-913

Nije namijenjeno rješavanju problema kao što su:

- problematično ponašanje pojedinaca, nesporazumi sa
  susjedima i/ili bilo kojom skupinom ljudi

- bilo kakva hitna intervencija (poplava u stanu i sl.)

- psi koji ometaju lavežom ili nisu na uzici ili nemaju brnjicu

- požari, zagađenja zraka i vode

- buka

- prijedlozi za postavljanje novih posuda za otpad, novih
  rasvjetnih tijela, semafora i slično

- žalbe na rad gradskih tijela ili bilo kojih tijela javne uprave

- bespravna gradnja

- divljanje po cestama, konzumiranje droga, javna opijanja,
  nasilje nad životinjama, preprodaja i sl.

Za to postoje nadležna tijela kojima se uvijek možete obratiti.

SLUŽBENA STRANICA

POGLEDAJTE

POPIS ULICA

GRAD METKOVIĆ

TISAK

OSMRTNICE

KONTAKT

Vijesti

arhiv vijesti

 Šport

'Crni put' u zmajskoj lađi osvojio Zagreb

Metković, 31.5.2015. - Jučer je na Jrunu u Zagrebu održano Otvoreno prvenstvo grada Zagreba i 14. međunarodna memorijalna utrka Matija Ljubek. Nama je to zanimljivo jer je održano i natjecanje zmajskih lađa (dragon boat) u čiju su se završnicu plasirale ekipe UL Crni put i SU Crni put. U jakoj konkurenciji prvi su do cilja doplovili lađari UL Crni put, ispred mađarske posade Nagykanizsa i ekipe MP5 Pitomača. Četvrti su stigli lađari SU Crni put.

 Obavijest

MTKviz ponovno u srijedu

Metković, 31.5.2015. - Posljednja epizoda MTKviza pred ljetnu stanku održat će se u Galeriji GKS-a u srijedu, 3. lipnja s početkom u 20.30.

 Šport

Neretva lako protiv oslabljenoga Zmaja

Metković, 31.5.2015. - U utakmici 33. kola III. HNL jug jučer je NK Neretva na svome Igralištu Iza Vage pred dvjesto pedesetak gledatelja uvjerljivo s 3:1 pobijedila NK Zmaj iz Blata u čijem sastavu nije nastupilo više standardnih igrača.

 Obrazovanje

Završna priredba 'Leutića' predškolaca

Metković, 31.5.2015. - Završnom priredbom Predškolci, sretno u DV Leut od svoga su se vrtića pred mnogobrojnom roditeljskom i inom publikom oprostila djeca koja će najesen u sjesti u prave školske klupe. Pjesmom, plesom i igrokazima pokazali su što su naučili s tetama Nadom i Danicom te učiteljem Nikolom pa druženje nakon toga nastavili na prigodnom domjenku.

 Obljetnice

Što ti je pola stoljeća

Metković, 30.5.2015. - Prije pedeset godina maturirao je prvi naraštaj Srednje ekonomske škole Metković. Danas se dvadeset četvero tadašnjih maturanata okupilo na proslavi u Restoranu Lanterna i učas se vratilo pola stoljeća unazad.

 Šport

Gusari se s medaljama vratili s Peručkoga jezera

Metković, 30.5.2015. - Veslači VK Neretvanski gusar danas su nastupili na II. Mini-kup regati na Peručkom jezeru u Veslačkom centru Garjak kraj Vrlike. U vrlo dobrim vremenskim i organizacijskim uvjetima osvojili su pet medalja.

 Šport

Kadetkinje ŽNK Neretva sutra slave naslov prvaka

Metković, 30.5.2015. - Dođite sutra na Igralište Iza Vage i pogledajte utakmicu I. HNLŽ u kojoj će kadetkinje ŽNK Neretva ugostiti kadetski sastav ŽNK Split. Naslov prvakinja lige već su osigurale pa dođite s njima podijeliti sretni trenutak dodjele pehara. Utakmica počinje u 16 sati.

 

 Referendum

Nećete bez naroda

Metković, 30.5.2015. - Danas je na više mjesta u Metkoviću započelo prikupljanje potpisa za referendum pod motom Nećete bez naroda i trajat će do 13. lipnja.

 Koncert

Koncert učenika prijateljskih škola

Metković, 30.5.2015. - Sinoć su u Galeriji GKS-a učenici Osnovne glazbene škole Metković i njihovi gosti iz Glazbene škole Pavla Markovca iz Zagreba održali zajednički koncert i ugodnu večer ispunili klasičnom glazbom.

 Domovinski rat

Misa za branitelje u crkvi sv. Nikole

Metković, 29.5.2015. - Povodom obilježavanja Dana Udruge 1. lipnja članovi Udruge veterana IV. gardijske brigade DNŽ sudjelovali su na svetoj misi za poginule hrvatske branitelje u crkvi svetoga Nikole Biskupa u Metkoviću koju je predvodio sužupnik don Senko Antunović.

 Turizam

Proglašena nova tematska turistička cesta 'Neretva dolina života'

Metković, 29.5.2015. - Kako javlja Regionalna razvojna agencija DNŽ, župan dubrovačko-neretvanski Nikola Dobroslavić danas je službeno proglasio novu tematsku turističku cestu u županiji Neretva dolina života.

 Poziv

Stanovnici Industrijske, dođite večeras na sastanak

Metković, 29.5.2015. - Pozivaju se stanari Industrijske ulice koji žele koristiti plin da danas u 20 sati dođu na sastanak s gospodinom Trojanovićem iz tvrtke Platanus. Sastanak će se održati u Zgradi političkih stranaka.

 

 Gradska uprava

Petrov sa stanarima Industrijske o distribuciji plina

Metković, 29.5.2015. - Sinoć je na inicijativu gradonačelnika Petrova u Zgradi političkih stranaka održan sastanak sa stanarima Industrijske ulice zbog rješavanja problema vezanih za opskrbu plinom. Na početku nam je gradonačelnik rekao kako je održao niz sastanaka s predstavnicima stanara na kojima se pokušalo objasniti kako Grad može sudjelovati u rješavanju problema i za što stanari i distributer preuzimaju odgovornost.

 Gradska uprava

Gradski proračun 2014. u plusu 1.600.000 kn

Metković, 29.5.2015. - Jučer je u kasnim poslijepodnevnim satima u Zgradi političkih stranaka održana XVII. Sjednica Gradskoga vijeća Grada Metkovića. Sjednicu je otvorio predsjednik Vijeća Marin Veraja, kada je utvrđeno da ni jedan oporbeni vijećnik nije prisutan na zasjedanju.

 

 Izbori

31. svibnja izbori za članove vijeća i predstavnike nacionalnih manjina

Metković, 29.5.2015. - Vlada Republike Hrvatske donijela je Odluku da će se na dan 31. svibnja 2015. godine zbog isteka mandata prethodnim članovima održati izbori za članove vijeća nacionalnih manjina i predstavnike nacionalnih manjina u jedinicama lokalne i područne (regionalne) samouprave.

 Rad udruga

Dani otvorenih vrata u Udruzi 'Otac Ante Gabrić'

Metković, 29.5.2015. - Udruga Otac Ante Gabrić jučer je Dane otvorenih vrata udruga otvorila prikazivanjem dokumentarnih filmova Smotra konopaša 1973. i Metkovska razglednica, nakon čega je dr. med. Ivana Sršen Vidović, spec. dermatologije, održala predavanje pod nazivom Briga o zdravlju u trećoj životnoj dobi „Mjesec melanoma – karcinomi kože“.

 Predavanje

Osposobljavanje pripadnika civilne zaštite

Metković, 29.5.2015. - U Gradskoj knjižnici Metković jučer je Područni ured Državne uprave za zaštitu i spašavanje Dubrovnik organizirao osposobljavanje članova postrojba civilne zaštite opće namjene iz Grada Metkovića te općina Kula Norinska, Pojezerje i Zažablje.

 Rad udruga

Posjetite 'Prijatelje'

Metković, 29.5.2015. - Prvoga Dana otvorenih vrata u Udruzi osoba s invaliditetom Prijatelj zatekli smo njezine članove u svakodnevnim aktivnostima. Jedni su bili za šivaćim strojem, drugi su izrađivali gipsanje figurice, a treći su ih ukrašavali. Možete ih posjetiti i danas od 7 do 15 sati u njihovim prostorijama u Ulici Ante Stračevića.

 Akcija

Pridružite se čišćenju korita Neretve

Metković, 28.5.2015. - Grad Metković s Turističkom zajednicom Grada Metkovića, Ronilačkim klubom Neretva i Udrugom lađara Sv. Ilija i ove se godine pridružuje akciji čišćenja mora, rijeka i jezera koja će se održati 30. svibnja u vremenu od 10 do 13 sati, a okupljalište je na Velikoj rivi. Pridružite se čišćenju korita Neretve, možete i kao pomagači s obale.

 Turizam

Nov vizualni identitet TZ Grada Metkovića

Metković, 28.5.2015. - Nedavno su na ulazima u grad postavljeni novi turistički panoi s dobrodošlicom na kojim se prvi put pojavio i novi logotip Turističke zajednice Grada Metkovića.

