-913

Nije namijenjeno rješavanju problema kao što su:

- problematično ponašanje pojedinaca, nesporazumi sa
  susjedima i/ili bilo kojom skupinom ljudi

- bilo kakva hitna intervencija (poplava u stanu i sl.)

- psi koji ometaju lavežom ili nisu na uzici ili nemaju brnjicu

- požari, zagađenja zraka i vode

- buka

- prijedlozi za postavljanje novih posuda za otpad, novih
  rasvjetnih tijela, semafora i slično

- žalbe na rad gradskih tijela ili bilo kojih tijela javne uprave

- bespravna gradnja

- divljanje po cestama, konzumiranje droga, javna opijanja,
  nasilje nad životinjama, preprodaja i sl.

Za to postoje nadležna tijela kojima se uvijek možete obratiti.

SLUŽBENA STRANICA

POGLEDAJTE

POPIS ULICA

GRAD METKOVIĆ

TISAK

OSMRTNICE

KONTAKT

Vijesti

arhiv vijesti

 Obrazovanje

Nacionalni ispiti

Metković, 31.5.2007. - Školska godina je pri kraju pa je obrazovanje nešto zastupljenije u vijestima ovih dana. Jučer i danas u dvije metkovske srednje škole učenici su polagali nacionalne ispite.

 Poljoprivreda

Sezona mrkve

Metković, 31.5.2007. -
Provezete li se ovih dana donjoneretvanskim poljima neće vam promaknuti da je berba mrkve u punom jeku.

 Obrazovanje

Studenti na terenskoj nastavi u dolini Neretve

Metković, 31.5.2007. - Otkako je nedavno otvoren Arheološki muzej Narona privlači sve više posjetitelja. Danas smo u njemu zatekli studente zagrebačkog PMF-a odsjeci geografija, geologija i povijesna geologija (ako smo dobro shvatili).

 Obrazovanje

Naroni i Mogorjelu u pohode

Metković, 28.5.2007. - Posjetiti Mogorjelo kod Čapljine, u okviru nastave latinskoga jezika, metkovskim gimnazijalcima znači rastanak sa jednim od najtežih predmeta s kojim je nemali broj njih imao prilično muke. U subotu su drugaši pod ravnanjem prof. Radoslava Dodiga obišli taj antički lokalitet, na terenu upotpunjujući stečena znanja.

 Rukomet

Riječanke pobjednice rukometnog turnira

Metković, 28.5.2007. - Šesti rukometni Spomen turnir za mlađe kadetkinje rođene 1990. i mlađe, što se prošli vikend igrao u Gradskoj športskoj dvorani, osvojila je ekipa ŽRK Orijent Presoflex iz Rijeke sa 4 osvojena boda.

 Gradske vijesti

Izbori za Vijeća mjesnih odbora

Metković, 27.5.2007. - Na izborima za članove Vijeća mjesnih odbora grada Metkovića danas od 8 do 16 sati glasovalo je ukupno 3.162 građana na šest biračkih mjesta. To čini 23 % od ukupnog broja upisanih birača. HDZ, Nezavisna lista i SDP su se kandidirale u MO Centar i MO Sv. Nikola, Vid i Prud birali su između HDZ-a i Nezavisne liste, a Dubravica i Glušci mogli su zaokružiti samo Nezavisnu listu. Konačni neslužbeni rezultati su sljedeći:

 Šport

Četvrti put županijski prvaci

Metković, 27.5.2007. - Četvrti put županijski prvaci
Mlađi kadeti NK Neretve u kategoriji U-14 (do 14 godina) pobjedom od 6:0 protiv NK Konavljanina jučer su i službeno postali prvaci Županije. Osvajanjem Županijske lige, po četvrti put u pet godina,  koliko ih vodi trener Bariša Majić, borit će se za titulu prvaka Dalmacije, što znači da su uz Hajduk, Šibenik i Zadar četvrti u Dalmaciji u svojoj kategoriji.

 Koncert

Završen peti ciklus HGSM

Metković, 27.5.2007. - Kao i nekoliko proteklih godina, osmi koncert iz serije koncerata, što je organizira Hrvatska glazbena scena mladih, održao je pijanist Krešimir Popović. Slušateljima u atriju OŠ Stjepana Radića predstavio se djelima Frédérica Chopina i Johannesa Brahmsa. Time je završen peti ciklus koncerata Hrvatske glazbene scene mladih.

