-914

Nije namijenjeno rješavanju problema kao što su:

- problematično ponašanje pojedinaca, nesporazumi sa
  susjedima i/ili bilo kojom skupinom ljudi

- bilo kakva hitna intervencija (poplava u stanu i sl.)

- psi koji ometaju lavežom ili nisu na uzici ili nemaju brnjicu

- požari, zagađenja zraka i vode

- buka

- prijedlozi za postavljanje novih posuda za otpad, novih
  rasvjetnih tijela, semafora i slično

- žalbe na rad gradskih tijela ili bilo kojih tijela javne uprave

- bespravna gradnja

- divljanje po cestama, konzumiranje droga, javna opijanja,
  nasilje nad životinjama, preprodaja i sl.

Za to postoje nadležna tijela kojima se uvijek možete obratiti.

SLUŽBENA STRANICA

POGLEDAJTE

POPIS ULICA

GRAD METKOVIĆ

TISAK

OSMRTNICE

KONTAKT

Vijesti

arhiv vijesti

 Humanost

Bože, daj

Metković, 28.2.2013. - Bolje je! Lavica Nora bi sljedeći tjedan trebala izaći iz bolnice. Hvala svima! Ova poruka objavljena je na Facebook stranici 'Vratimo osmijeh Nori na lice NORA FORA Strasni LAV'.

 

 Politika

Poznat još jedan kandidat za gradonačelnika

Metković, 28.2.2013. - Uz aktualnoga gradonačelnika Stipu Gabrića, HSP-ova kandidata Ivicu Volarevića i Božu Petrova iz Mosta nezavisnih lista, od jučer je poznat još jedan kandidat za gradonačelnika Metkovića. To je HDZ-ov Hranislav Gašpar, kako je na svojoj mrežnoj stranici priopćio Gradski odbor HDZ-a.

 

 Komentar

Ne 67, odmah 75

Metković, 28.2.2013. - Mislim da se ne trebamo mrčiti pred bjelosvjetskom gospodom i granicu za odlazak u penziju pomicati na 67 godina. Pokažimo što su hrvatska crveno-bijela muda. Pomaknimo ju odmah najmanje na 75. godina. Ionako nas to čeka kad-tad. Pa što bismo se zamajavali?

 Šport

Što je Neretva bez kajaka?

Metković, 27.2.2013. - Pravi proljetni ugođaj jutros na Neretvi upotpunili su kajakaši iz slovačkoga Trenčina. Saznali smo da su smješteni u Rogotinu te da su prethodnica veće skupine od dvadesetak svojih kolega koji stižu idući tjedan.

 

 Gradske vijesti

Asfaltira se dio P. Krešimira IV

Metković, 26.2.2013. - Danas je za promet zatvoren dio Ulice Petra Krešimira IV od njenoga raskrižja s Ulicom Sv. Franje Asiškoga pa do skretanja u Vrbovce jer se na toj dionici obavlja asfaltiranje. Promet je preusmjeren na državnu cestu D9.

 

 Kultura

Članovi knjižnice na predstavi u Splitu

Metković, 26.2.2013. - Gradska knjižnica Metković i Narodna knjižnica Ploče prošle su subote za svoje članove organizirale poludnevni izlet u Split koji je završio u Hrvatskom narodnom kazalištu na predstavi Djevojčice ne bi trebale igrati nogomet.

 Rad udruga

Ante Pehar i dalje predsjednik UV 4. gbr.

Metković, 26.2.2013. - Prošle je subote Udruga veterana 4. gardijske brigade – Podružnica Dubrovačko-neretvanske županije u Metkoviću održala Redovnu izbornu skupštinu, koja je ujedno bila i izvještajna za proteklu godinu.

 Tribina

Jesu li fiktivni zaista fiktivni?

Metković, 26.2.2013. - O nesrazmjeru broja stanovnika i broja građana s pravom glasa u Republici Hrvatskoj večeras se u metkovskom GKS-u pred četiristotinjak zainteresiranih građana vodila javna rasprava na kojoj su u organizaciji GONG-a sudjelovali ministar uprave Arsen Bauk, predstavnica MUP-a Ružica Zekić Marinović, predsjednik metkovskoga HDZ-a Nikola Oršulić, kandidat za gradonačelnika Metkovića na predstojećim lokalnim izborima dr. Božo Petrov i vlasnik portala Poskok.info Ivan Šušnjar. Iako je sjedio u gledalištu, najavljeni gradonačelnik Metkovića Stipo Gabrić nije htio sudjelovati u raspravi, što je naišlo na neodobravanje dijela nazočnih.

 Obrazovanje

Osposobljavanje za zvanje 'pčelar'

Metković, 25.2.2013. - U organizaciji Pčelarskog saveza DNŽ, Upravnog odjela za poljoprivredu DNŽ i DUNEA-e za članove Pčelarske udruge Kadulja upriličeno je osposobljavanje za zvanje pčelar.

