-913

Nije namijenjeno rješavanju problema kao što su:

- problematično ponašanje pojedinaca, nesporazumi sa
  susjedima i/ili bilo kojom skupinom ljudi

- bilo kakva hitna intervencija (poplava u stanu i sl.)

- psi koji ometaju lavežom ili nisu na uzici ili nemaju brnjicu

- požari, zagađenja zraka i vode

- buka

- prijedlozi za postavljanje novih posuda za otpad, novih
  rasvjetnih tijela, semafora i slično

- žalbe na rad gradskih tijela ili bilo kojih tijela javne uprave

- bespravna gradnja

- divljanje po cestama, konzumiranje droga, javna opijanja,
  nasilje nad životinjama, preprodaja i sl.

Za to postoje nadležna tijela kojima se uvijek možete obratiti.

SLUŽBENA STRANICA

POGLEDAJTE

POPIS ULICA

GRAD METKOVIĆ

TISAK

OSMRTNICE

KONTAKT

Vijesti

arhiv vijesti

 Kultura

Upoznavanje s djelom fra Luke Vladimirovića

Metković, 30.9.2007. - U organizaciji „Neretvanske riznice umjetnina i inih vrijednosti“ iz Opuzena te Ministarstva kulture RH i Hrvatske kulturne zaklade u Gimnaziji Metković u petak je održan prvi dio Trećeg Neretvanskog književnog, znanstvenog i kulturnog susreta „Fra Luka Vladimirović i Neretva“.

 Obrazovanje

Ina Dropuljić među troje najboljih u Dalmaciji

Metković, 29.9.2007. - Ina Dropuljić, učenica Srednje škole Metković, na natječaju Slobodne Dalmacije „Najbolji učenik srednjih škola Dalmacije“ osvojila je prvo mjesto u kategoriji trogodišnjih strukovnih škola. Time je postala jedna od troje najboljih učenika Dalmacije. Čestitamo Ini i njenim profesorima, a ovdje možete pročitati cijeli članak iz Slobodne Dalmacije.

 

 Akcija

Mi bi tili velikog Ajduka

Metković, 29.9.2007. - Tijekom dana na križanju ulica Ante Starčevića i Matice hrvatske članovi Kluba navijača Hajduka „Torcida“ Metković prikupljali su potpise za akciju pod nazivom „Mi bi tili velikog Ajduka“.

 Kultura

Večer poezije Florijana Bebića

Metković, 29.9.2007. - U Zgradi političkih stranaka sinoć je održana večer poezije Metkovca Florijana Bebića, koji se nakon tridesetak godina života i rada u Beču vratio u rodni grad.

 Folklor

Mladi folkloraši na Krku

Metković, 27.9.2007. - Od 21. do 23. rujna mladi KUD-a „Metković“ gostovali su na 10. susretu folklornih skupina i klapa „Zasopimo, zatancajmo“ - Baška 2007. Domaćini su im bili KD „Šoto“ Jurandvor-Baška.

 Zanimljivosti

Papua Nova Gvineja u Metkoviću

Metković, 27.9.2007. - Nakon prošlogodišnje prezentacije Madagaskara, u utorak je u Galeriji GKS-a održano zanimljivo predavanje o još jednome Zemljinu egzotičnome dijelu. Riječ je o dijelu Melanezije, odnosno Papui Novoj Gvineji. I ovo predavanje održala je arhitektica Davorka Kitonić, dopredsjednica Hrvatskoga društva za zaštitu ptica i prirode te predsjednica Udruge za zaštitu prirodne i kulturne baštine donjega toka Neretve Vodomar.

 Šport

Tri medalje za metkovske karataše

Metković, 26.9.2007. - Karate klub „Metković“ nastupio je sa tri natjecatelja na Međunarodnom natjecanju u Crnoj Gori što je održano pod nazivom „Kup Nikšića 2007“ osvojivši jedno zlatno i dva srebrena odličja.

 Gradske vijesti

I dalje gužve ispred FINE

Metković, 26.9.2007. - Redovi za upis dionica T-HT-a pred metkovskom FINA-om ne jenjavaju. Niti kiša jutros nije omela sve one koji su strpljivo u redu čekali na upis.

 Šport

Ponovno regata na Neretvi

Metković, 23.9.2007. - U subotu se na Neretvi, u organizaciji Veslačkog saveza Dalmacije i domaćeg Veslačkog kluba „Neretvanski gusar“, veslala 22. neretvanska regata na kojoj je nastupilo 160 veslača iz devet dalmatinskih klubova.