 

 Šport

Osvijetljeno igralište u Prudu

Metković, 27.5.2007. - U petak, točno u 21 sat, upalili su se reflektori na igralištu malih sportova u Prudskoj dragi. Time su mladi Pruđani dobili mogućnost baviti se sportom u večernjim satima kada padnu vrućine.

 Tradicija

Maturalne zabave Gimnazije i Srednje škole

Metković, 26.5.2007. - Sinoć su u Metkoviću obje srednje škole održale svoje maturalne zabave. Mi smo otišli na njih i snimili nekoliko fotografija.

 Izbori

Sutra izbori za Mjesne odbore

Metković, 26.5.2007. - Da i izbori za Mjesne odbore imaju svoju težinu svjedoče nam brojni plakati koji su jutros osvanuli na svim „raspoloživim“ prostorima za plakatiranje. Prva je sa materijalima izašla Nezavisna lista okupljena oko gradonačelnika Stipe Gabrića Jambe, a noćas su aktivisti HDZ-a grad preplavili plakatima, uglavnom pazeći da ne skidaju Jambine plakate nego ga stavljajući u svojevrsno okruženje. Tako su nastale pomalo neobične vizualne impresije tipa „Birajte Jambu, glasujte za HDZ“, jer su na plakatima, gledano iz daljine, najuočljiviji Jambin lik i krupnom slovima ispisano HDZ.

 Folklor

„Kraluš“ iz Stupnika u GKS-u

Metković, 25.5.2007. - Izgleda da je svibanj tradicionalno mjesec folklora u Metkoviću. Tako će se u subotu, 26. svibnja s početkom u 20 sati u Gradskom kulturnom središtu Metković održati koncert KUD-a „Kraluš“ iz Stupnika.

 Turizam

Američki turisti na biciklima u Metkoviću

Metković, 25.5.2007. - Jučer je u Metković na biciklima doputovala skupina Amerikanaca koji su prije desetak dana krenuli iz Šibenika, a odredište im je Dubrovnik.

 Rukomet

Još jedna rukometna fešta

Metković, 24.5.2007. - Danas smo u gradu zatekli skupinu mladih rukometašica koje su stigle u Metković na 6. rukometni spomen turnir. Radi se o ženskoj Reprezentaciji Hrvatske, godište '92. i mlađe.

 Obrazovanje

280 od 380 gimnazijalaca na natjecanjima

Metković, 24.5.2007. - Bliži se (napokon) kraj nastave i pomalo se sređuju računi. Iz Gimnazije Metković jučer su nas pozvali kako bi nam predstavili učenike koji su na raznim natjecanjima tijekom ove školske godine branili boje svoje škole i grada.

 Iz Poglavarstva

Još 36 beba dobilo darove

Metković, 22.5.2007. - Danas je metkovski gradonačelnik Stipo Gabrić Jambo roditeljima 36 novorođenih beba, u skladu s odlukom grada Metkovića o daru za svako novorođeno dijete čiji roditelji imaju prebivalište na području grada i prigradskih naselja, uručio darove.

 Akcija

Cvjetić za moj Metković

Metković, 22.5.2007. - Jutros smo učenike 1. A razreda OŠ Stjepana Radića zatekli kako s učiteljicom Anom Barbir sade cvijeće u arle na križanju ulica Matice hrvatske i Ante Starčevića.

 Izložba

Ornitološka zbirka u Mimari

Metković, 22.5.2007. - Izložbom u muzeju Mimara u Zagrebu 18. svibnja završila je 12. akcija Sekcije muzejskih pedagoga za kulturnu akciju Hrvatskog muzejskog društva. Na izložbi je sudjelovala i Ornitološka zbirka Metković.

 Obrazovanje

Matematičari Gimnazije prvi u Istri

Metković, 22.5.2007. - U Puli je 18. svibnja održano ekipno matematičko natjecanje „Otvoreno prvenstvo Istre“. Gimnazija Metković na natjecanju je sudjelovala prvi put i odmah osvojila prvo mjesto u skupini gimnazija.

