-913

Nije namijenjeno rješavanju problema kao što su:

- problematično ponašanje pojedinaca, nesporazumi sa
  susjedima i/ili bilo kojom skupinom ljudi

- bilo kakva hitna intervencija (poplava u stanu i sl.)

- psi koji ometaju lavežom ili nisu na uzici ili nemaju brnjicu

- požari, zagađenja zraka i vode

- buka

- prijedlozi za postavljanje novih posuda za otpad, novih
  rasvjetnih tijela, semafora i slično

- žalbe na rad gradskih tijela ili bilo kojih tijela javne uprave

- bespravna gradnja

- divljanje po cestama, konzumiranje droga, javna opijanja,
  nasilje nad životinjama, preprodaja i sl.

Za to postoje nadležna tijela kojima se uvijek možete obratiti.

SLUŽBENA STRANICA

POGLEDAJTE

POPIS ULICA

GRAD METKOVIĆ

TISAK

OSMRTNICE

KONTAKT

Vijesti

arhiv vijesti

 Fotografija

Priroda u 2012.

Metković, 31.12.2012. - Ne ponovila se. Teško je to reći na pragu 2013. za koju nam sada govore da će biti još teža od 2012. i na čijem su nam početku obećavali brda i doline, kao što je to jedan lik svojedobno obećao drugome. Bez obzira na sve moramo (p)ostati svjesni da smo samo dio prirode te da, kao jedini razumni stvorovi na ovome planetu (jesmo li?) moramo uprijeti sve sile da je ne uništimo. Ponajprije radi naše djece, ali i svih stvorenja koja nas okružuju. The Big Picture donosi seriju najboljih fotografija snimljenih 2012. na temu prirode. Sretna vam Nova, a što nas čeka možda se najbolje vidi na naslovnoj fotografiji.

 

 Humanost

Studentska donacija 'Prijatelju'

Metković, 31.12.2012. - Udruga studenata doline Neretve sa Sveučilišta u Zagrebu u prosincu, mjesecu darivanja, odlučila je pokrenuti humanitarnu akciju Studenti za 'Prijatelje' za Udrugu osoba s invaliditetom Prijatelj iz Metkovića.

 Demantij

Nije 30 nego četiri

Metković, 31.12.2012. - Tragom nedavne izjave dožupanice Marije Vučković da Županija Metkovsko kulturno ljeto sufinancira sa 30.000 kn zavirili smo u dokumentaciju Gradskog kulturnog središta Metković i našli dokumente o financiranju Programa javnih potreba u kulturi DNŽ. Za godinu 2012. stoji da je Županija sufinancirala samo Glas Neretve i to s iznosom od 4000 kn.

 Komentar

Kraj jedne ere

Metković, 31.12.2012. - Demonstrirajući prvi put javno svoju žarulju Thomas Edison je 31. prosinca 1879. rekao da će električna struja biti tako jeftina da će ubuduće samo bogataši koristiti svijeće. Danas, 31. prosinca 2012., nakon 133 godine, U Europskoj uniji označit će se kraj uporabe klasične žarulje koja se sve te godine gotovo nije promijenila.

 Internet

Od sutra u ponoć opreznije na Internetu

Metković, 30.12.2012. - Još 21. listopada 2011. Hrvatski sabor je donio novi Kazneni zakon koji sutra u ponoć stupa na snagu. U svome 75. članku Zakon predviđa zabranu pristupa Internetu, a u člancima 147. – 151. opisuju se sankcije za kaznena djela protiv časti i ugleda. Koliko će reda i elementarne pristojnosti Zakon donijeti vidjet ćemo, ali kazne nisu male.

 Obavijest

Umjesto na Novu blagoslov sutra

Metković, 30.12.2012. - Na svojim internetskim stranicama župa sv. Ilije objavila je promjenu u raspredu blagoslova kuća. To se odnosi na one kojima je blagoslov bio predviđen na Novu godinu. Umjesto toga početi će danas u 13 sati.

 Tribina

Legalizacija bespravno izgrađenih objekata

Metković, 29.12.2012. - Legalizacija bespravno izgrađenih objekata tema je koje je privukla osamdesetak zainteresiranih građana i ljudi iz struke na Javnu tribinu u zajedničkoj organizaciji HNS-a Podružnice Metković i SDP-a Gradske organizacije Metković – donosi www.hns-metkovic.com.

 

 Gradske vijesti

GV o Gornjim horizontima

Metković, 29.12.2012. - Jučer je u GKS-u Metković održana 28. sjednica Gradskoga vijeća grada Metkovića na čijem je dnevnome redu bila samo jedna točka: Projekt hidroenergetskoga sustava „Gornji horizonti“ u Republici BiH – rasprava o utjecaju na dolinu Neretve.

 Glazba

Metkovski glazbari ispratili 2012.

Metković, 29.12.2012. - Tradicionalnim Božićno-novogodišnjim koncertom Gradska glazba Metković sinoć je u GKS-u zaključila ovogodišnje Prosinačke svečanosti.

 Komentar

Tko se još sjeća baruta?

Metković, 29.12.2012. - Kao i uza sve, tako su i uz rokenrol vezane mnoge kontroverze. Milijune stranica potrošeno je pokušavajući opisati taj fenomen koji je započeo još kocem četrdesetih prošloga stoljeća i traje do dan-danas. I što vrijeme ide dalje, to ga je teže opisati.

 Predavanje

O donjoneretvanskoj toponimiji

Metković, 28.12.2012. - Vrlo zanimljivo predavanje u sklopu Prosinačkih svečanosti sinoć je u GKS-u održao dr. Domagoj Vidović s Instituta za hrvatski jezik i jezikoslovlje. Tema je bila toponimija donjoneretvanskoga kraja.