 Akcija

Građani potpisuju za Referendumski ustanak

Metković, 25.2.2013. - Lijepo vrijeme omogućilo je aktivistima akcije Referendumski ustanak da ponovno postave svoj štand na kojemu građani mogu svojim potpisom podržati zahtjev za održavanje referenduma kojim bi javnost iznijela svoj stav o četiri ponuđena pitanja: poništenje privatizacije, zabranu prodaje prirodnih resursa, zabranu GMO-a i jesu li protiv ulaska u EU. Akcija traje do 27. veljače.

 

 Vrijeme

Napokon sunce

Metković, 25.2.2013. - Jutros je napokon svanulo sunce i čini se da ćemo imati lijepo vrijeme. Prema prognozama sutra bi se moglo malo pokvariti, ali nam nakon toga slijedi razdoblje lijepa vremena. Kiše je u posljednja 24 sata palo 28 l/m2, a zadnjih nekoliko dana ukupno 70 litara.

 

 Poljoprivreda

Lokacijska dozvola za sustav navodnjavanja

Metković, 24.2.2013. - Ministarstvo graditeljstva i prostornoga uređenja RH izdalo je Lokacijsku dozvolu za zahvat u prostoru „Sustav navodnjavanja donja Neretva, podsustav Koševo-Vrbovci“.

 Prenosimo

Guske u magli jednom – guske u magli uvijek. Ili?

Metković, 23.2.2013. - Samo budala ne uči na vlastitim pogrješkama. Eto, kažu, i nju (pogrješku) će nam izbaciti. Gotovo da na ovim prostorima nema naraštaja koji nije preživio rat. No, ratova ima svakojakih. Ne moraju budućemu prethoditi balvani.
   – Afera s mlijekom je ništa drugo do jedna od operacija specijalnog rata čiji je cilj uništavanje hrvatske poljoprivrede. Nužno je zbog svega toga cijeli hrvatski teritorij zaštititi kao ekološko dobro, te formirati Ministarstvo domovinske sigurnosti, koje bi vodilo računa o zaštiti hrvatskih nacionalnih interesa – zaključio je između ostalog admiral Domazet na predstavljanju Strategije borbe protiv unutarnje agresije.

 

 Gradske vijesti

U svibnju Knjižnica u Vagi

Metković, 23.2.2013. - Gradonačelnik Stipo Gabrić je danas sa Željkom Glavinićem, direktorom tvrtke MGA koja je izvođač radova na zgradi stare Vage, obišao gradilište kako bi vidio u kojoj su fazi radovi na adaptaciji te zgrade u Gradsku knjižnicu i Prirodoslovni muzej.

 Obrazovanje

Održan Županijski LiDraNo 2013.

Metković, 22.2.2013. - U organizaciji Gimnazije Dubrovnik u Kazalištu Marina Držića u utorak, 19. veljače održana je županijska smotra literarnih, dramskih i novinarskih radova - LiDraNo 2013.

 Maškare

Najboljima s Gale uručene nagrade

Metković, 22.2.2013. - U Restoranu Adria predsjednik Turističke zajednice grada Metkovića Stipo Gabrić uručio je nagrade skupinama koje su na ovogodišnjoj maškaranoj Gala zabavi proglašene najboljima.

 Prenosimo

Okupacija Hrvatske u 26 slika

Metković, 22.2.2013. - Budući da nikada, nitko, nigdje nije uveo neki porez očekujući kako neće ubrati više novca to onda znači da nam Linićeva ekipa ne govori punu istinu. Nove poreze i namete je najlakše uvoditi u tuđoj, stranoj zemlji. Doduše, uvjet za tako nešto jest da je prethodno okupirate!

 

 Šport

Nikša, drži se!

Metković, 21.2.2013. - Ulaznice za utakmicu protiv Srbije na Maksimiru planule su svega dva sata nakon puštanja u opticaj. Navala je bila očekivana, kao i pad servera za prodaju putem Interneta. Ne zna se tko je izgubio više živaca; oni koji su ostali bez ulaznica nakon višesatnog čekanja u redu, ili oni koju su uporno pokušavali ući u online prodajni sustav. Najžešći udar na sebe primio je Metkovac Nikša Martinac.

 

 Gradske vijesti

Gradsko vijeće sa 16 članova

Metković, 21.2.2013. - Danas održana 29. sjednica Gradskog vijeća grada Metkovića započela je prihvaćanjem ostavke vijećnika HSLS-a Blaške Mijića. Dužnost vijećnika Mijić je do sada obavljao kao član vladajuće koalicijske liste (HSS, HSLS, HNS, HSU i SU), a Vijeće je napustio jer je njegova stranka nedavno na gradskoj razini potpisala koaliciju s HDZ-om. Na dosadašnjem radu Mijiću je zahvalila predsjednica Gradskog vijeća Darka Volarević i gradonačelnik Gabrić koji je tom prigodom rekao kako će Mijićevo mjesto u Gradskom vijeću ostati upražnjeno.

 Predavanje

Nove tehnologije u uzgoju rajčice i paprike

Metković, 21.2.2013. - U organizaciji Udruge plasteničkih proizvođača doline Neretve i Poljoprivredne savjetodavne službe za plasteničke proizvođače doline Neretve održano je predavanje o primjeni novih tehnologija u uzgoju rajčice i paprike. Predavači su bili prof. dr. Nada Parađiković i doc. dr. Tomislav Vinković, oboje s Poljoprivrednog fakulteta u Osijeku.