 Ekologija

Poziv za sudjelovanje na trening radionici

Metković, 21.5.2007. -   Europski centar za zaštitu prirode (ECNC) u suradnji s Državnim zavodom za zaštitu prirode provodi projekt „Komunikacija u zaštiti prirode: institucionalno jačanje i pilot projekti u Hrvatskoj i Makedoniji“.

 Mediji

Lakomo poglavarstvo

Metković, 21.5.2007. - Muzej Narona otvoren je bez slavne Livijine statue, kojoj je Grad Opuzen drugi put odrubio glavu i takvu obezglavljenu gurnuo u »zagrljaj« hrvatskom kralju Tomislavu, na svoju sramotu, ali i na sramotu Hrvatske. Cijeli tekst >>

 

 Narona

„Prijatelji arheolgije“ prvi posjetitelji muzeja

Metković, 20.5.2007. - U organizaciji Turističke zajednice grada Metkovića danas je muzej posjetilo društvo „Prijatelji arheologije“ koje je predvodio Edward Bader, profesor arheologije na američkom sveučilištu „St. Thomas“ iz Houstona u Texasu.

 Zanimljivosti

Maturanska „Quadrille dance“ parada

Metković, 20.5.2007. - Za razliku od prošle godine, ovoga petka je više od 200 maturanata na parkiralištu ispred Mercatora sinkronizirano otplesalo maturantsku četvorku.

 Narona

Svečano otvaranje Muzeja Narona

Metković, 19.5.2007. - 18. svibnja, u poslijepodnevnim satima, u Vidu kraj Metkovića premijer Ivo Sanader javnosti otvorio vrata Arheološkog Muzeja Narona

 

 Fotografija

Slike iz Neretve

Metković, 18.5.2007. - Putujući ovih dana na mjesta raznih događanja dolazili smo u situacije snimiti neke motive koji nisu bili izravno vezani za sam događaj. Da nam ne bi „propali“ objavljujemo ih ovdje.

 Narona

Dan-1

Metković, 17.5.2007. - Od prve zajedničke fotografije koju smo 20. rujna 2002. načinili u depou Arheološkog muzeja Split, preko prvog prikazivanja javnosti 4. svibnja 2004. na izložbi „Splitska siesta naronskih careva“ u Splitu ova „obezglavljena ekipa“ proputovala je mnoge europske metropole demonstrirajući nekadašnji naronitanski sjaj. Evo ih noć prije Svjetskog dana muzeja kada će Arheološki muzej Narona biti svečano otvoren.

 Vjerski život

Nadbiskup Jurić proslavio dvije obljetnice

Metković, 17.5.2007. - Velikim slavljem u Desnama, prvom mjestu svog svećeničkog djelovanja, splitsko-makarski nadbiskup u miru msgr. Ante Jurić, proslavio je svoj 85. rođendan i 60 godina svećeničkog djelovanja.

 Narona

Klaudije vraćen u Naronu

Metković, 17.5.2007. - Kip Klaudijev, jednog od rodonačelnika Julijevsko-Klaudijevske dinastije kojoj pripadaju i ostali kipovi pronađeni u Vidu, stigao je jučer u Arheološki muzej Narona.

 Javni uvid

Proglašenje delte Neretve parkom prirode

Metković, 17.5.2007. - Ministarstvo kulture Republike Hrvatske objavilo je javni uvid u Prijedlog za proglašenje delte Neretve parkom prirode.

 Zanimljivosti

Maturanti opet u borbi za Guinnessov rekord

Metković, 16.5.2007. - Kao i dvije protekle godine u Metkoviću će se održati Quadrille dance parade, maturantski plesni projekt u kojem se iz godine u godinu udružuju maturanti nekoliko država kako bi oborili Guinnessov rekord u najvećoj plesnoj disciplini na svijetu - sinkroniziranom plesanju četvorke (quadrille).

 Akcija

Marijani kućica bez prepreka

Metković, 16.5.2007. - Humanitarna akcija „Pomozimo Marijani“ koju je Udruga tjelesnih invalida Metković (UTIM) započela 5. listopada 2005. danas je, na Marijanin 19-ti rođendan, službeno završena svečanim otvaranjem kuće prilagođene potrebama invalidnih osoba.