 Kriminalitet

Ne nasjedajte na ovakve poruke

Metković, 28.5.2015. - Možda ovih dana dobijete e-mail u kojemu vam prijatelj javlja da je okraden u inozemstvu pa vas moli za novčanu pomoć kako bi se moga vratiti doma. Premda je jasno da nije posao izvorni govornik hrvatskoga jezika, može zbuniti adresa s koje je poruka stigla prijateljev potpis na kraju.

 Obrazovanje

Predškolci u GKS-u izveli završnu priredbu

Metković, 28.5.2015. - Sinoć su na završnoj priredbi Igram se i učim, kroz igru sve naučim u GKS-u Metković nastupili predškolci iz Dječjega vrtića Metković i DV Radost te skupine područnih vrtića iz Vida i Otrić-Seoca.

 Kino

Filmofili, kada vam ne odgovaraju filmske projekcije?

Metković, 27.5.2015. - Prije osam dana postavili smo anketu s pitanjem Koji vam dan NAJMANJE ODGOVARA za odlazak u Kino Pobjeda?. Naime, Ustanova za kulturu i sport namjerava tijekom ljeta nastaviti s filmskim projekcijama pa pokušavamo istražiti ljetne navike potencijalnih gledatelja. Odziv na anketu baš i nije neki, ali nadajmo se da će se popraviti. Očito se najviše palimo na politiku.

 

 Rad udruga

Vrijeme ne možemo darovati, možemo ga podijeliti

Metković, 27.5.2015. - Hrvatska mreža volonterskih centara i Mreža mladih Hrvatske i ove je godine organizirala manifestaciju Hrvatska volontira kojom se na državnoj razini nastoji mobilizirati velik broj organizatora volontiranja i volontera, kako bi se istaknuo golem značaj volontiranja za razvoj suvremenog demokratskog društva u kojemu svaki pojedinac ima pravo i odgovornost dati svoj doprinos i u kojemu se takav doprinos cijeni i vrednuje.

 Tiskovna konferencija

'Nećete bez naroda' – uskoro prikupljanje potpisa za referendum

Metković, 27.5.2015. - Danas je u Hotelu Narona održana konferencija za medije koju su sazvali predsjednik Nezavisnoga sindikata zaposlenih u srednjim školama Hrvatske Branimir Mihalinec, glavni tajnik Nijaz Karić i predstavnik dubrovačke Udruge Srđ je naš Igor Miošić. Povod je raspisivanje referenduma na kojemu bi se građani izjasnili o namjeri Vlade da mijenja zakonom o referendumu.

 Obljetnice

50 godina vjernosti Ane i Ferde

Metković, 27.5.2015. - Prije 50 godina tadašnji metkovski župnik fra Ante Sekelez vjenčao je u crkvi sv. Ilije Anu Ferdu Jakića. Prošle su se nedjelje njih dvoje našli na istome mjestu i pred župnikom fra Petrom Gulićem obnovili svoj bračni zavjet.

 Policija

Mrtva pronađena silovana starica

Metković, 27.5.2015. - Policijski službenici Policijske postaje Metković nakon zaprimljene dojave jučer, 26.svibnja, oko 14.15 sati, u kući u Metkoviću pronašli su mrtvo tijelo starije ženske osobe.

 Rad udruga

Sutra i prekosutra družite se 'Prijateljima'

Metković, 27.5.2015. - Danima otvorenih vrata udruga pridružuje se Udruga osoba s invaliditetom Prijatelj koja će ih građanstvu otvoriti 28. i 29. svibnja u vremenu od 7 do 15 sati. Posjetite ih u njihovim prostorijama i upoznajte se s radom Udruge te vidite što sve rade njezini članovi.

 

 Obrazovanje

Vrtićani slikali u parku

Metković, 27.5.2015. - Jučer se u Gradskom parku u sklopu programa Dani otvorenih vrata vrtića Metković održala likovna radionica Vrtić u parku u kojoj su polaznici vrtića i druga zainteresirana djeca mogla pokazati svoju likovnost. Crtežima sunca, duga i cvijeća mladi su likovnjaci svojim uradcima i igrom uljepšali park i gradsku svakodnevnicu.

 Šport

Metkovci najbrži na Lokrumu

Metković, 26.5.2015. - Skupina dubrovačkih ljubitelja trčanja okupljenih oko Facebook grupe Dubrovnik Run prošle je subote organizirala drugu utrku Dubrovačke lige trčanja. Trčalo se po otoku Lokrumu na kojemu su najbrži bili Metkovci Ante Živković i Ruđer Bošković.

 

 Obrazovanje

Dani otvorenih vrata Dječjeg vrtića Metković

Metković, 26.5.2015. - Jučer su započeli Dani otvorenih vrata Dječjeg vrtića Metković koji će trajati do 29. svibnja. Otvorili su ih mali vrtićani koji su na svome igralištu zaplesali sa svojim tetama, a u poslijepodnevnom satima odgojiteljica mentorica Davorka Šutalo vodila je radionicu Roditeljstvo se može učiti.

 Poziv

Petrov poziva stanare Industrijske na sastanak

Metković, 25.5.2015. - Gradonačelnik Metkovića Božo Petrov poziva stanare Industrijske ulice na sastanak koji će se u četvrtak, 28. svibnja, s početkom u 20.30 održati u Zgradi političkih stranaka. Povod sastanku je pronalaženje rješenja u opskrbi plinom stanara te ulice.

 

 Obrazovanje

'What's the Use of It?' ide dalje

Metković, 25.5.2015. - Od prošle godine Gimnazija Metković sudjeluje u Projektu Erasmus+ 'What's the Use of It' čija je svrha stjecanje novih znanja i vještina u primjeni matematike u stvarnome životu. Nakon što su Gimnazija i Grad Metković bili domaćinima prvome susretu škola-partnera iz Cipra, Rumunjske, Španjolske i Turske, slijedila su dva studijska putovanja u Cipar i u Tursku.

 Poljoprivreda

Što prije zaštitite vinovu lozu

Metković, 25.5.2015. - Oborine koje su pale u protekla tri dana na području doline Neretve omogućiti će uvjete za primarnu infekciju uzročnikom plamenjače vinove loze (Plasmophara viticola). Budući da se vinova loza nalazi u osjetljivom razvojnom stadiju pred cvatnju treba, kada vremenske prilike to dopuste, napraviti kvalitetnu zaštitu od navedenoga uzročnika.

 Vrijeme

Danas palo 44 litra kiše

Metković, 25.5.2015. - Danas je na Meteorološkoj postaji Metković izmjereno 44 litra kiše po metru četvornome, javio nam je motritelj Dragan Tolić. Premda se sve internetske prognoze u tome u potpunosti ne slažu, izgleda da nam slijedi razdoblje lijepa vremena.

 

 Domovinski rat

23 godine od obrane doline Neretve i južnoga bojišta

Metković, 25.5.2015. - Prije 23 godine na potezu Drenovac – Stolovi u susjednoj Bosni i Hercegovini dobivena je jedna od važnijih bitaka u Domovinskome ratu, kada su se naši branitelji na spomenutome području othrvali agresoru.

 Zaštita okoliša

'Dani Dragutina Rucnera' u Metkoviću

Metković, 25.5.2015. - Povodom 22. svibnja, Svjetskoga dana biološke raznolikosti i Dana zaštite prirode u RH Javna ustanova za upravljanje zaštićenim prirodnim vrijednostima na području Dubrovačko-neretvanske županije u suradnji s Dubrovačko-neretvanskom županijom, Turističkom zajednicom DNŽ i Prirodoslovnim muzejom Metković organizirala je dvodnevni stručni skup Dani Dragutina Rucnera.

 Maraton lađa

Dalibor Obradović novi predsjednik ULN-a

Metković, 25.5.2015. - Sinoć je na Izvanrednoj skupštini, koja je trajala puna tri sata, Udruga lađara Neretve izabrala novo vodstvo. Na Skupštini su bili nazočni predstavnici 28 lađarskih ekipa koji su tajnim glasovanjem za predsjednika Udruge izabrali Dalibora Obradovića. Prvi potpredsjednik je Mladen Šutalo, drugi podpredsjednik Joško Jerković Piro.

 Folklor

Pjesmom 'Zdravo, Djevo' završila 31. Smotra

Metković, 25.5.2015. - Koncertom marijanskih pjesama u crkvi sv. Ilije sinoć je završen program 31. Smotre folklora Na Neretvu misečina pala. Na koncertu su nastupile pjevačke skupine župa Neretvanskoga dekanata.

 Elektroopskrba

Sutra bez struje veći dio doline Neretve

Metković, 25.5.2015. - Zbog hitne intervencije na postrojenju HOPS-a u TS 110/35 kV Opuzen, 26. svibnja (utorak) u vremenu od 8.30 do 12 sati bez električne energije bit će područje gradova Metković i Opuzen, općina Kula Norinska, Slivno i Zažablje te naselja Gabela Polje, Doljana i Crnići u BiH. U slučaju prijevremena završetka radova napon će biti pušten ranije.

 

 Folklor

Završen plesni dio Smotre folklora

Metković, 24.5.2015. - Sinoć je u GKS-u Metković održana druga večer Smotre folklora Na Neretvu misečina pala na kojoj je nastupilo 19 dalmatinskih folklornih skupina i gostiju.

