-913

Nije namijenjeno rješavanju problema kao što su:

- problematično ponašanje pojedinaca, nesporazumi sa
  susjedima i/ili bilo kojom skupinom ljudi

- bilo kakva hitna intervencija (poplava u stanu i sl.)

- psi koji ometaju lavežom ili nisu na uzici ili nemaju brnjicu

- požari, zagađenja zraka i vode

- buka

- prijedlozi za postavljanje novih posuda za otpad, novih
  rasvjetnih tijela, semafora i slično

- žalbe na rad gradskih tijela ili bilo kojih tijela javne uprave

- bespravna gradnja

- divljanje po cestama, konzumiranje droga, javna opijanja,
  nasilje nad životinjama, preprodaja i sl.

Za to postoje nadležna tijela kojima se uvijek možete obratiti.

SLUŽBENA STRANICA

POGLEDAJTE

POPIS ULICA

GRAD METKOVIĆ

TISAK

OSMRTNICE

KONTAKT

Vijesti

arhiv vijesti

 Kriminalitet

Pazite se prevare mobitelom

Metković, 31.1.2009. - Društvo za zaštitu potrošača Hrvatske „Potrošač“ objavilo je na svojim internetskim stranicama upozorenje vlasnicima mobilnih telefona da ne odgovaraju na propuštene pozive koji počinju s +39, +390, +391 itd. Radi se o prijevari koja vas može skupo koštati. Evo što kažu:

 Fotografija

Vodostaj

Metković, 30.1.2009. - Visok vodostaj Neretve ovih dana utjecao je i na vodostaj Norina koji je jučer dijelom poplavio rivu u Vidu. S druge strane voda je stigla do pod zid s jednim od dužih grafita u Hrvatskoj.

 Koncert

Večer gitare

Metković, 30.1.2009. - Ciklus koncerata Hrvatske glazbene scene mladih nastavljen je u atriju OŠ Stjepana Radića koncertom mladog gitarista Domagoja Miškovića. Na koncertu su izvođena djela: A. Barriosa, J. S. Bacha, J. Rodriga, M. C. Tedesca, R. Beasera, E. Granadosa i I. Albeniza.

 Gradske vijesti

Rekonstrukcija ulice A. Hebranga

Metković, 30.1.2009. - Piljenjem starih stabala započela je prva faza rekonstrukcije Ulice Andrije Hebranga u koju će se preseliti Općinski sud što će ponovno vratiti živost u tu nekada gospodarski najvažniju ulicu u gradu.

 In memoriam

Umro dr. Ivo Škarić

Metković, 30.1.2009. - U Zagrebu je jučer nakon teške bolesti preminuo ugledni hrvatski jezikoslovac i dugogodišnji redoviti profesor na Filozofskom fakultetu u Zagrebu dr. Ivo Škarić.

 Tisak

Novi metkovski vjesnik

Metković, 30.1.2009. - Jutros u Metković stiže deveti broj Metkovskoga vjesnika u nakladi od 5000 kom. List se i dalje besplatno može naći na više mjesta u gradu, a na Internet je postavljen i u elektronskom obliku.

 

 Lov i ribolov

Novih 25 lovaca

Metković, 29.1.2009. - U suradnji Lovačkog društva Muflon iz Metkovića i Pučkog otvorenog učilišta Hubert iz Splita održan je tečaj izobrazbe novih lovaca.

 Obrazovanje

Još jedna škola u Metkoviću

Metković, 29.1.2009. - U OŠ Stjepana Radića jučer je potpisan Ugovor o izradi projektne dokumentacije za izgradnju osnovne škole sa športskom dvoranom radnoga naziva Pržine u Metkoviću.

 Povijest

Akcija 'Maslenica'

Metković, 27.1.2009. - Povodom 16. obljetnice oslobodilačke akcije Maslenica veterani nekadašnje 3. satnije  3. bojne, 4. gardijske brigade (uglavnom iz Metkovića i okolice) prvi put su organizirano posjetili mjesto tog iznimnog događaja prisjećajući se teških ratnih dana.