 Obrazovanje

Učenicima se predstavile službe spašavanja

Metković, 15.5.2007. - U OŠ Stjepana Radića jučer je za učenike četvrtih razreda održan nastavni sat na kojem su im se predstavili djelatnici Javne vatrogasne postrojbe, Policijske postaje, Hitne medicinske pomoći te Gorske službe spašavanja.

 Iz Poglavarstva

Predočen godišnji obračun Proračuna

Metković, 14.5.2007. - Na današnjoj Sjednici Gradskog poglavarstva grada Metkovića predočen je godišnji obračun Proračuna grada Metkovića za 2006. Prema tom obračunu ukupni prihodi Grada iznosili su 26.934.280,98 kuna, a ukupni rashodi 29.393.004, 54 kune.

 Narona

Posljednje pripreme pred otvaranje

Metković, 14.5.2007. - U Muzeju Narone u Vidu užurbano se obavljaju stručni poslovi pred svečano otvaranje koje će biti na Međunarodni dan muzeja u petak, 18 svibnja.

 Rad udruga

Motoristi proslavili osnivanje kluba

Metković, 14.5.2007. - U subotu su do kasno u noć metkovski motoristi sa svojim gostima iz cijele Dalmacije i Bosne i Hercegovine slavili osnivanje Moto kluba „Narona“.

 Komentar

U što se prosu tolika molitva?

Metković, 13.5.2007. - Još jedan izuzetno skup, a glazbeno totalno irelevantan projekt završen je sinoć u Helsinkiju potpunim trijumfom Srbije. Bivše jugoslavenske republike složno su bivšoj sestri dodijelile po 12 bodova, pa su uz pomoć 12 bodova Austrije, Finske, Mađarske i Švicarske još jednom rekle povijesno NE bivšem sovjetskom lageru.

 Koncert

Bokeljska priča

Metković, 12.5.2007. - Od 11. do 13. svibnja u Dubrovniku i Metkoviću održavaju se „Dani Hrvata iz Boke Kotorske - Bokeljska priča“. Tako je sinoć je u Gradskoj dvorani Metković održan humanitarni koncert pod nazivom „Od Boke do Slavonije hrvatska se pjesma čuje“.

 Gradske vijesti

Gosti iz Poljske u gradu

Metković, 12.5.2007. - Jučer je u službeni posjet Metkoviću stigla peteročlana delegacija poljskog grada Bolesławca donijevši pismo namjere njihova gradonačelnika o sklapanju prijateljstva između Bolesławca i Metkovića.

 Akcija

Mjerenje šećera i krvi i tlaka

Metković, 11.5.2007. - Nakom jučerašnje akcije darivanja krvi danas je Gradsko društvo Crvenog križa Metković izvelo još jednu akciju. U sklopu Tjedna Crvenog križa, a u suradnji s Udrugom dijabetičara Metković, organiziralo je akciju preventivnog mjerenja šećera i tlaka.

 Obrazovanje

U opasnosti niste sami

Metković, 11.5.2007. - Područni ured za zaštitu i spašavanje Dubrovnik (PUZS) provodi edukativni program „U opasnosti niste sami“ koji je namijenjen učenicima osnovnih škola.

 Folklor

Započela 23. smotra folklora

Metković, 11.5.2007. - Koncertom marijanskih i hodočasničkih pučkih pjesama sinoć su u crkvi Sv. Ilije započela prva događanja na 23. smotri folklora „ Na Neretvu misečina pala“.

 Narona

Mali Korčulani uranili osam dana

Metković, 10.5.2007. - Danas smo pred Muzejom Narone u Vidu zatekli skupinu učenika trećih i četvrtih razreda sa Korčule. U pratnji učiteljica i stručnog vodiča zastali su pred Muzejom u koji, nažalost, nisu mogli ući jer se otvara sljedećeg petka tj. 18. svibnja. No, mi smo privirili u Muzej i snimili nekoliko detalja.

 Turizam

Stigli prvi kupači

Blace, 10.5.2007. - Današnjih 29 ˚C u Metkoviću, a u Blacama možda koji stupanj više, bilo je više nego dovoljno za odlazak na plažu. Je li more hladno, nismo pitali.

