-914

Nije namijenjeno rješavanju problema kao što su:

- problematično ponašanje pojedinaca, nesporazumi sa
  susjedima i/ili bilo kojom skupinom ljudi

- bilo kakva hitna intervencija (poplava u stanu i sl.)

- psi koji ometaju lavežom ili nisu na uzici ili nemaju brnjicu

- požari, zagađenja zraka i vode

- buka

- prijedlozi za postavljanje novih posuda za otpad, novih
  rasvjetnih tijela, semafora i slično

- žalbe na rad gradskih tijela ili bilo kojih tijela javne uprave

- bespravna gradnja

- divljanje po cestama, konzumiranje droga, javna opijanja,
  nasilje nad životinjama, preprodaja i sl.

Za to postoje nadležna tijela kojima se uvijek možete obratiti.

SLUŽBENA STRANICA

POGLEDAJTE

POPIS ULICA

GRAD METKOVIĆ

TISAK

OSMRTNICE

KONTAKT

Vijesti

arhiv vijesti

 Obavijest

Sjećanje na poginule branitelje

Metković, 31.10.2013. - Blagdan Svih svetih, 1. studenoga, Grad Metković obilježava kao Spomendan na poginule metkovske branitelje iz Domovinskoga rata.

 Rukomet

Izvrsna igra naših rukometaša

Metković, 30.10.2013. - U Kup-utakmici protiv HRK Dubrovnik rukometaši Metkovića 1963 su kao gosti porazili domaćina sa 10:27. Koliko su naši momci bili superiorni svjedoči sam rezultat i činjenica da je naš vratar u prvome poluvremenu loptu iz svoje mreže „vadio“ samo šest puta , a u drugome četiri.

 Kazalište

'Vuk i kozlići' oduševili vrtićane

Metković, 30.10.2013. - U Dječjem vrtiću Metković za gotovo sve vrtićane s područja grada odigrana je predstava Vuk i kozlići. Riječ je o jednom od najpoznatijih djela braće Grimm čiji je tekst osuvremenio i prilagodio Jan Grabovski, a za scenu prilagodili članovi ansambla Lutkarskog kazališta Mostar koji su predstavu i izveli.

 Gradska uprava

Poziv kandidatima za pročelnika financija

Metković, 30.10.2013. - Povjerenstvo za provedbu Natječaja za imenovanje pročelnika Upravnog odjela za financije Grada Metkovića dana 30. listopada 2013. godine objavljuje Poziv na prethodnu provjeru znanja i sposobnosti (pisano testiranje) koje će se održati 5. studenoga 2013. (utorak ) u 9 sati.

 

 Policija

Jeste li vidjeli ovu gospođu?

Metković, 30.10.2013. - PU dubrovačko-neretvanska moli građane za pomoć pri pronalaženju nestale osobe čiji su podaci objavljeni na Nacionalnoj evidenciji nestalih osoba. Za eventualne informacije o nestaloj nazovite na 192.

 

 Obavijest

Pogledajte 'Kaos u kući'

Metković, 30.10.2013. - U Gradskoj knjižnici Metković danas (30. listopada) u 17 sati održat će se projekcija filma Kaos u kući. Riječ je o obiteljskoj komediji za koju besplatne ulaznice možete preuzeti na porti tijekom radnog vremena.

 

 Gradske vijesti

Večer posvećena don Mihovilu Pavlinoviću

Metković, 29.10.2013. - U Gradskoj knjižnici Metković program za odrasle u okviru Mjeseca hrvatske knjige nastavljen je događajem pod nazivom 140. godina Hrvatske narodne čitaonice neretvanske u Metkoviću.

 Gradske vijesti

'Neretvanske lađe' predstavljene vrtićanima

Metković, 29.10.2013. - Manifestaciju Mjesec hrvatske knjige 2013. s nekoliko prigodnih događanja obilježit će i Dječji vrtić Metković. Prvo od njih bilo je predstavljanje nagrađene slikovnice Neretvanske lađe Anamarije Dominiković iz 4.d razreda OŠ don Mihovila Pavlinovića koja je prije nekoliko dana prvi put predstavljena u Gradskoj knjižnici Metković.

 Predavanje

Kako neretvanskoj poljoprivredi osigurati vodu

Metković, 29.10.2013. - Nedavno je u Galeriji metkovskoga GKS-a prof. dr. sc. Mijo Vranješ s Fakulteta građevinarstva, arhitekture i geodezije Sveučilišta u Splitu održao predavanje pod nazivom Rješavanje nedostatka svježe vode u donjoj Neretvi. Bio je to nastavak njegova predavanja Hidrologija i hidrogeologija sliva Neretve i Trebišnjice, osvrt na izgradnju dijela HE sustava - Gornji horizonti , što ga je na istome mjestu održao 4. listopada o. g.

 

 Obavijest

Voda iz Doljana ponovno nije za piće

Metković, 28.10.2013. - Prema obavijesti koju je Metković d.o.o. za vodoopskrbu i odvodnju otpadnih voda postavio na svojoj mrežnoj stranici, voda s vodocrpilišta Doljani nije za piće zbog povećane koncentracije klorida čije su vrijednosti iznad graničnih vrijednosti MDK.

 

 Šport

Rezultati sa sportskih natjecanja

Metković, 28.10.2013. - Kao što smo već izvijestili Neretva je bila uspješna protiv Konavljanina, a u kraćem pregledu donosimo pregled ostalih rezultata sa sportskih natjecanja na kojima su prošli vikend sudjelovali metkovski sportaši:

 Gradske vijesti

Likovne radionice u Prirodoslovnom muzeju

Metković, 28.10.2013. - Na dvjema likovnim radionicama u Prirodoslovnom muzeju djeca su uživala u bojama i ljepoti jeseni. Ovoga tjedna radionica neće biti zbog blagdana, a nakon toga se radionice nastavljaju svake subote.

 Šport

NK Neretva – NK Konavljanin 1:0

Metković, 28.10.2013. - U 12. kolu III. HNL - jug na igralištu Iza Vage jučer je odigrana utakmica između NK Neretva i NK Konavljanin koja je završila zasluženom pobjedom Neretve 1:0.

