-913

Nije namijenjeno rješavanju problema kao što su:

- problematično ponašanje pojedinaca, nesporazumi sa
  susjedima i/ili bilo kojom skupinom ljudi

- bilo kakva hitna intervencija (poplava u stanu i sl.)

- psi koji ometaju lavežom ili nisu na uzici ili nemaju brnjicu

- požari, zagađenja zraka i vode

- buka

- prijedlozi za postavljanje novih posuda za otpad, novih
  rasvjetnih tijela, semafora i slično

- žalbe na rad gradskih tijela ili bilo kojih tijela javne uprave

- bespravna gradnja

- divljanje po cestama, konzumiranje droga, javna opijanja,
  nasilje nad životinjama, preprodaja i sl.

Za to postoje nadležna tijela kojima se uvijek možete obratiti.

SLUŽBENA STRANICA

POGLEDAJTE

POPIS ULICA

GRAD METKOVIĆ

TISAK

OSMRTNICE

KONTAKT

Vijesti

arhiv vijesti

 Izložba

Akrili Tee Morić Šitum izloženi u GKS-u

Metković, 30.6.2020. - Prvi događaju u sklopu Metkovskoga ljeta 2020. u području kulture bio je sinoć u Galeriji GKS-a, u kojoj je otvorena izložba slika 'Metanoia-Bezdan' akademske slikarice Tee Morić Šitum.

 Šport

Zlatna berba u Splitu

Metković, 30.6.2020. - Nakon nekoliko mjeseci stanke zbog epidemije koronavirusa, na regatnoj stazi splitskoga Spinuta u subotu jer održan 1. Minikup VSD-a i Prvenstvo osnovnih škola. Veslači VK Neretvanski gusar osvojili su ukupno šest zlatnih, jednu srebrnu i jednu brončanu medalju.

 Obrazovanje

Završena edukacija 'Metoda Persona Doll' u Dječjem vrtiću Metković

Metković, 29.6.2020. - U subotu, 27. lipnja 2020. godine, u Dječjem vrtiću Metković održan je Supervizijski sastanak kojim je završena edukcija Metoda Persona Doll koju provodi Pučko otvoreno učilište Korak po korak iz Zagreba.

 Šport

ŽNK Neretva čvrsto u sredini ljestvice

Metković, 29.6.2020. - Da kvalitetom spada u zlatnu sredinu još je jednom pokazao ŽNK Neretva, koji je jučer u 13. kolu 1. HNLŽ na Igralištu 'Iza Vage' s 4:0 pobijedio ŽNK Lepoglava.

 Manifestacije

Škugorov koncert u parku za početak 'Metkovskoga ljeta'

Metković, 29.6.2020. - Šibenski tenor Marko Škugor nastupio je prošloga petka u Gradskom parku te tako otvorio ovogodišnju manifestaciju Metkovsko ljeto.

 Gradska uprava

Gradsko vijeće potvrdilo ovogodišnje dobitnike javnih priznajna

Metković, 26.6.2020. - Na Dnevnome redu XXVII. Sjednice Gradskoga vijeća rada Metkovića, što je u srijedu održana pod predsjedanjem Hrvoja Bebića, našlo se 15 točaka koje su vijećnici udvojili većinom glasova ili jednoglasno.

 Obrazovanje

Ja iz ove zemlje ne idem!

Metković, 25.6.2020. - U sklopu projekta „Ja iz ove zemlje ne idem!“ započela je završna faza projektnih aktivnosti. Jedna od projektnih aktivnosti je i osposobljavanje gerontodomaćica. Kroz obrazovanje ciljana skupina će steći nova znanja i vještine, te će sudjelovanjem osnažiti i unaprijediti radni potencijal. Predavanja se sastoje od teorijske i praktične nastave.

