-913

Nije namijenjeno rješavanju problema kao što su:

- problematično ponašanje pojedinaca, nesporazumi sa
  susjedima i/ili bilo kojom skupinom ljudi

- bilo kakva hitna intervencija (poplava u stanu i sl.)

- psi koji ometaju lavežom ili nisu na uzici ili nemaju brnjicu

- požari, zagađenja zraka i vode

- buka

- prijedlozi za postavljanje novih posuda za otpad, novih
  rasvjetnih tijela, semafora i slično

- žalbe na rad gradskih tijela ili bilo kojih tijela javne uprave

- bespravna gradnja

- divljanje po cestama, konzumiranje droga, javna opijanja,
  nasilje nad životinjama, preprodaja i sl.

Za to postoje nadležna tijela kojima se uvijek možete obratiti.

SLUŽBENA STRANICA

POGLEDAJTE

POPIS ULICA

GRAD METKOVIĆ

TISAK

OSMRTNICE

KONTAKT

Vijesti

arhiv vijesti

 Gradske vijesti

Radovi prema planu

Metković, 30.9.2011. - Radovi na kanalizacijskom kolektoru u Hercegovačkoj ulici odvijaju se prema planu. Do sad je od Ulice Vile Velebita prema GP Gabela Polje položeno oko 260 metara cijevi s pripadajućom infrastrukturom. Sutra bi trebalo biti završeno i preostalih tridesetak metara trase.

 Policija

Filipu Dragoviću 'Red kneza Branimira'

Metković, 30.9.2011. - Povodom Dana policije i blagdana sv. Mihovila, predsjednik RH Ivo Josipović primio je visoke dužnosnike MUP-a i Ravnateljstva policije predvođene ministrom unutarnjih poslova Tomislavom Karamarkom i glavnim ravnateljem policije Oliverom Grbićem. Tom prigodom predsjednik je šesnaestorici policijskih službenika i službenica uručio visoka državna odličja. Među njima našao se i ravnatelj Uprave za europske integracije i međunarodne odnose Filip Dragović koji je odlikovan Redom kneza Branimira s ogrlicom za osobite zasluge stečene promicanjem međunarodnog položaja i ugleda Republike Hrvatske.

 

 Šport

Neretvancu bodovi Iza Vage

Metković, 29.9.2011. - Niti u 7. kolu III. HNL – jug igrači Neretve nisu na svome terenu uspjeli zabilježiti pobjedu. Ovaj put bolji je bio vječiti im rival opuzenski Neretvanac.

 Kultura

Predavanja o fra Stanku Petrovu

Metković, 28.9.2011. - Neretvanska riznica umjetnina i inih vrijednosti, Hrvatska kulturna zaklada i tjednik za kulturu Hrvatsko slovo pozivaju vas na Sedmi neretvanski književni, znanstveni i kulturni susret Fra Stanko Petrov, hrvatski franjevac, jezikoslovac, književnik.

 Šport

KK Metković uspješan u Splitu

Metković, 27.9.2011. - S Međunarodnog karate natjecanje Kup Jadrana, što je prošle nedjelje održano u Splitu, Karate klub Metković vratio se s pet medalja.

 Obavijest

Pretresite džepove

Metković, 27.9.2011. - Hrvatska lutrija je objavila poziv zaboravljivom igraču koji je ljetos u Metkoviću igrao listić igre TV Bingo i dobio automobil VW Polo i preko 25 tisuća kuna. Dobitnik se još nije javio, a rok za podizanje nagrade istječe 1 listopada. Više o tome pročitajte na internetskoj stranici HL-a.

 

 Gradske vijesti

Započelo saniranje oštećenja

Metković, 27.9.2011. - Djelatnici tvrtke Dubrovnik ceste danas su iskoristili lijepo vrijeme kako bi započeli saniranje oštećenja na gradskim prometnicama. Prva na redu bila je Sportska ulica u kojoj je na više mjesta nanesen novi sloj asfalta. Radovi će se nastaviti i idućih dana, a uz saniranje oštećenja planira se i asfaltiranje Ulice Andrije Hebranga od podvožnjaka do Željezničkog kolodvora.

 

 Javni poziv

Izmjene i dopune prostornog plana

Metković, 27.9.2011. - Grad Metković objavljuje javni poziv za prikupljanje prijedloga za izradu Izmjena i dopuna prostornog plana uređenja grada Metkovića. Pozivaju se svi zainteresirani da u roku od 28. rujna 2011. do 17. listopada 2011. svoje prijedloge u pisanom obliku podnesu na adresu: Grad Metković, Upravni odjel za gospodarstvo, Stjepana Radića 1, 20350 Metković.