 Zdravlje

Nove metode liječenja

Metković, 27.1.2009. - Jedan liječnik i četvero fizioterapeuta konduktora s mađarskog instituta Peto iz Budimpešte ovih dana borave u Metkoviću gdje rade s osamnaestero djece s motoričkim teškoćama. Tako je akcija majki iz cijele doline Neretve, koja je započela ljetos, urodila plodom.

 Gradske vijesti

Neretva nekoliko dana preko 250

Metković, 26.1.2009. - Obilne kiše što zadnjih dana padaju na području slijeva rijeke Neretve podigle su razinu rijeke u Metkoviću koja je večeras iznosila oko 260 cm pa se rijeka poravnala s malom rivom.

 Zdravstvo

Ultrazvuk stigao u rodilište

Metković, 26.1.2009. - Na prigodnoj svečanosti, u petak je u Domu zdravlja Metković obavljena primopredaja ultrazvuka za metkovsko rodilište.

 Gradske vijesti

Staza za pješake u Športskoj

Metković, 23.1.2009. - U Športskoj ulici nastavljeni su radovi na uređenju šetnice započeti krajem prošle godine, a koji su prekinuti zbog blagdana i lošega vremena.

 Rad udruga

Izviđači na Predolcu

Metković, 20.1.2009. - Kako bi se što bolje pripremili za Državni izviđački višeboj, koji će se održati u Splitu 15. ožujka, izviđači Odreda izviđača poriječana Metković u nedjelju poslijepodne boravili su na Predolcu.

 Rad udruga

Mjerenje krvnog tlaka i šećera u krvi

Metković, 20.1.2009. - Nakon proteklih blagdana, Udruga Otac Ante Gabrić ponovo je započela sa svojim redovnim aktivnostima u Dnevnom boravku.

 Obrazovanje

Goethe u metkovskoj Gimnaziji

Metković, 20.1.2009. - Metkovska Gimnazija još jednom je pokazala da spada među bolje škole u Hrvatskoj. Tijekom prigodne svečanosti Gimnazija je s Goethe institutom u Hrvatskoj potpisala Ugovor o suradnji postavši tako dio inicijative „Škole – partneri budućnosti“.

 Šport

KK 'Metković' – OKK 'Dražen Petrović' 104:88

Metković, 19.1.2009. - U utakmici 10. kola B-1 lige grupe jug košarkaši Metkovića na domaćem terenu ostvarili su pobjedu nad OKK Dražen Petrović iz Šibenika rezultatom 104:88.

 Tribina

O Tuđmanu i detuđmanizaciji

Metković, 17.1.2009. - U organizaciji Ogranka Matice hrvatske Metković sinoć je u Gradskom kulturnom središtu Metković održana tribina pod nazivom „Dr. Franjo Tuđman 2009., deset godina poslije“.

 Obavijest

Film o o. Anti Gabriću

Metković, 17.1.2009. - Iz Udruge Otac Ante Gabrić došla nam je obavijest da će se u ponedjeljak, 19. siječnja u 10 sati u njihovim prostorijama u Športskoj ulici provesti mjerenje krvnog tlaka i šećera u krvi. Tom prigodom bit će prikazan film o ocu Anti Gabriću.

 

 Gradske vijesti

U orlovu gnijezdu

Metković, 16.1.2009. - Radovi na sanaciji gradskog parka traju i dalje. U prvoj fazi najviše posla imaju gradski vatrogasci koji za to predviđena stabla krešu na određenu visinu. To uspijevaju uz pomoć velikih vatrogasnih ljestava u čijoj košari nije jednostavno ni stajati, a kamo li baratati motornom pilom.

