-913

Nije namijenjeno rješavanju problema kao što su:

- problematično ponašanje pojedinaca, nesporazumi sa
  susjedima i/ili bilo kojom skupinom ljudi

- bilo kakva hitna intervencija (poplava u stanu i sl.)

- psi koji ometaju lavežom ili nisu na uzici ili nemaju brnjicu

- požari, zagađenja zraka i vode

- buka

- prijedlozi za postavljanje novih posuda za otpad, novih
  rasvjetnih tijela, semafora i slično

- žalbe na rad gradskih tijela ili bilo kojih tijela javne uprave

- bespravna gradnja

- divljanje po cestama, konzumiranje droga, javna opijanja,
  nasilje nad životinjama, preprodaja i sl.

Za to postoje nadležna tijela kojima se uvijek možete obratiti.

SLUŽBENA STRANICA

POGLEDAJTE

POPIS ULICA

GRAD METKOVIĆ

TISAK

OSMRTNICE

KONTAKT

Vijesti

arhiv vijesti

 Rad udruga

Briga o zdravlju u trećoj životnoj dobi

Metković, 30.6.2017. - Već devet godina Udruga Otac Ante Gabrić organizira dnevne aktivnosti za starije osobe kojima potiče aktivno starenje i sprječava socijalnu isključenost starijih osoba. Od 1. svibnja 2017. započela je provedba projekta Organizirane dnevne aktivnosti za starije osobe – Metković za koji je putem natječaja Ministarstvo za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku osiguralo iznos od 56.000 kn.

 Kino

Lagana ljetna shema

Metković, 29.6.2017. - Ljeto je, vrućine znaju biti nesnosne. Ovoga petka i subote u klimatiziranome prostoru Kina 'Pobjeda' rashladite se i zabavite trima izvrsnim komedijama; jednim animiranim filmom za male i velike male te dvama za malo 'ozbiljnije'.

 Obavijest

Zvonimirova dva sata bez vode

Metković, 29.6.2017. - Zbog planiranih radova na vodovodnoj mreži u petak, 30. lipnja od 10 do 12 sati doći će do prekida u opskrbi vodom u Ulici kralja Zvonimira.

 

 Gradska uprava

Gradonačelnik s policijom razgovarao o rješavanju problema iz njihove domene

Metković, 28.6.2017. - Na inicijativu Grada Metkovića danas je u Uredu gradonačelnika održan radni sastanak na kojemu su bili načelnici PP Metković Dragan Sršen i PGP Metković Denis Erak sa svojim zamjenicima te gradonačelnik Dalibor Milan sa zamjenikom Robertom Dokom.

 Šport

Prijavite svoju ekipu za MMNT 'Eugen Erjauc'

Metković, 26.6.2017. - Još je tri dana ostalo do zaključenja prijava za VII. Memorijalni malonogometni turnir 'Eugen Erjauc'. Naslove brane MNK Porto Tolero Hotel Riva u muškoj i Kreamteam 2 u ženskoj konkurenciji. Prijave su do 29. lipnja, kada će biti izvučene skupine. Turnir počinje 1. srpnja, a tko će osvojiti prestižni Trofej 'Sv. Ilija' znat će se 18. srpnja.

 

 Obavijest

U utorak bez vode u Ivana Gundulića i okolnim ulicama

Metković, 26.6.2017. - Zbog sanacije kvara na vodovodnoj mreži u ulici Ivana Gundulića u utorak, 27. lipnja od 8 do 11 sati bez opskrbe vodom bit će potrošači u ulicama Ivana Gundulića i Hrvatskih iseljenika te dijelu Trga bana Josipa Jelačića, uključujući i Robnu kuću.

 

 Domovinski rat

Veterani IV. gbr obilježavaju 25. obljetnicu oslobodilačkih akcija na jugu domovine

Metković, 25.6.2017. - U čast obilježavanja 25. obljetnice oslobođenja juga Domovine Udruga veterana 4. gardijske brigade DNŽ planirala je obilježiti biciklijadom od Metkovića do Dubrovnika. Isto se poklopilo sa zajedničkim projektom Udruge veterana IV. gardijske brigade iz Splita i BK Oluja-Kaštela u projektu „Putevima IV. Brigade – 25 godina Južno bojište“.

 Manifestacije

'Metkovsko ljeto 2017'. otvoreno klapskom pjesmom

Metković, 25.6.2017. - U petak je koncertom Klape Sinj, kojoj se na pozornici pridružila i domaća Mješovita klapa Sveti Nikola, započelo ovogodišnje 'Metkovsko ljeto'. Pred brojnom publikom, u kojoj je bio metkovski gradonačelnik Dalibor Milan te saborski zastupnik Nikola Grmoja, manifestaciju je otvorio ravnatelj Ustanove za kulturu i sport Milan Kapović.

 Gradske vijesti

Vijenci i svijeće povodom Dana državnosti

Metković, 24.6.2017. - Povodom Dana državnosti RH danas u predstavnici Grada Metkovića, političkih stranaka i udruga proizašlih iz Domovinskog rata na Gradskome groblju sv. Ivana Nepomuka i pred Spomenikom metkovskim braniteljima poginulima u Domovinskome ratu položili vijence zapalili svijeće. Nportal.hr.

