-913

Nije namijenjeno rješavanju problema kao što su:

- problematično ponašanje pojedinaca, nesporazumi sa
  susjedima i/ili bilo kojom skupinom ljudi

- bilo kakva hitna intervencija (poplava u stanu i sl.)

- psi koji ometaju lavežom ili nisu na uzici ili nemaju brnjicu

- požari, zagađenja zraka i vode

- buka

- prijedlozi za postavljanje novih posuda za otpad, novih
  rasvjetnih tijela, semafora i slično

- žalbe na rad gradskih tijela ili bilo kojih tijela javne uprave

- bespravna gradnja

- divljanje po cestama, konzumiranje droga, javna opijanja,
  nasilje nad životinjama, preprodaja i sl.

Za to postoje nadležna tijela kojima se uvijek možete obratiti.

SLUŽBENA STRANICA

POGLEDAJTE

POPIS ULICA

GRAD METKOVIĆ

TISAK

OSMRTNICE

KONTAKT

Vijesti

arhiv vijesti

 Demografija

Metković 16 929 (15 056 ) stanovnika

Metković, 30.6.2011. - Uz pitanje "koji je ovo grad?" evo malo i rezultata popisa stanovništva iz travnja o. g. koji kažu da taj grad ima 16 929 stanovnika, od čega njih 15 056 otpada na naselje Metković, tj. grad u užem smislu.

 Festival

Pripreme za Glas Neretve 2011

Metković, 30.6.2011. - Na ljetnoj sceni metkovskoga GKS-a traju posljednje pripreme za ovogodišnje natjecanje pjevača amatera Glas Neretve, što će se na tome mjestu održati sutra u 21 sat.

 Gradske vijesti

50. obljetnica mature 4. naraštaja Gimnazije

Metković, 28.6.2011. - Prošle subote okupili su se bivši učenici 4. naraštaja Gimnazije Metković kako bi proslavili pedesetu obljetnicu maturiranja.

 Zanimljivosti

Drugi dan veslanja od Prevlake do Maslenice

Metković, 27.6.2011. - Nakon što su prvi dan svojevrsnoga maratona od Prevlake do Maslenice završili u Malom Stonu (gdje su u prespavali u vrećama za spavanje) veterani IV. gbr., potpomognuti veslačima Udruge lađara Neretve, rano ujutro nastavili su put Ploča.

 Gradske vijesti

Vijenci i svijeće za poginule branitelje

Metković, 25.6.2011. - Povodom Dana državnosti jutros je na Gradskom groblju Sv. Ivana održan kratak obred za poginule hrvatske branitelje u Domovinskom ratu, nakon kojega su pred Središnji križ položeni vijenci i upaljene svijeće.

 Internet

Kompletiran MV 2011. u Flashu

Metković, 25.6.2011. - Čestitajući Vam Dan državnosti gornjom panoramskom fotografijom evo i jedne obavijesti. Naš suradnik Nikša Martinac završio je obradu u Flashu svih brojeva Metkovskoga vjesnika iz 2011. Najnoviji je ovdje, a do ostalih možete preko početne stranice MV.

 

 Obavijest

Izbori za mjesne odbore

Metković, 24.6.2011. - Iz Gradskoga izbornog povjerenstva Grada Metkovića dobili smo za objavu Zbirnu listu kandidacijskih lista i Liste kandidata za članove vijeća mjesnih odbora grada Metkovića. Izbori će se održati u nedjelju, 24. srpnja 2011. u vremenu od 7-19 sati.

 

 Tisak

Stiže novi Metkovski vjesnik

Metković, 24.6.2011. - Metkovski vjesnik broj 45 jutros stiže u grad, gdje će biti distribuiran na uobičajena mjesta. Za sada je objavljen u elektronskom izdanju u PDF formatu, a uskoro bi trebao biti i u Flashu.

 

 Zanimljivosti

Veterani krenuli s Prevlake

Metković, 24.6.2011. - Jučer smo izvijestili da su članovi Udruge veterana IV. gbr. iz Metkovića krenuli na Prevlaku odakle će veslati do Maslenice. Branko Markota, član te udruge i Udruge lađara Neretve poslao nam je fotografije s rta Oštro, s kojega su jutros rano krenuli na put od 30 km do Cavtata i još 12 km do Dubrovnika gdje se očekuju pred podne.