 Šport

'Jerkovčankama' treće mjesto u Zadru

Metković, 27.12.2012. - Mlade rukometašice ŽRK Jerkovac, rođene 2002. i mlađe, prošli vikend sudjelovale su na 4. Božićnom turniru u mini rukometu koji se održavao u Zadru na kojem su osvojile odlično treće mjesto. Prvo mjesto pripalo je ŽRK Orkan, a drugo ŽRK Zadar.

 Gradske vijesti

Lakše se ozlijedio petardom

Metković, 27.12.2012. - U kućnome dvorištu u Dubravici u utorak, 25. prosinca devetnaestogodišnjak je bacao petarde te se lakše ozlijedio. Nakon pružene liječničke pomoći u Domu zdravlja Metković upućen je u splitsku bolnicu gdje je zadržan na liječenju – javlja PU dubrovačko-neretvanska.

 

 Komentar

Dokle Hrvati u dijasporu?

Metković, 27.12.2012. - Ove božićne dane, kada većina starijih proživljava svoje djetinjstvo u kojemu se imalo manje, ali se imalo više, remeti nametnuta medijska bitka kojoj ni Vlada ni Crkva nisu u stanju stati u kraj. Bitka je to u kojoj neće biti pobjednika jer svaka strana ima svoje argumente.

 Vjerski život

Blagoslov kuća u župi sv. Ilije

Metković, 26.12.2012. - Nakon Božića započinje blagoslov kuća. Župa sv. Ilije izdala je svoj najnoviji Župni listić u kojemu je i detaljan raspored blagoslova kuća koji započinje sutra, a završava 7. siječnja.

 

 Šport

'Carpe Diem' pobjednik Božićnog turnira

Metković, 26.12.2012. - Momčad Carpe Diema pobjednik je jubilarnog 20. božićnog malonogometnog turnira Metković 2012. U završnici su pred više od 2000 gledatelja uspjeli sa 3:1 nadigrati NO-MI iz Herceg Novoga za koji su igrali malonogometaši trebinjskoga Lerotara. Vijest donosi emetkovic.com.

 

 Šport

Vrijedni bodovi za kraj polusezone

Metković, 25.12.2012. - Košarkaši Metkovića vratili su se iz Trogira s vrlo važnim bodovima i prvom gostujućom pobjedom ove sezone, ukupno četvrtom, protiv posljednje momčadi na tablici te se time privremeno udaljili iz opasne zone – javlja nam Nikica Medak.

 Tradicija

Koncert na trgu, badnjak u N. gusara

Metković, 24.12.2012. - Prošlogodišnja ideja o održavanju maloga koncerta božićnih pjesama na Badnju večer Trgu kralja Tomislava danas je doživjela svoje dugo izdanje.
   Nastupili su Zbor župe sv. Ilije Zvjezdice i Maja Jerković, Klapa Sveti Nikola, KUD Metković i Mandolinski orkestar KUD-a Metković

 Gradske vijesti

Izviđači donose Betlehemsko svjetlo mira

Metković, 24.12.2012. - Već tradicionalno, večeras će pred početak Ponoćke u župne crkve u Metkoviću, Vidu, Bijelom Viru, Opuzenu i Gabeli Polju metkovski izviđači iz Udruge izviđača Neretvanski gusari donijeti Betlehemsko svjetlo mira.

 Gradske vijesti

Mladi izveli 'Božićnu predstavu'

Metković, 24.12.2012. - Mladi župe Sv. Ilije Metković u subotu navečer u GKS-u Metković izveli su Božićnu predstava.

 Policija

Vrijeđali policajce pa završili u pritvoru

Metković, 24.12.2012. - Jučer, 23.prosinca, oko 3.30 u Ulici kneza Domagoja u Metkoviću više mlađih muških osoba vrijeđalo je i omalovažavalo policijske službenike te ih tom prilikom sprječavali u obavljanju službene dužnosti, odnosno postupanja po dojavi o prometnoj nesreći. Četvorica 19-godišnjaka i 25-godišnjak su uhićeni i dovedeni u prostorije policije – javljanju iz PU dubrovačko-neretvanske.

 Manifestacije

Božićni sajam u Vidu

Metković, 24.12.2012. - U organizaciji Udruge mladih Vida na platou ispred Arheološkog muzeja Narona održan je Božićni sajam. Na sajmu su sudjelovale humanitarne udruge iz doline Neretve. Posjetiteljima su besplatno ponuđeni kolači, kuhano vino i čaj, a Djed Božićnjak je najmlađe razveselio darovima. Članovi udruge otpjevali su nekoliko prigodnih pjesama – donosi vid.hr.

 

 Koncert

Božićni koncert učenika OGS Metković

Metković, 22.12.2012. - Već tradicionalno Božićni koncert učenika Osnovne glazbene škole Metković upotpunio je program Prosinačkih svečanosti. Na koncertu je 18 učenika imalo samostalan nastup, a publici su se posebnim izvedbama predstavili ansambl gitara te kvartet i trio gitara. Koncert je završen izvedbom Dječjeg pjevačkog zbora OGŠ Metković koji je pod ravnanjem prof. Dragana Gutića izveo tri prigodne božićne pjesme.

 Gradske vijesti

Jela stigla na Trg

Metković, 22.12.2012. - Jutros su djelatnici JVP Metković u Hercegovačkoj ulici ispilili veliku jelu koja će biti postavljena i okićena na Trgu kralja Tomislava. Dvanaestmetarska jela dar je obitelji Živka Jurkovića.

 Humanitarna priredba

Veliko neretvansko srce

Metković, 22.12.2012. - Velika humanitarna priredba za Udrugu Leptirići u četvrtak je napunila gledalište Metkovskoga GKS-a tako da su mnogi morali stajati na nogama, čime su Neretvani još jednom pokazali svoje veliko srce.

 Tragedija

Noć strave u dolini Neretve

Metković, 22.12.2012. - U razmaku od oko 2 sata u dolini Neretve noćas su se dogodile dvije prometne nesreće u kojima su izgubljena tri života, dok se za jedan bore liječnici.

