-913

Nije namijenjeno rješavanju problema kao što su:

- problematično ponašanje pojedinaca, nesporazumi sa
  susjedima i/ili bilo kojom skupinom ljudi

- bilo kakva hitna intervencija (poplava u stanu i sl.)

- psi koji ometaju lavežom ili nisu na uzici ili nemaju brnjicu

- požari, zagađenja zraka i vode

- buka

- prijedlozi za postavljanje novih posuda za otpad, novih
  rasvjetnih tijela, semafora i slično

- žalbe na rad gradskih tijela ili bilo kojih tijela javne uprave

- bespravna gradnja

- divljanje po cestama, konzumiranje droga, javna opijanja,
  nasilje nad životinjama, preprodaja i sl.

Za to postoje nadležna tijela kojima se uvijek možete obratiti.

SLUŽBENA STRANICA

POGLEDAJTE

POPIS ULICA

GRAD METKOVIĆ

TISAK

OSMRTNICE

KONTAKT

Vijesti

arhiv vijesti

 Izložba

Nova izložba slika u Vidu

Metković, 30.6.2007. - U galeriji Ave Arte Atelier u Vidu sinoć su svoja djela izložili Igor Dragičević, Antun Boris Švaljek i Branimir Bartulović.

 Požar

Vatrogasci pobijedili vatrenu stihiju

Metković, 30.6.2007. - Nadljudskim naporima tijekom prošle noći i današnjeg jutra vatrogasci su uspjeli zaustaviti veliki požar koji je dva dana bjesnio nadomak Metkovića.
Procjenjuje se da je izgorjelo oko 70 ha guste borove šume i makije. Od JVP Metković dobili smo podatak da na terenu i dalje ostaju dežurne ekipe te upozoravaju građanstvo da ne pali korov u polju jer tek nakon što su ugasili ovaj požar morali su intervenirati i na Jerkovcu.

 

 Festival

Održan Glas Neretve 2007.

Metković, 30.6.2007. - Ovogodišnje natjecanje pjevača amatera Glas Neretve nadovezalo se na uspjeh prošlogodišnjega te ga po mnogočemu i preteklo. Nastupilo je 18 izvođača, što je dvoje više nego lani, a da je domaće - domaće, pokazali su gledatelji iz cijele doline Neretve i susjedne Hercegovine, kojih se sinoć na ljetnoj pozornici Gradskoga kulturnog središta okupilo preko 1300.

 Požar

Požar prešao vrh Šibovnice

Metković, 29.6.2007. - Nakon što je tijekom jutra požar stavljen pod kontrolu u poslijepodnevnim satima ponovno je buknuo svom silinom.

 Izložba

Dolomiti Ane Marije Botteri

Metković, 29.6.2007. - Sinoć je u Galeriji GKS-a otvorena izložba mlade splitske slikarice Ane Marije Botteri na kojoj se autorica predstavila radovima u tehnici akrilika na platnu.

 Gradske vijesti

Umro dr. Branko Gopčević

Metković, 29.6.2007. - Jutros je u 87. godini života u Metkoviću umro dr. Branko Gopčević. Otkako je davne 1952. došao u Metković pa do umirovljenja 1986. dr. Gopčević stekao je kultni status malomišćanskog doktora o čijem radu i promicanju odnosa prema zdravlju i higijeni su se ispričale, sad već legendarne, anegdote.

 Požar

Požar pod kontrolom

Metković, 29.6.2007. - Nakon neprospavane noći vatrogascima je tijekom današnjeg jutra uspjelo požar staviti pod kontrolu.

 Požar

Požar i dalje izvan kontrole

Metković, 28.6.2007. - U trenutku kad ovo pišemo (oko 22,30) požar i dalje bjesni na padinama Gledavca i Šibovnice (brdo nad usponom prema Dubravici). Prema neslužbenim informacijama izgorjelo je najmanje 40 ha šume i makije.

 Gradske vijesti

Jambo: Gospoda iz HDZ-a govore laži

Metković, 28.6.2007. - Nakon što je u Slobodnoj Dalmaciji od 28. lipnja osvanuo članak sa izjavama čelnika GO HDZ-a Metković kako metkovski gradonačelnik već devet godina nenamjenski troši sredstva što ih je država dala Metkoviću za sanaciju odlagališta komunalnoga otpada na Dubravici, Stipo Gabrić Jambo promptno je sazvao konferenciju za tisak pojavivši se na njoj sa hrpom dokumenata.

