-913

Nije namijenjeno rješavanju problema kao što su:

- problematično ponašanje pojedinaca, nesporazumi sa
  susjedima i/ili bilo kojom skupinom ljudi

- bilo kakva hitna intervencija (poplava u stanu i sl.)

- psi koji ometaju lavežom ili nisu na uzici ili nemaju brnjicu

- požari, zagađenja zraka i vode

- buka

- prijedlozi za postavljanje novih posuda za otpad, novih
  rasvjetnih tijela, semafora i slično

- žalbe na rad gradskih tijela ili bilo kojih tijela javne uprave

- bespravna gradnja

- divljanje po cestama, konzumiranje droga, javna opijanja,
  nasilje nad životinjama, preprodaja i sl.

Za to postoje nadležna tijela kojima se uvijek možete obratiti.

SLUŽBENA STRANICA

POGLEDAJTE

POPIS ULICA

GRAD METKOVIĆ

TISAK

OSMRTNICE

KONTAKT

Vijesti

arhiv vijesti

 Gradske vijesti

GP Obšivač uvedeno u posao

Metković, 30.7.2010. - Danas je tzv. uvođenjem u posao GP Obšivač iz Metkovića zadovoljena zakonska procedura za početak radova na izgradnji Graničnog prijelaza Prud sa svom pratećom infrastrukturom. Uvođenje u posao obavljeno je na GP Prud, a po završetku službenog dijela okupljeni su obišli lokaciju budućeg gradilišta.

 Šport

Neretva započela s pripremama

Metković, 29.7.2010. - U sklopu priprema za novu sezonu nogometaši Neretve jučer su u Gabeli odigrali i drugu prijateljsku utakmicu s NK Gošk koja je završila rezultatom 3:0 za Gabeljane. Prva je odigrana prošli tjedan na igralištu Iza Vage, a završila je rezultatom 3:2 u korist Metkovaca.

 Kazalište

Djeca sa CNN-a

Metković, 28.7.2010. - Sinoć je u Ljetnom kazalištu održana predstava Djeca sa CNN-a, glumačke družine Histrioni. Riječ je o predstavi koja je rađena po drami bosanskohercegovačkog glumca i dramskog pisca Amira Bukvića. Autor u predstavi spaja živote Dine iz Srebrenice i Dore iz Vukovara, koji su u trenucima predaje njihovih gradova doživjeli svojih pet minuta slave. Dina i Doru odlično su odigrali Amar Bukvić i Iva Mihalić, a dinamici predstave doprinijeli su uvijek izvrsni Branka Cvitković i Dražen Köhn.

 

 Gradske vijesti

Ponovo potekla voda

Metković, 28.7.2010. - Jučer oko 14 sati ponovo je potekla voda u fontani na Trgu kralja Tomislava. Dan prije puštanja fontane u rad ugradnjom i druge pumpe kompletiran je sustav za kruženje vode što će ubuduće omogućiti njezin normalan rad. Kako bi fontana izgledala čisto, a voda bistro unutrašnjost je nedavno obojana, a nabavljene su i kemikalije za čišćenje algi, dezinfekciju i bistrenje.

 

 Gradske vijesti

Poziv na uvid

Metković, 27.7.2010. - Županijski Upravni odjel za prostorno uređenje, gradnju i zaštitu okoliša, Ispostava Metković započeo je zakonsku proceduru koja je potrebna kako bi se ishodila lokacijska dozvola za izgradnju dovodnog cjevovoda za vodospremu Metković kojim bi se gradski vodovod spojio na vodovod NPKL.

 Gradske vijesti

Radovi u OŠ Don Mihovila Pavlinovića

Metković, 27.7.2010. - OŠ Don Mihovila Pavlinovića posljednjih dana pretvorena je u pravo malo gradilište. U tijeku su radovi na sanaciji 800 kvadrata dotrajalih ravnih krovnih ploča, zamjeni dotrajale drvene stolarije PVC-om na 17 prozora, uređenju stropne rasvjete u sedam učionica te brušenju i lakiranju parketa u četiri učionice.

