija je snimljena 11. siječnja 1985., kada je led odnio gotovo sve mandarine sjeverno od Kule Noriske. Dakle, onaj mosur s južne strane Robne kuće (dva članka ispod), ipak se može skriti iza svoga sjevernoga brata iz 1985. koji je, u nama vidljivom dijelu bio, brat-bratu, 4 m dugačak.

 

 Zanimljivosti

U posjetu metkovskim Eskimima

Metković, 10.2.2012. - Skupina djece iz Ulice kralja Zvonimira neplanirane je „školske praznike“ iskoristila za nesvakidašnji građevinski pothvat. Od snijega i leda načinili su pravi eskimski iglu iznutra dugačak oko 2,5 m, a širok oko metar i pol pa ih unutra bez problema može stati desetak.

 Zanimljivosti

Stalaktiti i stalagmiti

Metković, 9.2.2012. - Na bivšoj Razvitkovoj Robnoj kući najveći je otvor za ispust kišnice u gradu. Red je da se na njemu stvori i najveći mosur, tj. nakupina mosura.

 Prirodne nepogode

Uklanjaju se prijeteći mosuri

Metković, 9.2.2012. - Večeras smo u Ulici Stjepana Radića zatekli metkovske vatrogasce kako pregledavaju istaknute dijelove na fasadama zgrada na kojima su se stvorile ledene sige i uklanjaju ih. Kako je snijeg najčešće očišćen uz same zgrade na tim sigurnim prolazima prijeti opasnost s visine.

 

 Obavijest

Veliki kontejneri za odvoz otpada

Metković, 9.2.2012. - Iz Čistoće nam je stigla obavijest građanima koju ovdje objavljujemo.

 Prirodne nepogode

Županiji prijavljene štete u poljoprivredi

Metković, 9.2.2012. - Po prestanku snježnih oborina članovi Gradskog povjerenstvo za procjenu šteta od elementarnih nepogoda obišli su teren nakon čega su Županijskom povjerenstvu za procjenu šteta od elementarnih nepogoda uputili tzv. Prvo priopćenje o štetama na poljoprivrednim kulturama nastalim uslijed nanosa snijega.

 Fotografija

Prizor s Neretve

Metković, 9.2.2012. - Možda vam se na pomisao Neretve pri ovim hladnoćama led dodatno uvuče u kosti, ali ovome našem ribaru trenutno je puno lakše njego nekim njegovim kolegama na moru. Recimo u Baškoj na Krku.

 

 Kazalište

Otkazana predstava

Metković, 9.2.2012. - Obavještavamo građane kako je zbog vremenskih neprilika otkazana predstava koja se trebala održati večeras u Gradskom kulturnom središtu Metković. Riječ je o stand up cabaretu naziva Bluz guz čiji su autori Arijana Čulina i Stojan Matavulj. O novom terminu održavanja biti ćete na vrijeme obaviješteni.

 

 Gradske vijesti

U očekivanju novoga snijega

Metković, 9.2.2012. - Lijepo vrijeme jučer i danas komunalci koriste za odvoz nagomilanoga otpada. Problem je što se do mnogih kontejnera teško dolazi pa se otpad iz njih treba vaditi i ručno.

 Prirodne nepogode

Metkovci oprezniji od Splićana

Metković, 9.2.2012. - Metković je desetak puta manji od Splita, ali su Metkovci barem jedno sedam puta oprezniji od Splićana, a možda i iskusniji sa snijegom i ledom.

 Akcija

Još jedna akcija čišćenja

Metković, 9.2.2012. - Sinoć se skupina mladih uhvatila lopata i krampova i očistila snijeg i led u dijelu Ulice Ante Starčevića koji je prometno kritičan i kada nema snijega. Akciju su potpomogli i trgovci iz te ulice pa se nakon naporna rada gradelalo u obližnjem dvorištu.
Foto: Željko Martinac

 

 Vaš foto zima 2012.

Gle malu voćku poslije ledene kiše

Metković, 8.2.2012. - Među prispjelim fotografijama snijega u Metkoviću odabrali smo ovu koju je Petra Šiljeg načinila na Glibuši. Slikala je svoju kostilu (košćelu) okovanu ledom.

 

 Gradske vijesti

Mladi uzeli lopate u ruke

Metković, 8.2.2012. - Kako donosi emetkovic.com mladi su u Metkoviću jučer i danas poduzeli akcije čišćenja snijega s javnih površina. Prva je sinoć bila na Lučkomu mostu, a danas se s čišćenjem nastavilo oko crkve sv. Ilije i u Ulici kralja Zvonimira.