 Požar

Veliki šumski požar

Metković, 28.6.2007. - Danas oko 16 sati na padinama Šibovnice, uz cestu od Siminog dola prema kapelici Sv. Ante buknuo je požar koji se ubrzo proširio na borovu šumu iznad i ispod ceste.

 Obljetnice

30 godina zgrade kazališta

Metković, 28.6.2007. - Ove godine navršilo se trideset godina od otvaranja zgrade Gradskog kulturnog središta. Zgradu je 25. svibnja 1977. otvorio tadašnji republički sekretar za prosvjetu i kulturu (ministar obrazovanja i kulture) Stipe Šuvar. Metković je tako, upornim radom nekolicine kulturnih zanesenjaka, dobrovoljnim akcijama i odricanjem svojih građana kroz samodoprinose, nakon više od trideset godina dobio dom kulture s dvjema kazališnim pozornicama i galerijskim prostorom.

 Izdavaštvo

„Novi“ broj Iskre

Metković, 27.6.2007. - Na našem Internet kiosku pojavio se najnoviji broj Iskre, lista župe Sv. Ilije što je počeo izlaziti prije malo manje od četrdeset godina. Uključno sa ovm brojem, do sada ja na našim stranicama objavljeno trinaest brojeva koji, prema statistikama koje dobivamo, imaju odličnu posjećenost.

 In memoriam

Sjećanje na poginule u Domovinskom ratu

Metković, 25.6.2007. - Povodom Dana državnosti pred središnjim križem na Groblju Sv. Ivana predstavnici Gradskog Vijeća i Gradskog poglavarstva jutros su položili vijence u znak sjećanja na poginule u Domovinskom ratu.

 Narona

Ministar Biškupić o Oxford-Opuzen Liviji

Metković, 24.6.2007. - Jedna od kapitalnih investicija (Ministarstva kulture op. ur.) jest izgradnja Muzeja Narona u Vidu kraj Metkovića. Međutim, zašto u njegovu impozantnom postavu nema statue slavne Livije i koja je njezina sudbina? Može li jedan Opuzen, time što odbija dati naronitanskomu muzeju tu glasovitu skulpturu, diktirati postav jednog od najznačajnijih muzeja toga tipa u ovom dijelu Europe? Ovo pitanje postavila je novinarka Branka Džebić ministru Boži Biškupiću u intervjuu objavljenome na dvjema stranicama u Vjesniku od 23. lipnja 2007. Pogledajte odgovor.

 Šport

Trupice dobivaju nasljednike

Metković, 24.6.2007. - U subotu navečer, u dvorani Alojzija Stepinca u župnom stanu u Rogotinu, održana je Osnivačka skupština Kajak-kanu kluba Rogotin, prvoga takvog kluba u dolini Neretve.

 Izložba

Ivica Ivaniš Kulija u Blacama

Metković, 24.6.2007. - U Osnovnoj školi u Blacama sinoć je otvorena izložba „Akrilici 2005. - 2006.“ metkovskog slikara-amatera Ivice Ivaniša Kulije koji se slikarstvom bavi više od trideset godina.

 Akcija

Volim Hrvatsku

Metković, 24.6.2007. - U Gradskom kulturnom središtu Metković jučer je održana svečana dodjela priznanja i nagrada djeci iz vrtića i učenicima koji su sudjelovali u sklopu ekološko-edukativne akcije „Volim Hrvatsku“.

 Tradicija

Vatre Ivanjske

Metković, 24.6.2007. -

Kad mi svega bude dosta
evo oči, da ću poći
k onome, što dolje osta.

Ne ću činit više, bome
ono, što do sada morah,
sjesti ću pod stari orah
(sličan onom pokojnome!),

stol će prostrt bit bjelinom,
za nj ću sjesti, pa ću jesti
kruh sa sirom, ribu s vinom.

  

 Gradske vijesti

Dan antifašističke borbe

Metković, 22.6.2007. - Predstavnici Gradskog vijeća i Gradskog poglavarstva grada Metkovića danas su, na Dan antifašističke borbe, u Gradskom parku položili vijenac pred spomenik žrtvama fašizma.

 

 Gradske vijesti

Skokovi u Neretvu za kraj škole

Metković, 22.6.2007. - Kakva smisla je imao zadnji nastavni tjedan to, vjerojatno, samo u Ministarstvu znaju. Nastava za većinu jučer je napokon završila, čemu se uvijek najviše vesele završni razredi. Slavili su osmaši B smjene OŠ Stjepana Radića gradskim ulicama, da bi na kraju završili na Lučkom mostu na Neretvi.