 Fotografija

Uz osvježenje svježe fotografije

Metković, 25.7.2010. - Danas u podne temperatura je u Metkoviću dosegnula 'skromnih' 28º C, pet stupnjeva niže nego jučer u isto vrijeme. Bura nam je donijela osvježenje, ali i pravo vrijeme za koju novu fotografiju Metkovića.

 Zanimljivosti

Naši drugi na Brudetijadi

Metković, 25.7.2010. - Na sinoć održanoj Osmoj neretvanskoj brudetijadi u Opuzenu čak pet ekipa podijelilo je prva tri mjesta. Gotovo u 'fotofinišu' pobijedili su Stipić-Lapić, dok su drugo mjesto (a ne treće kako smo bili krivo napisali) podijelili metkovsko-prudska ekipa Konšerva u sastavu Jelena Rebac, Luca Draženović i Vijeko Taslak Modro oko. Treće mjesto podijelili su Prijatelji iz Komina i Trio gušti. Evo nekoliko prizora s Brudetijade.

 Gradske vijesti

Osvježenje na Velikoj rivi

Metković, 23.7.2010. - Današnjih blizu 38º C lakše se podnosi na Neretvi gdje smo zatekli četvoricu dječaka kako sa skalina na Velikoj rivi vježbaju skakanje na glavu. Za nas su izveli skupni skok na noge.

 

 Koncert

Koncert Bojana Jambrošića

Metković, 23.7.2010. - Sinoć je u Ljetnom kazalištu koncert održao Bojan Jambrošić, prošlogodišnji pobjednik talent showa Hrvatska traži zvijezdu. Od prvog izlaska na scenu Bojan je izazvao euforiju među obožavateljicama koje su svaku pjesmu pjevale zajedno s njim.
   

 Šport

Bermudskom trokutu Streetball 2010

Metković, 22.7.2010. - Na otvorenom igralištu Gimnazije Metković pred Sv. Iliju održan je 14. po redu streetball ili natjecanje u uličnoj košarci na kojem je nastupilo je 10 ekipa. Najuspješnija bila je ekipa Bermudski trokut koja je u finalu s 16:11 svladala Astoriju iz Čapljine. Za pobjedničku ekipu igrali su: Ivan Marić, Pero Ramić, Ozren Bjelogrlić i Jovan Koljbabić.

 

 Gradske vijesti

Reportaža s proslave Sv. Ilije

Metković, 22.7.2010. - Napokon smo zgotovili cjelovitu reportažu s proslave Sv. Ilije i Dana grada. Možete je pogledati ovdje

 

 Gradske vijesti

Uskoro reportaža

Metković, 21.7.2010. - Sveti Ilija je za nama i u proteklih nekoliko dana bilo je mnoštvo događaja koje smo jedva uspijevali popratiti. Sve što je bilo vezano uz proslavu Blagdana i Dana grada objavit ćemo u zajedničkoj reportaži.

 

 Vjerski život

Mlada misa don Mate Brečića

Metković, 21.7.2010. - U samo sedam dana u Metkoviću su slavljene dvije mlade mise. Prošle nedjelje u župnoj crkvi Sv. Ilije svoju mladu misu rekao je don Mato Brečić.

 Festival

Trumpeta Narenta

Metković, 21.7.2010. - Prvi međunarodni festival limene glazbe nazvan Trumpeta Narenta održan 17. i 18. srpnja u Metkoviću.

 Tradicija

Sedmi skokovi u Neretvu

Metković, 19.7.2010. - Pred oko tisuću gledatelja koji su se natiskali na obali i mostu u subotu su održani Skokovi u Neretvu, natjecanje što se već sedmu godinu održava pred Svetoga Iliju.

 Gradske vijesti

HGSS-ovci izveli vježbu na Neretvi

Metković, 19.7.2010. - Vježba HGSS-a na Neretvi
U subotu je Hrvatska Gorska služba spašavanje na Neretvi kraj mosta izvela dvije vježbe spašavanja iz vode.

 Tradicija

Sve spremno za skokove

Metković, 17.7.2010. - Večeras u 19 sati kraj lučkoga mosta započet će tradicionalno natjecanje u skokovima u Neretvu. Organizatori su se pobrinuli da gledatelji ne ostanu gladni, a pripremljene su i veće količine osvježavajućih pića. Prije skokova pokaznu vježbu spašavanja iz vode izvest će Hrvatska gorska služba spašavanja.

