-913

Nije namijenjeno rješavanju problema kao što su:

- problematično ponašanje pojedinaca, nesporazumi sa
  susjedima i/ili bilo kojom skupinom ljudi

- bilo kakva hitna intervencija (poplava u stanu i sl.)

- psi koji ometaju lavežom ili nisu na uzici ili nemaju brnjicu

- požari, zagađenja zraka i vode

- buka

- prijedlozi za postavljanje novih posuda za otpad, novih
  rasvjetnih tijela, semafora i slično

- žalbe na rad gradskih tijela ili bilo kojih tijela javne uprave

- bespravna gradnja

- divljanje po cestama, konzumiranje droga, javna opijanja,
  nasilje nad životinjama, preprodaja i sl.

Za to postoje nadležna tijela kojima se uvijek možete obratiti.

SLUŽBENA STRANICA

POGLEDAJTE

POPIS ULICA

GRAD METKOVIĆ

TISAK

OSMRTNICE

KONTAKT

Vijesti

arhiv vijesti

 Gradska uprava

Petrov sa studentima potpisao ugovore o stipendiranju

Metković, 30.12.2014. - Gradonačelnik Metkovića Božo Petrov danas je s dvadesetero metkovskih studenata potpisao ugovore o stipendiranju u akademskoj godini 2014./15., a koji su ih dobili temeljem Natječaja što ga je Grad objavio u studenome ove godine.

 Rad udruga

Veterani IV. gardijske brigade iznimno zadovoljni radom svoje udruge u 2014.

Metković, 30.12.2014. - Vrijeme je tzv. podvlačenja crte pod učinjeno u godini na izmaku. Učinili su to jučer i oni koji su se nagledali prve crte bojišnice – članovi Udruge veterana IV. gardijske brigade – podružnice za DNŽ. Veterani i njihovi gosti okupili su se u prostorijama ONK Metković kako bi se prisjetili svih aktivnosti Udruge u 2014. te druženjem uz domjenak još više učvrstili zajedništvo.

 Rad udruga

'Dobrinih' pet dobrih godina

Metković, 30.12.2014. - Udruga Dobra jučer je proslavila petogodišnje djelovanje, predstavivši dosadašnja postignuća. Udruga je do sada provela jedanaest programa, projekata i inicijativa u području pružanja socijalnih usluga u zajednici, obrazovanju, radu s mladima i djecom te zaštiti i očuvanju okoliša.

 Izjava za medije

Grmoja: Ne zanima nas hoće li ili neće netko završiti u zatvoru, zanima nas samo tko će Gradu Metkoviću nadoknaditi štetu

Metković, 30.12.2014. - Povodom vijesti objavljene na službenim stranicama USKOK-a „o provođenju istrage protiv trojice hrvatskih državljana (1958., 1961., 1953.) zbog osnovane sumnje na počinjenje kaznenih djela zlouporabe položaja i ovlasti, zlouporabe obavljanja dužnosti državne vlasti, protuzakonitog posredovanja te zlouporabe obavljanja dužnosti državne vlasti u pomaganju“ izjavu za medije dao je zamjenik gradonačelnika Metkovića Nikola Grmoja.

 

 Koncert

Gradska glazba zaključila Prosinačke svečanosti

Metković, 30.12.2014. - Svojim tradicionalnim Božićno-novogodišnjim koncertom sinoć je Gradska glazba Metković raspoložila one hrabrije koji su, unatoč ledenu vremenu, odlučili doći u kazališnu dvoranu GKS-a i provesti ugodnih sat vremena.

 Šport

Veslači najavljuju još uspješniju godinu

Metković, 29.12.2014. - Prošle su se subote veslači i Uprava Veslačkoga kluba Neretvanski gusar okupili u klupskim prostorijama na blagdanskome domjenku na kojemu su im se pridružili bivši članovi te prijatelji i sponzori kluba.

 Šport

Božićni turnir u stolnim tenisu
Volarević u finalu nadigrao Vlahovića

Metković, 29.12.2014. - U nedjelju je u Metkoviću odigrano finale Božićnog stolnoteniskog turnira za pojedince Metković 2014. Za prvo mjesto natjecalo se 20 igrača, a finale su izborili Jure Volarević i Nikola Vlahović. U susretima polufinala Jure Volarević je 3:0 u setovima pobijedio Marina Zlodru, dok je Nikola Vlahović istim rezultatom nadigrao iskusnog Juru Šetku.

 Šport

'Torcidi' s Mertojaka BMNT Metković 2014.

Metković, 29.12.2014. - Finalne utakmice Božićnoga malonogometnog turnira Metković 2014. provukle su sinoć u Gradsku športsku dvoranu mnoštvo gledatelja koji su u uživali u majstorijama nogometašica i nogometaša. Naravno, najvažnija utakmica bila je finale seniora koju je s tribina pratilo gotovo 2000 ljubitelja maloga nogometa. Turnir je pod pokroviteljstvom Grada Metkovića organizirao MNK Metković.

 

 Izbori

Da je prema Metkoviću ne bi bilo drugoga kruga

Metković, 28.12.2014. - Bilo je zanimljivo gledati kako u našoj županiji vodi Ivo Josipović. Sve dok nisu pristigli glasovi iz Metkovića, koji su nešto kasnili u odnosu na druge gradove i općine.
   U Metkoviću uvjerljiva pobjeda Kolinde Grabar Kitarović, nešto na tragu rezultata koji smo prvo objavili.

 Izbori

U GKS-u najviše Kolidi, Sinčić potukao Kujundžića

Metković, 28.12.2014. - Imamo prve neslužbene rezultate s jednoga od 16 biračkih mjesta u Metkoviću. Na biračkome mjestu br 1. (GKS) Kolinda Grabar Kitarović dobila je 216 glasova (53,87 %), Ivo Josipović 105 (26,18 %), Milan Kujundžić 32 (7,98 %), a Ivan Vilibor Sinčić 48 (11,97 %). Budući da nemamo broj nevažećih listića postotci su približno točni.

 

 Izbori

Do 16.30 glasovalo 40,23 % birača

Metković, 28.12.2014. - Birališta se uskoro zatvaraju, a Metković je u 16.30 i dalje imao odziv birača viši od državnoga prosjeka. Od 13.955 birača na 16 birališta glasovalo ih je 5.614 ili 40,23 %. Najviše u GKS-i i u Prudu (oko 47 %), a najmanje (oko 32 %) u Dubravici i na biračkome mjestu br. 9 u SŠ Metković koje obuhvaća birače donjega dijela ul. Petra Krešimira IV., Jaslina, Vrbovaca, Franje Asiškoga itd.

 

 Izbori

Do 11.30 glasovalo oko 16 posto birača

Metković, 28.12.2014. - Na tri smo biračka mjesta prikupili podatke o odzivu na predsjedničke izbore u 11.30. U GKS-u je od 702 birača glasovalo njih 110 (15,67 %), u Državnom arhivu je upisano 1089 birača, a glasovalo ih je 170 (15,61 %), a u prostorijama tvrtke Metković d.o.o. na Unki glasovalo je 130 od 769 upisanih ili 16,9 %.

 Izložba

Neretvanska strašila u Gradskoj knjižnici

Metković, 28.12.2014. - U Gradskoj knjižnici Metković otvorena je izložba slika U kralja Norina… autorice Katarine Ivanišin Kardum, dubrovačke akademske slikarica i muzejske pedagoginje, nastalih na temu neretvanskih mitoloških bića.

 Izbori

Glasuje se unatoč lošem vremenu

Metković, 28.12.2014. - Dok ovo pišemo (9.45) na biračkome mjestu br. 1 u GKS-u Metković od 702 upisana birača glasovalo je njih četrdesetak. Temperatura je 3.8 °C, a vjetar je okrenuo na buru pa bi mogle zalepršati i pahuljice snijega. Kako će se vrijeme odraziti na izlaznost znat ćemo u 11 sati kada stignu prva izvješća.

 

 Šport

CB 'Carpe diem' peticom u finale, juniori UL 'Crni put' iz ponora u pobjedu

Metković, 28.12.2014. - Poznati su finalisti 22. Božićnoga malonogometnog turnira 'Metković 2014.' Za pobjednika u kategoriji juniora danas će se od 18 sati boriti momci iz UL Crni put i MNK Žrnjevo City bar, a u 20 sati započet će finalna seniorska utakmica između CB Carpe diem i momčadi Torcida Mertojak.

 Šport

KK Metković na Redovnoj skupštini dobio novo vodstvo

Metković, 27.12.2014. - U Zgradi političkih stranaka u prošli utorak, 23. prosinca održana je Redovna godišnja skupština Košarkaškoga kluba Metković na kojoj su jednoglasno izabrani novi Upravni odbor i Nadzorni odbor Kluba. Novi stari predsjednik UO je Josip Brečić, a za dopredsjednika jer izabran Ivica Mioč. Ostali članovi su: Marin Veraja, Mile Dadić, Katarina Ujdur, Joško Dodig i Jozo Jurković. Nadzorni odbor čine: Pero Štrbe, Mislav Gluščević i Zoran Božinović.

 Obavijest

Izložba odgođena za 15. siječnja 2015.

