-913

Nije namijenjeno rješavanju problema kao što su:

- problematično ponašanje pojedinaca, nesporazumi sa
  susjedima i/ili bilo kojom skupinom ljudi

- bilo kakva hitna intervencija (poplava u stanu i sl.)

- psi koji ometaju lavežom ili nisu na uzici ili nemaju brnjicu

- požari, zagađenja zraka i vode

- buka

- prijedlozi za postavljanje novih posuda za otpad, novih
  rasvjetnih tijela, semafora i slično

- žalbe na rad gradskih tijela ili bilo kojih tijela javne uprave

- bespravna gradnja

- divljanje po cestama, konzumiranje droga, javna opijanja,
  nasilje nad životinjama, preprodaja i sl.

Za to postoje nadležna tijela kojima se uvijek možete obratiti.

SLUŽBENA STRANICA

POGLEDAJTE

POPIS ULICA

GRAD METKOVIĆ

TISAK

OSMRTNICE

KONTAKT

Vijesti

arhiv vijesti

 Obrtništvo

Prijavite se u komunikacijski sustav HOK-a

Metković, 31.7.2014. - Kako bi obrtnici bez posrednika dobili pravodobne i potrebne informacije za svoje poslovanje HOK je započeo s prikupljanje prijava članstva u svoj komunikacijski sustav.

 Gospodarstvo

Gospodarski forum Metković – Neretva

Metković, 31.7.2014. - Klub izvrsnosti svih struka, u suradnji s Udrugom Narenta i Udrugom obrtnika Metković, večeras u Gradskom kulturnom središtu s početkom u 20.30 organizira Otvoreni gospodarski forum Metković – Neretva.

 

 Elektroopskrba

Bez struje zgrada na Trgu

Metković, 31.7.2014. - Zbog radova na zamjeni postojećih brojila novima na daljinsko očitavanje, dana 1. kolovoza (petak) bez struje će u vremenu od 8.30 do 14.30 biti stanari zgrade na adresi Trg kralja Tomislava 3 u Metkoviću, uključujući Ghetaldus i Javnobilježnički ured Plećaš. U slučaju prijevremenoga završetka radova, napon će biti pušten ranije.

 

 Gradske vijesti

Za 70 stanova u Industrijskoj upitna opskrba plinom

Metković, 30.7.2014. - Jučer je u Galeriji GKS-a Metković gradonačelnik Božo Petrov održao sastanak sa stanarima Industrijske ulice koji kao glavni energent u kućanstvu koriste plin. Sastanak je upriličen zbog dopisa koji su stanari dobili u prošli četvrtak, a kojim ih INA obavještava o zatvaranju svoga skladišta u Metkoviću, što će za posljedicu imati prestanak opskrbe plinom 70 stanova u stambenoj zgradi u spomenutoj ulici.

 Obavijest

Upozorenje na nevrijeme

Metković, 30.7.2014. - Državna uprava za zaštitu i spašavanje za danas je izdala upozorenje na opasne vremenske pojave u našoj županiji. Za sada smo mi u Metkoviću dobro prošli no moguće je da nas nevrijeme pogodi noćas budući da se nad našim područjem vrti ciklona.

 

 Obrtništvo

Pomozite poplavljenim obrtnicima

Metković, 30.7.2014. - Iz Udruženja obrtnika Metković javljaju da je Hrvatska obrtnička komora poduprla humanitarnu akciju Obrtnik obrtniku , koju je pokrenuo Otvoreni radio, u kojoj zajednički pozivaju sve obrtnike i ostale poduzetnike koji su u mogućnosti pomoći obrtnicima s poplavljenih područja.

 Obavijest

Odgađa se 'MTK Summer 2014'

Metković, 30.7.2014. - Za danas najavljen rock-koncert MTK Summer 2014 na gimnazijskome košarkaškom igralištu gotovo se sigurno neće održati. Razlog tomu je vrlo vjerojatna kiša, a o novome terminu održavanja koncerta pravovremeno ćemo vas izvijestiti.

 

 Natječaj

Traži se zakupnik za usluživanje pića

Metković, 29.7.2014. - Turistička zajednica Grada Metkovića, kao suorganizator Dana neretvanske kneževine, objavljuje Natječaj za izbor zakupnika za usluživanje pića tijekom trajanja Dana neretvanske kneževine u dane od 7. do 9 kolovoza 2014. Pozivaju se fizičke (obrtnici) i pravne osobe na podnošenje ponude za pružanje usluga obavljanja ugostiteljske djelatnosti - posluživanje pića.

 

 Šport

Petar Maleta najbolji veteran

Metković, 29.7.2014. - Kako nas je izvijestio Mario Klobučić, sinoć je u organizaciji momčadskog pobjednika Prvenstva Hrvatske Filipa Kešine na osvijetljenom teniskom terenu odigrana završnica Turnira rekreativaca Metković 2014.

 Humanitarna priredba

Uspješno završena humanitarna akcija 'Pomozimo obitelji Musulin'

Metković, 29.7.2014. - Grad Metković i Gradsko društvo Crvenog križa Metković obavještavaju javnost da je humanitarna akcijaPomozimo obitelji Musulin uspješno završena. U akciju su se uključili mnogi građani, poduzeća i udruge iz Metkovića te cijele Hrvatske. Prikupljeno je 127 905 kuna.

 Rad udruga

Sakupljanje i sušenje ljekovitog bilja

Metković, 29.7.2014. - U Udruzi Otac Ante Gabrić upriličeno je predavanje pod nazivom Sakupljanje i sušenje ljekovitog bilja koje je održao poznati metkovski travar Jozo Volarević kojem su uz starije pratila i djeca.

 Elektroopskrba

Dio Pojezerja sutra bez struje

Metković, 28.7.2014. - Zbog zamjene dotrajaloga stupa DV 10 kV Lukavac – Mali Prolog, 29. srpnja (utorak) u vremenu od 10 do 12 sati bit će obustavljena isporuka električne energije naseljima Otrić Seoci, Mracir, Kobiljača i Mali Prolog te Viaduktovom gradilištu tunela Mali Prolog. U slučaju prijevremeno ga završetka radova napon će biti pušten ranije.

 

 Obavijest

Zapišite novi broj Hitne

Metković, 27.7.2014. - Nije naodmet zapamtiti, a još bolje zapisati, novi telefonski broj Hitne medicinske pomoći u Metkoviću. Odnedavna je to 684 006.

