-914

Nije namijenjeno rješavanju problema kao što su:

- problematično ponašanje pojedinaca, nesporazumi sa
  susjedima i/ili bilo kojom skupinom ljudi

- bilo kakva hitna intervencija (poplava u stanu i sl.)

- psi koji ometaju lavežom ili nisu na uzici ili nemaju brnjicu

- požari, zagađenja zraka i vode

- buka

- prijedlozi za postavljanje novih posuda za otpad, novih
  rasvjetnih tijela, semafora i slično

- žalbe na rad gradskih tijela ili bilo kojih tijela javne uprave

- bespravna gradnja

- divljanje po cestama, konzumiranje droga, javna opijanja,
  nasilje nad životinjama, preprodaja i sl.

Za to postoje nadležna tijela kojima se uvijek možete obratiti.

SLUŽBENA STRANICA

POGLEDAJTE

POPIS ULICA

GRAD METKOVIĆ

TISAK

OSMRTNICE

KONTAKT

Vijesti

arhiv vijesti

 Obavijest

Upis u vrtić produžen još ovaj tjedan

Metković, 30.6.2015. - Iz Dječjega vrtića Metković obavještavaju (zaboravljive) roditelje koji nisu potpisali ugovor o upisu svoga djeteta da je rok produžen pa to mogu učiniti još ovaj tjedan od 9 do 14 sati u zbornici Središnjega dječjeg vrtića. Roditeljima/skrbnicima bit će uručena uplatnica za uplatu upisnine u iznosu od 100 kuna, a oni koji nisu podmirili dugovanja prema Vrtiću neće moći potpisati ugovor.

 

 Obrazovanje

Metkovke u vrhu izvrsnosti

Metković, 30.6.2015. - Index.hr je među prvima donio vijest o današnjoj dodjeli Oskara znanja, svečanosti koja se danas održala u prepunom predvorju Nacionalne sveučilišne knjižnice. Među laureatima su bile i dvije Metkovke sa svojim profesoricama.

 Rekreacija

Metkovci se relaksirali u Lici

Metković, 30.6.2015. - Biciklistički klub Relaks Metković prošloga je vikenda organizirao odlazak svojih članova Danijele, Denisa, Luke( kao najmlađegq sudionika), Darija i Igora na biciklijadu Biciklom kroz Gospić u organizaciji Grada Gospića, Turističke zajednice Grada Gospića i Nextbike Hrvatska.

 Policija

Protupravno prisvojila oko 160 tisuća kuna

Metković, 30.6.2015. - Dovršenim kriminalističkim istraživanjem policijskih službenika Policijske postaje Metković 44-godišnjakinja se sumnjiči za više kaznenih djela zlouporabe položaja i ovlasti kao i za više kaznenih djela krivotvorenja službene ili poslovne isprave.

 Šport

Veterani Neretvanskoga gusara treći u Omišlju

Metković, 30.6.2015. - Veterani VK Neretvanski gusar prošli su vikend boravili u Omišlju na Krku gdje je održana regata osmeraca, posljednja na kojoj nastupaju prije naše u kolovozu. Nakon izborenih kvalifikacija u vrlo zanimljivoj finalnoj utrci osvojeno je 3. mjesto.

 Šport

Izvučeni parovi za Memorijalni malonogometni turnir 'Eugen Erjauc'

Metković, 30.6.2015. -
Sinoć su na igralištu ŠRC Orašina izvučeni parovi petoga Memorijalnoga malonogometnoga turnira Eugen Erjauc na koji se prijavilo 28 ekipa i od kojih će se dvadeset i četiri natjecati u muškoj, a četiri u ženskoj konkurenciji.

 Glazba

Metkovski glazbari uveličali potomsko slavlje

Metković, 29.6.2015. - Povodom Sv. Petra i Pavla te Dana Potomja jučer je Gradska glazba Metković bila u gostima Hrvatskoj glazbi Potomje. Uz domaću glazbu s Metkovcima su u programu još nastupile Orebićke mažoretkinje i klapa Dingač iz Orebića.

 Obavijest

Još samo sutra upis u Dječji vrtić Metković

Metković, 29.6.2015. - Ako ste zaboravili s Dječjim vrtićem Metković potpisati ugovor o upisu svoga djeteta to još možete učiniti sutra (30. lipnja) od 9 do 14 sati u zbornici Središnjega dječjeg vrtića. Roditeljima/skrbnicima bit će uručena uplatnica za uplatu upisnine u iznosu od 100 kuna, a oni koji nisu podmirili dugovanja prema Vrtiću neće moći potpisati ugovor.

 

 Koncert

Drnišani prikazali visok umjetnički domet

Metković, 29.6.2015. - I ove će se godine program Metkovskoga ljeta odvijati na raznim mjestima u gradu pa je tako sinoć u crkvi sv. Nikole Biskupa pod ravnanjem prof. Jelene Prpe nastupio Gradski pjevački zbor Neuma iz Drniša.

 Folklor

65 godina folklora u Metkoviću

Metković, 29.6.2015. - Svečanom proslavom u Gradskom kulturnom središtu prošle je subote obilježena 65. obljetnica folklora u Metkoviću, koji danas njeguje Kulturnog umjetničko društvo Metković čiji su članovi i njihovi gosti upriličili prigodan program koji je prekrasnom pjesmom otvorila najstarija aktivna članica KUD-a Metković Divna Dragović.

 

 Sajam

Sajam rabljenih školskih udžbenika

Metković, 27.6.2015. - Danas se ispred zgrade Gradskog kulturnog središta Metković u organizaciji Humanitarne zaklade Iva Petrušić održao Sajam rabljenih udžbenika na kojemu su učenici i njihovi roditelji razmjenjivali i prodavati ili jednostavno darivali školske udžbenike. Organizatori kažu da će se sajam ponoviti bude li zanimanja.

 Izbori

Obavijest o izborima za članove vijeća mjesnih odbora i obrasci potrebni za kandidiranje

Metković, 26.6.2015. - Gradsko vijeće Grada Metkovića donijelo je Odluku o raspisivanju izbora za članove vijeća mjesnih odbora na području Grada Metkovića. Izbori će se održati u nedjelju, 26. srpnja 2015. god. Cjelovitu obavijest pročitajte u nastavku u kojemu donosimo i obrasce potrebne za kandidiranje.

 Obavijest

Darujte, razmijenite ili prodajte rabljene udžbenike

Metković, 25.6.2015. - Humanitarna zaklada Iva Petrušić i ove godine organizira Sajam rabljenih školskih udžbenika koji će se održati u subotu, 27. lipnja ispred Gradskoga kulturnog središta Metković.