Metković, 27.12.2014. - Iz Udruge mladih Kolektiv dobili smo obavijest da se humanitarno-prodajna izložba fotografija za Udrugu Leptirići, koja se trebala održati večeras u predvorju Gradskoga kulturnog središta Metković, odgađa za četvrtak, 15. siječnja 2015.

 

 Izbori

U Metkoviću pobjeđuje Grabar Kitarović?

Metković, 27.12.2014. - Prema anketi koju smo proveli od 8. do 26. prosinca, na predsjedničkim izborima u Metkoviću relativnu će pobjedu odnijeti Kolinda Grabar Kitarović. Od 1855 vaših glasova ona je dobila 657 ili 35,42 %. Od ostala tri kandidata najviše je dobio Milan Kujundžić – 23,94 %. Nešto manje ima Ivo Josipović, a solidan rezultat postigao je i Ivan Vilibor Sinčić.

 

 Rad udruga

Misa i zajednički ručak na Badnjak

Metković, 26.12.2014. - Na Badnjak je u prostorijama PP Metković kapelan PU Dubrovačko-neretvanske Ivo Bulić obavio blagoslov i služio svetu misu članovima Policijske udruge branitelja PP Metković 1991. Nakon mise je u prostorijama Pastoralnoga centra o. Ante Gabrića, koje je Udruzi ustupio don Senko Antunović, upriličen zajednički ručak s tradicionalnim bakalarom.

 Tradicija

Božićni koncert Mješovitoga zbora Župe sv. Ilije

Metković, 26.12.2014. - Sinoć nakon večernje mise u crkvi sv. Ilije svoj Božićni koncert pod ravnanjem Ivane Petrov održao je Mješoviti zbor Župe sv. Ilije. Pjevače je na orguljama pratio Roko Veraja koji je i ravnao izvedbom jedne pjesme.

 Glazba

Na dobro vam došao Božić

Metković, 26.12.2014. - Na Badnji dan objavljena je najavljivana pjesma Na dobro vam došao Božić metkovske Klape Sveti Nikola u obradi prof. Ivice Kaleba. Videozapis je nastao u župnim crkvama sv. Ilije i sv. Nikole te uz ognjište Zvonke Jerkovića.

 

 Čestitka

Sretan Božić!

Metković, 25.12.2014. - Na dobro van doša Božić i mlado lito, ili, kako bi se još reklo u raznim hrvatskim govorima.

 

 Tradicija

Božiću u susret

Metković, 24.12.2014. - Na Trgu kralja Tomislava sinoć je četvrti put održan prigodan božićni program na kojemu su nastupili KUD Metković, Dječji crkveni zbor Župe sv. Ilije, Dječji crkveni zbor Župe sv. Nikole, Nikica Ilić i Maja Jerković, Klapa Žveljarin, Prima Vista, Zvjezdice – Župa sv. Ilije i Mandolinski orkestar KUD-a Metković.

 Rad udruga

Udruga DOBRA i GD Crvenoga križa Metković uljepšali Božić korisnicima Programa 'Pomoć u kući'

Metković, 24.12.2014. - Podjelom paketa završena je ovogodišnja akcija Uljepšaj baki Božić koja se provodi više godina zaredom u organizaciji udruge DOBRA i GD Crvenoga križa Metković. Akcija je provedena uz pomoć volontera trogodišnjeg programa Obrazovanjem do boljih usluga Ministarstva socijalne politike i mladih.

 Domovinski rat

Veterani se sjetili poginuloga suborca

Metković, 23.12.2014. - Veterani IV. gardijske brigade – podružnice za Dubrovačko-neretvansku županiju, obitelji poginulih hrvatskih branitelja iz Ploča i predstavnici Udruge branitelja grada Ploča posjetili su na groblju Laniština u Pločama grob pok. Stjepana Dropulića gdje su zapalili svijeće.

 Gradska uprava

Usvojen Proračun za 2015.

Metković, 23.12.2014. - Na jučerašnjoj 14. Sjednici Gradskoga vijeća Grada Metkovića pred 13 od 17 vijećnika našlo se 19 točaka od kojih je većina usvojena jednoglasno, a najvažnije je da je s Proračun za 2015. prošao s 10 glasova za, dva protiv i jednim suzdržanim. Novi je Proračun planiran u iznosu od 24.718.500 kn. Sjednica GV-a postavljena je na YouTube na kanalu Metkovića.

 

 Tradicija

Božićni koncert u Sv. Franje

Metković, 23.12.2014. - Gotovo se svaki dan u povodu Božića održavaju različite priredbe. Jedna od njih bio je prekjučerašnji koncert u crkvi sv. Franje na Kladi.

 Zanimljivosti

'Zgrađani' u novoj produkciji

Metković, 23.12.2014. - Božić je tu i mnogi će se raseljeni Metkovci s nostalgijom sjetiti božićnih dana iz svoga djetinjstava. Jedan od njih je ljubuško-drinovački Metkovac Ivo Nuić na kojemu je djetinjstvo provedeno među zgradama ostavilo dubok pečat. Evo njegove glazbene priče koju je doradio te za refren angažirao autentične zgrađane.

 

 Gradska uprava

Traži se prinudni upravitelj zgradama

Metković, 22.12.2014. - Danas je Grad Metković objavio Natječaj za određivanje prinudnog upravitelja suvlasnicima nekretnina. Rok za prijavu na Natječaj je osam dana.

 

 Izložba

Otvoren 'Neretvanski likovni salonom 2014.'

Metković, 22.12.2014. - Skupna izložba neretvanskih slikara u Metkoviću sinoć je nakon dugo vremena obnovljena Neretvanskim likovnim salonom 2014., koji je u Galeriji GKS-a Metković okupio 32 autora iz doline Neretve sa šezdesetak njihovih radova.

 Gradske vijesti

Napreduje na raskrižju Splitske i A. K. Miošića

Metković, 22.12.2014. - Lijepo vrijeme pomaže izvođačima radova na rekonstrukciji raskrižja Splitske i A. K. Miošića te na izgradnji kolektora za oborinske vode koji je u ulici A. K. Miošića dovršen u dužini od 400 m.

 Policija

Petardom ozlijedio šaku

Metković, 22.12.2014. - Zbog neopreznog rukovanja s petardom prošle je subote u Opuzenu,24-godišnjak lakše ozlijedio šaku te je nakon ukazane liječničke pomoći na HMP Metković pušten kući. Mladić je prekršajno sankcioniran sukladno Zakonu o eksplozivnim tvarima.

 Izbori

Umjesto na 13 glasovat ćemo na 16 biračkih mjesta

Metković, 22.12.2014. - Rješenjem Općinskoga izbornog povjerenstva došlo je do povećanja broja biračkih mjesta na području Grada Metkovića, umjesto 13 bit će ih 16.

 Prenosimo

Šešelji - isti rod, u dva naroda i dvije vjere

Metković, 22.12.2014. - U reportaži Saše Ljubičića Šešelji - isti rod, u dva naroda i dvije vjere u Slobodnoj Dalmaciji o Šešeljima, neretvanskim i popovskim te o podrijetlu zloglasnoga Voje govori onomastičar dr. Domagoj Vidović.

 

 Gradska uprava

Stipendirat će se 20 studenata

Metković, 21.12.2014. - Gradonačelnik Petrov donio je Odluku o dodjeli stipendija Grada Metkovića za akademsku godinu 2014./2015., prema kojoj će, temeljem Natječaja, stipendije dobiti 20 studenata.

 

 Prenosimo

Metkovci dali potporu Omišanima na prosvjednome skupu nazvanom 'Kolaps'

Metković, 21.12.2014. - Jučer je u Omišu održan veliki prosvjedni skup kojemu su se pridružili članovi i simpatizeri metkovskoga Mosta s gradonačelnikom Petrovom. Kako za SD piše Marin Katušić, „Posebnim pljeskom okupljeni su podržali metkovskog gradonačelnika Božu Petrova koji je svom omiškom kolegi poželio pobjedu na prijevremenim izborima.“

 

 Folklor

Veseli Božićno-novogodišnji koncert KUD-a Metković

Metković, 21.12.2014. - Članovi KUD-a Metković sinoć su u GKS-u održali svoj tradicionalni Božićno-novogodišnji koncert na kojemu su nastupile sve uzrasne skupine plesača, od vrtićana do odraslih, u pratnji njihova Mandolinskoga orkestra.

 Manifestacije

Slatko i veselo na Trgu

Metković, 21.12.2014. - Sudeći po količini rožate i fritula te kuhanoga vina i čaja što su ih učenici Srednje škole Metković besplatno podijelili građanima, jučerašnji Slatki Božić u Neretvi na Trgu kralja Tomislava zaista je bio sladak.

 Koncert

GKS Metković ugostio Dubrovački simfonijski orkestar s kojim je nastupilo i troje učenika OGŠ Metković

Metković, 20.12.2014. - Prosinačke svečanosti 2014. na samomu su vrhuncu. Događaji se nižu jedan za drugim, a sinoć su u Gradskom kulturnom središtu ljubitelji klasične glazbe imali, ne baš čestu, prigodu slušati koncert simfonijskoga orkestra, taj put Dubrovačkoga simfonijskog orkestra kojim je ravnao maestro Slobodan Begić.