 Sajam

Treći 'Eko Rural'

Metković, 24.5.2015. - U sklopu 31. Smotre folklora Na Neretvu misečina pala jučer je u organizaciji Udruge Dobra u Gradskom parku održan 3. Međunarodni sajam poljoprivrednih i ruralnih proizvoda Eko Rural na kojemu je i ove godine sudjelovao značajan broj izlagača.

 Baština

Neretvanska maritimna baština ipak se predstavila u Francuskoj

Metković, 23.5.2015. - Na VIII. Festivalu Tjedan zaljeva Morbihan u francuskoj Bretanji, koji se održavao od 11. do 18. svibnja, trebale biti predstavljene dvije neretvanske lađe, jedna na latinsko idro i druga s lađarskom posadom. Nažalost, zbog nedostatka novca umjesto lađa tamo su se našle dvije trupe.

 Folklor

Otvorena 31. smotra folklora

Metković, 23.5.2015. - Pjesmom Na Neretvu misečina pala, u izvođenju Ženske pjevačke skupine KUD-a Metković, sinoć je u Gradskom kulturnom središtu Metković započelo svečano otvorenje 31. Smotre folklora Na Neretvu misečina pala u kojem su još nastupile sve dječje skupine KUD-a Metković i Mala Kumpanija OŠ Vela Luka. Svečano otvorenje trebalo se održati na Trgu kralja Tomislava, ali zbog kišna vremena planirani program preseljen je na pozornicu GKS-a Metković.

 Zanimljivosti

Maturantska parada 11. put u Metkoviću

Metković, 23.5.2015. - Metković je jučer bio među 75 gradova iz osam država u kojemu je održana Međunarodna maturantska parada – sinkronizirano plesanje četvorke za Guinnessov rekord.

 Izložba

Započela 31. Smotra folklora 'Na Neretvu misečina pala'

Metković, 21.5.2015. - Otvaranjem likovne izložbe Elafitski biseri večeras je u GKS-u Metković započeo službeni program 31. smotre folklora Na Neretvu misečina pala.

 Koncert

Održana tri 'mala' koncerta

Metković, 20.5.2015. - Tijekom proteklih dvaju dana Osnovna glazbena škola Metković u Galeriji GKS-a Metković održala je tri koncerta iz Ciklusa malih koncerata. Riječ je o tzv. javnom satu na kojem učenici imaju prigodu zasvirati pred publikom, što je odlična prigoda da okupljenima pokažu što su naučili u protekloj školskoj godini, ali i odlična vježba pred završne ispite koji ih očekuju za koji dan.

 Obrazovanje

Bučno i veselo zadnji dan nastave

Metković, 20.5.2015. - Danas su maturanti metkovskih srednjih škola bučno i veselo proslavili završetak nastave. Mi smo ih popratili u njihovoj ophodnji gradom.

 Elektroopskrba

Sutra bez struje od Novih Sela do Pozle Gore

Metković, 20.5.2015. - Sutra, 21. svibnja zbog planiranih radova na remontu DV 10 kV Nova Sela - Pozla Gora bit će obustava električne energije u vremenu od 9 do 14 sati u naseljima Čarapine, Šiljegi, Jakići, Dominikovići i Pozla Gora. U slučaju prijevremena završetka radova napon će biti pušten ranije.

 

 Stručni skup

'Dani Dragutina Rucnera' u Metkoviću

Metković, 20.5.2015. - Javna ustanova za upravljanje zaštićenim prirodnim vrijednostima na području Dubrovačko-neretvanske županije u suradnji s Dubrovačko-neretvanskom županijom, Turističkom zajednicom Dubrovačko-neretvanske županije i Prirodoslovnim muzejom Metković u petak, 22. svibnja u Metkoviću organizira stručni skup Dani Dragutina Rucnera.

 Zanimljivosti

U petak Maturantska parada 11. put u Metkoviću

Metković, 20.5.2015. - U Metkoviću će se u petak, 22. svibnja u organizaciji Plesne škole Calypso 11. put zaredom održati Maturantska parada – sinkronizirani ples četvorke, odnosno quadrille.

 Folklor

Presica u KUD-u 'Metković' povodom otvorenja Smotre folklora

Metković, 19.5.2015. - Povodom otvorenja 31. Smotre folklora Na Neretvu misečina pala, u prostorijama KUD-a Metković danas je održana konferencija za medije. Uvodnu riječ dao je Zdravko Obradović koji je predstavio četverodnevni program kakav se već tradicionalno, s manjim ili većim izmjenama, održava u Metkoviću.

 Šport

Bit ćemo svjetske prvakinje

Metković, 19.5.2015. - Ženski je nogomet u Metkoviću u kratko vrijeme načinio korak od sedam milja. Kadetkinje ŽNK Neretva ovogodišnje su prvakinje I. HNLŽ - jug, a seniorke su druge u II. HNLŽ - jug.

 Izložba

Izložba dječjih radova u AM 'Narona'

Metković, 19.5.2015. - Izložbom dječjih radova Arheološki muzej Narona jučer je obilježio Međunarodni dan muzeja. Izložbi je prethodila radionica pod nazivom Voda, zemlja, zrak u kojoj su sudjelovali učenici srednjih i osnovnih škola te vrtićani iz Ploča, Opuzena i Metkovića.

 Poziv

Maturanti, obilježite dostojno svoj dan!

Metković, 19.5.2015. - Metkovski će maturanti sutra tradicionalno obilježiti kraj nastave. Kako bi ta proslava prošla bez narušavanja javnoga reda, bez oštećenja tuđe imovine i drugih oblika nedolična ponašanja pojedinaca, policija će od ranih jutarnjih sati pojačano nadzirati mjesta okupljanja maturanata, posebno u zonama škola te na svim javnim mjestima i poznatim okupljalištima mladih – priopćuju iz PU dubrovačko-neretvanske.

 

 Prevencija

'Zdrav za pet!' među metkovskim osmašima

Metković, 19.5.2015. - Projekt Zdrav za 5! usmjeren je na prevenciju ovisnosti i zlouporabe alkohola, droga i igara na sreću te promociju pro-socijalnog, preventivnog i zaštitnog djelovanja uz razvijanje socio-emocionalnih vještina kod djece i mladih, podizanje razine svijesti o vlastitoj ulozi u očuvanju životne, školske i radne okoline te podizanje razine samosvijesti o odgovornosti u očuvanju vlastitog i tuđeg zdravlja i sigurnosti.

 Fotovijest

Živo na Neretvi

Metković, 19.5.2015. - Jučer smo na Maloj rivi zatekli lijep prizor. Čak su na dvama turističkim brodovima turisti Neretvom doplovili u Metković. Brodovi su se na vezu pridružili našoj Lijepoj mojoj koja će, također, uskoro u turizam.

 Šport

Puljiću nesretno izmaknulo prvo mjesto

Metković, 19.5.2015. - U nedjelju, 17. svibnja u Makarskoj je održana IV. Kup-regata Veslačkoga saveza Dalmacije pod nazivom 19. Memorijal Tonći Skender. Premda je regata bila predviđena za subotu, jako je jugo njezino održavanje prolongiralo za nedjelju, kada su uvjeti za veslanje bili izvrsni.

 Folklor

Vridne ruke Julije Kaleb

Metković, 18.5.2015. - U prostorijama Ansambla narodnih plesova i pjesama Hrvatske Lado u Zagrebu predstavljene su iznimno bogate narodne nošnje Ravnih kotara koje je tijekom proteklih pet godina svojim vrijednim rukama za taj ansambl izrađivala Julija Kaleb iz Kule Norinske.

 Šport

I Bruno Jurković pozvan na reprezentativne pripreme

Metković, 18.5.2015. - Člana Karate-kluba Metković Brunu Jurkovića, nositelja državne medalje, izbornik juniorske i U21 selekcije u borbama pozvao je na pripreme za predstojeće Svjetsko prvenstvo koje će se u studenome održati u Indoneziji. Bruno Jurković je junior u kategoriji -61 kg, a pozvan je da nastupi i na službenom svjetskom WKF Karate 1 kupu.

 

 Šport

Vedran Ćupurdija pozvan na pripreme za Svjetsko prvenstvo

Metković, 18.5.2015. - Iz metkovskoga Karate-kluba Knez Domagoj javili su nam da je Vedrana Ćupurdiju, aktualnoga prvaka Dalmacije u borbama u kategoriji juniori +76 kg, Hrvatski karate-savez pozvao u Umag na reprezentativne pripremne za Svjetsko prvenstvo koje će se ove godine održati u Indoneziji.

 

 Narona

Fantastična bića na spomenicima antičke Narone

Metković, 18.5.2015. - U Arheološkom muzeju Narona u Vidu u subotu je otvorena izložba Fantastična bića na spomenicima antičke Narone.

 Vjerski život

Prva pričest u crkvi sv. Frane

Metković, 18.5.2015. - U nedjelju je u crkvi sv. Franje Asiškoga na Kladi tijekom svečane euharistije šesnaestero djevojčica i dječaka primilo sakrament prve svete pričesti.