 

 Akcija

Maturanti darovali krv

Metković, 10.5.2007. - Danas je u prostorijama Srednje škole Metković održana akcija „Darujte krv. Poklonite osmijeh.“ na koju su se odazvali maturanti Srednje škole i Gimnazije Metković.

 Narona

Započela izgradnja parkirališta

Metković, 7.5.2007. - Na lijevoj obali Norina, neposredno pred mostom na ulazu u Vid, prije nekoliko dana započela je izgradnja parkirališta za autobuse i osobna vozila posjetitelja novoizgrađenog Muzeja Narona što bi se trebao otvoriti 18. svibnja.

 Turizam

Košenje Norina

Vid, 7.5.2007. - Da i rijeku treba kositi potvrđuje ova fotografija sa Norina u Vidu. Kako se izrasle riječne trave ne bi uplitale u propelere vanbrodskih motora na lađama plovni put Norinom treba povremeno održavati podvodnom košnjom.

 

 Promet

Otkačila se prikolica i udarila u automobil

Metković, 7.5.2007. - Lakša prometna nezgoda dogodila se danas na Lučkome mostu kada se sa osobnog automobila otkačila prikolica i udarila u vozilo koje je dolazilo u susret. Na svu sreću, osim materijalne štete, nije bilo povrijeđenih pa je promet uspostavljen nakon petnaestak minuta.

 

 Gradske vijesti

Vatrogasci proslavili Sv. Florijana

Metković, 4.5.2007. - Ovogodišnje obilježavanje Sv. Florijana djelatnici JVP Metković započeli su na Gradskom groblju Sv. Ivana u Metkoviću polaganjem vijenaca za preminule djelatnike postrojbe. Poslije toga su uz uključene svjetlosne i zvučne signale gradskim ulicama održali mimohod vozila koji je završio u krugu postrojbe gdje je izvedena pokazna vatrogasna vježba.

 Obrazovanje

Metkovcu prestižna nagrada

Metković, 4.5.2007. - Šestero studenata Pravnog fakulteta u Zagrebu, među kojima je bio i Metkovac Marko Lovrić, osvojilo je drugo mjesto u usmenom dijelu međunarodnog studentskog natjecanja iz trgovačkog i arbitražnog prava koje se nedavno održalo u Beču. Na natjecanju je sudjelovalo 178 timova najpoznatijih svjetskih pravnih fakulteta iz 53 zemlje.

 Izložba

Pasteli fra Petra Perice Vidića

Metković, 3.5.2007. - Večeras je u organizaciji metkovskog Ogranka Matice hrvatske u Galeriji Gradskog kulturnog središta otvorena izložba slika fra Petra Perice Vidića na kojoj se autor pristavio sa trideset pastela. Izložba ostaje otvorena do 23. svibnja 2007.

 

 Folklor

81 skupina na 23. smotri folklora

Metković, 2.5.2007. - Središnji dio 23. smotre folklora „Na Neretvu misečina pala“ održat će se od 10. do 13. svibnja kada će u folklornom program nastupiti 81 skupina. Program započinje u četvrtak, 10. svibnja sedmim po redu koncertom Marijanskih pučkih pjesama u crkvi Sv. Ilije.

 Rukomet

Podravci Završnica turnira u Metkoviću

Metković, 1.5.2007. - Četiri protekla dana Metković je opet bio zanimljiv rukometnoj javnosti. Danas su odigrane posljednje utakmice Završnice 1. hrvatske mlađe kadetske rukometne lige za žene, u kojoj igraju djevojčice rođene 1992. i mlađe. Državne prvakinje postale su mlade rukometašice Podravke koje su tako prekinule trogodišnju dominaciju metkovskih klubova.

 Zdravstvo

Skup dubrovačkih liječnika u Metkoviću

Metković, 1.5.2007. - U Zgradi političkih stranaka u Metkoviću održana je Redovna godišnja skupština Hrvatskog liječničkog zbora, Podružnica Dubrovnik. Skupština je po prvi put održana izvan Dubrovnika, a pozvani su i ostali kolege iz županijskih zdravstvenih ustanova kako međusobno družili i upoznavali izvan radnog mjesta.