 

 Zanimljivosti

Izbjegli smo metar snijega

Metković, 8.2.2012. - Od Dragana Tolića, motritelja Meteorološke postaje Metković zatražili smo podatke o oborinama od 2. veljače pa do 5 veljače iz kojih je vidljivo da smo umalo izbjegli metar snijega. Podaci su temeljeni na 24-satnom motrenju od 7 sati ujutro do 7 sati ujutro sljedećega dana.

 Prirodne nepogode

Od Rabe do Kleka još bez struje

Metković, 8.2.2012. - Svi problemi koje smo u Metkoviću imali sa snijegom mizerni su prema onima koje su imali stanovnici odsječenih mjesta, a naročito oni kojima je prekinuto električno napajanje.

 Zanimljivosti

Riješena i gurla

Metković, 8.2.2012. - Sa snijegom zametena Humca javio nam se naš redoviti posjetitelj (i ponekad suradnik) Radoslav Dodig. I riješio nam gurlu. Evo što on piše.

 Vrijeme

Stari vic

Metković, 8.2.2012. - Stari vicevi mogu biti i novi onima koji ih nisu čuli. Dakle, pitao Mujo Hasu koliko je sati. – Za deset minuta biti će podne – reče Haso. – Ma nisam te pitao koliko će biti za deset minuta, nego koliko je sada – uzvrati mu Mujo.

 Zanimljivosti

Čuvajte se mosura

Metković, 8.2.2012. - Prije nekoliko dana u jednome sam dućanu (tur. dükkyan) zatražio pirju (ven. piria) i začudio se da me prodavačica ne razumije, čak ni nakon slovkanja. Radilo se o najobičnijemu lijevku, ako razumijete što je lijevak.

 Fotografija

Snijeg u Metkoviću kroz vaš objektiv

Metković, 7.2.2012. - Ako ste ovih snježnih dana napravili (znamo da jeste) kakvu zanimljivu fotografiju iz Metkovića i doline Neretve podijelite je s drugima tako da je pošaljete na naš server. Ako ste napravili snješka pošaljite ga. Njih ćemo posebo izdvojiti. Fotografije će prije objavljivanja biti pregledane i tek onda uvrštene za objavu.

 

 Obavijest

Nastava odgođena do daljnjega

Metković, 7.2.2012. - Metkovski učenici osnovnih i srednjih škola moći će još neko vrijeme uživati u zimskim radostima. Nastava je odgođena do daljnjega, a o početku će biti obaviješteni na vrijeme.

 

 Prirodne nepogode

Pripadnici HGSS-a stalno na terenu

Metković, 7.2.2012. - U Metkoviću na svu sreću nije bilo toliko potreba za njihovim intervencijama, ali su po okolnim selima pripadnici Hrvatske gorske službe spašavanja okolnim selima uglavnom bili jedina veza sa svijetom.

 Vrijeme

Snijeg, led i minus s burom

Metković, 7.2.2012. - Dobitna kombinacija za ostati u toplome domu, barem onima koji mogu. Promet se u gradu po malo normalizira no za ozbiljnije čišćenje ulica često su smetnja parkirani automobili pa iz Komunalnoga redarstva pozivaju građane da ih privremeno sklone. Komunalci su počeli čistiti snijeg na mjestima gdje su kontejneri za otpad pa bi se on uskoro mogao odvoziti na gradsko odlagalište.

 Vrijeme

Gabor se istresao, stiže Hera

Metković, 6.2.2012. - Ciklone imaju svoja imena. Gabor nas je dobro iznenadio zasuvši nas snijegom i na nesreću, ili sreću, ledenom kišom (o tome uskoro) i otišao u povijest. Slijedi ga ciklona Hera koja jača nad Jonskom morem i odašilje nam nove snjegonosne oblake koji bi nas sutra mogli dostići. Gornja satelitska fotografija pokazuje kako ovih dana izgleda veći dio Hrvatske i Bosne i Hercegovine.

 

 Zanimljivosti

Predolac – raj za sanjkaše

Metković, 6.2.2012. - Metković ima dvije staze za sanjkanje ukupne dužine oko 2 km i do kojih se iz samoga središta grada pješice može za 10-15 minuta. Naravno, radi se o dvjema ulicama koje vode na stotinjak metara visok vrh Predolca i koje se za velikih snjegova pretvaraju u sanjkališta. Naš proslavljeni rukometaš Nikša Kaleb odlučio ih je predstaviti široj javnosti. Od opreme imao je saonice i mini kameru na glavi. U IE kliknite na Couch mode ili probajte s Operom ili nekim drugim preglednikom.