 Gradska uprava

Sporazum između HGSS-a i Grada Metkovića

Metković, 28.10.2013. - Danas je u Uredu gradonačelnika potpisan Sporazum o zajedničkom djelovanju Hrvatske gorske službe spašavanja – Stanice Dubrovnik na prostoru Grada Metkovića, poglavito na nepristupačnim prostorima izvan gradova i javnih prometnica. U ime Grada Metkovića Sporazum je potpisao gradonačelnik Božo Petrov, a u ime HGSS-a pročelnik Igor Krile kojega je zastupao Metkovac Tonći Padovan.

 Gradske vijesti

Kako je preksinoć bilo na Trgu

Metković, 27.10.2013. - Međugeneracijsko druženje Zidić jedne mladosti uspjelo ja nakratko osvježiti sjećanja starijih na vrijeme njihove mladosti, a mladima pružiti barem približnu sliku o tome kako je to bilo kada nije bilo interneta, Facebooka i em-pe-trija pa čak ni televizora u svakoj kući. Pogledajte fotoreportažu s Trga kralja Tomislava u petak navečer.

 

 Predavanje

Rako o projektima u Metkoviću i Vukovaru

Metković, 26.10.2013. - U okviru manifestacije Mjesec hrvatske knjige, sinoć je u Gradskoj knjižnici Metković arhitekt Goran Rako održano multimedijalno predavanje tijekom kojega je govorio o rekonstrukciji zgrade Poduha u Gradsku knjižnicu i Prirodoslovni muzej, nakon čega je predstavio još tri svoja projekta.

 Obavijest

Vraća se sat i obveza svjetala na vozilima

Metković, 26.10.2013. - Noćas u tri sata počinje zimsko računanje vremena tako što se pomicanjem za jedan sat unatrag vrijeme vraća na dva sata. Promjenom vremena nastaje i obveza vozača da na motornom vozilu za vrijeme vožnje danju moraju imati upaljena dnevna ili kratka svjetla.

 Šport

Sportski Metković ovoga vikenda

Metković, 26.10.2013. - Evo što sve ljubitelji metkovskoga sporta mogu danas i sutra pratiti na domaćim terenima. Pregled je pripremio Nikica Medak.

 Gradske vijesti

Zidić jedne mladosti

Metković, 26.10.2013. - Sinoć je na Trgu kralja Tomislava održano međugeneracijsko druženje pod nazivom Zidić jedne mladosti na kojem se okupilo više naraštaja Metkovki i Metkovaca koji su dio svoje mladosti proveli na legendarnom zidiću, ali i onih koji su za nj čuli tek iz priča starijih. Druženje je imalo i humanitaran karakter jer je prikupljeno nešto više od 3000 kn za dva župna Caritasa i za Udrugu Leptirići. Uskoro ćemo objaviti opširniju fotoreportažu, a za sada evo nekoliko fotografija.

 Politika

Vinko Dragović na čelu metkovskoga HNS-a

Metković, 26.10.2013. - Metkovski HNS izabrao je inženjera informatike Vinka Dragovića za novog predsjednika podružnice. Za potpredsjednike su izabrani magistra ing. građevinarstva Željana Glavinić te inženjer arhitekture Vicko Krešić, dok je tajnica i dalje magistra prava Paulina Šiljeg.

 Tradicija

Dani kruha u OŠ Stjepana Radića

Metković, 26.10.2013. - Jučer je i OŠ Stjepana Radića obilježila Dane kruha, a kao i obično u proslavi su sudjelovali svi učenici, njih 1050, uz podršku i pomoć roditelja, učitelja i djelatnika škole. U obje smjene, prigodno uređene stolove u školskim učionicama blagoslovio je župni vikar Župe sv. Ilije fra Lukica Vojković.

 Obrazovanje

Glazbeni tjedan u 'Leutu'

Metković, 26.10.2013. - Boraveći u Metkoviću obitelj Marija Komazina, metkovskoga glazbenika koji živi i radi u Zagrebu, odvojila je dio vremena i za polaznike Dječjeg vrtića Leut organizirala glazbenu radionicu. Radionica je trajala tjedan dana, a kroz to vrijeme mali vrtićani su imali prigodu slušati muziciranje mame Dijane na violini te kćeri Lucije na flauti, ali i zasvirati na njihovim instrumentima što im se posebno dopalo.

 

 Vjerski život

Obilježena 25. obljetnica smrti o. Gabrića

Metković, 25.10.2013. - Sinoć je u Crkvi sv. Nikole obilježena 25. godišnjica smrti o. Ante Gabrića. Svečano misno slavlje predvodio je isusovac iz Osijeka p. Zdravko Knežević u koncelebraciji sa župnikom Župe sv. Nikole Biskupa don Senkom Antunovićem i indijskim isusovcem p. Jothijem Irudayem.

 Gradske vijesti

Vrtićani posjetili Dnevni boravak Metković

Metković, 24.10.2013. - Nakon što su u Središnjem vrtiću obilježili Dane kruha i zahvalnosti za plodove zemlje, dvije skupine vrtićana u pratnji svojih teta, Karmen Laskač i Sanje Obradović, te ravnateljice Vrtića Mire Penavić posjetili su Dnevni boravak Udruge Otac Ante Gabrić.

 Tradicija

Vrtićani obilježili Dane kruha

Metković, 24.10.2013. - Danas su mališani iz Dječjeg vrtića Metković obilježili manifestaciju Dani kruha - dani zahvalnosti za plodove zemlje. Za tu prigodu mali vrtićani su zajedno sa svojim tetama pripremili prigodne igrokaze, pjesme i molitve kojim su se zahvalili za darove prirode.

 Promet

Uređivanje pješačkih prijelaza

Metković, 24.10.2013. - Lijepo vrijeme danas je iskorišteno za obilježavanje pješačkih prijelaza na ulicama koje spadaju pod nadležnost Grada Metkovića. Da se svježa boja ne bi odmah zaprljala prijelazi se boje u dva navrata i obilježavaju čunjevima pa se vozači mole za oprez jer je kolnik na tim mjestima privremeno sužen.