 Park prirode

Komunikacija u zaštiti prirode

Metković, 21.6.2007. - Početkom ovog tjedna u Restoranu „Villa Neretva“ održana je dvodnevna radionica na temu „Komunikacija u zaštiti prirode“ kojoj je svrha bila potpomoći suradnju ključnih dionika u postizanju i uspostavi suradnje u tekućem procesu upravljanja područjem Delte Neretve, uključujući i proglašenje područja parkom prirode.

 Iz Poglavarstva

Sigurnija ulica Kralja Zvonimira

Metković, 21.6.2007. - Na današnjoj Sjednici Gradskog poglavarstva Metković uvažena je zamolba triju škola u ulici Kralja Zvonimira za postavljanjem ležećih policajaca. Oni bi se, zajedno s oznakama upozorenja, mogli postaviti već sljedeći tjedan.

 Obrazovanje

Naša županija u vrhu

Metković, 21.6.2007. - Ove školske godine prvi put su nacionalne ispite polagali učenici osnovnih škola. Jučer su objavljeni prvi rezultati, a prema svemu naša se županija našla u vrhu. Prenosimo iz Vjesnika

 

 Koncert

Završni koncert Glazbene škole

Metković, 20.6.2007. - Učenici Osnovne glazbene škole iz Metkovića, što djeluje pri OŠ Stjepana Radića, nastupili su na tradicionalnom koncertu kojim se obilježava kraj školske godine.

 Promet

Semafor „prosviro“

Metković, 20.6.2007. - Na najfrekventnijem pješačkom prijelazu u gradu, što vodi do Gradske tržnice, semafor se već nekoliko dana čudno ponaša. Nakon što zaustavi promet kolnikom i dalje ostane zabrana prijelaza pješacima. No, bolje i dva crvena signala istovremeno, nego dva zelena.

 

 Folklor

Predstavili se folkloraši Škole folklora

Metković, 19.6.2007. - U nedjelju je u Gradskom kulturnom središtu Završnim koncertom polaznika Škole folklora obilježena 13. godina djelovanja te škole pri KUD-u Metković.

 Fotovijest

Lađe u Metkoviću

Metković, 17.6.2007. - Jučer su gradskim ulicama prolazile lađe. Nakon što je bivše skladište Kerametala kod željezničkog kolodvora preuređeno, lađe su iz Opuzena prebačene u Metković, gdje su dobile novi dom.

 

 Predstavljanje knjige

Zgode s kamena i vode

Metković, 17.6.2007. - Izgradnjom Muzeja Narona dobili smo i prostor na kojem se za lijepa vremena mogu organizirati različita okupljanja. Jučer je na krovu (taraci) Muzeja predstavljena druga knjiga Srećka Ilića, Vidonjca s dugogodišnjim zagrebačkim odvjetničkim stažem.

 Rukomet

Bolji dani metkovskom muškom rukometu

Metković, 17.6.2007. - Jučer su u klupskim prostorijama RK Metković javnosti predstavljena pojačanja za novu rukometnu sezonu. Radi se o dva mlada perspektivna igrača, a u srijedu se očekuje i treći.

 Rad udruga

Četiri godine UTIM-a

Metković, 17.6.2007. - Izbornom skupštinom u Gradskom kulturnom središtu jučer je Udruga tjelesnih invalida Metković zaokružila svoj četverogodišnji rad. Prema riječima dosadašnjeg predsjednika Bernarda Čupića, UTIM je u tom razdoblju ostvario zapažene rezultate, a od početnih devet članova Udruga je narasla na 143 člana te 83 volontera.

 Gradske vijesti

Lijepo naše - smeće

Metković, 15.6.2007. - U Metkoviću je jučer održan sastanak na kojem su bili dožupan Ivo Karamatić, metkovski gradonačelnik Stipo Gabrić Jambo, gradonačelnik Opuzena Ivo Mihaljević, načelnik općine Kula Norinska Nikola Krstičević i načelnik općina Zažablje Milenko Glavinić. Tema je bila raskid Ugovora o deponiranju otpada na Dubravici što je odlukom Poglavarstva upućen susjednim lokalnim samoupravama. Detaljnije>>

 

 Obrazovanje

Upis u srednje škole u Metkoviću

Metković, 15.6.2007. - Uskoro će osmaši iz Metkovića i okolice morati izabrati program po kojem će nastaviti srednjoškolsko obrazovanje. U dvije metkovske srednje škole ima mjesta za 390 učenika prvih razreda.