 

 Koncert

Večeras otvaranje Metkovskoga ljeta 2017.

Metković, 23.6.2017. - Povodom Dana državnosti RH večeras će u 21 sat u Gradskome parku početi koncert Klape Sinj, na kojemu će joj se produžiti i domaća Klapa Sveti Nikola. Bit će to prvi događaj u sklopu ovogodišnjega 'Metkovskog ljeta', koje će trajati do 17. kolovoza.

 

 Gradske vijesti

Vijenci i svijeće pred spomenikom u parku

Metković, 22.6.2017. - Povodom Dana antifašističke borbe jutros je u Gradskome parku gradonačelnik Dalibor Milan sa svojim zamjenicima Robertom Dokom i Damirom Raićem položio vijenac i svijeće pred Spomenikom poginulim pripadnicima partizanskoga pokreta i civilnim žrtvama fašizma.

 Poziv

Uključite se u umjetničku koloniju

Metković, 22.6.2017. - U subotu, 24. lipnja u Gradskom parku Metković održat će se humanitarna umjetnička kolonija. Početak susreta i prijava na info-pultu je u devet sati, dok će kolonija trajati do 19 sati.

 Koncert

Glazbeni ulazak u ljeto

Metković, 21.6.2017. - Povodom prvoga dana ljeta i Svjetskoga dana glazbe Gradska glazba Metković predvečer je na Trgu kralja Tomislava održala prigodan koncert. Pod ravnanjem prof. Mihaele Pavlović nastupili su i najmlađi pa smo im posvetili posebnu pozornost.

 Projekti

Gradonačelnik Milan obišao radove na Trgu bana Jelačića

Metković, 21.6.2017. - Metkovski gradonačelnik Dalibor Milan danas je obišao radove na rekonstrukciji asfaltnoga sloja na dijelu Trga bana Jelačića. Riječ je o projektu vrijednome 701.250 kn, za što je od Ministarstva RRFEU dobiveno 313.000 kn, a uključuje i Ulicu kneza Domagoja.

 Gradska uprava

Konstituirano Gradsko vijeće, predsjednik Hrvoje Bebić

Metković, 21.6.2017. - Danas je u Zgradi političkih stranaka održana Konstituirajuća sjednica Gradskog vijeća Grada Metkovića, na kojoj je za predsjednika izabran HDZ-ov Hrvoje Bebić. Novoizabranoga predsjednika GV-a podržalo je 10 vijećnika, dok je sedmero Mostovih bilo suzdržano. Za potpredsjednike su jednoglasno izabrani Miljenka Manenica iz HSLS-a i Krešimir Jurić iz Mosta NL.

 Obavijest

LED tehnologija širi se javnom rasvjetom

Metković, 20.6.2017. - Iz Odsjeka za komunalne poslove, prostorno planiranje, gospodarstvo i fondove EU mole vlasnike vozila koji svoja vozila parkiraju u ulicama Vladimira Nazora, Orašina i Put Kaštela da u srijedu, 21. lipnja od 8 do 16 sati svoja vozila ne ostavljaju u gore navedenim ulicama. Razlog taj što će se stara rasvjetna tijela javne rasvjete zamjenjivati novima.

 

 Gradska uprava

Reklamiranje na javnoj površini

Metković, 20.6.2017. - Iz Odsjeka za komunalne poslove, prostorno planiranje, gospodarstvo i fondove EU pozivaju sve pravne i fizičke osobe koje za 2017. godinu nemaju odobrenje za postavljanje reklama te znakova turističke i ostale obavijesne signalizacije na javnim površinama grada Metkovića, da podnesu pisani zahtjev za korištenjem javne površine ili da ih u protivnom uklone.

 Maraton lađa

Sudjelujte na IV. Maratonu lađarica

Metković, 20.6.2017. - Udruga 'Gusarice' iz Metkovića poziva sve zainteresirane žene i djevojke koje imaju želju veslati, odnosno sudjelovati na sljedećem IV. Maratonu lađarica, neka se jave predsjedniku Udruge Martinu Krstičeviću na 099 8283 771.

 

 In memoriam

HP Mostar tiskao poštansku marku u spomen na Radoslava Dodiga

Metković, 16.6.2017. - Hrvatska pošta Mostar tiskala je poštansku marku povodom prve obljetnice smrti Radoslava Dodiga, koja u službenu uporabu ulazi sutra, na dan Dodigove smrti.

 Dolina Neretve

Splitski Neretvani pozivaju na druženje

Metković, 16.6.2017. - Društvo Neretvana i prijatelja Neretve u Splitu u ponedjeljak, 26. lipnja u Konobi Zenta s početkom u 20 sati organizira zajedničko druženje, odnosno večeru.