 

 Narona

IV. Rimska noć u Naroni

Metković, 27.7.2014. - Preksinoć je Vid ponovno jednim dijelom postao Naronom. Četvrti put zaredom pred Arheološkim muzejom Narona i na okolnim prostorima održana je Rimska noć u Naroni na kojoj se okupilo dosta domaćega svijeta, ali i turista. Na mrežnome mjestu Vida pogledajte još fotografija.

 

 Komentar

Krvavi dernek

Metković, 27.7.2014. - Nedavno smo proslavili Svetoga Iliju. Bila je nedjelja, 20. srpnja, baš kako to i stoji u katoličkome kalendaru za 2014. Nisam baš previše siguran koliko današnji mladi Metkovci taj dan zovu Ilindanom, ali gotovo sigurno ne znaju da je bilo godina kada Ilindan nije padao na Svetoga Iliju.

 Obavijest

Proslavite Dan pobjede u Kninu s veteranima IV. gardijske brigade

Metković, 26.7.2014. - Udruga veterana IV. gardijske brigade - Podružnica Dubrovačko-neretvanske županije 5. kolovoza organizira prijevoz iz Metkovića u Knin na proslavu Dana pobjede i Dana domovinske zahvalnosti te Dana branitelja. Mole se svi zainteresirani da se do 1. kolovoza radi rezervacije mjesta predbilježe na broj Udruge 095 915 28 14. Prijevoz je besplatan.

 

 Gradska uprava

Videozapis s X. sjednice GV-a

Metković, 25.7.2014. - Na YouTube kanal Grada Metkovića postavljen je i videozapis nedavne
X. sjednice Gradskoga vijeća Grada Metkovića. Vjerujemo da će ta praksa biti nastavljena kako bi građani mogli vidjeti i čuti sve što se događa na sjednicama toga predstavničkog tijela što ga biramo svake četvrte godine.

 

 Poljoprivreda

Obavijest vinogradarima:
Nastavite s usmjerenom zaštitom protiv plamenjače i pepelnice

Metković, 24.7.2014. - Nestabilne vremenske prilike povoljno djeluju na razvoj sekundarnih infekcija plamenjačom i pepelnicom te se upozoravaju vinogradari da nastave s usmjerenom zaštitom protiv navedenih bolesti uporabom sistemičnih pripravaka.

 Obrtništvo

Obrtnici, pazite kako se oglašavate

Metković, 24.7.2014. - Obrtnicima ponovno učestalo pristižu ponude za uvrštavanje njihovih podataka u različite međunarodne, ali i domaće adresare. Budite oprezni s narudžbama – poručuju iz Udruge obrtnika Metković.

 Narona

Sutra besplatan prijevoz na Rimsku noć

Metković, 24.7.2014. - Arheološki muzej Narona i ove godine uz sponzorstvo i suradnju s tvrtkom Čazmatrans organizira besplatan prijevoz kako bi što više posjetitelja uspjelo sudjelovati u Rimskoj noći u Naroni koja se održava treću godinu za redom. Autobusi će sutra, 25. srpnja voziti prema sljedećem redu:

 Poziv

Sastanak stanara Industrijske ulice vezan uz opskrbu plinom

Metković, 24.7.2014. - Pozivaju se svi stanari Industrijske ulice, koji kao glavni energent u kućanstvu koriste plin, da u utorak, 29. srpnja dođu 19 sati u Galeriju GKS-a Metković na sastanak s upraviteljima zagrada i gradonačelnikom.

 Kazalište

Kako je Potjeh oduševio male Metkovce

Metković, 23.7.2014. - Potjeh, Ljutiša i baka te Svarožić i dva Bjesomara sinoć su u Gradskome parku u Metkoviću oduševili preko dvije stotine djece, od koje su mnoga došla u pratnji roditelja ili baka i djedova. Riječ je o adaptaciji poznate priče iz davnine Kako je Potjeh tražio istinu koju su u kazališnoj predstavi uprizorili glumci Kazališta Merlin iz Zagreba.

 Rad udruga

Osnovana Policijska udruge branitelja Policijske postaje Metković 1991.

Metković, 23.7.2014. - U Metkoviću je nedavno održana je Izborna skupština Policijske udruge branitelja Policijske postaje Metković 1991. kojoj je nazočilo 75 hrvatskih branitelja pripadnika aktivnoga i pričuvnog sastava policijske postaje Metković.

 Gradska uprava

Videozapis sa Svečane sjednice

Metković, 23.7.2014. - Na YouTube kanal Grada Metkovića postavljen je videozapis sa Svečane sjednice Gradskoga vijeća Grada Metkovića koja je održana 19. srpnja, uoči Svetoga Ilije i dana Grada Metkovića.

 

 Natječaj

Traže se zakupnici za usluživanje pića

Metković, 22.7.2014. - Turistička zajednica Grada Metkovića, kao suorganizator Pandorine glazbene kutije dana 29. 7. 2014. i rock koncerta MTK summer 2014. dana 30. 7. 2014., objavljuje Natječaj za izbor zakupnika za usluživanje pića tijekom trajanja navedenih događanja. Pozivaju se fizičke (obrtnici) i pravne osobe na podnošenje ponude za pružanje usluga obavljanja ugostiteljske djelatnosti posluživanja pića.

 

 Rekreacija

Ilijada Trek
Zeko za samo 43 minute iz Športske otrčao na Lokvu i nazad

Metković, 22.7.2014. - Ivan Zec Zeko pobjednik je druge utrke Ilijada trek koja se u organizaciji Avanturističkoga kluba Osmica održala uoči Svetoga Ilije. Njemu je iz Športske ulice preko Platana, Pavlovače, Lokve, Šibanice, Lovačke kućice, Trga i natrag u Športsku trebalo samo 43 minute trčanja. Drugi je došao prošlogodišnji pobjednik u paru s Boškovićem Petar Kežić, a treći je bio Domagoj Marušić.

 Gradska uprava

Rebalansom Proračun povećan
za više od dva milijuna kuna

Metković, 22.7.2014. - Gradsko vijeće Grada Metkovića jučer je pod predsjedavanjem Marina Veraje održalo svoju X. sjednicu na čijem se dnevnom redu našlo osam točaka o kojima je raspravljalo 13 vijećnika.