 Obrazovanje

Snjeguljica i sedam patuljaka u Gimnaziji Metković

Metković, 20.12.2014. - Maturanti IV. B razreda Gimnazije Metković u svojoj su školi s razrednicom Svjetlanom Bebić upriličili bajku Snjeguljica i sedam patuljaka , koju su pred same zimske školske praznike izveli na njemačkom i hrvatskom jeziku.

 Izložba

U kralja od Norina

Metković, 20.12.2014. - U suradnji s Gradskom knjižnicom Metković Udruga za zaštitu i promociju prirodne i kulturne baštine Divina Natura danas će predstavit izložbu radova U kralja od Norina Katarine Ivanišin Kardum. Izložba je dio projekta Neretvanska strašila – tragom mitoloških bića delte Neretve čija je svrha očuvanje naše usmene predaje. Otvorenje izložbe je u Gradskoj knjižnici u 18 sati.

 

 Manifestacije

Jutros veselo na Trgu

Metković, 20.12.2014. - Danas se od 9 do 12 sati na Trgu kralja Tomislava održava humanitarni sajam Slatki Božić u Neretvi, nastao u suradnji Turističke zajednice Grada Metkovića i Srednje škole Metković. Dođite na Trg, kušajte tradicionalne božićne slastice i ugrijte se vrućim čajem ili kuhanim vinom.

 Koncert

Grad i Županija Metkovcima daruju vrhunski glazbeni doživljaj

Metković, 19.12.2014. - Grad Metković i Dubrovačko-neretvanska županija danas u organizaciji Gradskoga kulturnog središta Metkovkama i Metkovcima „pod bor stavljaju“ koncert Dubrovačkog simfonijskog orkestra pod ravnanjem maestra Slobodana Begića.

 Domovinski rat

Ministar Matić odlikovao Blažku Mijića

Metković, 19.12.2014. - Uoči božićnih i novogodišnjih blagdana ministar branitelja Predrag Matić danas je u Ministarstvu branitelja Republike Hrvatske uručio devet odlikovanja istaknutim hrvatskim braniteljima iz Domovinskog rata. Među njima je i Metkovac Blažko Mijić koji je za junački čin u ratu odlikovan Redom Nikole Šubića Zrinskog. Čestitamo!

 Policija

Sigurno za blagdane

Metković, 19.12.2014. - U mjesecu božićnih i novogodišnjih blagdana i prazničkoga raspoloženja, a posebno od početka ovog tjedna pa sve do 15. siječnja 2015. godine, kada se očekuje pojačani promet na svim cestama naše županije, Policijska uprava dubrovačko-neretvanska posebnu pozornost posvetit će sigurnosti i protočnosti cestovnog prometa te poduzeti niz preventivno represivnih aktivnosti.

 Obavijest

Provjerite trebate li ponovno prijaviti prebivalište

Metković, 19.12.2014. - Iz PU dubrovačko-neretvanske podsjećaju da do 29. prosinca 2014. neki građani trebaju ponovno prijaviti prebivalište, a ako to ne učine odjava njihova prebivališta u zbirci podataka o prebivalištu i boravištu bit će učinjena po službenoj dužnosti.

 

 Koncert

Stotine mladih pjevalo u slavu Božiću

Metković, 19.12.2014. - Galerija Gradskoga kulturnog središta Metković desetu je godinu zaredom ugostila male pjevače školskih zborova iz Metkovića, Kule Norinske i Ploča koji su pjevali u slavu Božiću. Oko 170 malih pjevača privuklo je barem još toliko slušatelja pa je možda i oboren rekord posjećenosti u tomu popularnom metkovskom prostoru.

 Šport

Promaknuća u učenička kyu-zvanja

Metković, 19.12.2014. - Pred licenciranim ispitivačem Hrvatskoga karate-saveza i predsjednikom Komisije za pojaseve HKS-a Denisom Žderićem održano je prošle srijede u Karate-klubu Metković polaganje za učenička kyu-zvanja.

 Manifestacije

Županijski 'Dani meda' vratili se u Metković

Metković, 18.12.2014. - Peti Dani meda Dubrovačko-neretvanske županije, održani prošloga vikenda u Gradskom kulturnom središtu Metković, okupili su županijske pčelare i medare te proizvođače opreme i pribora. Teko se ta manifestacija vratila u Metković iz kojeg je i započela.

 

 Poziv

Most od Metkovića do Omiša

Metković, 18.12.2014. - U subotu, 20. prosinca u 14 sati članovi i simpatizeri stranke Most iz Metkovića krenut će put Omiša na mirni prosvjed protiv korupcije te neučinkovitosti i sporosti DORH-a u rješavanju slučajeva korupcije i pljačke gradskih proračuna u Omišu i Metkoviću.

 Rad udruga

U tijeku akcija 'Uljepšajmo baki Božić'

Metković, 18.12.2014. - Udruga Dobra u suradnji s Gradskim društvom Crvenog križa Metković već tradicionalno tijekom prosinca provodi akciju Uljepšaj baki Božić. Svrha akcije je prikupiti namirnice i higijenske potrepštine za socijalno ugrožene starije osobe s ruralnog područja doline Neretve.

 Obavijest

Natječaj 'Neretvanske iliminacije' do 15. siječnja 2015.

Metković, 18.12.2014. - Prirodoslovni muzej Metković podsjeća svoje mlade korisnike, koji su iskazali interes da sudjeluju u natječaju Neretvanske iluminacije za učenike metkovskih osnovnih i srednjih škola, da natječaj završava 15. siječnja 2015. kada će biti priređena izložba pristiglih radova u okviru koje će biti nagrađeni oni najuspješniji.

 Kazalište

Kako je Facebook ukrao Božić

Metković, 18.12.2014. - Badnja je večer, no u obitelji u kojoj žive tri naraštaja nema onoga poznatog predbožićnog ozračja. Mladi bulje u svoje pametne telefone, otac očekuje e-mail s viješću da je njegov novi „biznis“ uspio, majka je još na poslu (radi dvije smjene), a djecu je zamolila da malo počiste i okite jelu, što oni, naravno zaborave.

 Poljoprivreda

I Savjetodavna služba će obavljati izobrazbu poljoprivrednika

Metković, 18.12.2014. - Dopunom ovlaštenih predavača, što ju je dalo Ministarstvo poljoprivrede Republike Hrvatske, djelatnici Savjetodavne službe će na područjima gradova Metkovića, Opuzena i Ploča te općina Zažablje, Kula Norinska, Slivno i Pojezerje u drugoj polovini siječnja započeti s izobrazbom poljoprivrednika o sigurnom rukovanju s pesticidima i pravilnoj primjeni pesticida.

 

 Rad udruga

Udruga 'Dobra' održala izložbenu radionicu

Metković, 18.12.2014. - U Galeriji Gradskog kulturnog središta Metković u petak, 12. prosinca metkovska Udruga Dobra održala je izložbenu radionicu. Radionica je dio projekta Moja nova vještina koji je financiran od strane Zaklade Kajo Dadić kroz suradnju s Nacionalnom zakladom kroz Decentralizirani model financiranja.

 Kazalište

Kako je Facebook ukrao Božić

Metković, 17.12.2014. - Onima koji u predbožićnom oglasnom šarenilu nisu zamijetili plakat večerašnje predstave KAK-a Župa sv. Nikole 'Kako je Facebook ukrao Božić' napominjemo da predstava u GKS-u počinje danas u 19.30 te da ulaznica stoji 10 kuna.

 

 Obavijest

Još jedno savjetovanje Udruge 'Franak'

Metković, 17.12.2014. - Udruga Franak će sutra (18. prosinca) u vremenu od 17 do 19 sati svojim članovima održati savjetovanje u Gradskoj knjižnici Metković.

 

 Poziv

Ponuda za upravljanje zgradama

Metković, 17.12.2014. - Stano-uprava d.o.o. za upravljanje i održavanje zgrada i drugih objekata poziva sve suvlasnike zgrada na području Grada Metkovića na Javnu tribinu koja će se održati 20. prosinca s početkom u 10 sati u Galeriji Gradskog kulturnog središta Metković, Stjepana Radića 1.

 

 Poljoprivreda

Obvezna izobrazba za profesionalne poljoprivrednike

Metković, 17.12.2014. - Srednja poljoprivredna i tehnička škola Opuzen obavještava sve profesionalne poljoprivrednike da je temeljem Zakona o održivoj uporabi pesticida i Pravilnika o uspostavi akcijskog okvira za postizanje održive uporabe pesticida ovlaštena je za provedbu izobrazbe o sigurnom rukovanju s pesticidima i pravilnoj primjeni pesticida po određenim modulima, kategorijama i potkategorijama.

 

 Obrazovanje

Veselo muziciranje u susret Božiću

Metković, 17.12.2014. - Program Prosinačkih svečanosti nastavljen je sinoć tradicionalnim Božićnim koncertom učenika Osnovne glazbene škole Metković. U programu su sudjelovali učenici od prvoga do šestoga razreda.

 Film

Božićni crtići u Knjižnici

Metković, 17.12.2014. - U Gradskoj knjižnici Metković održat će se danas od 17 sati projekcija crtanih filmova na temu Božića. Besplatne ulaznice mogu se preuzeti na porti Knjižnice.