 Vjerski život

Proslavljeno Tijelovo

Metković, 24.6.2011. - U ovome tjednu praznika i blagdana jučer smo proslavili Tijelovo. U svim župama na području Metkovića služene su mise, nakon kojih su krenule procesije. Mi smo popratili onu u župi sv. Ilije.

 Zanimljivosti

Lađom od Prevlake do Maslenice

Metković, 23.6.2011. - Danas je iz Metkovića put krajnjega juga krenula skupina članova Udruge veterana IV. gardijske brigade koji će sutra u lađi s Prevlake zaveslati put Maslenice.

 Gradske vijesti

Vijenac pred spomenik u parku

Metković, 22.6.2011. - Povodom obilježavanja Dana antifašističke borbe položen je vijenac i upaljene svijeće ispred spomenik žrtvama fašizma u Gradskom parku. Vijenac je položio metkovski gradonačelnik Stipo Gabrić sa suradnicima.

 

 Gradske vijesti

Potpisani ugovori vrijedni milijun kuna

Metković, 21.6.2011. - Jučer su u Metkoviću potpisana dva ugovora između Ministarstva regionalnog razvoja, šumarstva i vodnog gospodarstva RH i Grada Metkovića.

 Gradske vijesti

Plesno-glazbeno-svjetlosni spektakl

Metković, 20.6.2011. - Plesna škola Calypso iz Metkovića sinoć je upriličila završnu plesnu večer naziva Moj prvi ples 2011. I ove godine plesno-glazbeno-svjetlosni spektakl održan je u Gradskoj športskoj dvorani, a privukao je oko tisuću posjetitelja.

 Šport

Kadeti Neretve finalisti turnira u Mostaru

Metković, 19.6.2011. - Jučer i danas u Mostaru se igra Memorijalni međunarodni turnir Miroslav Mican Kordić na kojem nastupaju i kadeti NK Neretve.

 Zdravstvo

Završen prvi tečaj za trudnice

Metković, 18.6.2011. - U Domu zdravlja Metković jučer je završio prvi tečaj za trudnice. Tečaj je organizirala Patronažna služba Doma zdravlja Metković, a svrha mu je buduće mame što bolje informirati o tome što ih čeka u trudnoći, na samom porodu, ali i nakon njega.

 Gradske vijesti

U tijeku asfaltiranje Hercegovačke

Metković, 17.6.2011. - Nakon više najava jučer je napokon započelo asfaltiranje Hercegovačke ulice. Radove izvode djelatnici metkovske tvrtke Asfalt inženjering. Prema onome što smo čuli na terenu posao bi trebao biti završen tijekom dana.

 

 Obavijest

Pričekajte s pismima za Kanadu

Metković, 17.6.2011. - Iz Hrvatske pošte dobili smo obavijest da je zbog neprekidnoga štrajka Kanadska pošta obustavila promet. HP će i daje primati pošiljke za Kanadu i otpremiti ih kada od Kanadske pošte dobije obavijest o prekidu zabrane.

 

 Obrazovanje

Oskari za izvrsnost

Metković, 16.6.2011. - Prošle subote su u Zagrebu Zvonimiru Radiću, državnom prvaku u tehničkoj kulturi u kategoriji elektrotehnika, i njegovoj mentorici prof. Marini Vuković uručeni Oskari znanja i priznanja za osvojeno prvo mjesto na Državnom natjecanju.

 Obrazovanje

Bučna proslava kraja nastave

Metković, 15.6.2011. - Bučno i većinom mokro danas su metkovski četvrtaši i osmaši proslavili završetak nastave.

 Akcija

Rukometaši igrali za svetište Sv. Ante

Metković, 15.6.2011. - Za uređenje svetišta Sv. Ante na Dubravici sinoć je u Gradskoj športskoj dvorani Metković odigrana humanitarna rukometna utakmica između RK Metković 1963 i ekipe RK Metković veterani sastavljene od nekadašnjih metkovskih rukometaša godišta 1970. - 1980. Iako je rezultat odigrane utakmice manje bitan, susret je završen 34:31 za momčad RK Metković 1963.

