-913

Nije namijenjeno rješavanju problema kao što su:

- problematično ponašanje pojedinaca, nesporazumi sa
  susjedima i/ili bilo kojom skupinom ljudi

- bilo kakva hitna intervencija (poplava u stanu i sl.)

- psi koji ometaju lavežom ili nisu na uzici ili nemaju brnjicu

- požari, zagađenja zraka i vode

- buka

- prijedlozi za postavljanje novih posuda za otpad, novih
  rasvjetnih tijela, semafora i slično

- žalbe na rad gradskih tijela ili bilo kojih tijela javne uprave

- bespravna gradnja

- divljanje po cestama, konzumiranje droga, javna opijanja,
  nasilje nad životinjama, preprodaja i sl.

Za to postoje nadležna tijela kojima se uvijek možete obratiti.

SLUŽBENA STRANICA

POGLEDAJTE

POPIS ULICA

GRAD METKOVIĆ

TISAK

OSMRTNICE

KONTAKT

Vijesti

arhiv vijesti

 Fotografija

Panorama iz 'inozemstva'

Metković, 30.6.2010. - Potaknut nedavno objavljenom panoramskom fotografijom Metkovića izvjesni M. G. poslao nam je jednu snimljenu iz 'inozemstva' na kojoj se vidi sjeverni i sjeveroistočni dijelovi grada.

 

 Gradske vijesti

Završna priredba vrtića 'Leut'

Metković, 30.6.2010. - Svoju završnu priredbu sinoć je održao i Dječji vrtić Leut iz Metkovića.

 Kultura

'Teštamentom' ušli u kazališno ljeto

Metković, 30.6.2010. - Čast da otvori ovogodišnju kazališnu sezonu Metkovskog kulturnog ljeta u ponedjeljak je pripala dubrovačkom Kazalištu Marina Držića koje je u režiji Ivana Lea Leme izvelo pučku komediju Vanče Kljakovića 'Teštament'.

 Obrazovanje

Metkovska gimnazija 12. po uspješnosti

Metković, 30.6.2010. - Nedavno je Večernji list objavio popis najboljih škola prema rezultatu državne mature. Ako se izuzmu male škole sa samo nekoliko učenika (umjetničke i sl.) Gimnazija Metković nalazi se na 12. mjestu u Hrvatskoj.

 Fotografija

Stiglo je ljeto

Metković, 29.6.2010. - Da je ljeto, kakvo takvo, napokon došlo možda je dokaz i ova fotografija jednoga metkovskog balkona. Mama je procijenila da će se omiljena životinjska farma njene kćeri ili sina osušiti u jednome danu pa ih je oprala i izvjesila na radost našem objektvu.

 

 Akcija

Kupujmo hrvatsko

Metković, 29.6.2010. - U subotu, 3. srpnja od 9 do 13 sati u Metkoviću će se na Trgu kralja Tomislava održati akcije „Kupujmo hrvatsko“ i „Vrijedne ruke“. Ovim putem pozivamo sve građane da se pridruže te svojim dolaskom podrže domaću proizvodnju jer kupnjom domaćega proizvoda čuvamo naša radna mjesta.

 Zanimljivosti

Stari i 'novi' most

Metković, 28.6.2010. - Nije nekakva obljetnica, ali nedavno snimljena panorama grada (kliknite na nju) podsjetila nas je na stari željezni most s tri luka koji je godinama bio nezaobilazan motiv na mnogim gradskim razglednicama.

 Turizam

Metković kao nautička destinacija

Metković, 28.6.2010. - Jutros smo na Maloj rivi zatekli lijep prizor (ako se izuzmu svakako parkirani automobili). Uz nju je bio privezan velik drvenjak s dva jarbola.

 Obavijest

Kloridi lagano u padu

Metković, 28.6.2010. - Od voditelja Službe za epidemiologiju DNŽ dr. Miljenka Ljubića dobili smo najnovije rezultate analize vode u vodovodu Metkovića koji pokazuju trend pada klorida i elektrovodljivosti na izvorištu Doljani.

 Tisak

U utorak Metkovski vjesnik br. 32

Metković, 28.6.2010. - Broj 32. Metkovskog vjesnika, zbog nezgodnog rasporeda praznika u lipnju, stiže u Metković sa zakašnjenjem jer je trebalo uskladiti termine tiskare i dostave. Sura će se moći naći na standardnim mjestima u gradu, a od sada ga možete pogledati i na našim internetskim stranicama.