 Kazalište

Gola u kavezu

Metković, 16.7.2010. - Na Ljetnoj sceni GKS-a Metković sinoć je u izvedbi Kazališta Moruzgva odigrana hit predstava Gola u kavezu prema dramskom prvijencu Olje Runjić i u režiji Ivana Lea Leme.

 Maraton lađa

Stablini Kup župe Bagalovići

Metković, 16.7.2010. - U organizaciji Tradicijsko – kulturno športske udruge Oba Krvavca šesti put za redom je u Krvavcu uoči Gospe Karmelske održan Lađarski kup Župa Bagalovići.

 Vrijeme

Gotovo 40 u hladu

Metković, 16.7.2010. - Da će danas biti paklen dan bilo je jasno od ranih jutarnjih sati kada se temperatura spustila na najnižu točku od 22,7° C. Automatska mjerna postaja u Vidu danas je u 14,17 zabilježila rekordnih 39,1 C. Izgleda da nas sutra očekuje isto.

 

 Maraton lađa

Organizacijski odbora Maratona lađa

Metković, 16.7.2010. - Jučer je u Restoranu Domagoj održan sastanak Organizacijskog odbora Maratona lađa s glavnom temom suorganizacija Maratona lađa 2010.

 Tisak

Dvije godine od pilot broja

Metković, 16.7.2010. - Novi broj Metkovskog vjesnika jutros možete naći na standardnim mjestima po gradu. Stigli smo do broja 33 koji izlazi dvije godine poslije pilot broja kojim smo se upustili u avanturu izdavanja lokalnoga lista. Najnoviji broj možete u PDF obliku pogledati ovdje.

 

 Gradske vijesti

Suvenirnica u Vidu

Metković, 15.7.2010. - Prije desetak dana na parkiralištu u Vidu s radom je započela suvenirnica Udruge osoba s invaliditetom Prijatelj. Sredstva u iznosu od 30 tisuća kuna za otvaranje Prijatelj je dobio na natječaju koji je prošle godine raspisalo Ministarstva turizma za projekte u programu Turizam bez zapreka.

 Gradske vijesti

ŽUC uklonio 'ležeće policajce'

Metković, 15.7.2010. - Županijske ceste su jučer uklonile uspornike u ulicama Petra Krešimira IV. i Sv. Franje Asiškoga.

 Prirodne nepogode

Potresi u Metkoviću

Metković, 15.7.2010. - Nakon jučerašnjeg potresa u 06,29 magnitude 4,0 po Richteru u Metkoviću je treslo i u 18.15, ali nešto slabije. Seizmografi Seizmološke službe RH zabilježio je da je epicentar potresa bio nekoliko kilometara sjeverno od Metković. U gradu nije bilo štete.

 

 Obavijest

Voda konačno dobra, samo do kada?

Metković, 13.7.2010. - Od voditelja Službe za epidemiologiju DNŽ dr. Miljenka Ljubića nakon više od dva mjeseca stigla nam je vijest da su svi parametri kemijske analize vode s izvorišta Doljani u granicama normale.

 župske vijesti

Mlada misa fra Perice Maslaća

Metković, 11.7.2010. - Danas je u župi Sv. Ilije, a posebno na Kladi bilo vrlo veselo jer je svoju mladu misu u crkvi Sv. Franje Asiškog slavio fra Perica Maslać.

 Šport

Prud osvojio Metković

Metković, 11.7.2010. - Metković je i ove godine bio domaćin Drugoga prvenstva Dalmacije u balotama što ga  organizira dnevni list Slobodna Dalmacija  s partnerima. Na, za tu prigodu postavljenom, bućalištu ispred Hotela Narona prošle nedjelje okupilo se dvanaest momčadi.

 Gradske vijesti

Prve klupe u parku

Metković, 10.7.2010. - Prvi kontingent klupa postavljen je u Gradskome parku u kojem krošnje starih platana svakim danom postaju sve šire. Ipak, trebat će još godinu-dvije da dosegnu željenu veličinu.