 Gradske vijesti

Molitvom, vijencima i svijećama obilježen Dan državnosti

Metković, 25.6.2015. - Jutros je na Gradskome groblju sv. Ivana fra Petar Gulić molio odrješenje za poginule hrvatske branitelje u Domovinskom ratu te za sve Metkovce koji počivaju na tome groblju.

 Rukomet

RK Jerkovcu prvo mjesto na turniru u Mostaru

Metković, 25.6.2015. - Na poziv organizatora HRK Katarina Mostar, djevojčice RK Jerkovac sudjelovale su na trodnevnom Međunarodnom rukometnom turniru Lipanjske zore 2015 što se održavao na igralištu OŠ Marin Držić na Buni.

 Gradska uprava

Izbori za mjesne odbore 26. srpnja

Metković, 24.6.2015. - Jutros je u prostorijama Zgrade političkih stranaka pod predsjedanje Marina Veraje održana XIX. sjednica Gradskoga vijeća Grada Metkovića na kojoj je usvojena Odluka o raspisivanju izbora za članove Vijeća mjesnih odbora na području Grada Metkovića.

 Vrijeme

Palo 39 litra kiše

Metković, 24.6.2015. - Bogu hvala, nismo potopljeni, kao što se to dogodilo na drugim mjestima. Na Meteorološkoj postaji Metković izmjereno je 39 litra kiše po metru četvornome, što dobro je došlo poljoprivredi. Nakon dva-tri dana suhoga izgleda da će opet biti kiše.

 

 Radionica

Mladi aktivisti na radionicama o volontiranju i stjecanju novih vještina

Metković, 24.6.2015. - U Zgradi političkih stranaka prekjučer je održana 1. radionica u sklopu Projekata Volontiraj – učini svoj svijet boljim i VIP – vještine i praksa za nove poslove. Organizatori su Centar za održivi razvoj Imotski u suradnji s Udrugom Dobra iz Metkovića.

 Tradicija

Ne gasne stari običaj

Metković, 24.6.2015. - Danas svoj imendan slave oni čije je ime vezano uz svetoga Ivana Krstitelja. Uz Ivana to su još Ivica, Ivo, Ive, Iša, Iko, Ivoš, Ivaš, Ico, Ivek, Ica, Ivašin, Ikica, Iviša, Ivša, Ivi, Iso, Ino, Ivanko, Ina, Ivka, Ivko, Ikic, Ivanjko, Ivešina, Ice, Icak, Icalj, Ican, Icek, Icka, Icko, Ic, Ici, Icina, Icota, Icuka, Ika, Ivana, Ivanac, Ivanca, Ivance, Ivancek, Ivanci, Ivancic, Ivandža…

 Obavijest

Promjena u satnici radionice

Metković, 23.6.2015. - Došlo je do promjene vremena održavanja 2. radionice koja će se u sklopu Projekta ViP – Vještine i praksa za nove poslove održavati 24. i 25. lipnja u Zgradi političkih stranaka. Prvoga dana radionica će započeti u 16 sati, a drugoga u najavljenih 10 sati.

 

 Obrazovanje

Razmjena udžbenika u OŠ don M. PAvlinovića

Metković, 23.6.2015. - Iz OŠ don Mihovila Pavlinovića obavještavaju učenike i roditelje da korištene školske udžbenike mogu za razmjenu donijeti u školsku knjižnicu tijekom ovoga tjedna. Razmjena će biti sutra od 8 sati do 10.30, a moguće i u petak u isto vrijeme.

 

 Metković 600

Velika riva prije pola stoljeća

Metković, 23.6.2015. - Jedna razglednica Metkovića, stara pola stoljeća, ponukala nas je da jučer popodne snimimo gornji prizor na Velikoj rivi na kojoj su se u debeloj hladovini maruna okupili metkovski penzioneri. Jedan od njih je šjor Braco Kravar koji se samo klupu dalje prije pola stoljeća zatekao na Velikoj rivi kada je nastala donja fotografija koja je završila na razglednici.

 Fotovijest

Uz Neretvu, niz Neretvu

Metković, 23.6.2015. - U kasno popodne jučer živnulo je na Neretvi. Kormoran je hvatao zadnje zrake sunca da osuši svoja krila, nautičar se s mora vraćao u matičnu luku, Šetalište 116. brigade HV-a počelo se puniti građanima, a na Neretvu su izašli veslači, lađari/ce i ribiči.

 Obavijest

Mogući manji poremećaji u odvozu otpada

Metković, 22.6.2015. - Zbog kvara na vozilu za odvoz otpada idućih nekoliko dana mogući su poremećaji u uhodanim satnicama odvoza otpada. Iz Čistoće mole za strpljenje i kažu da će njihovi djelatnici uložiti maksimalan napor kako bi se smanjili poremećaji u odvozu, a građani se mole da posude s otpadom iznesu večer prije planiranoga dana odvoza. Raspored odvoza po zonama i danima ostaje isti kao i do sada.

 

 Gradska uprava

Gradonačelnik sa suradnicima položio vijenac pred spomenikom u parku

Metković, 22.6.2015. - U povodu Dana antifašističke borbe u danas su pred Spomenikom žrtvama fašističkoga terora vijenac i zapaljene svijeće položili gradonačelnik Božo Petrov sa svojim suradnicima Nikolom Grmojom i Mirkom Volarevićem te gradskom vijećnicom Marijanom Galov.

 Rekreacija

Metkovski biciklisti na izvoru Cetine

Metković, 22.6.2015. - Metkovski Biciklistički klub Relaks svaki vikend organizira vožnje svojim članovima i onima koji to žele postati. Vozi se po našoj dolini ili susjednoj BiH, ali i sudjeluje na biciklijadama drugih klubova.

 Glazba

Pusti da ti leut svira

Metković, 22.6.2015. - U smiraj Svjetskoga dana glazbe Metkovci su imali rijetku prigodu uživati u zvucima barokne lutnje koji su nastajali pod vještim prstima lutnjista fra Antuna Mrzlečkoga i čija je harmonija ispunjavala svaki kutak crkve sv. Ilije.

 Gradske vijesti

Članovi metkovskoga SDP-a odali počast žrtvama fašističkoga terora

Metković, 22.6.2015. - Uoči Dana antifašističke borbe u Hrvatskoj članovi GO SDP-a Metković Krešimir Kuran, Rade Nikoletić i Siniša Tomić položili su u Gradskome parku cvijeće i zapalili svijeće pred Spomenikom žrtvama fašističkoga terora. Pri tom im se pridružio pripadnik neretvansko-biokovskoga partizanskog pokreta devedesetogodišnji Jozo Ćuže sa svojom suprugom Marom.
Foto: GO SDP-a Metković

 

 Glazba

'Street jam' Versa u Športskoj

Metković, 22.6.2015. - Svjetski dan glazbe svojim su uličnim nastupom u Metkoviću obilježili i Versi koji su u Športskoj ulici odsvirali i otpjevali nekoliko svojih i drugih popularnih pjesama.