 

 Festival

Vidonjcima 'Glas Neretve'

Metković, 26.6.2010. - Jučer je pred oko 1200 gledatelja na Ljetnoj pozornici GKS-a Metković održan tradicionalni Festivalom pjevača amatera Glas Neretve 2010. s kojim je započelo i ovogodišnje Metkovsko kulturno ljeto. Nastupilo je 17 mladih izvođača, a najbolji među njima po mišljenju publike bili su Ivan Ramić i Emanuel Volarević koji su u duetu otpjevali pjesmu Nije htjela.

 Gradske vijesti

Obilježen Dan državnosti

Metković, 26.6.2010. - U povodu Dana državnosti položeni su vijenci pred Središnji križ na Gradskom groblju Sv. Ivana te pred Spomenik poginulim metkovskim braniteljima u Domovinskom ratu.

 Vjerski život

Misa na Dragoviji

Metković, 24.6.2010. - Svetim misama u crkvi Sv. Ivana Krstitelja u Prudu i istoimenoj staroj crkvi na Dragoviji danas je svečano proslavljen Blagdan sv. Ivana Krstitelja u župi Vid. Misna slavlja predvodio je župnik don Stanko Vrnoga.

 Tradicija

Vatre za Sv. Ivana

Metković, 24.6.2010. - Sinoć su, noć prije Svetoga Ivana, na više mjesta u gradu gorjele vatre preko kojih su preskakali djeca i odrasli. Taj običaj, nekada gotovo zamro, ponovo je oživio i čini se da se sve više širi. Mi smo uspjeli otići na dva mjesta u Krnjesavcu i Orašini.

 Gradske vijesti

Obilježen Dan antifašističke borbe

Metković, 22.6.2010. - Povodom obilježavanja Dana antifašističke borbe danas su zamjenici metkovskog gradonačelnika Mato Mustapić i Mario Batinović, pročelnik Upravnog odjela za gospodarstvo Milorad Dodig i predsjednik Udruge antifašista Metković Slobodan Volarević položili vijenac pred spomenik žrtvama fašizma u Gradskom parku.

 

 Prirodne nepogode

Šteta od tuče u Metkoviću

Metković, 22.6.2010. - Izgleda da je nedavno nevrijeme prouzročilo štetu u nekim dijelovima Metkovića. Pero Krstičević poslao nam je jučer snimljenu fotografiju iz svoga vinogradu na kojoj se vidi šteta od tuče.

 

 Maraton lađa

Stranice Udruge lađara 'Jerkovac'

Metković, 22.6.2010. - Evo još jedne lađarske vijesti. Udruga lađara 'Jerkovac' iz Metkovića postavila je svoju internetsku stranicu. Možete je pogledati na www.udruga-ladjara-jerkovac.com.

 

 Maraton lađa

Lađari se vratili iz Italije

Metković, 22.6.2010. - Jučer oko 19 sati u Metković su se vratili lađari koje su na Trgu Franje Tuđmana dočekali oduševljena rodbina, prijatelji i građani koji su se tamo zatekli. Od polaska ispod Lučkoga mosta u Metkoviću, veslanja Neretvom i Crnom rijekom do Ploča i daje Jadranom do Termolija pa do povratka u Metković bilo je prošlo 73 sata.

 Akcija

Razmjena udžbenika

Metković, 21.6.2010. - Danas je u OŠ Don Mihovila Pavlinovića započela besplatna razmjena udžbenika.

 Plesna večer

Moj prvi ples

Metković, 21.6.2010. - Već tradicionalno na kraju školske godine plesna škola Calypso iz Metkovića upriličila je Završnu plesnu večer naziva Moj prvi ples. Plesno-glazbeno-svjetlosni spektakl privukao je oko tisuću posjetitelja u Gradsku športsku dvoranu.

 Rad udruga

Prijatelj održao Skupštinu

Metković, 21.6.2010. - Udruga osoba s invaliditetom Prijatelj održala je Redovnu skupštinu na kojoj je podnijeto izvješće o radu između dvije Skupštine te financijsko izvješće. Pročitano je i izvješće Nadzornog odbora, a sva tri izvješća su jednoglasno prihvaćena.

 Maraton lađa

Lađari krenuli tragom pradjedova

Metković, 19.6.2010. - Uz prigodan program, jučer poslijepodne točno u 18 sati oko tisuću Metkovaca ispratilo je neretvanske lađare na njihov 140 nautičkih milja dugačak put od Metkovića do talijanskog Termolija kojega će izveslati u sklopu poduhvata pod nazivom Tragom pradjedova.

