-914

Nije namijenjeno rješavanju problema kao što su:

- problematično ponašanje pojedinaca, nesporazumi sa
  susjedima i/ili bilo kojom skupinom ljudi

- bilo kakva hitna intervencija (poplava u stanu i sl.)

- psi koji ometaju lavežom ili nisu na uzici ili nemaju brnjicu

- požari, zagađenja zraka i vode

- buka

- prijedlozi za postavljanje novih posuda za otpad, novih
  rasvjetnih tijela, semafora i slično

- žalbe na rad gradskih tijela ili bilo kojih tijela javne uprave

- bespravna gradnja

- divljanje po cestama, konzumiranje droga, javna opijanja,
  nasilje nad životinjama, preprodaja i sl.

Za to postoje nadležna tijela kojima se uvijek možete obratiti.

SLUŽBENA STRANICA

POGLEDAJTE

POPIS ULICA

GRAD METKOVIĆ

TISAK

OSMRTNICE

KONTAKT

Vijesti

arhiv vijesti

 Vrijeme

Hoćemo li se probuditi u bijelome?

Metković, 31.1.2012. - Dok ovo pišemo, večeras oko 20 sati, temperatura je 2,5 ºC s trendom pada od oko pola stupnja na sat. Prema satelitskom snimku naoblake na sat24 do ponoći bi i kod nas moglo zalepršati. Naravno ako se pad temperature nastavi. Inače, bit će najobičnija kiša.

 

 Obrazovanje

Održan Općinski LiDraNo 2012.

Metković, 31.1.2012. - Jučer je u Gradskom kulturnom središtu Metković održano Općinskog natjecanja za osnovne i srednje škole LiDraNo 2012. kojem je domaćin ove godine bila Srednja škola Metković. Na natjecanju su sudjelovale još Gimnazija Metković, OŠ Stjepana Radića, OŠ Opuzen, OŠ Kula Norinska te OŠ Otrić-Dubrave.

 Vrijeme

Jeste li spremni za snijeg?

Metković, 30.1.2012. - Na pitanje novinara je li spreman, hrvatski je premijer danas u Bruxellesu na sekundu zastao i odgovorio da je pripravan. Dakle, jeste li spremni ili pripravni za snijeg? Zadnji veliki pogodio nas je 2005., a prije toga daleke 1985. Prema svim prognozama (i na internetu) mogao bi nam stići u srijedu navečer, mada, prema tim istim prognozama, ne bi trebao biti obiman. Ali, nikad se ne zna. A što je sa saonicama?

 

 Rukomet

Metkovci osvajači bronce u Beogradu

Metković, 30.1.2012. - Iako je metkovski rukomet daleko od onih zlatnih dana s početka ovoga milenija, još uvijek je neizostavna sastavnica jedne od najjačih svjetskih rukometnih reprezentacija.

 Maraton lađa

Marušić i dalje na čelu ULN-a

Metković, 30.1.2012. - Sinoć je u Zagradi političkih stranaka održana Izborna skupština Udruge lađara Neretve na kojoj je izabrano novo vodstvo Udruge o čemu je odlučivalo 66 delegata iz 34 lađarske ekipe.

 Obavijest

Novosti iz vodoopskrbe

Metković, 30.1.2012. - Kako se društvo Metković d.o.o. za obavljenje komunalnih djelatnosti razdijelilo na dva društva, stigla nam je obavijest od Metković d.o.o. za vodoopskrbu i odvodnju otpadnih voda koju ovdje objavljujemo.

 Komentar

Nije išlo, pa nije išlo

Metković, 27.1.2012. - Večeras su Hrvati birali između rukometa i kulture. Bilo je onih koji su izabrali jedno ili drugo, a svakako su profitirali oni koji su birali i jedno i drugo. Jer u drugome ne možeš izgubiti.

 Obavijest

Nov način obračuna komunalnih usluga

Metković, 27.1.2012. - Iz Čistoće Metković, novoga društva za obavljanje komunalnih djelatnosti na području grada Metkovića, dobili smo obavijest za građanstvo koju prenosimo.

 Zdravstvo

Tečaj za djelatnike Hitne pomoći

Metković, 27.1.2012. - Zavod za hitnu medicinu iz Zagreba u metkovskom je Hotelu Narona proveo tečaj za djelatnike Hitne pomoći s područja Metkovića i Ploča. Radi se o trajnijoj edukaciji u sklopu koje se vježbaju tzv. temeljni sitni medicinski postupci.