 Obavijest

200 godina bajka braće Grimm

Metković, 19.2.2013. - A onda je došao lovac Luka i vuku… Ne, ne, to se danas ne smije pričati djeci. Druga su vremena i djecu štite najsuvremeniji zakoni da se ne bi, nedajbože, neko dijete povelo za lovcem iz poznate bajke braće Grimm. To što su svakodnevno izložena širokoj lepezi kako virtualnoga tako i stvarnoga napastovanja malo tko vodi računa.

 Zdravlje

U Metkoviću 'neurofeedback' aparat

Metković, 19.2.2013. - Prošloga tjedna u prostorijama Udruge osoba s invaliditetom Prijatelj počele su se provoditi Neurofeedback terapije. Neurofeedback je kompjuterizirana metoda, bazirana na praćenju električne aktivnosti mozga (EEG-a) i davanju povratne informacije (feedback ). Spomenutom metodom „učimo“ mozak kako da poboljša vlastito funkcioniranje.

 Rad udruga

Mostarski kreativci gostovali u Metkoviću

Metković, 18.2.2013. - U organizaciji Udruge Kolektiv u Galeriji GKS-a Metković prošli vikend održan je audio-vizualni performans pod nazivom LOVEvolution 5 – Eriticon. Izveli su ga mostarski kreativci Amela Darling, Josip Mićković, Jasmin Jessie Mutić i Marina Mimoza koji su kombinirajući glazbu, scenski pokret i slikarstvo za okupljenu publiku stvarali unikatnu scensku priču.

 

 Rad udruga

Još jedno predavanje za pčelare

Metković, 18.2.2013. - Pčelarska udruga Kadulja za svoje članove organizirala je još jedno edukativno predavanje što ga je održao tajnik Hrvatskog pčelarskog saveza Tomislav Gerić.

 Dolina Neretve

Noć Neretvana u Zagrebu 2. ožujka

Metković, 18.2.2013. - Sedma Noć Neretvana u Zagrebu ove će se godine održati u subotu, 2. ožujka u Hotelu The Westin – javljaju iz Društva Neretvana i prijatelja Neretve u Zagrebu.

 Obavijest

Voda iz Doljana potpuno je ispravna

Metković, 18.2.2013. - Voda iz Doljana je već nekoliko dana potpuno ispravna za piće, saznali smo u gradskome poduzeću Metković d.o.o. Iako smo je objavili u subotu, vijest ponavljamo jer se ponovno počelo pisati da vodu treba prokuhavati.

 

 Komentar

Tko je ovaj tip?

Metković, 17.2.2013. - Ne znate tko je na slici? Možda ste čuli ili čitali o njemu. Aco nazionale doveo ga je u studio HRT-a u svoju emisiju NU2 da bi nam otkrio svu bijedu našega nacionalnoga bića. Tako nam i treba.

 Akcija

Do sada oko 1300 potpisa

Metković, 17.2.2013. - Aktivistice Građanske inicijative Roditelji doline Neretve u više akcija u Metkoviću skupili su oko 1300 potpisa roditelja djece koja pohađaju dvije osnovne i dvije srednje škole u Metkoviću.

 Obavijest

'Doljanka' ponovno in

Metković, 16.2.2013. - Iz Vodovoda Metković stigla nam je vijest koja će mnoge obradovati i u našim novčanicima ostaviti pokoju kunu. Voda s vodocrpilišta u Doljanima potpuno je ispravna za piće.

 

 Televizija

Danas u 16 sati prebacite na HTV 1

Metković, 16.2.2013. - Nakon uspjeha s reportažom WOW Croatia, za koju je dobila nagradu Emmy, Ashley Colburn je lani snimila serijal Wonders of Croatia iz kojega će se danas u 16 sati na 1. programu HTV-a emitirati emisija o našoj županiji. Oko šest minuta posvećeno je Metkoviću i okolici.

 

 Obrazovanje

Promocija učeničkog lista 'Ab und zu'

Metković, 16.2.2013. - Jučer je u Gimnaziji Metković održana promocija učeničkoga lista na njemačkom jeziku. ListAb und zu (s vremena na vrijeme) predstavlja spomen na dvadesetak zajedničkih projekata u Školskoj godini njemačkog jezika 2011./12. na kojima je radilo 350 učenika. Neki od tih projekata dobili su i međunarodna priznanja.

 Prenosimo

Kako preko granice nakon 1. srpnja?

Metković, 15.2.2013. - Ostalo je još samo 136 dana do ulaska Hrvatske u EU. Ako ovo čitate u subotu odbijte još jedan. Što će biti s nama koji ležimo na granici preko koje svakodnevno prelazi tisuću ljudi, djece koja pohađaju metkovske škole i Metkovaca koji s druge strane granice pokušavaju kupiti kakav jeftiniji proizvod i tako se provući od prvoga do prvoga.
  Hrvatska pristaje na zahtjev Sarajeva da državljani BiH i nakon ulaska Hrvatske u EU imaju mogućnost prelaska granice samo uz predočenje osobne iskaznice, ali odluku o tome donijet će Vijeće EU odnosno svih 28 zemalja EU – piše Večernji list.

