-913

Nije namijenjeno rješavanju problema kao što su:

- problematično ponašanje pojedinaca, nesporazumi sa
  susjedima i/ili bilo kojom skupinom ljudi

- bilo kakva hitna intervencija (poplava u stanu i sl.)

- psi koji ometaju lavežom ili nisu na uzici ili nemaju brnjicu

- požari, zagađenja zraka i vode

- buka

- prijedlozi za postavljanje novih posuda za otpad, novih
  rasvjetnih tijela, semafora i slično

- žalbe na rad gradskih tijela ili bilo kojih tijela javne uprave

- bespravna gradnja

- divljanje po cestama, konzumiranje droga, javna opijanja,
  nasilje nad životinjama, preprodaja i sl.

Za to postoje nadležna tijela kojima se uvijek možete obratiti.

SLUŽBENA STRANICA

POGLEDAJTE

POPIS ULICA

GRAD METKOVIĆ

TISAK

OSMRTNICE

KONTAKT

Vijesti

arhiv vijesti

 Gradske vijesti

Manje od ure do Nove

Metković, 31.12.2010. - Ušli smo u posljednji sat 2010. Na Trgu se već okupilo podosta onih koji će Novu dočekati pod šatorom, ali čini se da će mnogi morati ostati i pred njim. Za one koji ogladne spreman je roštilj, a ni pića ne bi trebalo manjkati. Naravno onima koji će doma pješice.

 

 Gradske vijesti

Sve spremno za doček

Metković, 31.12.2010. - Na trgu kralja Tomislava sve je spremno za ispraćaj 2010. Nadamo se dan nam se ovakva neće ponoviti i svi očekuju da nam 2001., ipak, donese neke pomake na bolje. U 21 sat, kada smo tamo bili, proslava još nije započela, no neki su već „uhvatili“ svoje mjesto.

 Gradske vijesti

Vatrogasci donirali vozilo

Metković, 31.12.2010. - U krugu JVP Metković danas je obavljena primopredaja vozila koje je JVP Metković donirala DVD-u Smokvica. Riječ je o navalno-tehničkom vozilu koje je metkovska postrojba prije pet godina dobila donacijom od JVP grada Zagreba. Zapovjedniku DVD Smokvica Ivi Pecotiću ključeve vozila predao je metkovski gradonačelnik Stipo Gabrić.

 Poljoprivreda

Kako do kvalitetna maslinova ulja

Metković, 31.12.2010. - U organizaciji Hrvatskog zavoda za poljoprivrednu savjetodavnu službu, Područni odjel DNŽ u Zgradi političkih stranaka održano je predavanje za maslinare. Predavanje pod nazivom Agrotehnika u maslinarstvu - čimbenik kakvoće maslinova ulja održala je Ljiljana Mustapić, stručni savjetnik za integriranu i ekološku poljoprivrednu proizvodnju u DNŽ.

 Rad udruga

Priznanja volonterima

Metković, 31.12.2010. - Jučer je u radionici Udruge osoba s invaliditetom Prijatelj upriličeno prigodno druženje na kojem su uručene zahvalnice volonterima koji su tijekom protekle godine svoje slobodno vrijeme darovali Prijatelju. Zahvalnice je dobilo 16 volontera, a u ime Udruge zahvalili su im Melanija Rakić, jedna od dvije koordinatorice volonetra u Udruzi i Antiša Puljević, predsjednik Udruge.

 Tradicija

Novogodišnji koncert Gradske glazbe

Metković, 30.12.2010. - Tradicionalan Novogodišnji koncert Gradske glazbe Metković sinoć je kazališnoj dvorani GKS-a okupio podosta ljubitelja veselih nota kojih bi zasigurno bilo i više da nije bilo iznimno hladno.

 Gradske vijesti

Sajam tradicijskih proizvoda

Metković, 29.12.2010. - Večeras je u Metkoviću otvoren Novogodišnji sajam tradicijskih proizvoda na kojem građani mogu kupiti razne domaće proizvode. Pod šatorom na Trgu kralja Tomislava svoje proizvode predstavili su ponajviše proizvođači iz naše županije, ali i iz Splitsko-dalmatinske i Slavonije. Sajam se nastavlja sutra u 9 sati ujutro.

 

 Tisak

Metkovski vjesnik br. 40

Metković, 28.12.2010. - Četrdeseti broj Metkovskoga vjesnika sutra bi se trebao naći na svim standardnim mjestima po gradu. Šesnaesti je to broj koji je izašao u 2010., a u recesijskoj 2011. MV će izlaziti jedanput mjesečno, najvjerojatnije oko 25. Što smo za vas pripremili u najnovijem broju možete pogledati ovdje.

 

 Vjerski život

Sveti Ivan na Dragoviji

Metković, 28.12.2010. - Po dosta hladnom vremenu jučer se na Dragoviji okupilo se oko 120 vjernika kako bi proslavili Svetoga Ivana.

 Gradske vijesti

Priprema se šator za doček Nove

Metković, 28.12.2010. - Pred Hotelom Narona na Trgu kralja Tomislava jutros je započela montaža šatora u kojem će sutra i prekosutra biti Sajam tradicijskih proizvoda, a u petak na večer doček Nove godine.

 

 Akcija

Malonogometni spektakl

Metković, 27.12.2010. - Ohrabruje jutrošnji vodostaj Neretve koji je u sedam sati bio 295 cm. Za pet-šest centimetara spustila se i voda na desnoj strani grada pa se nadamo da će danas sve poplavljene ulice postati prohodne za promet. Na cesti prema Vidu još leži voda, ali se uz oprez može proći osobnim automobilom. Uz tu dobru vijest pozivamo sve ljubitelje malog nogometa da večeras u 18 sati dođu u Gradsku športsku dvoranu na humanitarnu revijalnu utakmicu Srna i prijatelji – Župa sv. Nikole od koje će se prihod namijeniti poplavljenima u Metkoviću.

 

 Tradicija

Božićni koncert u Vidu

Vid, 27.12.2010. - Na Sv. Stjepana u župnoj crkvi Snježne Gospe u Vidu održan  II. Božićni koncert  Župnog zbora mladih koji je bio i humanitaran.

 Prirodne nepogode

Norin napokon teče u Neretvu

Metković, 26.12.2010. - Jedno od važnih mjesta, a možda i najvažnije za procjenu onoga što nas u poplavi čeka ušće je Norina u Neretvu. Teče li Norin uzvodno to znači da se njegove vode sa snažnoga izvora u Prudu zbrajaju s vodama moćne Neretve i svim vrelima desnoga zaobalja. Rezultat može biti samo jedan – plavljenje desne strane grada. Vodostaj Neretve je nešto opao i saznali smo da je Norin počeo teči u Neretvu, kamo i treba. Izgleda da smo ovaj put izbjegli treću ovogodišnju katastrofu, no to je slaba utjeha onima kojima su kuće i ovaj put bile poplavljene.
Foto: matijevici.blog.hr

 

 Prirodne nepogode

Neretva pala na 320 cm, poplava usporena

Metković, 26.12.2010. - U petnaest sati vodostaj Neretve u Metkoviću iznosio je 320 cm, što je za desetak centimetara niže nego jutros. O tome svjedoči i mjerilo u Gabeli na kojem se Neretva također spustila za desetak centimetara. Stigla nam je vijest da je na desnoj strani grada rast vode dosta usporen pa se nadamo da će se uskoro i zaustaviti.

