-913

Nije namijenjeno rješavanju problema kao što su:

- problematično ponašanje pojedinaca, nesporazumi sa
  susjedima i/ili bilo kojom skupinom ljudi

- bilo kakva hitna intervencija (poplava u stanu i sl.)

- psi koji ometaju lavežom ili nisu na uzici ili nemaju brnjicu

- požari, zagađenja zraka i vode

- buka

- prijedlozi za postavljanje novih posuda za otpad, novih
  rasvjetnih tijela, semafora i slično

- žalbe na rad gradskih tijela ili bilo kojih tijela javne uprave

- bespravna gradnja

- divljanje po cestama, konzumiranje droga, javna opijanja,
  nasilje nad životinjama, preprodaja i sl.

Za to postoje nadležna tijela kojima se uvijek možete obratiti.

SLUŽBENA STRANICA

POGLEDAJTE

POPIS ULICA

GRAD METKOVIĆ

TISAK

OSMRTNICE

KONTAKT

Vijesti

arhiv vijesti

 Radionica

Za bolje i sretnije zajedničko sutra

Metković, 31.10.2010. - Jučer je u Hotelu Narona u Metkoviću 2. edukativna radionica u sklopu projekta Za bolje i sretnije zajedničko sutra, koju provodi Udruga DOBRA, a koji je financiran kroz jednokratne potpore koje dodjeljuje Ministarstvo zdravstva i socijalne skrbi, Uprava za socijalnu skrb.

 Akcija

Neretvansko srce

Metković, 31.10.2010. - Sutra su Svi sveti, a u utorak dan sjećanja na naše mrtve. Stoga se na više mjesta po gradu mogu naći priručni štandovi kao što je ovaj na kojem članovi i volonteri Udruge osoba s invaliditetom iz Metkovića prodaju svijeće i cvjetne aranžmane koje su sami izradili. Dio je to akcije Neretvansko srce kojom se nastoji pomoći članovima Udruge i koja bi mogla prerasti u Fond za pomoć potrebnima u dolini Neretve.

 

 Predavanje

Kockanje?- Siguran gubitak!

Metković, 30.10.2010. - Metkovske župe Sv. Ilije i Sv. Nikole u suradnji s Udrugom Narenta sinoć su u metkovskom GKS-u za mlade organizirale predavanje Kockanje? - Siguran gubitak! na kojem je kao predavač nastupio mr. sc. don Boris Vidović, profesor psihologije na KBF-u u Splitu.

 Obrazovanje

Cambridge ESOL ispiti u Metkoviću

Metković, 29.10.2010. - U metkovskoj Gimnaziji nedavno je održana dodjela prvih diploma Cambridge ESOL (English for Speakers of Other Languages).

 Vrijeme

119 l kiše u samo dva dana

Metković, 28.10.2010. - Nakon obilatih kiša danas je bio prvi sunčan dan, iako nas je mimoišla najavljena jaka bura. Od motritelja meteorološke postaje Metković Dragana Tolića dobili smo informaciju da je tijekom samo dva dana u Metkoviću palo gotovo 120 l kiše po četvornome metru, no sva je sreća da se to nije dogodilo nakon dužega kišnog razdoblja pa nije bilo većih problema.

 

 Šport

Uspješni metkovski karataši

Metković, 28.10.2010. - Na nedavno održanom Međunarodnom karate turniru u Đakovu Zlatni dukatu Slavnije, na kojem je sudjelovalo 40 klubova s 333 natjecatelja, Vedran Ćupurdija iz KK Knez Domagoj osvojio je drugo mjesto u kategoriji mlađi kadeti +57 kg.

 Manifestacije

Zahvalnost za plodove zemlje

Metković, 27.10.2010. - I OŠ Stjepana Radića priključila se obilježavanju Dana kruha. Jučer je prigodnim programom izražena zahvalnost za plodove zemlje u čemu su svojom pjesmom, recitacijama, likovnim uratcima i izložbom kruha i peciva sudjelovali učenici te škole. Na kraju je fra Paviša Norac Kevo blagoslovio plodove zemlje i proizvode ljudskih ruka nastale iz njih.