 

 Fotografija

Crkva nad oblakom

Metković, 16.1.2009. - Maglu što se jutros nadvila nad grad i okolicom raspršilo je sunce. U jednom trenutku ostao je samo trak nad Norinom skrivajući Vid pa se činilo da crkva Gospe Snježne lebdi nad oblakom.

 

 Tradicija

Metkovskim maškarama bolji dani

Metković, 16.1.2009. - Na sastanku što je jučer održan na inicijativu Poglavarstva grada Metkovića okupili su se predstavnici Grada, Pokladnog gradskog društva, odgojnih i obrazovnih ustanova i svi oni koji na bilo koji način sudjeluju u organizaciji i provedbi Pokladnih svečanosti u Metkoviću.

 Obavijest

Robert Vene novi načelnik PP Metković

Metković, 16.1.2009. - Iz Ureda načelnika Policijske uprave dubrovačko-neretvanske dobili smo priopćenje o kadrovskim promjenama u Policijskoj postaji Metković. Za načelnika Postaje jučer je postavljen Robert Vene koji je na to radno mjesto došao s mjesta  pomoćnika voditelja smjene u Operativnom komunikacijskom centru PU dubrovačko-neretvanske.

 Obavijest

Umro prof. Miće Martić

Metković, 16.1.2009. - U Zagrebu je 15. siječnja u 76. godini umro prof. Mihovil Miće Martić, dugogodišnji predavač matematike u metkovskoj Gimnaziji.
  Prof. Martić rodio se 1933. u Metkoviću gdje je završio osnovnu školu i gimnaziju. Diplomirao je na Odsjeku za matematiku i fiziku Prirodoslovno-matematičkoga fakulteta u Sarajevu.

 Kultura

Klavir nakon dugo vremena u Metkoviću

Metković, 15.1.2009. - Koncem prošle godine Osnovna glazbena škola Metković dobila je novi klavir marke Yamaha koji je smješten u Galeriju Gradskog kulturnog središta.

 Šport

Zajedno za praznike

Metković, 13.1.2009. - Troje mladih nogometaša koji su potekli iz ONK Metković posljednje dane zimskih praznika iskoristilo je za trening na igralištu svoga matičnog kluba. Već od ponedjeljka morali su u Split i Zagreb da bi nastavili školovanje i treniranje u Hajduku i Dinamu.
   Slijeva nadesno: Antonio Menalo (1992.) kadet Dinama, Duje Medak  (1993.) i Igor Dodig (1993.) kadeti Hajduka.

 

 Šport

KK Metković – KK Poličnik 94:82

Metković, 12.1.2009. - Susret metkovskih košarkaša protiv KK Poličnika gotovo da je još jednom bio odgođen. Razlog je isti kao i prije – prsnuće staklene ploče na konstrukciji koša. Na sreću utakmica se mogla odigrati u susjednoj srednjoškolskoj dvorani.

 Fotografija

Dobro jutro

Metković, 11.1.2009. - Oni koji su jutros bar malo uranili mogli su na zapadu vidjeti rijedak prizor zalaska punog Mjeseca za Biokovo.

 Ispravak

Kako je Ana postala Irena

Metković, 9.1.2009. - Mini baby boom, što se u metkovskom rodilištu dogodio 2. siječnja, kada su rodile tri rodilje, proizveo je i kolateralne žrtve. U izviješću o posjeti rodilištu metkovskog gradonačelnika Stipe Gabrića i darivanju sretnih mama nehotice smo zamijenili dva imena.

 Rukomet

Željko Babić trener RK Metkovića

Metković, 9.1.2009. - RK Metković u stečaju u pripreme za nastavak sezone početkom veljače krenut će u bitno drugačijem izdanju. Umjesto dosadašnjeg trenera Tomislava Miše Veraje, koji je unatoč odličnom drugom mjestu neočekivano dobio otkaz zbog čega je posljednja dva kola ekipu vodio Mojmir Majić, u drugom dijelu prvenstva trener Metkovaca bit će Željko Babić.