 

 Prirodne nepogode

Novih desetak cm vode na desnoj strani grada

Metković, 26.12.2010. - Jutros ranije obišli smo neka mjesta na desnoj strani grada i vidjeli da je tijekom noći voda narasla za desetak centimetara. Neretva je i dalje na 330 cm i prema obavijestima koje smo dobili ne bi trebala dalje rasti. Ipak, i to je dovoljno visok vodostaj da na mnogim mjestima voda izbija kroz kanalizacijske šahtove. Cestom prema Vidu odlučuju se jako rijetki. Evo nekoliko fotografija iz Zagrebačke, Matije Gupca, Puta Narone, Domagojevih gusara i s Unke.

 Komentar

Mirna vam noć

Metković, 26.12.2010. - Polovina je prvoga sata iza ponoći. Vrijeme je da i mi idemo na počinak. Dobra vijest je da se dosegnuti vodostaj Neretve stabilizirao pa barem do sutra ne treba očekivati veće promjene. Na www.jadran.ba očitali smo vodostaje Neretve u Gabeli koji odgovaraju onima od jučer ujutro i koji se umanjeni za 15 – 20 cm mogu primijeniti i na Metković.

 

 Prirodne nepogode

Božićnu radost pomutila voda

Metković, 25.12.2010. - Izgleda da se 2010. od nas želi oprostiti u velikome stilu – poplavom - upravo onako kako je i započela. Na jutarnju misu u crkvu sv. Nikole još se moglo bez čizama, ali su ih već za večernju, neki iz najugroženijih dijelova grada, trebali.

 Prirodne nepogode

Neretva opet raste

Metković, 24.12.2010. - Razmišljajući o božićnoj čestitci koja se danas trebala pojaviti na ovim stranicama nisam znao kako Vam čestitati Božić jer nije, na žalost, isti na lijevoj i na desnoj strani grada budući da je danas Neretva počela vidno rasti.

 Gradske vijesti

Vaga pod krovom

Metković, 24.12.2010. - Unatoč nepovoljnim vremenskim prilikama zgrada Vage jučer je dobila krov. Naime, radnici metkovske tvrtke MGA uspjeli su izliti kosu krovnu AB ploču. Računajući od podruma to je šesta AB ploča na zgradi koja je u preko sto godina postojanja preživjela mnoge potrese i razaranja u II. svj. ratu pa je s ovim novim pločama i armirano-betonskim pregradnim zidovima građevinski potpuno sanirana.

 Gradske vijesti

Priredba za Božić

Metković, 24.12.2010. - Kao i svake godine polaznici vrtića Leut prigodnom priredbom obilježili su božićne blagdane. Djeca su recitacijama, igrokazima, plesom i pjesmom na najljepši način roditeljima čestitala Božić.

 

 Gradske vijesti

Čestitali Božić

Metković, 24.12.2010. - Kako bi u ime Grada Metkovića korisnicima i djelatnicima čestitali Božić danas su Dom za starije i nemoćne osobe i tjelesno ili mentalno oštećene osobe Metković posjetili zamjenik gradonačelnika Mato Mustapić, gradski vijećnik Vatroslav Vugdelija i pročelnik za društvene djelatnosti Mojmir Vladimir. Gostima je dobrodošlicu zaželjela ravnateljica dr. Višnja Bukvić koja ih je provela kroz Dom. Povodom nadolazećih Blagdana za dar korisnicima Doma Grad Metković izdvojio je pet tisuća kuna.

 

 Gradske vijesti

Metkoviću nagrada 'Perunika-Bogiša'

Metković, 24.12.2010. - Jučer je u Hotel Grand Villa Argentina u Dubrovniku održana Skupština Turističke zajednice Dubrovačko-neretvanske županije na kojoj su između ostaloga dodijeljene i nagrade Perunika-Bogiša za najbolje uređena turistička mjesta u Županiji. Ovogodišnji laureati su Metković, Vela Luka i Slano.

 Šport

Završen Božićni malonogometni turnir

Metković, 24.12.2010. - Finalnim utakmicama u kategorijama seniori i juniori, završen je Božićni malonogometni turnir koji se u proteklih mjesec dana igrao u Sportskoj dvorani Metković. Turnir je održan u organizaciji Udruge malonogometnih amatera Metković u suradnji s Ustanovom Športski objekti Metković i Športskom zajednicom Grada Metkovića te pod pokroviteljstvom Grada Metkovića. Ove godine Turnir je privukao 60 ekipa, od kojih 34 u seniorskoj i 26 ekipa u juniorskoj kategoriji, koje su se borile za 55 tisuća kuna nagradnog fonda.

 Obavijest

Doček Nove na Trgu u Metkoviću

Metković, 24.12.2010. - Grad Metković, Turistička zajednica i Hotel Narona organiziraju doček Nove godine na Trgu kralja Tomislava.

 Akcija

Humanitarna malonogometna utakmica

Metković, 24.12.2010. - Župa svetog Nikole u Metkoviću iz Metkovića organizira humanitarna revijalnu utakmicu SRNA I PRIJATELJI - ŽUPA SVETOG NIKOLE koja će se u Gradskoj športskoj dvorani igrati u ponedjeljak, 27. prosinca.

 

 Rad udruga

S planinarima na Snježnicu

Metković, 24.12.2010. - HPD Gledavac pridružuje se tradicionalnom usponu na Snježnicu i poziva sve zainteresirane da im se pridruže.

 Humanost

Istra i Lancarice Metkoviću

Metković, 22.12.2010. - Poplavom pogođenom stanovništvu desne strane Metkovića danas je stigla pomoć iz Istre. Vrijedna donacija hrane, higijenskih potrepština i građevinskog materijala prikupljena je u akciji pod nazivom Istra i Lancarice Metkoviću.

 Akcija

Kolači za starije i nemoćne

Metković, 22.12.2010. - Danas smo u prostorijama Udruge veterana i dragovoljaca Domovinskog rata RH, Podružnice Dubrovačko-neretvanske županije u Metkoviću zatekli djelatnike Programa Pomoć u kući starijim osobama kako vrijedno raspoređuju i pakiraju kolače. Akcija se provodi drugu godinu za redom, a svrha joj je uljepšati božićne blagdane korisnicima o kojima se Udruga skrbi kroz spomenuti Program.

 Javni uvid

Održano Javno izlaganje

Metković, 22.12.2010. - U GKS-u Metković sinoć je održano Javno izlaganje o Studiji o utjecaju na okoliš zahvata: navodnjavanje Donje Neretve – podsustav Koševo-Vrbovci koju je izradio Institut IGH d.d. u suradnji s Oikon d.o.o., Građevinsko-arhitektonskim fakultetom iz Splita i Agronomskim fakultetom iz Zagreba. Uz predstavnike izrađivača studije Javnom izlaganju nazočili su i predstavnici Hrvatskih voda koje su investitor projekta. Izlaganje je koordinirala Branka Martinović Vuković iz županijskog Odjela za zaštitu okoliša, a u ime izrađivača Studiju je predstavio Domagoj Vranješ, mag. ing. agr.