 Šport

Započinje s radom Neretvina Škola nogometa

Metković, 22.7.2014. - NK Neretva obavještava roditelje da s radom započinje njihova Škola nogometa u koju se mogu upisati dječaci i djevojčice. Sve informacije možete dobiti u NK Neretvi na 681 345 ili kod voditelja Škole prof. Nina Šešelja na 099 82 41 462.

 

 Obavijest

Samo za šumoposjednike

Metković, 22.7.2014. - Ako ste šumoposjednik, Poljoprivredna savjetodavna služba za vas ima neke korisne informacije kao što su o pravilan način gospodarenja šumom, provođenje uzgojnih radova itd.

 

 Gradske vijesti

Čistoća građanima: Preuzmite posude za otpad

Metković, 22.7.2014. - Iz Čistoće Metković obavještavaju građane da se nastavlja dijeljenje posuda za skupljanje miješanog komunalnog otpada na desnoj strani grada u ulicama Eugena Kvaternika, Alojzija Stepinca, Jadranskoj, Jerkovačkoj, Kneza Trpimira, Put Narone i Opuzenskoj te na lijevoj strani grada u Mobinama i ul. Petra Zoranića.

 Obavijest

Sudjelujte na Danima Neretvanske kneževine

Metković, 22.7.2014. - Građani koji su zainteresirani za sudjelovanje na Danima neretvanske kneževine od 7. do 9. kolovoza već sada mogu u Ornitološkoj zbirci (Stjepana Radića 1) radnim danom od 11 do 13 sati pogledati i preuzeti povijesni kostim prema svome izboru. Kostim mogu doraditi pa će isti dobiti i slijedeće godine. Oni koji kostim žele sami izraditi mogu to učiniti prema priloženim nacrtima.


 

 Elektroopskrba

Pozla Gora sutra bez struje

Metković, 22.7.2014. - Zbog planiranih radova na postrojenjima DV 10 kV Nova Sela – Pozla Gora bit će obustava električne energije dana 23. srpnja (srijeda) u vremenu od 9 do 14 sati u naseljima Jakići, Dominikovići i Pozla Gora. U slučaju prijevremenog završetka radova, napon će biti pušten ranije.

 

 Tradicija

Proslava Svetoga Ilije i Dana Grada Metkovića

Metković, 21.7.2014. - Za nama su dani koje je obilježila proslava Svetoga Ilije i Dana Grada Metkovića. Raznih događanja bilo je toliko da ih je bilo teško sve zabilježiti. Neke od njih jesmo, ali ih još nismo stigli objaviti. Do tada pogledajte cjelovitu reportažu o događanjima posljednjih dana vezanima uz proslavu Svetoga Ilije.

 

 Maraton lađa

Crnome putu i Metkovkama
I. lađarski kup Grada Metkovića

Metković, 21.7.2014. - Na Svetoga Iliju, 20. srpnja 2014. održan je I. lađarski kup Grada Metkovića na kojemu je nastupilo devet muških i dvije ženske lađarske posade. U muškoj konkurenciji slavio je Crni put , a u ženskoj Metkovke.

 

 Gradske vijesti

Dodijeljene nagrade Grada Metkovića

Metković, 20.7.2014. - Povodom Svetoga Ilije i Dana Grada Metkovića sinoć je u Gradskome kulturnom središtu održana Svečana sjednica Gradskoga vijeća na kojoj su dodijeljene nagrade Grada Metkovića.

 Šport

Pobjednici Turnira Eugen Erjauc
Beach Bar Mera (Bronx) i Bronx Orašina

Metković, 19.7.2014. - Na igralištu SC Orašina sinoć je završen 4. memorijalni malonogometni turnir Eugen Erjauc. Na Turniru su nastupile 22 muške i sedam ženskih ekipa, a pobjednik je u muškoj konkurenciji ekipa Beach Bar Mera (Bronx), dok je u ženskoj slavila Bronx Orašina.

 Šport

Širokobriježanima Turnir u 'streetballu'

Metković, 19.7.2014. - Pobjednik ovogodišnjega 18. međunarodnog streetball turnira u Metkoviću ekipa je Binvest - Lubura izrada iz Širokoga Brijega koja je u finalu svladala favoriziranu ekipu Cedevita statist iz Splita. Možda je podbačaju Splićana doprinijelo to što su finalnu utakmicu igrali odmah poslije polufinalne, u kojoj su se borili s jakom ekipom Club Roko iz Ploča.

 Kazalište

Histrioni odigrali 'Partiju remija'

Metković, 19.7.2014. - U izvedbi članova Glumačke družine Histrion sinoć je na ljetnoj pozornici Gradskog kulturnog središta Metković odigrana predstava Partija remija u režiji Zlatka Svibena koja je nastala po Pulitzerom nagrađenom predlošku američkog dramatičara Donalda L. Coburna.

 Glazba

Dvije vrhunske izvedbe

Metković, 18.7.2014. - Nakon godinu dana metkovska je publika ponovno imala prigodu slušati muziciranje Zagrebačkoga kvarteta, ovaj put u drukčijem sastavu jer je se Martinu Jordanu te Davoru i Hrvoju Philipsu na prvoj violini umjesto Sergeja Evseeva pridružio mladi Marin Maras.

 Šport

Tko će do 7,5 tisuća kuna?

Metković, 18.7.2014. - Danas su iza podne započele utakmice 18. međunarodnog streetball turnira koji je privukao velik broj kvalitetnih ekipa pa se večeras na gimnazijskom košarkaškom igralištu očekuju vrhunske predstave. Podsjetimo da se večeras i na SC Orašina igra finale 4. malonogometnog turnira Eugen Erjauc. Onima kojima sport baš nije napet večeras se u 21 sat nudi kazališna predstava Partija remija u izvođenju Histriona.

 Tradicija

Čavrku skakaonica, a Dodigu most

Metković, 18.7.2014. - Na jučer održanim 11. skokovima u Neretvu s velike je skakaonice slavio Edo Čavrk, a u skokovima s mosta najviše je bodova skupio Marin Dodig Priks. U kategoriji mladeži najboljim skakačem u trima serijama proglašen je Luka Marević.

