-913

Nije namijenjeno rješavanju problema kao što su:

- problematično ponašanje pojedinaca, nesporazumi sa
  susjedima i/ili bilo kojom skupinom ljudi

- bilo kakva hitna intervencija (poplava u stanu i sl.)

- psi koji ometaju lavežom ili nisu na uzici ili nemaju brnjicu

- požari, zagađenja zraka i vode

- buka

- prijedlozi za postavljanje novih posuda za otpad, novih
  rasvjetnih tijela, semafora i slično

- žalbe na rad gradskih tijela ili bilo kojih tijela javne uprave

- bespravna gradnja

- divljanje po cestama, konzumiranje droga, javna opijanja,
  nasilje nad životinjama, preprodaja i sl.

Za to postoje nadležna tijela kojima se uvijek možete obratiti.

SLUŽBENA STRANICA

POGLEDAJTE

POPIS ULICA

GRAD METKOVIĆ

TISAK

OSMRTNICE

KONTAKT

Vijesti

arhiv vijesti

 Poduzetništvo

Četvrta godina programa 'Pokreni nešto svoje'

Metković, 30.1.2020. - ACT Grupa, potporna organizacija za razvoj društvenog/impact poduzetništva, otvorila je prijave za četvrtu generaciju dobitnika potpore jednog od svojih razvojnih programa koji provodi u partnerstvu s tvrtkom Philip Morris Zagreb d.o.o.

 Županija

Župan obišao Prirodoslovni muzej i staze na Predolcu i Šibanici

Metković, 30.1.2020. - Župan Nikola Dobroslavić sa zamjenicom Žaklinom Marević, pročelnikom UO za zaštitu okoliša, imovinsko-pravne i komunalne poslove Mihom Baćom te ravnateljicom JU RRA DUNEA Melanijom Milić obišao je lokacije koje su uređene u sklopu projekta Promicanje održivog razvoja prirodne baštine doline Neretve, a kojima je nositelj Dubrovačko–neretvanska županija.

 Poduzetništvo

Seminar na temu porezne reforme

Metković, 28.1.2020. - Centar za poduzetništvo d.o.o. poziva sve zainteresirane na besplatan seminar "Porezna reforma", koji će se održati 29. siječnja s početkom u 10 sati u prostorijama Učilišta Mijoč, na adresi kralja Zvonimira 5 u Metkoviću.

 Tečaj

Uspješno završena dva tečaja prerade voća u Metkoviću

Metković, 28.1.2020. - U organizaciji Uprave za stručnu podršku razvoju poljoprivrede i ribarstva, u okviru Mjere 1 "Prenošenje znanja i aktivnosti informiranja", Programa ruralnog razvoja 2014.- 2020., u prosincu 2019-te s 25 polaznika organiziran je tečaj strukovnog osposobljavanja za poljoprivrednike po programu Prerada voća u Metkoviću. Zbog velikog broja zainteresiranih polaznika tečaj je s 28 polaznika ponovljen u Metkoviću od 21. do 24. siječnja.

 Naši u svijetu

Metkovke na sajmu u New Yorku

Metković, 28.1.2020. - Prošloga vikenda, od 24. do 26. siječnja u Kongresnom centru Jacob K. Javits u New Yorku održao se sajam New York Times Travel Show. Na njemu su se našle i dvije Metkovke – Mirena Bagur, potpredsjednica Uprave za upravljanje robnim markama tvrtke Croatian premium wine imports, koja plasira hrvatska vina na američko tržište, s naglaskom na vinogorje Komarna, i direktorica Predstavništva Hrvatske turističke zajednice u New Yorku Ina Rodin.

 

 Projekti

Odobrena sredstva za financiranje Centra za gospodarenje otpadom Lučino razdolje

Metković, 28.1.2020. - Odlukom Ministarstva zaštite okoliša i energetike o financiranju projekta Centar za gospodarenje otpadom Dubrovačko-neretvanske županije Lučino razdolje, Agenciji za gospodarenje otpadom d.o.o., kao uspješnom prijavitelju, odobreno je 286.809.158,73 kuna odnosno 70,18 posto prihvatljivih projektnih troškova, što predstavlja udio Europske unije u sufinanciranju ukupnih prihvatljivih troškova.

