-913

Nije namijenjeno rješavanju problema kao što su:

- problematično ponašanje pojedinaca, nesporazumi sa
  susjedima i/ili bilo kojom skupinom ljudi

- bilo kakva hitna intervencija (poplava u stanu i sl.)

- psi koji ometaju lavežom ili nisu na uzici ili nemaju brnjicu

- požari, zagađenja zraka i vode

- buka

- prijedlozi za postavljanje novih posuda za otpad, novih
  rasvjetnih tijela, semafora i slično

- žalbe na rad gradskih tijela ili bilo kojih tijela javne uprave

- bespravna gradnja

- divljanje po cestama, konzumiranje droga, javna opijanja,
  nasilje nad životinjama, preprodaja i sl.

Za to postoje nadležna tijela kojima se uvijek možete obratiti.

SLUŽBENA STRANICA

POGLEDAJTE

POPIS ULICA

GRAD METKOVIĆ

TISAK

OSMRTNICE

KONTAKT

Vijesti

arhiv vijesti

 Gradske vijesti

Pri kraju betonski radovi

Metković, 29.12.2005. - Radnici poduzeća MGA iz Metkovića pri dovršetku su sa betonskim radovima na građevini Muzeja Narone u Vidu. Uskoro slijedi montaža čeličnih nosača sa navarenim moždanicima preko kojih će se tehnikom spregnutog betona izvesti krovna ploča muzeja.

 

 Obrazovanje

Nove stipendije studentima

Metković, 29.12.2005. - Danas je još jedanaest studenata, većinom brucoša, u nazočnosti gradonačelnika Stipe Gabrića potpisalo ugovore o stipendiranju u akademskoj godini 2005/6. tako da je ukupan broj studenata koji od grada Metkovića dobivaju stipendije sada 27.

 

 Šport

Maja Mijić i Ivan Čupić najbolji sportaši 2005

Metković, 29.12.2005. - Na prigodnoj svečanosti u Restoranu "Domagoj" danas su za najbolje sportaše grada Metkovića u protekloj godini proglašeni Maja Mijić iz ŽRK Metković i Ivan Čupić, donedavni igrač RK Metković.

 Šport

Caffe bar Jerry pobjednik turnira

Metković, 28.12.2005. - Na Božićnom malonogometnom turniru "Metković 2005." nastupilo je 56 ekipa i odigrano 115 utakmica. Ekipe su bile svrstane u skupine U-18 i seniori. Jučerašnja završnica privukla je u gradsku dvoranu oko 2000 gledatelja koji su, osim završnih natjecanja, vidjeli i revijalnu utakmicu ekipa Darija Srne i Sergeja Jakirovića.

 Akcija

Vrijedna oprema stigla iz Francuske

Metković, 27.12.2005. - Nedavno je iz Francuske u Metković stigla vrijedna donacija koju je Udruga tjelesnih invalida Metković dobila od Francuskih kolega. Već smo pisali o tome kako je Metkovac Ilija Tošić, koji već godinama živi u Luconu u Francuskoj, na našoj web stranici saznao da postoji metkovska Udruga i stupio s njima u kontakt.

 Vjerski život

Miran Božić u Metkoviću

Metković, 27.12.2005. - Badnja večer i Božić u Metkoviću prošli su mirno i dostojanstveno. Već tijekom prosinca moglo se zamijetiti slabije korištenje pirotehničkih naprava, pa je tako bilo i na sam Božić. Vjernici dviju metkovskih župa išli su na jednu od mnogobrojnih misa koje su se slavile u crkvama Sv. Ilije, Sv. Nikole i Sv. Frane na Kladi te u Novim Selima i Borovcima.