 Humanost

Vrijedni 'Prijatelji'

Metković, 21.12.2012. - Članovi Udruge osoba s invaliditetom Prijatelj iz Metkovića ovih dana na više mjesta prodaju prigodne predmete koje su sami izradili kako bi skupili još novca za kupnju kombija. U Metkoviću naći ćete ih u Mercatoru i Konzumu, u Opuzenu u Solin građi, u Čapljini u Mercatoru, a u Splitu u Emmezeti.

 

 Gradske vijesti

Božićna priredba u Vrtiću 'Leut'

Metković, 21.12.2012. - Polaznici vrtića Leut danas su prigodnom priredbom obilježili nadolazeće Blagdane.

 Humanost

Vješte ruke naših starijih

Metković, 21.12.2012. - Vrijeme je božićnoga darivanja pa se ovih dana po gradu mogu vidjeti razni štandovi na kojima se u humanitarne svrhe prodaju prigodni predmeti. Jedan od njih je i štand korisnika Dnevnoga boravka Metković, naših starijih sugrađana koji su sami izradili lijepo ukrašene predmete.

 

 Politika

Most izišao iz 'ilegale'

Metković, 20.12.2012. - Na danas održanoj tiskovnoj konferenciji predstavila se nova politička opcija u Metkoviću. Radi se o skupini mahom mladih ljudi koji su, kako kažu, nezadovoljni stanjem u gradu i koji smatraju da imaju snage, volje i znanja promijeniti ga.

 Gradske vijesti

Zvonce traži sreću

Metković, 20.12.2012. - Tete iz Dramske skupine Dječjeg vrtića Metković za male vrtićane priredile su lutkarsku predstavu Zvonce traži sreću.

 Gradske vijesti

Usvojen Proračun za 2013.

Metković, 20.12.2012. - Na jučer održanoj 27. sjednici Gradskoga vijeća grada Metkovića usvojen je Rebalans Proračuna Grada Metkovića za 2012. i Proračun za 2013.

 Demografija

Metković se popeo na 25. mjesto

Metković, 19.12.2012. - Napokon smo dobili kakve-takve rezultate popisa stanovništva koji se obavio prije 20 mjeseci. Nema što, duboko smo zaglibili u informatičkome dobu 19. stoljeća. Ne zbog informatike nego zbog vladajućih koje kao da nije briga koliko nas je, tko smo i što smo, s koliko hladnjaka, perilica, internetskih priključaka i sl. raspolažemo. Pri tome odgovornost gotovo podjednako dijeli bivša i sadašnja vlast. Odnos je 8:12 mjeseci.

 Politika

Oglasila se NL 'Most'

Metković, 19.12.2012. - Danas je skinut veo tajne s plakata koji su se u zadnje vrijeme pojavljivali po gradu. Nagađalo se svašta, a upućeniji su pretpostavljali da iza svega stoji organizirana skupina koja se namjerava politički aktivirati u gradu.

 Turizam

Metkoviću 'Perunika-Bogiša'

Metković, 19.12.2012. - Kako donosi Dubrovački vjesnik nagrada Perunika-Bogiša, koju Turistička zajednica Dubrovačko- neretvanske županije dodjeljuje za uređenost turističkih mjesta, za 2012. je pripala Lumbardi, Metkoviću i Orebiću. Nagrade je predstavnicima tih turističkih zajednica dodijelio župan i predsjednik TZ Dubrovačko-neretvanske županije Nikola Dobroslavić.

 

 Internet

Božić dolazi, dijele se otkazi

Metković, 19.12.2012. - Tek smo korak do Božića. Ove se godine u Hrvatskoj predbožićna atmosfera nekako slabije osjeća, mislimo na onu koja nema veze sa samom vjerom. Kako na sve to gleda Kiper pogledajte i počujte ovdje.

 

 Koncert

Održan koncert dječjih zborova

Metković, 18.12.2012. - Kao i prošle godine, na tradicionalnom Božićno-novogodišnjem koncertu dječjih zborova, sinoć održanom u Gradskom kulturnom središtu, nastupilo je pet zborova osnovnih i glazbenih škola iz Metkovića i Ploča te četvero solista. Tijekom koncerta izvedeno je trinaest pjesama, a za kraj svi su zajedno otpjevali pjesmu Radujte se narodi.

 Rad udruga

Akcija 'Metkovki' za HGSS

Metković, 18.12.2012. - Udruga lađarica Metkovke provodi humanitarnu akciju pod nazivom Antonijini anđeli. U okviru akcije prodaju se prigodni suveniri, a sav prihod od prodaje ide na žiro-račun Hrvatske gorske službe spašavanja i namijenjen je za potragu nestalih osoba. Metkovke su svoje suvenire jučer izlagale i prodavale u suradnji s Udrugom Leptirić na zajedničkom štandu preko puta Pošte.

 

 Tradicija

Tradicija u funkciji održivoga razvoja

Metković, 18.12.2012. - Danas je u Galeriji Gradskog kulturnog središta Metković održana iznimno uspješna prezentacija i degustacija tradicionalnih jela i pića s područja doline Neretve i susjednih hercegovačkih krajeva.

 Akcija

Mjerenje šećera i kolesterola

Metković, 18.12.2012. - U organizaciji Udruge dijabetičara grada Metkovića jučer je u prostorijama Gradskog društva Crvenog križa Metković upriličeno mjerenje kolesterola i glikoziranog proteina (HbA1c) u krvi.

 Komentar

Što je bilo prije, spol ili rod?

Metković, 18.12.2012. - Dobar dan. – Dobar dan. – Vidim da ste mlada majka s djetetom. Što mislite o četvrtom modulu? – ?!