 

 Peticija

Pravo na odgoj djece

Metković, 15.2.2013. - Znamo da ćete reći: „Dosta mi je više toga, koga to više zanima, gledajmo od čega živimo…“ Sve to stoji, ali radi se o našoj djeci. Zbog kojih i živimo.

 Humanitarna priredba

Plavi Miško oduševio vrtićane

Metković, 15.2.2013. - Tete iz Dramske skupine Dječjeg vrtića Metković priredile su i drugu lutkarsku predstavu. Riječ je o predstavi pod nazivom Plavi Miško koju je prema tekstu Gulie Urban i ovaj put režirala teta Pava Begić.

 Gradske vijesti

Kresanje česmina u Gundulićevoj

Metković, 15.2.2013. - U Ulici Ivana Gundulića u tijeku su redovni radovi na održavanju gradskoga zelenila. Krešu se grane na česminama koje su prerasle pa predstavljaju opasnost za promet. Posljednji put to je rađeno nakon velikoga snijega 2005. koji je bio polomio mnoge grane tih stabala.

 Ugostiteljsvo

Valentinovo malo popravilo promet

Metković, 15.2.2013. - Iako Valentinovo ne spada baš u našu tradiciju ipak se jučer u ugostiteljskim objektima osjetila živost. Ponegdje se čak nije moglo naći mjesto, kao što se vidi na fotografiji koju smo sinoć snimili u Piceriji Milano.

 

 Komentar

Što je pusti Island kontra Hirvatistana

Metković, 14.2.2013. - Za razliku od velike i moćne Hrvatske mali je Island (320 tisuća stanovnika) jednostavno od**bao bjelosvjetske banke koje su mu plele omču oko vrata. Islanđani su plebiscitarno odlučili da neće snositi posljedice rizičnih poteza dotičnih banaka, u čemu su ih podržali (za razliku od naših) njihova Vlada i Parlament. Ovih su dana otišli i korak dalje.

 Obavijest

Vodu treba prokuhavati

Metković, 14.2.2013. - Prema najnovijim informacijama kloridi u vodi za piće s crpilišta u Doljanima smanjeni su i nalaze se u dozvoljenim granicama. Ipak, zbog povećane mutnoće vodu za piće potrebno je prokuhavati.

 

 Šport

'Jerkovčanke' druge

Metković, 14.2.2013. - Prošli vikend u Opuzenu je održan jednodnevni turnir u mini rukometu. Nastupilo je oko 400 dječaka i djevojčica u kategorijama 2002. i 2003., među kojima su bili i mladi rukometaši i rukometašice iz RK Jerkovac.

 Šport

Tri medalje metkovskih karataša

Metković, 13.2.2013. - Na Prvenstvu Dalmacije u karateu za mlađe kadete, koje se održalo u Splitu, sudjelovala su oba metkovska karate kluba, otkuda su se vratili s tri medalje.

 Obavijest

Voda iz Doljana još nije za piće

Metković, 13.2.2013. - Iako još nisu stigli najnoviji laboratorijski nalazi vode za piće s crpilišta u Doljanima jutros je izmjerena elektrovodljivost bila gotovo upola niža nego jučer, što upućuje na to da je i vrijednost klorida otprilike za toliko snižena. Ako se takav trend nastavi voda će uskoro biti pogodna za piće. Inače, za sve ostalo (kuhanje, tuširanje itd.) voda je potpuno ispravna.

 

 Maškare

Marko spaljen bez osude

Metković, 13.2.2013. - Rijetko viđena drama odigravala se sinoć na Velikoj rivi u Metkoviću. Ovogodišnji Marko Krnjeval uporno je odbijao izgorjeti. Nije ni čudo kada su ga napravili kao vatrogasca. Evo što smo zabilježili .

 

 Kultura

Gradskoj glazbi vrijedne donacije

Metković, 12.2.2013. - Danas je u Glazbenome domu metkovski gradonačelnik Stipo Gabrić predsjedniku Gradske glazbe Metković Vatroslavu Vugdeliji uručio 5000 € što ih je iz inozemstva donirao, kako je Gabrić rekao, jedan prijatelj Metkovića koji je želio ostati anoniman.

 Obavijest

Voda iz Doljana nije za piće

Metković, 12.2.2013. - Voda u vodovodu Metkovića, koji se napaja iz izvorišta u Doljanima slana je te nije za upotrebu. Laboratorijskim nalazima vode za piće sa izvorišta Doljani i u lokalnoj vodoopskrbnoj mreži Vodovoda Metković 11. i 12. veljače 2013. nađene se povećane vrijednosti klorida iznad MDK (maksimalno dopuštenih koncentracija) što se i organoleptički primjećuje kao boćata (slana) voda.