 Koncert

Božićni koncert u GKS-u

Metković, 24.12.2005. - Pod ravnanjem prof. Zvonka Kneževića sinoć je Gradska glazba "Klement Visković" u Gradskom kulturnom središtu priredila tradicionalni Božićni koncert. Nakon uvodnih Božićnih varijacija Rolanda Kernena odsvirali su nekoliko hrvatskih božićnih pjesama uz vokalnu pratnju Zbora mladih crkve sv. Ilije kojega vodi prof. Dragan Gutić.

 Promocija

Promoviran CD

Metković, 23.12.2005. - CD sa pjesmom Božić u Neretvi sinoć je promoviran u metkovskom GKS-u. To je nastavak suradnje neretvanskog kompozitora i tekstopisca Denisa Batinovića Pekme i profesora Tomislava Zubčića Zupe.

 Gradske vijesti

Cijela Splitska pod rasvjetom

Metković, 23.12.2005. - Počelo je postavljane ulične rasvjete u Splitskoj ulici od ulaza u Metković kod restorana "Adria". U prvoj fazi bit će postavljeno devet stupova sa VT natrijevim rasvjetnim tijelima od 250 W koja daju žuto svjetlo pod kojim su osvijetljeni predmeti kontrastniji, tj. bolje uočljivi. Plan je da se ulična rasvjeta spoji sa postojećom na kraju šetališta kod veletržnice. Investitor je grad Metković, a u pomoć je svojom opremom priskočila HEP - Pogon Metković.

 

 Gradske vijesti

Požar na veletržnici

Metković, 21.12.2005. - Danas je oko podne izbio požar u skladištu voća i povrća na veletržnici u Metkoviću. Brzom intervencijom zaposlenika susjednih skladišta spašen je velik dio robe i opreme, no ipak je oko tisuću kg mandarina i isto toliko mrkve uništila vatra.

 Kultura

MAK ponovno na sceni

Metković, 19.12.2005. - Nakon stanke koja je trajala od 3. lipnja 2004. do prošlog petka glumci amateri metkovskog MAK-a vratili su se na domaću scenu izvodeći Mračnu komediju Petera Shaffera u režiji Dražena Ferenčine.

 Akcija

Pomozi bližnjega

Metković, 17.12.2005. - Iako ih ni ove godine vrijeme nije poslužilo, vrijedni članovi metkovske Frame strpljivo su čekali da rasprodaju sve paketiće sa kolačima koje su sami pekli. Prihod od prodaje namijenjen je Caritasu župe Sv. Ilije.

 

 Turizam

Promidžbom do boljih rezultata

Metković, 16.12.2005. - Pripremajući financijski plan za 2006., uočen je značajan pad prihoda ostvaren u 2005. u odnosu na prihode ostvarene u 2004. što iznosi oko 40 posto – rekao je Dragan Tolić, predsjednik TZ Metković, na II. sjednici Skupštine Turističke zajednice grada Metkovića.

 Promocija

Božić u Neretvi

Metković, 15.12.2005. - Iz radionice Pekma – Zupa & prijatelji izašla je još jedna pjesma, ovaj put posvećena Neretvi i Božiću. Promocija će biti u GKS-u 22. prosinca (četvrtak), a do tada uključite zvučnike i poslušajte nekoliko prvih taktova

 

 Gradske vijesti

Izgorjeli dnevnici u SŠ Metković

Metković, 15.12.2005. - Za sad nepoznata osoba danas je u ranim jutarnjim satima provalila u zbornicu Srednje škole u Metkoviću i zapalila sve dnevnike rada s imenicima. Intervenirali su vatrogasci JVP Metković pa je požar ugašen, ali su svi dnevnici već bili uništeni.

 Predstavljanje knjige

Predstavljena knjiga don. Mile Vidovića

Metković, 14.12.2005. - Knjiga "Svećenstvo i redovništvo iz doline Neretve" autora don Mile Vidovića, a u nakladi Metkovskog ogranka Matice hrvatske, večeras je predstavljena u GKS-u. Na promociji knjige govorili su predsjednik Ogranka prof. Ante Brečić, župnik župe Sv. Ilije fra Dušan Džimbeg i sam autor don Mile koji se osvrnuo na najznačajnije svećenike, redovnike i redovnice našega kraja. Svečanom ozračju pridonio je Zbor župe Sv. Ilije pod ravnanjem prof. Dragana Gutića.