 

 Fotovijest

Glazbeni doček ljeta

Metković, 21.6.2015. - Mimohod Gradske glazbe ulicama Metkovića te svirka Grupe 'Dudov svilac' uveli su nas u prvi dan ljeta, kada se obilježava i Svjetski dan glazbe. Početak je to i ovogodišnjega Metkovskoga ljeta koje će obilovati raznim događanjima. Poslijepodne u 18.30 u Športskoj će ulici započeti nastup Grupe 'Versi'.

 Predstavljanje knjige

'Zažapska onomastika' u Dubrovniku

Metković, 21.6.2015. - Prošloga je četvrtka u dvorani Sv. Ivana Pavla II. Samostana svete Klare u Dubrovniku u organizaciji HKD Napredak i Zavičajne udruge Neum predstavljena knjiga Zažapska onomastika dr. Domagoja Vidovića. Tako je nakon Zagreba, Metkovića i Neuma knjiga predstavljena i u Dubrovniku koji obiluje zažapskim prezimenima.

 Rad udruga

Volontiraj – učini svoj svijet boljim

Metković, 20.6.2015. - Centar za održivi razvoj Imotski u partnerstvu sa Udrugom Dobra iz Metkovića organizira dvije radionice u sklopu projekata „Volontiraj – učini svoj svijet boljim“ i „ViP-Vještine i praksa za nove poslove“.

 Seminar

Umrežimo se protiv korupcije

Metković, 20.6.2015. - Dvodnevni seminar u sklopu Projekta Umrežimo se – protiv korupcije! koji se provodi u partnerstvu Udruge za demokratsko društvo, Pravnoga fakulteta Split, Udruge Dobra i Centra za održivi razvoj u svrhu jačanja kapaciteta organizacija civilnog društva započeo je jučer u Hotelu Narona.

 Obljetnice

Vijenac i svijeće u spomen na Stjepana Radića i lipanjske žrtve

Metković, 20.6.2015. - Danas je 20. lipnja, nadnevak na koji se u Hrvatskoj od ove godine obilježava Dan sjećanja na Stjepana Radića i lipanjske žrtve stradale 1928. u atentatu Puniše Račića u beogradskoj skupštini. Tim su povodom predstavnici ŽO HSS-a dubrovačko-neretvanske županije pred spomenikom Stjepanu Radiću u Metkoviću položili vijenac i zapalili svijeće.

 

 Obavijest

Razmjena udžbenika u OŠ Stjepana Radića

Metković, 19.6.2015. - Iz Osnovne škole Stjepana Radića obavještavaju učenike i roditelje da će se 23. i 24. lipnja (utorak i srijeda) u vremenu od 9 do 11 sati u toj školi moći razmjenjivati školski udžbenici.

 Rukomet

Djevojčice RK Jerkovac osvojile turnir u Čapljini

Metković, 19.6.2015. - Djevojčice i dječaci RK Jerkovac jučer su u organizaciji RK Lipanjske zore iz Čapljine sudjelovali su na tradicionalnom rukometnom turniru. Turnir se održavao u četirima kategorijama: dječaci i djevojčice rođene 2004. i mlađe te dječaci i djevojčice rođene 2006. i mlađe. Potonje su se u Metković vratile sa zlatnom medaljom.

 Folklor

Mali folkloraši pokazali što su naučili od prošle jeseni

Metković, 19.6.2015. - Škola folklora KUD-a Metković sinoć je u GKS-u održala svoj Završni koncert na kojemu je pred roditeljima, bakama i djedovima, rođacima i prijateljima nastupilo preko 150 djece.

 Film

'Iz mržnje prema vjeri' – istina o tome kako su ubijeni hercegovački franjevci

Metković, 18.6.2015. - Sinoć je u organizaciji Udruge Narenta u GKS-u Metković prikazan dokumentarac In odium fidei – iz mržnje prema vjeri produkcijske kuće Laudato TV.

 Priopćenje za javnost

Susjedi koji to ne mogu biti

Metković, 18.6.2015. - Obraćamo vam se kao Udruga Susjed koja zastupa interese stanovnika pograničnog djela Metkovića. Želimo vas upoznati sa problemom s kojim se svakodnevno susrećemo od dana 1. 7. 2014. godine kada je granični prijelaz Gabela Polje – Gabela svrstan u kategoriju pograničnih prijelaza – stoji na početku dopisa koji nam je uputila Udruga 'Susjed'.

 

 Šport

Veslačima još tri medalje

Metković, 17.6.2015. - Veslači VK Neretvanski gusar prošle su subote sudjelovali na Mini-kup regati u zadarskoj uvali Jazine, na kojoj su nastupili najmlađi veslači Dalmacije, odnosno kadeti B, kadeti A i mlađi juniori. Na stazi dugoj 500 metara natjecanje se odvijalo po sustavu dvoboja ili troboja iz kojih su naši dvaput izašli srebrni i jednom brončani.

 Humanost

Za OB Dubrovnik prikupljeno 39 doza krvi

Metković, 17.6.2015. - Gradsko društvo Crvenoga križa Metković petu ovogodišnju akciju dobrovoljnog darivanja krvi provelo je u predvorju Gradskog akulturnog središta Metković. Tijekom akcije prikupljeno je 39 doza krvi za OB Dubrovnik. Akciji se odazvalo 46 darivatelja, od čega je njih sedmero krv darovalo prvi put.

 

 Gradska uprava

Poznati ovogodišnji dobitnici nagrada Grada Metkovića

Metković, 17.6.2015. - Na Sjednici Gradskoga vijeća, koja je pod predsjedanjem Marina Veraje održana jučer u Zgradi političkih stranaka, izglasan je Prijedlog Odluke o izboru članova Vijeća mjesnih odbora na području Grada Metkovića te usvojena Odluka Odbora za javna priznanja o ovogodišnjim dobitnicima nagrada Grada Metkovića.

 Rukomet

Djevojčice RK 'Jerkovac' županijske prvakinje

Metković, 17.6.2015. - Djevojčice Rukometnoga kluba Jerkovac prvakinje su upravo završene Županijske rukometne lige u kategoriji djevojčice A (rođene 2002. i mlađe). Čestitamo malim rukometašicama i njihovoj trenerici Martini Nikolić.

 Obrazovanje

Četvrtaši se oprostili od učiteljica, a osmaši od škole

Metković, 16.6.2015. - Posljednjega dana nastave pokušali smo fotografirati četvrte osme razrede metkovskih škola čiji su se učenici oprostili od svojih učiteljica, odnosno od razrednika i drugih nastavnika. Nismo ih baš sve uspjeli uhvatiti, ali zato četvtrašima (i njihovim učiteljicama) donosimo iznenađenje.