 Promet

GP Unka privremeno prekategoriziran

Metković, 19.6.2010. - Iz PU Dubrovačko-neretvanske obavještavaju građane kako je Granični prijelaz za pogranični promet Unka u Metkoviću, koji je određen za promet stanovništva iz pograničnog područja, od 10. lipnja do 31. kolovoza privremeno prekategoriziran u granični prijelaz za međunarodni putnički promet.

 Izložba

Ars medica et pharmaceutica

Metković, 18.6.2010. - U Arheološkom muzeju Narona otvorena je izložba pod nazivom Ars medica et pharmaceutica posvećena rimskim medicinsko-farmaceutskim instrumentima iz fundusa Arheološkoga muzeja Zadar.

 Obrazovanje

Počeli ljetni praznici

Metković, 18.6.2010. - Danas su zadnji dan nastave posebno obilježili četvrtaši i osmaši metkovskih osnovnih škola.

 Obavijest

Novo radno vrijeme

Metković, 18.6.2010. - Iz Ureda načelnika PU Dubrovačko-neretvanske dobili smo obavijest kako će službe upravnih poslova u sjedištu Policijske uprave dubrovačko-neretvanske i policijskim postajama od ponedjeljka 21. lipnja krenuti s novim radnim vremenom. Sukladno tome i služba upravnih poslova PP Metković od ponedjeljka će sa strankama raditi u vremenu od 7,30 do 13 sati.

 

 Promet

Upoznavanje s prometnim propisima

Metković, 18.6.2010. - Jučer smo na pješačkom prijelazu na Trgu kralja Tomislava zatekli skupinu vrtićana s njihovim tetama i policijskim službenikom za Prevenciju i sigurnost u prometu Mihovilom Bokanom.

 Maraton lađa

Sutra u 18,30 ispraćaj lađara

Metković, 17.6.2010. - Sutra u 17,30 kraj Lučkoga Mosta u Metkoviću ispratit ćemo neretvanske lađare na njihov 140 nautičkih milja dugačak put od Metkovića do talijanskog Termolija gdje su se prije 500 godina, bježeći pred turskom najezdom, iskrcale prve izbjeglice s našeg područja.

 Folklor

Pokazali što su naučili

Metković, 17.6.2010. - Svoj završni koncert održala je i Škola folklora KUD-a Metković. U programu je sudjelovalo oko 130 polaznika, od predškolaca do srednjoškolaca koji zajedno sa osmašima čine predgrupu za ulazak u „A“ sekciju.

 Šport

Mladenu Kuranu tri medalje

Metković, 17.6.2010. - Peterostruki svjetski i trostruki europski prvak u veslanju za veterane Mladen Kuran nedavno se vratio s Međunarodne veslačke regate koja je održana na zagrebačkom Jarunu 5. i 6. lipnja.

 Prirodne nepogode

Poplave u Europi

Metković, 17.6.2010. - Stranice na koje povremeno navraćamo pokazuju svu silu prirode koju često znamo ignorirati misleći kako čovjek vlada ovim svijetom. Ono što nas je zadesilo u siječnju bila je katastrofa, ali može uvijek biti i gore. Pogledajte!

 

 Gradske vijesti

Normalizira li se stanje u Doljanima?

Metković, 16.6.2010. - Evo i najnovijih rezultata analize vode u vodovodu Metkovića. Osim što veći dio građana ima pitku vodu (iako je nekom tlak jako loš) veseli opadanje vrijednosti klorida i elektrovodljivosti na izvorištu Doljani.

 Gradske vijesti

DPU za 'Pržine' i 'Dubravicu'

Metković, 16.6.2010. - Jučer su u Galeriji GKS-a Metković održana dva javna izlaganja prijedloga detaljnijih planova uređenja. Prvo je izložen prijedlog Detaljnog plana uređenja stambeno-poslovnog kompleksa i pastoralnog centra Pržine, a nakon toga i prijedlog Detaljnog plana uređenja poslovne zone Dubravica.

 Obrazovanje

Završna svečanost predškolaca

Metković, 16.6.2010. - Nakon nekoliko godina Dječji centar Metković ponovno je upriličio završnu priredbu svojih predškolaca u kazališnoj dvorani GKS-a Metković.