 Policija

Nasilu do poljoprivrednog zemljišta

Metković, 16.6.2017. - Dovršenim višemjesečnim kriminalističkim istraživanjem policijskih službenika Službe kriminalističke policije pet hrvatskih državljana u dobi od 36, 37, 39, 51 i 60 godina sumnjiče se za kaznena djela iznude.

 Vjerski život

Tisuće vjernika na tijelovskim misama i procesijama

Metković, 16.6.2017. - Svečanim liturgijama i tradicionalnim procesijama Metkovci su jučer proslavili Tijelovo, blagdan kojim vjernici slave ustanovljenje Euharistije na Veliki četvrtak.

 Obavijest

Danas tijelovske procesije

Metković, 15.6.2017. - Još jednom apeliramo na vozače da svoja vozila danas popodne ne parkiraju tako da ometaju dostojanstven prolazak tijelovskih procesija u Metkoviću.

 

 Politika

Druženje mostovaca na Unki

Metković, 15.6.2017. - Most nezavisnih lista sinoć je pokraj prostorija VK Neretvanski gusar na Unki upriličio druženje u znak zahvale članovima, simpatizerima i svima koji su ih podržali na nedavnim lokalnim izborima.

 Zabava

'No pasaran' ukupan pobjednik ovosezonskoga MTKviza

Metković, 15.6.2017. - U Galeriji GKS-a u utorak je odigrano posljednje kolo 2. MTKviz lige, u kojemu je slavila ekipa No pasaran. To joj je bila peta pobjeda u sedam odigranih koja pa je tako s 5480 bodova uvjerljiv ukupan pobjednik. Natjecala se u sastavu: Krešimir Kuran, Siniša Tomić, Mirko Žderić, Mate Žderić i Milenko Karić.

 Rukomet

Prije 38 godina Mehanika postala članom Prve lige

Metković, 14.6.2017. - Rukometni trener Ilija Puljević Dúka podijelio je prisjećanje Nikice Medaka na veliki uspjeh metkovskoga rukometa od prije 38 godina, u kojemu je Dúka i sam sudjelovao kao pomoćnik trenera Jure Volarevića.

 Policija

Protupravno prisvojio 80.000 kn

Metković, 14.6.2017. - Dovršenim kriminalističkim istraživanjem policijskih službenika PP Metković 34-godišnjak se sumnjiči da je kao djelatnik poštansko-novčarskog ureda, tijekom 2015. godine, u dva navrata potpisao naloge za isplatu novca i to u jednom slučaju na iznos od 50 tisuća kuna, a u drugom slučaju na iznos od 28.200 kuna.

 Turizam

Predstavnici medija posjetili Restoran 'Đuđa & Mate'

Metković, 14.6.2017. - Regionalna razvojna agencija DUNEA u ponedjeljak je za predstavnike medija organizirala posjet Restoranu Đuđa & Mate, ovogodišnjem dobitniku Zlatne naranče za najbolji primjer ruralnoga turizma u DNŽ.

 Prirodne nepogode

Potres se dobro osjetio i u Metkoviću

Metković, 14.6.2017. - Danas 14. lipnja 2017. godine u 00 sati i 29 minuta seizmografi Seizmološke službe Hrvatske zabilježili su prilično jak potres sa epicentrom 28 km sjeveroistočno od Metkovića u BiH. Magnituda potresa iznosila je 3.9 prema Richteru, a intenzitet u epicentru je bio V stupnja Mercalli-Cancani-Siebergove ljestvice – javlja Seizmološka služba Geofizičkoga zavoda PMF-a u Zagrebu.

 

 Obrazovanje

Školski Projekt 'Barok' okončan sjajnim predstavljanjem

Metković, 14.6.2017. - U predvorju OŠ don Mihovila Pavlinovića nazočili jučer je sjajno predstavljen godišnji školski Projekt Barok, koji je koordinirala učiteljica glazbene kulture Ljupka Sršen Gutić.

 Prirodne nepogode

Potres u 0:29

Metković, 14.6.2017. - Čekamo izviješće Geofizičkoga odsjeka Prirodoslovno-matematičkoga fakulteta Sveučilišta u Zagrebu.

 

 Čestitka

Toma Volarević – Letan proslavio stoti rođendan u krugu mnogobrojne obitelji

Metković, 13.6.2017. - U prosincu 2010. u Metkovskome vjesniku na 16. stranici objavili smo pričicu o baki Pavi i djedu Tomi Volareviću, koji su svoju kuću obranili od poplave.

 Obavijest

Ne parkirajte vozila na putu tijelovskoj procesiji

Metković, 13.6.2017. - Iz komunalnoga redarstva mole vlasnike vozila koji svoja vozila parkiraju u ulicama Vladimira Nazora, Paške Baburice, Oca Ante Gabrića i Ante Starčevića (od Trga do staroga kina) da na Tijelovo (četvrtak, 15. lipnja) od 17 do 22 sata ne ostavljaju svoja vozila u gore navedenim ulicama radi nesmetanoga i dostojanstvenoga prolaska procesije iz crkve svetoga Ilije. Za vrijeme procesije u navedenim ulicama uspostavit će se privremena regulacija prometa.