 Šport

Sutra 'Iza Vage' neretvanski derbi

Metković, 26.9.2011. - Na dvjema tablicama, utakmica odigranih na domaćem terenu i u gostima, Neretva se našla na potpuno suprotnim pozicijama. Na prvoj je posljednja, a na drugoj prva. Hoće li sutrašnji susret protiv vječnog rivala Neretvanca to promijeniti?

 Gradske vijesti

Obilježen Međunarodni dan kulturne baštine

Metković, 26.9.2011. - Povodom Međunarodnog dana kulturne baštine u Doma za starije i nemoćne osobe i tjelesno ili mentalno oštećene osobe Metković upriličeno je prigodno druženje korisnika i djelatnika Doma te Udruge Otac Ante Gabrić u okviru koje se provodi Programa međugeneracijske solidarnosti Dnevni boravak i pomoć u kući starijim osobama odobren od Ministarstva obitelji, branitelja i međugeneracijske solidarnosti.

 Zanimljivosti

3D modeli lađe i trupe

Metković, 26.9.2011. - Stipan Ujdur načinio je i 3D modele dvaju tradicionalnih neretvanskih plovila. Kako neće biti javno dostupni na Google Earthu možete ih pogledati preko njegove 3D galerije.

 

 Poljoprivreda

Proglašena suša - prijavite štetu

Metković, 26.9.2011. - Župan dubrovačko-neretvanski Nikola Dobroslavić u petak je proglasio elementarnu nepogodu – sušu na dugogodišnjim nasadima i poljoprivrednim kulturama za područje cijele županije. Oštećeni poljoprivrednici ovdje mogu skinuti (i spremiti na računalo) obrazac za prijavu štete koji ispunjen mogu do 30. rujna predati u Uredu Grada Metkovića, Stjepana Radića 1.

 

 Akcija

Poštujte naše znakove

Metković, 23.9.2011. - I ove godine PP Metković je u metkovskim osnovnom školama provela akciju Poštujte naše znakove. U sklopu akcije koja je usmjerena prema školskoj djeci, i to ponajprije prvašićima, djelatnici PP Metković održali su edukativna predavanja o njihovoj zaštiti i sigurnosti u prometu, a djeci su tom prigodom podijelili i promotivne materijale. Akcija se provodi u sklopu Nacionalnog programa sigurnosti cestovnog prometa.

 

 Gradske vijesti

Stigli do Platana

Metković, 22.9.2011. - Pri kraju je polaganje nove vodovodne cijevi u sklopu rekonstrukcije vodovodne mreže u Ulici Petra Krešimira IV. Radovi se trenutno obavljaju na Platanu, a izvode ih djelatnici tvrtke MGA. Promet spomenutom ulicom i dalje se odvija uz signalizaciju semaforima.

 

 Gradske vijesti

Održan tečaj iz poduzetništva

Metković, 22.9.2011. - U organizaciji Dubrovačkog centra za poduzetništvo održan je još jedan seminar u sklopu projekta Od ideje do realizacije. Riječ je o seminaru pod nazivom Osnove poduzetništva koji je održala direktorica DCP-a Marija Previšić.

 Akcija

Hrvatska volontira

Metković, 20.9.2011. - Vijeće Europske Unije proglasilo je 2011. godinu Europskom godinom volontiranja pod sloganom: Volontiraj! Učini razliku!. Obilježavanje će se kroz različita događanja pod nazivom Hrvatska volontira provesti 21. rujna (srijeda).

 Akcija

Poštujte naše znakove

Metković, 19.9.2011. - I ove godine PP Metković tijekom rujna provodi preventivno-represivnu akciju pod nazivom Poštujte naše znakove koja je usmjerena na zaštitu djece i sprječavanje ugrožavanja njihovih života, osobito u prvim danima samostalnog sudjelovanja u prometu. Akcija se u suradnji s osnovnim školama i tijelima lokalne i područne samouprave provodi u sklopu Nacionalnog programa sigurnosti cestovnog prometa.

 Gradske vijesti

Hodočašće u Mariju Bistricu

Metković, 19.9.2011. - Jučer je Hrvatska seljačka stranka održala tradicionalno hodočašće u hrvatsko nacionalno marijansko svetište Majke Božje Bistričke u Mariji Bistrici. Hodočašću se priključilo i više od 200 hodočasnika iz doline Neretve koji su u subotu ujutro iz Metkovića krenuli u četiri autobusa.