 

 Prirodne nepogode

Prijetilo urušavanje krova na dvorani

Metković, 6.2.2012. - Danas je od 12 do 19 sati trajalo je spašavanje krova Gradske sportske dvorane kojemu je zbog težine nakupljena snijega prijetilo urušavanje. Problem je uočen na južnoj strani dvorane na kojoj se nosiva greda što drži sredinu krovne konstrukcije zbog težine snijega uleknula za oko pet centimetara.

 Gradske vijesti

Napadnut metkovski gradonačelnik

Metković, 6.2.2012. - Prema policijskom izvješću PU dubrovačko-neretvanske u subotu je oko 20,20 u Ulici Nikole Tesle u Metkoviću, 36-godišnjak je u alkoholiziranom stanju zaustavio traktor s ralicom kojim je upravljao 53-godišnjak i fizički ga napao, nakon čega su obojica pala na tlo. Prema neslužbenim informacijama traktorom s ralicom upravljao je metkovski gradonačelnik Stipo Gabrić.

 Vrijeme

Stanje se normalizira

Metković, 6.2.2012. - Jutros u gradu lopate rade na sve strane, a ponekad se treba mašiti i mašklina. Dobro je na vrijeme očistiti što se može jer nebo prijeti. Oko 13 sati počelo je sitno lepršati, nadamo se samo prolazno, no nikad se ne zna.
    Vjerojatno je ovo snijeg koji će biti najfotografiraniji u povijesti Metkovića. Razne društvene mreža zatrpane su njima, a mi upućujemo na dvije domaće internetske stranice koje ažurno prate sva lokalna događanja u Vidu pa i u Metkoviću. Pogledajte stranice vid.hr i vidonjac.com.

 

 Fotoreportaža

Nedjeljni predah

Metković, 6.2.2012. - Jučer smo nakon dva dana snijega i leda imali lijep sunčan dan, idealan za, barem kraću, šetnju prirodom. Mnogi su ga iskoristili da malo srede stanje oko kuće, oslobode automobil od snijega i leda, odu do prodavaonica koje su uglavnom radile pa nije bilo većih problema s opskrbom. Bogu hvala struje nam je bilo i, uglavnom, sve je bilo podnošljivo, samo malo manje automobilom, a malo više pješice. Neki su se ljutili jer im ulice nisu čiste, a ne bi ih očistilo u tako kratkom vremenu ni deset ralica koje snijeg mogu zgurati na stranu i tako možda stvoriti još veće probleme.

 Obavijest

Ponedjeljak i utorak bez nastave

Metković, 5.2.2012. - Ravnatelji četiriju metkovskih osnovnih i srednjih škola danas su odlučili da nastave neće biti u ponedjeljak i utorak. O početku nastave učenici će pravovremeno biti obaviješteni preko lokalnih medija.

 

 Fotografija

Podvucimo crtu

Metković, 4.2.2012. - I najzagriženiji snjegoljupci danas su morali priznati da je snijega palo i previše. Da je stalo na onih jučerašnjih tridesetak cm bilo bi ga taman za zimske radosti, i starima i mladima. U želji da nas snijeg sada bar neko vrijeme pusti na miru, da predahnemo i malo se sredimo, da podvučemo crtu, načinili smo ovu fotografiju koja je crti slična. Radi se o širokoj panorami koja će vam se nakon klika otvoriti umanjena, ali je tipkom F možete uvećati i mišem vući lijevo-desno.

 

 Obavijest

Priopćenje Stožera zaštite i spašavanja

Metković, 4.2.2012. - Dobili smo priopćenje za javnost Stožera zaštite i spašavanja grada Metkovića koje ovdje prenosimo.

 Prirodne nepogode

Ne izlazite ako ne morate

Metković, 4.2.2012. - Oko 14 sati snijeg je prestao padati, ali je stanje u gradu i dalje loše. Pokušaj čišćenja nekih važnijih ulica uglavnom nije uspio jer se iz sporednih na njih sada gotovo nikako ne može pa automobili i kamioni često zapadaju u snijeg. Uglavnom, najbolje je da automobil ostavite doma. Još jednom upozoravamo na opasnosti koje vrebaju sa stabala i krovova. Dobra vijest je da na metkovskoj Hitnoj pomoći nisu imali slučajeva težih povrjeda.