 Rad udruga

Neretvanke od gline

Metković, 27.10.2010. - Kipar i profesor likovne umjetnosti Duje Jurković iz Rude kod Sinja jučer je u radionici Udruge osoba s invaliditetom Prijatelj održao još jednu radionicu oblikovanja u glini. Nakon što su se polaznici radionice prošli put upoznali s osnovama te tehnike oblikovanja sada su imali zahtjevniji zadatak.

 Šport

Nova uprava u NK Neretvi

Metković, 26.10.2010. - Sinoć je u Hotelu Narona održana Izborna skupština NK Neretva. Dosadašnji predsjednik Upravnog odbora Stipo Gabrić izabran je za predsjednika Skupštine, a za dopredsjednika je izabran Jurica Mijić. Novi predsjednik Upravnog odbora je Zoran Obšivač na čiji su prijedlog u Upravni odbor ušli Ivo Rodin – dopredsjednik, Ivan Vidović – drugi dopredsjednik, te članovi Frano Kovačević i Stipo Gabrić kao predsjednik Skupštine. U Nadzorni odbor izabrani su: Tonći Jerković, Ivica Brečić i Branko Gutić.

 Šport

Još jedan nes(p)retan poraz

Metković, 24.10.2010. - Košarkaši KK Metković ni u 3. kolu A2 lige – jug nisu uspjeli ubilježiti prve bodove. Prema gotovo istom scenariju nakon solidne igre ponovno im je ponestalo snage da u posljednjoj četvrtini kapitaliziraju sve ono što su do tada učinili.

 Priroda

Još nam samo treba saditi čaj

Metković, 24.10.2010. - Limun mjesečar popularno je i korisno stablo u mnogim našim vrtovima. Osim što daje zdrave žute plodove svojim stalnim cvjetanjem produžava i sezonu proizvodnje meda. Još samo u Neretvi trebamo početi saditi čaj i imamo sve za čaj s medom i limunom, a meda bi bilo i više uspijemo li "dresirati" i bumbare.

 Šport

Neretva i Neretvanac podijelili bodove

Metković, 23.10.2010. - Danas su na igralištu Iza Vage u susretu 12. kola 3. HNL – jug stari znanci Neretva i Neretvanac podijelili bodove odigravši 0:0.

 Tisak

37. broj Metkovskog vjesnika

Metković, 23.10.2010. - Iz tiska je izašao 37. broj Metkovskog vjesnika u kojem smo zabilježili većinu događaja u protekla tri tjedna. Oni koji do njega ne mogu neka posjete njegovo elektronsko izdanje, a mi sljedeći broj najavljujemo za 12. studenoga.

 

 Šport

Sjećanje na košarkaškoga Mozarta

Metković, 22.10.2010. - Da je među nama danas bi slavio 46. rođendan. Ovako nam ostaju samo sjećanja na šibenskoga klinca koji je živio košarku, možda kao nitko prije, a teško i poslije njega. Bilo je vrijednih i marljivih i prije i poslije njega, ali nitko s takvom dječačkom zaigranošću nije igrao i najteže utakmice. Mladi ga ne pamte, a starijima sjećanje blijedi. Osvježite ga ovdje uz izvrsnu pjesmu Josipe Lisac.

 

 Manifestacije

Dani kruha u metkovskim vrtićima

Metković, 22.10.2010. - Mališani iz Dječjeg centra Metković jučer su obilježili manifestaciju Dani kruha – dani zahvalnosti za plodove zemlje. Za tu prigodu mali su vrtićani zajedno sa svojim tetama i ostalim djelatnicima Centra pripremili prigodan program kojim su se zahvalili za darove prirode.

 Gradske vijesti

Milenijski skok u parku

Metković, 21.10.2010. - Današnji dan, a izgleda i nekoliko sljedećih, vrijeme je pravo ranojesensko. Stoga ni ne čudi da učiteljice, u okviru programa koji predviđa sate u prirodi, koriste tako lijepo vrijeme i djecu izvode u prirodu. Mi smo danas u Gradskom parku zatekli 1. c razred OŠ Stjepana Radića s učiteljicom Jelenom Bartulović koji nam je s „kola“ izveo malu ekshibiciju.