 Koncert

Večer dalmatinske pjesme

Metković, 14.12.2005. - Sinoć je u prepunoj kazališnoj dvorani metkovskog GKS-a nastupila renomirana klapa "Cambi" iz Kaštel Kambelovaca. Da su oduševili domaću publiku pokazuje i to da su čak tri puta izlazili na bis. U stankama nastupa zamjenjivala ih je Ženska dalmatinska klapa "Pločanke" iz Ploča.

 

 Kultura

Nova premijera MAK-a

Metković, 13.12.2005. - Ansambl Metkovskog amaterskog kazališta izvest će 16. prosinca o.g. na sceni Gradskog kulturnog središta svoju novu premijeru pod naslovom "Mračna komedija". Autor komada je Peter Shaffer, a režija je povjerena Draženu Ferenčini.
  Tom prigodom metkovski kazalištarci obilježavaju 130 godina postojanja kazališnog amaterizma u gradu Metkoviću i 25 godina kontinuiranog rada MAK-a po čemu je, uz ostale vrijednosti koje njeguje, grad prepoznatljiv u kazališnom amaterizmu. Ova premijera je i tradicionalni poklon Gradu za "Prosinačke svečanosti". Predstava počinje u 20 sati.

 

 Gradske vijesti

Vatrogasna vježba

Metković, 13.12.2005. - Državna intervencijska vatrogasna postrojba "Plat" danas je na parkiralištu pokraj robne kuće održala demonstracijsku vježbu na kojoj je prikazano djelovanje u slučaju akcidenata kao što je nekontrolirano izlijevanje nafte ili dugih opasnih tvari u okoliš.
Na vježbi je prikazana oprema za početnu sanaciju kod akcidenta koja se sastoji od pumpe i metalne bačve za odvajanje opasne tvari kao i naročita zaštitna odjela sa integriranim sustavom za disanje.

 

 Priopćenje za javnost

Potpora Gotovini

Metković, 11.12.2005. - Danas su mnogi Metkovci otišli put Splita na skup podrške generalu Gotovini. Organizirano su otišli i članovi Udruge hrvatskih dragovoljaca Domovinskog rata od kojih smo dobili sljedeće priopćenje za javnost.

 Izložba

Izložba učeničkih radova

Metković, 9.12.2005. - Večeras se u GKS-u otvara prodajna izložba radova učeničke zadruge "Crveni ždral" Osnovne škola Stjepana Radića iz Metkovića na kojoj će biti izloženi prigodni ukrasni predmeti koje su učenici izradili pod vodstvom voditeljice Zadruge Lajle Volarević. Kako ima puno zanimljivih radova izložbu je vrijedno posjetiti.

 Fotografija

Na kraju duge - silos

Metković, 6.12.2005. - Loše vrijeme koje vlada ovih dana zna stvoriti pokoji zanimljiv svjetlosni prizor kao što je ova dvostruka duga nad Metkovićem koja se udobno smjestila između silosa za cement i silosa za pšenicu.

 

 Mediji

Konačno prekinuta neizvjesnost

Metković, 6.12.2005. - Metkovsko pučanstvo s nestrpljenjem je očekivalo potvrdu vijesti da se umakla Joka Šimunova, koju smo objavili na ovim stranicama prije tri dana. Potvrda je konačno stigla. Jest, umakla se.

 Gradske vijesti

Trostruka sreća

Metković, 6.12.2005. - Mi sinoć nismo uspjeli sresti Svetoga Nikolu i krampusa, ali smo jutros sreli metkovske dimnjačare. Čak tri odjednom. Ako kažu da dimnjačar donosi sreću onda trojica čine čuda. Naravno, na vašim dimnjacima.