 Šport

Nogometom protiv droge

Metković, 22.9.2007. - Susretima učenica od 5. do 8. razreda OŠ Don Mihovila Pavlinovića, na terenu NK Metković danas je nastavljen 5. nogometni turnir koji se već drugi vikend igra pod motom „Nogometom protiv droge – 2007.“

 Koncert

Koncert mladih Čeha u GKS-u

Metković, 22.9.2007. - Sinoć je u kazališnoj dvorani GKS-a gostovao češki komorni gudački orkestar „Antonin Dvořak“ iz Karlovy Vary.

 Akcija

Za dostupniji Metković

Metković, 20.9.2007. - Udruga osoba s invaliditetom „Prijatelj“ u suradnji sa Policijskom postajom Metković i Upravnim odjelom za gospodarstvo grada Metkovića danas je započela akciju upozoravanja vozača koji automobile nepropisno parkiraju na nogostupima i parkirališnim mjestima rezerviranima za invalide.

 Šport

Regata na Neretvi

Metković, 19.9.2007. - U subotu 22.09.2007. god. održava se XXII. neretvanska regata u organizaciji VSD „Split“ i našeg VK „Neretvanski Gusar“. Prva utrka je u 9.30, a regata završava u 12.00 sati.

 Rukomet

RK Metković – RK Karlovac 31:31

Metković, 19.9.2007. - Nakon dva gostujuća poraza, u Kutini protiv Moslavine 27:24 te u Zagrebu protiv Croatia osiguranja 40:22, rukometaši Metkovića u trećem kolu HRL na domaćem terenu protiv RK Karlovac igrali su 31:31 čime su uspjeli iščupati tek jedan bod.

 Gradske vijesti

Proširenje Gradskoga groblja

Metković, 19.9.2007. - U okviru tridesetogodišnjeg plana izgradnje groblja, Komunalno poduzeće Metković je izradilo projekt kojim se u tom razdoblju planira izgradnja 850 novih grobnica na Gradskom groblju sv. Ivana.

 Izložba

Nova izložba u GKS-u

Metković, 19.9.2007. - U galeriji GKS-a sinoć je otvorena izložba slika akademskog slikara Bane Milenkovića na kojoj se autor predstavio sa dvadesetak ulja na platnu. O umjetnikovu radu govorio je prof. Mato Mustapić, a izložbu je otvorio metkovski gradonačelnik Stipo Gabrić Jambo. Izložba, u organizaciji Ogranka Matice hrvatske Metković, ostaje otvorena do 30. rujna.

 

 Rad udruga

Osnovan izviđački odred

Metković, 19.9.2007. - U Metkoviću je u subotu održana Osnivačka skupština Odreda izviđača „Žapci“ koji djeluje na području grada Metkovića te općina Kula Norinska i Zažablje.

 Gradske vijesti

Kanalizacija u Opuzenskoj ulici

Metković, 18.9.2007. - U Opuzenskoj ulici završeni radovi na iskapanju i polaganju cijevi za priključenje stanovnika te ulice na kanalizacijski sustav.

 Iz Poglavarstva

Sjednica Gradskog poglavarstva

Metković, 18.9.2007. - Na danas održanoj Sjednici Gradsko poglavarstvo Grada Metkovića prihvatilo je Zaključak o prihvaćanju Izvješća o stanju zaštite i spašavanja i donošenju smjernica za organizaciju i razvoj sustava zaštite i spašavanja na području Grada Metkovića za 2007.

 Iz susjedstva

Radost u slici 5

Metković, 15.9.2007. - Peta likovna kolonija „Radost u slici 5“, u organizaciji Udruge „Radost“ iz Ploča okupila je danas u Vidu dvadesetak likovnjaka iz naše županije te gostiju iz Hercegovine i sa otoka Cresa.

 Gradske vijesti

Nove klupe po gradu

Metković, 15.9.2007. - U suradnji Turističke zajednice grada Metkovića i poduzeća Metković za komunalne djelatnosti počelo je postavljenje novih klupa. Klupe će biti raspoređene niz šetalište na Neretvi, na Predolcu i po samome gradu. U prvoj fazi postavit će se petnaestak klupa.

 

 Rad udruga

„Prijatelj“ ponovno u Mercatoru

Metković, 15.9.2007. - Nakon ljetne stanke, danas je Udruga osoba s invaliditetom „Prijatelj“ ponovo organizirala prodaju suvenira u trgovačkom centru Mercator u Metkoviću.

 Šport

Nogometom protiv droge

Metković, 15.9.2007. - Na terenu NK Metković, pod motom „Nogometom protiv droge – 2007.“, danas je započeo 5. nogometni turnir koji organiziraju Škola nogometa NK Metkovića u suradnji s OŠ Don Mihovila Pavlinovića te uz logističku potporu Ustanove Športski objekti Metković.