 Policija

Fingirao oružanu pljačku u banci

Metković, 18.7.2014. - Policijski službenici Policijske postaje Metković dovršili su kriminalističko istraživanje nad 54-godišnjakom, osumnjičenim za kaznena djela razbojništvo u pokušaju i krađa. Naime, njega se sumnjiči da je u srijedu, 16. srpnja, oko 8.45 sati, u banci u Metkoviću, dok je držao ruku ispod majice pretvarajući se da ima vatreno oružje, od djelatnika zatražio novac.

 Obavijest

Ograničenja u prometu i parkiranju

Metković, 17.7.2014. - Zbog održavanja sajma povodom Svetoga Ilije i Dana Grada Metkovića, od petka, 18. srpnja do ponedjeljka, 21. srpnja bit će zabranjen promet i parkiranje u Ulici Hrvatskih iseljenika (od svjetionika na Velikoj rivi do Trga kralja Tomislava), na Trgu kralja Tomislava ispred Hotela Narona i na parkiralištu uz gradski park.

 Obavijest

Od ponedjeljka zatvorena ulica Put Vida

Metković, 17.7.2014. - Od ponedjeljka, 21. srpnja Skladgradnja nastavlja radove na projektu Obrane od poplava u ulici Put Vida uz vodotok Glibuša. Prometovanje tom ulicom zatvara se od raskrižja sa ŽC 6218 (iz pravca Vida prema Glibuši). Mole se stanari ulice, kao i ostali građani, da do svojih odredišta koriste Ulicu Neretvanskih gusara, Hercegovačku i Ulicu Marka Marulića.

 Tradicija

Danas natjecanje u skokovima u Neretvu

Metković, 17.7.2014. - Danas će u 18 sati pokraj Lučkoga mosta započeti 11. Natjecanje u skokovima što ga organizira metkovska Udruga Ispod mosta. Natjecanje je podijeljeno u četiri kategorije: skokovi za mladež, penjanje uz konop za pršut, skokovi za odrasle i skokovi s mosta. Prijave natjecatelja su od 16 do 17.30, a organizator je osigurao dovoljno hrane i pića.

 Manifestacije

Dani Neretvanske kneževine

Metković, 17.7.2014. - Ove godine u dane Maratona lađa na Neretvi Grad Metković i Turistička zajednica Grada Metkovića organiziraju trodnevnu manifestaciju Dani Neretvanske kneževine koja će trajati od 7. do 9. kolovoza.

 Šport

Kuran brani naslov europskoga prvaka

Metković, 17.7.2014. - Posljednjih dana objavili smo više vijesti na temu veslanja pa evo još jedne. Mladen Kuran, peterostruki svjetski i četverostruki europski prvak u veslanju za veterane, sljedeći utorak kreće put njemačkoga Municha gdje će o svome trošku od 25. do 27. srpnja sudjelovati na Europskom natjecanju veterana.

 Gradske vijesti

Članovi OI 'Zlatar' posjetili Ornitološku zbirku

Metković, 16.7.2014. - Članovi Odreda izviđača Zlatar i ove su godine za ljetovanje izabrali ušće Neretve gdje će boraviti puna dva tjedna. Tijekom prvoga tjedna, od 14. do 19 srpnja, pridružila su im se i tri člana metkovske Udruge izviđača Neretvanski gusari.

 Maraton lađa

1. Lađarski kup Grada Metkovića

Metković, 16.7.2014. - Budući da Metković ima čak 12 lađarskih ekipa, devet muških i tri ženske, ove će se godine na Svetoga Iliju veslati 1. Lađarski kup Grada Metkovića na kojemu će nastupiti sve metkovske ekipe i koji će imati humanitaran značaj.

 Maraton lađa

Konačan redoslijed na cilju u Krvavcu

Metković, 16.7.2014. - Na 10. Lađarskome kupu Župe Bagalovići prvo mjesto osvojila je ekipa Crnoga puta iz Metkovića i tako potvrdila da će uskoro na Maratonu biti među favoritima za osvajanje Domagojeva štita. Od najavljenih 21 ekipe nastupilo ih je 18, a veseli da su se u vrhu našli i lađari Jerkovca koji su osvojili četvrto mjesto. Evo konačnoga poretka.

 Maraton lađa

'Crnome putu' Lađarski Kup Bagalovića

Metković, 15.7.2014. - Premda su kominski Gusari prvi okrenuli oko kolone mosta u Metkoviću, i tako stekli prednost od pedesetak metara, mlada lađarska ekipa Crnoga puta iz Metkovića na kraju je slavila u Krvavcu.

 Fotografija

Fra Vjekin ispraćaj iz Metkovića

Metković, 14.7.2014. - Nedavno je bivši metkovski župnik fra Vjeko Vrčić u svome Imotskom ispraćen na posljednji počinak. Mi donosimo (dijelom oštećenu) fotografiju snimljenu na prilazu mostu 1958.

 Poljoprivreda

Obavijest maslinarima:
Počeo je intenzivan ulov maslinine muhe

Metković, 14.7.2014. - Protekli tjedan na području Dubrovačko-neretvanske županije počeo je intenzivan ulov maslinine muhe ( Bactrocera oleae) na feromonske lovke. Obzirom da vremenske prilike pogoduju razvoju ovog štetnika potrebno je započeti  s  mjerama preventivne zaštite metodom zatrovanih mamaca.

 Zanimljivosti

Mladen Batinović pobjednik Cipolijade

Metković, 14.7.2014. - U subotu, 12. srpnja na Trgu kralja Tomislava održana je II. Metkovska cipolijada koju su uz pomoć 34 metkovskih sportska ribiča i mnogih volontera organizirali Turistička zajednica i Grad Metković.

 

 Šport

VK 'Ošjak' pobjednik XXVI. Neretvanske regate

Metković, 13.7.2014. - Jučer je na Neretvi održana XXVI. Neretvanska regata koja je ujedno i IV. Mini-kup regata Veslačkoga saveza Dalmacije na kojoj je nastupilo deset veslačkih klubova. Ukupni pobjednik regate sa 113 bodova je VK Ošjak iz Vele Luke, a našim veslačima pripale su dvije medalje.

 

 Izložba

U AM Narona otvorena izložba 'Kaciga ilirskog ratnika'

Metković, 13.7.2014. - U suradnji s Dubrovačkim muzejima u Arheološkom muzeju Narona u prošli petak je otvorena izložba pod nazivom Kaciga ilirskog ratnika čime je nastavljena uspješna suradnja Muzeja Narona s drugim arheološkim muzejima u Hrvatskoj.