 Vjerski život

Sveti Nikola

Metković, 6.12.2005. - Danas je Blagdan Sv. Nikole čije ime nosi župa na desnoj strani Neretve. Od župnika don Ljube Pavića doznali smo da je sinoć u crkvi Sv. Nikole od 21 sat do ponoći bilo klanjanje, a današnje mise su u 7, 9 i 18 sati. Posljednje dvije služi dekan Katoličkog bogoslovnog fakulteta u Splitu prof. dr. Marinko Vidović.

 Fotografija

Jutro na Neretvi

Metković, 4.12.2005. - Na Neretvi pod kazalištem ili kako pametno iskoristiti lijepo zimsko jutro.

 

 Gradske vijesti

Obilježen Međunarodni dan invalida

Metković, 3.12.2005. - Povodom trećeg prosinca, Međunarodnog dana invalida, u gostima Udruge tjelesnih invalida Metković večeras su bili glumci amateri iz KUD-a Proložac koji su u metkovskom kazalištu domaćoj publici izveli komediju "Umakla se Jaka Šimunova" autora Ivana Maršića. Članovi i aktivisti Udruge u auli GKS-a priredili su izložbu radova koje osobe s tjelesnim invaliditetom same izrađuju.

 Koncert

Večer šansone

Metković, 3.12.2005. - Ugodnu večer Metkovcima sinoć su priredili Tereza Gabrić i Darko Matičević izvodeći uglazbljene pjesme domaćih autora Ujevića, Dedića, Kaštelana, Pupačića, Krkleca i Fiamenga. Njihova večer šansone pod nazivom "Vraćam se tu" u GKS-u je okupila brojnu publiku koja nema baš čestu prigodu prisustvovati sličnom događaju pa je metkovski dvojac, nakon na bis zajednički otpjevanog Ujevićeva Odlaska, dobio buran pljesak.

 Gradske vijesti

Počinju Prosinačke svečanosti

Metković, 2.12.2005. - Večerašnjim nastupom Tereze Gabrić i Darka Matičevića na večeri šansone u GKS-u započinju tradicionalne Prosinačke svečanosti koje će trajati do 27. prosinca. U prosjeku svaki drugi dan Metkovcima se nude predstave, koncerti, izložbe i slični prigodni sadržaji. Među ostalima nastupit će i klapa Cambi, a nakon dužeg vremena kazališni amateri iz MAK-a izvest će novu predstavu. Cjelokupni program pogledajte ovdje.

 

Vijesti iz 12. 2005.
ukupno 29

Tražite u vijestima

 

Kalendar

2020

 12   11   10   09   08   07   06   05   04   03   02   01 


2019

 12   11   10   09   08   07   06   05   04   03   02   01 


2018

 12   11   10   09   08   07   06   05   04   03   02   01 


2017

 12   11   10   09   08   07   06   05   04   03   02   01 


2016

 12   11   10   09   08   07   06   05   04   03   02   01 


2015

 12   11   10   09   08   07   06   05   04   03   02   01 


2014

 12   11   10   09   08   07   06   05   04   03   02   01 


2013

 12   11   10   09   08   07   06   05   04   03   02   01 


2012

 12   11   10   09   08   07   06   05   04   03   02   01 


2011

 12   11   10   09   08   07   06   05   04   03   02   01 


2010

 12   11   10   09   08   07   06   05   04   03   02   01 


2009

 12   11   10   09   08   07   06   05   04   03   02   01 


2008

 12   11   10   09   08   07   06   05   04   03   02   01 


2007

 12   11   10   09   08   07   06   05   04   03   02   01 


2006

 12   11   10   09   08   07   06   05   04   03   02   01 


2005

 12   11   10   09   08   07   06   05   04   03   02   01 


2004

 12   11   10   09   08   07   06   05   04   03   02   01 


2003

 12   11   10   09   08   07   05   04   03   02   01