 Tečaj

Seoski turizam

Metković, 25.6.2020. - Ministarstvo poljoprivrede za sve zainteresirane poljoprivrednike organizira tečaj SEOSKI TURIZAM (dopunska djelatnost na poljoprivrednom gospodarstvu). Tečaj se provodi kroz Mjeru01 – Prenošenje znanja i informacija, te je besplatan za nositelje ili članove poljoprivrednog gospodarstava.

 Obljetnice

Ivanu Slamnigu na Ivandan

Metković, 24.6.2020. - Na današnji se dan 1930. u Metkoviću, u kući na kraju Krnjesavca, tada zvanom Kraj, rodio hrvatski poeta ludens Ivan Slamnig. Danas su povodom toga u Metkoviću trebali biti Luko Paljetak i Tonko Maroević. (Hvala Darku Matičeviću na informaciji). No 'korona' je učinio svoje pa, stoga, uz Slamnigov imendan i rođendan, evo cjelovite pjesme „Naronska siesta“.

 Obavijest

Jutros bez vode u Krvavcu II

Metković, 24.6.2020. - Metković d.o.o. obavještava korisnike vodnih usluga u naselju Krvavac II da će danas, 24. lipnja od 9 sati do 11 sati zbog radova na vodoopskrbnoj mreži doći do prekida u isporuci vode.

 

 Tradicija

Danas je Sveti Ivan

Metković, 24.6.2020. - Sretan imendan svim Ivanima i onima čije je ime poteklo iz toga svetačkog imena. Ne znamo je li sinoć bilo preskakanja preko vatre pa evo nekoliko fotografija s Verajina guvna od prije 15 godina, ovaj put u višoj razlučivosti.

 Obavijest

Bez vode i prometa dio Ul. V. Nazora i Ul. P. Baburice

Metković, 23.6.2020. - Metković d.o.o. obavještava korisnike vodnih usluga u ulicama Vladimira Nazora (od crkve sv. Ilije do raskrižja s Ulicom P. Baburice) i Paška Baburice da će danas, 23. lipnja od 11 sati do 13 sati zbog radova na vodoopskrbnoj mreži doći do prekida u isporuci vode. Stoga će te ulice biti zatvorene za promet.

 

 Obavijest

Traži se odlutali pas

Metković, 23.6.2020. - Pas Luna odlutao je jutros na području Jerkovca. Ako ga vidite, nazovite vlasnika na 099 833 7284.

P.S.

Pas je pronađen pa vlasnik zahvaljuje jer je mu se javila jedna gospođa koja je vidjela obavijest.

 

 Predavanje

Špilje i jame doline Neretve

Metković, 23.6.2020. - Poznato je da krški predjelo oko doline Neretve obiluju jamama i špiljama, kojih je do sada evidentirano više od sto, od čega ih je više od pola istraženo. Sve one, između ostaloga, čine potencijal i za razvoj turizma.

 Gradske vijesti

Obilježen Dan antifašističke borbe

Metković, 22.6.2020. - Pred spomenikom u Gradskome parku jutros su povodom Dana antifašističke borbe vijence i svijeće položili predstavnici Grada Metkovića, političkih stranaka, gradskih tvrtki i ustanova te policije i vatrogasaca.

 Obrazovanje

Oproštaj od svoje škole

Metković, 20.6.2020. - Jučer je po gradu bilo prilično bučno i veselo jer su se od svoje škole i razrednika opraštali osmaši, dok su se četvtaši oprostili od svojih učiteljica. Na fotografiji su učenici pet osmih razreda OŠ Stjepana Radića s razrednicima Hrvojem Ercegom, Jelenom Galov, Natašom Jakišić, Vesnom Pavlović i Sandom Blatančić te ravnateljicom Boženom Nikoletić.

 

 Obavijest

U našoj županiji nema više zaraženih

Metković, 19.6.2020. - U Dubrovačko-neretvanskoj županiji nema novih slučajeva zaraze koronavirusom, obrađeni uzorci od utorka i srijede su negativni, a u obradi su trenutno ukupno 22 uzorka. Važno je istaknuti kako je i posljednja osoba zaražena COVID-19 infekcijom ozdravila što znači da u DNŽ više nema koronavirusa.