 

 Kazalište

'Kamenje' za metkovske osnovce

Metković, 23.10.2013. - U izvedbi Kazališta Mala scena iz Zagreba danas je u GKS-u Metković za učenike viših razreda dviju metkovskih osnovnih škola odigrana predstava Kamenje, australskih glumaca Toma Lycosa i Stefe Nantsoua.

 Gradske vijesti

Predstavljena slikovnica 'Neretvanske lađe'

Metković, 23.10.2013. - U okviru manifestacije Mjesec hrvatske knjige 2013. sinoć je u Gradskoj knjižnici Metković održana akcija pod nazivom Čitajmo naglas koja se za djecu starije predškolske dobi i djecu nižih razreda osnovne škole provodi sa svrhom populariziranja čitanja. Prisutnoj djeci i roditeljima dvije priče čitale su teta Karmen Laskač i teta Davorka Šutalo.

 Predavanje

Vaga od 1905. do 2013.

Metković, 23.10.2013. - Gradska knjižnica Metković poziva građane na predavanje „1905.- 2013.: Rekonstrukcija zgrade Poduha u knjižnicu i muzej“, što će ga u petak, 25. listopada od 18 sati održati autor arhitektonskoga rješenja Goran Rako i njegovi gosti. Predavanje će biti u multimedijalnoj dvorani Gradske knjižnice Metković.

 

 Turizam

Obilježen kraj ljetne turističke sezone

Metković, 22.10.2013. - Jučer je Turistička zajednica Grada Metkovića s tvrtkama i obrtima koji se bave turizmom simbolično označila kraj ljetne turističke sezone. Povod je bilo zadnje isplovljivanje broda Thurgau Dalmatia u vlasništvu Marunčić iz Omiša, koji je od svibnja ove godine u luku Metković dovozio goste agencije Thurgau Travell iz Švicarske.

 Elektroopskrba

U četvrtak dijelovi grada bez struje

Metković, 22.10.2013. - Zbog modernizacije TS 35/10 kV Metković 2, dana 24. listopada u vremenu od 11 do 14 sati bez električne energije bit će potrošači u naseljima Vid i Prud, te Crnići i Gabela Polje (BiH). Isto tako, bez struje će biti ulice Marka Marulića od raskrižja sa S.S. Kranjčevića do kraja, S.S. Kranjčevića, Put Vida, Neretvanskih gusara – dio, Norinska, Sv.Ćirila i Metodija, kao i tvtrka Dalmata.
    U slučaju prijevremenog završetka radova, napon će biti pušten ranije.

 

 Poziv

Programi javnih potreba u 2014.

Metković, 22.10.2013. - Grad Metković upućuje Poziv za predlaganje programa javnih potreba udruga građana te javnih potreba u sportu, kulturi i socijalnoj skrbi i zdravstvenoj zaštiti Grada Metkovića za 2014. Rok za dostavu prijedloga je 5. studenoga 2013. Pozive i obrasce možete preuzeti u lijevome izborniku u okviru Grada Metkovića.

 

 Šport

Neretvanski gusari s medaljama iz Vele Luke

Metković, 21.10.2013. - U organizaciji VSD i VK Ošjak Vela Luka, prošle je nedjelje u Veloj Luci održana Mini kup regata Veslačkoga saveza Dalmacije. Na njoj je veslao i član slavnoga hrvatskog četverca Martin Sinković pa su naši Mateo Vidović, Jure Šiljeg i Ante Matić u disciplinama 1x SM i 2xSM zaveslali protiv Martina.

 Natječaj

Traži se glavni financijer u Gradskoj upravi

Metković, 21.10.2013. - Grad Metković je objavio Natječaj za imenovanje pročelnika/pročelnice Upravnoga odjela za financije Grada Metkovića, koji je danas izašao u Narodnim novinama. Između ostaloga, kandidati moraju biti magistri struke ili stručni specijalisti ekonomije s najmanje 5 godina radnoga iskustva na odgovarajućim poslovima.

 

 Šport

Rezultati sa sportskih natjecanja

Metković, 21.10.2013. - Donosimo pregled rezultata sa sportskih natjecanja na kojima su prošli vikend sudjelovali metkovski sportaši:

 Domovinski rat

Film o IV. gardijskoj

Metković, 19.10.2013. - Prošle su srijede u opuzenskome Hotelu Merlot predstavnici Udruge veterana IV. gardijske brigade iz Splita, na čelu s predsjednikom Udruge Božom Zadrom, upriličili prikazivanje filma o njezinu ratnom putu. Uz zainteresirane građana projekciji filma nazočili su i ratni veterani IV. gardijske i 116. brigade HV-a.

 Kazalište

Sarajlije dobro nasmijali Metkovce

Metković, 19.10.2013. - I druga predstava iz ciklusa Jesen bosanskoga humora sinoć je ponovno dobro ispunila gledalište Gradskog kulturnog središta. Mladi sarajevski glumci Emir Fejzić i Adnan Goro u predstavi Recept za bolji život odigrali su niz komičnih situacija iz bračnoga života, dobro poznatih većini publike.

 Tradicija

Prigodna priredba i blagoslov kruha

Metković, 18.10.2013. - Manifestacija Dani kruha danas je održana i u Domu za starije i nemoćne osobe i tjelesno ili mentalno oštećene osobe Metković. Kao i devet zadnjih godina u okviru manifestacije upriličena je izložba radova koje su pripremili korisnici s posebnim potrebama uz pomoć svojih terapeuta i defektologa. Uz to, korisnici Doma izveli su i prigodan igrokaz posvećen kruhu.

 Tradicija

Dani kruha OŠ don M. Pavlinovića

Metković, 18.10.2013. - OŠ Don Mihovila Pavlinovića danas je obilježila Dane kruha i to prigodnom donatorskom izložbom kruha, peciva, različitih slastica te darova prirode na Trgu kralja Tomislava. Prihod od prodaje dijelom je namijenjen Udruzi Leptirići, a djelom za godišnje potrebe razreda škole.