 Vrijeme

Nakon leda ponovno nas zasuo snijeg

Metković, 4.2.2012. - Nakon ledene kiše koja je sve okovala nastavio je padati gust snijeg pa je situacija u gradu potpuno kaotična. Ceste se gotovo nikako ne održavaju pa su uskočili metkovski građevinari sa svojim strojevima, a u središtu grada zatekli smo i metkovskoga gradonačelnika Stipu Gabrića kako svojim traktorom s ralicom pokušava raščistiti snijeg na najfrekventnijim raskrižjima u središtu grada.

 Vrijeme

Ledeni report

Metković, 4.2.2012. - Dobro jutro iz promrzla i ledom okovana Metkovića. Jutros smo još za mraka počeli obilazak središta grada i zaključili da vani ne treba tko ne mora. Naročito stariji.

 Fotografija

Snig na snigu

Metković, 3.2.2012. - Iz dalekoga hladnoga Zagreba javila nam se Martina Barbir i poslala nam ovu fotografiju koju je naslovila kao što je u naslovu. Šalimo se, fotografija je fetiva metkovska, samo što je „rakurs“ malo neobičan, sukladan Martininu zvanju.

 

 Fotografija

Fotobilanca 3. veljače

Metković, 3.2.2012. - Pri kraju smo najsnježnijega dana u proteklih sedam godina pa ovdje donosimo svojevrsnu fotobilancu. Koliko su nas noge nosile proskitali smo nekim dijelovima Metkovića i popeli se na Predolac. Rezultat je mnoštvo fotografija od kojih ovdje prenosimo trideset. Kada uvećate prvu, naklaše je klikniti gore desno na znak „play“ i pokrenuti automatski prikaz.

 Vrijeme

Metković pod 30 cm snijega

Metković, 3.2.2012. - Do deset sati jutros napadalo je oko 25 cm novoga snijega pa je ukupna visina prešla 30 cm. Promet se središtem grada odvija relativno normalno, ali problema ima u mnogim ulicama gdje snijeg nije ugažen. U jednome trenutku nakratko je došlo do prekida u električnom napajanju, ali je kvar vrlo brzo otklonjen.

 Obavijest

Lopate u ruke

Metković, 3.2.2012. - Prema Odluci o komunalnome redu, što ju je u ožujku 2008. usvojilo Gradsko vijeće grada Metkovića, građani i pravne osobe dužni su javne površine ispred svojih objekata čistiti od snijega i leda. Za one koji se toga ne budu pridržavali predviđene su novčane kazne i to:
- za fizičke osobe od 100 do 2000 kn
- za obrtnike od 500 do 5000 kn
- za odgovorne osobe u poduzećima i ustanovama od 500 do 2000 kn.

 Obavijest

Škole bez nastave

Metković, 3.2.2012. - Cijelu noć je u Metkoviću padao snijeg pa su ravnatelji četiriju metkovskih škola donijeli odluku da do daljnjega neće biti nastave. Kada će ona početi bit će objavljeno putem lokalnih medija.

 

 Vrijeme

Sipa li ga, sipa

Metković, 2.2.2012. - Hoće li ovogodišnji snijeg stati uz bok onima iz 2005., 1985., 1956. ili 1942. još ne znamo, ali i dalje uporno pada.

 Fotografija

Idila s Predolca

Metković, 2.2.2012. - Nakratko nam se ukazalo sunce što smo iskoristili za uspon na Predolac na kojem je snijeg ispričao neku drugu priču. Šteta je što sve manje stanovnika našega grada u Predolcu prepoznaju mogućnost za, barem, kratkotrajan bijeg u prirodu. Ovdje donosimo samo nekoliko fotografija zimskoga ugođaja nad gradom i dolje u gradu. Posljednja u nizu dosta je široka pa će biti prikazana umanjena. Možete je gore desno proširiti i mišem vući lijevo-desno.

 Fotografija

7. e na sježnim pripremama

Metković, 2.2.2012. - Jutros smo u Gradskome parku zatekli učenike 7. e razreda OŠ Stjepana Radića kako uživaju u zimskim radostima. „Slikajte nas za Metkovski!“, povikali su. Evo ih sada ovdje, a možda budu i u Metkovskome vjesniku.

 

 Vrijeme

Popodne ponovno snijeg?

Metković, 2.2.2012. - Noćas novoga snijega nije bilo, ali je sreća da je ostalo oblačno pa nismo otišli u debeli minus. Barem što se temperature tiče.

