-913

Nije namijenjeno rješavanju problema kao što su:

- problematično ponašanje pojedinaca, nesporazumi sa
  susjedima i/ili bilo kojom skupinom ljudi

- bilo kakva hitna intervencija (poplava u stanu i sl.)

- psi koji ometaju lavežom ili nisu na uzici ili nemaju brnjicu

- požari, zagađenja zraka i vode

- buka

- prijedlozi za postavljanje novih posuda za otpad, novih
  rasvjetnih tijela, semafora i slično

- žalbe na rad gradskih tijela ili bilo kojih tijela javne uprave

- bespravna gradnja

- divljanje po cestama, konzumiranje droga, javna opijanja,
  nasilje nad životinjama, preprodaja i sl.

Za to postoje nadležna tijela kojima se uvijek možete obratiti.

SLUŽBENA STRANICA

POGLEDAJTE

POPIS ULICA

GRAD METKOVIĆ

TISAK

OSMRTNICE

KONTAKT

Vijesti

arhiv vijesti

 Šport

NK 'Neretva' – NK 'Jadran LP' 1:1

Metković, 31.10.2008. - U 12. kolu III. HNL - jug na igralištu Iza Vage odigrana je utakmica između NK Neretve i pločanskog NK Jadran LP koja je završila neriješenim rezultatom 1:1.

 Mediji

Izašao Metkovski vjesnik br. 5

Metković, 31.10.2008. - Metkovski vjesnik br. 5 od danas možete naći u trgovinama i drugim javnim prostorima. Elektronska inačica najnovijega broja u PDF obliku dostupna je na adresi www.metkovic.hr/vjesnik

 

 Iz Poglavarstva

Subvencije svim srednjoškolcima putnicima

Metković, 30.10.2008. - Na danas održanoj sjednici Gradskog poglavarstva grada Metkovića usvojen je Prijedlog Odluke o izmjenama i dopunama Odluke o subvencioniranju prijevoza učenika srednjih škola. Prema toj Odluci trebao bi se subvencionirati i prijevoz šezdesetorici metkovskih srednjoškolaca koji škole redovito polaze u Opuzenu i Pločama.

 Šport

Prvaci županije u atletici

Metković, 30.10.2008. - Na Županijskom prvenstvu školskih športskih klubova u atletici za dječake i djevojčice učenici OŠ Don Mihovila Pavlinovića, koji su predstavljali ŠŠK 'Gusar', osmi put za redom obranili su naslov prvaka Županije u obje kategorije.

 Akcija

Prodajna izložba kruha i peciva

Metković, 30.10.2008. - U OŠ Don Mihovila Pavlinovića obilježili su Dane kruha prigodnom prodajnom izložbom kruha, peciva, različitih slastica i darova prirode. Sav prihod od prodaje namijenjen je potrebama devetnaestero djece s posebnim potrebama s područja doline Neretve za koje će se organizirati jednomjesečno liječenje kod specijalista iz Mađarske koji će doći u Metković.

 Kultura

Nastupio Gudački kvartet 'Sebastian'

Metković, 30.10.2008. - U Galeriji metkovskoga Gradskog kulturnog središta u srijedu je nastupio poznati Gudački kvartet Sebastian u sastavu: Anđelko Krpan – violina, Korana Rucner – violina, Nebojša Floreani – viola i Zlatko Rucner –  violončelo.

 Zdravlje

Metković treći u Hrvatskoj

Metković, 30.10.2008. - Povodom dvadesete obljetnice Pokreta Zdravi grad u Hrvatskoj je ove godine osnovana Liga zdravih gradova koja prati rezultate rada, uključenost lokalne zajednice, vrjednuje različite projekte i sl. za oko 35 hrvatskih gradova. U konkurenciji puno većih i bogatijih gradova Metković je osvojio treće mjesto.

 Šport

KK Metković – Š.K.K. KK Split CO 72:61

Metković, 30.10.2008. - Započela su natjecanja u košarkaškoj B1 ligi – jug. Nakon što su je utakmica 1. kola između KK Dražen Petrović i KK Metković registrirana rezultatom 0:20 za Metkovce, oni su u drugome kolu, kao domaćini, nadvladali Š.K.K. KK Split CO 72:61.

 Rukomet

RK 'Metković' - RK 'Medveščak KM' 33:29

Metković, 26.10.2008. - U sedmom kolu rukometne Dukat Premijer lige RK Metković je na domaćem terenu savladao RK Medveščak KM rezultatom 33:29. Oko 700 gledatelja u Gradskoj športskoj dvorani vidjelo je solidnu utakmicu u kojoj pobjeda domaćina gotovo nije dolazila u pitanje.