 Kazalište

Podijeljene ulaznice

Metković, 18.10.2013. - Zaključena je nagradna igra u kojoj je četvero posjetitelja dobilo ulaznice za večerašnju predstavu Recept za bolji život. Dobitnike možete vidjeti uvećanjem gornje slike, a dobitnici ulaznice mogu preuzeti na blagajni prije predstave koja počinje u 20 sati.

 

 Kazalište

Dijelimo četiri ulaznice za komediju

Metković, 18.10.2013. - Večeras se u metkovskom GKS-u odigrava druga predstava iz ciklusa Dani bosanskoga humora. Kako stoji u najavi, „Recept za bolji život“ je urnebesna komedija, recept protiv svih briga i problema koji nas okružuju. Mi dijelimo četiri besplatne ulaznice za četvero posjetitelja ovih stranica koji nam se jave e-mailom. Ulaznice će dobiti oni čiji mailovi stignu prvi, šesti, jedanaesti i šesnaesti po redu.

 

 Obrazovanje

Poticanje kreativnosti kod djece

Metković, 17.10.2013. - U Dječjem vrtiću Metković održan je županijski stručni skup za odgojno-obrazovne radnike iz sustava ranog i predškolskog odgoja i obrazovanja. Tema skupa bila je Poticanje kreativnosti kod djece rane i predškolske dobi.

 Fotografija

Školska torba nekada i sada

Metković, 17.10.2013. - Svake se godine pred početak nastave vode rasprave o školskim udžbenicima, njihovoj opširnosti, cijeni pa i sadržaju. Uz to se redovito spominju i težine/mase školskih torba što ih nejaka djeca prte na svoja leđa. I nikada se ništa ne riješi.

 Policija

Otkriven kradljivac dizel-goriva

Metković, 17.10.2013. - Policijski službenici Policijske postaje Metković i Policijske postaje Ploče dovršili su kriminalističko istraživanje nad 45-godišnjakom osumnjičenim za kazneno djelo teške krađe i pet kaznenih djela krađe.

 Reagiranje

Kako je niža cijena postala viša

Metković, 17.10.2013. - Stiglo nam je reagiranje jednoga gospodina (ne navodimo mu ime) koji već četiri desetljeća dolazi u dolinu Neretve baveći se zaštitom njezine prirode. Tim je poslom i nedavno bio u dolini pa je na povratku u Zagreb, prema ustaljenom običaju, zastao uz cestu ispod Opuzena prema Pločama kupiti mandarine. Evo što nam on piše:

 Izložba

Prva samostalna izložba Dalije Mioč

Metković, 17.10.2013. - Evo jedne obavijesti za zagrebačke Neretvane i one koji su danas u Zagrebu. Kako piše Večernji list, u zagrebačkoj Galeriji Zvonimir u četvrtak, 17. listopada u 19 sati otvara se prva samostalna izložba mlade slikarice Dalije Mioč.

 Elektroopskrba

Sutra bez struje dijelovi Metkovića i okolice

Metković, 17.10.2013. - Zbog hitnosti otklona kvara na dvostrukom dalekovodu 10(20) kV Metković-Opuzen i Metković-Hum 18. listopada (petak) u vremenu od 9 do 13 sati bez električne energije bit će naselja Dubravica i Glušci, općina Zažablje te u cijelosti ulice Ilije Bošnjaka, Ive Lole Ribara i Jasline. Bez struje će biti i dijelovi ulica Slatine, Petra Krešimira IV., Lovre Matića , Andrije Kačića Miošića, Mobine i Dubrovačka.
    U slučaju prijevremenoga završetka radova napon će biti pušten ranije.

 

 Priopćenje za javnost

Grmoja i Komazin demantiraju Martinca

Metković, 16.10.2013. - Na vijest o podnošenju kaznenih prijava protiv odgovornih osoba u slučaju požara u Ulici Ante Starčevića svojim priopćenjem su se oglasili zamjenik gradonačelnika Nikola Grmoja i predsjednik Upravnoga vijeća JVP Metković Goran Komazin Meka.

 

 Gradske vijesti

Prijava gradonačelniku i upravi JVP-a

Metković, 16.10.2013. - Protiv gradonačelnika Metkovića Bože Petrova, predsjednika Upravnog vijeća Javne vatrogasne postrojbe Gorana Komazina te o. d. zapovjednika JVP Metković Vinka Galića kaznenu prijavu podnio je predsjednik Sindikata profesionalnih vatrogasaca Metkovića Željko Martinac.

 Rad udruga

Radionica o osiguranju kvalitete

Metković, 16.10.2013. - U Udruzi osoba s invaliditetom Prijatelj održana je radionica upoznavanja sa Sustavom osiguranja kvalitete za neprofitne organizacije (SOKNO). Kroz 13 područja djelovanja SOKNO omogućava korisnicima dugoročno uvođenje i održavanje sustava kvalitete te redovno provođenje samoprocjene djelovanja kako bi osigurali kvalitetu rada i uspješno održali sustav dobre prakse prema odgovarajućim standardima u vlastitoj organizaciji. Radionicu je vodila mentorica SOKNO-a Duška Milinković.

 Gradske vijesti

Pomor ribe u Staroj Neretvi

Metković, 16.10.2013. - Jučer su građani primijetili veći pomor ribe u Staroj Neretvi. Slična pojava događala se i prije, ali u ljetnim mjesecima pa je u sadašnjim vremenskim uvjetima pomor ribe poprilično neuobičajen.

 Dolina Neretve

Drugi dani Neretve u riječi i slici

Metković, 15.10.2013. - Gotova je fotoreportaža s Drugih dana Neretve u Zagrebu. Mi smo pratili samo središnji događaj na Trgu bana Josipa Jelačića u subotu, 12. listopada. Pogledajte.

 

 Zdravlje

Obilježen Međunarodni dan pješačenja

Metković, 15.10.2013. - Povodom Međunarodnoga dana pješačenja učenici nižih razreda OŠ Stjepana Radića danas su sa svojim učiteljima prošetali gradom. Svrha šetnje je bila osvijestiti važnost kretanja, ali i stvaranja navika koje doprinose zdravlju djece i odraslih koji u današnjem načinu života i rada sve više sjede.