 Poljoprivreda

Predavanje za maslinare

Metković, 12.2.2013. - U organizaciji Poljoprivredne savjetodavne službe, Područni ured DNŽ sinoć je u Zgradi političkih stranaka održano predavanje za poljoprivrednike. Teme su bile agrotehnika u masliniku (obrada tla, gnojidba, navodnjavanje, rezidba i zaštita) i integrirana proizvodnja, a na kraju predavanja upriličeno je kušanje uzoraka maslinova ulja koje su neretvanski maslinari donije na predavanje.

 Obavijest

U Zrinskih i Frankopana voda ujutro

Metković, 11.2.2013. - Kako stoji u priopćenju poduzeća Metković d.o.o. za vodoopskrbu i odvodnju otpadnih voda, stanovnici dijela Ulice Zrinskih i Frankopana koji su zbog puknuća cijevi ostali bez vode trebali bi je dobiti ujutro do devet sati.

 

 Maškare

Maškare ponovno na ulicama Metkovića

Metković, 11.2.2013. - Nakon stanke od godine dana, koju je bio prouzročio veliki snijeg, jučer je ponovno održana Velika maškarana povorka. Evo fotoreportaže s nje, a u međuvremenu smo pripremili i fotoreportažu s Gala zabave u Restoranu Adria.

 

 Humanitarna priredba

Klape pjevale za Caritas

Metković, 10.2.2013. - Sinoć je u Gradskom kulturnom središtu Metković održan Humanitarni koncert Caritasa župe Sv. Ilije. Sav prihod od prodaje ulaznica namijenjen je za tekuće potrebe Caritasa, odnosno za kupnju potrebnih namirnica koje djelatnici Caritasa dijele starim i nemoćnim te potrebitim građanima.

 Vrijeme

Zabijelila brda oko Metkovića

Metković, 10.2.2013. - Susnježica koja je noćas padala u Metkoviću i jutrošnji pad temperature ispod ništice najviše su problema donijeli vozačima čija je vozila okovao led pa su neki jutros imali muke s ulaskom u njih.

 Obavijest

Lakše plaćanje vode

Metković, 9.2.2013. - Na adresi Kralja Zvonimira 3 od sada možete platiti svoje račune za vodu. Gradsko poduzeće Metković d.o.o. uredilo je u prizemlju kuće Bajo prostor u kojem će blagajna raditi radnim danom od 8 do 12 i od 15 do 17 te subotom od 7 do 12 sati.

 

 Maškare

'Zdravstvenom odgoju' prvo mjesto

Metković, 9.2.2013. - Sinoć je u Restoranu Adria održana maškarana Gala zabava na kojoj se okupilo preko dvije stotine maškaranih, od kojih su se neki skupno svojim maskama i koreografijom natjecali za nagrade.

 Koncert

Učenici OGŠ muzicirali pod maskama

Metković, 9.2.2013. - U organizaciji Osnovne glazbene škole Metković sinoć je u Galeriji GKS-a održan Koncert pod maskama na kojemu je nastupilo 25 učenika od prvoga do trećega razreda te škole. Svirale su se uglavnom prigodne kratke kompozicije, no moglo se čuti i puno zahtjevnijih djela. Mi smo većinu toga uspjeli fotografirati.

 Predavanje

Dr. Markić o zdravstvenom odgoju

Metković, 8.2.2013. - U organizaciji Građanske inicijative Roditelji doline Neretve sinoć je u Gradskom kulturnom središtu Metković održano i drugo predavanje o zdravstvenom odgoju u školama, taj put pod nazivomŽelite li da vaše dijete uči o vrednotama ? Zauzmite se za to pravo!. Predavanje je održala dopredsjednica udruge GROZD dr. med. Željka Markić iz Zagreba.

 Komentar

Ruski rulet

Metković, 8.2.2013. - Prema pisanju Media servisa, a što prenosi indeks.hr, hrvatsko će kvalitetno meso uskoro moći na rusko tržište. Sjajna vijest, zar ne? Tko imalo misli svojom glavom ne ostaje mu ništa drugo nego u revolver staviti jedan metak i odigrati ruski rulet. Pa kaj bu – bu(m).

 Prenosimo

To je uvrjeda za državu

Metković, 7.2.2013. - Ljubo Jurčić je nedavno rekao otprilike ovako: „Krava u Austriji pase travu i daje mlijeko, i to se isplati. Krava u Hrvatskoj pase travu i daje mlijeko, i to se ne isplati.“ Ovoga se puta na prvoj velikoj panel-diskusiji Udruge Franak osvrnuo na monopolski profit banaka u Hrvatskoj.

 

 Humanost

Hrabro dijete

Metković, 7.2.2013. - Nema onoga tko nije spreman odreći se jedne kave ili kutije cigareta, mjesečno ili godišnje, gotovo je nevažno. Malo nas je, ali se, ipak, brojimo u milijunima pa za godinu dana možemo darovati nemali novac za spas naše djece. Stoga smo u vrhu naše stranice postavili trajnu vezu prema stranici Udruge Hrabro dijete koji vas svaki dan može navesti da koju kunu darujete onima čiji život možemo spasiti. Nikada ne znamo hoće li jednom i nama to trebati.