 Obrazovanje

Metkovski gimnazijalci najbolji iz hrvatskoga

Metković, 15.6.2010. - Poznati su rezultati državne mature koja se ove godine provodila među četrdesetak tisuća maturanata gimnazija i srednjih škola u Hrvatskoj. Po uspjehu iz hrvatskoga jezika najbolji u državi bili su maturanti metkovske Gimnazije.

 Gradske vijesti

Nov režim dostave pitke vode

Metković, 15.6.2010. - Iz JVP Metković dobili smo obavijest da će se do daljnjega pitka voda dostavljati samo građanima žive na Predolcu, tj. onima koji nemaju opskrbu vodom iz Pruda i to prema sljedećem rasporedu:

 od 8,00 do 9,00 u Orašini ispod stare vodospreme,
 od 9,10 do 10,10 Ulica o. Ante Gabrića.
NEDJELJOM NEĆE BITI DOSTAVE VODE

 

 Turizam

Turistički novinari iz Srbije posjetili Metković

Metković, 15.6.2010. - Ornitološku zbirku Metković jučer je posjetilo desetak turističkih novinara iz najeminentnijih srpskih medija specijaliziranih za turizam, od multinacionalnog magazina Turistička prizma iz Novog Sada preko Revija Uno i dnevnih novina Blic iz Beograda pa do Televizije Most iz Novog Sada i Turističke televizije Navigator iz Kraljeva.

 Izložba

Ars medica et pharmaceutica

Metković, 15.6.2010. - U Arheološkom muzeju Narona sutra u 20 sati bit će otvorena izložba 'Ars medica et pharmaceutica' posvećena rimskim medicinsko-farmaceutskim instrumentima iz fundusa Arheološkoga muzeja Zadar.

 

 Obavijest

Nov režim ospskrbe vodom

Metković, 14.6.2010. - Jutros je u Metkoviću započeo novi režimom opskrbe stanovništva vodom sa ili bez povećane koncentracije klorida. O tome smo dobili priopćenje od direktora Komunalnoga Željka Mordžina.

 Vjerski život

Vjernici proslavili Sv. Antu

Metković, 13.6.2010. - Danas katolici slave blagdan Sv. Ante, jednog od najomiljenijih katoličkih svetaca. Već uoči Blagdana, velik broj vjernika iz Metkovića i okolice tijekom noći zavjetno je pješice hodočastio sv. Anti na Dubravicu i na Nova Sela kako bi uputili molitve za svoje obitelji, djecu i bolesne.

 Obrazovanje

Dan škole OŠ Stjepana Radića

Metković, 13.6.2010. - Osnovna škola Stjepana Radića iz Metkovića svoj Dan škole  obilježila je prigodnim programom u GKS-u Metković.

 Kazalište

Vesele žene hrvatske

Metković, 11.6.2010. - Sinoć je u GKS-u Metković odigrana predstava Matka Elezovića Vesele žene hrvatske u režiji Frane Marije Vranković. Riječ je o veseloj komediji u kojoj dvije glumice, Matija Prskalo i Jadranka Elezović, kroz desetak različitih ženski uloga prikazuju žene iz svih krajeva Hrvatske.

 Promet

Studija o utjecaju na okoliš AC 10

Metković, 11.6.2010. - U GKS-u Metković jučer je održano Javno izlaganje o Studiji o utjecaju na okoliš - Autocesta AC 10 Budimpešta - Osijek - Sarajevo - Ploče: dionica čvor Ploče - granica BiH.

 Promet

Sigurno u prometu

Metković, 11.6.2010. - Pod nazivom Sigurno u prometu u Osnovnoj školi Stjepana Radića u Metkoviću održano je prvo školsko natjecanje učenika petih razreda u poznavanju prometnih i sigurnosnih pravila pri vožnji biciklom.

 Gradske vijesti

Kloridi i elektrovodljivost još viši

Metković, 10.6.2010. - Danas su stigli rezultati analize vode koja je jučer uzeta na nekoliko mjesta. Stanje je lošije nego prije, a sljedećih nekoliko dana tek će se vidjeti koliko voda iz vodovoda NPKL to može popraviti.

 Gradske vijesti

Novine u dostavi vode građanima

Metković, 10.6.2010. - Evo najnovijeg rasporeda dostave pitke vode građanima na lijevoj strani grada:

 Gradske vijesti

Pripreme za AB ploču na prvom katu

Metković, 10.6.2010. - Građevinari metkovskog MGA pripremaju se za izlijevanje AB ploče prvoga kata zgrade stare Vage. Nakon što ona bude gotova ostat će još dvije ploče drugoga i trećega kata te kosa krovna ploča.