 Vjerski život

Blagoslovljeni i automobili

Metković, 14.6.2007. - Slaveći blagdan Sv. Ante mnoštvo vjernika pohodilo je njemu posvećenu kapelicu na Dubravici iza koje se, tradicionalno, nakon zavjetne procesije, što kreće od župne crkve Sv. Ilije u Metkoviću, služi Sveta misa.

 Plesna večer

Moj prvi ples

Metković, 13.6.2007. - Plesno-glazbeno-svjetlosni spektakl "Moj prvi ples" priredila je Plesna škola „Calypso“ pred oko tisuću i pol posjetitelja u nedjelju u metkovskoj Gradskoj dvorani.

 Rukomet

2. turnir Županijske rukometne lige

Metković, 11.6.2007. - U organizaciji Rukometnog saveza Dubrovačko-neretvanske županije prije tjedan dana započela je Županijsku rukometnu ligu za dječake i djevojčice rođene '94. i mlađe te '96. i mlađe.

 Politika

Tribina HSS-a u Metkoviću

Metković, 11.6.2007. - U potpuno ispunjenoj dvorani metkovskog kazališta u nedjelju je Hrvatska seljačka stranka održala tribinu na kojoj je, ujedno, predstavljena knjiga dr. Ivana Jurića „Osnivanje i djelovanje HSS-a u donjem Poneretavlju“.

 Šport

Karate turnir „Metković Open 2007“

Metković, 11.6.2007. - U subotu se u metkovskoj Gradskoj dvorani zabijelilo gotovo 300 kimona na Međunarodnom karate turniru „Metković Open 2007“. Natjecanje, što ga je Hrvatski karate savez ga je stavio u svoj kalendar, organizirao je Karate klub Metković.

 Tribina

Zajedno za žrtve azbesta

Metković, 8.6.2007. - Pločanske udruge „Žrtve azbesta“ i „Lijepa Naša“ zajedničkim snagama jučer u dvorani Pučkog učilišta u Pločama organizirale javnu tribinu „Zajedno za žrtve azbesta“ na kojoj se okupio velik broj bivših radnika azbestne industrije iz cijele doline Neretve.

 Vjerski život

Tjelovo

Metković, 7.6.2007. - Večeras je nakon Mise u crkvi Sv. Ilije starim dijelom Metkovića krenula procesija u kojoj je bilo mnoštvo vjernika. Ovdje Vam donosimo nekoliko fotografija koje smo snimili tijekom procesije.

 Reagiranje

Što piše u Stručnoj podlozi

Metković, 6.6.2007. - Kako se u Neretvi lome koplja oko proglašenja parka Prirode „Delta Neretve“, u što su uključeni razni lobiji koji trenutno imaju toliku (predizbornu) snagu da stopiraju projekt, odlučili smo načiniti izbor materijala iz Stručne podloge o kojoj neki dan Neretvani nisu mogli raspravljati. Možda se iz tih materijala može vidjeti zašto su protivnici Parka silom onemogućili javnu raspravu. Tamo nema ničega što bi im dalo za pravo. Pročitajte!

 

 Akcija

Peticija za izravan prijenos FDK

Metković, 5.6.2007. - Na Internetu je pokrenuto potpisivanje peticije za izravan prijenos završne večeri Festivala dalmatinskih klapa u Omišu. Peticija je upućena HRT-u, a možete je potpisati ovdje.

 

 Tribina

Zajedno za žrtve azbesta

Metković, 5.6.2007. - Društvo „Žrtve azbesta“ i Udruga „Lijepa naša“ iz Ploča organiziraju Javnu tribinu pod nazivom „Zajedno za žrtve azbesta“.

 Promet

Sanacija kolnika u Splitskoj

Metković, 4.6.2007. - U Splitskoj ulici, na izlazu iz Metkovića u smjeru Opuzena, u tijeku su radovi na sanaciji ceste. Radovi se odvijaju u dužini od 300 metara, a izvode ih djelatnici Dubrovnik cesta. Zbog radova promet se odvija otežano jednim kolničkim trakom uz regulaciju semaforima zbog čega se vozači pozivaju na povećan oprez.