 Obljetnice

Dijamantni pir Vide i Mate Marevića

Metković, 18.5.2015. - Sedmero djece te većina od dvadeset troje unučadi, šesnaestero praunučadi, nevjesta i zetova, rodbine i prijatelja Vide i Mate Marevića uveličali su jučer njihovu obnovu bračnoga zavjeta nakon šezdeset godina zajedničkoga života.

 Šport

Makarani iščupali bod 'Iza Vage'

Metković, 17.5.2015. - NK Neretva jučer je u utakmici 32. kola III. HNL jug na svome terenu ugostila posljednjega na tablici, makarski HNK Zmaj i s njim podijelila bodove.

 Komentar

Zašto nas o tome nisu učili?

Metković, 17.5.2015. - Konoba na rubu Krnjesavca i na početku Podkraja. Sjeveroistočni zid joj je podzida Napoleonove ceste koja je kroz Metković vodila na jugoistok. Godina 1977., godišnje doba jesen, vrijeme trganja.

 

 Šport

Klupsko prvenstvo KK Metković

Metković, 16.5.2015. - U prostorijama Karate-kluba Metković danas je održano Prvenstvo kluba 2015 na kojemu je u 18 kategorija nastupilo 58 natjecatelja. Natjecanje u kihonu (tehnici) i katama održano je u 6 kategorija, dok je u borbama održano u 12 kategorija.

 Rukomet

Metković 1963 na kraju četvrti u Umagu

Metković, 16.5.2015. - Danas popodne u Umagu je igrana utakmica za treće mjesto u Rukometnom kupu Hrvatske u kojoj je RK Metković 1963 izgubio od boljega GRK Varaždin rezultatom 21 : 29. Iscrpno izvješće s utakmice pogledajte na portalu pressum.eu.
Foto: evarazdin.hr

 

 Turizam

Giro di Croazia

Metković, 16.5.2015. - Jutros smo pokraj Hotela MB zabilježili prizor kakvih bismo željeli više. Skupina talijanskih biciklista rezervirala je dva noćenja u tome hotelu, dok će dan iskoristiti za điranje dolinom Neretve, a možda skoknu i do obližnjega Međugorja.

 

 Gradske vijesti

Ograđen Spomenik na Velikoj rivi

Metković, 16.5.2015. - Oko Spomenika metkovskim braniteljima poginulima u Domovinskome ratu postavljeni su stupići kako bi se zaštitio dignitet toga mjesta te omogućio normalan prilaz prilikom polaganja vijenaca u sjećanje na poginule.

 Šport

Proslavite s curama naslov prvakinja

Metković, 16.5.2015. - Volite li nogomet dođite danas u 14 sati na Igralište Iza Vage i uživajte u majstorijama kadetkinja ŽNK Neretva, koje će u utakmici proziv ŽNK Split samo potvrditi naslov ženskoga prvaka I. HNL jug. Nakon utakmice možete na piće pa u 17 sati nazad na ogled naše Neretve protiv makarskoga Zmaja.

 

 Glazba

'Dilema' spojila bivšu Metkovku i Metkovca

Metković, 16.5.2015. - Metkovka Ana Bebić snimila je spot za svoju pjesmu Dilema s kojom će se predstaviti na ovogodišnjem CMC festivalu. Ana će 13. lipnja nastupiti u Vodicama u sklopu revijalne večeri toga festivala. Nama je sve to još zanimljivije ako kažemo da je Dilemu producirao naš bivši sugrađanin Goran Gogo Martinac.

 

 Rukomet

Metkovci se sutra bore za treće mjesto

Metković, 15.5.2015. - Danas je u Umagu RK Metković 1963 u prvoj polufinalnoj utakmici Hrvatskoga kupa izgubio 19:38 (11:20) od kvalitetnije momčadi RK Nexe. Naši su se u početku još dobro držali, ali Slavonci ništa nisu prepustili slučaju pa su već prvo poluvrijeme stvorili veliku razliku.

 Obrazovanje

Medijski dani u OŠ Stjepana Radića

Metković, 15.5.2015. - Povodom Međunarodnoga dana obitelji u Osnovnoj školi Stjepana Radića izveden je Projekt Medijski dani, čime se ukazalo na važnost medija koji su uz obitelj danas najvažniji socijalizacijski čimbenik u društvu.

 Tribina

Nikolić o Crkvi i politici u Hrvatskoj

Metković, 15.5.2015. - Crkva i politika u Hrvatskoj bio je naziv tribine koja se sinoć u organizaciji udruga Narenta i Hrvatski domobran održala u Galeriji GKS-a i na kojoj je predavač bio dipl. ing. Zvonimir Nikolić, predsjednik metkovskoga ogranka Udruge Hrvatski domobran, kršćanski aktivist i bivši politički zatvorenik.

 Folklor

Pripreme pred Smotru

Metković, 15.5.2015. - Pred 31. Smotru folklora Na Neretvu misečina pala uređuje se unutrašnjost i okoliš GKS-a. Danas su na parkiralištu uz GKS postavljena dva kandelabra, a uskoro će na pozornicu biti postavljen i novi horizont, pa će nakon toga daske na pozornici biti premazane novom bojom.

 Poljoprivreda

Zaštitite masline od maslinina moljca

Metković, 14.5.2015. - U Dubrovačko –neretvanskoj županiji masline se nalaze u fenofazi razvoja cvjetnih vjenčića te se ubrzo očekuje cvatnja. U ovom razvojnom stadiju maslinu napada značajan štetnik - maslinin moljac (Prays oleae).

 Humanost

Prikupljeno 5500 kuna za Čepirla i Grmoju

Metković, 14.5.2015. - Sinoć je na ljetnoj pozornici GKS-a održan humanitarni koncert u svrhu prikupljanja novca za teško oboljeloga Franu Čepirla iz Krvavca i Mirka Grmoju iz Kobiljače, koji je prije nekoliko godina nastradao u teškoj prometnoj nesreći.

 Znanost

Tomislav Popić dobitnik nagrade HNOPZ-a za najbolju knjigu

Metković, 14.5.2015. - Evo jedne vijesti, posebno za Neretvane u Zagrebu. Doc. dr. sc. Tomislav Popić s Odjela za povijest Hrvatskih studija Sveučilišta u Zagrebu, rodom iz Opuzena, dobitnik je nagrade Mirjana Gross za najbolju knjigu objavljenu 2014. u polju historiografije, i to za knjigu Krojenje pravde: Zadarsko sudstvo u srednjem vijeku (1358. – 1458.) (Plejada, Zagreb 2014.).

 Šport

Mladi Jerkovčani uspješni na turniru u Splitu

Metković, 14.5.2015. - U organizaciji ŽARK Split proteklog je vikenda povodom blagdana sv. Duje u Splitu održan Međunarodni mini-rukometni turnir na kojemu su sudjelovale 54 ekipe podijeljene u četirima kategorijama: djevojčice i dječaci 2004. i mlađi te djevojčice i dječaci 2005. i mlađi. Djevojčice i dječaci RK Jerkovac osvojili su izvrsna druga mjesta.

 Šport

Prinova u VK 'Neretvanski gusar'

Metković, 14.5.2015. - U klupske prostorije VK Neretvanski gusar prekjučer je stigao još jedan čamac. Riječ je o dvojcu na pariće njemačkoga proizvođača Empacher što ga je Klubu darovao HVK Gusar i to na inicijativu Željane Musulin, tajnice Veslačkoga saveza Dalmacije i članice VK Neretvanski gusar.

 Rukomet

Riječ-dvije s Marinom Jelinićem pred put u Umag

Metković, 14.5.2015. - Danas naši rukometaši kreću put Umaga na Završni turnir Hrvatskoga rukometnog kupa. Sutra igraju polufinalnu utakmicu protiv RK Nexe, a kako ćemo u njoj proći u dobroj mjeri ovisi i o tome kakav će dan imati hrvatski kadetski reprezentativac Marin Jelinić s kojim je riječ-dvije razmijenila Ivana Leko.

 

 Obrazovanje

Troje mladih glazbenika iz OGŠ Metković nastupili uz ovogodišnjega laureata

Metković, 13.5.2015. - Ovogodišnji županijski laureat Dubrovački simfonijski orkestar i mladi nagrađivani umjetnici iz glazbenih škola s područja Dubrovačko - neretvanske županije održali su koncert u Kneževu dvoru povodom obilježavanja Dana Dubrovačko-neretvanske županije.

 Gradske vijesti

Ekipa 'Nemam pojma' osvojila prvo mjesto MTKviz-a

Metković, 13.5.2015. - Sinoć je u Galeriji GKS-a održana četvrta epizoda MTKviza u kojoj je sudjelovao do sada najveći broj ekipa, njih 14. Pobjedu je odnijela ekipa Nemam pojma u sastavu: Goran Živković, Branko Žderić, Marko Kravar i Ivan Živković ukupno osvojivši 727 bodova. Spomenuti četverac je u Završnom udarcu samo potvrdio svoje vodstvo koje su imali nakon 10 odigranih kategorija tijekom kojih su sakupili 680 bodova.