 

 Šport

Neretvina Škola nogometa najbolja u Vrapču

Metković, 12.6.2017. - Polaznici Škole Nogometa NK Neretva, dječaci rođeni 2008. i mlađi, sudjelovali su na turniru u Vrapču i na njemu osvojili prvo mjesto. Prenosimo vijest s likemetkovic.hr.

 

 Obrazovanje

Gimnazijalci ugostili njemačke kolege

Metković, 12.6.2017. - U sklopu dugogodišnjega partnerstva Gimnazije Metković s Gimnazijom Theodor-Heuss iz Recklinghausena, grada u Rurskoj oblasti u Njemačkoj, učenici Gimnazije Metković ugostili su svoje partnere, točnije 14 učenica i učenika. Mentorice učenicima su dvije profesorice iz njemačke škole Alexa Keuneke i Julija Hellwig, te dvije profesorice iz Gimnazije Metković; Svjetlana Bebić i Ana Bebić. Evo što nam je o tome rekla prof. Svjetlana Bebić.

 Metković 600

Slušalo se 'Pođimo požnjeti žito' i 'Hey Jude'

Metković, 12.6.2017. - Iz Australije nam je stigao Ivan Džeba, sin legendarnoga pok. ercovca Roćka, i čini se da nam je donio nekih zanimljivih materijala. Za početak evo jedne fotografije sa staroga rukometnog igrališta koncem šezdesetih godina.

 

 Izbori

Rezultati izbora prema biračkim mjestima

Metković, 12.6.2017. - DIP je objavo podatke o rezultatima drugoga kruga izbora za gradonačelnika prema biračkim mjestima pa smo ih uvrstili u našu tablicu.

 Šport

Nataša ponovno bere medalje

Metković, 12.6.2017. - U organizaciji Veslačkoga saveza Slovenije prošloga je vikenda održana 62. Međunarodna regata 'Bled 2017.', na kojoj je nastupilo oko 490 veslača iz 14. zemalja. Veslačica VK Neretvanski gusar Metković Nataša Šustić u skifu je u konkurenciji lakih seniorki u subotu osvojila broncu, što je ponovila i u nedjelju, posljednjega dana natjecanja. Čestitke Nati i svim ostalim veslačicama i veslačima iz Hrvatske na dobrim rezultatima!

 

 Obavijest

Audicija za 'Glas Neretve'

Metković, 12.6.2017. - Danas u 19 sati u Gradskom kulturnom središtu Metković bit će audicija za Festival pjevača amatera 'Glas Neretve 2017.'

 

 Turizam

Tri minikruzera na Maloj rivi

Metković, 12.6.2017. - Odavna putnička obala na Neretvi nije pružala tako lijep prizor kakav smo jučer popodne uhvatili objektivom fotoaparata.

 Šport

Hrvati pokisnuli pod gejzirima

Metković, 12.6.2017. - Na Nacionalnom stadionu u Reykjaviku, pred 10 000 gledatelja, nogometne selekcije Islanda i Hrvatske odigrale su kvalifikacijsku utakmicu za Svjetsko prvenstvo, u kojoj su bolji bili domaćini pogotkom Magnussona u posljednjoj minuti susreta.

 Obrazovanje

Dan OŠ Stjepana Radića

Metković, 10.6.2017. - Osnovna škola Stjepana Radića sinoć je u GKS-u prigodnim programom obilježila Dan škole, koji je 11. lipnja, na dan rođenja Stjepana Radića.

 Politika

Dragović: 'Ne u naše ime! Možemo mi i bolje!'

Metković, 10.6.2017. - Vinko Dragović, predsjednik metkovske podružnice Hrvatske narodne stranke - Liberalni demokrati, očitovao se o događanjima koja ovih dana potresaju hrvatsku politički scenu.

 

 Promet

Otvorit ćemo pregovore s Hrvatskom o uvođenju linija do Ploča i Zagreba

Metković, 9.6.2017. - Prvi put nakon godinu i pol dana putnički vlak Željeznica Federacije BiH (ŽFBiH) povezao je Sarajevo i Čapljinu, a vlasti su u četvrtak najavile razgovore s predstavnicima Hrvatskih željeznica oko mogućnosti uspostave željezničke linije iz Sarajeva prema Pločama i Zagrebu – prenosi net.hr.

 

 Poljoprivreda

Obavijest voćarima

Metković, 9.6.2017. - S obzirom na to da je počela berba ranih sorata marelica i bresaka podsjećamo proizvođače na obvezu zbrinjavanja plodova sukladno Naredbi o poduzimanju mjera za sprječavanje širenja i suzbijanje sredozemne voćne muhe - Ceratitis capitata NN 34/2015.

 Gradska uprava

Gradonačelnik Dalibor Milan i službeno preuzeo izvršnu vlast

Metković, 9.6.2017. - Novi metkovski gradonačelnik Dalibor Milan danas je sa svojim zamjenicima Robertom Dokom i Damirom Raićem i službeno preuzeo izvršnu vlast u Gradu Metkoviću. U uredu gradonačelnika dočekala ih je Katarina Ujdur te Milanu prvo predala ključeve Grada, a potom i potrebnu dokumentaciju o zatečenome stanju u Gradu.