 Obrazovanje

Mjesec borbe protiv ovisnosti

Metković, 17.12.2012. - Mjesec borbe protiv ovisnosti, koji je trajao od 15. studenoga do 15. prosinca, u Gimnaziji Metković obilježen je velikim školskim projektom U zdravom tijelu zdrav duh u kojem je sudjelovao velik broj profesora koji su s iznimno dobrim učeničkim timom motivirali i aktivirali sve učenike škole.

 Šport

Neretvani nadigrali Cetinjane

Metković, 16.12.2012. - U 10. kolu A2 lige jug košarkaši Metkovića su uvjerljivo na domaćem terenu svladali KK Omiš Galeb s rezultatom 91:68. Kako nas je izvijestio Nikica Medak, domaći su dominirali u prve tri četvrtine, naročito u trećoj u kojoj su bili stigli do rezultata 74:44.

 Folklor

Vesela folklorna večer u GKS-u

Metković, 16.12.2012. - Kao i uvijek na tradicionalnim Božićno-novogodišnjim koncertima KUD-a Metković i sinoć je u kazališnoj dvorani GKS-a nedostajalo sjedala, kojih ni nema baš malo – 450.
    U svojevrsno podvlačenju crte pod dvije tisuće dvanaestu sudjelovalo je preko 250 članova folklornih skupina KUD-a Metković svih uzrasta, članovi KUD-ovoga Mandolinskog orkestra te gostiju iz vinkovačkoga Kulturnog centra Gatalinka.

 Humanost

Framaši u akciji

Metković, 16.12.2012. - Jučer smo u gradu zatekli mlade članove metkovske Frame kako za svojim štandom prodaju kolače i božićne čestitke. Štand je već bio gotovo prazan, a prihod od prodaje bit će dan u humanitarne svrhe.

 

 Kultura

Susret s pjesnikom Paljetkom

Metković, 16.12.2012. - Galerija metkovskoga GKS-a bila je premalena za primiti sve one koji su u petak došli na Susret s pjesnikom Lukom Paljetkom što je priređen u suradnji dubrovačkoga i metkovskoga Ogranka Matice hrvatske.

 Prosvjed

S teškoćama se možemo nositi – s nepravdom ne!

Metković, 16.12.2012. - Kako donosi www.uosim.hr, roditelji djece s teškoćama u razvoju prosvjedovali su u Dubrovniku ispred Sv.Vlaha zahtijevajući izmjene Zakona o statusu djece i njihovih roditelja, prije svega da se djeci omogući normalna socijalizacija te da status roditelja skrbnika bude fleksibilniji.

 Komentar

Neka smo i to dočekali

Metković, 16.12.2012. - Mediji, prije svih, a i vladajući, stalno su nas proteklu godinu strašili kako ćemo završiti u košu za otpatke. Eto, dogodilo se, napokon, i to.

 Koncert

Održan koncert Klape Sv. Florijan

Metković, 14.12.2012. - Klapa Sveti Florijan sinoć je nastupila u Gradskom kulturnom središtu Metković, a njihov nastup oduševio je prisutnu publiku.

 Gradske vijesti

DM darivao Udrugu 'Prijatelj'

Metković, 14.12.2012. - Metkovskoj Udruzi osoba s invaliditetom Prijatelj tvrtka DM donirala je vrijednu donaciju. Riječ je o poklon paketima koje će Prijatelj podijeliti svojim članovima povodom nadolazećih Blagdana. Ovime je nastavljena uspješna suradnja metkovske Udruge i tvrtke DM koja je započeta prije nekoliko godina.

 

 Obavijest

Voda iz Pruda ispravna

Metković, 14.12.2012. - Iz Zavoda za javno zdravstvo DNŽ stigla nam je obavijest da je voda iz crpilišta Prud ispravna za piće. Inače, cijeli Metković se vodom opskrbljuje iz Doljana, osim kada se u iznimnim situacijama dio desne strane grada priključuje na Regionalni vodovod NPKL, dok su naselja Vid i Prud stalno na tom vodovodu.

 

 Folklor

Tradicionalni koncert KUD-a 'Metković'

Metković, 14.12.2012. - Sutra će se u Gradskom kulturnom središtu s početkom u 19,30 održati Božićno-novogodišnji koncert KUD-a Metković. U programu sudjeluju folklorne sekcije KUD-a „Metković“, članovi Mandolinskog orkestra te gosti – Kulturni centar Gatalinka iz Vinkovaca. Dođite i uživajte uživaju u pjesmi, plesu i adventskim običajima istočnog dijela Slavonske regije, koje će nam, između ostalog pokazati Vinkovčani.

 Šport

Podržite KK Metković

Metković, 14.12.2012. - Sutra naši košarkaši igraju važnu prvenstvenu utakmicu s KK Omiš Galeb, jednim od konkurenata na tablici. Utakmica počinje u 20 sati u Gradskoj sportskoj dvorani. Dođite i navijajte za naše.

 

 Akcija

Manje oružja-manje tragedija

Metković, 14.12.2012. - Pod motom „Manje oružja-manje tragedija“ MUP je još prije pet godina u suradnji s Programom Ujedinjenih naroda za razvoj u Republici Hrvatskoj (UNDP) započeo akciju prikupljanja ilegalnog oružja, međutim, zbog čestih upita građana PU dubrovačko-neretvanska odlučila je intenzivirati akciju i još jednom uputiti apel građanima da se „riješe oružja bez sankcija i svoj život učine sigurnijim“.

 Komentar

Korak naprijed, dva nazad

Metković, 14.12.2012. - Parafrazirajući Neila Armstronga koji nas je napustio ove neponovljive godine što je na izmaku, vijest što ju je objavio net.hr mogu nasloviti i s Korak naprijed za Juretića, dva nazad za Hrvatsku. No, koga briga.?