 Tradicija

Dani kruha u vrtiću

Metković, 24.10.2008. - U Središnjem vrtiću u Metkoviću jučer je održana svečanost obilježavanja Dana kruha. Tom prigodom vrtić je posjetio metkovski gradonačelnik Stipo Gabrić Jambo sa suradnicima, a župnik župe Sv. Ilije fra Dušan Džimbeg blagoslovio je kruh, peciva i kolače što su ih djeca toga dana donijela od kuće. Nakon kraćeg programa, koji su izveli vrtićani, svi su pojurili prema krcatim stolovima, o čemu donosimo nekoliko fotografija koje možete povećati.

 Virusi

Još jedan 'hoax'

Metković, 24.10.2008. - Mada star gotovo sedam godina, hoax (lažna poruka o opasnosti od virusa) još se dobro drži ciklički se ponavljajući u ponešto izmijenjenome izdanju.

 Nezgode

Dječaka u Opuzenu napao pas

Metković, 23.10.2008. - Dječaka Antu Ćelića (11) iz Metkovića, učenika 5. razreda OŠ Don Mihovila Pavlinovića, u srijedu poslijepodne oko 15,30 u Opuzenu je napao pas te ga ugrizao za rame i izgrebao.

 Gradske vijesti

Radovi na kolektoru u Branimirovoj

Metković, 23.10.2008. - Već nekoliko dana izvode se radovi na kolektoru u Ulici kneza Branimira koji bi se na dubini od 4,5 m pod zemljom trebao izgraditi od kružnoga toka do početka nadvožnjaka.

 Obrazovanje

Dizalo pušteno u rad

Metković, 23.10.2008. - U sklopu proslave Dana kruha u OŠ Stjepana Radića svečano je otvoreno dizalo za osobe sa smanjenom tjelesnom pokretljivošću. Uz učenike i djelatnike Škole proslavi su bili nazočni i županica Mira Buconić sa suradnicima te predstavnici političkog i gospodarskog života grada na čelu s gradonačelnikom Gabrićem.

 Obrazovanje

Predstavljeno idejno rješenje nove škole

Metković, 23.10.2008. - Nije prošlo ni dva mjeseca otkako je potpisan Ugovor o izradi projektne dokumentacije, a već jučer u Osnovnoj školi don Mihovila Pavlinovića predstavljeno je idejno rješenje kompleksa nove osnovne škole sa športskom dvoranom što će se pod radnim nazivom Jerkovac graditi u blizini postojeće škole.

 Šport

NK Neretva – HNK Hajduk II 1:2

Metković, 23.10.2008. - Na igralištu Iza Vage 21. listopada odigrana je prijateljska utakmica između NK Neretve i HNK Hajduk II u kojoj su Splićani pobijedili rezultatom 1:2. Prvi pogodak za Splićane već u 5. minuti postigao je Milić koji je odlično prošao kroz obranu domaćih. U 17. minuti Aračić se probija u Neretvin šesnaesterac i asistira Matoševiću koji rezultat podiže na 0:2. Jedini gol za Neretvu postigao je Suton u 83. minuti. Unatoč trima golovima oko 200 gledatelja nije vidjelo dobru igru.

 

 Rukomet

Postignut dogovor

Metković, 22.10.2008. - Danas je potpisan Sporazum između Ustanove Športski objekti Metković i RK Metkovića u stečaju o načinu i uvjetima korištenja Gradske sportske dvorane. Tim sporazumom RK Metković je prihvatio da će, kao svi ostali korisnici termina, poštovati sve važeće pravilnike u Ustanovi Športski objekti Metković, a između ostaloga i Pravilnik o postavljanju reklama u objektima Ustanove 'Športski objekti Metković'.

 Gradske vijesti

Autočistilica započela s radom

Metković, 22.10.2008. - Ovih dana možda vas je u rane jutarnje sate probudio neobičan šum koji je dopirao s ulice. Proizvode ga rotacijske četke nove autočistilice kojom je prije nekoliko dana započelo čišćenje gradskih ulica koje imaju rubnike.

 Promet

Rješenje problema parkiranja

Metković, 22.10.2008. - U Upravnom odjelu za gospodarstvo grada Metkovića prije nekoliko dana održan je sastanak na kojem su Predstavnici zagrebačkih tvrtka Zagrebparking i RAO detaljnije upoznati s problematikom regulacije prometa i organiziranog parkiranja u Metkoviću. Radi se o trećem u nizu kontakata sa spomenutim tvrtkama koje će sudjelovati u izradi projekta koji bi trebao riješiti spomenute probleme.