 

 Elektroopskrba

U četvrtak dio središta grada bez struje

Metković, 17.12.2014. - Zbog interventnih radova zamjene dijela postrojenja GTS 10(20)/0,4 kV Metković 5 (Liman) u četvrtak, 18. prosinca u vremenu od 9 do 15 sati bez električne energije bit će sljedeći potrošači:

 Izbori

Josipović posjetio Metkoviću

Metković, 17.12.2014. - U sklopu predizborne kampanje u Dubrovačko-neretvanskoj županiji, predsjednički kandidat i aktualni predsjednik RH Ivo Josipović u ponedjeljak je posjetio Metković.

 Rukomet

RK Metković pobjedom osigurao četvrto mjesto

Metković, 16.12.2014. - Možda su metkovski ljubitelji rukometa (ne)realno očekivali više, ali četvrto mjesto RK Metković 1963 na kraju polusezone izgleda dobro, pogotovo što nam sva tri takmaca u borbi za vrh, a koji su bolje plasirani od nas, dolaze u drugome dijelu u Metković. Kako se odvijao dvoboj posljednje utakmice jesenskoga dijela između RK Metković 1963 i RK Prelog izvještava Vinko Kaleb.

 Akcija

Započela akcija 'Mir i dobro'

Metković, 16.12.2014. - Na području Policijske postaje Metković jučer je započela akcija Mir i dobro koja traje sve do 8. siječnja 2014. godine, a provodi se, već tradicionalno, od 1993. godine na području cijele Republike Hrvatske – stoji u priopćenju PP Metković.

 

 Poziv

Slatki Božić u Neretvi

Metković, 16.12.2014. - Turistička zajednica Grada Metkovića i Srednja škola Metković u subotu, 20. prosinca organiziraju humanitarni sajam Slatki Božić u Neretvi.

 Humanost

Uspješno završena humanitarna akcija 'Pomozimo obitelji Bebić'

Metković, 15.12.2014. - Humanitarna zaklada Iva Petrušić obavještava javnost da je humanitarna akcija Pomozimo obitelji Bebić uspješno završena. Premda je trajanje akcije bilo predviđeno do 30. prosinca, Upravni odbor Zaklade odlučio je akciju zaključiti 15. prosinca jer je ostvaren njezin cilj. Na izdvojenom računu do danas je prikupljeno 23.185 kuna, što je više nego je bilo predviđeno.

 Humanost

Za OB Dubrovnik 51 doza krvi

Metković, 15.12.2014. - Gradsko društvo Crvenoga križa Metković danas je u atriju Gradskog kulturnog središta Metković održalo posljednju ovogodišnju akciju dobrovoljnog darivanja krvi. Odazvao se 71 darivatelj, od čega sedmero novih. Zanimljivo je da je prikupljena 51 doza krvi, koliko je prikupljeno i tijekom akcije održane u rujnu. Akciju je provodila Služba za transfuziju OB Dubrovnik.

 

 Šport

Sportsko promaknuće Kate Dodig i Martine Manenice

Metković, 15.12.2014. - Kati Dodig, mladoj liječnici metkovskoga Doma zdravlja te specijalizantici pedijatrije KBC-a Split i Martini Manenici, izvrsnoj učenici Gimnazije Metković u subotu, 12. prosinca u sportskoj dvorani OŠ don Mihovila Pavlinovića Metković svečano su uručeni certifikati Hrvatskoga karate-saveza.

 Humanitarna priredba

Caritasov humanitarni koncert napunio GKS

Metković, 15.12.2014. - Caritas Župe sv. Ilije iz Metkovića sinoć je u Gradskom kulturnom središtu Metković upriličio svoj Božićni humanitarni koncert. Riječ je o koncertu koji se drugu godinu zaredom organizira u GKS-u Metković, a prihod od prodaje ulaznica namijenjen je za pomoć korisnicima Caritasa. Prema najnovijem popisu, Caritas Župe sv. Ilije 93 obitelji pomaže u hrani i higijenskim potrepštinama.

 Gradske vijesti

Muke po Hebrangovoj

Metković, 15.12.2014. - Hebrangova ulica napokon bi mogla biti uređena nakon što su prije dvije godine započeli radovi na njezinoj rekonstrukciji. Barem se tako čini prema radovima koji su u tijeku.

 Rad udruga

Postanite izviđačima

Metković, 15.12.2014. - Udruga izviđača Neretvanski gusari poziva učenice i učenike 3. - 6. razreda osnovne škole koji vole prirodu, druženje i igre u prirodi i žele puno toga naučiti da im se pridruže.

 Poziv

Predstavljanje Projekta izgradnje kanalizacijskoga kolektora u dijelu ulice Nikole Tesle

Metković, 15.12.2014. - Gradonačelnik Metkovića Božo Petrov poziva stanovnike ulice Nikole Tesle na predstavljanje Projekta izgradnje kanalizacijskoga kolektora u dijelu ulice Nikole Tesle , koje će se održati u utorak, 16. prosinca s početkom u 19 sati u Zgradi političkih stranaka u Metkoviću – Kralja Zvonimira 22.

 Kazalište

Framaši nasmijali, ali i odaslali poruku

Metković, 14.12.2014. - Glumci amateri Frame Župe sv. Ilije sinoć su u prepunoj kazališnoj dvorani GKS-a izveli predstavu Smisao Božića autora Goran Matića i u režiji Vatroslava Markotića.

 Izbori

Milan Kujundžić predstavio svoj program 'Nova Hrvatska'

Metković, 14.12.2014. - Sinoć je u Gradskom kulturnom središtu Metković predsjednički kandidat Milan Kujundžić održao predizborni skup na kojem je građanima Metkovića i okolnih mjesta doline Neretve predstavio svoj program Nova Hrvatska.

 Predstavljanje knjige

Zažapska onomastika u Hrvatskomu slovu

Metković, 14.12.2014. - Nakon nedavnoga predstavljanja u Metkoviću, knjiga Domagoja Vidovića Zažapska onomastika predstavljena je i u Zagrebu u prostorijama Hrvatskoga slova, kojemu se pri organizaciji pridružilo Društvo Neretvana i prijatelja Neretve u Zagrebu.

 

 Tradicija

Predbožićno ozračje na Trgu

Metković, 13.12.2014. - Na Trgu kralja Tomislava jutros je bilo jako veselo, a kako i ne bi kada se tamo skupilo preko stotinu djece sa svojim roditeljima, bakama i djedovima koja su došla okititi veliku božićnu jelu.

 Kazalište

Večeras 'Smisao Božića'

Metković, 13.12.2014. - Večeras će u Gradskom kulturnom središtu članovi Frame Župe sv. Ilije izvesti predstavu Smisao Božića. Predstava počinje u 19.30 i ulaz je slobodan.

 

 Manifestacije

Dva medna dana u Metkoviću

Metković, 13.12.2014. - Danas i sutra se u Gradskom kulturnom središtu Metković održavaju V. Dani meda Dubrovačko-neretvanske županije. U prizemlju je izložena pčelarska oprema, a na katu se svojim proizvodima predstavljaju pčelari. Izvrsna je to prigoda da ih posjetite i vidite što je nova, te da kupite med i medne pripravke.

 

 Predstavljanje knjige

Na predstavljanju svoje knjige fra Mario podsjetio na stare dane

Metković, 13.12.2014. - Preksinoć je fra Mario Jurišić, župnik u Sv. Ilije od 1969. do 1974., u Galeriji GKS-a Metković imao susret sa svojim bivšim župljanima. Povod je bio predstavljanje njegove knjige Verba volant, scripta manent.

 Izbori

Milan Kujundžić danas u GKS-u Metković

Metković, 13.12.2014. - Predsjednički kandidat Milan Kujundžić danas će se u Gradskom kulturnom središtu Metković predstaviti građanima Metkovića i okolnih mjesta doline Neretve. Predizborni skup u kazališnoj dvorani GKS-a počinje u 17 sati.

 

 Izbori

Ivo Josipović u Metkoviću nije danas nego u ponedjeljak

Metković, 13.12.2014. - U ponedjeljak, 15. prosinca u Metkoviću će boraviti predsjednik RH i predsjednički kandidat Ivo Josipović pa SDP, HSU i HNS pozivaju svoje članove i simpatizere te zainteresirane građane Metkovića i doline Neretve na druženje u Hotelu 'Narona' koje će početi u 16 sati. Ovim ispravljamo krivu objavu.

 

 Tradicija

Započeo Božićni sajam

Metković, 12.12.2014. - Na Trgu kralja Tomislava danas su postavljeni štandovi na kojima se prodaju prigodne rukotvorine i božićni ukrasi. Sjam je trebao početi prije tjedan dana, pred Sv. Nikolu, ali je odgođen zbog nepovoljnih vremenskih prilika.

 

 Promet

Djeci sigurniji prijelaz preko ulice

Metković, 12.12.2014. - Županijska uprava za ceste opremila je pješački prijelaz u ulici Kralja Zvonimira (ŽC 6220) ispred OŠ Stjepana Radića dodatnom svjetlosnom signalizacijom. Postavljen je dvostrani svjetleći prometni znak za obilježen pješački prijelaz s četirima jednostrukim LED-lanternama, što će vozače dodatno upozoravati da su blizu mjesta na kojemu učenici prelaze tu iznimno prometnu ulicu.