 Poljoprivreda

Predstavljen projekt uzgoja kiwija u Hrvatskoj

Metković, 13.7.2014. - U organizaciji Hrvatske gospodarske komore i Instituta za jadranske kulture i melioraciju krša u Galeriji Gradskog kulturnog središta Metković upriličen je sastanak neretvanskih proizvođačima voća i povrća s Tonyjem Sinkovichem, Novozelanđaninom hrvatskih korijena, a tema je bila projekt uzgoja kiwija u Hrvatskoj i dolini Neretve.

 Obavijest

Oglašavajte po povoljnim cijenama

Metković, 12.7.2014. - Metković razvoj d.o.o. je na svojoj mrežnoj stranici objavio cjenik oglašavanja na LED displeju koji je nedavno postavljen u središtu grada. Koristeći priloženi kalkulator možete izračunati koliko bi vas stajalo oglašavanje u trima ponuđenim kategorijama. Cijene su vrlo popularne.

 

 Gradske vijesti

Večeras Cipolijada na Trgu

Metković, 12.7.2014. - Dok metkovski ribiči podno Metkovića love cipole, na Trgu se pripremaju stolovi i klupe za večerašnju Cipolijadu koja počinje u 19 sati. Popodne bi nas mogla malo poškropiti kiša, ali prema svemu navečer bi trebalo biti suho.

 

 Šport

Još imate vremena otići na Neretvu

Metković, 12.7.2014. - U tijeku su utrke XXVI. Neretvanske regate na stazi uz šetalište. Za domaćina VK Neretvanski gusar već su osvojene prve medalje, a vjerujemo da će ih biti još. Regata završava oko 13 sati.

 

 Elektroopskrba

Dobra vijest za protivnike TE Ploče

Metković, 11.7.2014. - Britanski The Guardian piše da bi već 2018. u velikim gradovima mogli postojati održivi elektroenergetski sustavi napajani solarnim panelima, a do 2040. više od polovice ukupne električne energije bit će proizvedeno na mjestu korištenja. Tako će, čak i da ugljen bude besplatan, elektrane na ugljen postati nekonkurentne zbog visokih troškova proizvodnje i prijenosa energije.

 

 Kultura

Songovi iz 'Velikoga odmora' na YouTubeu

Metković, 11.7.2014. - Na YouTube kanal metkovcvideo postavljene su četiri videosnimke s pjesmama iz mjuzikla Veliki odmor, čija je praizvedba preksinoć bila na ljetnoj sceni Gradskoga kulturnog središta Metković.

 

 Šport

Sutra ujutro regata na Neretvi

Metković, 11.7.2014. - Sutra će se u Metkoviću na Neretvi održati XXVI. Neretvanska regata koja je ujedno i Mini-kup regata Veslačkoga saveza Dalmacije. Veslat će se na stazi dugoj 500 m od benzinske stanice Energopetrol do TC Mercator pa će gledatelji sa šetališta uz Neretvu regatu moći pratiti u cijelosti. Utrke počinju u devet sati, a kraj je predviđen za 13 sati. Nadajmo se vremenu bez kiše, ali ni kišobran neće biti problem onima koji će doći podržati domaće veslače. Pozivamo vas da vi budete među njima.

 

 Obrana od poplave

Počela gradnja dionice nasipa uz Put Narone

Metković, 11.7.2014. - Nedavno smo posjetili gradilište nasipa za obranu od poplava desne strane grada i iznenadili se urađenim. Poddionica od Duvrata do Puta Narone u cijelosti je izgrađena čak i do visine 3,30 m n. m. Od voditelja Projekta inž. Tihomira Galića doznali smo da radovi napreduju prema planu te da je do sada u tijelo nasipa ugrađeno preko 72 000 metara prostornih materijala.

 

 Obavijest

Zatvara se Trg do nedjelje iza ponoći

Metković, 11.7.2014. - Zbog održavanja II. metkovske Cipolijade od danas u podne do nedjelje jedan sat iza ponoći za promet i parkiranje bit će zatvoren dio Trga kralja Tomislava ispred Hotela Narona.

 

 Kazalište

Praizveden metkovski mjuzikl 'Veliki odmor'

Metković, 10.7.2014. - Nakon devetomjesečnih priprema sinoć je na ljetnoj pozornici Gradskog kulturnog središta praizveden mjuzikl Veliki odmor, nastao u suradnji metkovske Gimnazije i Srednje škole, Gradske glazbe Metković, Udruge aKulturacija, metkovskih glazbenika i mnogih volontera. Taj ne baš svakidašnji kulturni događaj privikao je na ljetnu scenu oko tisuću posjetitelja.

 

 Kultura

Dođite vidjeti kacigu ilirskoga ratnika

Metković, 10.7.2014. - Sutra (petak) u Arheološkome muzeju Narona u 19 sati bit će otvorenje izložbe Kaciga ilirskoga ratnika na kojoj će biti prikazana rekonstruirana brončana kaciga iz vremena oko 500. godine pr. Kr. Tri ulomka te kacige, pronađena na nepoznatom lokalitetu u Cavtatu, darovana su u drugoj polovici 19. stoljeća ondašnjem Domorodnom muzeju.

 Elektroopskrba

Sutra bez struje u Zažablju

Metković, 10.7.2014. - Zbog radova modifikacije i sječe u trasi DV 10(20) kV Metković - Vukov klanac sutra će u vremenu od 9 do 14 sati bez električne energije biti naselja Dobranje, Spile, Hum - Potkraj, Kosa, Mlinište, Mislina, Badžula, Kuti i Brestica te granični prijelaz Vukov klanac i farma 'Galov' u Badžuli. U slučaju prijevremenog završetka radova napon će biti pušten ranije.

 

 In memoriam

Preminuo fra Vjeko Vrčić

Metković, 10.7.2014. - Iz Franjevačke provincije Presvetoga Otkupitelja javljaju da je u Imotskom u srijedu, 9. srpnja 2014., u 101. godini života, 83. redovništva i 77. svećeništva okrijepljen svetim sakramentima, blago u Gospodinu preminuo fra Vjeko Vrčić.