 Obrazovanje

Župan primio najbolje

Metković, 15.6.2011. - Župan Nikola Dobroslavić i pročelnica Upravnog odjela za obrazovanje, kulturu i šport Marijeta Hladilo primili su u Velikoj vijećnici učenike i učenice županijskih osnovnih i srednjih škola koji su na državnim natjecanjima iz znanja osvojili prva mjesta.

 Folklor

Završni koncert Škole folklora

Metković, 15.6.2011. - Završava nastava u školama pa tako i u Školi folklora KUD-a Metković koja je sinoć u GKS-u održala svoj Završni koncert.

 Politika

Ispravak izborne liste

Metković, 15.6.2011. - Od Gradskoga izbornog povjerenstvo Grada Metkovića dobili smo za objavu ispravljenu Izbornu listu za izbor vijeća srpske nacionalne manjine u gradu Metkoviću.

 

 Internet

Prihvaćen 3D model crkve Sv. Ilije

Metković, 14.6.2011. - Od utora 3D modela crkve Sv. Ilije u Metkoviću Stipana Ujdura - Šare, koji se potpisuje kao Stari Lav, dobili smo obavijest da je Googleova 3D Warehouse komisija odobrila model za objavu.

 Akcija

Humanitarna rukometna utakmica

Metković, 14.6.2011. - Ljubiteljima rukometa, a naročito rukometnim nostalgičarima, večeras je prigoda pogledati revijalnu utakmicu između RK Metković 1963 i RK Metković veterani (godište 1970. - 1980.)

 Gospodarstvo

Kinezima ponovno zanimljiv Metković

Metković, 13.6.2011. - Nakon pet godina kinesko izaslanstvo ponovno je posjetilo Metković. U pratnji glavnoga tajnika Koordinacije hrvatskih društava prijateljstva Andrije Karafilipovića i glavnoga tajnika Društva Hrvatsko-kineskoga prijateljstva Nenada Viljevca, gosti su odsjeli u Hotelu Narona gdje ih je primio zamjenik gradonačelnika Mato Mustapić.

 Obrazovanje

Završni koncert OGŠ Metković

Metković, 10.6.2011. - Osnovna glazbena škola Metković sinoć je u Galeriji GKS-a Metković upriličila Završni koncert na kojem je predstavljen presjek rada Škole u protekloj godini. Mladi glazbenici predstavili su se svirajući glasovir, gitaru, euphonium, trublju, flautu, klarinet, rog i saksofon.

 Gradske vijesti

Održana 15. sjednica Gradskog vijeća

Metković, 9.6.2011. - Na 15. sjednici Gradskog vijeća Grada Metkovića usvojeno je Izvješće o izvršenju proračuna Grada Metkovića od 1. siječnja do 31. prosinca 2010. kao i Prijedlog Odluke o raspodjeli rezultata proračuna ostvarenih u 2010. U spomenutom razdoblju ostvareni su prihodi u iznosu od 39.710.517,52 kuna, a ukupni rashodi iznosili su 36.279.133,43 kune. Ostvarenim viškom prihoda podmiren je dio duga iz 2009. pa je na kraju godina završena s ukupnim manjkom prihoda nad rashodima u iznosu od 2.832.437,24 kuna.

 Komentar

O Papi i papcima

Metković, 9.6.2011. - O tome kako se mišljenje i osjećaji (mirne) većine ignoriraju u hrvatskim medijima, dok agresivna manjina redovito dobiva neproporcionalan prostor, na primjeru Papina posjeta Hrvatskoj piše Nino Raspudić za komentar.hr.

 

 Radionica

Što bi dao da si na mom mjestu?

Metković, 8.6.2011. - U sklopu projekta Što bi dao da si na mom mjestu? u Metkoviću su održana dva događanja, edukativna radionica namijenjena osobama s invaliditetom i javno događanje namijenjeno građanima. Riječ je o projektu kojega u 10 dalmatinskih gradova, odnosno četiri dalmatinske županije provode Mreža udruga osoba s invaliditetom Dalmacije u partnerstvu s Udrugom za civilno društvo i kvalitetu življenja Srma iz Sinja, a koji je financiran sredstvima Delegacije Europske komisije u RH.