 Obavijest

Ornitološka zbirka u Noći muzeja

Metković, 27.1.2012. - Današnjoj Noći muzeja pridružuje se i metkovski Prirodoslovni muzej (u osnivanju). U Ornitološkoj zbirci u Ulici Stjepana Radića 1 posjetitelji će od 18 sati do 1 iza ponoći moći pogledati fotografije i video zapise, snimljene noću u šumama doline Neretve, autora Željana Glavinića, Bore Obrvana. Informacije na tel. 682-110.

 

 Gradske vijesti

Akcija dobrovoljnog darivanja krvi

Metković, 26.1.2012. - Danas je Gradsko društvo Crvenog križa Metković organiziralo prvu ovogodišnju akciju dobrovoljnog darivanja krvi. Akciju je provodila ekipa službe za transfuziju OB Dubrovnik, a provedena je u prostorijama Crvenoga križa. Akciji se odazvalo 45 dobrovoljnih darivatelja, a prikupljene su 32 doze krvi za OB Dubrovnik. Organizatori su zadovoljni odazivom s obzirom da je zadnja akcija provedena prije mjesec i pol.

 

 Narona

Noć muzeja '12

Metković, 25.1.2012. - Arheološki muzej Narona u Vidu ponovno će sudjelovati u Noći muzeja što je organizira Hrvatsko muzejsko društvo. Pogledajte što ćete moći vidjeti u Muzeju u petak, 27. siječnja u vremenu od 18 do 1 sat iza ponoći.

 Gradske vijesti

Održana 20. sjednica Gradskog vijeća

Metković, 24.1.2012. - Na danas održanoj sjednici Gradskog vijeća grada Metkovića jednoglasno je prihvaćen Prijedlog Odluke o izboru najpovoljnijeg ponuđača za kupnju poljoprivrednog zemljišta u vlasništvu Republike Hrvatske na području grada Metkovića za K.O. Metković. Riječ je o zemljištu površine 121 hektar na području Vrbovaca za čiju je prodaju 24. prosinca prošle godine objavljen javni natječaj u Slobodnoj Dalmaciji.

 Referendum

Detaljnji rezultati glasovanjau Metkoviću

Metković, 23.1.2012. - Obradili smo i rezultate jučerašnjega referenduma u Metkoviću prema glasačkim mjestima i načinili dva grafička prikaza. Jedan je prema broju glasova, a drugi prema postotcima. Najviše glasova ZA bilo je na glasačkome mjestu broj 3 u Općinskome sudu (541), koje i najveće. Najviše glasova PROTIV u postotku je bilo u Vidu (60,68%), dok su se na svim ostalom glasačkim mjestima glasači preko 50% izjasnili za ulazak Hrvatske u EU.

 

 Domovinski rat

19. obljetnica akcije Maslenica

Metković, 23.1.2012. - Veterani 4. gardijske brigade – Podružnice za Dubrovačko-neretvansku županiju, zajedno sa svojim kolegama i suborcima iz Splita, Imotskoga, Zadra i drugih mjesta te veteranima 3. gbr okupili su se na Maslenici kako bi obilježili 19. obljetnicu te blistave akcije iz Domovinskoga rata kada je hrvatski jug spojen sa sjeverom.

 Referendum

Tako je glasovao Metković

Metković, 22.1.2012. - Od ukupno 14.711 upisanih glasača na 13 glasačkih mjesta na referendum ih je izašlo 6.336 (43,07%), a glasovalo 6.332, što znači da ih je četvero svoj listić zadržalo kao suvenir. To se ne smije pa i policija ima posla.

 Referendum

Odaziv birača još niži nego u 11 sati

Metković, 22.1.2012. - Slab odaziv birača, zabilježen danas u 11 sati, do 16 se sati pogoršao. Prema podacima iz Povjerenstva za provedbu državnog referenduma u Metkoviću je do 16 sati glasovalo 4216 birača ili 28,66% od ukupno upisanih. U isto vrijeme prije mjesec i pol taj broj je bio 6642 ili 45,2%. Izgleda da je i u ostatku države također loš odaziv pa bi na rezultat mogla bitno utjecati motiviranost protivnika i zagovornika ulaska Hrvatske u EU.

 

 Referendum

Na biralištima nešto slabiji odziv

Metković, 22.1.2012. - Iz Povjerenstva za provedbu državnog referenduma na području grada Metkovića dobili smo podatak da je od 14710 upisanih birača do 11 sati na 13 biračkih mjesta izašlo njih 1471 ili točno 10%. Za usporedbu, na parlamentarnim izborima prije mjesec i pol taj postotak je bio 13,6.