 Gradska uprava

Izvješće Katarine Ujdur o stanju u Gradu na dan primopredaje

Metković, 9.6.2017. - Danas će bivša gradonačelnica Katarina Ujdur i službeno izvršnu vlast u Gradu predati novome gradonačelniku Daliboru Milanu. Jučer je na konferenciji za medije objavila u kakvome stanju predaje Grad.

 Obavijest

Roditelji, potpišite ugovor s vrtićem

Metković, 8.6.2017. - Dječji vrtić Metković obavještava roditelje, koji nisu s Vrtićem potpisali ugovor o međusobnim pravima i obvezama, da to učine najkasnije do 16. lipnja. Više o tome, kao i liste čekanja, pogledajte na stranici Vrtića.

 

 Javni poziv

Kandidirajte svoj balkon, okućnicu ili vrt ustanove za nagrda TZ-a

Metković, 8.6.2017. - Još su tri dana ostala za prijave na Javni poziv za kandidiranje Najljepše uređenog balkona, okućnice ili vrta ustanove na području TZ grada Metkovića.

 Koncert

Tradicija se nastavlja

Metković, 8.6.2017. - Krajem nastavne godine u Galeriji GKS-a Metković tradicionalno se održava koncert dječjih zborova, kojemu je ove godine domaćinom bila metkovska OŠ don Mihovila Pavlinovića.

 Folklor

KUD 'Metković' na otvorenju 'Brodskoga kola'

Metković, 8.6.2017. - Članovi KUD-a Metković u petak putuju u Slavonski Brod kako bi sudjelovali na svečanom otvorenju je 53. Smotre folklora Brodsko kolo, na kojemu će uz brodske i metkovske folkloraše sudjelovati i FA Koprivnica.

 Izbori

Nakon proteka zakonskoga roka i konačni rezultati

Metković, 7.6.2017. - Gradsko izborno povjerenstvo Grada Metkovića danas je, nakon proteka rokova za podnošenje prigovora, utvrdilo i objavljuje konačne rezultate izbora za gradonačelnika grada Metkovića, prema kojima je za gradonačelnika izabran Dalibor Milan, a za zamjenike Robert Doko i Damir Raić.

 

 Gradska uprava

Primopredaja vlasti u petak

Metković, 7.6.2017. - Iz Ureda gradonačelnika Grada Metkovića stigla je sljedeća obavijest: „U petak, 9. lipnja 2017. godine u 9 sati u prostorijama Grada Metkovića, Stjepana Radića 1, Katarina Ujdur, zamjenica koja obnaša dužnost gradonačelnika, službeno će predati dužnost novoizabranom gradonačelniku gospodinu Daliboru Milanu.“

 

 Gradske vijesti

Što se čeka s projektom vrijednim 275 milijuna kuna?

Metković, 7.6.2017. - Saborski zastupnik Nikola Grmoja danas je predsjedniku Sabora RH Gordanu Jandrokoviću uputio dopis u kojemu je postavio zastupničko pitanje premijeru Andreju Plenkoviću. Riječ je o zastoju u izglasavanju na Vladi RH Projekta Razvoj vodno-komunalne infrastrukture grada Metkovića - razvoj sustava vodoopskrbe i odvodnje.

 Obrazovanje

Devet godina djelovanja OGŠ Metković kao samostalne ustanove

Metković, 7.6.2017. - Svečanim koncertom te podjelom diploma i nagrada najboljima, jučer je u Galeriji GKS-a Osnovna glazbena škola Metković obilježila svoj Dan škole.

 Šport

Nove medalje za VK Neretvanski gusar

Metković, 7.6.2017. - Veslači VK Neretvanski gusar prošle su subote sudjelovali na dvjema regatama; na 2. mini-kup regati u Vrlici i na 20. Međunarodnoj regati Jumbo u Zagrebu.

 Zanimljivosti

Vespaši ponovno u Metkoviću

Metković, 7.6.2017. - Vespa-klub Hrvatska svoju desetu godinu postojanja obilježava vožnjom i javnom promocijom Kluba od krajnjega sjevera Hrvatske do juga. Vespaši su 3. lipnja pošli iz Umaga i za četiri su dana zajedničke vožnje preko Rovinja, Rijeke, Novog Vinodolskog, Zadra, Šibenika i Splita stigli u naš Metković, otkuda su nastavili put Dubrovnika.

 Gradska uprava

Ujdur najavila skoru primopredaju vlasti

Metković, 6.6.2017. - Dosadašnja gradonačelnica Metkovića Katarina Ujdur obratila se svojim sugrađanima putem FB profila i navela kako će primopredaja vlasti biti za nekoliko dana te da će Most biti kvalitetna oporba i u Gradskome vijeću podržati svaki kvalitetan projekt i inicijativu koju predloži koalicija HDZ-HSS.