 Humanitarna priredba

Pomozimo Frani i Mirku

Metković, 12.5.2015. - Sutra će se na ljetnoj pozornici metkovskoga GKS-a održati humanitarni koncert za Franu Čepirla i Mirka Grmoju. Nastupit će Zorica Andrjašević i Grupa "Bova", Stipe Glasović, Elvis Sršen – Noa, Zoran Parmać i Grupa "Kompas", Klapa "Mindel", Pero Križanović, Grupa "Versi", Antonela Osmanović, Danijel Deni Boto, Branko Medak, Josipa Batinović i Grupa "Dudov Svilac", Grupa "Narona", Maja Jerković, Grupa "Gusari", Grupa "Prima Vista". Koncert započinje u 20 sati, a cijena ulaznice je 20 kn.

 

 Šport

PK 'Stablina' i liga i Kup

Metković, 12.5.2015. - Pikado klub Predolac iz Metkovića sinoć je bio domaćinom završnice Kup-natjecanja Pikado saveza Dubrovačko-neretvanske županije koja se odigrala u Boćarskom domu u Metkoviću. Prije nego je otvorila natjecanje, zamjenica župana Dubrovačko-neretvanske županije Marija Vučković podijelila je medalje i pehare za osvojena prva tri mjesta u Prvoj i Drugoj ligi u sezoni 2014./2015.

 Metković 600

'Nova' fotografija poplave iz 1934.

Metković, 12.5.2015. - Od Ivane Baće dobili smo još jednu fotografiju velike poplave u Metkoviću iz 1934. godine. Ne znamo je li autor isti, ali u luci se vide isti brodovi kao i na posljednjoj fotografiji koju smo već objavljivali.

 Igra

Erberečke, erbetuto, koga ćete?

Metković, 12.5.2015. - Mislili smo da je ova dječja igra stvar davnih vremena kada u domovima nije bilo ni televizora. Igrala se uvijek kada bi bilo dovoljno djece i prostora pa, eto, danas i u našemu parku.

 Šport

Male Metkovke prve i treće u Splitu

Metković, 12.5.2015. - Prošle su subote djevojčice ŽRK Metković sudjelovale na turniru Sveti Duje 2015, koji se igrao povodom Dana grada Splita, i postigle izvrsne rezultate. Djevojčice rođene 2004. osvojile su prvo mjesto, a njihove godinu mlađe kolegice bile su treće.

 Folklor

Dokumentarna emisija posvećena metkovskoj Smotri folklora

Metković, 12.5.2015. - Pred nama je 31. Smotra folklora Na Neretvu misečina pala, koja će se održavati od 21. do 24. svibnja (plesni dio 22. i 24.) pa vas obavještavamo da će Hrvatska radiotelevizija u svojim programima tri puta emitirati polusatnu dokumentarnu emisiju koja je posvećena tridesetogodišnjem održavanju Smotre u Metkoviću. Termini su: četvrtak, 14. svibnja u 15.30 na HTV1, petak, 15. svibnja u 9.15 na HTV3 i nedjelja, 17. svibnja u 11.30 na HTV4.

 

 Glazba

Vici Šiljegu druga nagrada na pjevačkom natjecanju

Metković, 12.5.2015. - Dobra vijest stigla nam je iz Osijeka gdje je naš Metkovac Vice Šiljeg osvojio drugu nagradu na Trećem međunarodnom pjevačkom natjecanju Lav Mirski. Spomenuto natjecanje središnji je glazbeni događaj Međunarodnog festivala vokalne glazbe InterVox 2015 koji se u organizaciji osječke Umjetnička akademija održao od 6. do 10. svibnja.

 Komentar

I još jedno slovo, ime Staljinovo

Metković, 12.5.2015. - U puku pjevanu hrvatsku domoljubnu pjesmu Marjane, Marjane prvi je zapisao Ivo Tijardović, autor Male Floramye i Spli'skoga akvarela, ali i zanesenjak jugoslavenskom idejom i solunski dragovoljac koji se u Prvome svjetskom ratu priključio srpskoj vojsci, kasnije član ZAVNOH-a i predsjednik Oblasnoga NOO-a za Dalmaciju. Dakle, u nekadašnjem komunističkom sustavu prav k'o svića. Evo što je Tijardović zapisao.

 Vjerski život

Prva sveta pričest u Župi sv. Ilije Proroka

Metković, 11.5.2015. - U metkovskoj Župi sv. Ilije Proroka jučer je sedamdeset dvoje prvopričesnika prvi put primilo sakrament svete pričesti. U koncelebraciji sa župnikom fra Petrom Gulićem svečanu euharistiju predvodio je fra Kristija Perković, koji je prvopričesnicima podijelio sveti sakrament.

 Šport

Iako smatran favoritom ONK Metković izgubio od Velolučana

Metković, 11.5.2015. - U 21. kolu I. ŽNL dubrovačko-neretvanske jučer je na svome igralištu ONK Metković pred sedamdesetak gledatelja poražen rezultatom 0:2 od gostujućega NK Hajduk 1932 iz Vela Luke.

 Policija

Preventivno-represivna akcija 'Pješaci u prometu'

Metković, 11.5.2015. - Kako bi se povećala sigurnost pješaka, prometna policija će tijekom sutrašnjeg dana na području cijele Policijske uprave dubrovačko-neretvanske provesti preventivno-represivnu akciju Pješaci u prometu.

 Obavijest

MTKviz jaše dalje

Metković, 10.5.2015. - Kvizoljupcima napominjemo da će se četvrta epizoda MTKviza održati u Galeriji GKS-a u utorak, 12. svibnja s početkom u 20:30. Nagovorite još jednoga do troje prijatelja ili prijateljica, dođite i natječite se ili barem budite gledateljima i pasivno provjerite svoje znanje.

 

 Šport

Brečićev hat-trick protiv Zagore

Metković, 10.5.2015. - Jučer je momčad NK Neretve u utakmici 30. kola III. HNL jug na svom Igralištu Iza Vage trima golovima Brečića uvjerljivo pobijedila goste iz Unešića NK Zagoru rezultatom 3:0.

 Šport

Ante Živković prvi na dubrovačkim zidinama

Metković, 9.5.2015. - Metkovac Ante Živković pobjednik je prve utrke dubrovačkim zidinama. Taj dvadeset četverogodišnjak zadatak je ispunio za nepunih 11 minuta – javlja dubrovacki.hr.

 

 Predstavljanje knjige

Geokemijska karakterizacija okoliša slivnog područja donje Neretve

Metković, 9.5.2015. - Jučer je u Villi Neretva održana promocija monografije Geokemijska karakterizacija okoliša slivnog područja donje Neretve čiji su autori prof. dr. sc. Vladivoj Valković, znanstveni savjetnik i profesor fizike na institutu Ruđer Bošković, dr. sc. Jasmina Obhođaš, voditeljica laboratorija za nuklearne analitičke metode s Instituta Ruđer Bošković i doc. dr. sc. Ante Kutle, predsjednik Udruge Lijepa naša iz Zagreba, koja je knjigu objavila uz financijsku potporu Fonda za zaštitu okoliša i EU, Ministarstva znanosti, obrazovanja i sporta i Hrvatskih voda.

 Obrazovanje

Vijesti koje do sada niste čuli, a bilo bi lijepo čuti ih

Metković, 9.5.2015. - Dosta vam je negativnih i crnih vijesti? Mediji vas opterećuju bombastičnim priopćenjima? Ako je vaš odgovor potvrdan, imamo rješenje. Vijesti u režiji maturanata Srednje škole Metković bit će vam prava poslastica. O čemu je riječ?

 Šport

'Vjeverice' pobjednice Dječje olimpijade

Metković, 9.5.2015. - Na igralištu ONK Metković jučer je održana šarena i vesela Dječja olimpijada na kojoj su nastupili predškolci Dječjega vrtića Metković, njih 120 podijeljenih u četiri ekipe.

 Obljetnice

Go SDP-a Metković obilježio Međunarodni dan pobjede nad fašizmom i Dan Europe

Metković, 9.5.2015. - Dan pobjede jedan je od najznačajnijih praznika u europskom kalendaru, a s obzirom na to da označava prijelomni trenutak u kojemu je i definiran budući izgled Europe, taj dan se ujedno obilježava i kao Dan Europe.

 Komentar

Osmi svibnja - Dan pobjede ili...?

Metković, 8.5.2015. - Uskoro istječe 8. svibnja 2015. i malo je vjerojatno, gotovo nemoguće, da će ovo čitati netko tko se sjeća 8. svibnja 1945., kada je malo prije ponoći nacistička Njemačka potpisala kapitulaciju. Zapadni saveznici (barem tako pišu naši mediji) taj dan slave kao Dan pobjede nad fašizmom, premda je to netočno. Fašizam je pao padom Italije u rujnu 1943., dok je nacizam opstao još gotovo dvije godine pa je pitanje protiv čega su se borili antifašisti od '43.do '45. Naravno, retoričko.

 Kampanja

Živim život bez nasilja

Metković, 8.5.2015. - Jučer su u Metkoviću nastavljene aktivnosti u sklopu kampanje Živim život bez nasilja koju uz podršku Ministarstva znanosti obrazovanja i sporta provodi Ministarstvo unutarnjih poslova. Riječ je o projektu koji je usmjeren na prevenciju svih oblika nasilja i izgradnju kulture nenasilja kod mlade populacije.