 Rad udruga

Blagoslov prostorija Udruge 'Otac A. Gabrić'

Metković, 20.10.2008. - Povodom dvadesete obljetnice smrti Metkovca i misionara oca Ante Gabrića danas je u Udruzi za skrb o starijim i nemoćnim osobama, koja nosi njegovo ime, obavljen blagoslov prostorija.

 Šport

NK 'Neretva' – NK 'Omiš' 1:1

Metković, 19.10.2008. - U 10. kolu III. HNL – jug na igralištu Iza Vage NK Neretva je ugostila NK Omiš, a susret je završen rezultatom 1:1.

 Rukomet

Ne radi se o zabrani

Metković, 19.10.2008. - Dan nakon što se pronijela vijest kako je RK Metkoviću zabranjeno igranje utakmica u Gradskoj športskoj dvorani prozvani Jozo Bebić, ravnatelj Ustanove športski objekti sazvao je konferenciju za medije kako bi javnosti dao objašnjenje cijeloga slučaja.

 Tradicija

Dani kruha u GKS-u

Metković, 18.10.2008. - U organizaciji Doma za starije i nemoćne osobe i tjelesno ili mentalno oštećene osobe Metković, sinoć su u Gradskom kulturnom središtu obilježeni Dani kruha - dani zahvalnosti za plodove zemlje.

 Požar

Gorjelo na Veletržnici

Metković, 18.10.2008. - Sinoć oko 21,30 na jednom od ugostiteljskih objekata smještenih na metkovskoj Veletržnici izbio je požar. Kako neslužbeno doznajemo požar je buknuo u objektu u vlasništvu J. M., a izazvala ga je mikrovalna pećnica. Vatra se velikom brzinom proširila i zahvatila susjedni boks pa su na teren s dva vozila izašli vatrogasci JVP Metković i požar ugasili oko 22 sata. Očevid su napravili djelatnici PP Metković, a što je stvarni uzrok požara tek treba utvrditi. Materijalna šteta je velika, a sretna okolnost je što prilikom požara nije eksplodirala plinska boca koja se nalazila u opožarenom prostoru.

 

 Rukomet

RK Metkoviću zabrana igranja u dvorani

Metković, 17.10.2008. - Nakon što je iz Ustanove športski objekti Metković stigao dopis Zdenki Marušić, stečajnoj upraviteljici RK Metković u stečaju, u kojem između ostaloga stoji da se „temeljem čl. 14. Pravilnika o korištenju objekta, prostora i opreme danih na upravljanje toj ustanovi i Odluke Upravnog vijeća o načinu i uvjetima reklamiranja u objektima iste ustanove RK Metkoviću u stečaju oduzima do daljnjeg pravo korištenja  Gradske športske dvorane za odigravanje utakmica sve dok se ne otklone razlozi zbog kojih mu je to pravo oduzeto“, u prostorijama RK Metković u stečaju sazvana je konferencija za medije.

 Gospodarstvo

Osniva se poduzetnička zona

Metković, 17.10.2008. - Na jučerašnjoj sjednici Gradskog poglavarstva grada Metkovića usvojen je prijedlog Odluke o osnivanju poduzetničke zone Dubravica. Odluka je donesena kako bi se mogla kompletirati projektna dokumentacija koja je temelj za dobivanje poticajnih sredstva iz Ministarstva gospodarstva i iz Dubrovačko-neretvanske županije.

 Gradske vijesti

Otvaranje ponuda za Vagu

Metković, 16.10.2008. - Jučer je istekao krajnji rok za podnošenje ponuda iz „Javnog poziva za nadmetanje za rekonstrukciju, odnosno prenamjenu, upravno-stambene zgrade Poduha u zgradu Prirodoslovnoga muzeja i Gradske knjižnice“.

 Šport

40. godina VK 'Neretvanski gusar'

Metković, 16.10.2008. - Veslački klub Neretvanski gusar iz Metkovića na Svečanoj skupštini u Restoranu Somagoj proslavio je četrdesetu godišnjicu svoga osnutka. Na Skupštini su bili mnogi bivši i sadašnji članovi Kluba te gosti iz mnogih dalmatinskih veslačkih klubova i predstavnici Veslačkog saveza Dalmacije. Bila je to prigoda da se mnogim zasluženim članovima dodjele priznanja za dugogodišnji rad na razvijanju veslačkoga sporta u Metkoviću koji se odvijao u vrlo teškim uvjetima.