 Šport

Metkovske na kraju pete od deset klubova

Metković, 6.6.2017. - Igračice ŽNK Neretva u posljednjem su kolu I. HNLŽ gostovale kod ŽNK Trnava. Gotovo izgubljenu utakmicu u drugome su poluvremenu okrenule u svoju korist dvama golovima Veronike Terzić i jedim Ane Marije KAlamize te tako osvojile bod.

 Rad udruga

Ozlijeđena ušara ide na oporavak!

Metković, 6.6.2017. - Kao i više puta do sada, članovi Brkate sjenice zbrinuli su i na opravak u Sokolarski centar Šibenik prevezli veliku ušaru (Bubo bubo), koja je kod Podrujnice prošloga četvrtka u noćnim satima najvjerojatnije stradala u naletu na automobil.

 Predavanje

Predavanje o 'dobroj ekonomiji'

Metković, 5.6.2017. - Udruga mladih Kolektiv poziva vas na predavanje Dobra ekonomija, koje će Dražen Šimleša održati u srijedu, 7. lipnja u Gradskoj knjižnici Metković s početkom u 20 sati.

 Izbori

GIP objavio službene rezultate izbora

Metković, 5.6.2017. - Gradsko izborno povjerenstvo Grada Metkovića utvrdilo je i objavljuje rezultate izbora za gradonačelnika grada Metkovića, prema kojima je za gradonačelnika izabran Dalibor Milan.

 

 Izbori

Dalibor Milan novi gradonačelnik Metkovića

Metković, 4.6.2017. - Prema privremenim služenim rezultatima DIP-a, HDZ-ov Dalibor Milan točno je za 130 glasova pobijedio Mostovu Katarinu Ujdur i tako će voditi Metković sljedeće četiri godine.

 Izbori

Oko 1 % slabiji odziv nego u prvome krugu

Metković, 4.6.2017. - Prema izvješću DIP-a u Metkoviću je do 16:30 na birališta izašlo 49,70 % birača (prvi krug 50,62 %). Najveći je odziv na biralištu br. 5 u Srednjoj školi Metković 54,24 %. U Županiji je odziv 33,17 %, a u Hrvatskoj samo 27,45 %.

 

 Izbori

Do 11:30 odziv birača veći nego prije dva tjedna

Metković, 4.6.2017. - Iz DIP-a javljaju da je u Metkoviću odziv birača do 11:30 bio 26,22 % ili 3,56 % veći nego u prvome krugu. Mi smo jutros kronološki zabilježili glasovanje predsjednika Mosta Bože Petrova, kandidata za župana Nikole Grmoje te kandidatā za gradonačelnika Katarine Ujdur i Dalibora Milana.

 Prenosimo

U Zadru želim živjeti s obitelji, a u Metkoviću ću izgraditi tvornicu električnih automobila!

Metković, 3.6.2017. - Noćas smo objavili vijest da će danas u Slobodnoj Dalmaciji izići senzacionalan članak o gradnji tvornice električnih automobila u Metkoviću. Izišao je, ali u nekim detaljima nepotpun. Cjelovit članak pronašli smo u Zadarskome listu.

 Izbori

Studentska Inicijativa 'Za poštene izbore' pratit će sutra izbore u Metkoviću

Metković, 3.6.2017. - Poštovani mediji, ovim putem vas obavještavamo kako će inicijativa Za poštene izbore, oko koje su okupljeni studenti iz Metkovića, ove nedjelje, 4. lipnja pratiti izborni proces u našem gradu Metkoviću.

 Šport

Memorijalni kros 'Ramiz Tikveša'

Metković, 3.6.2017. - Danas se u Sportskoj ulici u organizaciji metkovske Udruge Neretva Run održao Memorijalni kros Ramiz Tikveša, na kojemu su nastupila djeca i mladi od vrtićke do srednjoškolske dobi. Donosimo službene rezultate i fotoreportažu.

 Gradske vijesti

Dugo očekivana slika

Metković, 3.6.2017. - Napokon!

 

 Radionica

Šest edukativnih radionica za osnovce o važnosti očuvanja zdravstvene ispravnosti vode

Metković, 3.6.2017. - Proteklih dana, u utorak i srijedu 30. i 31. svibnja, u zgradi u kojoj se u sklopu izvorišta Prud voda crpi za NPKL sustav vodoopskrbe održano je šest edukativnih radionica za metkovske osnovce pod nazivom Očuvanje vodnih resursa - osiguranja uredne i sigurne javne vodoopskrbe i gubici vodoopskrbne mreže.

 Domovinski rat

Učenici slušali o oslobađanju hrvatskoga juga prije 25 godina

Metković, 3.6.2017. - Dane Rendulić, predstavnik Udruge veterana IV. gardijske brigade, podružnice Dubrovačko-neretvanske županije održao je jučer učenicima osmih razreda popodnevne smjene OŠ Stjepana Radića predavanje na temu iz Domovinskoga rata pod nazivom 25 godina od oslobođenja juga Hrvatske.