 Akcija

Mir i dobro

Metković, 13.12.2012. - Na području Policijske postaje Metković i ove će se godine provoditi akcija pod nazivom „Mir i dobro“. Akcija započinje u petak 14. prosinca 2012. i trajat će sve do 8. siječnja 2013., a provodi se već tradicionalno od 1993. na području cijele Republike Hrvatske.

 

 Gospodarstvo

Sve spremno za Osnivačku skupštinu LAG-a

Metković, 13.12.2012. - U organizaciji Regionalne razvojne agencije DUNEA-e u Gradskom kulturnom središta Metković nedavno je održana je 6. radionica osnivanja LAG-a za područje doline Neretve.

 Fotografija

Jedna panoramska

Metković, 13.12.2012. - Preživjeli smo 12. XII. 2012. i jutrošnju studen koja nam je donijela -5ºC. Baš suhi i hladni zimski dani najbolji su za fotografiranje pa smo s vrha jedne od najstarijih zgrada na Podotoku načinili panoramu desene strane grada. Još samo da se Grad Metković dogovori s Lukom Ploče i dobije u koncesiju neiskorištene lučke prostore pa će vizura desne obale bila puno ljepša.

 

 Seminar

Seminar za računovođe

Metković, 13.12.2012. - Udruga računovođa i financijskih djelatnika Metković u suradnji s Hrvatskom zajednicom računovođa i financijskih djelatnika danas je u metkovskom Hotelu Narona organizirala besplatan seminar pod nazivom Porezne aktualnosti i pripreme za sastavljanje godišnjih izvještaja za 2012. godinu.

 Gradske vijesti

Održana Programska skupština HSS-a

Metković, 12.12.2012. - Gradska organizacija HSS-a u prošlu nedjelju je u Gradskom kulturnom središtu Metković održala Programsku skupštinu.

 Obavijest

Ne preporuča se na groblje automobilom

Metković, 12.12.2012. - Jutros smo donijeli obavijest građanima da će se na groblje moći automobilom i to iz smjera Podkraja. Najnovije informacije kažu da se led na putovima nije otopio te se ne preporuča odlazak na Predolac automobilom, osim ako se na pogonske kotače ne stave lanci, mada je i to problematično na strmoj zaleđenoj podlozi. Oni koji ipak krenu autom to trebaju učiniti iz smjera Trga kralja Tomislava, a povratak s groblja je preko Predolca na Podkraj.

 

 Vrijeme

Umalo izbjegli 30 cm snijega

Metković, 12.12.2012. - Snijeg koji je jučer osvanuo u Metkoviću nije stvorio veće probleme. Na meteorološkoj postaji Metković jučer u sedam sati izmjereno ga je osam centimetara pa su gradske službe i građani dosta brzo očistili snijeg s nogostupa.

 Rad udruga

Proslavljen Sv. Ambrozije

Metković, 11.12.2012. - Već tradicionalno, Pčelarska udruge Kadulja iz Metkovića upriličila je okupljanje svojih članova povodom Sv. Ambrozija, koji se obilježava 7. prosinca.

 Vrijeme

U četvrtak možda i ispod -10

Metković, 11.12.2012. - Prema prognozi Državnoga hidrometeorološkog zavoda i intrenetske stranice yr.no očekuju nas dvije vrlo hladne noći. DHMZ nema prognozu za Metković pa donosimo onu za Ploče u kojima će sigurno biti koji stupanj toplije nego u Metkoviću. Naročito hladno bit će sa srijede na četvrtak pa dobro zamotajte pipe u dvorištu.

 

 Gradske vijesti

Vijećnici traže tematsku sjednicu o GH

Metković, 11.12.2012. - Skupina gradskih vijećnika Grada Metkovića pismenim je podneskom zatražila od gradonačelnika Grada Metkovića Stipe Gabrića Jambe i predsjednice Gradskog vijeća Grada Metkovića Darke Volarević da se na dnevni red iduće sjednice Gradskog vijeća uvrsti organiziranje tematske sjednice Gradskog vijeća Grada Metkovića, otvorene za javnost, na temu mogućih ekoloških i gospodarskih šteta, koje se mogu pojaviti kao posljedica izgradnje sustava Gornji horizonti u susjednoj Republici BiH.

 

 Dolina Neretve

I bi Neretvanska siesta

Metković, 11.12.2012. - U prostorijama Društva Neretvana u Zagrebu prošloga je petka održana Večer poezije Neretvanska siesta i prigodan Božićni domjenak. Čitali su se stihovi Slamnigovi, Vučičevićevi, Pavlovićevi, Šešeljevi i Krmekovi te prozni radovi izašli ispod pera Kazimira Vrankovića i Domagoja Vidovića, a mi vam prenosimo fotografije što su nam pristigle iz Zagreba.

 Vrijeme

Pao prvi snijeg

Metković, 11.12.2012. - Noćas je u Metkoviću uz temperaturu tek nešto višu od nule počeo padati snijeg pa je grad jutros osvanuo pod osam centimetara debelim snježnim pokrivačem.

 Komentar

Neka nama naše Herum

Metković, 11.12.2012. - Kako donosi Glas Slavonije iz osječkog rodilišta izišli su Allan, Aron, Alina, Cyara, Illani i Hurem. Mada će se mnogi zgroziti nad uvozom tih nenarodnih imena, radi se o gotovo benignoj stvari. Neka su naša djeca živa i zdrava, maligan je za naše društvo neki drugi uvoz.

 Izložba

Recesijska izložba jaslica

Metković, 10.12.2012. - Danas je u predvorju GKS-a postavljena IV. izložba jaslica i božićnih ukrasa. Za razliku od triju prethodnih na ovoj su uglavnome izostali privatni izlagači.

 Obavijest

Građani su obvezni čistiti dimnjake

Metković, 10.12.2012. - Stigla nam je zima, a s njom i sezona grijanja. Kako mnoga kućanstva za grijanje koriste razne vrste peći ili sustave kojima je za rad potreban dimnjak, iz Ureda za gospodarstvo Grada Metkovića poručuju građanima da su obvezni dimnjake držati u propisanome stanju, za što je Grad angažirao dimnjačarsku službu.