 Policija

Sudar traktora i motokultivatora

Metković, 15.10.2013. - U prometnoj nesreći koja se dogodila jučer, 14. listopada, oko 14.30, u mjestu Kobiljača, općina Pojezerje, jedna osoba je smrtno stradala, a jedna je lakše ozlijeđena.

 Rad udruga

Boćanje na Ograđu

Metković, 15.10.2013. - Udruga veterana 4. gardijske brigade Dubrovačko-neretvanske županije organizirala je turnir u boćanju koji je upriličen u okviru programa sportsko-rekreacijskih aktivnosti članova. Na turniru je sudjelovalo 10 ekipa, a trima najboljim pripali su prigodni darovi i medalje. Sve utakmice igrale su se na Ograđu.

 Rad udruga

Prezentacija invalidskih kolica

Metković, 14.10.2013. - Danas je ispred radionice Udruga osoba s invaliditetom Prijatelj održana prezentacija invalidskih kolica koju je na poziv Prijatelja održala tvrtka Famax iz Zagreba.

 Šport

Rezultati sa sportskih natjecanja

Metković, 14.10.2013. - Donosimo pregled rezultata sa sportskih natjecanja na kojima su prošli vikend sudjelovali metkovski sportaši:

 Elektroopskrba

Traži se dobavljač el. energije

Metković, 14.10.2013. - Grad Metković je objavio Poziv na nadmetanje u otvorenom postupku javne nabave – Opskrba električnom energijom za potrebe Grada Metkovića, ev.br. EMV-02/2013, u svrhu sklapanja okvirnoga sporazuma s jednim gospodarskim subjektom za razdoblje od dvije godine.

 

 Natječaj

Natječaj za ravnatelja ŠO Metković

Metković, 14.10.2013. - Upravno vijeće Ustanove Športski objekti Metković objavilo je u petak, 11. listopada u listu Slobodna Dalmacija Natječaj za imenovanje ravnatelja Ustanove Športski objekti Metković. Rok za prijavu je osam dna od objave, a oni koji Natječaj nisu vidjeli u novinama to mogu učiniti ovdje.

 

 Dolina Neretve

Drugi dani Neretve u Zagrebu

Metković, 12.10.2013. - Danas je središte Zagreba mirisalo dolinom Neretve. Miris žutoga neretvanskog voća udružio se s mirisima jegulje na ražnju i neretvanskoga brudeta od žaba i jegulja. Sve bi to ostalo samo na jednome osjetilu da se slikom i zvukom tome nisu pridružili sami Neretvani i Zagrepčanima prikazali dio svoje kulturne baštine. Više o Drugim danima Neretve u Zagrebu kada se vratimo doma, a za sada evo tri široka plana.

 Dolina Neretve

Pripreme za VI. HN Zbornik

Metković, 11.10.2013. - Uredništvo Hrvatskoga neretvanskog zbornika uime Društva Neretvana i prijatelja Neretve još Vas jednom poziva da svojim prilogom obogatite šesto izdanje naše zajedničke edicije. Rok je za slanje radova koji će ući u šesti broj Hrvatskoga neretvanskog zbornika 1. prosinca 2013., pa Vas usrdno molimo da ga se pridržavate kako bi se na vrijeme obavila lektura i grafičko uređenje tekstova. Ujedno Vas upućujemo da Vaše priloge do toga nadnevka pošaljete na jednu od sljedećih e-adresa:
hkz1@zg.htnet.hr
vidovic.domagoj20@gmail.com

 

 Dolina Neretve

Sutra Zagrebom teče Neretva

Metković, 11.10.2013. - Sutra, 12. listopada središnji zagrebački trg preplavit će Neretvani koji žive u Zagrebu te oni koji su tijekom proteklih dana u Zagreb stigli na 2. dane Neretve koji su počeli 9. listopada i traju do nedjelje, 13. listopada.

 Izložba

Hrvatska bio-raznolikost na fotografijama

Metković, 11.10.2013. - Sinoć je u organizaciji Udruge Divina Natura u Gradskom kulturnom središtu Metković otvorena izložba fotografija na temu Natura 2000. Izložba je dio projekta Zajedno za očuvanje prirode – organizacije civilnog društva za učinkovitu europsku Natura 2000 mrežu u Hrvatskoj. Na izložbi su se sa 25 fotografija predstavila četvorica poznatih hrvatskih fotografa čije fotografije prikazuju četiri eko-sustava: brdsko-planinski, morski, riječni i močvarni.

 Politika

Ubavka Mostahinić predsjednica HSU-a

Metković, 10.10.2013. - Jučer je u Zgradi političkih stranaka održana Izborna skupština (druga od osnivanja Ogranka u Metkoviću) na kojoj je za predsjednicu GO HSU Metković izabrana Ubavka Mostahinić.

 Fotografija

Dupini na ušću

Metković, 10.10.2013. - Odete li na Ušće i vidite prizor kakav je zabilježila Davorka Kitonić ne bojte se jer nije riječ o morskomu psu. Zapravo se radi o dvama dupinima koji su brzo plivajući jedan za drugim stalno izranjali u uranjali u more.

 

 Glazba

Sutra 'Trotakt projekt' na HTV2

Metković, 10.10.2013. - Sutra će u 20 sati i 20 minuta na Drugom programu HTV-a započeti emitiranje dokumentarnoga filma Repriza izgubljene priče - Trotakt projekt koji govori o glazbeno-multimedijalnom djelovanju te rock-grupe osamdesetih godina.

 Izložba

Izložba fotografija 'Natura 2000'

Metković, 9.10.2013. - Sutra će u Gradskom kulturnom središtu Metković biti otvorena izložba fotografija na temu Natura 2000 u okviru projekta Zajedno za očuvanje prirode – organizacije civilnog društva za učinkovitu europsku Natura 2000 mrežu u Hrvatskoj što ga provodi pet organizacija civilnog društva koje djeluju u sektoru zaštite prirode. Izložba će u organizaciji Udruge Divina Natura biti otvorena u 19 sati.