 Putopis

S Davorom Rostuharom u Butanu

Metković, 8.5.2015. - Gradskoj knjižnici gostovao je Davor Rostuhar, mladi putopisac koji je napustio studij sociologije i povijesti kako bi se u potpunosti posvetio putovanjima i poslu slobodnoga fotografa. U Metkoviću je održao multimedijsko predavanje o putovanju u Kraljevinu Butan, divnu zemlju za koju će Rostuhar reći da je potpuno drugačija od svih ostalih na svijetu.

 Obrazovanje

Metkovski gimnazijalci sudionici humanitarne inicijative 'Škole za Afriku'

Metković, 8.5.2015. - Učenici i djelatnici Gimnazije Metković nedavno su se uključili u UNICEF-ovu globalnu humanitarnu inicijativu Škole za Afriku, čiji je cilj obrazovanje učiniti dostupnim velikom broju djece i mladih diljem afričkog kontinenta koji u ovom trenutku nemaju sigurno mjesto za učenje i druženje sa svojim vršnjacima. Već u prvom mjesecu ove akcije, koja je započela početkom travnja, metkovski gimnazijalci uspjeli su prikupiti više od 2.500 kuna.

 Javni poziv

Traži se najljepše uređen balkon, okućnica ili vrt

Metković, 7.5.2015. - Turistička zajednica Grada Metkovića u sklopu akcije Perunika objavljuje Javni poziv za kandidiranje Najljepše uređena balkona, okućnice ili vrta ustanove na području Grada Metkovića.

 

 Humanost

Općoj bolnici Dubrovnik 31 doza krvi

Metković, 7.5.2015. - Danas je Gradsko društvo Crvenoga križa Metković u predvorju GKS-a Metković održalo treću ovogodišnju akciju dobrovoljnoga darivanja krvi tijekom koje je prikupljena 31 doza krvi za OB Dubrovnik. Odazvalo se 52 darivatelja, od kojih je njih 18 (14 muškaraca i četiri žene) krv darovalo prvi put.

 Obrazovanje

Gimnazija obilježava 10. rođendan 'eTwinninga'

Metković, 7.5.2015. - Gimnazija Metković s četrdesetak učenika pod mentorstvom profesorica Jagode Krešić, Branke Vladimir i Svjetlane Bebić sudjeluje u Projektu Slavimo s eTwinningom, povodom obilježavanju 10. rođendana eTwinninga u Hrvatskoj.

 Metković 600

U luci iz Neretve izvađeno pet tona streljiva

Metković, 7.5.2015. - U jednome od savezničkih bombardiranja Metkovića 1944. u luci je, neposredno uz most, potopljen trabakul Sveti Jure pun streljiva raznoga kalibra. Neretva je na nj godinama taložila mulj pa se za nj ni ne bi znalo da 1979. nije bilo odlučeno uz most urediti carinsko pristanište uz koje bi pristajale strane brodice.

 Naši u svijetu

Metkovac u Los Angelesu utemeljio 'Kino Croatia'

Metković, 7.5.2015. - Kad su prije 15 godina započeli s ambicioznim projektom revije hrvatskih filmova u srcu Hollywooda, skupina filmaša hrvatskog porijekla nije mogla znati da će njihova vizija ubrzo postati upravo ono što su priželjkivali – relevantna manifestacija, na koju će u velikom broju rado dolaziti internacionalna filmska publika Los Angelesa, a ne samo Amerikanci hrvatskih korijena!

 Obrtništvo

Objavljen vodič za obrtnike

Metković, 7.5.2015. - Prvi put objavljen je Vodič za poslovanje u obrtu, namijenjen obrtnicima i svima onima koji se obrtom misle baviti. Sadržajno je izvrstan pa može poslužiti i kao materijal za pripreme majstorskih ispita. Vodič je pripremila Savjetodavna služba Hrvatske obrtničke komore.

 

 Posao

TZ Grada Metkovića traži suradnika u Turističkom uredu

Metković, 6.5.2015. - Turistička zajednica Grada Metkovića objavila je Natječaj za dostavu prijava za stručno osposobljavanje za rad bez zasnivanja radnog odnosa i to na mjesto suradnika u Turističkom uredu.

 

 Šport

Ruđer Bošković impresivan u Zadru

Metković, 6.5.2015. - Svjetski poznata trkačka utrka Wings for Life – World run održava se istovremeno na šest kontinenata i 35 lokacija sa svrhom pomoći onima koji imaju ozljede leđne moždine. Domaćin te utrke na našim prostorima bio je Grad Zadar u kojemu je nastupilo 4 000 natjecatelja, među kojima je sjajan rezultat ostvario naš Ruđer Bošković pretrčavši 41 kilometar i tri metra. Vrlo ponosan i sretan zbog toga pothvata, Ruđer nam je otkrio da se za utrku spremao dva mjeseca.

 Domovinski rat

Veterani se sjetili svoga suborca

Metković, 6.5.2015. - Veterani IV. gardijske brigade DNŽ u ponedjeljak su na groblju u Bijelomu Viru posjetili grob svoga suborca pok. Zorana Ivankovića, stopostotnoga hrvatskoga ratnog vojnog invalida, stradaloga prije 12 godina. Tom su prigodom zajedno s njegovom obitelji na grob položili cvijeće i zapalili svijeće. Sveta misa zadušnica služena je u crkvi Gospe Lurdske u Bijelomu Viru.

 Poziv

Vijesti koje nikad niste čuli ni vidjeli

Metković, 6.5.2015. - Maturanti Srednje škole Metković pozivaju vas sutra u 18.30 u Galeriju GKS-a na zanimljivo događanje koje će uz pomoć svoje profesorice Goranke Ivanković prirediti učenici 4. J (upravni referenti), 3. J (kuhari) i 4. D (elektrotehničari) i koje su nazvali „Maturanti u akciji traže vašu reakciju“.

 

 Poljoprivreda

Pregled uređaja za primjenu pesticida

Metković, 6.5.2015. - Prema pravilniku o uspostavi akcijskog okvira za postizanje održive uporabe pesticida (NN 142/12), uređaji za primjenu pesticida (prskalice, atomizeri,…) koje koriste profesionalni korisnici: obiteljska poljoprivredna gospodarstva (OPG i obrti), tvrtke koje se bave poljoprivrednom proizvodnjom (d.o.o., d.d. zadruge), pravne i fizičke osobe koje održavaju javne površine (komunalne tvrtke), podliježu redovitom pregledu.

 Radionica

'Živim život bez nasilja' u Metkoviću

Metković, 6.5.2015. - Nastavkom aktivnosti u sklopu kampanje „Živim život bez nasilja“, kojeg provodi Ministarstvo unutarnjih poslova uz podršku Ministarstva znanosti, obrazovanja i sporta, sutra, 7. svibnja u Metkoviću, održat će se niz aktivnosti usmjerenih na prevenciju svih oblika nasilja i izgradnji kulture nenasilja kod mlade populacije.

 Poljoprivreda

Ulaganja u poljoprivredu za mala poljoprivredna gospodarstva

Metković, 6.5.2015. - Na mrežnim stranicama Agencije za plaćanje u poljoprivredi, ribarstvu i ruralnom razvoju objavljen je Natječaj za provedbu podmjere 6.3. Potpora razvoju malih poljoprivrednih gospodarstava odnosno provedbi tipa operacije 6.3.1. Potpora razvoju malih poljoprivrednih gospodarstava u okviru mjere M06 Razvoj poljoprivrednih gospodarstava i poslovanja. Pogedajte više.

 

 Zanimljivosti

'Casting' za miss županije

Metković, 6.5.2015. - Nedavno je u metkovskome GKS-u održan tzv. casting za izbor miss naše županije. Prijavile su se četiri djevojke, no ni jedna iz Metkovića. To su: Renata Sprčić s Mliništa, Smilja Buntić iz Slanoga, Iva Penić iz Ploča i Ksenija Jerković sa Staševice.

 Poziv

Sudjelujte u stalnom postavu Prirodoslovnoga muzeja Metković

Metković, 6.5.2015. - Hrvatski prirodoslovni muzej poziva sve građane Metkovića i doline Neretve na suradnju oko realizacije stalnoga izložbenog postava Prirodoslovnoga muzeja Metković.

 Gradske vijesti

Metkovci na biciklijadi do Banje Luke

Metković, 5.5.2015. - Uoči drugoga travnja 2015., kada pada 10. obljetnica smrti sv. Ivana Pavla II. te povodom posjeta pape Franje Sarajevu održana je druga Međunarodna bicklijada „Marija zvijezda“ koju su prema Banjoj Luci biciklisti vozili iz sedam smjerova - gradova i marijanskih svetišta koja je pohodio sv. Ivan Pavao II.: Aljmaš, Marija Bistrica, Trsat, Zadar, Solin, Dubrovnik i Sarajevo. Za sudjelovanje se prijavilo 45 biciklista iz Okučana, Metkovića, Ogulina, Splita, Šibenika, Zagreba, Brestovskog.

 Turizam

Porast turističkih pokazatelja na području Metkovića

Metković, 5.5.2015. - Jučer smo na Neretvi uhvatili minikruzer Thurgau Dalmatia kako isplovljava iz Metkovića. Nakon otvorenja sezone nautičkoga turizma evo i malo statističkih podataka koje smo dobili iz TZ Grada Metkovića.