 Šport

Međunarodni streetball turnir METKOVIĆ 2014

Metković, 10.7.2014. - Dana 18. srpnja u Metkoviću se igra jaki međunarodni turnir u uličnoj košarci za juniore, seniore i veterane Međunarodni streetball turnir METKOVIĆ 2014. Borbu za 7.500 kuna najavili su i svjetski viceprvaci na FIBA 3x3 World Touru u Miamiju.

 

 Rad udruga

Podjela lijeka za suzbijanje varoe

Metković, 10.7.2014. - Za pčelare iz Pčelarske udruge Kadulja, koji su se prijavili za nabavku veterinarsko-medicinskog proizvoda za tretiranje pčelinjih zajednica protiv varoe, proteklih nekoliko dana organizirana je podjela lijeka.

 Obavijest

Preuzmite što prije posude za kućni otpad

Metković, 10.7.2014. - Budući da dijeljenje „od vrata do vrata“ posuda za kućni otpad u ulicama Zrinskih i Frankopana i Dubrovačkoj ide nešto sporije od planiranoga, građanima prenosimo sljedeću obavijest Čistoće Metković:

 Gradske vijesti

Platite 'kaznu' unutar 24 sata s 50 % popusta

Metković, 10.7.2014. - Kako bi korisnicima gradskoga parkinga olakšali navikavanje na korištenje naplatnih gradskih parkirnih mjesta, u Metković razvoju su odlučili uvesti olakšice za one koji dobiju dnevnu kartu (popularno zvanom kazna) i podmire je unutar 24 sata od trenutka dobivanja. Njima će se odobriti popust od 50 %.

 

 Kazalište

Otkazana predstava

Metković, 10.7.2014. - Zbog smrtnog slučaja u obitelji glumca Branimira Vidića otkazuje se predstava Mate s onoga svita Gradskoga kazališta Marin Držić iz Dubrovnika, a koja se trebala igrati u petak, 11. srpnja. Novi termin bit će najvjerojatnije u rujnu ili listopadu.

 

 Kazalište

Sutra 'Veliki odmor' na kazališnim daskama

Metković, 8.7.2014. - Metkovski kazališni amaterizam sutra će dobiti novu dimenziju. Nakon višemjesečnih priprema, u koje je uloženo stotine i stotine sati rada i truda, sutra će na ljetnoj sceni Gradskoga kulturnog središta s početkom u 21 sat biti praizvedba mjuzikla Veliki odmor, stopostotnoga domaćeg uratka u čijem su ostvarenju sa svojim mentorima sudjelovali učenici metkovske Gimnazije i Srednje škole, članovi Gradske glazbe Metković te mnogi drugi.

 

 Gradske vijesti

Umjesto radionica održan kviz

Metković, 8.7.2014. - Prošle subote u Prirodoslovnom muzeju Metković trebale su se održati tri zanimljive radionice za djecu osnovnoškolskog uzrasta. Nažalost, gosti koji su ih trebali održati u zadnji trenutak su otkazali svoj dolazak u Metković pa je ravnateljica Ivana Baće za male posjetitelje upriličila prigodan kviz u kojem je kroz igru i zabavnu potragu trebalo pokazati školsko znanje, ali i znanje iz poznavanja sadržaja Ornitološke zbirke. Kako su svi prisutni pokazali velik interes i angažiranost za vrijeme kviza po njegovu završetku bili su nagrađeni malim darovima.

 Vjerski život

Metkovsko franjevačko slavlje na Visovcu

Metković, 7.7.2014. - Na poznatom otočiću Visovcu u subotu se za nas iz Metkovića zbio poseban događaj. U novicijat su primljena četvorica mladića, među kojima i naš Metkovac Zvonimir Romić, a novicijat napuštaju šestorica novaka, nakon što su položili prve zavjete. Među njima su Metkovci Ivo Rastočić i Martin Romić, Zvonimirov brat. Da metkovsko slavlje bude veće pobrinuo se Mješoviti zbor Župe sv. Ilije iz Metkovića koji je pod ravnanjem Roka Veraje pjesmom pratio cijelo slavlje. Spomenimo i to da je visovački gvardijan Fra Mate Gverić, bivši župnik Župe sv. Ilije u Metkoviću.

 

 Policija

Neovlašteno preprodavao devize

Metković, 7.7.2014. - Policijski službenici Policijske postaje Metković dovršili su kriminalističko istraživanje nad 66-godišnjakom i 45-godišnjakom, osumnjičenim za neovlaštenu preprodaju domaćeg i stranog novca.

 Festival

Glas Neretve 2014.

Metković, 7.7.2014. - Evo i obećane fotoreportaže s ovogodišnjega Glasa Neretve koji se u petak održao na ljetnoj pozornici Gradskoga kulturnog središta.

 

 Humanost

Metkovska Torcida za maloga Mateja

Metković, 6.7.2014. - U tijeku je akcija članova metkovske Torcide u kojoj skupljaju novac za pomoć obitelji Musulin čiji se petogodišnji Matej bori s teškom bolešću. I jutros su svoj štand postavili na isto mjesto na raskrižju ulica Matice hrvatske, A. Starčevića i Kralja Zvonimira. I najmanji prilog je dobro došao.

 

 Gradska uprava

Metkovski gradonačelnik Božo Petrov
ponio titulu najgradonačelnika regije

Metković, 5.7.2014. - Na prekjučerašnjem 30. tradicionalnom izboru za najmenadžera i kompaniju jugoistočne i srednje Europe, održanom u Svečanoj dvorani hotela Holiday inn u Sarajevu, osim 24 menadžerske nagrade najuspješnijim menadžerima i kompanijama, dodijeljene su i nagrade najuspješnijim pojedincima koji ne rade izravno u biznisu, ali svojim aktivnostima stvaraju povoljniji ambijent za biznis i gospodarstvo u regiji jugoistočne i srednje Europe.

 Festival

Vučkoviću publika, a Vidoviću struka

Metković, 5.7.2014. - Na sinoć održanom festivalu pjevača amatera Glas Neretve 2014. prva nagrada publike pripala je Teu Vučkoviću za interpretaciju pjesme Kad mi dođeš ti, dok je prema Stručnom ocjenjivačkom sudu najbolji bio prošlogodišnji pobjednik Ivan Vidović s pjesmom Teške boje. Ivanu je pripala i druga nagrada publike, a treću je osvojila Ivana Glavinić s pjesmom Jedini. Nastupilo je 13 mladih pjevačica i pjevača, o čemu ćemo ćemo uskoro donijeti cjelovitu fotoreportažu.