 Humanost

Božić u šumskoj kapeli

Metković, 21.12.2010. - Preko četiri stotine posjetitelja sinoć je zadovoljno napustilo metkovsko kazalište u kojem su djeca iz Metkovića i Gabela Polja izvela predstavu Božić u šumskoj kapeli.

 Rad udruga

Jadreško i dalje predsjednik

Metković, 21.12.2010. - Udruga roditelja i udovica poginulih branitelja u Domovinskom ratu Grada Metkovića održala je redovnu Skupštinu koja je ove godine bila i izborna. Kao i do sada na čelu udruge ostao je Ivo Jadreško, a isti članovi ostali su i u drugim tijelima Udruge.

 Kazalište

Preko Trnja do Zvijezde

Metković, 21.12.2010. - U sklopu Prosinačkih svečanosti u metkovskom GKS-u glumci zagrebačkog Teatra Exit izveli predstavu Preko Trnja do Zvijezde.

 Komentar

Gaius Julius Celsius

Metković, 19.12.2010. - Napisasmo jučer kako smo za koji stupanj Celzijusa izbjegli snijeg i dobismo e-poštom komentar da ne znamo da se temperatura označava u stupnjevima Celzija, kako se to već rasprostranilo po našim radijskim i inim postajama.

 Tradicija

Izviđači donijeli Betlehemsko svjetlo mira

Metković, 19.12.2010. - Betlehemsko svjetlo mira jučer je stiglo u Metković, a donijeli su ga metkovski izviđači iz Udruge izviđača Neretvanski gusar. Svjetlo su metkovski izviđači preuzeli u katedrali Uznesenja BDM (Sv. Duje) gdje su ga iz Zagreba, zajedno s kolegama iz Trogira i Omiša, donijeli izviđači iz šest splitskih skautskih udruga.

 Gradske vijesti

'Profundao' se dio operativne obale

Metković, 19.12.2010. - Danas u poslijepodnevnim satima došlo je do urušavanja dijela operativne obale u metkovskoj luci na desnoj strani Neretve.

 Folklor

60 godina folklora u Metkoviću

Metković, 19.12.2010. - Sinoć je u GKS-u povodom obilježavanja 60. obljetnice organiziranoga plesanja folklora u Metkoviću izveden svečan program na kojem je nastupilo preko 200 članova KUD-a Metković i šezdesetak njihovih gostiju iz Metkovića, Makarske i Dubrovačkog Primorja.

 Vrijeme

Umalo zameteni

Metković, 18.12.2010. - Za samo koji stupanj Celzijusa noćas smo izbjegli snijeg. Zapuhalo je jugo i malo omekšalo zrak pa nas je spasilo od snijega budući da je kiše palo toliko koliko odgovara visini snijega od četrdesetak centimetara. Vrijeme je okrenulo na buru, a temperatura je u padu pa bi možda nakratko moglo i zalepršati nad Metkovićem jer, kažu, slijedi razvedravanje.

 

 Vrijeme

Kiša ili snijeg?

Metković, 17.12.2010. - Dok ovo pišemo (23 sata) temperatura se bliži točki kada će kiša postati snijegom. Hoćemo li se probuditi u bijelome vidjet ćemo ujutro. Prema prognozama oborine će sutra prestati i vjerojatno nas očekuje nešto toplije vrijeme.

 

 Obavijest

Uvid u Studiju o utjecaju na okoliš

Metković, 17.12.2010. - U prostorijama Grada Metkovića u tijeku je uvid u Studiju o utjecaju na okoliš zahvata: navodnjavanje Donje Neretve – podsustav Koševo-Vrbovci koji će trajati do 27. prosinca.

 Tradicija

Koncert učenika OGS Metković

Metković, 17.12.2010. - Večeras će u Gradskom kulturnom središtu Metković svoj Božićni koncert održati učenici Osnovne glazbene škole Metković. Početak koncerta je u 19 sati.

 

 Šport

KK Metković - KK Jolly JBS 67:85

Metković, 16.12.2010. - Nakon tri uzastopne pobjede košarkaši KK Metković jučer su u 10. kolu A2 lige jug rezultatom 67:85 na domaćem terenu poraženi od trenutno vodećeg KK Jolly JBS iz Šibenika.

 Koncert

60. obljetnica folklora u Metkoviću

Metković, 16.12.2010. - U subotu 18. prosinca u Gradskom kulturnom središtu Metković održat će se svečani koncert prigodom obilježavanja 60. obljetnice folklora u Metkoviću. Program počinje u 19,30 i u njemu će sudjelovati folklorne skupine KUD-a Metković kao i stariji naraštaji koje su djelovali u tom društvu. Uz domaćine nastupit će i folklorne skupine Tempet Makarska i Žutopas Smokovljani – Visočani. Koncert je humanitarnog karaktera, a prikupljeni novac uputit će se stradalima od poplave u dolini Neretve.

 

 Tradicija

Božićni koncert dječjih zborova

Metković, 15.12.2010. - Sinoć je u Galeriji GKS-a vladao pravi božićni ugođaj koji su stvorila djeca pet pjevačkih zborova iz Metkovića i Ploča.

 Gradske vijesti

Vaga pod 'drvenim' krovom

Metković, 15.12.2010. - Hladno vrijeme nije zaustavilo građevinare tvrtke MGA da nastave s radovima na zgradi Vage u Metkoviću.

 Vrijeme

Zima pokazuje zube

Metković, 14.12.2010. - Za naše prilike iznimno hladno vrijeme večeras je pokazalo svoje zube. Odmah po zalasku sunca temperatura se spustila ispod ništice, a malo prije 21 sat i do -3°C. Pred jutro će možda biti i stupanj-dva niže, a sutra nas i dalje očekuje sunčano i hladno. Tek krajem vikenda će se naoblačiti. Vidjet ćemo hoće li iz oblaka pasti kiša ili snijeg. Nakon toga trebalo bi zajužiti, što i nije tako loša vijest s obzirom na porast cijena energenata.

 

 Izložba

Humanitarna izložložba UOSI 'Prijatelj'

Metković, 14.12.2010. - U Galeriji metkovskog Gradskog kulturnog središta sinoć je UOSI Prijatelj iz Metkovića otvorila humanitarnu izložbu u sklopu akcije Neretvansko srce.

 Akcija

Mir i dobro

Metković, 14.12.2010. - Na području Policijske postaje Metković i ove će se godine provoditi akcija pod nazivom „Mir i dobro“. Akcija započinje u ponedjeljak 13. prosinca 2010 i traje sve do 8. siječnja 2011. godine, a provodi se već tradicionalno, od 1993. godine na području cijele Republike Hrvatske.

 Prirodne nepogode

Obrazac za prijavu štete od poplave

Metković, 14.12.2010. - Građani koji su pretrpjeli štete od poplave mogu ovdje preuzeti obrazac za prijavu štete koji će ispunjen predati na Protokol Grada Metkovića, Stjepana Radića 1. Uz obrazac mogu priložiti i fotografije. Rok za prijavu je do 21. prosinca 2010.
   Savjet: Pri preuzimanju obrasca pohranite ga na svoje računalo pa otvorite programom MS Word, ispunite i otisnite na papir. Ako opis štete ne može stati u predviđeni prostor možete nastaviti na poleđini obrasca.