 

 Obavijest

I jutros bez vode u Jadranskoj

Metković, 28.1.2020. - Metković d.o.o. obavještava korisnike vodnih usluga u Jadranskoj ulici da će danas, 28. siječnja 9:30 do 11:30 zbog iznenadnih radova na vodoopskrbnoj mreži doći do prekida u isporuci vode.

 

 Zdravlje

Poziv na banjsko liječenje u Fojnici

Metković, 28.1.2020. - Matica umirovljenika Metković obavještava svoje članove da organizira desetodnevni odlazak na banjsko liječenje u Lječilištu 'Reumal' u Fojnici, i to od 26. veljače do 3. ožujka. Zainteresirani se radnim danom od 7 do 12 sati mogu javiti u tajništvo Matice (S. Radića 2, Metković) ili na tel. 681 187.

 

 Obavijest

Jutros bez vode u Jadranskoj ulici

Metković, 27.1.2020. - Metković d.o.o. obavještava korisnike vodnih usluga u Jadranskoj ulici da će danas, 27. siječnja od 9:30 do 11:30 zbog iznenadnih radova na vodoopskrbnoj mreži doći do prekida u isporuci vode.

 

 Promet

Nova regulacija prometa uz Sportsku dvoranu

Metković, 25.1.2020. - Danas je otpočela nova regulacija prometa uz Sportsku dvoranu, koja će na snazi biti do završetka radova na njezinoj energetskoj obnovi. Prometovat će se samo jednom kolničkom trakom pa se vozači mole za međusobno razumijevanje, a ukidaju se i parkirališta s istočne i južne strane dvorane.

 Obavijest

Zatvara se početak Ul. o. Ante Gabrića

Metković, 23.1.2020. - U sklopu radova na uređenju dijela središta grada sutra započinju radovi na rekonstrukciji kolnika i nogostupa u Ulici oca Ante Gabrića. Stoga će ona od raskrižja s Ul. Ante Starčevića do kraja zgrade staroga kina od sedam sati biti potpuno zatvorena za promet i parkiranje.

 Izložba

U GKS-u otvorena izložba Ivana Volarevića 'Stećci u Neretvi'

Metković, 23.1.2020. - Zanimljivo postavljena izložba arheologa Ivana Volarevića 'Stećci u Neretvi – Umjetnost i obred' sinoć je otvorena u Galeriji GKS-a Metković.

 Domovinski rat

Veterani IV. gardijske na obljetnici VRO Maslenica

Metković, 22.1.2020. - U dijelovima Hrvatske koji su bili okupirani ili razoreni u neprijateljskoj agresiji posebno se sjećaju i obilježavaju obljetnice iz Domovinskog rata. Ovih dana sedmodnevnim svečanostima u zadarskoj županiji obilježava se 27. obljetnica veličanstvene vojno-redarstvene akcije Maslenica čiji je cilj bio spajanje cestovnom komunikacijom hrvatskog juga i sjevera.

 Turizam

Predstavljanje dubrovačkih hotelijera u Metkoviću

Metković, 22.1.2020. - U petak, 24. siječnja u Galeriji Gradskoga kulturnog središta Metković u 10 sati zainteresiranim građanima predstavit će se Dubrovački vrtovi sunca, dok će u utorak, 28. siječnja u 10 sati to učiniti Anker Grupa.

 

 Obavijest

U četvrtak bez vode cijela desna i do lijeve strane grada

Metković, 22.1.2020. - Metković d.o.o. obavještava korisnike vodnih usluga s cijele desne strane te s lijeve strane grada u ulicama S. Radića, V. Nazora, Orašina, P. Baburice, Makarska, Put Kaštela, Lovački put i Skale, kao i naselja Doljani, da će sutra, 23. siječnja od 11 sati do 15 sati zbog radova na vodoopskrbnoj mreži doći do prekida u isporuci vode.

 

 Promet

Potpisan ugovor o izradi Studijske dokumentacije za dionicu autoceste Čvor Metković – Dubrovnik

Metković, 22.1.2020. - U Zagrebu je jučer potpisan ugovor o izradi Studijske dokumentacije za dionicu autoceste Čvor Metković – Dubrovnik (Osojnik), a potpisivanju je nazočio i župan Nikola Dobroslavić, kao i saborski zastupnik Branko Bačić.