 

 Požar

Eksplozija plina izazvala požar

Metković, 9.10.2013. - Jutros iza devet sati buknuo je požar u jednome stanu u Ulici Ante Starčevića. Prema tvrdnjama očevidaca požaru je prethodila jaka eksplozija, najvjerojatnije plinske boce, koja je izbila sve otvore na stanu pa je jaka vatra počela ugrožavati i susjedne stanove.

 Obljetnice

Što, zapravo, proslavljamo?

Metković, 8.10.2013. - Dan državnosti nasuprot Danu neovisnosti. Problem je što su se oba(dva) događaja zbila iste godine, a dodatnu zbrku (barem nešto starijima) stvara činjenica da se do 2001. Dan državnosti obilježavao 30. svibnja.

 Obljetnice

Svijeće za poginule branitelje

Metković, 8.10.2013. - Članovi Udruge veterana IV. gardijske brigade jutros su povodom Dana neovisnosti zapalili svijeće ispred Spomenika poginulim braniteljima, obilježivši skromno i dostojanstveno 22. obljetnicu proglašenja neovisnosti RH, za koju su mnogi njihovi suborci dali svoje živote.

 

 Maraton lađa

Pridružite se UL 'Domagojevi gusari'

Metković, 8.10.2013. - Udruga lađara Domagojevi gusari iz Vida poziva sve zainteresirane (iz Vida, Metkovića i dr.) koji se žele pod stručnim nadzorom uključiti i vježbati u pripremama za 17. maraton lađa da se odazovu na sastanak koji će se održati u petak, 11. listopada u 19 sati u Vidu u teretani ispod crkve.

 Obavijest

Turnir u bućanju

Metković, 8.10.2013. - Udruga veterana IV. gardijske brigade Dubrovačko-neretvanske županije za svoje članove u nedjelju, 13. listopada organizira turnir u bućanju. Pozivaju se zainteresirani članovi da se prijave do 11. listopada (petak) na kontakt-broj Udruge 095-915-2814.

 

 Čestitka

Proslavimo dostojanstveno Dan neovisnosti

Metković, 7.10.2013. - Drage sugrađanke i sugrađani, sutra obilježavamo 8. listopada, dan kada je Hrvatska, proglasivši neovisnost, neopozivo prekinula sve veze s bivšom državnom zajednicom i nakon gotovo tisuću godina ponovno postala samostalnom državom.

 Obavijest

Savjet mladih grada Metkovića

Metković, 7.10.2013. - Gradsko vijeće Grada Metkovića objavljuje Javni poziv za predlaganje kandidata za članove Savjeta mladih grada Metkovića i time pokreće postupak izbora za članove Savjeta mladih grada Metkovića. Javni poziv je, sukladno Odluci Gradskog vijeća, objavljen u Slobodnoj Dalmaciji 5. listopada 2013. i od tada se računa rok od 15 dana za dostavu prijedloga kandidata. Oni koji Natječaj nisu vidjeli u tome listu mogu ga vidjeti ovdje.

 

 Rukomet

RK Metković 1963 zasluženo do prvih bodova

Metković, 7.10.2013. - Novu sezonu rukometaši RK Metković 1963. otvorili su pobjedom protiv RKHM Dubrovnik rezultatom 31:30. Riječ je o derbiju 1. kola 2. HRL jug koji se igrao u Gospinom polju u Dubrovniku.

 Obavijest

Može i bez domovnica!

Metković, 7.10.2013. - Praćenjem objava javnih natječaja za prijam u državnu ili javnu službu te u službu upravnih tijela jedinica lokalne i područne (regionalne) samouprave, uočeno je da se kao dokaz hrvatskog državljanstva traži domovnica. To nije potrebno jer se državljanstvo dokazuje važećom osobnom iskaznicom, vojnom iskaznicom ili putovnicom, a hrvatski državljanin koji nema ni jednu od navedenih isprava hrvatsko državljanstvo dokazuje domovnicom – stoji u priopćenju Ministarstva uprave RH.

 

 Šport

NK Neretva – HNK Val 1:0

Metković, 7.10.2013. - Vrlo dobrom, organiziranom i borbenom igrom Neretva je jučer na igralištu Iza Vage savladala HNK Val rezultatom 1:0. Zgoditak za domaće postigao je Krešimir Jelić u 63. minuti susreta.

 Obrazovanje

Gimnazijalci prvi na natjecanju 'Euroscola'

Metković, 6.10.2013. - Metkovski gimnazijalci uvjerljivo su pobijedili na natjecanju Euroscola, koje je jučer u organizaciji Europskoga parlamenta održano u Splitu, i time se izborili za odlazak u Strasbourg u svibnju 2014. Tamo će, s još 19 svojih kolegica i kolega iz Gimnazije te dvoje nastavnika, sudjelovati u programu Euroscola i na jedan dan postati zastupnicima u Europskom parlamentu.

 Kultura

Izvrsni 'Zagreb trio' u GKS-u

Metković, 6.10.2013. - Prava je šteta što se na sinoćnjem koncertu Zagreb trija u Galeriji GKS-a nije okupilo više slušatelja od njih dvadesetak. Razlog svakako može biti, za kulturu tradicionalno nepopularna, subota ali i mnoge svadbe na kojima se svira neka druga 'muzika'.

 Šport

Neretva 'Iza Vage', a Metković u Velu Luku

Metković, 6.10.2013. - Ljubitelji nogometa mogu danas na igralištu Iza Vage bodriti NK Neretvu u pokušaju da još jednom osvoji tri domaća boda. U 8. kolu 3. HNL jug u goste im dolazi HNK Val iz Kašetela Starog koji drži sredinu tablice. Susret počinje u 16 sati.
    ONK Metković, nakon nes(p)retno izgubljenih dvaju bodova prošle nedjelje na domaćemu terenu, putuje u Velu Luku na ogled s tamošnjim Hajdukom u 4. kolu 1. ŽNL. Metkovci se, barem prema statistici, imaju čemu nadati jer su u zadnjih osam susreta s Hajdukom četiri puta pobijedili, dva puta remizirali i dva puta izgubili.