 

 Prirodne nepogode

Proglašena elementarna nepogoda

Metković, 13.12.2010. - Dubrovačko-neretvanski župan Nikola Dobroslavić proglasio je elementarnu nepogodu za gradove Metković, Opuzen i Ploče te općinu Kula Norinska. Prema prvim procjenama ukupna šteta mogla bi biti oko 250 milijuna kuna, a kolika je zaista znat će se tek 25. siječnja, do kada trebaju biti gotova sva izviješća. Sutra ćemo na ove stranice postaviti obrasce za prijavu štete koje će građani moći pohraniti na svoje računalo i otisnuti pa neće biti potrebe po njih dolaziti u gradsku upravu.

 

 Rad udruga

Pohod na Marin vijenac

Metković, 13.12.2010. - U spomen na preminulog prof. Tomislava Zubčića Zupu Hrvatsko planinarsko društvo Gledavac iz Metkovića jučer je organiziralo pohod na Marin vijenac.

 Internet

Vodostaj Neretve i broj posjeta

Metković, 13.12.2010. - Prateći dnevni broj posjeta našim stranicama zadnjih dvadesetak dana uočili smo da je on bio u izravnoj vezi sa stanjem Neretve. Tjedan pred poplavu Neretva je rasla pa počela opadati, nakon čega nam se dogodila velika poplava. Tako je rastao i opadao broj posjeta, a kulminacija je bila onoga četvrtka kada je sve bilo poplavljeno i kada je zabilježeno 16368 posjeta.

 

 Vrijeme

Sveta Luca donijela nam snijeg

Metković, 13.12.2010. - Sveta Kata - snijeg na vrata, narodna je izreka, no nama ga je donijela sveta Luca. Jutros su brda oko Metkovića osvanula pod snježnom kapom. Bogu hvala nije ga palo u nizini jer nakon poplave samo nam je to još nedostajalo. Prognoze za sljedeće dane kažu da će biti sunčano, ali još hladnije pa oprez u prometu jer je jutros kolnik na mostu bio smrznut.

 

 župske vijesti

Web stranica župe Sv. Ilije

Metković, 13.12.2010. - Na adresi www.sv-ilija-metkovic.com proradila je internetska stranica župe Sv. Ilije. Iako još nije u cijelosti dovršena na njoj se mogu pronaći različite informacije i novosti iz župe. Tamo je i najnoviji Župni listić u PDF formatu.

 

 Prirodne nepogode

Koliko je otpada nanijela Neretva?

Metković, 12.12.2010. - Nedavno su nas mediji bombardirali slikama otpada koji je u naš dio Jadrana doplutao iz Albanije. Spominjali su se deseci tona. Koliko je (stotina, tisuća?) tona otpada iz Bosne i Hercegovine u Neretvanski kanal nanijela Neretva proteklih petnaestak dana nitko nikada neće izračunati. Dio je toga otpada uz rub rijeke zapeo za prepreke kao što je skakaonica kraj mosta i stabla uz obalu Neretve. Prema ovim slikama možemo samo zamisliti koliko je toga prošlo riječnom maticom.

 Rad udruga

Prodaja suvenira i božićnih ukrasa

Metković, 12.12.2010. - Kako je već uobičajeno u prosincu u TC Mercator upriličena je prigodna prodaja različitih suvenira i predmeta koje su u radionici UOSI Prijatelj izradili vrijedni članovi te udruge. Na štandu su se kao i obično nudili prigodni božićni ukrasi.

 Politika

Sjednica ŽO HNS-a u Metkoviću

Metković, 12.12.2010. - U Hotelu Narona jučer je održana treća sjednica Županijske organizacije Hrvatske narodne stranke - liberalni demokrati na kojoj su članovi predsjedništva dogovorili detaljne akcije u predizbornoj godini.

 Obrazovanje

Kako to rade Britanci

Metković, 11.12.2010. - Prekjučer se u središtu Londona na tisuće studenata i drugih građana okupilo u znak prosvjeda jer se Britanski parlament sastao glasovati o prijedlogu utrostručenja naknade sveučilišnoga obrazovanja. Pogledajte fotografije koje o tome donosi www.boston.com/bigpicture. U nas država propada, a većina o tome šuti. Sramota je, jer susjedi bi mogli čuti.

 

 Predstavljanje knjige

Rat prije rata

Metković, 11.12.2010. - Ogranak Matice hrvatske Metković sinoć je organizirao predstavljanje još jedne knjige. Riječ je o knjizi Hrvatsko revolucionarno bratstvo - rat prije rata autora Bože Vukušića u kojoj se govori djelovanju HRB-a u hrvatskoj dijaspori, organizaciji najpoznatijoj po operaciji Fenix (Bugojanska skupina).

 Socijalna skrb

Darovi štićenicima Centra za rehabilitaciju

Metković, 11.12.2010. - Jučer je u Dom za starije i nemoćne i tjelesno ili mentalno oštećene osobe s malim zakašnjenjem došao sv. Nikola noseći vreću punu darova štićenicima Centra za rehabilitaciju koji djeluje u sklopu Doma.

 Šport

Održana Izborna skupština ŠZGM-a

Metković, 11.12.2010. - Na redovnoj Izbornoj skupštini Športske zajednice grada Metkovića, koja je održana u Hotelu Narona u Metkoviću, ponovno je za predsjednika izabran Nikola Kaleb, a za potpredsjednika Mario Obradović. U Upravni odbor izabrani su: Slobodan Batinović, Željko Alimić, Mojmir Vladimir, Jozo Jurković i Tonći Jerković. Rad Športske zajednice grada Metkovića nadzirat će Nadzorni odbor u sastavu: Velimir Galov, Ivica Volarević i Mate Nikolić.

 Tradicija

Druga izložba jaslica i božićnog nakita

Metković, 10.12.2010. - Večeras je u Metkoviću postavljena Druga izložba jaslica i božićnih ukrasa na kojoj se predstavilo deset izlagača. Izložba je nešto skromnija od prošlogodišnje, što i ne čudi s obzirom na poplavu koja je pogodila velik dio grada pa službena otvorenja izložbe nije bilo. Jaslice u auli Gradskoga kulturnog središta ostaju do 23. prosinca.

 

 Vrijeme

Neretva konačno zazelenjela

Metković, 10.12.2010. - Bez obzira na još uvijek dosta visokih 230 cm, današnji pogled na modrozelenu Neretvu pruža skroz drukčiju sliku od one prošlotjedne. Prateći vodostaj Neretve u Gabeli na stranici www.jadran.ba (jer mi takve u Hrvatskoj nemao?!) uočavaju se oscilacije od četrdesetak centimetara što je, vjerujemo, rezultata planskoga ispuštanja vode iz uzvodnih akumulacija.

 

 Tisak

Djeca su u stresu jer žive u kaosu vrijednosti

Metković, 9.12.2010. - Svako četvrto dijete koje je upisanjo u jaslice u prvoj godini života pati od tjeskobe odvajanja od roditelja, tvrdi Jesper Juul. Pročitajte!