 Požar

Gorjelo kod Rastočića

Metković, 14.9.2007. - Danas oko 13 sati na predjelu Rastočići, uz županijsku cestu između Borovaca i Novih Sela, izbio je požar u kojem je izgorjelo oko 7 ha makije i niskog raslinja.

 Gradske vijesti

Skupljanje maruna

Metković, 14.9.2007. - Lijepe dane rane jeseni mališani iz metkovskih vrtića koriste za šetnje gradom. Usput skupljaju otpalo lišće, učeći ga razlikovati te popularne plodove maruna koje će kasnije koristiti za izradu različitih predmeta.

 

 Gradske vijesti

Hrvatsko-mađarska sjednica u Metkoviću

Metković, 14.9.2007. - Od 10. do 13 rujna u Metkoviću je održano 13. zasjedanje zajedničkoga Povjerenstva za vodno gospodarstvo što su ga osnovale Vlade republika Hrvatske i Mađarske.

 Gradske vijesti

Ležeći policajci u Zvonimirovoj

Metković, 12.9.2007. - Nakon što je Grad Metković dobio suglasnost Županijske uprave za ceste, danas je u Ulici kralja Zvonimira počelo postavljanje tzv. ležećih policajaca ispred triju metkovskih škola.

 Šport

NK Neretva - NK Hajduk 0:0

Metković, 12.9.2007. - Jučer je u Metkoviću gostovao splitski Hajduk koji je sa domaćom Neretvom odigrao bez golova.

 Narona

Nominacija Arheološkom muzeju Narona

Metković, 11.9.2007. - U akciji “Volim Hrvatsku - Plavi cvijet 2007.” Povjerenstvo Glavnoga ureda Hrvatske turističke zajednice krenulo je na završni obilazak nominiranih kandidata od Dubrovnika do Rovinja. Tijekom obilaska ocijenit će uređenost gradova, općina i mjesta primorske Hrvatske.

 Zanimljivosti

Ninja kornjače zabavljale djecu

Metković, 9.9.2007. - Jučer su popularni likovi iz crtića Nindja kornjače Leonardo i Michelangelo sletjeli u dvorište TC Mercator Metković, gdje ih je dočekalo mnoštvo vesele djece.

 Ekologija

Prosvjed Pločana zbog onečišćenja

Metković, 7.9.2007. - – Danas smo ovdje da obranimo naše pravo na zdrav život, što garantira i člank 69. Ustava RH. – rečeno je na početku mirnog prosvjeda koji je organizirala Građanska inicijativa „Pravo na zdrav život“ Ploče.

 Zanimljivosti

Paco Ibanez na neretvanskoj lađi

Metković, 4.9.2007. - Poznati španjolski kantautor Paco Ibáñez u nedjelju se u pratnji prijatelja, među kojima su bili glumica Tachia Quintanar i kipar Mirza Morić, otisnuo neretvanskom lađom iz Pruda niz Norin.

 Akcija

Za sigurniji početak školske godine

Metković, 3.9.2007. - Kako bi školska godina započela što sigurnije i na gradskim prometnicama, jučer su djelatnici PP Metković u Gradskom parku u Metkoviću proveli akciju „Sigurno i vješto u prometu“.

 Koncert

Glazbeno-poetska večer Darka Matičevića

Metković, 2.9.2007. - Metkovski šansonjer Darko Matičević u petak je u dvorištu obiteljske kuće Barbir održao glazbeno-poetsku večer „Pjevam pjesnike“.

 

Vijesti iz 9. 2007.
ukupno 34

Tražite u vijestima

 

Kalendar

2020

 12   11   10   09   08   07   06   05   04   03   02   01 


2019

 12   11   10   09   08   07   06   05   04   03   02   01 


2018

 12   11   10   09   08   07   06   05   04   03   02   01 


2017

 12   11   10   09   08   07   06   05   04   03   02   01 


2016

 12   11   10   09   08   07   06   05   04   03   02   01 


2015

 12   11   10   09   08   07   06   05   04   03   02   01 


2014

 12   11   10   09   08   07   06   05   04   03   02   01 


2013

 12   11   10   09   08   07   06   05   04   03   02   01 


2012

 12   11   10   09   08   07   06   05   04   03   02   01 


2011

 12   11   10   09   08   07   06   05   04   03   02   01 


2010

 12   11   10   09   08   07   06   05   04   03   02   01 


2009

 12   11   10   09   08   07   06   05   04   03   02   01 


2008

 12   11   10   09   08   07   06   05   04   03   02   01 


2007

 12   11   10   09   08   07   06   05   04   03   02   01 


2006

 12   11   10   09   08   07   06   05   04   03   02   01 


2005

 12   11   10   09   08   07   06   05   04   03   02   01 


2004

 12   11   10   09   08   07   06   05   04   03   02   01 


2003

 12   11   10   09   08   07   05   04   03   02   01