 Komentar

Tko to može pucati na ovakve životinje

Metković, 1.2.2012. - U nekoliko navrata pisali smo o neretvanskim sovama koje su bile nađene ranjene, neke i (krivo)lovačkim streljivom. Teško je zamisliti da tko može pucati u tu korisnu životinju koja ima vrlo važno mjesto u prirodnoj ravnoteži jer lovi štetočine koje se brzo množe, a od većih životinja one koje su onemoćale ili imaju neki urođeni nedostatak. Možda nakon ovoga videouratka, postavljenoga na YouTube, i oni koji u sovi vide neprijatelja promijene mišljenje.

 

 Vrijeme

Prvi snijeg ove zime

Metković, 1.2.2012. - Prvi nalet snijega ostavio nam je oko sedam centimetara bijeloga pokrivača. Ipak, sreća je da je prestao padati jer bi ujutro grad bio blokiran. Sjetimo se 2005. kada su ralice očistile snijeg s prometnica i zgurale ga uz rub pa mnogi automobili nisu mogli s parkirališta niti na njih. Možda nam noćas, ipak padne još nešto snijega, a glavnina bi trebala stići sutra popodne i u petak. Ako ne okrene jugo.

 Obavijest

Sa snijegom stižu i obveze

Metković, 1.2.2012. - Danas oko 14 sati u Metkoviću je počeo padati najavljeni snijeg koji se s padom temperature počeo zadržavati na tlu. Komunalno redarstvo podsjeća građane i vlasnike poslovnih objekata da su prema gradskoj Uredbi o komunalnom redu dužni ispred svojih stambenih i poslovnih objekata očistiti snijeg s javnih površina, jer ako se na njima tko ozlijedi zbog neočišćena snijega odgovornost snose oni pred čijim se objektom nezgoda dogodila. Dođe li do većih snježnih oborina vlasnici objekata moraju očistiti i krovove na mjestima na kojima prijeti odron snijega na javnu površinu.

 

 

Vijesti iz 2. 2012.
ukupno 163

Umjesto snijega padat će crjepovi

Sud pod krovom

Sunce izmamilo vani

Kamo s najlonom uništenih plastenika?

Snijeg se još ne da

Pregled rezultata metkovskih klubova

Saniraju se štete od snijega

Veljača za pamćenje

'Doljani' u redu, 'Prud' zamućen

Fotografija veljače

Fotošopingirane čizm(ic)e

Aktivirana Udruga plasteničkih proizvođača

Pobjeda metkovskih boćara

Snijeg još prijeti s krovova

Započela Korizma

Muka Gospodina našega Isusa Krista

Maškarana vijest

Očišćen trg za maškare

Maškare u vrtićima

Do groblja pješice

Opća opasnost i dalje na snazi

Đes' ba Microsoft?

Jure - najeo se pure

Glavno je da smo usklađeni

Rezultati prošloga vikenda

30. obljetnica mature

I moja mala kaplja pomaže ga tkati

Reci mi to na turskome

A što je s maškarama?

Preko dvjesto maškaranih na Gali

Snijeg pada s krovova

Zemlja znanja i…, znate već čega

Još jednom, čuvajte se snijega s krovova

S juga i sa sjevera

Sastanak oštećenih poljoprivrednika

Prijava šteta od elementarne nepogode

Oprez pod krovovima!

Snijega vam je na vrh glave?

Proglašena elementarna nepogoda

Ogromne štete na plastenicima

Marko ugledao svjetlo dana

Smrznula se Stara Neretva

Čišćenje gurla, oluka, žljebova i nakapnica

Prekrasan dan

Ptičice, pokoji pas i…

Dobro jutro bijeli svijete

Zimsko ljetovanje

Nikad ne reci nikad

Odjava od srijede, 15-oga prevrtače

Pogled s bajera

U noć bez straha

Kad' časne fotografiraju

Koliko još snijega treba odvesti?

Šesta noć Neretvana

Ako neće brdo Muhamedu…

A, di mi je torba?

Preživio sam Vukovar i Ovčaru

Stiže nam naoblaka, možda i snijeg

A, je li moglo drukčije?

Na mjestu, odmor!