 

 Gradske vijesti

Danas gotov spoj - sutra nešto bolja voda

Metković, 10.6.2010. - U tijeku je spajanje vodovodne mreže lijeve strane grada na Regionalni vodovod NPKL. Budući da bi danas spoj mogao biti gotov, danas ili sutra obavit će se probno puštanje vode u sustav. Zbog ograničenih količina koje Metković smije preuzeti i dalje će u sustavu biti i voda iz Doljana.

 

 Koncert

Završni koncert učenika Glazbene škole

Metković, 10.6.2010. - Nakon dva koncerta u klasi svojih profesora na kojima su svoje umijeće pokazali učenici koji uče svirati glasovir, Osnovna glazbena škola Metković sinoć je upriličila i Završni koncert koji je sinoć održan u Galeriji GKS-a Metković.

 Gradske vijesti

Lijeva strana se spaja na NPKL

Metković, 9.6.2010. - Tijekom jutra započeli su radovi na priključenju lijeve strane grada na mrežu Regionalnog vodovoda NPKL.

 Obavijest

192 – novi broj policije

Metković, 9.6.2010. - Od 3. lipnja ove godine u cijeloj Republici Hrvatskoj na snazi je novi pozivni hitni telefonski broj policije 192.

 Koncert

Završni koncert školskih zborova

Metković, 9.6.2010. - Svoj Završni koncert jučer su u Galeriji GKS-a održali i zborovi OGŠ Metković, Pjevački zbor OŠ Vladimira Nazora iz Ploča te Mali i Veliki zbor OŠ Don Mihovila Pavlinovića.

 Obljetnice

Druga obljetnica Udruge veterana ZNG

Metković, 8.6.2010. - Udruga veterana  IV. brigade – podružnica za Dubrovačko-neretvansku županiju u subotu je  proslavila Dan udruge i dvije godine od svoga osnutka.

 Rad udruga

'Narenta' se predstavila javnosti

Metković, 8.6.2010. - Tribinom Možemo li sačuvati i promicati kršćanske i obiteljske vrijednosti u procesu približavanja Europskoj Uniji građanstvu se u Gradskom kulturnom središtu Metković predstavila nedavno osnovana Udruga Narenta.

 Šport

Opasne žene prve na humanitarnom turniru

Metković, 8.6.2010. - U organizaciji Udruge dragovoljaca i veterana Domovinskog rata, podružnica Dubrovačko-neretvanske županije na travnatom igralištu na Jerkovcu održan je humanitarni malonogometni turnir za žene.

 Šport

Rukometom protiv nasilja

Metković, 7.6.2010. - Odigravanjem utakmica za konačan poredak i dodjelom nagrada u petak je završeno 1. prvenstvo OŠ Don Mihovila Pavlinovića u mini rukometu i rukometu.

 Šport

'Barcelona' pobjednik Turnira prijateljstva

Metković, 7.6.2010. - Treću godinu za redom u Metkoviću se odigrava Turnir prijateljstva na kojem sudjeluju nogometne ekipe sastavljene od dječaka uzrasta do 2. razreda osnovne škole. Jučerašnji turnir je na pomoćnom igralištu NK Neretve okupio šest ekipa koje su nosile zvučna imena najboljih europskih nogometnih klubova.

 In memoriam

Zbogom Joško

Metković, 7.6.2010. - Danas, malo iza ponoći, otvorio sam internetsku stranicu Hrvatske televizije da vidim što sam propustio. Iz uključenih zvučnika počeo se slijevati Albinonijev Adaggio u G molu. Kada jedna nacionalna televizija na taj način želi ukazati na gubitak to onda ima svoj piz.

 Gradske vijesti

Voda i dalje slana, čeka se na NPKL

Metković, 4.6.2010. - Iz Službe za epidemiologiju DNŽ, dobili smo rezultate analize vode iz Metkovskog vodovoda koji pokazuju da voda na lijevoj strani grada i dalje nije baš pogodna za piće.

 Tisak

Metkovski vjesnik br. 31 u subotu

Metković, 4.6.2010. - Zbog Tijelova tiskanje 31. broja Metkovskog vjesnika moralo se pomaknuti za jedan dan pa će list u grad doći sutra. Oni koji su nestrpljivi ili neće moći do papirnatog izdanja mogu ga ovdje preuzeti u elektronskom izdanju. Sličan problem bit će i sa sljedećim, 32. brojem.