 

 Zanimljivosti

Metkovski u Dubaiju

Metković, 22.1.2012. - Evo i jedne, kako se to danas kaže, ekskluzive. Ne znamo kako je naš Darijo došao do papirnatoga primjerka posljednjega broja Metkovskoga vjesnika, ali fotografija je snimljena, ni manje ni više, nego u Dubaiju.

 Komentar

Jeste li za ulazak Hrvatske u EU?

Metković, 21.1.2012. - Zahvaljujem vam na prilično veliku odzivu na našu anketu u koju sam ugradio i svojevrstan lokalpatriotski kviz. Razloga za to je više. Prvi je da malo usporim glasovanje onima koji su nastojali pronaći tehničke načine i glasovati više puta. Drugi je da anketa bude edukativna, a treći da bude i zabavna.

 Anketa

Za 37%, protiv 63%

Metković, 21.1.2012. - Naša zabavno-edukativna anketa dobro napreduje. Sinoć od 19 sati pa danas do 10,30 ubilježila je 177 glasača, a zaustavit ćemo je sutra ujutro malo prije sedam sati, kada će početi ona stvarna.

 Gradske vijesti

Konferencija Vijeća za Hrvatsku – NE u EU

Metković, 21.1.2012. - Predstavnici političkih stranaka koje djeluju u Metkoviću, a koje su dio Vijeća za Hrvatsku – NE u EU jučer su u Hotelu Narona održali konferenciju za tisak.

 Anketa

Jeste li za Hrvatsku u EU?

Metković, 20.1.2012. - Evo nakon dugo vremena postavili smo novu anketu. Naravno riječ je od drugome važnome referendumu u samostalnoj Hrvatskoj.

 Gradske vijesti

Uređuje se spoj Neretve s kanalom Nokat

Metković, 19.1.2012. - Na spoju Neretve s kanalom Nokat, koji prati Ulicu Franje Asiškoga, izvode se završni radovi na proširenju spojnoga kanala i izgradnji prijelaza preko njega.

 Obavijest

Počinje isplata naknade za štetu od suše

Metković, 19.1.2012. - Iz Upravnoga odjela za financije dobili smo obavijest da sljedeći tjedan počinje isplata naknade za štetu koju je na području grada Metkovića prouzrokovala prošlogodišnja suša.

 Gradske vijesti

Započeli radovi u Ulici Mobine

Metković, 18.1.2012. - Danas su u Ulici Mobine započeli radovi na izgradnji kolektora za odvodnju oborinskih voda.

 Fenomeni

NLO nad Metkovićem

Metković, 18.1.2012. - Oni koji su jutros iza osam sati pogledali prema sjeverozapadnom nebu mogli su vidjeti oblak koji je podsjećao na veliki NLO (u ovome slučaju neobičan lebdeći objekt). Kako danas svi imaju barem mobitele sigurni smo da su ga mnogi i fotografirali.

 Gradske vijesti

Javni skupovi o katastarskoj izmjeri

Metković, 17.1.2012. - U prostoru crkve Sv. Nikole i u Gradskom kulturnom središtu Metković održani su javni skupovi na kojima su se građani pobliže upoznali s novom katastarskom izmjerom koja će se provesti na području grada Metkovića za dio K.O. Metković.

 Rad udruga

Radovi u prirodi

Metković, 15.1.2012. - Svake subote u zimskom periodu izviđači Udruge izviđača Neretvanski gusari provode dan u prirodi, najčešće u predjelu Glave gdje imaju svoje uređeno izletište.

 Komentar

Hrvatska o 20. obljetnici

Metković, 15.1.2012. - Samostalna je Hrvatska rođena kao neželjeno dijete koje je međunarodna zajednica u začetku ignorirala smatrajući ga mulcem. Nitko mu nije htio biti „otac“.

 Zanimljivosti

Dan duži za 11 minuta

Metković, 15.1.2012. - Jutros je u Metkoviću zabilježeno oko -3C, u nekim dijelovima grada i niže, a kažu da nas očekuju još niže temperature. Dan je produžio, ali je zanimljivo je da je jutros sunce izašlo u 7 sati i 18 minuta, što je isto vrijeme kao i na prvi dan zime. Produženje dana se odnosi na kasniji zalazak sunca pa će danas ono zaći u 16,39 ili 11 minuta kasnije nego najkraćega dana. Sljedeće nedjelje dan će biti duži za 12 minuta.