 Manifestacije

Metkovsko ljeto 2015.

Metković, 16.6.2015. - Gotov je program Metkovskoga ljeta 2015. u koji je u razdoblju od 21. lipnja do 20. kolovoza uvršteno čak 37. kulturnih, sportskih i zabavnih sadržaja.

 

 Natječaj

Traži se najbolji mladi poljoprivrednik u Hrvatskoj

Metković, 16.6.2015. - Hrvatska zastupnica u Europskom parlamentu Marijana Petir ambasadorica je Europske pučke stranke (EPP) za projekt izbora najboljeg mladog poljoprivrednika/ce u Hrvatskoj te je organizirala natječaj koji je otvoren od 12. lipnja – 12. srpnja 2015. godine.

 Internet

Izgleda da naši komarci ne vole smeđi šećer i kvasac

Metković, 16.6.2015. - Stigli su nam komarci. Nekim dijelovima grada više, a nekima manje pa nije ni čudno da ćemo rješenje potražiti na „svemogućemu“ internetu. Odavno se na internetu nudi učinkovita zamka (mosquito trap) za te male krvopije. Istina je, ne stoji puno novaca pa smo je lani isprobali.

 Obrazovanje

Danas im je 21 i 25 godina

Metković, 15.6.2015. - Sutra je u školama posljednji dan nastave u ovoj školskoj godini koji će naročito proslaviti četvrtaši i osmaši (maturanti ovih dana imaju ozbiljnijega posla). Mi smo posegnuli za našim fotoarhivom i pronašli fotografije koje su nastale 17. lipnja 2005. Kako vrijeme leti?!

 Fotografija

Ljetna 'idila'

Metković, 15.6.2015. - Iza idilična ljetnoga prizora na Neretvi krije se strah od niskoga vodostaja (u posljednjih nekoliko dana dva puta zabilježeno je 42 cm) koji omogućuje slanome morskom klinu da koritom rijeke uzvodno prodre sve dalje, a dalje napreduje i gradnja HE Dabar.

 

 Policija

Ljetno radno vrijeme policije

Metković, 15.6.2015. - Obavještavamo građane da od srijede, 17. lipnja do 6. rujna 2015. godine Policijska uprava dubrovačko-neretvanska prelazi na ljetno radno vrijeme od 7 do 15 sati.

 Predstavljanje knjige

'Zažapska onomastika' u Dubrovniku

Metković, 15.6.2015. - Evo jedne obavijesti nemalome broju Zažabaca i Neretvana koji žive u Dubrovniku. Hrvatsko kulturno društvo Napredak – Dubrovnik i Zavičajna udruga Neum u Dubrovniku organiziraju predstavljanje knjige dr. sc. Domagoja Vidovića Zažapska onomastika. Dođite u dvoranu Sv. Ivana Pavla II. u Samostanu sv. Klare u četvrtak, 18. lipnja u 20 sati.

 

 Kazalište

Mala zelena gusjenica oduševila najmlađe

Metković, 14.6.2015. - Najmlađa skupina Amaterskoga kazališta Opuzen (AKO) u petak je u Gradskom kulturnom središtu Metković izvela dječju predstavu Mala zelena gusjenica Nives Madunić Barišić. Riječ je o poučnoj i zabavnoj priči koja govori o odrastanju koje nije uvijek jednostavno ni za djecu ni za njihove roditelje.

 Televizija

Gledatelji 'Nedjeljom u 2' Petrova ocijenili s 9,19

Metković, 14.6.2015. - Danas je metkovski gradonačelnik Božo Petrov drugi put bio gostom Aleksandru Stankoviću u HRT-ovoj emisiji Nedjeljom u 2. Prvi put emisiju je neplanirano dijelio s Jasminom Jovev koja je tih dana bila u fokusu javnosti zbog slučaja Lovrić Merzel, no danas je imao vremena objasniti mnoge stvari o kojima ga je pitao voditelj. Emisiju možete pogledati na portalu www.hrt.hr, a ako nemate vremena detaljno ju je prepričao index.hr.

 

 Vjerski život

Metkovci hodočastili Svetištu sv. Ante na Repu

Metković, 13.6.2015. - Uoči današnjega blagdana Svetoga Ante Padovanskoga metkovski vjernici tradicionalno hodočaste do obližnjega Svetišta sv. Ante na Repu, starom preko 160 godina. Tako je bilo i sinoć.

 Zanimljivosti

Metkovski vespaši otputovali na najveće druženje vespaša u povijesti

Metković, 12.6.2015. - Na Trgu kralja Tomislava danas iza podne okupili su se članovi Vespa-kluba Metković kako bi obavili posljednje pripreme pred odlazak na Vespa World Days 2015 što ga u Biogradu na Moru i okolici Zadra organizira Vespa-klub Hrvatska. Naša devetorica tako će se pridružiti više od 5.000 vozača Vespa, što manifestaciju čini najvećim Vespa-susretom u povijesti.

 Obrazovanje

Proslava Dana OŠ Stjepana Radića

Metković, 12.6.2015. - Svečanim programom u potpuno ispunjenoj kazališnoj dvorani GKS-a jučer je obilježen Dan OŠ Stjepana Radića Metković, za koji je Škola uzela nadnevak 11. lipnja kada se 1871. rodio Stjepan Radić.

 Folklor

Metkovski folkloraši nastupili u čast FD 'Šaltin' iz Hvara

Metković, 11.6.2015. - Članovi KUD-a Metković prošloga su vikenda na Hvaru uveličali svečano obilježavanje 40-te obljetnice Folklornoga društva Šaltin iz Hvara koje je okupilo više svojih naraštaja te tako pokazao kako se u tome otočkom mjestu tradicija živi i neprekidno prenosi na mlađe.

 Koncert

Tradicionalni ljetni koncert školskih zborova

Metković, 11.6.2015. - Galerija GKS-a sinoć je 11. godinu zaredom ugostila dječje zborove osnovnih i glazbenih škola iz Metkovića i Ploča. Tijekom pedesetminutnoga koncerta osnovci su otpjevali 14 pjesama, od tradicionalnih do onih koje su skladali kompozitori klasične glazbe.

 Obrazovanje

Može i po bontonu

Metković, 11.6.2015. - Učenici osmoga razreda OŠ don Mihovila Pavlinovića uprizorili su pravila ponašanja zapisana u bontonu, u današnjemu dobu uglavnom iščezla, te navike koje smo kao moderno društvo odsvakuda usvojili.