 

 Vrijeme

Zahladnjenje do daljnjega

Metković, 9.12.2010. - Nakon južine, kiša i poplave te visokih temperatura večeras se dogodio nagli obrat kada je malo prije 18 sati zapuhala bura donoseći nekoliko krupnih kapljica kiše.

 Gradske vijesti

Općina Konavle donirala 100 tisuća kuna

Metković, 9.12.2010. - Danas je Metković posjetio načelnik Općine Konavle Luka Korda. Tom prigodom metkovskom gradonačelniku Stipi Gabriću uručio je ček na 100 tisuća kuna. Novci su namijenjeni za pomoć ugroženima i sanaciju štete od poplave. Ističući kako i sam zna što znači doživjeti katastrofu načelnik Korda je rekao:
– Kada ćemo se pokazati kao ljudi i kao Hrvati nego kada su ljudi u nevolji.
   Tijekom boravka u Metkoviću načelnik Korda u pratnji domaćina obišao je poplavljeno područje na desnoj strani grada.

 

 Gradske vijesti

Izviđači se pobrinuli za mahovinu

Metković, 9.12.2010. - I ove godine za Izložbu jaslica u Gradskom kulturnom središtu Metković u pomoć je priskočila Udruga izviđača Neretvanski gusari. Mahovina je nabrana na istoj lokaciji kao i prošle godine, a petnaestak gajbi koje je donirala metkovska tvrtka Dominant napunjeno je u rekordnih sat vremena.
   Izložba jaslica otvorit će se u Gradskom kulturnom središtu sutra u 19 sati.

 

 Obavijest

Voda ispravna za piće

Metković, 9.12.2010. - Evo još jedne dobre vijesti. Iz Zavoda za javno zdravstvo DNŽ javljaju da je voda za piće u vodoopskrbnom sustavu NPKL-a i Metkovića zdravstveno je ispravna i može se koristiti za piće. Ova obavijest se odnosi na naselja Vid, Prud, Kula Norinska, Krvavac I i Krvavac II te gradove Metković i Opuzen. ZJZ redovito prati kretanje mutnoće i slobodnog rezidualnog klora te ostale fizikalno-kemijske i mikrobiološke pokazatelje zdravstvene ispravnosti vode za piće iz javnih vodovoda.

 

 Prirodne nepogode

Na desnoj strani grada počela nastava

Metković, 9.12.2010. - Na desnoj strani grada danas je započela nastava u OŠ Don Mihovila Pavlinovića na koju su došla gotovo sva djeca. Isto tako promet se normalno odvija svim ulicama, s izuzetkom početka Zagrebačke na Jerkovcu gdje se još ne preporučuje prolazak osobnim automobilima.

 Obavijest

HRVI oslobođeni plaćanja participacije

Metković, 9.12.2010. - Iz Udruge hrvatskih branitelja liječenih od PTSP-a Dubrovačko-neretvanske županije dobili smo obavijest da su HRVI i članovi obitelji nestalog i poginulog branitelja i dalje oslobođeni plaćanja dopunskog osiguranja (participacije), kao što je to bilo i prije lipnja ove godine. Ovdje objavljujemo tumačenja MOBMS-a, Hrvatskog zavoda za zdravstveno osiguranja i dopis potpredsjednika Vlade RH i ministra zdravstva Milinovića.

 

 Gradske vijesti

'Cian' darovao deratizaciju

Metković, 8.12.2010. - Tijekom dana djelatnici splitske tvrtke Cian obavljali su deratizaciju u dijelovima grada gdje je to za sada moguće. Spomenuta deratizacija donacija je tvrtke Cian koja je i do sada surađivala s Gradom Metkovićem.

 Gradske vijesti

Saponia donirala sredstva za čišćenje

Metković, 8.12.2010. - Jutros je Metković stigao kamion sa 14 paleta proizvoda osječke Saponije koje je ta tvrtka donirala građanima Metkovića pogođenima poplavom. Donacija je isporučena u prostorije župne crkve Sv. Nikole gdje su ih vrijedni volonteri tijekom dana rasporedili u 1300 paketa.

 Izložba

U GKS stigle prve jaslice

Metković, 8.12.2010. - Poplava u Metkoviću vjerojatno je poremetila mnoge koji su željeli pokazati svoje jaslice, ali kako se GKS-u javio određeni broj građana koji imaju želju, ali i mogućnost izložiti svoje jaslice, izložba će se, ipak, održati u petak navečer. Prve jaslice stigle su iz Doma su za starije i nemoćne osobe i tjelesno ili mentalno oštećene osobe Metković. Izradili su ih zajedno sa svojim radnim instruktorom Mirom Bjeliš štićenici Centra za rehabilitaciju koji djeluje u sklopu Doma, a u okviru psihosocijalne rehabilitacije.

 

 Predavanje

Predstavljanje HMDCDR-a

Metković, 8.12.2010. - U organizaciji Udruge Narenta sinoć je u Galeriji GKS-a predavane održao dr. Ante Nazor, ravnatelj Hrvatskog memorijalno - dokumentacijskog centra Domovinskog rata, koji mu je na čelu od njegova službenog osnivanja 2005.

 Obavijest

Otkazano Javno izlaganje u GKS-u

Metković, 8.12.2010. - Javno izlaganje Studije o utjecanju na okoliš zahvata 'Navodnjavanje donje Neretve – podsustav Koševo-Vrbovci, zakazano za danas u 19 sati u GKS-u Metković, otkazuje se i zakazuje za 21. prosinca na istom mjestu i u isto vrijeme.

 

 Prirodne nepogode

Konačno se može do Vida i Pruda

Metković, 8.12.2010. - Od jutros je za osobne automobile prohodna ulica Put Narone pa se može prema Vidu. Kod Rasadnika Prud na cesti leži još nešto vode.

 Prirodne nepogode

Voda se povlači, štete isplivavaju

Metković, 7.12.2010. - Nakon što je danas oko 11 sati vodostaj Neretve pao na 240 cm, večeras oko18 sati iznosio je 265 cm. Pretpostavljamo da se radi o kontroliranom ispuštanju vode iz uzvodnih akumulacija te stvaranju prostora za prihvat novih oborina.

 Gradske vijesti

Vatrogasci peru javne površine

Metković, 7.12.2010. - Čim se poplava povuče s koje ulice na posao ponovno stupaju vatrogasci. Jučer su ispirali okoliš oko Dječjeg centra, Srednje škole, Gimnazije Metković i OŠ Stjepana Radića. Tijekom današnjeg dana očekuje se dolazak ovlaštene tvrtke iz Ploča koja bi trebala obaviti dezinfekciju okoliša kako ne bi došlo do zaraze.

 

 Obavijest

Na lijevoj strani škole i vrtići od sutra

Metković, 7.12.2010. - Sve metkovske škole na lijevoj strani grada sutra započinju s nastavom. U OŠ Stjepana Radića jutarnju nastavu imat će smjena B. S radom započinje i Središnji dječji vrtić koji će sutra primati i djecu iz vrtića Radost na desnoj strani grada. Taj vrtić, zajedno s OŠ Don Mihovila Pavlinovića najvjerojatnije će s radom započeti u četvrtak ako bude dovršeno dezinficiranje poplavljenih površina oko tih ustanova.

