-913

Nije namijenjeno rješavanju problema kao što su:

- problematično ponašanje pojedinaca, nesporazumi sa
  susjedima i/ili bilo kojom skupinom ljudi

- bilo kakva hitna intervencija (poplava u stanu i sl.)

- psi koji ometaju lavežom ili nisu na uzici ili nemaju brnjicu

- požari, zagađenja zraka i vode

- buka

- prijedlozi za postavljanje novih posuda za otpad, novih
  rasvjetnih tijela, semafora i slično

- žalbe na rad gradskih tijela ili bilo kojih tijela javne uprave

- bespravna gradnja

- divljanje po cestama, konzumiranje droga, javna opijanja,
  nasilje nad životinjama, preprodaja i sl.

Za to postoje nadležna tijela kojima se uvijek možete obratiti.

SLUŽBENA STRANICA

POGLEDAJTE

POPIS ULICA

GRAD METKOVIĆ

TISAK

OSMRTNICE

KONTAKT

Vijesti

arhiv vijesti

 Akcija

Peticijom protiv parkiranja na nogostupima

Metković, 28.2.2010. - Za nesmetano i sigurno kretanje u središtu grada, prije svega osobama s invaliditetom, velik problem predstavljaju nepropisno parkirani automobili na nogostupima.

 Šport

NK Neretvi Trofej podmlatka

Metković, 26.2.2010. - Evo nam jedne lijepe vijesti. Danas je na Skupštini HNS-a u Hotelu 'Sheraton' predsjednik NK Neretve Stipo Gabrić Jambo iz ruka Vlatka Markovića primio HNS-ov 'Trofej podmlatka', najviše priznanje koje HNS dodjeljuje.

 Izdavaštvo

Drugi Hrvatski neretvanski zbornik

Metković, 26.2.2010. - Kao što smo već pisali, izašao je Drugi broj Hrvatskoga neretvanskog zbornika, ovaj put na 400 stranica s dosta zanimljivih materijala. Oni koji su bili na nedavnoj Noći Neretvana mogli su ga vidjeti, a od sutra Zbornik kreće u distribuciju.

 Vrijeme

Sušite robu jer nećete sutra

Metković, 25.2.2010. - Današnji pravi proljetni dan samo je varka jer još smo u veljači. Sutra nam „stavljaju“ kišu pa tko ima što za sušenje neka požuri. Dobra vijest je da se Neretva drži na oko 260, a prognoza za sedam dana prava je musaka – red kiše pa red sunca.

 

 župske vijesti

Skinute skele s mozaika u Sv. Nikole

Metković, 24.2.2010. - Dovršen je veliki mozaik koji se nalazi u prostoru prezbiterija u novoj crkvi Sv. Nikole u Metkoviću. Mozaik je sastavljen od 130 ploča s ukupno 100.000 raznobojnih kamenčića od kojih je složen svemir u središtu kojega se nalazi kip uskrsloga Isusa. Autori mozaika su akad. kipar Josip Bosnić i njegov sin Krešimir.

 

 Dobra vijest

Neretva značajno opala

Metković, 23.2.2010. - Premda se to na desnoj strani grada još nije osjetilo vodostaj Neretve danas u 10 sati bio je ispod 240 cm. Desetak centimetra niži je i Norin u Vidu pa se očekuje da će se danas i sutra, ako se što neplanirano ne dogodi, voda povući s većine poplavljenih dvorišta i okućnica.

 

 Vrijeme

Stanje na Neretvi uglavnom isto

Metković, 22.2.2010. - Od jučer ujutro vodomjer na Velikoj rivi ponovno je postao mjesto okupljanja. Iako je razina vode u 17 sati bila 285 cm, dakle 110 cm niža od naviše u siječnju, mnogi sa strahom pogledavaju u nebo koje nam još dan-dva neće biti sklono.

 Dobra vijest

Neretva na 275 cm

Metković, 22.2.2010. - U odnosu na jučerašnjih 305 cm vodostaj Neretve jutros u 9 sati snizio se za 30 cm. Unatoč tome na desnoj strani grada tek se osjećaju posljedice jučerašnjeg visokog vodostaja.

 Vrijeme

Neretva porasla pa pala na 300

Metković, 21.2.2010. - Trenutno (21,30) vodostaj Neretve ponovno se ustalio na 300 cm nakon što je prije dva sata bio porastao iznad 305 cm. Nadajmo se da je ovaj put ispuštanje viška vode iz akumulacije HE Jablanica započelo na vrijeme te da najavljene oborine neće biti velike kao što to izgleda na donjoj animaciji.