 Gospodarstvo

Tvornica električnih automobila i skutera u Metkoviću

Metković, 3.6.2017. - Senzacionalnu vijest objavila je Slobodna Dalmacija u najavi današnjega broja. Kineski poduzetnik Karl Soong, osnivač i izvršni direktor Poly International Group namjerava u dolini Neretve (kako neslužbeno doznajemo u Metkoviću) izgraditi nekoliko desetaka milijuna eura vrijednu tvornicu električnih automobila i električnih skutera. Kupite ujutro Slobodnu.

 

 Izbori

Predizborni skup Mosta

Metković, 2.6.2017. - Posljednji dan predizborne kampanje bio je u znaku Mosta nezavisnih lista. Nakon biciklijade, na Trgu kralja Tomislava održan je predizborni skup na kojemu su se Metkovcima obratili Nikola Grmoja, Božo Petrov i Katarina Ujdur.

 Izbori

Mostova biciklijada

Metković, 2.6.2017. - Po uzoru na biciklijadu iz 2013., članovi i simpatizeri Mosta nezavisnih lista danas su u popodnevnim satima ponovno na biciklima krenuli gradskim ulicama, obišavši obje strane grada. Nakon biciklijade na Trgu kralja Tomislava Most će održati predizborni skup.

 Projekti

Sustav javnih bicikala od danas i u Metkoviću

Metković, 2.6.2017. - Danas je pokraj Gradskoga parka službeno predstavljen i pušten u uporabu sustav javnih bicikala kao dio Projekta Biciklom do Narone, koji je Grad Metković prijavio na natječaj Ministarstva turizma u sklopu Programa razvoja turističke infrastrukture. Ministarstvo je Projekt sufinanciralo u iznosu od 135 000 kuna dok je Grad Metković za nj izdvojio 200 000 kuna.

 Izbori

Biciklijada pa predizborni skup

Metković, 2.6.2017. - Most nezavisnih lista poziva na biciklijadu, koja će s Trga kralja Tomislava krenuti danas u 19 sati, a nakon nje će se od 20:30 održati predizborni skup.

 

 Obavijest

Sutra bez vode dio Predolca

Metković, 2.6.2017. - Sutra, 3. lipnja od 7:30 do 13 sati u ulicama Lovački put i Paška Baburice do spoja s Dubrovačkom ulicom neće biti opskrbe vodom zbog radova na rekonstrukciji vodoopskrbne mreže na Lovačkome putu.

 

 Vjerski život

Blagoslov Središnjega križa na groblju u Vidu

Metković, 2.6.2017. - Na župnome groblju Gospe Snježne u Vidu jučer je blagoslovljen Središnji križ, pokraj kojega će se na uređenoj površini moći održavati prigodni vjerski obredi.

 Šport

Vidu i liga-kup UMA-e Metković

Metković, 2.6.2017. - Nakon prvenstva ova je sezona završila dvostrukom krunom za malonogometaše MNK Vid koji su u finalu liga-kupa bili bolji od malonogometaša Norina.

 Izbori

Plenković i Krstičević stigli u Metković podržati Milana

Metković, 2.6.2017. - Metkovski HDZ sinoć je u GKS-u održao predizborni skup, na koji je dati podršku kandidatu za gradonačelnika Daliboru Milanu stigao i premijer Andrej Plenković u pratnji ministra Damira Krstičevića.

 Domovinski rat

Prije 26 godina u Metkoviću je osnovana A satnija ZNG-a

Metković, 1.6.2017. - Polaganjem vijenaca i paljenjem svijeća pred Središnjim križem na Gradskome groblju sv. Ivana Nepomuka danas je obilježeno osnivanje A satnije u Metkoviću, prve postrojbe ZNG-a u Dubrovačko-neretvanskoj županiji, te Dan Udruge veterana IV. gardijske brigade DNŽ.

 Rad udruga

Kolo sreće radost pokreće

Metković, 1.6.2017. - Volonterskom aktivnošću Kolo sreće radost pokreće Udruga DOBRA je s 13 volontera različitih dobnih skupina sudjelovala u manifestaciji Hrvatska volontira 2017.

 

Vijesti iz 6. 2017.
ukupno 82

Briga o zdravlju u trećoj životnoj dobi

Lagana ljetna shema

Zvonimirova dva sata bez vode

Gradonačelnik s policijom razgovarao o rješavanju problema iz njihove domene

Prijavite svoju ekipu za MMNT 'Eugen Erjauc'

U utorak bez vode u Ivana Gundulića i okolnim ulicama

Veterani IV. gbr obilježavaju 25. obljetnicu oslobodilačkih akcija na jugu domovine

'Metkovsko ljeto 2017'. otvoreno klapskom pjesmom

Vijenci i svijeće povodom Dana državnosti

Večeras otvaranje Metkovskoga ljeta 2017.