 Rukomet

RK Prelog - RK Metković 1963 25 : 22

Metković, 5.5.2015. - Rasterećeni mogućnošću ulaska u Premijer ligu otišli smo na gostovanje u Prelog. Kako su momci iz Kutine i Zagreba osigurali ulazak u viši rang, imperativ pobjede nismo imali. Ovim putem čestitamo ekipama Moslavine i Medveščaka na plasmanu u Premijer ligu – javlja Vinko Kaleb o gostovanju RK Metković 1963 u Prelogu.

 Putopis

Davor Rostuhar u Zemlji zmaja

Metković, 5.5.2015. - Sutra će u Gradskoj knjižnici Metković u 20 sati započeti multimedijalno predavanje Davora Rostuhara 'U zemlji zmaja' o putovanju u egzotično kraljevstvo Butan. Predavanje će biti na 2. katu Knjižnice uz slobodan ulaz.

 

 Gradske vijesti

Uređenje ceste prema Glušcima

Metković, 5.5.2015. - Djelatnici Dubrovnik cesta jučer su lijepo vrijeme iskoristili za asfaltiranje dviju dionica na lokalnoj cesti od Pologoše prema Glušcima (Ž6220), prve u dužini od oko 310 metara i druge duge oko 120 metara.

 Vjerovali ili ne

Zuckerberg zapošljava 75.000 lektora i objavljuje rat nepismenosti Hrvata na Facebooku

Metković, 5.5.2015. - Marija i Ema iz prethodnoga članka jednoga bi dana mogle solidno unovčiti svoje znanje, a time i popraviti negativnu sliku o katastrofalnoj nepismenosti Hrvata.
   Mark Zuckerberg planira zaposliti desetke tisuća lektora za hrvatski jezik zbog vrlo niske razine pismenosti korisnika te društvene mreže u našoj zemlji i dijaspori.

 Obrazovanje

Od Osijeka do Trogira 'majstorska radionica' Gimnazije Metković kleše buduće čuvarice hrvatskoga jezika

Metković, 4.5.2015. - Povod za napis o Gimnaziji Metković nedavno je održano XX. Natjecanje u poznavanju hrvatskoga jezika na kojemu je ta škola, prepoznatljiva po mnogočemu u Republici Hrvatskoj, sudjelovala u kontinuitetu 20 godina.

 Gradske vijesti

Metkovski vatrogasci proslavili Sv. Florijana

Metković, 4.5.2015. - Metkovski su vatrogasci danas proslavili blagdan Sv. Florijana, zaštitnika vatrogasaca u cijelome kršćanskom svijetu.

 

 Posao

Grad Metković prima polaznike na stručno osposobljavanje

Metković, 4.5.2015. - Sutra je zadnji dan za prijavu na Javni poziv za prijam polaznika na stručno osposobljavanje za rad bez zasnivanja radnog odnosa u Jedinstvenom upravnom odjelu Grada Metkovića. Više pogledajte na mrežnome mjestu Hrvatskoga zavoda za zapošljavanje. U tražilici ukucajte Metković i među rezultatima (na dvjema stranicama) potražite poslodavca Grad Metković.

 

 Obavijest

Započeli su upisi u Dječji vrtić Metković

Metković, 4.5.2015. - Dječji vrtić Metković obavještava roditelje da su započeli upisi djece za pedagošku 2015./16. godinu. Upisi traju do 15. svibnja 2015., a zahtjev za upis preuzima se u uredu Središnjega dječjeg vrtića ili putem mrežne stranice www.vrticimetkovic.hr.

 

 Vjerski život

62 krizmanika u Župi sv. Nikole Biskupa

Metković, 4.5.2015. - U subotu je u župnoj crkvi sv. Nikole Biskupa šezdeset dvoje krizmanika primilo sakrament svete krizme što im ju je podijelio generalni vikar Splitsko-makarske nadbiskupije mons. Miroslav Vidović, koji je u zajedništvu s don Antom Antunovićem i fra Antom Crnčevićem te roditeljima i kumovima krizmanika, kao i ostalim vjernicima predslavio svetu misu. Fotografije nam je ustupio Foto Veraja.

 Turizam

Otvorena sezona nautičkoga turizma

Metković, 4.5.2015. - Minikruzer Thurgau Dalmatia jučer je uplovio u Metković pa je tim povodom svečanim programom otvorena sezona nautičkoga turizma u našemu gradu. U četvrtoj sezoni uplovljavanja u Metković taj brod agencije Thurgau Travel, koja je specijalizirana za riječna krstarenja, do 17. listopada u 25 navrata dovest će nam oko 700 turista.

 Vjerski život

Prva pričest u Župi sv. Nikole Biskupa

Metković, 4.5.2015. - Jučer je u Župi sv. Nikole Biskupa šezdeset prvopričesnica i prvopričesnika pristupilo prvoj svetoj pričesti, sakramentu koji im je tijekom svečane euharistije u župnoj crkvi sv. Nikole podijelio župnik don Senko Antunović.

 Maraton lađa

Udruga lađara ostala bez kompletne uprave

Metković, 3.5.2015. - Razrješenjem s dužnosti predsjednika ULN-a Marka Marušića smatramo da je bitno narušena funkcionalnost u radu Udruge, budući da je navedeni svoje obveze obavljao krajnje savjesno i odgovorno. Gosp. Marušić je bio osovina Upravnog odbora koja je pokretala nas ostale članove te, iako smo u nekim stvarima imali različita mišljenja, u većini smo nalazili zajednički jezik, a sve gledajući isključivo korist i dobrobit Udruge – stoji u uvodnome dijelu kolektivne ostavke koju je danas Upravni odbor Udruge lađara Neretve podnio Skupštini Udruge.

 

 Potres

Neretvansku dolinu zatresao umjeren potres

Metković, 3.5.2015. - Kako je izvijestio Geofizički odsjek zagrebačkoga PMF-a, jutros je u blizini Ploča zabilježen potres koji su u 5 sati i 57 minuta zabilježili seizmografi Seizmološke službe Republike Hrvatske. Potres je bio umjereno jak s epicentrom 8 km istočno-sjeveroistočno od Ploča. Magnituda potresa iznosila je 3.3 prema Richteru, a intenzitet u epicentru je bio IV.-V. stupnja Mercalli-Cancani-Siebergove ljestvice.

 

 Domovinski rat

Veterani na proslavi 24. obljetnice 'Kuna'

Metković, 2.5.2015. - Veterani IV. gardijske brigade podružnice DNŽ sudjelovali su na poziv svojih prijatelja na središnjoj proslavi obilježavanja 24. obljetnice osnutka III. gardijske brigade, održane 29. travnja u Belom Manastiru u Baranji.

 Jezik

Bernardina Petrović: Hrvatski je jezik naše blago koje se mora njegovati i čuvati

Metković, 2.5.2015. - Na današnji dan, 2. svibnja 1843. Ivan Kukuljević Sakcinski održao je prvi govor u Hrvatskome saboru na hrvatskom jeziku. Otprilike istoga nadnevka 172 godine kasnije u Trogiru je održano XX. državno Natjecanje u poznavanju hrvatskoga jezika, s kojega se u Metković vratila državna prvakinja – učenica III. razreda Gimnazije Metković Marija Dodig.
    Budući da je predsjednica natjecateljskoga Povjerenstva u Trogiru bila prof. dr. sc. Bernardina Petrović s Katedre za hrvatski standardni jezik Odsjeka za kroatistiku Filozofskoga fakulteta Sveučilišta u Zagrebu, zamolili smo je da nam da svoje viđenje razvoja hrvatskoga jezika od I. Natjecanja u Osijeku do danas.

 

 Šport

ŽNK Neretva kadetski prvak

Metković, 2.5.2015. - U Metkoviću je na Igralištu Iza Vage jučer odigrana utakmica 10. kola I. HNL jug - žene između kadetkinja ŽNK Neretva iz Metkovića i ŽNK Marjan iz Splita, koja je odlučivala o naslovu prvaka. Pred šezdesetak gledatelja domaćin je zasluženo pobijedio rezultatom 3:1.

 Zaštita okoliša

Čudna površina Neretve

Metković, 1.5.2015. - Jutros oko 10 sati nazvao nas je gradonačelnik Petrov, koji je prolazeći pješice mostom zamijetio čudan izgled površine Neretve.

 Obljetnice

25 godina HSLS-a u Metkoviću

Metković, 1.5.2015. - Sinoć je u Hotelu Narona prigodnim programom obilježena 25. obljetnica metkovskoga ogranka Hrvatske socijalno-liberalne stranke, osnovane u ožujku 1990. u prostorijama tadašnje Veterinarske stanice u Metkoviću.

 Fotovijest

Prvomajski „uranak“

Metković, 1.5.2015. - Jutros smo malo prije osam sati „uranili“ da bismo zabilježili tradicionalni prvomajski mimohod Gradske glazbe, koja je koračnicama budila usnule građane. Neke smo od njih, također, paparazzovski ulovili objektivom.

 Fotografija

Ukrajinsko sunce

Metković, 1.5.2015. - Pogled na istok-sjeveroistok, kakav je jučer u 5.38, ili sedam minuta prije izlaska sunca, sa svoga balkona imao autor fotografije Pero Štrbe, nagnao nas je na pomisao što je tamo otkuda nam sunce ima izaći.