 Rukomet

RK Metković – RK MKA*IPC 28:25 (15:11)

Metković, 21.2.2010. - Evo i jedne sportske vijesti. Iznimno borbenom i hrabrom igrom pred petsotinjak domaćih gledatelja rukometaši Metkovića uspjeli su nadigrati goste iz Čakovca i na kraju zasluženo doći do bodova.

 Vrijeme

Neretva malo iznad 300 cm

Metković, 21.2.2010. - Prema posljednjim informacijama iz Hrvatskih voda (18 sati) protok kroz Metković je oko 1700 m3 u sekundi. Mi smo u to vrijeme očitali vodostaj od nešto preko 300 cm.

 Vrijeme

Neretva ponovno preko Male rive

Metković, 21.2.2010. - Neretva ne noćas preplavila Malu rivu i danas u 11 sati vodostaj u Metkoviću iznosio je 292 cm.

 Obrazovanje

Prvi dan državne mature

Metković, 19.2.2010. - Danas je i u metkovskim srednjim školama prvi dan polaganja državne mature. Polažu se izborni predmeti psihologija i informatika.

 Gradske vijesti

Pazite gdje parkirate

Metković, 19.2.2010. - Jutros smo u središtu grada zatekli komunalne redare kako na automobile parkirane po nogostupima stavljaju obavijesti o učinjenom prekršaju. Izgleda da ćemo morati mijenjati svoje navike da automobilom dolazimo tik do odredišta jer su kazne za nepravilno parkiranje 500 kn.

 

 Maškare

Reportaža sa Završnih poklada

Metković, 17.2.2010. - Gotov je prvi dio reportaže sa Završnih poklada. Pogledajte!

 

 Maškare

Rio-Rijeka-Metković

Metković, 16.2.2010. - I dok nestrpljivo čekate reportažu sa Završnih maškara u Metkoviću bacite pogled na Rio.

 

 Maškare

Marko spaljen i drugi put

Metković, 16.2.2010. - Unatoč vatri i vodi, tj. noćašnjem paležu i kiši koja je padala cijeli dan, Metkovci su uspjeli svoga zamjenskoga Marka (koji je čak nadmašio razvikanoga celebrityja) osuditi i spaliti na Maloj rivi.

 Maškare

Vjetar u medijska jedra

Metković, 16.2.2010. - Saznalo se tko je noćas zapalo metkovskoga Marka Krnjevala ove godine utjelovljenog u liku Modnoga mačka.

 Obavijest

Maškare sele u dvoranu

Metković, 16.2.2010. - Zbog lošega vremena te činjenice da je gradska pozornica oštećena u noćašnjem požaru suđenje Marku Krnjevalu obavit će se danas u Gradskoj športskoj dvorani s početkom u 18 sati. Paljenje pričuvnoga Marka bit će na Maloj rivi nakon presude.

 

 Maškare

Marko izgorio prije vremena

Metković, 16.2.2010. - Oko dva i pol sata iza ponoći za sada nepoznati počinitelj zapalio je lutku Marka Krnjevala koja se nalazila na pozornici na Trgu kralja Tomislava.

 Tradicija

Noć Neretvana 2010.

Metković, 15.2.2010. - U petak, 12. veljače četvrti put je u Kristalnoj dvorani zagrebačkog Hotela 'Westin' održana Noć Neretvana.

 Tradicija

Odlična Gala i velika povorka

Metković, 15.2.2010. - Napokon smo, barem dijelom, zgotovili fotoreportaže sa subotnje Gala zabave i velike nedjeljne povorke maškara u Metkoviću. Pogledajte!

 

 Tradicija

Kad sultan na koljena pred Cezara padne

Metković, 13.2.2010. - Dok ovo pišemo još traje Gala zabava u metkovskome Hotelu Narona. Večeras se je na zabavi pojavilo devet maškaranih skupina od kojih su neke imale i dvadeset članova.

 Izdavaštvo

Predstavljen reprint knjižice Jure Nikolca

Metković, 13.2.2010. - Sinoć je u metkovskom GKS-u predstavljen reprint knjižice s fotografijama koje je u lipnju 1914. u Metkoviću snimio metkovski trgovac i fotograf Jure Nikolac te ih objavio kao mini album.

 Tradicija

Noć Neretvana 2010.

Metković, 12.2.2010. - U tijeku je (kada ovo pišemo oko 23 sata) Noć Neretvana u zagrebačkom hotelu Westin. Nadamo se da će im gore u hladnom Zagrebu biti toplo, barem oko srca i da će mnogi od njih bar dio svoga vremena djelovati kao diplomati svoje doline u središtu hrvatske moći jer to je, barem jednim djelom, razlog djelovanja Društva Neretvana i prijatelja Neretve u Zagrebu.