 Obljetnice

Jabuke za dug i sretan brak

Metković, 10.12.2012. - U crkvi sv. Ivana u Prudu jučer su tijekom nedjeljne mise Vinka i Petar Marušić nakon 60 godina braka obnovili svoj bračni zavjet. Uz mnogobrojne vjernike s njima su bila njihova djeca, unuci i praunuci.

 Komentar

Zima, zima – e, pa što je

Metković, 10.12.2012. - Ima nešto u nama Hrvatima (nije mane ni drugima, kako se to moderno kaže, iz regiona), nešto posebno kada je u pitanju naš odnos s državom, gradom ili općinom. Županija je tu gotovo nevažna jer se radi o političkoj izmišljotini stvorenoj da glumi neku vlast te da bude posrednik između vas i sebe samih. Na koncu, i sam izborni zakon formiranjem izbornih jedinca negira županije.

 Kazalište

Framaši na daskama koje život znače

Metković, 9.12.2012. - Sinoć su članovi franjevačke mladeži (FRAMA) u gotovo potpuno ispunjenoj kazališnoj dvorani metkovskoga GKS-a izveli predstavu Brat Sunce koju je režirao fra Lukica Vojković.

 Glazba

Mladi glazbeni producent iz Pruda

Metković, 9.12.2012. - Kako donosi vid.hr mladi Pruđanin Ante Vene uspio je postati najmlađi glazbeni producent u Hrvatskoj. Zadnji njegov uradak pjesma je Alkohol u izvedbi Ivone Urošević & Balkan Programa. Ne možemo reći da smo ljubitelji takve glazbe, no vijest nam se učinila zanimljivom zbog Ante koji je uspio svojim talentom i upornošću.

 

 Šport

'Jerkovčankama' prvo mjesto u Šibeniku

Metković, 8.12.2012. - U organizaciji RK Šibenik 25. studenoga održan je Adria Mini Cup 2012, jednodnevni turnir u mini rukometu za djevojčice i dječake rođene 2002. i mlađe na kojemu su se curice iz ŽRK Jerkvac okitile zlatom.

 Kazalište

'Balon' oduševio publiku

Metković, 8.12.2012. - Sinoć je u Gradskom kulturnom središtu Metković u koprodukciji Teatra 2000 i Teatra Exit odigrana kazališna predstava Balon, jedna od najboljih domaćih koja se u ovome trenutku nudi u Hrvatskoj.

 Vjerski život

Blagoslovljen Pastoralni centar o. Ante Gabrića

Metković, 7.12.2012. - U okviru proslave Sv. Nikole, zaštitnika istoimene metkovske župe, nadbiskup Marin Barišić blagoslovio je novouređen Pastoralni centar o. Ante Gabrića koji se nalazi u prizemlju župne crkve Sv. Nikle Biskupa. Riječ je o polivalentnom prostoru namijenjenom održavanju različitih sadržaja poput vjeronauka, predavanja, druženja mladih i slično.

 Šport

Gdje naši igraju ovoga vikenda

Metković, 7.12.2012. - Raspored odigravanja utakmica metkovskih klubova sljedećega vikenda pripremio je Nikica Medak.

 Komentar

Nemojte misliti da nije tako

Metković, 7.12.2012. - Na kraju samo godine u kojoj su nas mnogi naši sugrađani napustili, preselivši se u dimenzije o kojima samo možemo snivati. Jedan od njih je naš Feđa kojega pamtimo po tome što bi na kraju svojega izlaganja rekao: „Nemojte misliti da nije tako“.

 Komentar

Hrvatistan - neće moći ove noći

Metković, 7.12.2012. - Nekima, možda, uopće neće biti jasno o čemu se tu radi, ali većini mladih, a takvih je u Metkoviću barem pet-šest tisuća, i te kako će to biti jasno. Kako piše bug.hr, u čak 52 dodatne zemlje jučer je otvoren iTunes Store te je sada dostupan u ukupno 119 zemalja, no Hrvatska i dalje nije među njima. Krivi su lokalni distributer Applea, ZAMP i mobilni operateri…

 Rad udruga

Edukativna radionica Udruge Mi

Metković, 6.12.2012. - Na poziv metkovske Udruge osoba s invaliditetom Prijatelj jučer je Udruga Mi iz Splita održala uvodnu edukativnu radionicu za udruge. Radionica je održana u prostorijama Prijatelja, a tema je bila Informiranje, upute i savjeti za izradu projekata za natječaje iz programa financiranja EU o čemu je govorio Milan Bijelić.

 Zdravlje

Dojim ne dvojim

Metković, 6.12.2012. - Jučer je pod sloganom Dojim ne dvojim u Domu zdravlja Metković započela s radom grupa za potporu dojenja djece. Inicijativu za njeno osnivanje potaknula je Patronažna služba Doma zdravlja Metković, a podršku su dali liječnici mr. sc. Dženis Jelčić, dr. med. i dr. sc. Vlado Krmek, dr. med., specijalist pedijatrije te sestre iz metkovskog rodilišta.

 Koncert

Svetonikolski koncert učenika OGŠ

Metković, 6.12.2012. - U povodu blagdana Svetog Nikole jučer u dvorani Gradske glazbe Metković održan koncert učenika Osnovne glazbene škole u Metkoviću. Pred svojim roditeljima, rodbinom i prijateljima svirajući na raznim instrumentima nastupilo je 30 učenika te škole.

 Kazalište

Susret s Pipi Dugom Čarapom

Metković, 6.12.2012. - U produkciji Dragon teatra jučer je za učenike nižih razreda OŠ Stjepana Radića odigrana predstava Pipi Duga Čarapa.