 Zanimljivosti

Ashley Colburn snimala u Metkoviću i Vidu

Metković, 18.9.2011. - Američka novinarka Ashley Colburn u pratnji kamermana Theodora Krstulovića iz Splita boravila je u Metkoviću gdje je po vlastitom izboru snimala zanimljivosti našega kraja za potrebe nove turističke emisije koju upravo snima po cijeloj Hrvatskoj. Domaćin joj je bila Turistička zajednica grada Metkovića, a u sklopu posjeta obišla je Ornitološku zbirku u Metkoviću te Arheološki muzej Narona u Vidu.

 Gradske vijesti

Otvoren sajam knjiga

Metković, 18.9.2011. - Ispred zgrade Hrvatske pošte po drugi put u zadnjih pola godine postavljen je šator nakladničke kuće Knjigotisak u kojem je otvoren sajam knjiga.

 Kultura

Ivi Nadilu pohvalnica HSK-a

Metković, 16.9.2011. - Ivan Nadilo iz Metkovića na ovogodišnjem je Natječaju Hrvatskoga sabora kulture dobio Pohvalnicu za svoje pjesme Listopadski fragment i Ne pali svjetiljku.

 Obljetnice

Veterani obilježili 20. obljetnicu akcije

Metković, 15.9.2011. - Veterani 4. gardijske brigade - podružnica za Dubrovačko-neretvansku županiju jučer su u Pločama obilježili dvadesetu obljetnicu akcije Zelena tabla - Mala bara.

 Gradske vijesti

Radovi u Hercegovačkoj ulici

Metković, 15.9.2011. - Početkom tjedna započela je druga faza radova na kanalizacijskom kolektoru u Hercegovačkoj ulici. Radovi se obavljaju od Ulice Vile Velebita prema GP Gabela Polje u dužini od 290 metara.

 Zanimljivosti

Hama ponovno u Neretvanskom kanalu

Metković, 15.9.2011. - Josip Deak iz Komarne poslao nam je fotografiju rijetke ribe koju je nedavno ulovio njegov otac. Radi se o hami (poznata i pod nazivom krb) koje je nekada u Neretvanskom kanalu bilo u izobilju.

 Folklor

KUD Metković nastavlja s radom

Metković, 15.9.2011. - Nakon ljetne stanke s radom i upisom novih članova započele su folklorne sekcije Škole folklora KUD-a Metković.

 Šport

Veslačima srebro iz Splita

Metković, 14.9.2011. - Prošle je subote u Splitu održano Otvoreno prvenstvo Dalmacije u veslanju na kojem je nastupila posada VK Neretvanski gusar i osvojila srebrnu medalju.

 Domovinski rat

20 godina od akcije u Maloj bari

Metković, 14.9.2011. - Danas se navršava dvadeset godina od akcije Zelena tabla – Mala bara u kojoj su združene postrojbe Zbora narodne garde i Policije iz doline Neretve osvojile vojno skladište pokraj Ploča.

 Fotografija

Metković prije 12-13 desetljeća

Metković, 13.9.2011. - Pronašli smo već poznatu koloriranu fotografiju Metkovića s kraja 19. st. Novost je da je objavljena u relativno visokoj razlučljivosti pa se bolje vide neki detalji, primjerice groblje s kapelom sv. Roka i sv. Ivana Nepomuka kojoj još nedostaje preslica. U prvome planu su visoki jablanovi na predjelu Podotok, danas prostor oko TC Mercator.

 

 Glazba

Zlatna plaketa našim glazbarima

Metković, 13.9.2011. - U organizaciji Slovačke udruge puhačkih orkestara i grada domaćina Považska Bystrica održan je Festival velikih puhačkih orkestara na kojem je nastupila Gradska glazba Metković i osvojila Zlatnu plaketu.

 Obljetnice

40. obljetnica mature

Metković, 12.9.2011. - Prošle subote okupili su se bivši učenici 14. naraštaja Gimnazije Metković kako bi proslavili četrdesetu obljetnicu maturiranja.

 Gradske vijesti

Žuti kontejneri redovno puni

Metković, 12.9.2011. - Prije nešto više od pola godine tvrtka Iwona d.o.o. iz Podstrane kod Splita postavila je na području grada četiri kontejnera za reciklažu tekstila. Kontejneri se prazne svakih desetak dana, a danas smo i mi imali prigodu zaviriti u jedan od njih.

 Rad udruga

Spomen kamenje za Zid sjećanja

Metković, 10.9.2011. - Jučer je put Udbine krenulo sedam članova Moto kluba Veterani Metković kako bi se priključili današnjoj proslavi Dana hrvatskih mučenika koja se održava u tom ličkom mjestu. Sa sobom su ponijeli i tri spomen kamena za Zid sjećanja koji se gradi u Parku sjećanja Crkve hrvatskih mučenika na Udbini.