 Elektroopskrba

Radovi na DV Otrić Seoci – Mali Prolog

Metković, 15.10.2008. - U četvrtak, 16. listopada zbog radova na DV 10 kV Otrić Seoci – Mali Prolog bez električne energije od 8,30 do 14 sati bit će naselja Mracir, Kobiljača i Mali Prolog. U slučaju lošeg vremena radovi će se odgoditi za drugi termin.

 

 Požar

Ogorčeni Doljanci blokirali granicu

Metković, 14.10.2008. - Danas oko 12 sati skupina Doljanaca, ogorčena zabranom kojom je iz Sarajeva prekinuto gašenje požara na brdu Popina nad Doljanima, automobilima je na samoj granici blokirala državnu cestu D9.

 Požar

Sarajevo zabranilo djelovanje našem kanaderu

Metković, 14.10.2008. - Požar, koji je u nedjelju buknuo sjeverno od Doljana sinoć je zaprijetio samome naselju. Sreća je da nije bilo vjetra pa se požar sporo širio. Jutros oko 9,30 na požarište je izašla Javna vatrogasna postrojba Metković i sanirala rubove požarišta.

 Elektroopskrba

Bez struje od Blaca do Kleka

Metković, 14.10.2008. - Iz HEP-ovog Pogona Metković stigla je još jedna obavijest o radovima. U srijedu, 15. listopada zbog radova na DV 10 kV Opuzen – Klek bez električne energije bit će naselja Klek, Radalj, Repić, Duboka, Komarna, Kremena, Raba, Lovorje, Tuštevac, Lučina, Mihalj, Otok, Trn i Blace. Prekid će trajati od 9 do 12 sati. U slučaju lošeg vremena radovi će se odgoditi za drugi termin.

 

 Požar

Gori iznad Doljana

Metković, 13.10.2008. - Večeras je na brdu Popina iznad Doljana izbio požar koji se polako širi prema selu. Gori borova šuma i makija. Koliko znamo požar, za sada, nitko ne gasi.

 

 Šport

Treći u državi

Metković, 13.10.2008. - U Zagrebu je 12. listopada o. g. održano Državno karate prvenstvo u katama na kojem su nastupila 282 natjecatelja i 71 ekipa, iz 47 klubova. Natjecateljice Karate kluba Metković vratile su se doma s državnom broncom.

 Elektroopskrba

Bez električne energije 14. listopada

Metković, 13.10.2008. - Iz HEP-ovog Pogona Metković stigla je obavijest potrošačima električne energije u naseljima Otrić Seoci, Mracir, Kobiljača i Mali Prolog.
Zbog planiranih radova na postrojenjima DV 10 kV Otrić Seoci - Mali Prolog dana 14. 10. 2008. (utorak) oći će do obustave električne energije u vremenu od 9 do 14 sati.
U slučaju lošeg vremena prekid će biti odgođen, a naredni će se uredno oglasiti.

 

 Tisak

Izašao novi broj Metkovskoga vjesnika

Metković, 10.10.2008. - Metovski vjesnik br. 4 od danas je u distribuciji. Možete ga naći u većim trgovinama, Domu zdravlja, Gradskoj knjižnici i nekim kafićima. List je i dalje besplatan. Na našim stranicama dostupan je u PDF formatu na adresi www.metkovic.hr/vjesnik

 

 Gradske vijesti

'Dubravica' prema planu

Metković, 9.10.2008. - Radovi na sanaciji Odlagališta komunalnoga otpada Dubravica teku prema planiranim fazama.

 Zdravlje

Nema govora o 300 umrlih od raka

Metković, 9.10.2008. - U metkovskome Domu zdravlja konferenciju za novinare održali su Dolores Grilec, dipl. ing. kemije te voditeljica Odjela za vode u Službi za zdravstvenu ekologiju, dr. Mato Lakić, voditelj Službe za zdravstvenu ekologiju i dr. Miljenko Ljubić, voditelj Službe za epidemiologiju, svi djelatnici Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo Dubrovačko-neretvanske županije.

 Promet

Sanacija ceste na Dubravici

Metković, 9.10.2008. - Privode se kraju radovi na dijelu županijske ceste koja od Metkovića vodi do općine Zažablje i dalje do granice s Republikom Bosnom i Hercegovinom.