 

 Turizam

Neretva – dolina života

Metković, 12.12.2014. - Kako izvještava DUNEA, prekjučer je u Opuzenu održan prvi radni sastanak svih članova tematske turističke ceste Neretva na kojemu je odlučeno da će ona ubuduće nositi naziv Neretva – dolina života. Pravna osoba koja će cestu zastupati u prvoj godini je Turistička zajednica Metković (direktorica Magdalena Medar Ujdur), budući da je od 61 subjekta na cesti njih 24 na području Grada Metkovića.

 

 Humanitarna priredba

Dolaskom na Caritasov koncert pomažete potrebitima

Metković, 12.12.2014. - U nedjelju će se u organizaciji Caritasa Župe sv. Ilije u Gradskom kulturnom središtu održati humanitarni koncert na kojemu će nastupiti Alen Nižetić, Versi, Klapa Narenta, Klapa Ardea, dječji zborovi župa sv. Ilije i sv. Nikole te DV Leut.

 Prenosimo

'Labirint' o donacijama za Bandićevu kampanju 2009.

Metković, 12.12.2014. - U sinoćnjemu Labirintu na HRT1 jedna od tema bile su sporne donacije za predsjedničku kampanju tadašnjega zagrebačkog gradonačelnika Milana Bandića. Među donatorima strše oni s područja Metkovića, no problem je što neki od njih u životu nikada nisu vidjeli 90.000 kuna, koliko iznosi zakonski maksimalna donacija. Gost u emisiji je metkovski gradonačelnik Petrov.

 

 Tradicija

Božićna jela postavljena na Trg

Metković, 11.12.2014. - Danas je na Trg kralja Tomislava postavljena osammetarska božićna jela, čije će kićenje početi u 10.30 u subotu, 13. prosinca. U tome će sudjelovati više udruga te školska i vrtićka djeca, a pozivaju se roditelji čija djeca nisu organizirano uključena u kićenje da ih dovedu na Trg.

 Gradske vijesti

Obavljena deratizacija starog naselja

Metković, 11.12.2014. - Djelatnici Pomorskoga servisa Luka Ploče 9. i 10. prosinca obavili su planiranu deratizaciju starog naselja Metkovića. Na spomenutom području postavljani su mamci za preventivnu deratizaciju okućnica i javnih površina, a nakon provedenog postupka obavljena je kontrola te po potrebi dopuna postavljenih deratizacijskih mamaca. Troškove deratizacije snosi Grad Metković.

 Predstavljanje knjige

Tomasovićev 'Vodič kroz kulturnu baštinu'

Metković, 11.12.2014. - Ogranak Matice hrvatske Metković i Gradsko kulturno središte Metković u utorak su organizirali predstavljanje Vodiča kroz kulturnu baštinu Makarske i Makarskoga primorja, Biokova i Zabiokovlja, omiško-rogozničkog te neretvansko-stonskog prostora , autora Marinka Tomasovića, ravnatelja Gradskoga muzeja Makarska.

 Rukomet

Svi putovi vode u Podsused

Metković, 10.12.2014. - Premda nam je Vinko Kaleb izvješće s utakmice poslao još jučer, stižemo ga objaviti tek danas. Naime Prosinačke su u punome zamahu pa ima puno pasla oko organizacije, a i vijesti pristižu kao na tekućoj traci. Dakle, vijest je da su naši najbolji rukometaši u Podsusedu nes(p)retno izgubili od Medveščaka NFD 30:29.

 Dolina Neretve

Lipo ti je (zagrebačkim) Neretvaninom biti

Metković, 10.12.2014. - Društvo Neretvana i prijatelja Neretve u Zagrebu poziva na književnu večer i festival lakih nota u sklopu III. Neretvanske sieste koja će se zbiti točno 13. prosinca, na Svetu Luciju.

 Zdravlje

Još jedna ordinacija opće medicine

Metković, 10.12.2014. - Dom zdravlja Metković obavještava osiguranike HZZO-a da će s radom početi još jedna ordinacija opće medicine. U ordinaciji će raditi Dragica Musulin, dr. med i Alma Prović, med. sestra. Upis pacijenata je svakoga radnog dana u vremenu od 8 do 14 sati u navedenoj ordinaciji na prvome katu.

 

 Poljoprivreda

Zaštitite svoje mandarine i masline

Metković, 10.12.2014. - Iz Poljoprivredne savjetodavne službe danas smo dobili obavijest proizvođačima mandarina i maslinarima vezanu uz vremenske prilike koje pogoduju razvoju bolesti na tim kulturama.

 

 Socijalna skrb

Novac za ogrjev uplaćen na račune korisnika pomoći

Metković, 10.12.2014. - Danas je na račune građana koji su stekli pravo na pomoć za kupnju ogrjeva Grad Metković uplatio po 950 kuna. Onima koji nisu dostavili brojeve računa novac se isplaćuje preko blagajne.

 Savjetovanje

Info-dan
EU fondovi za ruralna područja i primjeri iz poljske prakse

Metković, 10.12.2014. - U utorak, 16. prosinca u Galeriji Gradskoga kulturnog središta Metković, Stjepana Radića 1, održat će se zanimljiv Info-dan – EU fondovi za ruralna područja i primjeri iz poljske prakse . Savjetovanje je namijenjeno gospodarstvenicima, obrtnicima i OPG-ovima, počinje u 9 sati i besplatno je, ali se zbog ograničena prostora morate prijaviti. Sve su informacije u priloženom dokumentu koji ima dvije stranice.

 

 Film

'Nebesa' večeras u Gradskoj knjižnici

Metković, 10.12.2014. - Jedan od najboljih animiranih filmova posljednjih godina Nebesa, čiji su autori stvorili Potragu za Nemom i Čudovišta iz ormara, večeras će biti prikazan u Gradskoj knjižnici Metković. Film traje 93 min i sinkroniziran je, a projekcija započinje u 17 sati.

 

 Humanost

Pomozimo obitelji Bebić

Metković, 9.12.2014. - Gradska humanitarna zaklada Iva Petrušić od sutra, 10. prosinca pokreće humanitarnu akciju Pomozimo obitelji Bebić. Cilj je akcije do 30. prosinca 2014. prikupiti 20.000 kuna u korist petnaestogodišnjeg dječaka Ivana Bebića kojemu je u petoj godini života dijagnosticiran dijabetes tip 1, zbog čega je izložen svakodnevnoj inzulinskoj terapiji.

 

 Politika

Petrov Kovačiću dao punu podršku

Metković, 9.12.2014. - Danas se metkovski gradonačelnik Božo Petrov na svome Facebook profilu očitovao o pokušaju oporbe u Omišu da putem neizglasavanja proračuna sruši aktualnoga gradonačelnika Ivana Kovačića. Petrov mu je iskazao punu podršku.

 

 Obrazovanje

'Ruksak (pun) kulture' u OŠ Stjepana Radića

Metković, 9.12.2014. - Jučer su glumci Kazlišta Trešnja za učenike prvih i drugih razreda te područnih škola OŠ Stjepana Radića izveli predstavu Tri skockana prašćića, nakon koje su s okupljenim učenicima održali i plesno-dramsku radionicu.

 Politika

Ide vrijeme, dođe rok

Metković, 9.12.2014. - Nešto prije službenoga početka kampanje, a to je noćas iza ponoći, postavili smo novu anketu kako bismo istražili za koga će Metkovci, ali i svi vi koji posjećujete ove stranice, glasovati na izborima 28. prosinca.

 Poljoprivreda

Mali proizvođači: 1000 hl vina i 20 l čistoga alkohola godišnje

Metković, 8.12.2014. - Iz Službe za trošarine i posebne poreze Carinskoga ureda Ploče dobili smo obavijest koja se odnosi na male proizvođače vina (do 1000 hl godišnje) i jakih alkoholnih pića (do 20 l čistoga alkohola godišnje). Naime, već je nekoliko godina na snazi Zakon o trošarinama, odnosno propisi koji reguliraju prava i obveze spomenutih proizvođača.

 

 Rukomet

Za predsjednika Rukometnog saveza DNŽ izabran Stanko Vidović

Metković, 8.12.2014. - Na Redovnoj izbornoj skupštini Rukometnoga saveza DNŽ, koja je jučer održana u Hotelu Narona u Metkoviću, za predsjednika je jednoglasno izabran Stanko Vidović (RK Metković - Škola rukometa). Također jednoglasno, za dopredsjednicu Saveza izabrana je Daliborka Lagator (ŽRK Dubrovnik).

 Predstavljanje knjige

'Zažapska onomastika' u Zagrebu

Metković, 8.12.2014. - Evo i jedne obavijesti zagrebačkim Neretvanima, poglavito Zažapcima. U četvrtak, 11. prosinca u 19 sati u bit će u Hrvatskome slovu (Hrvatske bratske zajednice 4, uz Nacionalnu i sveučilišnu knjižnicu) predstavljanje knjige Domagoja Vidovića Zažapska onomastika.

 Rad udruga

Čestitajmo kao nekada

Metković, 8.12.2014. - Udruga cerebralne i dječje paralize doline Neretve Leptirići pokreće humanitarnu prodaju čestitaka pod nazivom Čestitajmo kao nekada pa pozivaju građane da čestitke kupe u njihovim prostorijama na Rivi ili ih naruče putem e-pošte.