 

 Šport

Mustapić primio uspješne sportaše

Metković, 2.6.2010. - Zamjenik gradonačelnika Mato Mustapić danas je primio uspješne sportaše iz OŠ Don Mihovila Pavlinovića koji su u Ured gradonačelnika došli u pratnji trenera Divne Dragović, Nina Šešelja, ravnatelja Škole Petara Jakića te predstavnika Škole rukometa RK Metković Stanka Vidovića.

 Gradske vijesti

I dalje slano

Metković, 1.6.2010. - Od dr. Miljenka Ljubića, voditelja Službe za epidemiologiju DNŽ, dobili smo rezultate jučerašnje analize vode iz Metkovskog vodovoda.

 

Vijesti iz 6. 2010.
ukupno 62

Panorama iz 'inozemstva'

Završna priredba vrtića 'Leut'

'Teštamentom' ušli u kazališno ljeto

Metkovska gimnazija 12. po uspješnosti

Stiglo je ljeto

Kupujmo hrvatsko

Stari i 'novi' most

Metković kao nautička destinacija

Kloridi lagano u padu

U utorak Metkovski vjesnik br. 32

Vidonjcima 'Glas Neretve'

Obilježen Dan državnosti

Misa na Dragoviji

Vatre za Sv. Ivana

Obilježen Dan antifašističke borbe

Šteta od tuče u Metkoviću

Stranice Udruge lađara 'Jerkovac'

Lađari se vratili iz Italije

Razmjena udžbenika

Moj prvi ples

Prijatelj održao Skupštinu

Lađari krenuli tragom pradjedova

GP Unka privremeno prekategoriziran

Ars medica et pharmaceutica

Počeli ljetni praznici

Novo radno vrijeme

Upoznavanje s prometnim propisima

Sutra u 18,30 ispraćaj lađara

Pokazali što su naučili

Mladenu Kuranu tri medalje

Poplave u Europi

Normalizira li se stanje u Doljanima?

DPU za 'Pržine' i 'Dubravicu'

Završna svečanost predškolaca

Metkovski gimnazijalci najbolji iz hrvatskoga

Nov režim dostave pitke vode

Turistički novinari iz Srbije posjetili Metković

Ars medica et pharmaceutica

Nov režim ospskrbe vodom

Vjernici proslavili Sv. Antu

Dan škole OŠ Stjepana Radića

Vesele žene hrvatske

Studija o utjecaju na okoliš AC 10

Sigurno u prometu

Kloridi i elektrovodljivost još viši

Novine u dostavi vode građanima

Pripreme za AB ploču na prvom katu

Danas gotov spoj - sutra nešto bolja voda

Završni koncert učenika Glazbene škole

Lijeva strana se spaja na NPKL

192 – novi broj policije

Završni koncert školskih zborova

Druga obljetnica Udruge veterana ZNG

'Narenta' se predstavila javnosti

Opasne žene prve na humanitarnom turniru

Rukometom protiv nasilja

'Barcelona' pobjednik Turnira prijateljstva

Zbogom Joško

Voda i dalje slana, čeka se na NPKL

Metkovski vjesnik br. 31 u subotu

Mustapić primio uspješne sportaše

I dalje slano

Tražite u vijestima

 

Kalendar

2020

 12   11   10   09   08   07   06   05   04   03   02   01 


2019

 12   11   10   09   08   07   06   05   04   03   02   01 


2018

 12   11   10   09   08   07   06   05   04   03   02   01 


2017

 12   11   10   09   08   07   06   05   04   03   02   01 


2016

 12   11   10   09   08   07   06   05   04   03   02   01 


2015

 12   11   10   09   08   07   06   05   04   03   02   01 


2014

 12   11   10   09   08   07   06   05   04   03   02   01 


2013

 12   11   10   09   08   07   06   05   04   03   02   01 


2012

 12   11   10   09   08   07   06   05   04   03   02   01 


2011

 12   11   10   09   08   07   06   05   04   03   02   01 


2010

 12   11   10   09   08   07   06   05   04   03   02   01 


2009

 12   11   10   09   08   07   06   05   04   03   02   01 


2008

 12   11   10   09   08   07   06   05   04   03   02   01 


2007

 12   11   10   09   08   07   06   05   04   03   02   01 


2006

 12   11   10   09   08   07   06   05   04   03   02   01 


2005

 12   11   10   09   08   07   06   05   04   03   02   01 


2004

 12   11   10   09   08   07   06   05   04   03   02   01 


2003

 12   11   10   09   08   07   05   04   03   02   01