 Akcija

Krv za OB Dubrovnik

Metković, 8.6.2011. - Gradsko društvo Crvenog križa Metković jučer je organiziralo petu po redu ovogodišnju akciju dobrovoljnog darivanja krvi. Akciji se odazvalo 60 dobrovoljnih darivatelja, od čega 10 novih, a prikupljeno je 46 doza krvi za OB Dubrovnik. Posebno veseli što se akciji odazvao veliki broj mladih.

 

 Gradske vijesti

Park bez brijestova?

Metković, 8.6.2011. - Još jedan od nekolicine preostalih brijestova u parku ovoga proljeća nije ozelenio. Najvjerojatnije se opet radi o bolesti koja je poharala i ostale brijestove u parku. To je gljiva Ceratocystis ulmi koju prenose potkornjaci i protiv koje za sada nema lijeka. Inače, ta bolest uništila je do sada većinu europskih brijestova.

 

 župske vijesti

Gospin kip pred crkvom sv. Nikole

Metković, 8.6.2011. - Nedavno je na novouređenu zelenu površinu, lijevo od stuba što vode do crkve sv. Nikole, postavljen kip Blažene Djevice Marije, rad akad. kipara Josipa Bosnića. Radi se o zavjetnome kipu koji je darovalo nekoliko obitelji, a zelena površina, kao i ona na prilazu crkvi, uređena je na trošak grada. O objema će skrbiti djelatnici Komunalnoga poduzeća Metković.

 

 Maraton lađa

Izabran knez Domagoj

Metković, 7.6.2011. - U organizaciji Udruge lađara Neretve u Zgradi političkih stranaka jučer je održana audicija za kneza Domagoja. Iako se očekivalo više kandidata na audiciju su se prijavila samo dvojica, naši sugrađani Branko Medak i Mario Jurković. Nakon dužeg vijećanja Prosudbeno povjerenstvo odlučilo se za Marija Jurkovića koji će titulu kneza Domagoja nositi slijedećih godinu dana.

 

 Šport

Održana Izborna skupština NK Neretve

Metković, 7.6.2011. - Sinoć je u Hotelu Narona održana Izborna skupština NKNeretva. Za predsjednika Skupštine izabran je Tonći Jerković, a za dopredsjednika Skupštine Mićan Draženović. Za predsjednika Upravnog odbora izabran je Nikola Kaleb na čiji su prijedlog u Upravni odbor ušli Stipo Gabrić - dopredsjednik, Renato Srna - drugi dopredsjednik te članovi Tonći Jerković, Uzeir Srna, Mirko Bulum i Ivo Rodin. U Nadzorni odbor izabrani su: Mario Obradović, Pero Čarapina i Branko Gutić.

 Politika

Manenica predsjenica metkovskog HSLS-a

Metković, 7.6.2011. - Na Redovnoj izbornoj skupština Hrvatske socijalno-liberalne stranke, Ogranak Metković, održanoj u Hotelu Narona, za predsjednicu Ogranka izabrana je dipl. inž. prom. Miljenka Manenica.

 Gradske vijesti

Isplata sredstava za štete uzrokovane poplavom

Metković, 6.6.2011. - Danas je započela isplata 9,55 milijuna kuna koje je Vlada RH doznačila Gradu Metkoviću za ublažavanje posljedica poplave koja je krajem 2010. pogodila stanovnike Metkovića. Novac, odnosno čekove, građani su preuzimali u radnim prostorijama u prizemlju crkve Sv. Nikole.

 Šport

Započeo Turnir 'Eugen Erjauc'

Metković, 6.6.2011. - Prošli vikend na igralištu SC Orašina započeo je 1. memorijalni malonogometni turnir pod nazivom Eugen Erjauc koji se igra u spomen i sjećanje na tog hrvatskog viteza koji je život položio na oltar Domovine. Turnir se održava u organizaciji MNK Killersi Metković i pod pokroviteljstvom Grada Metkovića.