 Kriminalitet

Zaplijenjeno 1800 šteka cigareta

Metković, 8.1.2009. - Rutinskom kontrolom vozila pri ulasku u Hrvatsku na graničnom prijelazu Klek jutros je u automobilu marke Iveco Dally talijanske registracije otkrivena veća količina neprijavljenih cigareta.

 Izdavaštvo

Ptice delte Neretve

Metković, 8.1.2009. - Izašao treći dio 'Ptica delte Neretve'
Nedavno je, u nakladi Gradskog kulturnog središta u Metkoviću, izašla treća knjiga Ptice delte Neretve autorica Davorke Kitonić i Ivane Baće koja u podnaslovu nosi naziv Zimovalice.

 Izdavaštvo

Ogranak MH Metković sunakladnik Ljetopisa

Metković, 8.1.2009. - Ogranak Matice hrvatske Metković nastavio je s izdavačkom djelatnošću i to kao sunakladnik Ljetopisa Gudačkog kvarteta Rucner 1998. – 2008. pod nazivom 10 godišnjih doba.

 Gradske vijesti

Lokacijska za Trg

Metković, 8.1.2009. - Predzadnjega dana prošle godine u Gradsko je poglavarstvo stigla lokacijska dozvola za uređenje južnoga dijela Trga kralja Tomislava. Dozvola postaje pravomoćna već sljedećeg tjedna nakon čega će se pristupiti poslovima oko parcelacije i dobivanja građevinske dozvole koja je preduvjet za raspisivanje natječaja za izvođača radova.
Cjelokupan proces do početka radova prema zakonskim rokovima ne bi trebao trajati više od dva mjeseca.

 

 Trgovina

Prva neradna nedjelja

Metković, 4.1.2009. - Prva, za većinu trgovaca, neradna nedjelja je za nama. U Metkoviću su, osim gradske tržnice, radile još samo specijalizirane trgovine za prodaju kruha i peciva.

 Gradske vijesti

Mala Nevena prva Metkovka u 2009.

Metković, 2.1.2009. - Mala Nevena Manenica, kći Majina i Ivanova, prva je Metkovka rođena u našem rodilištu 2009. Nevena se rodila oko 9 sati ujutro na samu Novu godinu. Da vijest bude još ljepša, već drugoga siječnja u metkovskom rodilištu sina je rodila Irena Majstorović, curicu Ana Bezer, a još jedna rodilja očekuje porod u večernjim satima.

 

Vijesti iz 1. 2009.
ukupno 36

Tražite u vijestima

 

Kalendar

2020

 12   11   10   09   08   07   06   05   04   03   02   01 


2019

 12   11   10   09   08   07   06   05   04   03   02   01 


2018

 12   11   10   09   08   07   06   05   04   03   02   01 


2017

 12   11   10   09   08   07   06   05   04   03   02   01 


2016

 12   11   10   09   08   07   06   05   04   03   02   01 


2015

 12   11   10   09   08   07   06   05   04   03   02   01 


2014

 12   11   10   09   08   07   06   05   04   03   02   01 


2013

 12   11   10   09   08   07   06   05   04   03   02   01 


2012

 12   11   10   09   08   07   06   05   04   03   02   01 


2011

 12   11   10   09   08   07   06   05   04   03   02   01 


2010

 12   11   10   09   08   07   06   05   04   03   02   01 


2009

 12   11   10   09   08   07   06   05   04   03   02   01 


2008

 12   11   10   09   08   07   06   05   04   03   02   01 


2007

 12   11   10   09   08   07   06   05   04   03   02   01 


2006

 12   11   10   09   08   07   06   05   04   03   02   01 


2005

 12   11   10   09   08   07   06   05   04   03   02   01 


2004

 12   11   10   09   08   07   06   05   04   03   02   01 


2003

 12   11   10   09   08   07   05   04   03   02   01