 Socijalna skrb

Sveti Nikola donio punu vreću darova

Metković, 6.12.2012. - Sveti Nikola je u Metković stigao već jučer i pohodio Dom za starije i nemoćne osobe i tjelesno ili mentalno oštećene osobe, gdje su mu štićenici Doma izveli prigodan program.

 Šport

Medalje za KK 'Knez Domagoj'

Metković, 5.12.2012. - Na Međunarodnom karate turniru Ploče Open održanom 2. prosinca Karate klub Knez Domagoj iz Metkovića nastupio je s dvadeset natjecatelja te osvojio 1 zlatnu, 5 srebrnih i 6 brončanih medalja.

 Obavijest

Neretvanska siesta

Metković, 5.12.2012. - Evo korisne obavijesti našim zagrebačkim Neretvanima. Društvo Neretvana i prijatelja Neretve u Zagrebu 7. prosinca s početkom u 19 sati organizira večer poezije i domjenak Neretvanska siesta. Nemojte reći da vam nismo rekli.

 

 Humanost

Iskazali se Metkovci i Opuzenci

Metković, 5.12.2012. - Jučerašnjom, devetom ovogodišnjom, akcijom darivanja krvi GD Crvenoga križa iz Metkovića i Transfuziološka služba OB Dubrovnik zaključili su više nego uspješnu godinu. Akciji se odazvalo 60 darivatelja, od kojih je 47 dalo krv.

 Šport

KK Metković uspješan u Pločama

Metković, 5.12.2012. - Na međunarodnom klupskom karate turniru Ploče Open 2012., na kojem je nastupilo 26 klubova sa 540 natjecatelja iz Hrvatske i BiH, sudjelovao je sa 31 natjecateljem i Karate klub Metković te osvojio ukupno 13 medalja (1 zlato, 2 srebra i 10 bronca).

 Komentar

Lud, zbunjen, (ne)normalan

Metković, 5.12.2012. - O proračunskome deficitu će vam sigurno i zadnja „kumica s placa“ imati što pametno reći. Neka se kumice ne uvrijede, ali nema tu neke pameti. Matematika je jasna. Ako s jedne strane ne možeš biti u plusu, onda s druge strane budi u minusu, jer prema matematičkome načelu taj minus prelaskom na drugu stranu (jednadžbe) daje plus.

 Eppur si muove

Zmajlović traži dopunu studije o GH

Metković, 4.12.2012. - Kako je danas prenijela Hrvatska Televizija ministar zaštite okoliša i prirode Mihael Zmajlović zatražio je od BiH dopunu studije utjecaja na okoliš za zahvat HE Dabar u okviru projekta Gornji Horizonti. „Ne smijemo dopustiti da se ugrozi stanje voda i ekosustava u Delti Neretve. Štoviše, moramo učiniti sve da se ono očuva i u budućnosti popravi“, ističe ministar.

 

 Iz tiska

Ministre, zaustavite nam djecu

Metković, 4.12.2012. - Možda ste to već pročitali, ali evo za one koji još nisu. Dekan splitskog Fakulteta građevinarstva, arhitekture i geodezije, prof. dr. sc. Alena Harapina, napisao je otvoreno pismo ministru znanosti, obrazovanja i sporta Željku Jovanoviću. Pismo je objavljeno na Facebook stranici Nezavisnog sindikata znanosti i visokog obrazovanja, a mi vas upućujemo na članak u Slobodnoj Dalmaciji.

 

 Šport

Sport u Metkoviću protekloga vikenda

Metković, 3.12.2012. - Evo zbirnih sportskih rezultata utakmica što su ih domaći klubovi odigrali prošloga vikenda.

 Obavijest

Prosvjed dječjih igračaka

Metković, 3.12.2012. - U srijedu, 5. prosinca na trgu kralja Tomislava u Metkoviću od 15 do 18 sati prosvjedovat će - dječje igračke.

 Radionica

Kako do novca iz EU fondova?

Metković, 3.12.2012. - Kako izraditi program i natjecati se za novac iz EU fondova? Uvodna radionica o tome održat će se u srijedu, 5. prosinca u prostoru Udruge osoba s invaliditetom „Prijatelj“. Pogledajte više!

 

 Povijest

Džez u Metkoviću kasnih pedesetih

Metković, 3.12.2012. - Šjor Pavo Volarević donio nam je nekoliko starih fotografija, od kojih ovdje izdvajamo dvije vezane uz glazbu, tj. zabavni život u Metkoviću koncem pedesetih i početkom šezdesetih godina prošloga stoljeća.

 Vrijeme

Prvi snijeg kraj Metkovića

Metković, 3.12.2012. - Jutros su nas uz sjeverni vjetar dočekala oko 4ºC. Pravo zimsko vrijeme, čemu dodatno pridonosi pogled na jug s kojega nam se uzdižu Žaba i Borut pod snijegom. Prognoze prevrtljiva vremena na snazi ostaju do daljnjega.

 

 Rad udruga

Gradonačelnik posjetio UOSI Prijatelj

Metković, 3.12.2012. - Povodom Međunarodnoga dana osoba s invaliditetom metkovski je gradonačelnik Stipo Gabrić posjetio Udrugu osoba s invaliditetom Prijatelj, čiji su ga članovi dočekali u svojim radionicama.

 Jezik

Was done by nije 'bio je učinjen od strane'

Metković, 2.12.2012. - Ako vam je dosadilo rješavanje križaljaka ili besciljno tumaranje Internetom, evo načina kako se zabaviti, obnoviti znanje ili naučiti propušteno. Gordan Gledec je sastavio skup pravopisnih savjeta za izradu studentskih radova, koristan i onima koji su studirali davno ili to nikada nisu, tj. niti neće. Radi se o najčešćim pogrješkama pri (pravo)pisanju pa ih nije zgorega barem letimično pogledati.