 Reagiranje

Zbog neodgovornih neplatiša u Industrijskoj upitna daljnja opskrba plinom

Metković, 11.6.2015. - Iako su stanari u Industrijskoj nakon godinu dana stalnih pregovora, intervencija i dopisa došli pred rješenje slučaja opskrbe plinom, u našu redakciju stiže informacija da je na samome kraju izbio problem zbog kojega bi ponovno moglo doći do prekida opskrbe.

 Zaštita okoliša

Tajni donatori platili 125 milijuna dolara osporavateljima klimatskih promjena

Metković, 10.6.2015. - Pregled poreznih prijava u SAD-u otkrio je kako su tajni donatori tijekom triju godina uplatili 125 milijuna dolara skupinama ljudi kojima je cilj bio srušiti reforme predsjednika Baracka Obame povezane s klimatskim promjenama širenjem dezinformacija te negiranjem problema globalnog zagrijavanja.

 

 Poljoprivreda

Obavijest maslinarima:
Započeo intenzivan ulov 2. generacije maslinina moljca

Metković, 10.6.2015. - Upozoravaju se maslinari da je na svim opažačkim mjestima u Dubrovačko-neretvanskoj županiji protekli tjedan započeo intenzivan ulov  2. generacije maslinina moljca (Prays oleae). Kemijske mjere zaštite provode se kad je plod veličine zrna pšenice odnosno promjera  4-5 mm.

 Obrazovanje

Župan Dobroslavić nagradio državne prvake

Metković, 10.6.2015. - Župan Nikola Dobroslavić danas je s pročelnicom Marijetom Hladilo primio učenike županijskih osnovnih i srednjih škola koji su na državnim smotrama i natjecanjima iz znanja osvojili jedno od prva tri mjesta te im uručio prigodne darove. Među njima su bile i Metkovke Josipa Bebić i Marija Dodig.

 Predavanje

Udružite se, pobijedite suludu birokraciju i povucite novac iz fondova

Metković, 10.6.2015. - Udruge Dubrovačka naranča i Chrobatia organizirale su U Galeriji GKS-a predavanje i raspravu na temu Projekta E-DUTEKA – jačanje kapaciteta organizacija civilnoga društva Dubrovačko-neretvanske županije koji sufinanciraju Europska unija i Ured za udruge Vlade RH.

 Obrazovanje

Mali glazbenici pokazali što su naučili

Metković, 10.6.2015. - Tridesetak učenika Osnovne glazbene škole Metković sinoć je u Galeriji GKS-a nastupilo na tradicionalnom Završnom koncertu te pokazalo koliko su napredovali u protekloj školskoj godini.

 Obavijest

Radionica izrade povijesnih kostima

Metković, 9.6.2015. - Turistička zajednica Grada Metkovića poziva zainteresirane na radionicu izrade kostima za ovogodišnje Dane Neretvanske kneževine.

 Šport

Puljić se na Jarunu ogledao s najboljima

Metković, 9.6.2015. - Član VK Neretvanski gusar Ivan Puljić nastupio je na Međunarodnoj veslačkoj regati JUMBO koju su na Zagrebačkom Jarunu 6. i 7. lipnja organizirali Hrvatski veslački savez i Veslački klub Jarun. U metkovskom klubu ističu kako su željeli da on svojim nastupom na toj međunarodnoj i konkurentski jakoj regati stekne dodatno samopouzdanje te da se ujedno provjeri njegova pozicija u odnosu na ostale natjecatelje iz Hrvatske, ali i iz susjednih zemalja.

 In memoriam

Umro akademik Babić

Metković, 9.6.2015. - Istaknuti hrvatski znanstvenik na području elektronike i professor emeritus Sveučilišta u Zagrebu akademik Hrvoje Babić umro je u Zagrebu u 86. godini, izvijestila je u ponedjeljak Hrvatska akademija znanosti i umjetnosti (HAZU). Profesor Babić kao dječak živio je u Metkoviću u kojemu je i završio osnovnu školu.

 

 Gradske vijesti

Uređena dva dječja igrališta

Metković, 9.6.2015. - Započelo se s uređivanjem dječjih igrališta koja su s bila zapuštena, a sprave za igranje često oštećene. U akciju su se uključili Grad Metković, volonteri Mosta nezavisnih lista, Gradska Čistoća i građani zaposleni na javnim radovima.

 Obljetnice

50, 40, 20 – vikend maturalnih obljetnica

Metković, 8.6.2015. - Lipanj je obično mjesec u kojemu se na okrugle obljetnice nalaze maturanti metkovskih srednjih škola kako bi se prisjetili vremena kada su gotovo svaki dan bili zajedno. Druženja su to na kojima se začas svi vrate desetljeća unazad i na svakome se poneko prisjeti neke, u pravilu smiješne, situacije iz razreda.

 Obavijest

Industrijskoj voda stiže u 13 sati

Metković, 8.6.2015. - Zbog tekućeg održavanja vodovodnoga sustava danas će od 11 do 13 sati bez vode biti stanari u Industrijskoj ulici.

 

 Festival

Audicija za Glas Neretve 2015

Metković, 8.6.2015. - Ovogodišnji Festival pjevača amatera Glas Neretve održat će se 3. srpnja, a večeras je u Gradskom kulturnom središtu u 20 sati audicija. Ulaz na audiciju je s parkirališta uz Neretvu.

 

 Šport

Dubrovčanima međunarodni kadetski košarkaški turnir u Metkoviću

Metković, 8.6.2015. - Jučer je u Gradskoj športskoj dvorani Košarkaški klub Metković organizirao Međunarodni kadetski košarkaški turnir na kojemu su uz domaćine sudjelovali HKK Čapljinu, KK Adriatic (Split) i KK Dubrovnik.

 Poljoprivreda

Odluka Agencije o dodijeli poljoprivrednoga zemljišta u Vrbovcima

Metković, 7.6.2015. - Agencija za poljoprivredno zemljište donijela je 66 Odluka o dodjeli zakupa za poljoprivredno zemljište u vlasništvu Republike Hrvatske na području Grada Metkovića. Pogledajte kome su sve dodijeljene pojedine proizvodno-tehnološke cjeline.

 

 Obavijest

Na penale im izmaklo treće mjesto, ali ne i pehar za 'Fair play'

Metković, 7.6.2015. - Kadetkinje ŽNK Neretva Metković nisu u Otočcu imale sportske sreće pa su utakmicu za treće mjesto na penale izgubile od ŽNK Rijeka Jackpot, no vraćaju se u Metković s peharom za Fair play jer su cijelo prvenstvo odigrale bez i jednoga kartona – piše likemetkovic.hr.