 

 Tradicija

Sveti Nikola u 'Leutu'

Metković, 7.12.2010. - Jučer je Sv. Nikola posjetio i metkovski vrtić Leut. Djecu smo zatekli u radosnom iščekivanju, a kada se sv. Nikola pojavio s vrećom punom darova veselju nije bilo kraja.
   Nakon što su svi dobili dar djeca su mu zahvalila pjesmom i recitacijama. Prije odlaska sv. Nikola je zamolio djecu da budu dobra uz obećanje kako će ih posjetiti i slijedeće godine.

 župske vijesti

Sveti Nikola proslavljen u čizmama

Metković, 7.12.2010. - Bez obzira na to što je veći dio župe još uvijek bio pod vodom crkva Sv. Nikole jučer poslijepodne bila je pretijesna za sve one koji su htjeli poslušati riječi splitsko-makarskog nadbiskupa Marina Barišića  koje je predvodio misno slavlje povodom Svetoga Nikole, zaštitnika župe na desnoj strani grada. Obraćajući se vjernicima nadbiskup Barišić je rekao kako je u poplavi isplivalo ono najvažnije – ljudskost, dobrota i humanost.

 Obavijest

Prodaje se poslovni prostor u centru

Metković, 7.12.2010. - Hrvatski zavod za zapošljavanje prodaje poslovni prostor na I. i II. katu zgrade u Ulici Stjepana Radića 16 u Metkoviću. Pogledajte Natječaj.

 

 Gradske vijesti

Metković i Dolina oprostili se od Zupe

Metković, 6.12.2010. - Gledalište Metkovskog kazališta danas su ispunili prijatelji i kolege Tomislava Zubčića koji je u naš grad prije 38 godina došao igrati rukomet, toliko se vezavši uz njega da ga je izabrao i kao svoje posljednje počivalište. Na žalost prerano, jer imao je Zupa još puno toga reći i učiniti u svome Metkoviću i voljenoj Dolini.

 Obavijest

U poplavi zaboravljene naočale

Metković, 6.12.2010. - Na kružnom toku na zidiću kraj trgovine 'Bagatela' zaboravljene su dioptrijske naočale tamno zelena okvira u smeđoj kutiji s natpisom Van Gogh. Ako ste ih našli javite vlasniku na 095/553-6767.

 

 Prirodne nepogode

Stanje puno bolje, ali ne svima

Metković, 6.12.2010. - Pad vodostaja Neretve, koji je danas oko 9 sati iznosio 270 cm, konačno je omogućio da se voda značajno povuče s poplavljenih područja. Tako je jutros na suhom raskrižje Puta Narone Zagrebačke i Neretvanskih Gusara, mada se u dvije zadnje spomenute ulice može samo u čizmama. Teško stanje je i dalje u Ulici Matije Gupca i na predjelu Glibuša.

 Šport

Treća uzastopna pobjeda košarkaša

Metković, 5.12.2010. - Evo nam konačno i jedne lijepe vijesti koja poplavljenima neće baš pomoći, ali red ju je objaviti. U 9. kolu A2 lige – jug košarkaši KK Metkovića u Šibeniku su nadigrali domaći KK Šibenik rezultatom 65:89. Najviše koševa postigli su Lovrić 28 (6 trica), Marin 18 (4 trice) i Marić 17 (3 trice).

 

 Prirodne nepogode

Kako je Neretva plavila Metković

Metković, 5.12.2010. - Zaljubljenik u pokretnu sliku, neumorni Ivan Ico Petrov postavio je na YouTube izvrstan videomateijal koji je snimio tijekom dva kritična dana prosinačke poplave u Metkoviću. Pogledajte! Usput za informaciju, Neretva je večeras pala ispod 300 cm.

 

 Obavijest

Sutra u 12 sati komemoracija pok. Zupi

Metković, 5.12.2010. - Komemoracija pok. Tomislavu Zubčiću održat će se u Gradskom kulturnom središtu Metković u ponedjeljak 6. prosinca s početkom u 12 sati. Posljednji ispraćaj pokojnika istoga dana u 14,30 kreće iz Gradske mrtvačnice na groblje Svetog Ivana u Metkoviću.

 

 Prirodne nepogode

Poplava niža za tridesetak centimetara

Metković, 5.12.2010. - Nakon dvadesetak dana napokon je osvanulo lijepo vrijeme. Spustila se i razina mora i rijeke Neretve pa je noćas značajno opala voda na poplavljenim područjima. Prema našim procjenama to je za oko 30 cm, što se vidi na gornjoj fotografiji koja je zanimljiva po još jednom detalju. Na njoj se lijevo vide tri stanja visine poplave. Smeđa crta na vrhu je maksimum ovoga četvrtka, donja, tamnija crta je maksimum iz siječnja, a na dnu je visina vode danas u 11 sati.

 Prirodne nepogode

Neretva na 325 cm

Metković, 5.12.2010. - Stalan pad vodostaja Neretve napokon se odražava i na desnoj obali grada gdje su se poplavne vode polako počele povlačiti. Na lijevoj obali promet se odvija bez problema, a nakon što su vatrogasci jučer oprali glavnu ulicu teško je vjerovati kako je izgledala prije dva dana. Proradila je i gradska tržnica, ako se radom može nazvati jedan otvoren štand.

 

 Prirodne nepogode

Poplava iz zraka

Metković, 5.12.2010. - Koji sat nakon što smo jučer napisali da je šteta što poplavu nitko ne snima uz zraka nad Metkovićem je u nekoliko navrata nadletio mali zrakoplov za koji se kasnije ispostavilo da ga je naručila TV kuća RTL. Što je snimatelj uhvatio kamerom pogledajte na YouTubeu . Jest da je montažer kasnije malo pobrkao neke stvari, ali nema veze.

 

 Obavijest

Umro Tomislav Zubčić Zupa

Metković, 4.12.2010. - Kada sam prekjučer u poplavljenom gradskom parku fotografirao Tomislava Zubčića kako se na svome biciklu vozi kroz vodu ni na kraj mi pameti nije bilo da bi to, možda, mogla biti njegova posljednja fotografija. Vijest koju sam večeras čuo, na žalost, bila je istinita. Nema više našega Zupe.

 Prirodne nepogode

Premijerka posjetila poplavljene

Metković, 4.12.2010. - Danas je poplavljeno područje grada Metkovića obišla premijerka Jadranka Kosor koja je u Metkovića došla u pratnji ministra Đure Popijača.

 Tisak

Metkovski vjesnik br. 39

Metković, 4.12.2010. - U strci, što je nastala u zajedničkoj redakciji www.metkovic.hr i Metkovskog vjesnika, oko praćenja poplave ovih dana, gotovo smo zaboravili postaviti elektronsko izdanje novoga broja Metkovskoga vjesnika.

 Prirodne nepogode

Neretva na 340 cm

Metković, 4.12.2010. - U 18 sati vodostaj Neretve iznosio je 340 cm, a s poplavljenoga područja dobili smo podatak da se razina poplavnih voda spustila na najvišu iz siječnja.