 

 Komentar

Ako nemaju kruha neka jedu kolače

Metković, 1.12.2012. - Razvitkov ERC bio je savjet za sebe. Red, rad i disciplinu dodatno su pojačavale bijele kute koje smo morali nositi, mada je nama mlađima to teško padalo. Uvijek smo izmišljali neke razloge zašto je nismo odjenuli. Te, na pranju je, te, na krpljenju...

 

Vijesti iz 12. 2012.
ukupno 100

Priroda u 2012.

Studentska donacija 'Prijatelju'

Nije 30 nego četiri

Kraj jedne ere

Od sutra u ponoć opreznije na Internetu

Umjesto na Novu blagoslov sutra

Legalizacija bespravno izgrađenih objekata

GV o Gornjim horizontima

Metkovski glazbari ispratili 2012.

Tko se još sjeća baruta?

O donjoneretvanskoj toponimiji

'Jerkovčankama' treće mjesto u Zadru

Lakše se ozlijedio petardom

Dokle Hrvati u dijasporu?

Blagoslov kuća u župi sv. Ilije

'Carpe Diem' pobjednik Božićnog turnira

Vrijedni bodovi za kraj polusezone

Koncert na trgu, badnjak u N. gusara

Izviđači donose Betlehemsko svjetlo mira

Mladi izveli 'Božićnu predstavu'

Vrijeđali policajce pa završili u pritvoru

Božićni sajam u Vidu

Božićni koncert učenika OGS Metković

Jela stigla na Trg

Veliko neretvansko srce

Noć strave u dolini Neretve

Vrijedni 'Prijatelji'

Božićna priredba u Vrtiću 'Leut'

Vješte ruke naših starijih

Most izišao iz 'ilegale'

Zvonce traži sreću

Usvojen Proračun za 2013.

Metković se popeo na 25. mjesto

Oglasila se NL 'Most'

Metkoviću 'Perunika-Bogiša'

Božić dolazi, dijele se otkazi

Održan koncert dječjih zborova

Akcija 'Metkovki' za HGSS

Tradicija u funkciji održivoga razvoja

Mjerenje šećera i kolesterola

Što je bilo prije, spol ili rod?

Mjesec borbe protiv ovisnosti

Neretvani nadigrali Cetinjane

Vesela folklorna večer u GKS-u

Framaši u akciji

Susret s pjesnikom Paljetkom

S teškoćama se možemo nositi – s nepravdom ne!

Neka smo i to dočekali

Održan koncert Klape Sv. Florijan

DM darivao Udrugu 'Prijatelj'

Voda iz Pruda ispravna

Tradicionalni koncert KUD-a 'Metković'

Podržite KK Metković

Manje oružja-manje tragedija

Korak naprijed, dva nazad

Mir i dobro

Sve spremno za Osnivačku skupštinu LAG-a

Jedna panoramska

Seminar za računovođe

Održana Programska skupština HSS-a

Ne preporuča se na groblje automobilom

Umalo izbjegli 30 cm snijega

Proslavljen Sv. Ambrozije

U četvrtak možda i ispod -10

Vijećnici traže tematsku sjednicu o GH

I bi Neretvanska siesta

Pao prvi snijeg

Neka nama naše Herum

Recesijska izložba jaslica

Građani su obvezni čistiti dimnjake

Jabuke za dug i sretan brak

Zima, zima – e, pa što je

Framaši na daskama koje život znače

Mladi glazbeni producent iz Pruda

'Jerkovčankama' prvo mjesto u Šibeniku

'Balon' oduševio publiku

Blagoslovljen Pastoralni centar o. Ante Gabrića

Gdje naši igraju ovoga vikenda

Nemojte misliti da nije tako

Hrvatistan - neće moći ove noći

Edukativna radionica Udruge Mi

Dojim ne dvojim

Svetonikolski koncert učenika OGŠ

Susret s Pipi Dugom Čarapom

Sveti Nikola donio punu vreću darova

Medalje za KK 'Knez Domagoj'

Neretvanska siesta

Iskazali se Metkovci i Opuzenci

KK Metković uspješan u Pločama

Lud, zbunjen, (ne)normalan

Zmajlović traži dopunu studije o GH

Ministre, zaustavite nam djecu

Sport u Metkoviću protekloga vikenda

Prosvjed dječjih igračaka

Kako do novca iz EU fondova?

Džez u Metkoviću kasnih pedesetih

Prvi snijeg kraj Metkovića

Gradonačelnik posjetio UOSI Prijatelj

Was done by nije 'bio je učinjen od strane'

Ako nemaju kruha neka jedu kolače

Tražite u vijestima

 

Kalendar

2020

 12   11   10   09   08   07   06   05   04   03   02   01 


2019

 12   11   10   09   08   07   06   05   04   03   02   01 


2018

 12   11   10   09   08   07   06   05   04   03   02   01 


2017

 12   11   10   09   08   07   06   05   04   03   02   01 


2016

 12   11   10   09   08   07   06   05   04   03   02   01 


2015

 12   11   10   09   08   07   06   05   04   03   02   01 


2014

 12   11   10   09   08   07   06   05   04   03   02   01 


2013

 12   11   10   09   08   07   06   05   04   03   02   01 


2012

 12   11   10   09   08   07   06   05   04   03   02   01 


2011

 12   11   10   09   08   07   06   05   04   03   02   01 


2010

 12   11   10   09   08   07   06   05   04   03   02   01 


2009

 12   11   10   09   08   07   06   05   04   03   02   01 


2008

 12   11   10   09   08   07   06   05   04   03   02   01 


2007

 12   11   10   09   08   07   06   05   04   03   02   01 


2006

 12   11   10   09   08   07   06   05   04   03   02   01 


2005

 12   11   10   09   08   07   06   05   04   03   02   01 


2004

 12   11   10   09   08   07   06   05   04   03   02   01 


2003

 12   11   10   09   08   07   05   04   03   02   01