 

 Jezik

Metkovac se ponosi Metkovićem ili Metkovčanin se ponosi Metkovićom

Metković, 21.1.2020. - Mi, Metkovci i Metkovke, Neretvani i Neretvanke, ponekad uočimo da nas u raznim tekstovima ili govorima na elektronskim medijima nazovu Metkovčanima i Metkovčankama ili Neretljanima i Neretljankima. Znade se zalomiti i Metkovićani, metkovićki i metkovićanski... Kako sebe (ispravno) nazivano, dozivamo, prozivamo itd. navodi se na portalu hrvatski.hr (etnici i ktetici) Instituta za hrvatski jezik i jezikoslovlje, na što nas je upozorio jedan od autora dr. sc. Domagoj Vidović.

 Obavijest

Počinje rekonstrukcija Ul. A. Starčevića od Trga od staroga kina

Metković, 20.1.2020. - Obavještavaju se građani da će danas, 20. siječnja započeti radovi na rekonstrukciji nogostupa i kolnika u djelu Ulice Ante Starčevića od staroga kina do Trga, uključujući križanje s Ulicom oca Ante Gabrića. Privremena regulacija prometa na snazi je od 20. siječnja 2020. godine pa do završetka radova.

 

 Obavijest

Doljani jutros bez vode

Metković, 20.1.2020. - Metković d.o.o. obavještava korisnike vodnih usluga u naselju Doljani da će danas, 20. siječnja od 8:30 do 11 sati zbog radova na vodoopskrbnoj mreži doći do prekida u isporuci vode.

 

 Akcija

Veslači uklonili plastičnu ambalažu uz Neretvu

Metković, 20.1.2020. - Jučer su veslači i Uprava VK Neretvanski gusar zajedničkim snagama očistili zelenu površinu uz Šetalište 116. brigade HV-a, koje je bilo onečišćeno plastičnom ambalažom.

 Obavijest

Zatvoren donji dio Ulice A. Stepinca

Metković, 17.1.2020. - Iz Ureda gradonačelnika obavještavaju građane da će zbog radova na rekonstrukciji Ulice Alojzija Stepinca za promet biti zatvoren dio te ulice od raskrižja s ulicama Jadranskom i Eugena Kvaternika do raskrižja sa Zagrebačkom ulicom. Privremena regulacija prometa na snazi je od 16. siječnja pa do završetka radova.

 

 Obavijest

Bez vode u P. Svačića i o. A. Gabrića

Metković, 16.1.2020. - Metković d.o.o. obavještava korisnike vodnih usluga u ulicama Petra Svačića i oca Ante Gabrića da će sutra, 17. siječnja od 9 do 12 sati zbog radova na vodoopskrbnoj mreži doći do prekida u isporuci vode. U tom će vremenu Ulica Petra Svačića biti zatvorena za promet.

 

 Policija

Jedan slučaj prijevare zdravstvenog i mirovinskog osiguranja

Metković, 16.1.2020. - Provedenim kriminalističkim istraživanjem policijskih službenika Policijske postaje Metković, 42-godišnja hrvatska državljanka osumnjičena je za kazneno dvoje prijevare.

 Jezik

Don't Vori, be happy – vidoviti Domo o izgledima hrvatske rukometne reprezentacije

Metković, 16.1.2020. - Europsko se prvenstvo u rukometu zahuktava, našima zasad ide dosta dobro, a mogu li nam imena i prezimena naših igrača i trenera poslužiti kao svojevrsni vid sportske prognoze u predviđanju krajnjega dometa naše prve vrste ili su pouzdani poput gatanja iz šalice kave i sirova jaja razbijena o vlastito čelo, vidjet ćemo tek nakon prvenstva. Kako bismo prikratili vrijeme dok iščekujemo najvažnije utakmice, upustit ćemo se u blagu onomastičku raščlambu u revijalnome tonu.

 Policija

Fiktivnim prebivalištem do protupravne imovinske koristi

Metković, 14.1.2020. - Provedenim kriminalističkim istraživanjem policijskih službenika Policijske postaje Metković, 44-godišnja hrvatska državljanka osumnjičena je za kazneno dvoje prijevare.