 Humanost

Humanitarna prodaja božićnih ukrasa

Metković, 8.12.2014. - U Ljekarni Kusić-Palaversa u ulici S. Radića (kraj mosta) u petak je započela donacijska prodaja božićnih ukrasa koju u suradnji s gđom Dunjom Palaversom organizira Humanitarna zaklada Iva Petrušić.

 Vrijeme

Mali Maglaj

Metković, 8.12.2014. - Velikim je Maglajem svojedobno Zagreb nazvao jedan metkovski doktor (nije za ljude), kojemu nedostaje sunca Neretve i Brača. Jučer i danas ujutro Metković kojih pola sata sliči na Mali Maglaj, ali kasnije vrijeme bude lijepo. Tako će ostati i sljedećih 4-5 dana.

 Domovinski rat

Novo spomen-obilježje poginulim pripadnicima 116. brigade HV-a Mariju Jadrešku i Peri Šanji

Metković, 8.12.2014. - Jučer je u Trebimlji pokraj Ravnoga u Popovu polju, uz župnu crkvu Uznesenja Blažene Djevice Marije u središtu mjesta otkriven novouređeni spomenik pokojnima Mariju Jadrešku i Peri Šanji, poginulim hrvatskim braniteljima i pripadnicima 116. brigade HV-a.

 Komentar

Bravo Srbi!

Metković, 8.12.2014. - Srpski ministar policije Nebojša Stefanović odlučio je da mladi vozači više neće moći biti za volanom u vremenu od 23 sata do šest sati ujutro. Zabrana se odnosi na mlade i neiskusne vozače.

 Politika

Ministar Grčić u Metkoviću na Sjednici ŽO SDP-a

Metković, 7.12.2014. - U Metkoviću je u Hotelu Narona jučer održana Tematska sjednica Županijskoga odbora SDP-a Dubrovačko-neretvanske županije na temu: Gospodarstvo Dubrovačko – neretvanske županije u politici regionalnog razvitka RH i korištenje EU fondova. Na njoj su kao gosti predavači nastupili potpredsjednik Vlade i ministar regionalnoga razvoja i fondova Europske unije Branko Grčić te Darko Parić, koordinator za desetu izbornu jedinicu i jedan od vodećih ljudi u Projektu e-Građanin.

 Obrazovanje

Večer matematike u Gimnaziji Metković

Metković, 7.12.2014. - Kada će biti opet? – pitala su u petak navečer mnoga djeca, nevoljko napuštajući zgradu Gimnazije nakon što je Večer matematike dobrano nadmašila zamišljeni vremenski okvir. No, nije nadmašeno samo planirano vrijeme, daleko je nadmašena i organizatorova procjena broja zainteresiranih.

 Tradicija

Priča o božićnoj čestitci

Metković, 7.12.2014. - Čestitate li još uvijek Božić i Novu godinu, pomno birajući prigodne čestitke koje ćete poslati rodbini i prijateljima ili ste podlegli utjecaju novih tehnologija koje su čestitanju oduzele svu draž što ga je imalo obiteljsko okupljanje oko stola i, što je moguće ljepšim rukopisom, ispisivanje dobrih želja u kojima je prednjačila sreća, blagostanje i dobro zdravlje?

 Izložba

Neretvanske iluminacije Ive Donellija

Metković, 6.12.2014. - S tridesetak radova na temu iluminacija, kojima obiluju stare knjige prepisivane u samostanskim skriptorijima srednjega vijeka, sinoć se u Gradskome kulturnom središtu Metković predstavio Ivo Donelli, kojega smo do sada poznavali uglavnom kao konzervatora i restauratora (radio na nalazima antičke Narone).

 Tradicija

Sveti Nikola i bajkeri obradovali štićenike Doma za smještaj i rehabilitaciju

Metković, 6.12.2014. - Kao i svake godine sv. Nikola ne propušta posjetiti štićenike Doma za smještaj i rehabilitaciju Metković, koji skrbi o starijim i nemoćnim osobama te osobama sa intelektualnim teškoćama iz Metkovića i Dalmacije.

 Tradicija

Sveti Nikola darivao vrtićane

Metković, 6.12.2014. - Povodom blagdana Sv. Nikole, Dramska skupina odgojiteljica Dječjega vrtića Metković malim je vrtićanima darovala lutkarsku predstavu U šumi svetoga Nikole. Predstava je nastala prema tekstu Anice Ane Kraljević, a za izvođenje ju je priredila teta Pava Begić.

 Obrazovanje

Koncert učenika OGŠ Metković povodom Sv. Nikole

Metković, 6.12.2014. - Tridesetak učenika Osnovne glazbene škole Metković sinoć je nastupilo na koncertu u Galeriji GKS-a, mnogi od njih prvi put. Svirale su se, uglavnom kratke, kompozicije na glasoviru, saksofonu, flauti, trubi, harmonici i drugim instrumentima koje Škola ima u programu obrazovanja.

 Domovinski rat

Nazor gimnazijalcima rasvijetlio uzroke Domovinskoga rata

Metković, 5.12.2014. - Zahvaljujući podružnici DNŽ Udruge veterana IV. gardijske brigade danas je u Gimnaziji Metković gostovao dr. sc. Ante Nazor, ravnatelj Hrvatskoga memorijalno-dokumentacijskog centra Domovinskog rata, koji je maturantima Gimnazije Metković govorio o uzrocima Domovinskome ratu i o Vukovaru.

 Dolina Neretve

Osnovano Društvo Neretvana i prijatelja Neretve u Splitu

Metković, 5.12.2014. - Kako smo jučer najavili, sinoć je Inicijativni odbor Društva Neretvana i prijatelja Neretve u Splitu organizirao svečanu Izbornu skupštinu Društva koja se održala u višenamjenskoj dvorani Doma HV u Lori.

 Vrijeme

Neretva porasla, ali nema opasnosti

Metković, 5.12.2014. - Noćas je Neretva bila dosegla 180 cm (pretprošle noći 200 cm), ali je u 10 sati pala na ispod 140 cm. Stanje nije zabrinjavajuće, a slijedi nam i razdoblje ljepšega vremena. Uostalom, i nasip je oko Metkovića već dosegao respektabilnu visinu.

 Rad udruga

'Leptirići' dočekali sv. Nikolu

Metković, 5.12.2014. - Program Prosinačkih svečanosti sinoć je nastavljen VI. tradicionalnim humanitarnim Božićnim koncertom Udruge Leptirići. U programu su nastupili: Pjevačka skupina OŠ don Mihovila Pavlinovića, učenici 3. C razreda OŠ Stjepana Radića i Župni mješoviti zbor župe Bagalović.

 Obavijest

Odgađa se Božićni sajam i doček sv. Nikole

Metković, 5.12.2014. - Božićni sajam, što se danas od 11 sati trebao održati na Trgu kralja Tomislava, odgođen je zbog kiše za neki drugi termin. Iz istih razloga u 18.30 neće biti dočeka sv. Nikole. Udruga lađarica 'Metkovke' pripremljene će darove odnijeti u Župu sv. Nikole, gdje će biti podijeljeni djeci.

 

 Dobra vijest

Sutra je petak, ali kakav?!

Metković, 4.12.2014. - Nedavno su započele Prosinačke svečanosti čija će se događanja odvijati ponajviše u GKS-u, ali bit će i drugih. Pravi dokaz tome je sutrašnji petak kada možete birati među sedam događanja, možda odaberete sva, a možda ima i nekih za koja ne znamo.

 In memoriam

Tomislav Zubčić Zupa 4. XII. 2010. – 4. XII. 2014.

Metković, 4.12.2014. - Kada sam 20. lipnja 2010. na plaži talijanskoga Termolija fotografirao pok. Tomislava Zubčića Zupu kako nestrpljivo gazi u more u susret našim lađarima koji su preveslali Jadran i slavodobitno uvis podiže mač kneza Domagoja, dok mu kroz plašt probija jutarnje sunce, nisam mogao ni pomisliti da ćemo se od njega oprostiti na današnji dan te godine.

 Dolina Neretve

Danas se u Splitu osniva Društvo Neretvana i prijatelja Neretve

Metković, 4.12.2014. - Inicijativni odbor Društva Neretvana i prijatelja Neretve u Splitu danas će Domu Hrvatske vojske u Lori s početkom u 19 sati organizirati svečano osnivanje Društva Neretvana i prijatelja Neretve u Splitu.

 Rukomet

ŽRK Metković – RK Gorica 16:33 (8:15)

Metković, 4.12.2014. - Rukometašice ŽRK Metković prošle nedjelje su u dvorani Gimnazije Metković odigrale susret s RK Gorica (Crna Gora) koji je završio rezultatom 16:33. Riječ je o utakmici IV. kruga Amaterske regionalne lige (ARL) za seniorke.

 Projekti

Gradit će se kanalizacija u Splitskoj

Metković, 4.12.2014. - Jučer je u Galeriji GKS-a održan sastanak sa stanarima dijela Splitske ulice koji žive između benzinske postaje i trgovine Habitus. Naime, na tome je djelu ulice planirana izgradnja kanalizacijskoga sustava.