 

 Koncert

Autorska večer Branke Bebića

Metković, 11.2.2010. - Uz pratnju Zorana Parmaća na klavijaturama i Milana Kapovića na gitari koncert je večeras održao metkovski glazbenik Branko Bebić.

 Tisak

Metkovski plus Maškarani

Metković, 11.2.2010. - Biti informatički pismen svakako nosi prednosti. Jedna od njih jest to što možete čitati najnoviji broj Metkovskoga vjesnika i prije nego što on sutra u jutro dođe u grad. Ovaj put umjesto jednoga lista dobit ćete dva.

 

 Gradske vijesti

Manji požar u banci

Metković, 11.2.2010. - Danas oko 12 sati izbio je požar u poslovnici OTP banke u Ulici Ivana Gundulića. Prema neslužbenim informacijama do požara je došlo samozapaljenjem instalacija u razvodnoj kutiji. Gašenje požara započeli su djelatnici banke, nakon čega su stigli i djelatnici JVP Metković. Kako se požar dogodio utvrdit će djelatnici HEP distribucije Metković koje smo također zatekli na mjestu događaja.

 

 Koncert

Mladi trubljač u GKS-u

Metković, 11.2.2010. - U organizaciji Osnovne glazbene škole Metković u Galeriji metkovskog GKS-a koncert je održao mladi trubljač Ljubomir Glibota uz glasovirsku pratnju Petre Filimonović.

 Tradicija

Dan otvorenih maškarskih vrata

Metković, 10.2.2010. - U Domu za starije i nemoćne osobe i  tjelesno ili mentalno oštećene osobe Metković danas je upriličen prvi Dan otvorenih maškarskih vrata.

 Rad udruga

Skupština Društva Neretvana u Zagrebu

Metković, 8.2.2010. - Prošle subote održana je Skupština Društva Neretvana i prijatelja Neretve u Zagrebu na kojoj su usvojena izvješća o radu u prethodnom mandatnom razdoblju te izabrani Upravni odbor, Nadzorni odbor i Časni sud.

 Virusi

U strahu su velike oči

Metković, 7.2.2010. - Svako nekoliko putovima elektroničke pošte ponovno krene kakva lažna uzbuna o strašnom virusu kojemu ništa ne mogu ni najbolji antivirusni programi. Ovih dana, primjereno maškarama koje su baš započele, vratio nam se stari znanac hoax Život je lijep.

 Tradicija

Započele poklade 2010.

Metković, 7.2.2010. - Maškare 2010. započele su povorkom s oko 300 djece iz metkovskih dječjih vrtića kojoj su se priključila i školska djeca. Predvođena Markom Krnjevalom i Gradskom glazbom povorka je prošla gradom, a odredište joj je bila Gradska športska dvorana u kojoj je organizator Metkovsko pokladno društvo malim maškarama priredio maskenbal. Pogledajte što smo tamo zabilježili.

 

 Rukomet

RK Metković sezonu nastavio pobjedom

Metković, 7.2.2010. - Rukometaši Metkovića u drugi dio sezone ušli su pobjedom na domaćem terenu protiv RK Buzeta pobijedivši rezultatom 26:25.

 Šport

Boćarima prvi bodovi

Metković, 7.2.2010. - Boćari Metkovića u 3. kolu I. HBL napravili su pravi podvig pobijedivši BK Benčić Vargon iz Rijeke rezultatom 15:11. Dva vrlo vrijedna boda izborili su protiv momčadi koja je po kvaliteti odmah iza klubova Trio Buzet i Zrinjevac iz Zagreba, protiv kojih su Metkovci u prva dva kola zabilježili poraze.

 Obavijest

Proba sirena

Metković, 7.2.2010. - Danas točno u podne jednoličnim tonom oglasile su se dvije sirene za uzbunjivanje. Radi se o redovitoj probi ispravnosti sirena koja se obavlja u podne svake prve nedjelje u mjesecu.

 

 Iz tiska

Kako je rukomet stigao u Dubrovnik

Metković, 7.2.2010. - Premda smo s Lukom Verajom igrali odbojku, kada se uopće nešto igralo, jer sam ga zapamtio po tvrdom pristupu gimnastici kao interpretaciji temeljnosti, uživao je naše poštovanje kao rukometaš.

 Tradicija

Male poklade

Metković, 6.2.2010. - Sutra bi prema prognozama kiša trebala prestati padati. To će sigurno obradovati metkovske mališane koji će se ove godine prvi maškarati.