 Obljetnice

Obilježen Dan neovisnosti

Metković, 9.10.2008. - Povodom Dana neovisnosti predstavnici Gradskoga vijeća na čelu s predsjednikom Marijom Batinovićem i članovi Gradskoga poglavarstva s gradonačelnikom Stipom Gabrićem Jambom položili su vijence pred Središnji križ na Gradskom groblju Sv. Ivana i na velikoj rivi pred Spomenik poginulim metkovskim braniteljima u Domovinskome ratu.

 Međudržavna suradnja

Više reda i sigurnosti uz granicu

Metković, 6.10.2008. - Izlaskom na teren prvih mješovitih ophodnja uz zajedničku državnu granicu, u petak, 3. listopada započela je provedba Sporazuma o suradnji u nadzoru državne granice koji je 29. ožujka 2007. u Sarajevu potpisala Vlada RH i Vijeće ministara BiH.

 Šport

Prva pobjeda Neretve

Metković, 6.10.2008. - Nakon što je kolo prije u Dugopolju izgubila s 4:0, NK Neretva je u utakmici 8. kola III. HNL – jug na domaćem terenu pobijedila HNK Val iz Kaštel Staroga rezultatom 2:0 i tako zabilježila prvu ovosezonsku pobjedu.

 Rukomet

RK 'Metković 1963' – RK 'Metković II' 29:24

Metković, 6.10.2008. - U Gradskoj športskoj dvorani u nedjelju je odigran prvi ovosezonski rukometni gradski derbi. U 3. kolu Druge HRL – jug susreli su se RK Metković 1963 i RK Metković II, a susret je završio rezultatom 29:24.

 Zdravstvo

Otvoren Odjel fizikalne terapije

Metković, 4.10.2008. - Od 1. listopada Dom zdravlja Metković proširio je svoju zdravstvenu djelatnost. Riječ je o Odjelu fizikalne terapije čijim se otvaranjem građanima cijele doline Neretve poboljšava zdravstvena usluga pa oni više neće za manje zahvate morati na put od stotinu kilometara.

 Rad udruga

Međunarodni dan starijih osoba

Metković, 2.10.2008. - U povodu Međunarodnog dana starijih osoba, koji se obilježava 1. listopada u dnevnom boravku Udruge Otac Ante Gabrić organiziran je susret sa starijim osobama s područja grada Metkovića.

 Akcija

Humanitarna prodaja kolača

Metković, 1.10.2008. - Na inicijativu Ivke Ilić i uz pomoć Mjesnog odbora Vid 28. rujna održana je na parkiralištu u Vidu humanitarna akcija prodaje kolača. Kolače je ispeklo četrdesetak žena iz Vida i Pruda, a prihod od prodaje namijenjen je djeci s posebnim potrebama s područja doline Neretve.

 Izložba

Slike na zidovima muzeja

Metković, 1.10.2008. - U organizaciji Arheološkoga muzeja Narona i vidonjske galerije Ave Arte Atelier u nedjelju je na terasi Muzeja otvorena izložba slika akademske slikarice Marije Lauc Dedić iz Ljubuškoga.

 

Vijesti iz 10. 2008.
ukupno 47

Tražite u vijestima

 

Kalendar

2020

 12   11   10   09   08   07   06   05   04   03   02   01 


2019

 12   11   10   09   08   07   06   05   04   03   02   01 


2018

 12   11   10   09   08   07   06   05   04   03   02   01 


2017

 12   11   10   09   08   07   06   05   04   03   02   01 


2016

 12   11   10   09   08   07   06   05   04   03   02   01 


2015

 12   11   10   09   08   07   06   05   04   03   02   01 


2014

 12   11   10   09   08   07   06   05   04   03   02   01 


2013

 12   11   10   09   08   07   06   05   04   03   02   01 


2012

 12   11   10   09   08   07   06   05   04   03   02   01 


2011

 12   11   10   09   08   07   06   05   04   03   02   01 


2010

 12   11   10   09   08   07   06   05   04   03   02   01 


2009

 12   11   10   09   08   07   06   05   04   03   02   01 


2008

 12   11   10   09   08   07   06   05   04   03   02   01 


2007

 12   11   10   09   08   07   06   05   04   03   02   01 


2006

 12   11   10   09   08   07   06   05   04   03   02   01 


2005

 12   11   10   09   08   07   06   05   04   03   02   01 


2004

 12   11   10   09   08   07   06   05   04   03   02   01 


2003

 12   11   10   09   08   07   05   04   03   02   01