 

 Gradske vijesti

Hladno asfaltiranje

Metković, 21.10.2010. - Danas smo na Trgu kralja Tomislava naišli na demonstraciju krpanja manjih oštećenja asfaltne podloge jednom vrstom asfaltne smjese koja se na podlogu navlači hladnim postupkom.

 Promet

Na autocestu preko Pruda

Metković, 21.10.2010. - Prema neslužbenim informacijama u IGH je gotov Idejni projekt priključne ceste Metkovića na autocestu A1 koja bi do 1. lipnja 2011. trebala biti gotova do Maloga Prologa.

 Gradske vijesti

Vrtićani posjetili pekare

Metković, 19.10.2010. - U sklopu obilježavanja Dana kruha predškolci Dječjeg centra Metković sa svojim tetama posjetili su pekarnicu tvrtke Metkovka gdje su ih njeni djelatnici upoznali s procesom proizvodnje kruha i peciva. Naravno, djeci su ponudili i da kušaju različite pekarske proizvode.

 Internet

Još jedno metkovsko web sjedište

Metković, 19.10.2010. - Udruga osoba s invaliditetom Prijatelj iz Metkovića pokrenula je nedavno vlastitu internetsku stranicu. Na adresi www.uosim.hr mogu se naći različite informacije o djelovanju Udruge.

 

 Promet

Poginuo motociklist

Metković, 18.10.2010. - Jutros oko 6,30 u Ulici Zrinskih i Frankopana dogodila se teška prometna nesreća sa smrtnim posljedicama.

 Gradske vijesti

Hercegovačka uskoro prometna

Metković, 18.10.2010. - Radovi na glavnom kolektoru u Hercegovačkoj ulici odvijaju se prema planu. Do spoja s ulicom Vila Velebita ostalo je još tridesetak metara, nakon čega će kroz ulicu biti uspostavljen promet. Do tada još vrijedi obilazni smjer Pur Narone – Put Vida – Marka Marulića.

 

 Vjerski život

Papa 2011. i u Metkoviću?

Metković, 15.10.2010. - Prema pisanju Slobodne Dalmacije jedno od Papinih odredišta prilikom posjeta Hrvatskoj 2011. moglo bi biti i Metković.

 Gospodarstvo

Mirno ti more 'Sveti Liberane'

Metković, 15.10.2010. - Tvrtka GP Obšivač d.o.o. iz Metkovića kupila je od Mediteranske plovidbe Korčula brod m/t Zamošće koji je, prevozeći putnike i automobile, desetljećima plovio na liniji Orebić – Dominče na Korčuli.

 Zdravlje

Pješački pohod na Šibanicu

Metković, 15.10.2010. - Hrvatsko planinarsko društvo Gledavac iz Metkovića, povodom obilježavanja Svjetskog dana hodanja, poziva sve zainteresirane na Pješački pohod na Šibanicu koji će se održati danas (petak 15. listopada) u 15 sati. Okupljanje je na Trgu kralja Tomislava. Tenisice na noge, ruksak na leđa i uz druženje uživajte na čistom zraku.

 Obljetnice

40. godina mature 13. naraštaja Gimnazije

Metković, 15.10.2010. - Maturanti 13. naraštaja metkovske Gimnazije proslavili su 40. obljetnicu mature.

 Poljoprivreda

Anketa o navodnjavanju

Metković, 15.10.2010. - Za poljoprivredne proizvođače koji koriste poljoprivredno zemljište na području Koševo-Vrbovci jučer je upriličen sastanak na kojem je provedena anketa o njihovoj zainteresiranosti za uvođenje sustava navodnjavanja koji je dio pilot projekta navodnjavanja donje Neretve.