 Policija

Najava akcije prometne policije

Metković, 18.6.2020. - Policijski službenici Postaje prometne policije Dubrovnik će tijekom sutrašnjeg dana pojačano nadzirati prometne prekršaja koji su najčešći uzročnici prometnih nesreća tzv. „četiri ubojice u prometu“ odnosno prekršaje brzine, vožnje pod utjecajem alkohola, korištenje sigurnosnog pojasa i vožnje pod utjecajem alkohola.

 

 In memoriam

45 godina od smrti Miroslava Mire Orlovića

Metković, 17.6.2020. - S vremena na vrijeme prisjetimo se naših pokojnih sugrađana koji su ostavili neizbrisiv trag u našim životima. Jedan od njih je, svakako, Miroslav Miro Orlović.

 In memoriam

Umro je ak. kipar Nikola Vučković

Metković, 17.6.2020. - Sinoć nas je zatekla tužna vijest da je nakon duge borbe s teškom bolešću u 65. godini života umro akademski kipar Nikola Vučković.

 Šport

Osječanke s 0:10 pobijedile domaći ŽNK Neretva

Metković, 15.6.2020. - Nakon tri mjeseca na Igralištu Iza Vage ponovno je odigrana nogometna utakmica. U 11. kolu I. HNLŽ pred praznim gledalištem sastali su se ŽNK Neretva i vodeći ŽNK Osijek, koji je Metkovkama nanio težak poraz.

 Šport

Duje Mihaljević zlatni na Krku

Metković, 15.6.2020. - Karate-klub Metković u subotu je prvi put nakon epidemije sa šest natjecatelja nastupio na karate natjecanju Krk kup 2020 te osvojio jedno zlato i dvije bronce.

 In memoriam

Umro je fra Petar Gulić, bivši župnik Sv. Ilije

Metković, 14.6.2020. - Danas je na FB profilu Gospa Sinjska objavljeno da je „U rano jutro današnjeg dana Franjevački samostan Gospe Sinjske pohodila je “sestrica smrt”. Blago je u Gospodinu preminuo fra Petar Gulić. Molitva i ispraćaj iz samostanske crkve Gospe Sinjske bit će danas u 13:30. Pokoj vječni daruj mu Gospodine! Sv. misa slavit će se u utorak, 16. lipnja u 16 sati u crkvi Gospe Sinjske, a nakon sv. mise sprovodni obredi bit će na groblju sv. Frane u Sinju 18 sati.“

 

 Vjerski život

Proslava Svetoga Ante Padovanskoga

Metković, 12.6.2020. - Danas u crkvi sv. Ilije započinje proslava Sv. Ante, koja će sutra završiti svečanom misom na Dubravici.

 

 Poljoprivreda

Javni poziv za dodjelu potpora u poljoprivredi

Metković, 12.6.2020. - Obavještavaju se nositelji obiteljskih poljoprivrednih gospodarstava sa sjedištem i poljoprivrednom proizvodnjom na području Grada Metkovića da će Grad Metković slijedeći tjedan nastaviti sa svim planiranim aktivnostima u svezi Javnog poziva za dodjelu potpora u poljoprivredi.

 Javni poziv

Prijavite svoje programe za Metkovsko ljeto

Metković, 8.6.2020. - Ustanova za kulturu i sport (UKS) Metković, kao koordinator programa Metkovskoga ljeta 2020., još jednom poziva sve ustanove, udruge i fizičke osobe koje u razdoblju 26. lipnja – 15. kolovoza 2020. namjeravaju organizirati svoja događanja da se jave putem e-maila gks@metkovic.hr radi usklađivanja s drugim događajima te izbjegavanja njihova preklapanja.