 

 Akcija

Prikupljanje pomoći za poplavljeno područje

Metković, 4.12.2010. - Pozivu župnika župe Sv. Nikole don Senke Antunovića da se pomogne ugroženima na desnoj strani grada odazvala se i župa Sv. Ilije. U dogovoru sa župnicima prikupljanje pomoći organizirala je Udruga 'Narenta' čiji članovi od jutros dežuraju u prostorija župnog Caritasa u Ulici oca Ante Gabrića.

 Prirodne nepogode

Poplava s Predolca

Metković, 4.12.2010. - Dobili smo više upita je li tko poplavu u Metkoviću fotografirao iz zraka. Koliko znamo nije i to je šteta jer se jedino tako mogu vidjeti pravi razmjeri katastrofe. Mi smo jutros to pokušali s Predolca, no to je samo blijeda slika onoga što je na terenu.

 Prirodne nepogode

Neretva na 356 cm

Metković, 4.12.2010. - U osam sati jutros vodostaj Neretve iznosio je 356 cm. Prema nama dostupnim informacijama poplavne vode na desnoj strani grada spustile su se tek za nekoliko centimetara iako je Neretva opala gotovo šezdeset centimetara od maksima koji je imala u četvrtak.

 Prirodne nepogode

Dobra vijest

Metković, 3.12.2010. - Kada smo prije nekoliko dana objavili da je Neretva dosegla 380 cm bila je to strašna vijest. Kada to objavljujemo danas malo prije 23 sata ta vijest spada u dobre. Nadajmo se još boljima, a to je da će dvije države konačno uspostaviti pravu koordinaciju u upravljanju vodama Neretve i Trebišnjice i da biznis (proizvodnja i prodaja električne energije) neće biti ispred svega.

 

 Priopćenje za javnost

Akcija Društva Neretvana u Zagrebu

Metković, 3.12.2010. - Zbog poplave i izvanrednog stanja u dolini Neretve, sinoć je u sjedištu Društva održana izvanredna sjednica Upravnog odbora Društva Neretvana i prijatelja Neretve u Zagrebu.

 Prirodne nepogode

Ulice u središtu gotovo bez vode

Metković, 3.12.2010. - Situacija na poplavljenim područjima grada se stabilizirala pa će ova noć barem utoliko biti mirnija. Iako se Neretva povukla za dvadesetak centimetara (što je oko razine siječanjske poplave) poplavne vode na desnoj strani još se nisu počele povlačiti, a kada taj proces započne trajati će danima.

 Prirodne nepogode

Održana sjednica dvaju Stožera

Metković, 3.12.2010. - Danas u 12 sati održana je zajednička sjednica Stožera za zaštitu i spašavanje Dubrovačko-neretvanske županije i Stožera zaštite i spašavanja Grada Metkovića na kojoj se raspravljalo o trenutačnoj situaciji u dolini Neretve gdje je i dalje na snazi izvanredno stanje obrane od poplave za Metković, ali i Opuzen, Ploče i Kulu Norinsku.

 Prirodne nepogode

Najveća poplava od 1959.

Metković, 3.12.2010. - Trenutni vodostaj Neretve je oko 395 što znači da je opala za dvadesetak centimetara, no to se malo odrazilo samo u središtu grada gdje je voda opala za nekoliko centimetara. Glavna ulica je i dalje zatvorena za promet osobnih automobila koji se naizmjenično preusmjeravaju preko Trga kralja Tomislava pa obalom do raskrižja pred Mercatorom. Time je, konačno, uspostavljena kakva-takva komunikaciju između dviju obala. Još uvijek (15 sati) je rizično osobnim automobilom proći od raskrižja pred Mercatorom prema Domu zdravlja.

 Prirodne nepogode

Neretva malo pala, ali još je kritično

Metković, 3.12.2010. - Nadamo se da je za nama dan kada je vodostaj Neretve dosegao maksimum. Kažu da je to bilo 413 cm, još uvijek 17 cm niže od poplave iz 1959., ali 23 cm više od one ovogodišnjega siječnja.

 Obavijest

Ponegdje moguća i isključenja struje

Metković, 2.12.2010. - Na prostoru od Trga kralja Tomislava pa do dna Limana HEP je morao isključiti javnu rasvjetu jer je energetskom ormariću zaprijetila voda pa je sada taj dio grada u mraku.

 Obavijest

Prokuhajte vodu za piće

Metković, 2.12.2010. - Stigla nam je obavijest iz Zavoda za javno zdravstvo DNŽ u kojem upozoravaju na probleme s vodom za piće.

 Prirodne nepogode

Popustio nasip, ali nema panike

Metković, 2.12.2010. - Popustio je nasip na ustavi između Neretve i kanala u Ulici sv. Franje Asiškoga (kod Lidla). Na mjesto događaja izašle su nadležne službe koje su angažirale građevinare da na glavnom nasipu kojim ide magistralna cesta prema Opuzenu zatrpaju spojnu cijev prema ustavi. Kada se razina vode na ustavi snizi pristupit će se sanaciji probijenoga nasipa.

 Internet

Nedostupan www.metkovic.hr?

Metković, 2.12.2010. - Zbog preopterećenosti ove stranice u nekim trenutcima mogu biti nedostupne. Ako vam se to dogodi nakon nekoliko sekundi osvježite prikaz tipkom F5.

 

 Prirodne nepogode

Neretva stagnira na oko 410 cm

Metković, 2.12.2010. - Dok ovo pišemo (12 sati) Neretva već neko vrijeme stagnira pa je vodostaj oko 410 cm, ali poplavne vode i dalje rastu jer se rijeka stalno izlijeva. Na desnoj strani grada voda još polagano raste i najvjerojatnije će i dalje. Na lijevoj stani grada i dalje je poplavljeno središte pa se Ulicom Ivana Gundulića ne može proći osobnim automobilom. Problema imaju i stanovnici zgrada oko Športske i Trga bana Jelačića gdje na ulice voda izvire kroz slivnike. Evo što smo oko podne zabilježili:

 Prirodne nepogode

Poplava i na lijevoj strani grada

Metković, 2.12.2010. - Crne vijesti o porastu vodostaja obistinile su. Naravno, nije bilo nekog vodenog vala koji nosi sve pred sobom,  kako ga mnogi zamišljaju, ali vodostaj Neretve prešao je 410 cm. Točnije teško ga je odrediti jer je mjerna letva koja završava na 4 m potpuno potopljena.

 Prirodne nepogode

Neretva nastavlja rasti, stanje kritično

Metković, 2.12.2010. - Dok ovo pišemo prošlo je 2 sata u četvrtak ujutro. Od posljednjeg javljana Neretva je narasla za 35 centimetara i tako dosegla najviši vodostaj siječanjske poplave koji je iznosio 390 cm. Nažalost, još će rasti.

 Prirodne nepogode

Neretva raste i dalje

Metković, 1.12.2010. - Večeras u 18 sati vodostaj Neretve dosegao je 355 cm. Kako nam je javio kolega s portala caportal.info do povećanja je došlo zbog toga što je HE Mostar povećala ispuštanje vode, a i iz akumulacije HE Čapljina, također, se morala ispustiti voda da ne bi došlo do ugroze nasipa.

 

 Obavijest

OŠ Don M. Pavlinovića sutra bez nastave

Metković, 1.12.2010. - Petar Jakić, ravnatelj OŠ Don Mihovila Pavlinovića na desnoj strani Metkovića, izvijestio nas je da sutra (četvrtak) za učenike središnje škole i područnih škola u Vidu i Prudu neće biti nastave. Razlog je poplava.