 Rad udruga

Crvena srca za Valentinovo

Metković, 5.2.2010. - Dio članova i volontera Udruge osoba s invaliditetom Prijatelj zatekli smo danas u radionici Udruge kako izrađuju crvena srca od gline koja će se za Valentinovo dijeliti građanima.

 Obavijest

Traži se udomitelj

Metković, 5.2.2010. - Evo prigode onima koji žele psa. Mješanac hrvatskog ovčara i labradora, mužjak, star oko godinu dana, zdrav, cijepljen, trenutno na dresuri, traži udomitelja. Javite se na 098 384 639.

 

 Tradicija

Četriri dana do malih poklada

Metković, 3.2.2010. - Sljedeće nedjelje počinju maškare za koje se već obavljaju pripreme. Grad je napokon dobio adekvatnu pozornicu koja će služiti i za ostala događanja na otvorenome, a mi donosimo program ovogodišnjih maškara. Pogledajte!

 

 Fotografija

Veliki dinamički raspon

Metković, 3.2.2010. - Osporavana i hvaljena HDR fotografija našla je svoje mjesto među najrazličitijim tehnikama otkad je Louis  Jacques Daguerre 1839. načinio prvi trajni svjetlosni zapis po njemu nazvan dagerotipija.

 Priroda

Dan vlažnih područja

Metković, 2.2.2010. - Danas je 2. veljače, dan kada se u svijetu obilježava Svjetski dan vlažnih područja u što spadaju močvare, bare, rijeke, jezera, pojilišta, navodnjena zemljišta, slatine, šljunčane jame, kanali i slična područja važna kao staništa flore i faune.

 Šport

Košarkaši slavili u gostima

Metković, 2.2.2010. - Košarkaši Metkovića na nedjeljnom gostovanju u mjestu Preko na otoku Ugljanu zabilježili su i 11 uzastopnu pobjedu . U utakmici 12. kola B1 lige - jug nadvisili su domaćina KK Otok Ugljan rezultatom 70:96.

 Internet

Rekordan posjet u siječnju

Metković, 1.2.2010. - Godinu 2009. završili smo s preko 580.000 posjeta našim stranicama, a siječanj je donio novi rekord od preko 100.000 posjeta koji ćemo teško uskoro nadmašiti. Točnije, nadamo se da za to neće biti izvanredne prigode. Ovdje možete vidjeti statistiku posjeta našim stranicama koja se od 2003. vodi posredstvom servisa webalizer. Ranije godine nisu uključene jer je statistika obrađivana drugim programom.

 

 Vrijeme

Prevrtljiva veljača

Metković, 1.2.2010. - Izgleda da je već prvim danom veljača pokazala svoju ćud. U samo nekoliko sati izmijenili su se kiša, snijeg i sunce. Snijeg se zadržao na visinama iznad stotinjak metara pa smo krenuli put Vida gdje je počeo padati ranije nego u Metkoviću.

 Vrijeme

U veljaču sa snijegom

Metković, 1.2.2010. - Iako ga prognoze nisu predvidjele jutros oko 7,30 u Metkoviću je počeo padati snijeg. Za sada se ne lovi na kolniku, a ako je vjerovati satelitskoj snimci naoblake ne bi ga trebalo puno pasti.

 

 

Vijesti iz 2. 2010.
ukupno 47

Tražite u vijestima

 

Kalendar

2020

 12   11   10   09   08   07   06   05   04   03   02   01 


2019

 12   11   10   09   08   07   06   05   04   03   02   01 


2018

 12   11   10   09   08   07   06   05   04   03   02   01 


2017

 12   11   10   09   08   07   06   05   04   03   02   01 


2016

 12   11   10   09   08   07   06   05   04   03   02   01 


2015

 12   11   10   09   08   07   06   05   04   03   02   01 


2014

 12   11   10   09   08   07   06   05   04   03   02   01 


2013

 12   11   10   09   08   07   06   05   04   03   02   01 


2012

 12   11   10   09   08   07   06   05   04   03   02   01 


2011

 12   11   10   09   08   07   06   05   04   03   02   01 


2010

 12   11   10   09   08   07   06   05   04   03   02   01 


2009

 12   11   10   09   08   07   06   05   04   03   02   01 


2008

 12   11   10   09   08   07   06   05   04   03   02   01 


2007

 12   11   10   09   08   07   06   05   04   03   02   01 


2006

 12   11   10   09   08   07   06   05   04   03   02   01 


2005

 12   11   10   09   08   07   06   05   04   03   02   01 


2004

 12   11   10   09   08   07   06   05   04   03   02   01 


2003

 12   11   10   09   08   07   05   04   03   02   01