 

 Gradske vijesti

Asfaltiranje u Ulici Matije Gupca

Metković, 13.1.2012. - Unatoč lošem vremenu djelatnici metkovske tvrtke Asfalt inženjering danas su započeli asfaltiranje Ulice Matije Gupca. Trasa je većim dijelom stavljena pod asfalt, a preostalih stotinjak metara planira se završit sutra ujutro. Prema najavama sljedeći tjedan obavit će se asfaltiranje Ulice Bočina.

 

 Gradske vijesti

Matije Gupca i Bočina uskoro pod asfaltom

Metković, 12.1.2012. - U ulicama Matije Gupca i Bočini obavljeni su pripremni radovi za njihovo asfaltiranje. Radovi su obuhvaćeni programom pojačanog održavanja nerazvrstanih cesta na području grada Metkovića. Izveli su ih djelatnici tvrtke Asfalt inženjering koja će ulice i asfaltirati.

 

 Poljoprivreda

Uređenje kanala u Vrbovcima

Metković, 12.1.2012. - Na području Vrbovaca obavljaju se radovi na uređenju parcelacijskih kanala, propusta i poljskih putova. Radovi su započeli na inicijativu Grada Metkovića, a investitor su Hrvatske vode.

 Fotovijest

Kolica na kupanju

Metković, 11.1.2012. - Traži li koja trgovina kolica što im nedostaju evo im podatka. Nalaze se u Neretvi kraj mosta na lijevoj strani.

 

 Referendum

Popis biračkih mjesta za referendum

Metković, 10.1.2012. - Iz Povjerenstva za provedbu državnog referenduma na području grada Metkovića dobili smo popis biračkih mjesta na kojima građani mogu glasovati. Iako su parlamentarni izbori bili nedavno, provjerite je li se od tada što promijenilo.

 

 Obavijest

Nova katastarska izmjera

Metković, 9.1.2012. - Repovi koji se vuku još iz austrougarskoga vremena konačno bi trebali nestati. Na red je došla i K.O. Metković, najzahtjevnija u dolini Neretve, na čijem će području uskoro započeti nova katastarska izmjera. Prilika je to da se vlasnici nekretnina konačno uknjiže na njih i to besplatno. Trebaju samo pravilno označiti svoje parcele i surađivati s izvođačima izmjere. Pogledajte obavijest o izmjeri.

 

 Vjerski život

Pravoslavci proslavili Božić

Metković, 8.1.2012. - Pravoslavni vjernici iz Metkovića i okolnih mjesta u noći s petka na subotu okupili su se u crkvi Sv. Đorđa na svečanoj božićnoj liturgiji koja je drugu godinu zaredom započela u ponoć.

 Komentar

Jedan stres manje

Metković, 6.1.2012. - Nevjerojatno je da se to već prije nije dogodilo. Malen korak za nadležno Ministarstvo, ali velik za cjelokupni obrazovni sustav jer je, izgleda, netko zbrojio dva i dva.

 Fotografija

Sa suncem u Novu

Metković, 1.1.2012. - Sudeći prema vremenu prvoga dana 2012. mogla bi nam biti prekrasna. I stvarno je jutros bio gušt po sunčanu i prohladnu vremenu prošetati gradom na čijim ulicama nije bilo prometnoga krkljanca te usput zabilježiti dva gradska motiva.

 

Vijesti iz 1. 2012.
ukupno 40

Tražite u vijestima

 

Kalendar

2020

 12   11   10   09   08   07   06   05   04   03   02   01 


2019

 12   11   10   09   08   07   06   05   04   03   02   01 


2018

 12   11   10   09   08   07   06   05   04   03   02   01 


2017

 12   11   10   09   08   07   06   05   04   03   02   01 


2016

 12   11   10   09   08   07   06   05   04   03   02   01 


2015

 12   11   10   09   08   07   06   05   04   03   02   01 


2014

 12   11   10   09   08   07   06   05   04   03   02   01 


2013

 12   11   10   09   08   07   06   05   04   03   02   01 


2012

 12   11   10   09   08   07   06   05   04   03   02   01 


2011

 12   11   10   09   08   07   06   05   04   03   02   01 


2010

 12   11   10   09   08   07   06   05   04   03   02   01 


2009

 12   11   10   09   08   07   06   05   04   03   02   01 


2008

 12   11   10   09   08   07   06   05   04   03   02   01 


2007

 12   11   10   09   08   07   06   05   04   03   02   01 


2006

 12   11   10   09   08   07   06   05   04   03   02   01 


2005

 12   11   10   09   08   07   06   05   04   03   02   01 


2004

 12   11   10   09   08   07   06   05   04   03   02   01 


2003

 12   11   10   09   08   07   05   04   03   02   01