 

 Gradska uprava

Slučaj 'Industrijska'
Onima koji ne žele plin Grad će pomoći oko ugradnje ventila

Metković, 7.6.2015. - Na inicijativu Gradske uprave u Zgradi političkih stranaka u Metkoviću održan je sastanak sa stanarima Industrijske ulice na kojemu je zamjenik gradonačelnika Nikola Grmoja upoznao okupljene s time što je Grad Metković učinio da pomogne u rješavanju složene situacije vezane za distribuciju plina.

 Turizam

Akcija 'Perunika'
Dodijeljena priznanja i nagrade za najljepše vrtove

Metković, 7.6.2015. - Turistička zajednica Grada Metkovića početkom je svibnja u sklopu akcije Perunika raspisala Javni poziv za kandidiranje najljepše uređenih balkona, okućnica i javnih ustanova. Dvanaest prijavljenih kandidata dobilo je poziv u Galeriju GKS-a na dodjelu priznanja i nagrada, gdje ih je u petak pozdravila direktorica TZ Magdalena Medar Ujdur.

 Politika

Osnovan Socijaldemokratski forum seniora grada Metkovića

Metković, 6.6.2015. - Osnivačka konvencija Socijaldemokratskog foruma seniora grada Metkovića održana je 6. lipnja 2015. godine u Zgradi političkih stranaka u Metkoviću. Konvenciji je nazočio predsjednik Županijske organizacije Socijaldemokratskog foruma seniora Tomislav Brnas.

 Rukomet

Velik, veći, Ivano

Metković, 6.6.2015. - Bila je jesen 2000. ili proljeće 2001. Naši su rukometaši u Splitu igrali protiv istoimenoga rukometnog kluba. Tadašnji RK Metković Jambo došao je u Split s respektabilnom ekipom koja je sezonu prije osvojila Kup EHF-a i bilo je jasno da se od naših očekuje samo pobjeda. Tako je i bilo, ali ne bez muke, a muku im je zadavao dvadesetdvogodišnji mladić koji je na terenu izvodio pokrete do tada neviđene u rukometu. Pitao sam nekoga od upućenijih o kome je riječ i prvi sam put čuo za Ivana Balića.

 

 Poljoprivreda

Agencija donijela prve Odluke o dodjeli zakupa za poljoprivredno zemljište u Vrbovcima za koje saznajemo da neće biti konačne

Metković, 6.6.2015. - Nakon završenoga natječaja Agencija za poljoprivredno zemljište je 6. lipnja 2015. god. donijela Odluke o dodjeli zakupa za poljoprivredno zemljište na području Vrbovaca u vlasništvu RH. Odluke su donesene sukladno Zakonu o poljoprivrednome zemljištu i pripadajućem pravilniku gdje su jasno navedeni bodovi za svaki kriterij koji se boduje.

 

 Gradske vijesti

Oboren rekord u posljednjoj epizodi 'MTKviza'

Metković, 6.6.2015. - Završena je prva sezona MTKviza koji je iz epizode u epizodu privlačio sve više natjecatelja, ali i gledatelja. Tako je na posljednjem ovosezonskom natjecanju u Galeriji GKS-a bilo rekordnih 18 ekipa.

 Poljoprivreda

Obavijest proizvođačima mandarina!

Metković, 5.6.2015. - Redovitim pregledom nasada mandarina  nakon cvatnje uočena je brojna populacija lisnih  i štitastih uši  na novoizraslim dijelovima. Navedeni štetnici izlučuju mednu rosu na koju se naseljavaju gljive čađavice.

 Ugostiteljstvo

Picerija Milano radi normalno

Metković, 5.6.2015. - Danas iza podne zatekli smo pred Picerijom Milano učenike OŠ Srinjine (Splitsko-dalmatinska županija) kojih je šezdesetak u naš grad došlo na ekskurziju pa su u toj popularnoj piceriji imali ručak. Svakako veseli da je nakon prekjučerašnjega akcidenta s dimnjakom taj ugostiteljski objekt osposobljen u rekordnome roku.

 Metković 600

Procesija Srca Isusova

Metković, 5.6.2015. - Zabilježili smo jučerašnje tijelovske procesije, a vjerojatno se ne zna da je nekada u Metkoviću procesija bila i na blagdan Presvetoga Srca Isusova koji se slavi u drugi petak nakon Tijelova. Donosimo staru fotografiju što ju nam je ustupila Ivana Baće, na čijoj poleđini piše „Procesija Srca Isusova“ te dva (kriva) nadnevka iz 1940. godine.

 Rasprava

Izazovi projektnog izvještavanja

Metković, 5.6.2015. - U sklopu Programa STEP udruga MI iz Splita i DEŠA Dubrovnik u ponedjeljak 8. lipnja od 17 sati u Galeriji Gradskog kulturnog središta Metković održat će raspravu o Izazovima projektnog izvještavanja tijekom koje će iznijeti probleme s kojima se susreću prilikom izrade izvještaja donatorima. U raspravi će sudjelovati Slobodan Škopelja, Nives Ivelja, Jany Hansal i drugi.

 Projekti

Mogu li u Pločama jahte zamijeniti ugljen?

Metković, 5.6.2015. - Sinoć je u Narodnoj knjižnici Ploče predstavljen projekt Mega suhi vez, najvećem na Mediteranu za zimovanje jahti i sličnih plovila, kojim se nudi alternativa sadašnjim lučkim djelatnostima temeljenima mahom na pretovaru ugljena koji praši Ploče, ali i ostatak doline Neretve jer se transportira željeznicom. Pogodite zašto u noćnim satima.

 

 Vjerski život

Tijelovske procesije u Metkoviću

Metković, 5.6.2015. - Jučer su u Metkovskim župama nakon večernjih misa održane tijelovske procesije u kojima je sudjelovalo više tisuća vjernika. Mi smo popratili procesije u župama sv. Ilije Proroka i sv. Nikole Biskupa, a misu i procesiju u vidonjskoj Župi Gospe Snježne pogledajte na portalu vidonjac.com

 

 Naši u svijetu

Paula Klak studentska prvakinja SAD-a u osmercu

Metković, 4.6.2015. - Koncem prošle godine pisali smo o mladoj veslačici metkovskih korijena Pauli Klak koja je otišla u SAD gdje studira i vesla za svoje sveučilište. Nakon uspjeha u Bostonu prije nekoliko dana stigao je još veći – prvo mjesto u osmercu na Državnom prvenstvu NCAA Championship Regatta koje se posljednja tri dana svibnja održavalo u Sacramentu.

 Poziv

Sastanak sa stanovnicima Industrijske

Metković, 4.6.2015. - Gradska uprava poziva građane Industrijske ulice na sastanak koji će se održati u Zgradi političkih stranaka u petak, 5. lipnja u 19 sati, kako bi ih upoznao s time što je Grad učinio da bi se riješio njihov problem s opskrbom plinom.