 

Vijesti iz 5. 2015.
ukupno 143

'Crni put' u zmajskoj lađi osvojio Zagreb

MTKviz ponovno u srijedu

Neretva lako protiv oslabljenoga Zmaja

Završna priredba 'Leutića' predškolaca

Što ti je pola stoljeća

Gusari se s medaljama vratili s Peručkoga jezera

Kadetkinje ŽNK Neretva sutra slave naslov prvaka

Nećete bez naroda

Koncert učenika prijateljskih škola

Misa za branitelje u crkvi sv. Nikole

Proglašena nova tematska turistička cesta 'Neretva dolina života'

Stanovnici Industrijske, dođite večeras na sastanak

Petrov sa stanarima Industrijske o distribuciji plina

Gradski proračun 2014. u plusu 1.600.000 kn

31. svibnja izbori za članove vijeća i predstavnike nacionalnih manjina

Dani otvorenih vrata u Udruzi 'Otac Ante Gabrić'

Osposobljavanje pripadnika civilne zaštite

Posjetite 'Prijatelje'

Pridružite se čišćenju korita Neretve

Nov vizualni identitet TZ Grada Metkovića

Ne nasjedajte na ovakve poruke

Predškolci u GKS-u izveli završnu priredbu

Filmofili, kada vam ne odgovaraju filmske projekcije?

Vrijeme ne možemo darovati, možemo ga podijeliti

'Nećete bez naroda' – uskoro prikupljanje potpisa za referendum

50 godina vjernosti Ane i Ferde

Mrtva pronađena silovana starica

Sutra i prekosutra družite se 'Prijateljima'

Vrtićani slikali u parku

Metkovci najbrži na Lokrumu

Dani otvorenih vrata Dječjeg vrtića Metković

Petrov poziva stanare Industrijske na sastanak

'What's the Use of It?' ide dalje

Što prije zaštitite vinovu lozu

Danas palo 44 litra kiše

23 godine od obrane doline Neretve i južnoga bojišta

'Dani Dragutina Rucnera' u Metkoviću

Dalibor Obradović novi predsjednik ULN-a

Pjesmom 'Zdravo, Djevo' završila 31. Smotra

Sutra bez struje veći dio doline Neretve

Završen plesni dio Smotre folklora

Treći 'Eko Rural'

Neretvanska maritimna baština ipak se predstavila u Francuskoj

Otvorena 31. smotra folklora

Maturantska parada 11. put u Metkoviću

Započela 31. Smotra folklora 'Na Neretvu misečina pala'

Održana tri 'mala' koncerta

Bučno i veselo zadnji dan nastave

Sutra bez struje od Novih Sela do Pozle Gore

'Dani Dragutina Rucnera' u Metkoviću

U petak Maturantska parada 11. put u Metkoviću

Presica u KUD-u 'Metković' povodom otvorenja Smotre folklora

Bit ćemo svjetske prvakinje

Izložba dječjih radova u AM 'Narona'

Maturanti, obilježite dostojno svoj dan!

'Zdrav za pet!' među metkovskim osmašima

Živo na Neretvi

Puljiću nesretno izmaknulo prvo mjesto

Vridne ruke Julije Kaleb

I Bruno Jurković pozvan na reprezentativne pripreme

Vedran Ćupurdija pozvan na pripreme za Svjetsko prvenstvo

Fantastična bića na spomenicima antičke Narone

Prva pričest u crkvi sv. Frane

Dijamantni pir Vide i Mate Marevića

Makarani iščupali bod 'Iza Vage'

Zašto nas o tome nisu učili?

Klupsko prvenstvo KK Metković

Metković 1963 na kraju četvrti u Umagu

Giro di Croazia

Ograđen Spomenik na Velikoj rivi

Proslavite s curama naslov prvakinja

'Dilema' spojila bivšu Metkovku i Metkovca

Metkovci se sutra bore za treće mjesto

Medijski dani u OŠ Stjepana Radića

Nikolić o Crkvi i politici u Hrvatskoj

Pripreme pred Smotru

Zaštitite masline od maslinina moljca

Prikupljeno 5500 kuna za Čepirla i Grmoju

Tomislav Popić dobitnik nagrade HNOPZ-a za najbolju knjigu

Mladi Jerkovčani uspješni na turniru u Splitu

Prinova u VK 'Neretvanski gusar'

Riječ-dvije s Marinom Jelinićem pred put u Umag

Troje mladih glazbenika iz OGŠ Metković nastupili uz ovogodišnjega laureata

Ekipa 'Nemam pojma' osvojila prvo mjesto MTKviz-a

Pomozimo Frani i Mirku

PK 'Stablina' i liga i Kup

'Nova' fotografija poplave iz 1934.

Erberečke, erbetuto, koga ćete?

Male Metkovke prve i treće u Splitu

Dokumentarna emisija posvećena metkovskoj Smotri folklora

Vici Šiljegu druga nagrada na pjevačkom natjecanju

I još jedno slovo, ime Staljinovo

Prva sveta pričest u Župi sv. Ilije Proroka

Iako smatran favoritom ONK Metković izgubio od Velolučana

Preventivno-represivna akcija 'Pješaci u prometu'

MTKviz jaše dalje

Brečićev hat-trick protiv Zagore

Ante Živković prvi na dubrovačkim zidinama

Geokemijska karakterizacija okoliša slivnog područja donje Neretve

Vijesti koje do sada niste čuli, a bilo bi lijepo čuti ih

'Vjeverice' pobjednice Dječje olimpijade

Go SDP-a Metković obilježio Međunarodni dan pobjede nad fašizmom i Dan Europe

Osmi svibnja - Dan pobjede ili...?

Živim život bez nasilja

S Davorom Rostuharom u Butanu

Metkovski gimnazijalci sudionici humanitarne inicijative 'Škole za Afriku'

Traži se najljepše uređen balkon, okućnica ili vrt

Općoj bolnici Dubrovnik 31 doza krvi

Gimnazija obilježava 10. rođendan 'eTwinninga'

U luci iz Neretve izvađeno pet tona streljiva

Metkovac u Los Angelesu utemeljio 'Kino Croatia'

Objavljen vodič za obrtnike

TZ Grada Metkovića traži suradnika u Turističkom uredu

Ruđer Bošković impresivan u Zadru

Veterani se sjetili svoga suborca

Vijesti koje nikad niste čuli ni vidjeli

Pregled uređaja za primjenu pesticida

'Živim život bez nasilja' u Metkoviću

Ulaganja u poljoprivredu za mala poljoprivredna gospodarstva

'Casting' za miss županije

Sudjelujte u stalnom postavu Prirodoslovnoga muzeja Metković

Metkovci na biciklijadi do Banje Luke

Porast turističkih pokazatelja na području Metkovića

RK Prelog - RK Metković 1963 25 : 22

Davor Rostuhar u Zemlji zmaja

Uređenje ceste prema Glušcima

Zuckerberg zapošljava 75.000 lektora i objavljuje rat nepismenosti Hrvata na Facebooku

Od Osijeka do Trogira 'majstorska radionica' Gimnazije Metković kleše buduće čuvarice hrvatskoga jezika

Metkovski vatrogasci proslavili Sv. Florijana

Grad Metković prima polaznike na stručno osposobljavanje

Započeli su upisi u Dječji vrtić Metković

62 krizmanika u Župi sv. Nikole Biskupa

Otvorena sezona nautičkoga turizma

Prva pričest u Župi sv. Nikole Biskupa

Udruga lađara ostala bez kompletne uprave

Neretvansku dolinu zatresao umjeren potres

Veterani na proslavi 24. obljetnice 'Kuna'

Bernardina Petrović: Hrvatski je jezik naše blago koje se mora njegovati i čuvati

ŽNK Neretva kadetski prvak

Čudna površina Neretve

25 godina HSLS-a u Metkoviću

Prvomajski „uranak“

Ukrajinsko sunce

Tražite u vijestima

 

Kalendar

2020

 12   11   10   09   08   07   06   05   04   03   02   01 


2019

 12   11   10   09   08   07   06   05   04   03   02   01 


2018

 12   11   10   09   08   07   06   05   04   03   02   01 


2017

 12   11   10   09   08   07   06   05   04   03   02   01 


2016

 12   11   10   09   08   07   06   05   04   03   02   01 


2015

 12   11   10   09   08   07   06   05   04   03   02   01 


2014

 12   11   10   09   08   07   06   05   04   03   02   01 


2013

 12   11   10   09   08   07   06   05   04   03   02   01 


2012

 12   11   10   09   08   07   06   05   04   03   02   01 


2011

 12   11   10   09   08   07   06   05   04   03   02   01 


2010

 12   11   10   09   08   07   06   05   04   03   02   01 


2009

 12   11   10   09   08   07   06   05   04   03   02   01 


2008

 12   11   10   09   08   07   06   05   04   03   02   01 


2007

 12   11   10   09   08   07   06   05   04   03   02   01 


2006

 12   11   10   09   08   07   06   05   04   03   02   01 


2005

 12   11   10   09   08   07   06   05   04   03   02   01 


2004

 12   11   10   09   08   07   06   05   04   03   02   01 


2003

 12   11   10   09   08   07   05   04   03   02   01