 

 Policija

Zapljena droge na GP Gabela Polje

Metković, 7.2.2013. - Jučer je prilikom ulaska u Republiku Hrvatsku na graničnom prijelazu Gabela polje 1 spriječen pokušaj krijumčarenja 24 paketa marihuane ukupne težine 21.379 g skrivenih u automobilu albanskih registracijskih oznaka.

 Gradske vijesti

Predstavljen 'Nacionalni plan za 2013.'

Metković, 7.2.2013. - U Zgradi političkih stranaka jučer je predstavljen Nacionalni plan za poticanje zapošljavanja za 2013. koji će se primjenjivati od 15. siječnja do 1. srpnja. U uvodnom dijelu o novostima u okviru Plana govorio je pročelnik HZZ – Područne službe Dubrovnik mr. sc. Dasen Jasprica, a o mjerama je govorila rukovoditeljica Odsjeka aktivne politike zapošljavanja HZZ – PS Dubrovnik Mirjana Stanković.

 Šport

Pet medalja 'Knezu Domagoju'

Metković, 7.2.2013. - Na Prvenstvu Dalmacije u borbama održanom 3. veljače u Splitu Karate klub Knez Domagoj iz Metkovića sudjelovao je s pet natjecatelja i osvojio pet medalja. U kategoriji učenice zlatnu medalju osvojila je Petra Bebić, a srebrnu Josipa Bebić. U kategoriji učenici -42 srebro je osvojio Roko Kravar, a broncu Ivan Galić u kategoriji učenici +46. Josip Daničić osvojio je srebrnu medalju u kategoriji seniori +84.

 

 Izložba

Krajobraz i biološka raznolikost delte Neretve

Metković, 7.2.2013. - U gradskom kulturnom središtu Metković jučer je otvorena izložba fotografijaKrajobraz i biološka raznolikost delte Neretve Udruge Divina Natura koju su u okviru Projekta Neretvanska baština sufinancirale Hrvatske vode.

 Šport

NK Neretva – NK Hrvatski dragovoljac 2:2

Metković, 7.2.2013. - U okviru priprema za proljetni dio ovogodišnje natjecateljske sezone NK Neretva je na domaćem terenu odigrala prijateljsku utakmicu protiv NK Hrvatski dragovoljac koja je završila neriješenim rezultatom 2:2. Golove za Neretvu postigli su Čačić u 40. i Rako u 45. minuti, a za Dragovoljac Rašić u 13. i Bektaši u 32. minuti.

 Šport

Karataši 'Metkovića' na prvenstvu u Splitu

Metković, 6.2.2013. - Prošle nedjelje je u Splitu u organizaciji splitskih karate klubova održano Prvenstvo Dalmacije za učenike i seniore na kojemu je u učeničkoj kategoriji nastupio i KK Metković te osvojio četriri medalje.

 Obavijest

Osnovan Avanturistički klub 'Osmica'

Metković, 5.2.2013. - Okupljanjem entuzijasta, avanturista i prije svega ljubitalja prirode, krajem prošle godine u dolini Neretve je osnovan Avanturistički klub Osmica iz kojeg nam se Jadran Kapović javio sljedećim dopisom.

 Izložba

Metković, tu i tamo

Metković, 5.2.2013. - Na izlogu Gradske knjižnice Metković postavljena je skupna izložbe fotografija Metković, tu i tamo na kojoj sudjeluje 13 autora različitih godišta i zanimanja. Organizator izložbe je Gradska knjižnica Metković, a na inicijativu jednog od autora izložba je dobila humanitarno-prodajni karakter. Sav prikupljeni novac darovat će se jednoj našoj teško bolesnoj sugrađanki.

 

 Komentar

Dolazi cirkus

Metković, 5.2.2013. - Narod smo s očitom podaničkim sindromom, bez obzora na to što smo se kroz povijest sve do današnjih dana hrabro suprotstavljali osvajačima pa smo i danas kakvi-takvi opstali na povijesnoj sceni te da su u međuvremenu s te iste scene nestali veliki narodi o kojima naša djeca danas uče u školama. No, taj nas naš sindrom stalno koči, ne da nam naprijed, podriva našu svijest da vlastitim snagama (i pameću, prije svega) možemo bolje.

 Prenosimo

Jesu li djeca preuzela moć u kući?

Metković, 4.2.2013. - Permisivni i ultraliberalni odgoj predugo se zadržao kao poželjna norma koja se provodi bez ograda. Ako ne za promjenu, vrijeme je barem za osvješćivanje prenosi tportal.hr tekst iz pariškoga Le nouvel Observateur.

 

 Posao

Nacionalni plan poticanja zapošljavanja

Metković, 4.2.2013. - Hrvatski zavod za zapošljavanje - Područni ured Dubrovnik poziva Vas na predstavljanje poticajnih mogućnosti za sufinanciranje zapošljavanja i obrazovanja iz novog Nacionalnog plana poticajnih mjera za zapošljavanje za 2013. koji će se održati u srijedu, 6. veljače 2013. s početkom u 11,00 sati u Zgradi političkih stranaka u Metkoviću, Kralja Zvonimira 20.

 

 Gradske vijesti

Zgrada Općinskoga suda početkom 2014.