 Zanimljivosti

Na travi tijelima oblikovali lik o. Ante Gabrića

Metković, 14.1.2020. - Učenici i nastavnici Srednje škole Metković jučer su na Igralištu 'Iza Vage' tijelima oblikovali veliki lik oca Ante Gabrića te tako načinili predložak za 'milenijsku' fotografiju, koju je snimio Marin Veraja iz Fotostudija 'Veraja'.

 Šport

Na desnoj strani grada otvoren malonogometni teren s umjetnom travom

Metković, 11.1.2020. - Nogometaši ONK Metković, ali i ostale nogometne ekipe koje koriste igralište na desnoj strani grada, dobili su jučer osvijetljen malonogometni teren s umjetnom travom, čija je vrijednost s PDV-om blizu 530.000 kuna.

 Prirodne nepogode

Ne ponovilo se

Metković, 10.1.2020. - Na današnji dan prije deset godina u Metkoviću je prva poplava 2010. dosegnula kulminaciju pa smo odabrali dio fotografija snimljenih toga dana i noć prije. Nažalost, dogodila se te godine u prosincu još strašnija poplava. U međuvremenu je izgrađen nasip, ali cjelovit sustav za obranu od poplave još je daleko od dovršenja te nam ostaje uzdati se u vrijeme i odgovorno upravljanje vodama uzvodnih umjetnih akumulacija.

 Rad udruga

Nešto staro za nešto novo

Metković, 10.1.2020. - Udruga Otac Ante Gabrić je od svibnja do prosinca 2019. godine provodila projekt Nešto staro za nešto novo u svrhu podizanja svijesti sudionika o važnosti, potrebi i načinu pravilnoga odlaganja tekstila, staklene i metalne ambalaže, kako bi se sprječavalo povećanje zagađenja okoliša.

 Obavijest

Sutra bez vode u P. Svačića i o. A. Gabrića

Metković, 9.1.2020. - Metković d.o.o. obavještava korisnike vodnih usluga u ulicama Petra Svačića i oca Ante Gabrića da će sutra, 10. siječnja od 8:30 do 12 sati zbog radova na vodoopskrbnoj mreži doći do prekida u isporuci vode te će u istom razdoblju Ulica Petra Svačića biti zatvorena za promet.

 

 Zanimljivosti

Nakon pola stoljeća od otvaranja novi planovi za Razvitkovu robnu kuću

Metković, 7.1.2020. - „Naš grad je na uglu ulica Maršala Tita i Braće Brkića, dobio super-modernu robnu kuću, koja je u sastavu metkovićkog veletrgovačkog poduzeća 'Razvitak'. Za nju se može reći nekoliko naj... najveća u Bosni i Hercegovini, ... jedna od najsuvremenijih u Europi, itd.“, objavljeno je u listu Sloboda 9. ožujka 1970. godine.

 Poziv

Iz 'Golih brda' pozivaju vas na grah

Metković, 6.1.2020. - Povodom završetka Manifestacije Božić u Neretvi Braniteljska zadruga Gola brda svoje sugrađane želi počastiti grahom te ih poziva da u danas, 6. siječnja od 18 sati dođu do njihove ugostiteljske kućice u Gradskome parku.

 

 Izbori

U 11:30 veća izlaznost nego u prvome krugu

Metković, 5.1.2020. - Metković, 22.12.2019. - Na 16 birališta u Metkoviću u 11:30 izlaznost je bila 18,64 % (14,98 % prvi krug). U našoj županiji je 17,64 % (prvi krug 14,39 %), a u Hrvatskoj 18,87 % (15,75 %). Ostali neretvanski gradovi i općine: Ploče 17,53 % (15, 40 %), Opuzen 20,45 % (17,13 %), Kula Norinska s 20,81 % (19,72 %), Pojezerje sa 12,26 % (7,96 %), Slivno s 21,19 (21,09 %) i Zažablje 20,77 % (18,05 %). Inače, u Metkoviću je registrirano 13.918 birača (13.903 u prvome krugu).