 Šport

NK Neretva – NK Primorac 1:1 (0:0)

Metković, 15.10.2010. - U sklopu 10. kola 3. HNL - jug na igralištu Iza Vage Neretva je pred oko 150 gledatelja u posljednjoj minuti susreta uspjela iščupati bod. Pri rezultatu 0:1 za Primorac, u gužvi ispred gola gostiju najbolje se snašao Milinković koji je s desetak metara preciznim udarcem postigao izjednačujući gol za Neretvu.

 Kazalište

Ježeva kućica

Metković, 14.10.2010. - Kazališna sezona započela je i najmlađima. U Gradskom kulturnom središtu Metković splitsko kazalište Licem u lice izvelo je lutkarsku predstavu Ježeva kućica za učenike nižih razreda OŠ Don Mihovila Pavlinovića.

 Manifestacije

Dani kruha u OŠ Don Mihovila Pavlinovića

Metković, 14.10.2010. - Listopad je mjesec kada se po Hrvatskoj održavaju manifestacije Dani kruha i zahvalnosti za plodove zemlje. OŠ Don Mihovila Pavlinovića to čini već desetu godinu za redom prigodnom prodajnom izložbom kruha, peciva, različitih slastica te darova prirode. Izložba se održala na školskom parkiralištu, a blagoslov izloženim darovima prirode udijelio je župni kapelan župe Sv. Nikole don Tomislav Bašić.

 Zanimljivosti

Ustrijeljen vepar kapitalac

Metković, 12.10.2010. - Prošle subote skupina lovaca iz LD Liska krenula je u lov na zajedničko lovište IXX/117 ne znajući da će se iz njega vratiti s pravim trofejem - preko 150 kg teškom divljom svinjom.

 Rad udruga

Tečaj umjetničkoga oblikovanja u glini

Metković, 11.10.2010. - Protekli vikend radionicu za izradu gline članovima Udruge osoba s invaliditetom Prijatelj iz Metkovića održao je kipar i profesor likovne umjetnosti Duje Jurković iz Rude kraj Sinja koji je 38 godina živio i radio u Njemačkoj gdje se školovao i afirmirao kao kipar.

 Šport

KK Metković - KK DOŠK 59:60

Metković, 11.10.2010. - Sinoć se u Metkoviću prvi put igrala utakmica Hrvatske košarkaške lige A2 – jug u koju je domaći KK Metković nes(p)retno izgubio s jednim košem razlike.

 Gradske vijesti

Obilježen Dan neovisnosti

Metković, 9.10.2010. - U sklopu obilježavanja Dana neovisnosti Republike Hrvatske pred Središnji križ na groblju Sv. Ivana i pred Spomenik poginulim metkovskim braniteljima u Domovinskome ratu položeni vijenci i upaljene svijeće.

 župske vijesti

Proslava Gospe od Ružarija

Metković, 9.10.2010. - U metkovskoj župi Sv. Nikole jučer je proslavljena Gospa od Krunice ili Gospa od Ružarija, kako se taj blagdan u narodu zove.

 Seminar

Zapošljavanje socijalno ugroženih

Metković, 8.10.2010. - Jučer je u Hotelu Narona završio dvodnevni seminar pod nazivom Referentni okvir za model socijalnog mentorstva. Seminar je dio projekta Uspostava podrške u socijalnom uključivanju i zapošljavanju socijalno ugroženih i marginaliziranih skupina, a provodi ga tvrtka European Profiles S.A. iz Grčke s kojom je Ministarstvo zdravstva i socijalne skrbi sklopilo ugovor o provedbi projekta.

 Šport

Deveti turnir nogometom protiv droge

Metković, 7.10.2010. - Danas je dodjelom priznanja završen deveti po redu nogometni turnir koji se pod motom Nogometom protiv droge igrao na igralištu ONK Metković. Kao i proteklih devet godina turnir je organizirala Škola nogometa ONK Metkovića u suradnji s OŠ Don Mihovila Pavlinovića uz logističku potporu Ustanove Športski objekti Metković.