 

 Zdravlje

'Vita' obilježila Dan ružičaste vrpce

Metković, 5.10.2013. - Povodom Dana ružičaste vrpce Udruga za solidarnost među građanima Vita iz Ploča, kao članica Hrvatskog foruma protiv raka dojke Europa Donna, danas je u Metkoviću provela akciju Svakom mještaninu vrpca na grudi. Svrha akcije bila je upozoriti građane na važnost prevencije i ranog otkrivanja raka dojke.

 Vjerski život

Proslavljen Sveti Franjo

Metković, 5.10.2013. - U župi sv. Ilije jučer je svečano proslavljen Sveti Franjo Asiški kojemu je posvećena crkva na Kladi koja je bila prepuna vjernika što su došli iskazati štovanje tome velikome katoličkom svetcu.

 Predavanje

O vodama i poljoprivredi doline Neretve

Metković, 5.10.2013. - Sinoć su u Gradskom kulturnom središtu održana dva vrlo zanimljiva predavanja o problematici voda sliva rijeke Neretve i Trebišnjice te o gospodarenju vodama rijeke Neretve u funkciji održive poljoprivrede u dolini Neretve. Predavači su bili prof. dr. sc. Mijo Vranješ i prof. dr. sc. Davor Romić, a moderator, budući da su se nakon predavanja mogla postavljati pitanja, bio je gradonačelnik Metkovića Božo Petrov. Pogledajte .

 

 Kultura

Počeo Festival bosanskoga humora

Metković, 4.10.2013. - Sinoć je pred brojnom publikom u Gradskom kulturnom središtu Metković odigrana predstava Ja, mahalac u izvedbi Dragana Marinkovića Mace. Riječ je o originalnom bosanskohercegovačkom cabaretu, koji je u režiji mlade redateljice Mirele Trepanić rađen prema uspješnici Indire Kučuk-Sorguč.

 Šport

Dodigu Metković 'donio sreću'

Metković, 4.10.2013. - Izgleda da su Ivanu Dodigu pripreme pred ATP turnir u Tokiju, koje je zbog tvrde podloge obavio u Metkoviću, i te kako dobro došle. Nakon izvrsnih igara stigao je do polufinala.

 Kultura

140 godina Hrvatske narodne čitaonice

Metković, 4.10.2013. - Prije nekoliko dana, točno 30. rujna, navršilo se 140 godina od prijelomnoga kulturnog događaja, koji je tada imao i prvorazredan politički značaj – otvaranja Hrvatske narodne čitaonice neretvanske u Metkoviću. Tome događaju nazočio je i don Mihovil Pavlinović, jedan od vodećih lučonoša hrvatskog preporoda u Dalmaciji, buditelj narodne svijesti i promicatelj kulture i prosvjete, koji je tom prigodom održao svoj glasovit govor.

 Fotografija

Oči u oči s Bryanom Ferryjem

Metković, 3.10.2013. - Kada je Jurica bio puno mlađi sigurno je maštao o fotografiranju s jednim drugom rock'n'roll velikanom, no ni ovaj nije „mačji kašalj“, tim više što Jurica ima sve ploče Roxy Musica. Nedavni susret u Dubrovniku Bryana Ferryja i metkovsko-zagrebačkog glazbenika Jurice Popovića.

 

 EU fondovi

Prekogranična suradnja Hrvatske i Crne Gore

Metković, 3.10.2013. - Jučer je u Galeriji gradskog kulturnog središta održan četvrti po redu Info dan povodom objave Trećeg poziva na dostavu projektnih prijedloga u okviru IPA Programa prekogranične suradnje Hrvatska-Crna Gora 2007.-2013.

 Fotografija

Susjedi

Metković, 3.10.2013. - Rana jesen, kada je vrijeme u buri, idealna je za šetnju s fotoaparatom. Jedan od najljepših pogleda na gornji dio doline Neretve je onaj s Fortice iznad Opuzena. Mi smo zumirali Krvavac II, Kulu Norinsku, Metković i hercegovačka brda u pozadini.

 

 Rad udruga

Obilježen Međunarodni dan starijih osoba

Metković, 2.10.2013. - Udruga Otac Ante Gabrić danas je u suradnji s Dubrovačko-neretvanskom županijom, Upravnim odjelom za međugeneracijsku solidarnost i branitelje prigodnim programom obilježila Međunarodni dan starijih osoba.

 Obrazovanje

Suradnja učeničkih zadruga

Metković, 2.10.2013. - U Zagrebačkoj županiji aktivno djeluje 18 učeničkih zadruga, iznimno uspješnih u radu. Prošle je godine Podružnica učeničkih zadruga Zagrebačke županije (PUZ) donijela Odluku o međužupanijskoj suradnji učeničkih zadruga pa su Zagrepčani u istarskome Vodnjanu brali masline, a ove su se godine odlučili za berbu mandarina u dolini Neretve. Tako je PUZ odlučio pozvati na suradnju OŠ Stjepana Radića iz Metkovića i njenu Učeničku zadrugu Crveni ždral, što su naši, naravno, prihvatili.

 Popis stanovništva

Popisati se možete i iz Hrvatske

Metković, 1.10.2013. - Sinoć je u Metkoviću u organizaciji HDZ-ovih središnjica iz Republike Hrvatske i iz Bosne i Hercegovine održana tribina na temu Popis stanovništva, kućanstava i stanova u BiH, na kojoj su o problematici toga popisa, koji je jučer započeo i trajat će do 15. listopada, govorili potpredsjednik HDZ-a BiH Mladen Bošković i glavi tajnik te stranke Vlado Džojić.

 Povijest

Na Neretvi u Metkoviću 1889.

Metković, 1.10.2013. - Mario Talajić nam je iz Zagreba poslao zanimljivu grafiju kojoj u nadnaslovu stoji Na Neretvi u Metkoviću, u naslovu Prva željeznica u Hercegovini, a u podnaslovu stvarni crtež našeg specijalnog dopisnika g. F. Schlegela).