 

 Izbori

Otvoreno 16 birališta

Metković, 5.1.2020. - Točno u sedam sati na području Grada Metkovića otvoreno je 16 biračkih mjesta pa oni koji su između dva izborna kruga temeljem punoljetnosti ili na neki drugi način uvršteni u biračke popise, a ne znaju gdje im je biralište, to mogu provjeriti putem gornje poveznice.

 

 Rad udruga

Pomor periska na ušću Neretve

Metković, 3.1.2020. - Iz Ornitološkoga društva 'Brkata sjenica' javljaju da su jučer pri obilasku Ušća naišli na ljušture periska, strogo zaštićenih školjaka, koje je izbacilo posljednje jugo.

 

Vijesti iz 1. 2020.
ukupno 35

Četvrta godina programa 'Pokreni nešto svoje'

Župan obišao Prirodoslovni muzej i staze na Predolcu i Šibanici

Seminar na temu porezne reforme

Uspješno završena dva tečaja prerade voća u Metkoviću

Metkovke na sajmu u New Yorku

Odobrena sredstva za financiranje Centra za gospodarenje otpadom Lučino razdolje

I jutros bez vode u Jadranskoj

Poziv na banjsko liječenje u Fojnici

Jutros bez vode u Jadranskoj ulici

Nova regulacija prometa uz Sportsku dvoranu

Zatvara se početak Ul. o. Ante Gabrića

U GKS-u otvorena izložba Ivana Volarevića 'Stećci u Neretvi'

Veterani IV. gardijske na obljetnici VRO Maslenica

Predstavljanje dubrovačkih hotelijera u Metkoviću

U četvrtak bez vode cijela desna i do lijeve strane grada

Potpisan ugovor o izradi Studijske dokumentacije za dionicu autoceste Čvor Metković – Dubrovnik

Metkovac se ponosi Metkovićem ili Metkovčanin se ponosi Metkovićom

Počinje rekonstrukcija Ul. A. Starčevića od Trga od staroga kina

Doljani jutros bez vode

Veslači uklonili plastičnu ambalažu uz Neretvu

Zatvoren donji dio Ulice A. Stepinca

Bez vode u P. Svačića i o. A. Gabrića

Jedan slučaj prijevare zdravstvenog i mirovinskog osiguranja

Don't Vori, be happy – vidoviti Domo o izgledima hrvatske rukometne reprezentacije

Fiktivnim prebivalištem do protupravne imovinske koristi

Na travi tijelima oblikovali lik o. Ante Gabrića

Na desnoj strani grada otvoren malonogometni teren s umjetnom travom

Ne ponovilo se

Nešto staro za nešto novo

Sutra bez vode u P. Svačića i o. A. Gabrića

Nakon pola stoljeća od otvaranja novi planovi za Razvitkovu robnu kuću

Iz 'Golih brda' pozivaju vas na grah

U 11:30 veća izlaznost nego u prvome krugu

Otvoreno 16 birališta

Pomor periska na ušću Neretve

Tražite u vijestima

 

Kalendar

2020

 12   11   10   09   08   07   06   05   04   03   02   01 


2019

 12   11   10   09   08   07   06   05   04   03   02   01 


2018

 12   11   10   09   08   07   06   05   04   03   02   01 


2017

 12   11   10   09   08   07   06   05   04   03   02   01 


2016

 12   11   10   09   08   07   06   05   04   03   02   01 


2015

 12   11   10   09   08   07   06   05   04   03   02   01 


2014

 12   11   10   09   08   07   06   05   04   03   02   01 


2013

 12   11   10   09   08   07   06   05   04   03   02   01 


2012

 12   11   10   09   08   07   06   05   04   03   02   01 


2011

 12   11   10   09   08   07   06   05   04   03   02   01 


2010

 12   11   10   09   08   07   06   05   04   03   02   01 


2009

 12   11   10   09   08   07   06   05   04   03   02   01 


2008

 12   11   10   09   08   07   06   05   04   03   02   01 


2007

 12   11   10   09   08   07   06   05   04   03   02   01 


2006

 12   11   10   09   08   07   06   05   04   03   02   01 


2005

 12   11   10   09   08   07   06   05   04   03   02   01 


2004

 12   11   10   09   08   07   06   05   04   03   02   01 


2003

 12   11   10   09   08   07   05   04   03   02   01