 Kultura

Michael O'Brien na promociji u Metkoviću

Metković, 6.10.2010. - Udruga 'Narenta', župa Sv. Ilije i župa Sv. Nikole jučer su u Gradskom kulturnom središtu organizirale promociju hrvatskoga izdanja knjige 'Otok svijeta' na koju je došao i sam autor Michael O'Brien, jedan od najpoznatijih  svjetskih književnika katoličke tematike. Priliku da uživo vide i čuju toga poznatoga književnika nisu propustili mnogi Metkovci i Neretvani.

 Iz susjedstva

Gradnja mrtvačnice u Novim Selima

Metković, 5.10.2010. - U Novim je Selima prije nekoliko dana izlivena krovna AB ploča na budućoj mrtvačnici koja se gardi u neposrednoj blizini mjesnog groblja. Gradnja mrtvačnice prva je zajednička akcija članova Udruge Sveti Ante koja je osnovana u kolovozu 2008.

 župske vijesti

Posveta crkve Sv. Franje na Kladi

Metković, 5.10.2010. - Jučer, na Svetoga Franju Asiškoga posebno svečano bilo je na Kladi gdje je splitsko-makarski nadbiskup i metropolit Marin Barišić posvetio crkvu koja nosi ime toga svetca.

 Predstavljanje knjige

Michael O'Brien sutra u Metkoviću

Metković, 4.10.2010. - Udruga Narenta, župa Sv. Ilije i župa Sv. Nikole u utorak u Gradskom kulturnom središtu, s početkom u 19,30 organiziraju promociju romana 'Otok svijeta' poznatoga kanadskog književnika Michaela O'Briena.

 Šport

Neretva ubilježila tri boda

Metković, 4.10.2010. - U sklopu 7. kola 3. HNL - jug pred oko 200 gledatelja na igralištu Iza Vage NK Neretva je u županijskom ogledu rezultatom 1:0 nadvisila NK Konavljanin, čime je nakon dva poraza uspjela doći do minimalne, ali potpuno zaslužene pobjede.

 Turizam

U Neretvu će dolaziti i Švicarci

Metković, 2.10.2010. - Jučer je Ornitološku zbirku Metković posjetio Gerhard Gretz, lobist Hrvatske turističke zajednice za Švicarsku. Gospodin Gretz ovih dana obilazi cijelu Hrvatsku, a Metković je posjetio na proputovanju prema Hvaru.

 Kultura

O Nikoli Buconjiću

Metković, 2.10.2010. - Šesti po redu neretvanski književni, znanstveni i kulturni susret, ove godine pod nazivom Nikola Buconjićhrvatski književnik, etnograf, folklorist i historiograf, održan je u četvrtak u Gimnaziji Metković.

 

Vijesti iz 10. 2010.
ukupno 44

Tražite u vijestima

 

Kalendar

2020

 12   11   10   09   08   07   06   05   04   03   02   01 


2019

 12   11   10   09   08   07   06   05   04   03   02   01 


2018

 12   11   10   09   08   07   06   05   04   03   02   01 


2017

 12   11   10   09   08   07   06   05   04   03   02   01 


2016

 12   11   10   09   08   07   06   05   04   03   02   01 


2015

 12   11   10   09   08   07   06   05   04   03   02   01 


2014

 12   11   10   09   08   07   06   05   04   03   02   01 


2013

 12   11   10   09   08   07   06   05   04   03   02   01 


2012

 12   11   10   09   08   07   06   05   04   03   02   01 


2011

 12   11   10   09   08   07   06   05   04   03   02   01 


2010

 12   11   10   09   08   07   06   05   04   03   02   01 


2009

 12   11   10   09   08   07   06   05   04   03   02   01 


2008

 12   11   10   09   08   07   06   05   04   03   02   01 


2007

 12   11   10   09   08   07   06   05   04   03   02   01 


2006

 12   11   10   09   08   07   06   05   04   03   02   01 


2005

 12   11   10   09   08   07   06   05   04   03   02   01 


2004

 12   11   10   09   08   07   06   05   04   03   02   01 


2003

 12   11   10   09   08   07   05   04   03   02   01