 

 Priroda

Polagan, ali stalan rast poplavnih voda

Metković, 1.12.2010. - Danas popodne iza 15 sati Neretva se približila razini od 350 cm pa je vodomjer na Velikoj rivi, nažalost, ponovno postao mjesto susreta građana. Koliko smo obaviješteni velik je dotok u akumulaciju Jablanica koja se mora rješavati viška vode.

 Predstavljanje knjige

'Hrvatski Domovinski rat 1991. – 1995.

Metković, 1.12.2010. - Večeras će se u Galeriji GKS-a održati predstavljanje knjige 'Hrvatski Domovinski rat 1991. – 1995. – strateški pregled' autora Davora Domazeta Loše koji će je uz multimedijski materijal sam predstaviti. Promocija u organizaciji Ogranka Matice hrvatske Metković počinje u 18 sati.

 

 Prirodne nepogode

Poplavljenima voda noćas porasla za 6 cm

Metković, 1.12.2010. - Jutros je Neretva na 330 cm, 10 cm više nego sinoć, dok su na desnoj strani grada poplavne vode porasle za oko 6 cm.

 

Vijesti iz 12. 2010.
ukupno 115

Manje od ure do Nove

Sve spremno za doček

Vatrogasci donirali vozilo

Kako do kvalitetna maslinova ulja

Priznanja volonterima

Novogodišnji koncert Gradske glazbe

Sajam tradicijskih proizvoda

Metkovski vjesnik br. 40

Sveti Ivan na Dragoviji

Priprema se šator za doček Nove

Malonogometni spektakl

Božićni koncert u Vidu

Norin napokon teče u Neretvu

Neretva pala na 320 cm, poplava usporena

Novih desetak cm vode na desnoj strani grada

Mirna vam noć

Božićnu radost pomutila voda

Neretva opet raste

Vaga pod krovom

Priredba za Božić

Čestitali Božić

Metkoviću nagrada 'Perunika-Bogiša'

Završen Božićni malonogometni turnir

Doček Nove na Trgu u Metkoviću

Humanitarna malonogometna utakmica

S planinarima na Snježnicu

Istra i Lancarice Metkoviću

Kolači za starije i nemoćne

Održano Javno izlaganje

Božić u šumskoj kapeli

Jadreško i dalje predsjednik

Preko Trnja do Zvijezde

Gaius Julius Celsius

Izviđači donijeli Betlehemsko svjetlo mira

'Profundao' se dio operativne obale

60 godina folklora u Metkoviću

Umalo zameteni

Kiša ili snijeg?

Uvid u Studiju o utjecaju na okoliš

Koncert učenika OGS Metković

KK Metković - KK Jolly JBS 67:85

60. obljetnica folklora u Metkoviću

Božićni koncert dječjih zborova

Vaga pod 'drvenim' krovom

Zima pokazuje zube

Humanitarna izložložba UOSI 'Prijatelj'

Mir i dobro

Obrazac za prijavu štete od poplave

Proglašena elementarna nepogoda

Pohod na Marin vijenac

Vodostaj Neretve i broj posjeta

Sveta Luca donijela nam snijeg

Web stranica župe Sv. Ilije

Koliko je otpada nanijela Neretva?

Prodaja suvenira i božićnih ukrasa

Sjednica ŽO HNS-a u Metkoviću

Kako to rade Britanci

Rat prije rata

Darovi štićenicima Centra za rehabilitaciju

Održana Izborna skupština ŠZGM-a

Druga izložba jaslica i božićnog nakita

Neretva konačno zazelenjela

Djeca su u stresu jer žive u kaosu vrijednosti

Zahladnjenje do daljnjega

Općina Konavle donirala 100 tisuća kuna

Izviđači se pobrinuli za mahovinu

Voda ispravna za piće

Na desnoj strani grada počela nastava

HRVI oslobođeni plaćanja participacije

'Cian' darovao deratizaciju

Saponia donirala sredstva za čišćenje

U GKS stigle prve jaslice

Predstavljanje HMDCDR-a

Otkazano Javno izlaganje u GKS-u

Konačno se može do Vida i Pruda

Voda se povlači, štete isplivavaju

Vatrogasci peru javne površine

Na lijevoj strani škole i vrtići od sutra

Sveti Nikola u 'Leutu'

Sveti Nikola proslavljen u čizmama

Prodaje se poslovni prostor u centru

Metković i Dolina oprostili se od Zupe

U poplavi zaboravljene naočale

Stanje puno bolje, ali ne svima

Treća uzastopna pobjeda košarkaša

Kako je Neretva plavila Metković

Sutra u 12 sati komemoracija pok. Zupi

Poplava niža za tridesetak centimetara

Neretva na 325 cm

Poplava iz zraka

Umro Tomislav Zubčić Zupa

Premijerka posjetila poplavljene

Metkovski vjesnik br. 39

Neretva na 340 cm

Prikupljanje pomoći za poplavljeno područje

Poplava s Predolca

Neretva na 356 cm

Dobra vijest

Akcija Društva Neretvana u Zagrebu

Ulice u središtu gotovo bez vode

Održana sjednica dvaju Stožera

Najveća poplava od 1959.

Neretva malo pala, ali još je kritično

Ponegdje moguća i isključenja struje

Prokuhajte vodu za piće

Popustio nasip, ali nema panike

Nedostupan www.metkovic.hr?

Neretva stagnira na oko 410 cm

Poplava i na lijevoj strani grada

Neretva nastavlja rasti, stanje kritično

Neretva raste i dalje

OŠ Don M. Pavlinovića sutra bez nastave

Polagan, ali stalan rast poplavnih voda

'Hrvatski Domovinski rat 1991. – 1995.

Poplavljenima voda noćas porasla za 6 cm

Tražite u vijestima

 

Kalendar

2020

 12   11   10   09   08   07   06   05   04   03   02   01 


2019

 12   11   10   09   08   07   06   05   04   03   02   01 


2018

 12   11   10   09   08   07   06   05   04   03   02   01 


2017

 12   11   10   09   08   07   06   05   04   03   02   01 


2016

 12   11   10   09   08   07   06   05   04   03   02   01 


2015

 12   11   10   09   08   07   06   05   04   03   02   01 


2014

 12   11   10   09   08   07   06   05   04   03   02   01 


2013

 12   11   10   09   08   07   06   05   04   03   02   01 


2012

 12   11   10   09   08   07   06   05   04   03   02   01 


2011

 12   11   10   09   08   07   06   05   04   03   02   01 


2010

 12   11   10   09   08   07   06   05   04   03   02   01 


2009

 12   11   10   09   08   07   06   05   04   03   02   01 


2008

 12   11   10   09   08   07   06   05   04   03   02   01 


2007

 12   11   10   09   08   07   06   05   04   03   02   01 


2006

 12   11   10   09   08   07   06   05   04   03   02   01 


2005

 12   11   10   09   08   07   06   05   04   03   02   01 


2004

 12   11   10   09   08   07   06   05   04   03   02   01 


2003

 12   11   10   09   08   07   05   04   03   02   01