 Obrazovanje

Srednjoškolci popravljaju svjetleće ukrase

Metković, 4.12.2014. - Prošle je nedjelje započelo vrijeme Došašća, a s time i kićenje grada svjetlećim božićnim ukrasima, od kojih se svake godine jedan dio pokvari. Budući da je Grad Metković u svome proračunu predvidio nešto novca za kupnju materijala za popravak tih ukrasa dogovoreno je sa Srednjom školom Metković da popravak obave njihovi učenici u sklopu praktične nastave.

 Povijest

Susret Ferdinanda i metkovskoga gradonačelnika

Metković, 4.12.2014. - U pripremi je novi broj Hrvatskoga neretvanskog zbornika što već sedmu godinu izlazi u nakadi Društva Neretvana i prijatelja Neretve u Zagrebu. Kao i uvijek, u njemu će biti dosta zanimljivih stvari, a jedna od njih je niz fotografija s dolaska austrougarskoga prijestolonasljednika Franza Ferdinanda u Metković 25. lipnja 1914.

 Reagiranje

GO HDZ-a Metković:
Vodeći ljudi lokalnog HDZ-a svojim ponašanjem ne utječu na isplatu pomoći za ogrjev socijalno najugroženijima

Metković, 3.12.2014. - Dana 2. prosinca 2014. (utorak) na službenoj stranici grada Metkovića, www.metkovic.hr, kao i  na facebook profilu „Božo Petrov – političar“ objavljen je tekst pod naslovom „Ne može se više čekati sa isplatom pomoći za ogrjev socijalno najugroženijima“ autora Bože Petrova.

 Politika

Kandidacijski predsjednički mènī

Metković, 3.12.2014. - Danas je na kandidacijskome predsjedničkom meniju na Trgu Kralja Tomislava bila relativno bogata ponuda izbornih slogana: od 'Za bolju Hrvatsku' preko 'Za bolju Hrvatsku i boljitak Neretve' do 'Nova Hrvatska slobodnih i hrabrih ljudi'.

 Rad udruga

'Hrvatski domobran' o podizanju spomen-obilježja žrtvama komunističkoga zločina

Metković, 3.12.2014. - Povodom Odluke Gradskoga vijeća Grada Metkovića da se Udruzi Hrvatski domobran – ogranak Metković odobrava izgradnja spomen-obilježja žrtvama komunističkoga zločina iz Metkovića i susjednih mjesta, koje će biti podignuto između mrtvačnice i groblja na Predolcu, priopćenjem se oglasila spomenuta udruga.

 

 Rad udruga

Savjetovanje u 'Leptirićima'

Metković, 3.12.2014. - Povodom današnjega Međunarodnoga dana osoba s invaliditetom Udruga cerebralne i dječje paralize doline Neretve Leptirići organizirala je savjetovanje za roditelje na kojemu je gošća bila Suzana Blažević, stručnjakinja s dugogodišnjim iskustvom defektologa-rehabilitatora.

 Šport

II. Božićni turnir u stolnome tenisu

Metković, 3.12.2014. - Stolnoteniski klub Metković organizira II. Božićni turnir u stolnome tenisu za pojedince 'Metković 2014'. Početak turnira predviđen je za 13. prosinca (subota).

 Šport

Rezultati sportskih natjecanja

Metković, 3.12.2014. - Pogledajte kako su metkovski klubovi prošli na natjecanjima prošloga vikenda. Pripremio Nikica Medak.

 Izložba

Izložbom Miše Baričevića započele Prosinačke svečanosti

Metković, 2.12.2014. - Prvi događaj u okviru Prosinačkih svečanosti bila je izložba Dubrovnik, jučer i danas dubrovačkog slikara Miše Baričevića koja je u organizaciji Ogranka Matice hrvatske Metković sinoć otvorena u Galeriji Gradskog kulturnog središta Metković.

 Reagiranje

Božo Petrov:
Ne može se više čekati s isplatom pomoći za ogrjev

Metković, 2.12.2014. - Budući da nam građani Metkovića koji su ostvarili pravo na novčanu pomoć za kupnju ogrjeva i dalje stalno dolaze s pitanjima kada će im novac biti uplaćen na račun prisiljen sam reagirati i obrazložiti zašto se to još nije dogodilo.

 Domovinski rat

Veterani IV. gardijske brigade na 20. obljetnici operacije Zima '94

Metković, 2.12.2014. - Prije dvadeset godina u ovo vrijeme vodila se jedna od odlučnih vojnih operacija o kojoj je ovisila sudbina Hrvatske. Riječ je o operaciji Zima '94, koja se odvijala od 29. studenoga do 24. prosinca 1994. godine. Na njezinu 20. obljetnicu veterani IV. gardijske brigade, podružnice DNŽ posjetili su terene na Dinari i Livanjskom polju na kojima su ratovali 1994./95. Među njima je bio i Branko Markota koji nam je poslao izvješće.

 

 Obavijest

Problemi u vodoopskrbi

Metković, 2.12.2014. - Obavještavaju se građani Metkovića da je zbog nepredviđenoga kvara na glavnom elektroventilu vodoopskrbne mreže Metkovića, koji se danas dogodio u ranim jutarnjim satima, došlo do prekida isporuke vode iz Vodospreme Metković 1 do Vodospreme Metković 2.

 Rad udruga

UOSI 'Prijatelj' u posjetu gradonačelniku

Metković, 2.12.2014. - Sutra je Međunarodni dan osoba s invaliditetom pa su tim povodom članovi metkovske Udruge osoba s invaliditetom Prijatelj tradicionalno posjetili gradonačelnika kojemu je Ivana Bošković darovala cvjetni aranžman.

 Obrazovanje

Još jedan međunarodni uspjeh OGŠ Metković
Ivan Fran Stojić drugi u Novom Sadu

Metković, 1.12.2014. - Osnovna glazbena škola Metković okrunila se još jednom važnom međunarodnom nagradom. Na prestižnome međunarodnom natjecanju klarinetista i flautista Anton Eberst, koje se od 27. do 31. studenoga održavlao u Novom Sadu, mladi klarinetist Ivan Fran Stojić, učenik Osnovne glazbene škole u Metkoviću, osvojio je drugu nagradu u Baby kategoriji.

 Tradicija

Danas započinju 'Prosinačke svečanosti'

Metković, 1.12.2014. - Izložbom slika Miše Baričevića, čije je otvorenje danas u 17.30 u Galeriji metkovskoga GKS-a, započinju ovogodišnje Prosinačke svečanosti na kojima se nudi 25 raznih događanja, od toga 20 u GKS-u. Svečanosti završavaju 29. prosinca tradicionalnim Božićno-novogodišnjim koncertom Gradske glazbe Metković.

 

 Vrijeme

Europa pod oblacima

Metković, 1.12.2014. - Evo kao je Europa izgledala na satelitskome snimku danas u 12.30. Što se nas tiče ne bi trebalo biti nekih većih problema osim što bi moglo biti dosta kiše.

 

 Projekti

Predstavljanje Projekta izgradnje kanalizacijskog kolektora u Splitskoj ulici

Metković, 1.12.2014. - Gradonačelnik Metkovića poziva građane iz Splitske ulice, koji žive i dijelu te ulice između benzinske postaje i trgovine Habitus, da 3. prosinca (srijeda) dođu u 19 sati u Galeriju GKS-a Metković na predstavljanje Projekta izgradnje kanalizacijskog kolektora u Splitskoj ulici.

 

 Čestitka

'Prijatelj' čestita Međunarodni dan osoba s invaliditetom

Metković, 1.12.2014. - Svim našim članovima i njihovim obiteljima, svim građanima i građankama Grada Metkovića i doline Neretve s invaliditetom i onima bez invaliditeta, ali koji imaju prijatelje, kolege, partnere, sestre, braću, rođake koji su osobe s invaliditetom te ih, usprkos tome, ne bi mijenjali ni za što na svijetu, sretan Međunarodni dan osoba s invaliditetom želi
Udruga osoba s invaliditetom 'PRIJATELJ' Metković
 

 

 Obrazovanje

Jezična radionica iz njemačkog jezika

Metković, 1.12.2014. - Prije nekoliko dana je u Osnovnoj školi Stjepana Radića održana radionica iz njemačkoga jezika pod nazivom Ma šprehat njemački možeš naučiti dok kažeš keks.

 Rukomet

Metković 1963 na kraju uvjerljiv protiv Križevčana

Metković, 1.12.2014. - Dva kola prije kraja jesenskoga dijela prvenstva I. HRL rukometaša, Metković 1963 je pred sedamstotinjak (!) gledatelja ugostio križevački KTC i nakon ne baš sjajnoga početka na kraju uvjerljivo slavio s 36 : 29. Svoj pogled 'iza gola' na utakmicu donosi Vinko Kaleb.

 

Vijesti iz 12. 2014.
ukupno 146

Petrov sa studentima potpisao ugovore o stipendiranju

Veterani IV. gardijske brigade iznimno zadovoljni radom svoje udruge u 2014.

'Dobrinih' pet dobrih godina

Grmoja: Ne zanima nas hoće li ili neće netko završiti u zatvoru, zanima nas samo tko će Gradu Metkoviću nadoknaditi štetu

Gradska glazba zaključila Prosinačke svečanosti

Veslači najavljuju još uspješniju godinu

Božićni turnir u stolnim tenisu
Volarević u finalu nadigrao Vlahovića

'Torcidi' s Mertojaka BMNT Metković 2014.