Vijenci i svijeće pred spomenikom u parku

Uključite se u umjetničku koloniju

Glazbeni ulazak u ljeto

Gradonačelnik Milan obišao radove na Trgu bana Jelačića

Konstituirano Gradsko vijeće, predsjednik Hrvoje Bebić

LED tehnologija širi se javnom rasvjetom

Reklamiranje na javnoj površini

Sudjelujte na IV. Maratonu lađarica

HP Mostar tiskao poštansku marku u spomen na Radoslava Dodiga

Splitski Neretvani pozivaju na druženje

Nasilu do poljoprivrednog zemljišta

Tisuće vjernika na tijelovskim misama i procesijama

Danas tijelovske procesije

Druženje mostovaca na Unki

'No pasaran' ukupan pobjednik ovosezonskoga MTKviza

Prije 38 godina Mehanika postala članom Prve lige

Protupravno prisvojio 80.000 kn

Predstavnici medija posjetili Restoran 'Đuđa & Mate'

Potres se dobro osjetio i u Metkoviću

Školski Projekt 'Barok' okončan sjajnim predstavljanjem

Potres u 0:29

Toma Volarević – Letan proslavio stoti rođendan u krugu mnogobrojne obitelji

Ne parkirajte vozila na putu tijelovskoj procesiji

Neretvina Škola nogometa najbolja u Vrapču

Gimnazijalci ugostili njemačke kolege

Slušalo se 'Pođimo požnjeti žito' i 'Hey Jude'

Rezultati izbora prema biračkim mjestima

Nataša ponovno bere medalje

Audicija za 'Glas Neretve'

Tri minikruzera na Maloj rivi

Hrvati pokisnuli pod gejzirima

Dan OŠ Stjepana Radića

Dragović: 'Ne u naše ime! Možemo mi i bolje!'

Otvorit ćemo pregovore s Hrvatskom o uvođenju linija do Ploča i Zagreba

Obavijest voćarima

Gradonačelnik Dalibor Milan i službeno preuzeo izvršnu vlast

Izvješće Katarine Ujdur o stanju u Gradu na dan primopredaje

Roditelji, potpišite ugovor s vrtićem

Kandidirajte svoj balkon, okućnicu ili vrt ustanove za nagrda TZ-a

Tradicija se nastavlja

KUD 'Metković' na otvorenju 'Brodskoga kola'

Nakon proteka zakonskoga roka i konačni rezultati

Primopredaja vlasti u petak

Što se čeka s projektom vrijednim 275 milijuna kuna?

Devet godina djelovanja OGŠ Metković kao samostalne ustanove

Nove medalje za VK Neretvanski gusar

Vespaši ponovno u Metkoviću

Ujdur najavila skoru primopredaju vlasti

Metkovske na kraju pete od deset klubova

Ozlijeđena ušara ide na oporavak!

Predavanje o 'dobroj ekonomiji'

GIP objavio službene rezultate izbora

Dalibor Milan novi gradonačelnik Metkovića

Oko 1 % slabiji odziv nego u prvome krugu

Do 11:30 odziv birača veći nego prije dva tjedna

U Zadru želim živjeti s obitelji, a u Metkoviću ću izgraditi tvornicu električnih automobila!

Studentska Inicijativa 'Za poštene izbore' pratit će sutra izbore u Metkoviću

Memorijalni kros 'Ramiz Tikveša'

Dugo očekivana slika

Šest edukativnih radionica za osnovce o važnosti očuvanja zdravstvene ispravnosti vode

Učenici slušali o oslobađanju hrvatskoga juga prije 25 godina

Tvornica električnih automobila i skutera u Metkoviću

Predizborni skup Mosta

Mostova biciklijada

Sustav javnih bicikala od danas i u Metkoviću

Biciklijada pa predizborni skup

Sutra bez vode dio Predolca

Blagoslov Središnjega križa na groblju u Vidu

Vidu i liga-kup UMA-e Metković

Plenković i Krstičević stigli u Metković podržati Milana

Prije 26 godina u Metkoviću je osnovana A satnija ZNG-a

Kolo sreće radost pokreće

Tražite u vijestima

 

Kalendar

2020

 12   11   10   09   08   07   06   05   04   03   02   01 


2019

 12   11   10   09   08   07   06   05   04   03   02   01 


2018

 12   11   10   09   08   07   06   05   04   03   02   01 


2017

 12   11   10   09   08   07   06   05   04   03   02   01 


2016

 12   11   10   09   08   07   06   05   04   03   02   01 


2015

 12   11   10   09   08   07   06   05   04   03   02   01 


2014

 12   11   10   09   08   07   06   05   04   03   02   01 


2013

 12   11   10   09   08   07   06   05   04   03   02   01 


2012

 12   11   10   09   08   07   06   05   04   03   02   01 


2011

 12   11   10   09   08   07   06   05   04   03   02   01 


2010

 12   11   10   09   08   07   06   05   04   03   02   01 


2009

 12   11   10   09   08   07   06   05   04   03   02   01 


2008

 12   11   10   09   08   07   06   05   04   03   02   01 


2007

 12   11   10   09   08   07   06   05   04   03   02   01 


2006

 12   11   10   09   08   07   06   05   04   03   02   01 


2005

 12   11   10   09   08   07   06   05   04   03   02   01 


2004

 12   11   10   09   08   07   06   05   04   03   02   01 


2003

 12   11   10   09   08   07   05   04   03   02   01