Metković, 4.2.2013. - Zanimalo nas je dokle su došli radovi na rekonstrukciji i adaptaciji zgrade bivšega Razvitka u koju će useliti Općinski sud Metković, Prekršajni sud i Općinsko državno odvjetništvo u Metkoviću. Odgovor na to zatražili smo u Ministarstvu pravosuđa RH.

 Politika

'Hrvatsko srce' i 'Hrvatski sokol' HSS-a

Metković, 4.2.2013. - U Gradskom kulturnom središtu Metković prošle je srijede HSS održao tri osnivačke skupštine i to Organizacije žena Hrvatsko srce OO HSS-a Kula Norinska, Braniteljske organizacije Hrvatski sokol GO HSS-a Metković i OŽ Hrvatsko srce GO HSS-a Metković.

 Fotografija

Gdje je nastala ova fotografija?

Metković, 4.2.2013. - Mario Talajić poslao nam je još jednu izvrsnu fotografiju iz svoje zbirke. Očito je da je snimljena u dolini Neretve, pretpostavljamo i gdje, a voljeli bismo da tko od vas to potvrdi. Stoga ne donosimo svoj sud da vas ne bismo zaveli na, možda, krivi trag. Fotografija je snimljen u vrijeme trganja jer su lađe prepune grožđa. Možda tko na uvećanome detalju prepozna svoje pretke.

 Maškare

Malim maškarama započele Poklade

Metković, 4.2.2013. - Jučerašnjom maškaranom povorkom i dječjim maskenbalom u Gradskoj športskoj dvorani započele i ovogodišnje Poklade koje će trajati sve do utorka, 12. veljače. Pogledajte što smo zabilježili.

 

 Maškare

Nadzorna kamera otkrila sumnjivce

Metković, 3.2.2013. - Kako smo već bili izvijestili, sinoć se na Platanu dogodio strašan čin o kojemu je jutros brujao cijeli grad, no građani mogu mirno spavati jer su počinitelji vrlo brzo otkriveni.

 Gradske vijesti

Zasvijetlio zeleni feral na rivi

Metković, 3.2.2013. - Stari austrougarski feral na kraju velike rive ponovno je zasvijetlio. Na to nas je prije nekoliko dana upozorio Radoslav Lakoš koji mu je zamijenio razbijeno staklo i žarulju.

 Maškare

Drska provokacija na Platanu

Metković, 2.2.2013. - Drski i nadasve nepoznati počinitelji su pod okriljem noći na Platanu postavili potpuno ilegalnoga Marka Krnjevala i tako narušili višestoljetnu metkovsku tradiciju koja nalaže da se Marko iznosi na Male poklade.

 Humanost

Vratimo Nori osmijeh

Metković, 2.2.2013. - Pridružujemo se humanitarnoj akciji kojom se želi pomoći maloj Nori Šitum da otputuje na liječenje u SAD. Kako bi se Nora opet smijala i pobijedila zloćudnu bolest pokrenula se akcija Nora Fora Strašni Lav kojoj su se odmah priključili nogometaši Dean Lovren, Vedran Čorluka, Jorge Sammir, pjevačica Franka Batelić, glazbenik Saša Maček, glumica Ornela Vištica te mnogi drugi – piše indeks.hr.

 

 Maškare

Sutra počinju maškare

Metković, 2.2.2013. - Sutra počinju maškare. Prema rasporedu u 14,30 maškarana povorka vrtićana trebala bi se uputiti ka Gradskoj dvorani gdje će biti organiziran dječji maskenbal. Nažalost, povorku će vjerojatno pokvariti kiša koja bi u noći s nedjelje na ponedjeljak mogla prijeći i u snijeg.

 

 Komentar

E, Sava, Sava…

Metković, 1.2.2013. - Prije mjesec-dva dopisivao sam se s jednim hrvatskim znanstvenikom na temu Gornjih horizonata i općenito o problemima u dolini Neretve. Radi se o doktoru znanosti koji o tome puno zna. Ja sam mu pokušao objasniti da Građansku inicijativu 'Spasimo dolinu Neretve' čini skup građana zabrinutih za svoj kraj kojima nije bila namjera staviti se ispred znanosti, nego ju upozoriti na problem. Iznenadio sam se kako mi je gospodin odgovorio. Rekao mi je, otprilike, da ne smatra građane unaprijed nestručnjacima jer je za neke stvari potrebna samo zdrava pamet.

 Fotografija

Malo je i milijardu riječi

Metković, 1.2.2013. - Ako se kaže da slika vrijedi koliko i tisuću riječi, onda ih ova vrijedi barem milijun, jer ni milijun, niti milijardu riječi, napisanih u znanstvenim knjigama, rezultatima silnih istraživanja i njihovoj interpretaciji, ni blizu ne mogu opisati osamnaest godina, koliko dijeli ove dvije fotografije.