 

 Rukomet

Brozović potpisao za HSV

Metković, 4.6.2015. - Metkovac Ilija Brozović i službeno je postao novim članom njemačkoga HSV-a. Nakon potpisivanja ugovora zahvalio je vjernim navijačima kojih je do sada 1500 kupilo ulaznice za sljedeću natjecateljsku sezonu.

 

 Internet

Metković ima dvije internetske usluge
Uz super povoljan 'Metkom Internet' po gradu već mjesecima rade besplatni 'hotspotovi'

Metković, 3.6.2015. - Posljednjih smo dana pisali o Metkom internetu, najpovoljnijem komercijalnom internetu u Hrvatskoj, što ga odnedavno nudi gradska tvrtka Metković razvoj. Osim toga, već šest mjeseci u gradu je na pet lokacija moguće spojiti se na besplatan internet – hotspot mrežu koju dnevno koristi između 50 i 100 naših sugrađana i gostiju grada.

 

 Požar

Zapalio se dimnjak Picerije 'Milano'

Metković, 3.6.2015. - Zbog masnoće u dimnjaku roštilja u Piceriji Milano došlo je do zapaljenja pa su malo prije 13 sati intervenirali vatrogasci JVP Metković koji su već oko 13.15 lokalizirali požar.

 Zanimljivosti

Kad kaktusi cvjetaju

Metković, 3.6.2015. - Prenosimo vijest koju su donijeli portali likemetkovic.hr i dnevnik.hr. Riječ je o dvorištu gđe Kate Repeše u Metkoviću u kojemu su na jedan dan procvjetali kaktusi.

 

 Izbori

Rezultati izbora za članove vijeća srpske nacionalne manjine u Gradu Metkoviću

Metković, 3.6.2015. - Gradsko izborno povjerenstvo Grada Metkovića, nakon izbora za članove vijeća i predstavnike nacionalnih manjina u jedinicama lokalne i područne (regionalne) samouprave provedenih 31. svibnja 2015.,utvrdilo je i objavilo rezultate izbora za članove vijeća srpske nacionalne manjine u Gradu Metkoviću.

 

 Internet

‘Metkom internet’ najpovoljniji u Hrvatskoj

Metković, 2.6.2015. - Tvrtka Metković razvoj d.o.o. objavila je da su započeli primati zahtjeve za priključkom na svoju uslugu gradskog interneta pod nazivom Metkom Internet koja je trenutno najpovoljnija u Hrvatskoj.

 

 Poziv

Uskočite u posljednji vlak za POS stanove u Metkoviću

Metković, 2.6.2015. - Svi građani zainteresirani za kupnju stana u višestambenoj zgradi putem Programa poticajne stanogradnje moraju ispuniti anketu najdalje do 10. lipnja 2015. U slučaju maloga broja zainteresiranih APN će odustati od gradnje zgrade u Metkoviću s izrazito povoljnom cijenom stanova i niskom kamatnom stopom na stambeni kredit (kredit na 30 godina s počekom od godinu dana, kamatna stopa od 2,8% - 3,8%).

 Maraton lađa

Bandić primio lađare UL 'Crni put'

Metković, 1.6.2015. - Nakon što su u, kako smo je nazvali, zmajskoj lađi zavladali Jarunom, lađare UL Crni put primio je zagrebački gradonačelnik Milan Bandić. Bila je to prigoda da mu metkovski lađari uz dar zahvale na potpori koju im je Grad Zagreb pružio prošle godine kada su postali prvacima Maratona lađa na Neretvi.
Foto: UL 'Crni put'

 

 Kino

Metkovci bi u kino najradije četvrtkom

Metković, 1.6.2015. - Tri mjeseca nakon što je u Metkoviću obnovljena kinoprikazivačka djelatnost, pokušali smo putem ankete doznati koji je dan u tjednu Metkovcima i njihovim susjedima koji posjećuju ove stranice najmanje pogodan za posjet kinu. Gotovo dvije trećine odgovorilo je da je to ponedjeljak, a najpoželjnijim danom pokazao se četvrtak pa srijeda i petak.

 

 Internet

Proradio gradski bežični internet

Metković, 1.6.2015. - Danas je u rad i službeno pušten Metkom internet, bežični gradski internet koji uz neograničen (flat) promet nudi dva paketa za fizičke i tri paketa za pravne osobe, s time da zahtjevniji korisnici uz malu doplatu mogu imati dvostruku brzinu otpreme (upload) podataka.

 Obljetnice

Turnir u bućanju '20 godina pobjede'

Metković, 1.6.2015. - Proslavu Dana Udruge veterani IV. gardijske brigade i prijatelji proveli su druženjem u Borovcima u kojima su u ugodnu ambijentu odigrali turnir u bućanju pod nazivom 20 godina pobjede .

 Obljetnice

Obilježena obljetnica osnutka A satnije ZNG-a i Dan Udruge veterana

Metković, 1.6.2015. - Povodom 1. lipnja, 24. obljetnice osnutka A satnije ZNG-a u Metkoviću i Dana Udruge veterana IV. gardijske brigade – podružnice DNŽ, jučer su pred Spomenikom metkovskim braniteljima poginulima u Domovinskome ratu položeni vijenci i zapaljene svijeće.

 Šport

Kadetkinjama ŽNK Neretva uručen pehar pobjednica I. HRLŽ jug

Metković, 1.6.2015. - Kadetkinjama Ženskog nogometnog kluba Neretva jučer je na Igralištu Iza Vage dodijeljen pehar za osvojeno prvo mjesto u I. HNLŽ – jug. Bilo je to nakon što su u utakmici 12. kola s visokih 6:0 pobijedile vršnjakinje iz ŽNK Split.

 Policija

Osumnjičen za tri krađe na području Metkovića

Metković, 1.6.2015. - Dovršenim kriminalističkim istraživanjem policijskih službenika Policijske postaje Metković 27-godišnjak se sumnjiči za tri kaznena djela krađe počinjene u ranim jutarnjim satima u petak, 29. svibnja na području Metkovića.