 

 Koncert

Feminnem na pozornici uz Neretvu

Metković, 10.7.2010. - Pred vatrenim obožavateljima, mahom mlađim Metkovkama i Metkovcima, sinoć je ženska vokalna skupina Feminnem održala svoj koncert na ljetnoj pozornici GKS-a.

 Fotografija

Metković kroz teleobjektiv

Metković, 10.7.2010. - Teleobjektiv voli burovno vrijeme kakvo smo imali prošlih dana pa je bez problema prilijepio Kulu Norinsku uz Metković, a i sela s druge strane Hutova blata u Hercegovini čine se bližima.

 

 Zanimljivosti

Modna revija u 'Mercatoru'

Metković, 9.7.2010. - Jučer poslijepodne u predvorju TC Mercator održana je modna revija na kojoj je predstavljena kolekcija proljeće-ljeto butika 'Miss sixty' u vlasništvu Vedrane Bušić.

 Rad udruga

Druženje 'Prijatelja' s 'Lastavicama'

Metković, 9.7.2010. - Na poziv Udruge osoba s invaliditetom Prijatelj na jednodnevnom izletu u Metkoviću boravili su članovi Udruge za inkluziju Lastavice iz Splita. Nakon okupljanja u prostorijama Prijatelja članovi obiju udruga nastavili su zajedničko druženje u Vidu.

 Turizam

Romeo u Vidu

Metković, 8.7.2010. - Da godišnji odmor ne mora biti samo uživanje u suncu i moru uvjerili smo se jučer u Vidu. Ispred Arheološkog muzeja Narona pozornost nam je privukao biciklist zadubljen u proučavanje plana Vida.

 Gradske vijesti

Štekati na trgu

Metković, 8.7.2010. - Danas su na obnovljenom dijelu Trga kralja Tomislava postavljene tende, stolovi i stolice dvaju kafića. Radi se Destino baru i kafiću Amici koji su dobili privremenu koncesiju za obavljanje ugostiteljskih usluga na trgu.

 

 Maraton lađa

Podjela lađa za trening

Metković, 7.7.2010. - Lađarske ekipe koje će sudjelovati na Maratonu ove će se godine mjesec dana moći pripremati u lađama Udruge lađara Neretve. Podjela 32 lađe započela je 3. srpnja i traje do 9. srpnja, a preuzimanje se može obaviti u vremenu od 13 do 17 sati u hangaru HŽ-a.

 Gradske vijesti

Sanacija potpornog zida u Dubrovačkoj

Metković, 7.7.2010. - Jučer su započeli radovi na rekonstrukciji potpornog zida na mjestu gdje se Ulica Predolac odvaja od Dubrovačke.

 Gradske vijesti

Problemi s vodom na višim katovima

Metković, 7.7.2010. - Kako bi stanari viših katova u zgradi u Ulici Ante Starčevića (Splitska banka) dobili vodu već nekoliko dana traju radovi na rekonstrukciji dovodne cijevi.

 Gradske vijesti

Proslave obljetnice mature

Metković, 6.7.2010. - Prošloga vikenda u Metkoviću slavile su se i obljetnice mature. 20. naraštaj Škole učenika u privredi proslavio je četrdesetu, a 18. naraštaj Gimnazije trideset petu.

 Zanimljivosti

Pripreme za natjecanje u skokovima

Metković, 5.7.2010. - Mala i velika skakaonica pokraj mosta i ove godine omiljeno su okupljalište mladih željnih osvježenja u prohladnoj Neretvi. Okupljanje počinje već iza podneva, a najveća gužva obično je oko 14 sati.

 Turizam

Stižu nam Španjolci

Metković, 5.7.2010. - Nakon što su koncem svibnja Metković i dolinu Neretve posjetili predstavnici španjolskih i japanskih turoperatora i turističkih agencija to su prošloga vikenda učinili i novinari uglednih španjolskih dnevnih i tjednih novina te portala među kojima je kao VIP  gost bio i izvršni direktor SPANAIR-a.