 Tradicija

Prvi svibanj maj

Metković, 1.5.2007. - Dva su praznika u nekadašnjem sustavu slavljena po dva dana, vjerojatno i u nakani da jednom, kada i posljednja nepismena baba shvati da Boga nema, zamijene Božić i Uskrs. Prvi je bio 29. novembar, vrijeme rezervirano za klanje gudina, a drugi 1. maj koji bi počinjao zornicom i odlaskom na izlet u prirodu uz obveznu janjetinu i dijeljenje besplatnih porcija graha.

 

Vijesti iz 5. 2007.
ukupno 54

Nacionalni ispiti

Sezona mrkve

Studenti na terenskoj nastavi u dolini Neretve

Naroni i Mogorjelu u pohode

Riječanke pobjednice rukometnog turnira

Izbori za Vijeća mjesnih odbora

Četvrti put županijski prvaci

Završen peti ciklus HGSM

Osvijetljeno igralište u Prudu

Maturalne zabave Gimnazije i Srednje škole

Sutra izbori za Mjesne odbore

„Kraluš“ iz Stupnika u GKS-u

Američki turisti na biciklima u Metkoviću

Još jedna rukometna fešta

280 od 380 gimnazijalaca na natjecanjima

Još 36 beba dobilo darove

Cvjetić za moj Metković

Ornitološka zbirka u Mimari

Matematičari Gimnazije prvi u Istri

Poziv za sudjelovanje na trening radionici

Lakomo poglavarstvo

„Prijatelji arheolgije“ prvi posjetitelji muzeja

Maturanska „Quadrille dance“ parada

Svečano otvaranje Muzeja Narona

Slike iz Neretve

Dan-1

Nadbiskup Jurić proslavio dvije obljetnice

Klaudije vraćen u Naronu

Proglašenje delte Neretve parkom prirode

Maturanti opet u borbi za Guinnessov rekord

Marijani kućica bez prepreka

Učenicima se predstavile službe spašavanja

Predočen godišnji obračun Proračuna

Posljednje pripreme pred otvaranje

Motoristi proslavili osnivanje kluba

U što se prosu tolika molitva?

Bokeljska priča

Gosti iz Poljske u gradu

Mjerenje šećera i krvi i tlaka

U opasnosti niste sami

Započela 23. smotra folklora

Mali Korčulani uranili osam dana

Stigli prvi kupači

Maturanti darovali krv

Započela izgradnja parkirališta

Košenje Norina

Otkačila se prikolica i udarila u automobil

Vatrogasci proslavili Sv. Florijana

Metkovcu prestižna nagrada

Pasteli fra Petra Perice Vidića

81 skupina na 23. smotri folklora

Podravci Završnica turnira u Metkoviću

Skup dubrovačkih liječnika u Metkoviću

Prvi svibanj maj

Tražite u vijestima

 

Kalendar

2020

 12   11   10   09   08   07   06   05   04   03   02   01 


2019

 12   11   10   09   08   07   06   05   04   03   02   01 


2018

 12   11   10   09   08   07   06   05   04   03   02   01 


2017

 12   11   10   09   08   07   06   05   04   03   02   01 


2016

 12   11   10   09   08   07   06   05   04   03   02   01 


2015

 12   11   10   09   08   07   06   05   04   03   02   01 


2014

 12   11   10   09   08   07   06   05   04   03   02   01 


2013

 12   11   10   09   08   07   06   05   04   03   02   01 


2012

 12   11   10   09   08   07   06   05   04   03   02   01 


2011

 12   11   10   09   08   07   06   05   04   03   02   01 


2010

 12   11   10   09   08   07   06   05   04   03   02   01 


2009

 12   11   10   09   08   07   06   05   04   03   02   01 


2008

 12   11   10   09   08   07   06   05   04   03   02   01 


2007

 12   11   10   09   08   07   06   05   04   03   02   01 


2006

 12   11   10   09   08   07   06   05   04   03   02   01 


2005

 12   11   10   09   08   07   06   05   04   03   02   01 


2004

 12   11   10   09   08   07   06   05   04   03   02   01 


2003

 12   11   10   09   08   07   05   04   03   02   01