 

 Akcija

Predajte svoj EE otpad i pomozite veslačima

Metković, 8.6.2020. - Veslački klub Neretvanski gusar treći put provodi akciju Učimo gospodariti otpadom, koja će potrajati do početka srpnja. U tome će razdoblju veslači u suradnji sa ovlaštenom tvrtkom Tehnomobil d.o.o. prikupljati električni i elektronski otpad.

 Obavijest

Počinje upis djece u Dječji vrtić Metković

Metković, 6.6.2020. - Zbog epidemije virusa COVID-19 i propisanih epidemioloških mjera, upis u Dječji vrtić Metković ove će se godine prvi put od 8. do 19. lipnja provoditi na daljinu, odnosno elektroničkim putem.

 

 Kultura

Pripreme za 'Metkovsko ljeto 2020.'

Metković, 5.6.2020. - Pri kraju su pripreme kulturnoga dijela programa ovogodišnjega 'Metkovskog ljeta', koje će započeti u Gradskome parku 26. lipnja koncertom Marka Škugora povodom Dana nezavisnosti.

 Obavijest

Otežan promet ulicama A. Stepinca i Jadranskom

Metković, 4.6.2020. - Zbog nastavka radova u ulicama Alojzija Stepinca i Jadranskoj promet se odvija otežano. Privremena regulacija prometa na snazi je od danas do završetka radova pa se građani mole za razumijevanje i poštivanje regulacije prometa.

 

 Policija

U Metkoviću pronađen laboratorij za uzgoj marihuane

Metković, 4.6.2020. - Postupajući po nalogu Općinskog suda policijski službenici Policijske postaje Metković su tijekom jučerašnjeg dana obavili pretragu obiteljske kuće u Metkoviću koju koristi 36-godišnjak. Pretragom su pronađene četiri stabljike indijske konoplje i improvizirani laboratorij za uzgoj marihuane kao i manja količina marihuane, heroina i tableta koje se nalaze na popisu droga.

 Zdravlje

Metkovska 'COVID-19 ordinacija' prestala sa radom

Metković, 1.6.2020. - Prema odluci Kriznog stožera RH od 29. siječnja obustavio se rad izdvojenih ordinacija za pregled bolesnika pod sumnjom na zaraženost koronavirusom tzv. ”COVID-19 ambulante”.

 Obrazovanje

Diplome za 15 novih pomoćnih kuharica

Metković, 1.6.2020. - U sklopu trogodišnjega programa Od obrazovanja do zapošljavanja, prošloga je petka u GKS-u Metković petnaest žena primilo diplome pomoćne kuharice.

 

Vijesti iz 6. 2020.
ukupno 33

Tražite u vijestima

 

Kalendar

2020

 12   11   10   09   08   07   06   05   04   03   02   01 


2019

 12   11   10   09   08   07   06   05   04   03   02   01 


2018

 12   11   10   09   08   07   06   05   04   03   02   01 


2017

 12   11   10   09   08   07   06   05   04   03   02   01 


2016

 12   11   10   09   08   07   06   05   04   03   02   01 


2015

 12   11   10   09   08   07   06   05   04   03   02   01 


2014

 12   11   10   09   08   07   06   05   04   03   02   01 


2013

 12   11   10   09   08   07   06   05   04   03   02   01 


2012

 12   11   10   09   08   07   06   05   04   03   02   01 


2011

 12   11   10   09   08   07   06   05   04   03   02   01 


2010

 12   11   10   09   08   07   06   05   04   03   02   01 


2009

 12   11   10   09   08   07   06   05   04   03   02   01 


2008

 12   11   10   09   08   07   06   05   04   03   02   01 


2007

 12   11   10   09   08   07   06   05   04   03   02   01 


2006

 12   11   10   09   08   07   06   05   04   03   02   01 


2005

 12   11   10   09   08   07   06   05   04   03   02   01 


2004

 12   11   10   09   08   07   06   05   04   03   02   01 


2003

 12   11   10   09   08   07   05   04   03   02   01