 Obavijest

Cijeli grad na vodi iz Doljana

Metković, 5.7.2010. - Od voditelja Službe za epidemiologiju DNŽ dr. Miljenka Ljubića dobili smo najnovije podatke o vrijednosti klorida i elektrovodljivosti u vodi za piće metkovskoga vodovoda. Kako se situacija popravlja tako su sada na vodu iz Doljana priključene obje strane grada.

 Gradske vijesti

Radovi uz obalu kraj mosta

Metković, 5.7.2010. - Već nekoliko dana obavljaju se radovi uz upornjak Lučkog mosta na desnoj obali Neretve.

 Turizam

Još jedan turistički brod u Metkoviću

Metković, 4.7.2010. - Evo još jedne optimistične vijesti. Metković postaje odredište raznim turističkim plovilima čiji se kapetani sve češće odlučuju modre vode zamijeniti modro-zelenima. Jutros smo na Maloj rivi zatekli našega 'starog' znanca. Krasan turistički drvenjak s dva jarbola Kapetan Miki, kojega smo u Metkoviću na Velikoj rivi snimili točno prije četiri godine i dva dana, doveo je u grad skupinu turista. Dobili smo i informaciju da će od sada biti češći gost našega grada.

 

 Akcija

Kupujmo hrvatsko!

Metković, 3.7.2010. - Danas su u Metkoviću održane akcije 'Kupujmo hrvatsko' i 'Vrijedne ruke' koje provode Hrvatska gospodarska komora, Hrvatska obrtnička komora i Ministarstvo gospodarstva.

 Izložba

Damir Medvešek izlaže u GKS-u

Metković, 2.7.2010. - Izložbena sezona Metkovskog kulturnog ljeta otvorena je jučer Galeriji GKS-a izložbom slika akademskog slikara Damira Medvešeka koji se domaćoj publici predstavio s 13 akrilika na platnu čija je zajednička tema Istra.

 Gradske vijesti

Izmjene Prostrornog plana uređenja

Metković, 2.7.2010. - Na jučer održanoj sjednici Gradskog vijeća Grada Metkovića usvojen je prijedlog Odluke o izradi Izmjena i dopuna Prostornog plana uređenja grada Metkovića. Prostorni plan grada Metkovića koji je trenutno na snazi usvojen je 2004., a Planom je obuhvaćeno 5,082 km² i oko 15 tisuća stanovnika.

 Obavijest

Kloridi opali, elektrovodljivost u granicama

Metković, 1.7.2010. - Evo i dobrih vijesti o vodi u našem vodovodu. Ne znamo još kako će najnovija kiša utjecati na nju, ali jučer je u vodi iz Doljana izmjereno znatno manje klorida, za najgorih dana ta vrijednost bila je i četiri puta viša, a elektrovodljivost je pala ispod dopuštenoga maksimuma.

 

Vijesti iz 7. 2010.
ukupno 49

Tražite u vijestima

 

Kalendar

2020

 12   11   10   09   08   07   06   05   04   03   02   01 


2019

 12   11   10   09   08   07   06   05   04   03   02   01 


2018

 12   11   10   09   08   07   06   05   04   03   02   01 


2017

 12   11   10   09   08   07   06   05   04   03   02   01 


2016

 12   11   10   09   08   07   06   05   04   03   02   01 


2015

 12   11   10   09   08   07   06   05   04   03   02   01 


2014

 12   11   10   09   08   07   06   05   04   03   02   01 


2013

 12   11   10   09   08   07   06   05   04   03   02   01 


2012

 12   11   10   09   08   07   06   05   04   03   02   01 


2011

 12   11   10   09   08   07   06   05   04   03   02   01 


2010

 12   11   10   09   08   07   06   05   04   03   02   01 


2009

 12   11   10   09   08   07   06   05   04   03   02   01 


2008

 12   11   10   09   08   07   06   05   04   03   02   01 


2007

 12   11   10   09   08   07   06   05   04   03   02   01 


2006

 12   11   10   09   08   07   06   05   04   03   02   01 


2005

 12   11   10   09   08   07   06   05   04   03   02   01 


2004

 12   11   10   09   08   07   06   05   04   03   02   01 


2003

 12   11   10   09   08   07   05   04   03   02   01