 

Vijesti iz 6. 2015.
ukupno 103

Upis u vrtić produžen još ovaj tjedan

Metkovke u vrhu izvrsnosti

Metkovci se relaksirali u Lici

Protupravno prisvojila oko 160 tisuća kuna

Veterani Neretvanskoga gusara treći u Omišlju

Izvučeni parovi za Memorijalni malonogometni turnir 'Eugen Erjauc'

Metkovski glazbari uveličali potomsko slavlje

Još samo sutra upis u Dječji vrtić Metković

Drnišani prikazali visok umjetnički domet

65 godina folklora u Metkoviću

Sajam rabljenih školskih udžbenika

Obavijest o izborima za članove vijeća mjesnih odbora i obrasci potrebni za kandidiranje

Darujte, razmijenite ili prodajte rabljene udžbenike

Molitvom, vijencima i svijećama obilježen Dan državnosti

RK Jerkovcu prvo mjesto na turniru u Mostaru

Izbori za mjesne odbore 26. srpnja

Palo 39 litra kiše

Mladi aktivisti na radionicama o volontiranju i stjecanju novih vještina

Ne gasne stari običaj

Promjena u satnici radionice

Razmjena udžbenika u OŠ don M. PAvlinovića

Velika riva prije pola stoljeća

Uz Neretvu, niz Neretvu

Mogući manji poremećaji u odvozu otpada

Gradonačelnik sa suradnicima položio vijenac pred spomenikom u parku

Metkovski biciklisti na izvoru Cetine

Pusti da ti leut svira

Članovi metkovskoga SDP-a odali počast žrtvama fašističkoga terora

'Street jam' Versa u Športskoj

Glazbeni doček ljeta

'Zažapska onomastika' u Dubrovniku

Volontiraj – učini svoj svijet boljim

Umrežimo se protiv korupcije

Vijenac i svijeće u spomen na Stjepana Radića i lipanjske žrtve

Razmjena udžbenika u OŠ Stjepana Radića

Djevojčice RK Jerkovac osvojile turnir u Čapljini

Mali folkloraši pokazali što su naučili od prošle jeseni

'Iz mržnje prema vjeri' – istina o tome kako su ubijeni hercegovački franjevci

Susjedi koji to ne mogu biti

Veslačima još tri medalje

Za OB Dubrovnik prikupljeno 39 doza krvi

Poznati ovogodišnji dobitnici nagrada Grada Metkovića

Djevojčice RK 'Jerkovac' županijske prvakinje

Četvrtaši se oprostili od učiteljica, a osmaši od škole

Metkovsko ljeto 2015.

Traži se najbolji mladi poljoprivrednik u Hrvatskoj

Izgleda da naši komarci ne vole smeđi šećer i kvasac

Danas im je 21 i 25 godina

Ljetna 'idila'

Ljetno radno vrijeme policije

'Zažapska onomastika' u Dubrovniku

Mala zelena gusjenica oduševila najmlađe

Gledatelji 'Nedjeljom u 2' Petrova ocijenili s 9,19

Metkovci hodočastili Svetištu sv. Ante na Repu

Metkovski vespaši otputovali na najveće druženje vespaša u povijesti

Proslava Dana OŠ Stjepana Radića

Metkovski folkloraši nastupili u čast FD 'Šaltin' iz Hvara

Tradicionalni ljetni koncert školskih zborova

Može i po bontonu

Zbog neodgovornih neplatiša u Industrijskoj upitna daljnja opskrba plinom

Tajni donatori platili 125 milijuna dolara osporavateljima klimatskih promjena

Obavijest maslinarima:
Započeo intenzivan ulov 2. generacije maslinina moljca

Župan Dobroslavić nagradio državne prvake

Udružite se, pobijedite suludu birokraciju i povucite novac iz fondova

Mali glazbenici pokazali što su naučili

Radionica izrade povijesnih kostima

Puljić se na Jarunu ogledao s najboljima

Umro akademik Babić

Uređena dva dječja igrališta

50, 40, 20 – vikend maturalnih obljetnica

Industrijskoj voda stiže u 13 sati

Audicija za Glas Neretve 2015

Dubrovčanima međunarodni kadetski košarkaški turnir u Metkoviću

Odluka Agencije o dodijeli poljoprivrednoga zemljišta u Vrbovcima

Na penale im izmaklo treće mjesto, ali ne i pehar za 'Fair play'

Slučaj 'Industrijska'
Onima koji ne žele plin Grad će pomoći oko ugradnje ventila

Akcija 'Perunika'
Dodijeljena priznanja i nagrade za najljepše vrtove

Osnovan Socijaldemokratski forum seniora grada Metkovića

Velik, veći, Ivano

Agencija donijela prve Odluke o dodjeli zakupa za poljoprivredno zemljište u Vrbovcima za koje saznajemo da neće biti konačne

Oboren rekord u posljednjoj epizodi 'MTKviza'

Obavijest proizvođačima mandarina!

Picerija Milano radi normalno

Procesija Srca Isusova

Izazovi projektnog izvještavanja

Mogu li u Pločama jahte zamijeniti ugljen?

Tijelovske procesije u Metkoviću

Paula Klak studentska prvakinja SAD-a u osmercu

Sastanak sa stanovnicima Industrijske

Brozović potpisao za HSV

Metković ima dvije internetske usluge
Uz super povoljan 'Metkom Internet' po gradu već mjesecima rade besplatni 'hotspotovi'

Zapalio se dimnjak Picerije 'Milano'

Kad kaktusi cvjetaju

Rezultati izbora za članove vijeća srpske nacionalne manjine u Gradu Metkoviću

‘Metkom internet’ najpovoljniji u Hrvatskoj

Uskočite u posljednji vlak za POS stanove u Metkoviću

Bandić primio lađare UL 'Crni put'

Metkovci bi u kino najradije četvrtkom

Proradio gradski bežični internet

Turnir u bućanju '20 godina pobjede'

Obilježena obljetnica osnutka A satnije ZNG-a i Dan Udruge veterana

Kadetkinjama ŽNK Neretva uručen pehar pobjednica I. HRLŽ jug

Osumnjičen za tri krađe na području Metkovića

Tražite u vijestima

 

Kalendar

2020

 12   11   10   09   08   07   06   05   04   03   02   01 


2019

 12   11   10   09   08   07   06   05   04   03   02   01 


2018

 12   11   10   09   08   07   06   05   04   03   02   01 


2017

 12   11   10   09   08   07   06   05   04   03   02   01 


2016

 12   11   10   09   08   07   06   05   04   03   02   01 


2015

 12   11   10   09   08   07   06   05   04   03   02   01 


2014

 12   11   10   09   08   07   06   05   04   03   02   01 


2013

 12   11   10   09   08   07   06   05   04   03   02   01 


2012

 12   11   10   09   08   07   06   05   04   03   02   01 


2011

 12   11   10   09   08   07   06   05   04   03   02   01 


2010

 12   11   10   09   08   07   06   05   04   03   02   01 


2009

 12   11   10   09   08   07   06   05   04   03   02   01 


2008

 12   11   10   09   08   07   06   05   04   03   02   01 


2007

 12   11   10   09   08   07   06   05   04   03   02   01 


2006

 12   11   10   09   08   07   06   05   04   03   02   01 


2005

 12   11   10   09   08   07   06   05   04   03   02   01 


2004

 12   11   10   09   08   07   06   05   04   03   02   01 


2003

 12   11   10   09   08   07   05   04   03   02   01