 Rad udruga

Boćanjem obilježili Svjetski dan CP

Metković, 1.10.2013. - Povodom Svjetskog dana cerebralne paralize, koji se obilježava 2. listopada, Udruga osoba s invaliditetom Prijatelj je svoje članove povela u Boćarski dom Metković te organizirala natjecanje osoba s invaliditetom. Natjecanje je također održano i kao dio aktivnosti iz projekta Dnevni boravak i edukacijsko rehabilitacijske aktivnosti koji je Udruzi odobrilo Ministarstva socijalne politike i mladih.

 

Vijesti iz 10. 2013.
ukupno 94

Sjećanje na poginule branitelje

Izvrsna igra naših rukometaša

'Vuk i kozlići' oduševili vrtićane

Poziv kandidatima za pročelnika financija

Jeste li vidjeli ovu gospođu?

Pogledajte 'Kaos u kući'

Večer posvećena don Mihovilu Pavlinoviću

'Neretvanske lađe' predstavljene vrtićanima

Kako neretvanskoj poljoprivredi osigurati vodu

Voda iz Doljana ponovno nije za piće

Rezultati sa sportskih natjecanja

Likovne radionice u Prirodoslovnom muzeju

NK Neretva – NK Konavljanin 1:0

Sporazum između HGSS-a i Grada Metkovića

Kako je preksinoć bilo na Trgu

Rako o projektima u Metkoviću i Vukovaru

Vraća se sat i obveza svjetala na vozilima

Sportski Metković ovoga vikenda

Zidić jedne mladosti

Vinko Dragović na čelu metkovskoga HNS-a

Dani kruha u OŠ Stjepana Radića

Glazbeni tjedan u 'Leutu'

Obilježena 25. obljetnica smrti o. Gabrića

Vrtićani posjetili Dnevni boravak Metković

Vrtićani obilježili Dane kruha

Uređivanje pješačkih prijelaza

'Kamenje' za metkovske osnovce

Predstavljena slikovnica 'Neretvanske lađe'

Vaga od 1905. do 2013.

Obilježen kraj ljetne turističke sezone

U četvrtak dijelovi grada bez struje

Programi javnih potreba u 2014.

Neretvanski gusari s medaljama iz Vele Luke

Traži se glavni financijer u Gradskoj upravi

Rezultati sa sportskih natjecanja

Film o IV. gardijskoj

Sarajlije dobro nasmijali Metkovce

Prigodna priredba i blagoslov kruha

Dani kruha OŠ don M. Pavlinovića

Podijeljene ulaznice

Dijelimo četiri ulaznice za komediju

Poticanje kreativnosti kod djece

Školska torba nekada i sada

Otkriven kradljivac dizel-goriva

Kako je niža cijena postala viša

Prva samostalna izložba Dalije Mioč

Sutra bez struje dijelovi Metkovića i okolice

Grmoja i Komazin demantiraju Martinca

Prijava gradonačelniku i upravi JVP-a

Radionica o osiguranju kvalitete

Pomor ribe u Staroj Neretvi

Drugi dani Neretve u riječi i slici

Obilježen Međunarodni dan pješačenja

Sudar traktora i motokultivatora

Boćanje na Ograđu

Prezentacija invalidskih kolica

Rezultati sa sportskih natjecanja

Traži se dobavljač el. energije

Natječaj za ravnatelja ŠO Metković

Drugi dani Neretve u Zagrebu

Pripreme za VI. HN Zbornik

Sutra Zagrebom teče Neretva

Hrvatska bio-raznolikost na fotografijama

Ubavka Mostahinić predsjednica HSU-a

Dupini na ušću

Sutra 'Trotakt projekt' na HTV2

Izložba fotografija 'Natura 2000'

Eksplozija plina izazvala požar

Što, zapravo, proslavljamo?

Svijeće za poginule branitelje

Pridružite se UL 'Domagojevi gusari'

Turnir u bućanju

Proslavimo dostojanstveno Dan neovisnosti

Savjet mladih grada Metkovića

RK Metković 1963 zasluženo do prvih bodova

Može i bez domovnica!

NK Neretva – HNK Val 1:0

Gimnazijalci prvi na natjecanju 'Euroscola'

Izvrsni 'Zagreb trio' u GKS-u

Neretva 'Iza Vage', a Metković u Velu Luku

'Vita' obilježila Dan ružičaste vrpce

Proslavljen Sveti Franjo

O vodama i poljoprivredi doline Neretve

Počeo Festival bosanskoga humora

Dodigu Metković 'donio sreću'

140 godina Hrvatske narodne čitaonice

Oči u oči s Bryanom Ferryjem

Prekogranična suradnja Hrvatske i Crne Gore

Susjedi

Obilježen Međunarodni dan starijih osoba

Suradnja učeničkih zadruga

Popisati se možete i iz Hrvatske

Na Neretvi u Metkoviću 1889.

Boćanjem obilježili Svjetski dan CP

Tražite u vijestima

 

Kalendar

2020

 12   11   10   09   08   07   06   05   04   03   02   01 


2019

 12   11   10   09   08   07   06   05   04   03   02   01 


2018

 12   11   10   09   08   07   06   05   04   03   02   01 


2017

 12   11   10   09   08   07   06   05   04   03   02   01 


2016

 12   11   10   09   08   07   06   05   04   03   02   01 


2015

 12   11   10   09   08   07   06   05   04   03   02   01 


2014

 12   11   10   09   08   07   06   05   04   03   02   01 


2013

 12   11   10   09   08   07   06   05   04   03   02   01 


2012

 12   11   10   09   08   07   06   05   04   03   02   01 


2011

 12   11   10   09   08   07   06   05   04   03   02   01 


2010

 12   11   10   09   08   07   06   05   04   03   02   01 


2009

 12   11   10   09   08   07   06   05   04   03   02   01 


2008

 12   11   10   09   08   07   06   05   04   03   02   01 


2007

 12   11   10   09   08   07   06   05   04   03   02   01 


2006

 12   11   10   09   08   07   06   05   04   03   02   01 


2005

 12   11   10   09   08   07   06   05   04   03   02   01 


2004

 12   11   10   09   08   07   06   05   04   03   02   01 


2003

 12   11   10   09   08   07   05   04   03   02   01