Najvalentinovskiji metkovski prizor

Ledeni Snoopy

Arhivirane vaše fotografije

Gle mjeseca, što se nakrivio

Ledeni kapital

Koliko nam je težak snijeg na krovovima

Kratka fotošetnja

Sretno vam Valentinovo

Palo oko 90 cm snijega

S nastavom grad oživio

Tko čeka, taj dočeka

Bijeli Vir u bijelome

Još malo ledene bajke

Ledeni okovi

Arhivirane starije vijesti

Prihrana divljači u Lovištu 'Norin'

Kosac s Dubravice

Ustakljena ruža

Klađanski crni

Krvavački kolos

Preživio sam Vukovar i Ovčaru

Gladni galebovi

Ulja hrvatskog juga

Obavijest poljoprivrednicima

I srednjoškolci sutra u klupama

Sutra počinje nastava

Vozači, oprez

S autoputa na metkovske ulice

Snijeg i led i dolje i gore

Konte od Klade

Meštar iz Marka Marulića

RGB ili red-gren-blue fotografija

Pod Bombardelom lakše se diše

Opuzenac u Metkoviću

U očekivanju Snješke

Maškarani snješko

Je li gotovo?

Navijač s Platana

Nastava najvjerojatnije u utorak

Palo 15 cm snijega, a možda će i više

Drugi val drugoga vala

Najsnjegovići

Ljepša strana snijega

Spremni za novi snijeg

Župan posjetio Metković

Četiri panorame

Metković snijeg dočekao spreman

Novih dvadesetak cm snijega

Odjava 10. veljače 2012.

Plavo-bijela noć u bijelom

Facebookom protiv snijega

Akcija HGSS-a u Metkoviću

Sporo, ali ipak ide

6. noć Neretvana

Isprika Optima Telekoma

Dvorana spremna za novi snijeg

Pripreme pred novi snijeg

Mašala mosur

U posjetu metkovskim Eskimima

Stalaktiti i stalagmiti

Uklanjaju se prijeteći mosuri

Veliki kontejneri za odvoz otpada

Županiji prijavljene štete u poljoprivredi

Prizor s Neretve

Otkazana predstava

U očekivanju novoga snijega

Metkovci oprezniji od Splićana

Još jedna akcija čišćenja

Gle malu voćku poslije ledene kiše

Mladi uzeli lopate u ruke

Izbjegli smo metar snijega

Od Rabe do Kleka još bez struje

Riješena i gurla

Stari vic

Čuvajte se mosura

Snijeg u Metkoviću kroz vaš objektiv

Nastava odgođena do daljnjega

Pripadnici HGSS-a stalno na terenu

Snijeg, led i minus s burom

Gabor se istresao, stiže Hera

Predolac – raj za sanjkaše

Prijetilo urušavanje krova na dvorani

Napadnut metkovski gradonačelnik

Stanje se normalizira

Nedjeljni predah

Ponedjeljak i utorak bez nastave

Podvucimo crtu

Priopćenje Stožera zaštite i spašavanja

Ne izlazite ako ne morate

Nakon leda ponovno nas zasuo snijeg

Ledeni report

Snig na snigu

Fotobilanca 3. veljače

Metković pod 30 cm snijega

Lopate u ruke

Škole bez nastave

Sipa li ga, sipa

Idila s Predolca

7. e na sježnim pripremama

Popodne ponovno snijeg?

Tko to može pucati na ovakve životinje

Prvi snijeg ove zime

Sa snijegom stižu i obveze

Tražite u vijestima

 

Kalendar

2020

 12   11   10   09   08   07   06   05   04   03   02   01 


2019

 12   11   10   09   08   07   06   05   04   03   02   01 


2018

 12   11   10   09   08   07   06   05   04   03   02   01 


2017

 12   11   10   09   08   07   06   05   04   03   02   01 


2016

 12   11   10   09   08   07   06   05   04   03   02   01 


2015

 12   11   10   09   08   07   06   05   04   03   02   01 


2014

 12   11   10   09   08   07   06   05   04   03   02   01 


2013

 12   11   10   09   08   07   06   05   04   03   02   01 


2012

 12   11   10   09   08   07   06   05   04   03   02   01 


2011

 12   11   10   09   08   07   06   05   04   03   02   01 


2010

 12   11   10   09   08   07   06   05   04   03   02   01 


2009

 12   11   10   09   08   07   06   05   04   03   02   01 


2008

 12   11   10   09   08   07   06   05   04   03   02   01 


2007

 12   11   10   09   08   07   06   05   04   03   02   01 


2006

 12   11   10   09   08   07   06   05   04   03   02   01 


2005

 12   11   10   09   08   07   06   05   04   03   02   01 


2004

 12   11   10   09   08   07   06   05   04   03   02   01 


2003

 12   11   10   09   08   07   05   04   03   02   01