 

 Obrazovanje

Izabrani natjecatelji za Županijski LiDraNo

Metković, 1.2.2013. - U Gradskom kulturnom središtu Metković jučer je održan LiDraNo 2013., općinsko natjecanja za osnovne i srednje škole kojem je domaćin ove godine bila Osnovna škola Opuzen. Na natjecanju su sudjelovale još OŠ Stjepana Radića, OŠ don Mihovila Pavlinovića, OŠ Kula Norinska, OŠ Otrić-Dubrave, Gimnazija Metković i Srednja škola Metković.

 

Vijesti iz 2. 2013.
ukupno 79

Bože, daj

Poznat još jedan kandidat za gradonačelnika

Ne 67, odmah 75

Što je Neretva bez kajaka?

Asfaltira se dio P. Krešimira IV

Članovi knjižnice na predstavi u Splitu

Ante Pehar i dalje predsjednik UV 4. gbr.

Jesu li fiktivni zaista fiktivni?

Osposobljavanje za zvanje 'pčelar'

Građani potpisuju za Referendumski ustanak

Napokon sunce

Lokacijska dozvola za sustav navodnjavanja

Guske u magli jednom – guske u magli uvijek. Ili?

U svibnju Knjižnica u Vagi

Održan Županijski LiDraNo 2013.

Najboljima s Gale uručene nagrade

Okupacija Hrvatske u 26 slika

Nikša, drži se!

Gradsko vijeće sa 16 članova

Nove tehnologije u uzgoju rajčice i paprike

200 godina bajka braće Grimm

U Metkoviću 'neurofeedback' aparat

Mostarski kreativci gostovali u Metkoviću

Još jedno predavanje za pčelare

Noć Neretvana u Zagrebu 2. ožujka

Voda iz Doljana potpuno je ispravna

Tko je ovaj tip?

Do sada oko 1300 potpisa

'Doljanka' ponovno in

Danas u 16 sati prebacite na HTV 1

Promocija učeničkog lista 'Ab und zu'

Kako preko granice nakon 1. srpnja?

Pravo na odgoj djece

Plavi Miško oduševio vrtićane

Kresanje česmina u Gundulićevoj

Valentinovo malo popravilo promet

Što je pusti Island kontra Hirvatistana

Vodu treba prokuhavati

'Jerkovčanke' druge

Tri medalje metkovskih karataša

Voda iz Doljana još nije za piće

Marko spaljen bez osude

Gradskoj glazbi vrijedne donacije

Voda iz Doljana nije za piće

Predavanje za maslinare

U Zrinskih i Frankopana voda ujutro

Maškare ponovno na ulicama Metkovića

Klape pjevale za Caritas

Zabijelila brda oko Metkovića

Lakše plaćanje vode

'Zdravstvenom odgoju' prvo mjesto

Učenici OGŠ muzicirali pod maskama

Dr. Markić o zdravstvenom odgoju

Ruski rulet

To je uvrjeda za državu

Hrabro dijete

Zapljena droge na GP Gabela Polje

Predstavljen 'Nacionalni plan za 2013.'

Pet medalja 'Knezu Domagoju'

Krajobraz i biološka raznolikost delte Neretve

NK Neretva – NK Hrvatski dragovoljac 2:2

Karataši 'Metkovića' na prvenstvu u Splitu

Osnovan Avanturistički klub 'Osmica'

Metković, tu i tamo

Dolazi cirkus

Jesu li djeca preuzela moć u kući?

Nacionalni plan poticanja zapošljavanja

Zgrada Općinskoga suda početkom 2014.

'Hrvatsko srce' i 'Hrvatski sokol' HSS-a

Gdje je nastala ova fotografija?

Malim maškarama započele Poklade

Nadzorna kamera otkrila sumnjivce

Zasvijetlio zeleni feral na rivi

Drska provokacija na Platanu

Vratimo Nori osmijeh

Sutra počinju maškare

E, Sava, Sava…

Malo je i milijardu riječi

Izabrani natjecatelji za Županijski LiDraNo

Tražite u vijestima

 

Kalendar

2020

 12   11   10   09   08   07   06   05   04   03   02   01 


2019

 12   11   10   09   08   07   06   05   04   03   02   01 


2018

 12   11   10   09   08   07   06   05   04   03   02   01 


2017

 12   11   10   09   08   07   06   05   04   03   02   01 


2016

 12   11   10   09   08   07   06   05   04   03   02   01 


2015

 12   11   10   09   08   07   06   05   04   03   02   01 


2014

 12   11   10   09   08   07   06   05   04   03   02   01 


2013

 12   11   10   09   08   07   06   05   04   03   02   01 


2012

 12   11   10   09   08   07   06   05   04   03   02   01 


2011

 12   11   10   09   08   07   06   05   04   03   02   01 


2010

 12   11   10   09   08   07   06   05   04   03   02   01 


2009

 12   11   10   09   08   07   06   05   04   03   02   01 


2008

 12   11   10   09   08   07   06   05   04   03   02   01 


2007

 12   11   10   09   08   07   06   05   04   03   02   01 


2006

 12   11   10   09   08   07   06   05   04   03   02   01 


2005

 12   11   10   09   08   07   06   05   04   03   02   01 


2004

 12   11   10   09   08   07   06   05   04   03   02   01 


2003

 12   11   10   09   08   07   05   04   03   02   01