 Upozorenje

Provjerimo nosače pitara na balkonima

Metković, 6.6.2011. - Cvijeće na našim balkonima i prozorima svakako su ukras gradu, ali kao i sve što je lijepo može imati svoju ružnu stranu. Stoga provjerimo u kakvome su stanju metalni i drugi nosači pitara i mogu li izdržati njihovu težinu koja se povećava zalijevanjem, a pred oluju sklonimo ih privremeno na sigurno da se ne bi dogodilo ono što prikazuje naša fotografija. Srećom sve je prošlo bez posljedica.

 

 Zanimljivosti

Zvona veselo pozdravila Papu

Metković, 5.6.2011. - Crkvena zvona dugo su bila jedini javni servis za označavanje vremena i pozivanje na misu. Zvonila su pred oluju i tužno su klecala za pokojnikom, a svojom ubrzanim melodičnim zvonom davala su svečan ugođaj pri radosnim događajima. To umijeće nije lako svladati jer je, osim ostaloga, i tjelesno naporno.

 Internet

3D model crkve sv. Ilije

Metković, 4.6.2011. - 3D modelar iz Opuzena, koji se na Google Earthu potpisuje kao Stari Lav, izradio je već niz 3D modela građevina u dolini Neretve, a najviše u svome Opuzenu, no nekako su mu izazov naše neretvanske crkve.

 Gradske vijesti

Gradonačelnik primio rukometne prvake

Metković, 3.6.2011. - Metkovski gradonačelnik Stipo Gabrić jučer je upriličio primanje za momčad RK Metkovića koja je nedavno osvojila naslov državnih prvaka u kategoriji dječaka rođenih 1998. i mlađih.

 Tisak

Metkovski vjesnik broj 44

Metković, 3.6.2011. - Danas u grad stiže novi broj Metkovskoga vjesnika u kojem se nalazi podosta materijala koji nije objavljen na ovim stranicama. Već ga možete čitati u elektronskom izdanju u PDF formatu, a nadamo se da će nam Nikša uskoro poslati i njegovo Flash obličje.

 

 Obavijest

Izbori za članove vijeća nacionalnih manjina

Metković, 2.6.2011. - Odlukom Vlade Republike Hrvatske za nedjelju 10. srpnja 2011. raspisani su izbori za članove vijeća nacionalnih manjina na razini Županije te u Gradu Metkoviću za srpsku nacionalnu manjinu. Od Gradskoga izbornog povjerenstva grada Metkovića za objavu smo dobili Izbornu listu za izbor članova vijeća srpske nacionalne manjine u gradu Metkoviću:

 Gradske vijesti

Zaštita stabala u gradu

Metković, 2.6.2011. - Djelatnici tvrtke Cian obavili su zaštitu od insekata i bolesti koje napadaju stabala na gradskim javnim površinama. Zaštita je izvedena zaprašivanjem iz posebnoga vozila prema redovnom godišnjem planu održavanja zelenih površina u gradu.

 

 

Vijesti iz 6. 2011.
ukupno 46

Tražite u vijestima

 

Kalendar

2020

 12   11   10   09   08   07   06   05   04   03   02   01 


2019

 12   11   10   09   08   07   06   05   04   03   02   01 


2018

 12   11   10   09   08   07   06   05   04   03   02   01 


2017

 12   11   10   09   08   07   06   05   04   03   02   01 


2016

 12   11   10   09   08   07   06   05   04   03   02   01 


2015

 12   11   10   09   08   07   06   05   04   03   02   01 


2014

 12   11   10   09   08   07   06   05   04   03   02   01 


2013

 12   11   10   09   08   07   06   05   04   03   02   01 


2012

 12   11   10   09   08   07   06   05   04   03   02   01 


2011

 12   11   10   09   08   07   06   05   04   03   02   01 


2010

 12   11   10   09   08   07   06   05   04   03   02   01 


2009

 12   11   10   09   08   07   06   05   04   03   02   01 


2008

 12   11   10   09   08   07   06   05   04   03   02   01 


2007

 12   11   10   09   08   07   06   05   04   03   02   01 


2006

 12   11   10   09   08   07   06   05   04   03   02   01 


2005

 12   11   10   09   08   07   06   05   04   03   02   01 


2004

 12   11   10   09   08   07   06   05   04   03   02   01 


2003

 12   11   10   09   08   07   05   04   03   02   01