 Festival

Posljednje pripreme za 'Glas Neretve'

Metković, 4.7.2014. - U tijeku su posljednje pripreme za večerašnji Festival pjevača amatera Glas Neretve 2014. koji započinje na pozornici Ljetnoga kazališta u 21 sat. Nastupit će trinaest izvođača koji će pjevati prema sljedećem redoslijedu:

 Rekreacija

Osnovan Biciklistički klub 'Relaks'
– već sutra prva biciklijada

Metković, 4.7.2014. - Prije nekoliko dana s u se u Restoranu Pržun sastali zaljubljenici u biciklizam Denis Žderić, Dario Bukvić, Ante Batinović , Jure Zovak, Zlatko Pavlović, Dalibor Talajić i Rijad Puljevića kako bi održali Osnivačku skupštinu na kojoj je donesena Odluka o osnivanju Biciklističkoga kluba Relaks Metković. Također su doneseni Statut Udruge i imenovana je Uprava.

 Obavijest

Počinje podjela novih posuda za otpad

Metković, 4.7.2014. - Čistoća Metković d.o.o. nabavila je 2800 posuda, od čega je 200 za selektivno skupljanje otpada. Posude će početi dijeliti od danas, na desnoj strani korisnicima iz ulice Zrinskih i Frankopana, a na lijevoj korisnicima iz Dubrovačke ulice. Stoga se mole korisnici iz navedenih ulica da dođu posude preuzeti u krugu Društva na adresi Mostarska 10.

 Humanost

U pet dana prikupljeno preko 15 tisuća kuna

Metković, 3.7.2014. - Od 26. do 30. lipnja na izdvojeni račun GO Crvenoga križa Metković uplaćeno je 15 080 kuna za obitelj Musulin, nakon čega je novac je u cijelosti uplaćen na tekući račun obitelji. Donaciju su uplatile 93 osobe iz cijele Hrvatske. Uplate stižu i dalje, a javnost će o tome biti obaviještena.

 Rad udruga

Predavanje o metodama medicinske dijagnostike

Metković, 3.7.2014. - U Udruzi Otac Ante Gabrić upriličeno je predavanje pod nazivom Upoznajmo se s metodama medicinske dijagnostike koje je održala ing. radiologije Ivana Ćerlek. Riječ je o još jednom iz niza predavana kojima je zajednička tema Briga o zdravlju u trećoj životnoj.

 Gradske vijesti

Postavljen prvi videodisplej u gradu

Metković, 2.7.2014. - Jutros je tvrtka Metković razvoj d.o.o. na raskrižju ulica Ante Starčevića, Matice hrvatske i Kralja Zvonimira postavila veliki vanjski LED videodisplej, reklamni digitalni pano namijenjen vanjskom oglašavanju. Doznajemo kako se radi se o full color RGB displeju P10 veličine matrice 10 mm, što za one tehnički upućenije znači da sliku prikazuje kakvoćom od 10 000 piksela po metru četvornom.

 

 Obavijest

U subotu tri radionice PMM-a

Metković, 2.7.2014. - Prirodoslovni muzej Metković obavještava svoje mlade posjetitelje da će se najavljene radionice održati u subotu, 5. srpnja prema sljedećem rasporedu:

 Rukomet

'Metković 1963' prvi, a 'Jerkovac' drugi na turniru u Makarskoj

Metković, 2.7.2014. - Sa 17. međunarodnog turnira Makarska 2014., koji je okupio 800 mladih rukometaša i rukometašica iz sedam zemalja, u Metković se okićena zlatnom medaljom vratila selekcija RK Metković 1963, godište 96/97., dok je Marin Marić proglašen najboljim igračem svoga uzrasta.

 Šport

Započeo MMNT 'Eugen Erjauc'

Metković, 1.7.2014. - Sinoć je na ŠRC Orašina upriličeno otvorenje VI. Memorijalnog malonogometnog turnira Eugen Erjauc na kojem će nastupiti 24 muške i sedam ženskih momčadi. Nakon što je sve okupljene pozdravila Saša Galov, obratio im se zamjenik gradonačelnika Nikola Grmoja, a potom je uz molitvu odrješenja za pok. hrvatskog branitelja Eugena Erjauca sve sudionike blagoslovio fra Lukuca Vojković. Prvi udarac loptom pripao je pokojnikovoj majci Ruži Erjauc.

 Gradske vijesti

U 'Leutu' održana završna priredba

Metković, 1.7.2014. - Devetu godinu zaredom u Dječjem vrtiću Leut kraj pedagoške godine obilježen je završnom priredbom. Kao i obično recitacijama, pjesmom i plesom mališani su pokazali što su naučili sa svojim odgojiteljima, a na kraju programa podijeljene su diplome predškolcima te pohvalnice srednjišima i mališima. Protekle pedagoške godine o djeci su se brinuli: teta Nada Pažin, teta Katarina Rajič i učitelj Nikola Družijanić.

 

 

KUD 'Metković' u Vukovaru

Metković, 1.7.2014. - Članovi KUD-a Metković su, kao gosti KUD-a Dunav , od 27. do 29. lipnja boravili u Vukovaru gdje je bio organiziran Susret folklornih društava pod nazivom Dunav svome gradu. Osim naše na njemu je sudjelovalo još pet folklornih skupina.

 Obavijest

Izložba slika i projekcija crtića

Metković, 1.7.2014. - U Gradskoj knjižnici Metković u četvrtak (3. srpnja) bit će u 20,30 otvorenje izložbe U vječnom prolaženju slikara Ante Dragobratovića iz Opuzena.

 Obavijest

Traže se zakupci za usluživanje pića

Metković, 1.7.2014. - Turistička zajednica Grada Metkovića, kao organizator Cipolijade 2014., objavila je Natječaj za izbor zakupnika za usluživanje pića tijekom trajanja Cipolijade koja će se održati 12. srpnja. 2014. godine. Krajnji rok za podnošenje natječajne dokumentacije je 7. srpnja 2014.