Da je prema Metkoviću ne bi bilo drugoga kruga

U GKS-u najviše Kolidi, Sinčić potukao Kujundžića

Do 16.30 glasovalo 40,23 % birača

Do 11.30 glasovalo oko 16 posto birača

Neretvanska strašila u Gradskoj knjižnici

Glasuje se unatoč lošem vremenu

CB 'Carpe diem' peticom u finale, juniori UL 'Crni put' iz ponora u pobjedu

KK Metković na Redovnoj skupštini dobio novo vodstvo

Izložba odgođena za 15. siječnja 2015.

U Metkoviću pobjeđuje Grabar Kitarović?

Misa i zajednički ručak na Badnjak

Božićni koncert Mješovitoga zbora Župe sv. Ilije

Na dobro vam došao Božić

Sretan Božić!

Božiću u susret

Udruga DOBRA i GD Crvenoga križa Metković uljepšali Božić korisnicima Programa 'Pomoć u kući'

Veterani se sjetili poginuloga suborca

Usvojen Proračun za 2015.

Božićni koncert u Sv. Franje

'Zgrađani' u novoj produkciji

Traži se prinudni upravitelj zgradama

Otvoren 'Neretvanski likovni salonom 2014.'

Napreduje na raskrižju Splitske i A. K. Miošića

Petardom ozlijedio šaku

Umjesto na 13 glasovat ćemo na 16 biračkih mjesta

Šešelji - isti rod, u dva naroda i dvije vjere

Stipendirat će se 20 studenata

Metkovci dali potporu Omišanima na prosvjednome skupu nazvanom 'Kolaps'

Veseli Božićno-novogodišnji koncert KUD-a Metković

Slatko i veselo na Trgu

GKS Metković ugostio Dubrovački simfonijski orkestar s kojim je nastupilo i troje učenika OGŠ Metković

Snjeguljica i sedam patuljaka u Gimnaziji Metković

U kralja od Norina

Jutros veselo na Trgu

Grad i Županija Metkovcima daruju vrhunski glazbeni doživljaj

Ministar Matić odlikovao Blažku Mijića

Sigurno za blagdane

Provjerite trebate li ponovno prijaviti prebivalište

Stotine mladih pjevalo u slavu Božiću

Promaknuća u učenička kyu-zvanja

Županijski 'Dani meda' vratili se u Metković

Most od Metkovića do Omiša

U tijeku akcija 'Uljepšajmo baki Božić'

Natječaj 'Neretvanske iliminacije' do 15. siječnja 2015.

Kako je Facebook ukrao Božić

I Savjetodavna služba će obavljati izobrazbu poljoprivrednika

Udruga 'Dobra' održala izložbenu radionicu

Kako je Facebook ukrao Božić

Još jedno savjetovanje Udruge 'Franak'

Ponuda za upravljanje zgradama

Obvezna izobrazba za profesionalne poljoprivrednike

Veselo muziciranje u susret Božiću

Božićni crtići u Knjižnici

U četvrtak dio središta grada bez struje

Josipović posjetio Metkoviću

RK Metković pobjedom osigurao četvrto mjesto

Započela akcija 'Mir i dobro'

Slatki Božić u Neretvi

Uspješno završena humanitarna akcija 'Pomozimo obitelji Bebić'

Za OB Dubrovnik 51 doza krvi

Sportsko promaknuće Kate Dodig i Martine Manenice

Caritasov humanitarni koncert napunio GKS

Muke po Hebrangovoj

Postanite izviđačima

Predstavljanje Projekta izgradnje kanalizacijskoga kolektora u dijelu ulice Nikole Tesle

Framaši nasmijali, ali i odaslali poruku

Milan Kujundžić predstavio svoj program 'Nova Hrvatska'

Zažapska onomastika u Hrvatskomu slovu

Predbožićno ozračje na Trgu

Večeras 'Smisao Božića'

Dva medna dana u Metkoviću

Na predstavljanju svoje knjige fra Mario podsjetio na stare dane

Milan Kujundžić danas u GKS-u Metković

Ivo Josipović u Metkoviću nije danas nego u ponedjeljak

Započeo Božićni sajam

Djeci sigurniji prijelaz preko ulice

Neretva – dolina života

Dolaskom na Caritasov koncert pomažete potrebitima

'Labirint' o donacijama za Bandićevu kampanju 2009.

Božićna jela postavljena na Trg

Obavljena deratizacija starog naselja

Tomasovićev 'Vodič kroz kulturnu baštinu'

Svi putovi vode u Podsused

Lipo ti je (zagrebačkim) Neretvaninom biti

Još jedna ordinacija opće medicine

Zaštitite svoje mandarine i masline

Novac za ogrjev uplaćen na račune korisnika pomoći

Info-dan
EU fondovi za ruralna područja i primjeri iz poljske prakse

'Nebesa' večeras u Gradskoj knjižnici

Pomozimo obitelji Bebić

Petrov Kovačiću dao punu podršku

'Ruksak (pun) kulture' u OŠ Stjepana Radića

Ide vrijeme, dođe rok

Mali proizvođači: 1000 hl vina i 20 l čistoga alkohola godišnje

Za predsjednika Rukometnog saveza DNŽ izabran Stanko Vidović

'Zažapska onomastika' u Zagrebu

Čestitajmo kao nekada

Humanitarna prodaja božićnih ukrasa

Mali Maglaj

Novo spomen-obilježje poginulim pripadnicima 116. brigade HV-a Mariju Jadrešku i Peri Šanji

Bravo Srbi!

Ministar Grčić u Metkoviću na Sjednici ŽO SDP-a

Večer matematike u Gimnaziji Metković

Priča o božićnoj čestitci

Neretvanske iluminacije Ive Donellija

Sveti Nikola i bajkeri obradovali štićenike Doma za smještaj i rehabilitaciju

Sveti Nikola darivao vrtićane

Koncert učenika OGŠ Metković povodom Sv. Nikole

Nazor gimnazijalcima rasvijetlio uzroke Domovinskoga rata

Osnovano Društvo Neretvana i prijatelja Neretve u Splitu

Neretva porasla, ali nema opasnosti

'Leptirići' dočekali sv. Nikolu

Odgađa se Božićni sajam i doček sv. Nikole

Sutra je petak, ali kakav?!

Tomislav Zubčić Zupa 4. XII. 2010. – 4. XII. 2014.

Danas se u Splitu osniva Društvo Neretvana i prijatelja Neretve

ŽRK Metković – RK Gorica 16:33 (8:15)

Gradit će se kanalizacija u Splitskoj

Srednjoškolci popravljaju svjetleće ukrase

Susret Ferdinanda i metkovskoga gradonačelnika

GO HDZ-a Metković:
Vodeći ljudi lokalnog HDZ-a svojim ponašanjem ne utječu na isplatu pomoći za ogrjev socijalno najugroženijima

Kandidacijski predsjednički mè

'Hrvatski domobran' o podizanju spomen-obilježja žrtvama komunističkoga zločina

Savjetovanje u 'Leptirićima'

II. Božićni turnir u stolnome tenisu

Rezultati sportskih natjecanja

Izložbom Miše Baričevića započele Prosinačke svečanosti

Božo Petrov:
Ne može se više čekati s isplatom pomoći za ogrjev

Veterani IV. gardijske brigade na 20. obljetnici operacije Zima '94

Problemi u vodoopskrbi

UOSI 'Prijatelj' u posjetu gradonačelniku

Još jedan međunarodni uspjeh OGŠ Metković
Ivan Fran Stojić drugi u Novom Sadu

Danas započinju 'Prosinačke svečanosti'

Europa pod oblacima

Predstavljanje Projekta izgradnje kanalizacijskog kolektora u Splitskoj ulici

'Prijatelj' čestita Međunarodni dan osoba s invaliditetom

Jezična radionica iz njemačkog jezika

Metković 1963 na kraju uvjerljiv protiv Križevčana

Tražite u vijestima

 

Kalendar

2020

 12   11   10   09   08   07   06   05   04   03   02   01 


2019

 12   11   10   09   08   07   06   05   04   03   02   01 


2018

 12   11   10   09   08   07   06   05   04   03   02   01 


2017

 12   11   10   09   08   07   06   05   04   03   02   01 


2016

 12   11   10   09   08   07   06   05   04   03   02   01 


2015

 12   11   10   09   08   07   06   05   04   03   02   01 


2014

 12   11   10   09   08   07   06   05   04   03   02   01 


2013

 12   11   10   09   08   07   06   05   04   03   02   01 


2012

 12   11   10   09   08   07   06   05   04   03   02   01 


2011

 12   11   10   09   08   07   06   05   04   03   02   01 


2010

 12   11   10   09   08   07   06   05   04   03   02   01 


2009

 12   11   10   09   08   07   06   05   04   03   02   01 


2008

 12   11   10   09   08   07   06   05   04   03   02   01 


2007

 12   11   10   09   08   07   06   05   04   03   02   01 


2006

 12   11   10   09   08   07   06   05   04   03   02   01 


2005

 12   11   10   09   08   07   06   05   04   03   02   01 


2004

 12   11   10   09   08   07   06   05   04   03   02   01 


2003

 12   11   10   09   08   07   05   04   03   02   01