 

 Graditeljstvo

Muzej Narona nominiran za „arhitektonskog Oscara“

Metković, 4.6.2007. - Uz zgradu Brodarica u Splitu i most na Cetini, za međunarodnu nagradu CEMEX iz područja arhitekture i graditeljstva nominiran je u kategoriji Javnih i poslovnih građevina projekt Arheološkog muzeja Narona čiji autor je arhitekt Goran Rako, a izvođač radova tvrtka MGA iz Metkovića.

 Turizam

Ekipa mađarskog RTL-a u Metkoviću

Metković, 3.6.2007. - Na području Metkovića nedavno je boravila četveročlana ekipa mađarskog RTL-a snimajući prilog za seriju emisija „Jadran kakvog smo oduvijek voljeli“.

 In memoriam

Umro Hrvoje Šakota

Metković, 2.6.2007. - Jutros rano zatekla nas je tužna vijest o iznenadnoj smrti Hrvoja Šakote. U borbi za još jedan otkucaj, njegovo se srce predalo. Umro je u šezdeset petoj godini života.

 Priroda

Misteriozno otkazano javno izlaganje

Metković, 1.6.2007. - Javno izlaganje Prijedloga za proglašenje Delte Neretve parkom prirode, što se 30. svibnja trebalo održati u Metkoviću, a dan, tj. dva kasnije u Opuzenu i Pločama iznenada je otkazano pod, ne baš, jasnim okolnostima.

 Gradske vijesti

Manje smeća na Dubravici

Metković, 1.6.2007. - Kako bi se građane Metkovića i prigradskih naselja zaštitilo od veće ekološke katastrofe, Poglavarstvo grada Metkovića na današnjoj Sjednici donijelo je odluku o raskidu Ugovora o deponiranju komunalnog otpada na odlagalištu na Dubravici sa korisnicima iz drugih jedinica lokalne samouprave.

 Obrazovanje

Završna priredba vrtićana

Metković, 1.6.2007. - Jednosatnim programom u prepunoj samostanskoj kapelici Sv. Obitelji u Metkoviću dvadesetak mališana iz dječjeg vrtića „Mali Isus“ izvelo je priredbu „Dobri pastir“ pokazavši recitacijom, pjesmom i plesom što su tijekom godine naučili. Priredba, koju su osmislile časne sestre Magdalis i Marina, je tradicionalna manifestacija kojom se i budući prvašići opraštaju od vrtićkih dana, pa je njih jedanaest tom prigodom dobilo diplome.

 

 Folklor

Njemački folkloraši gosti Metkovića

Metković, 1.6.2007. - Tijekom desetodnevnog boravka u Hrvatskoj Metković je posjetila skupina njemačkih folkloraša sastavljena od voditelja, plesača i svirača zainteresiranih za običaje, kulturnu baštinu i rad folklornih skupina u Hrvatskoj.

 Maraton lađa

Lađe sele u Metković

Metković, 1.6.2007. - Udruga lađara Neretve nedavno je od Hrvatskih željeznica dobila na korištenje bivše skladište Kerametala koje se nalazi stotinjak metara od željezničkog kolodvora.

 

Vijesti iz 6. 2007.
ukupno 51

Tražite u vijestima

 

Kalendar

2020

 12   11   10   09   08   07   06   05   04   03   02   01 


2019

 12   11   10   09   08   07   06   05   04   03   02   01 


2018

 12   11   10   09   08   07   06   05   04   03   02   01 


2017

 12   11   10   09   08   07   06   05   04   03   02   01 


2016

 12   11   10   09   08   07   06   05   04   03   02   01 


2015

 12   11   10   09   08   07   06   05   04   03   02   01 


2014

 12   11   10   09   08   07   06   05   04   03   02   01 


2013

 12   11   10   09   08   07   06   05   04   03   02   01 


2012

 12   11   10   09   08   07   06   05   04   03   02   01 


2011

 12   11   10   09   08   07   06   05   04   03   02   01 


2010

 12   11   10   09   08   07   06   05   04   03   02   01 


2009

 12   11   10   09   08   07   06   05   04   03   02   01 


2008

 12   11   10   09   08   07   06   05   04   03   02   01 


2007

 12   11   10   09   08   07   06   05   04   03   02   01 


2006

 12   11   10   09   08   07   06   05   04   03   02   01 


2005

 12   11   10   09   08   07   06   05   04   03   02   01 


2004

 12   11   10   09   08   07   06   05   04   03   02   01 


2003

 12   11   10   09   08   07   05   04   03   02   01