 

 

Vijesti iz 7. 2014.
ukupno 95

Prijavite se u komunikacijski sustav HOK-a

Gospodarski forum Metković – Neretva

Bez struje zgrada na Trgu

Za 70 stanova u Industrijskoj upitna opskrba plinom

Upozorenje na nevrijeme

Pomozite poplavljenim obrtnicima

Odgađa se 'MTK Summer 2014'

Traži se zakupnik za usluživanje pića

Petar Maleta najbolji veteran

Uspješno završena humanitarna akcija 'Pomozimo obitelji Musulin'

Sakupljanje i sušenje ljekovitog bilja

Dio Pojezerja sutra bez struje

Zapišite novi broj Hitne

IV. Rimska noć u Naroni

Krvavi dernek

Proslavite Dan pobjede u Kninu s veteranima IV. gardijske brigade

Videozapis s X. sjednice GV-a

Obavijest vinogradarima:
Nastavite s usmjerenom zaštitom protiv plamenjače i pepelnice

Obrtnici, pazite kako se oglašavate

Sutra besplatan prijevoz na Rimsku noć

Sastanak stanara Industrijske ulice vezan uz opskrbu plinom

Kako je Potjeh oduševio male Metkovce

Osnovana Policijska udruge branitelja Policijske postaje Metković 1991.

Videozapis sa Svečane sjednice

Traže se zakupnici za usluživanje pića

Ilijada Trek
Zeko za samo 43 minute iz Športske otrčao na Lokvu i nazad

Rebalansom Proračun povećan
za više od dva milijuna kuna

Započinje s radom Neretvina Škola nogometa

Samo za šumoposjednike

Čistoća građanima: Preuzmite posude za otpad

Sudjelujte na Danima Neretvanske kneževine

Pozla Gora sutra bez struje

Proslava Svetoga Ilije i Dana Grada Metkovića

Crnome putu i Metkovkama
I. lađarski kup Grada Metkovića

Dodijeljene nagrade Grada Metkovića

Pobjednici Turnira Eugen Erjauc
Beach Bar Mera (Bronx) i Bronx Orašina

Širokobriježanima Turnir u 'streetballu'

Histrioni odigrali 'Partiju remija'

Dvije vrhunske izvedbe

Tko će do 7,5 tisuća kuna?

Čavrku skakaonica, a Dodigu most

Fingirao oružanu pljačku u banci

Ograničenja u prometu i parkiranju

Od ponedjeljka zatvorena ulica Put Vida

Danas natjecanje u skokovima u Neretvu

Dani Neretvanske kneževine

Kuran brani naslov europskoga prvaka

Članovi OI 'Zlatar' posjetili Ornitološku zbirku

1. Lađarski kup Grada Metkovića

Konačan redoslijed na cilju u Krvavcu

'Crnome putu' Lađarski Kup Bagalovića

Fra Vjekin ispraćaj iz Metkovića

Obavijest maslinarima:
Počeo je intenzivan ulov maslinine muhe

Mladen Batinović pobjednik Cipolijade

VK 'Ošjak' pobjednik XXVI. Neretvanske regate

U AM Narona otvorena izložba 'Kaciga ilirskog ratnika'

Predstavljen projekt uzgoja kiwija u Hrvatskoj

Oglašavajte po povoljnim cijenama

Večeras Cipolijada na Trgu

Još imate vremena otići na Neretvu

Dobra vijest za protivnike TE Ploče

Songovi iz 'Velikoga odmora' na YouTubeu

Sutra ujutro regata na Neretvi

Počela gradnja dionice nasipa uz Put Narone

Zatvara se Trg do nedjelje iza ponoći

Praizveden metkovski mjuzikl 'Veliki odmor'

Dođite vidjeti kacigu ilirskoga ratnika

Sutra bez struje u Zažablju

Preminuo fra Vjeko Vrčić

Međunarodni streetball turnir METKOVIĆ 2014

Podjela lijeka za suzbijanje varoe

Preuzmite što prije posude za kućni otpad

Platite 'kaznu' unutar 24 sata s 50 % popusta

Otkazana predstava

Sutra 'Veliki odmor' na kazališnim daskama

Umjesto radionica održan kviz

Metkovsko franjevačko slavlje na Visovcu

Neovlašteno preprodavao devize

Glas Neretve 2014.

Metkovska Torcida za maloga Mateja

Metkovski gradonačelnik Božo Petrov
ponio titulu najgradonačelnika regije

Vučkoviću publika, a Vidoviću struka

Posljednje pripreme za 'Glas Neretve'

Osnovan Biciklistički klub 'Relaks'
– već sutra prva biciklijada

Počinje podjela novih posuda za otpad

U pet dana prikupljeno preko 15 tisuća kuna

Predavanje o metodama medicinske dijagnostike

Postavljen prvi videodisplej u gradu

U subotu tri radionice PMM-a

'Metković 1963' prvi, a 'Jerkovac' drugi na turniru u Makarskoj

Započeo MMNT 'Eugen Erjauc'

U 'Leutu' održana završna priredba

KUD 'Metković' u Vukovaru

Izložba slika i projekcija crtića

Traže se zakupci za usluživanje pića

Tražite u vijestima

 

Kalendar

2020

 12   11   10   09   08   07   06   05   04   03   02   01 


2019

 12   11   10   09   08   07   06   05   04   03   02   01 


2018

 12   11   10   09   08   07   06   05   04   03   02   01 


2017

 12   11   10   09   08   07   06   05   04   03   02   01 


2016

 12   11   10   09   08   07   06   05   04   03   02   01 


2015

 12   11   10   09   08   07   06   05   04   03   02   01 


2014

 12   11   10   09   08   07   06   05   04   03   02   01 


2013

 12   11   10   09   08   07   06   05   04   03   02   01 


2012

 12   11   10   09   08   07   06   05   04   03   02   01 


2011

 12   11   10   09   08   07   06   05   04   03   02   01 


2010

 12   11   10   09   08   07   06   05   04   03   02   01 


2009

 12   11   10   09   08   07   06   05   04   03   02   01 


2008

 12   11   10   09   08   07   06   05   04   03   02   01 


2007

 12   11   10   09   08   07   06   05   04   03   02   01 


2006

 12   11   10   09   08   07   06   05   04   03   02   01 


2005

 12   11   10   09   08   07   06   05   04   03   02   01 


2004

 12   11   10   09   08   07   06   05   04   03   02   01 


2003

 12   11   10   09   08   07   05   04   03   02   01