 Akcija

Darivanje krvi

Metković, 9.9.2011. - Jučer je Gradsko društvo Crvenog križa Metković organiziralo sedmu po redu ovogodišnju akciju dobrovoljnog darivanja krvi. Akciji se odazvalo 85 dobrovoljnih darivatelja, a prikupljene su 72 doze krvi za OB Dubrovnik. Organizatori akcije iznimno su zadovoljni odazivom, a posebno činjenicom što su 22 osobe po prvi put sudjelovale u akciji darivanja te dragocjene tekućine.

 

 Izložba

'Sveti Ante neretvanski' u Zagrebu

Metković, 8.9.2011. - Evo prigode za zagrebačke Neretvane koji do sada nisu vidjeli izložbu fotografija Sveti Ante neretvanski autora Zvonimira Atletića. Dođite danas u Gajevu 25 u prostorije CroArtPhoto Cluba. Više klikom na gornju pozivnicu.

 

 Gradske vijesti

Padaju posljednji brijestovi

Metković, 7.9.2011. - Bolest brijestova, koja je početkom 20. st. identificirana u Nizozemskoj pa je po njoj i dobila ime, odnosi i posljednje stogodišnje brijestove u našem parku pa su ih djelatnici JVP Metković morali ispiliti kako suhe grane ne bi ugrozile prolaznike. Mada smo o tome već jednom pisali ponovimo ukratko.

 Gradske vijesti

Stop kapilarnoj vlazi

Metković, 7.9.2011. - Temeljita rekonstrukcija zgrade stare Vage uključuje i temeljitu hidroizolaciju, koja je već napravljena u unutrašnjem dijelu podruma. Jučer smo fotografirali djelatnika tvrtke MGA kako izvodi poseban postupak kojim se neposredno ispod zemljane razine ubrizgavanjem posebnoga sredstva prekida širenje tzv. kapilarne vlage.

 

 Akcija

Mladi o noćnom životu u gradu

Metković, 7.9.2011. - Tako je uvijek bilo i bit će. Mladi ne razumiju starije kojima treba mira, a stariji zaboravljaju da su i oni nekada bili mladi. Na Facebooku je pokrenuta akcija Podržimo i vratimo noćni život u grad Metković na kojoj mladi raspravljaju o problematici noćnoga života u gradu.

 

 Gradske vijesti

Veliko pranje kontejnera

Metković, 6.9.2011. - Proteklih dana Komunalno poduzeće Metković provelo je akciju strojnog pranja kontejnera za sakupljanje komunalnog otpada. Posao su obavili djelatnici tvrtke Instalater iz Rogotina pomoću specijaliziranog vozila za pranje spremnika koju je za taj posao unajmilo Komunalno.

 Gradske vijesti

Potpisana dva ugovora

Metković, 4.9.2011. - Danas su u Metkoviću potpisana još dva vrijedna ugovora s Ministarstvom regionalnog razvoja, šumarstva i vodnog gospodarstva RH. Prvim ugovorom spomenuto Ministarstvo pomoći će obnovu samostana sestara Služavki Maloga Isusa u Metkoviću, a drugim se Braniteljskoj zadruzi Modro-zelena iz Metkovića odobrava korištenje zemljišta u državnom vlasništvu.

 Šport

Neretva nemoćna protiv Stobrečana

Metković, 3.9.2011. - Taman smo se poveselili kada se prije sedam dana Neretva iz Grude vratila sa tri važna boda, da bi je danas popodne na igralištu Iza Vage Stobrečki Primorac 1929 isprašio s 0:4. Možda razlog leži u tome što je Neretva (osnovana 1919.) igrala protiv suparnika koji je deset godina mlađi. Slika na terenu otprilike je tako izgledala.

 

 Internet

3D model crkve sv. Franje

Metković, 3.9.2011. - Metković je na Google Earthu dobio i treći 3D model građevine. Radi se o crkvi sv. Franje Asiškoga na Kladi, a autor je ponovno Stipan Ujdur.

 Tisak

Stigao Metkovski vjesnik br. 48

Metković, 2.9.2011. - Jutros je u grad stigao 48. broj Metkovskoga vjesnika u kojem smo malo šire donijeli opis gradnje sustava obrane od poplava desne strane grada. Kao i obično list je već dobio i svoje elektronsko izdanje u PDF formatu, a uskoro bi trebao biti i u Flashu.

 

 Šport

Novi majstori karatea iz Metkovića

Metković, 2.9.2011. - Tijekom lipnja Dino Žderić i Ante Bebić su pred licenciranom komisijom Hrvatskog karate saveza položili majstorsko zvanje 1 dan crni pojas, te postali majstori karatea, čime su upisani u knjigu majstora karate znanja.

 Računala

Makro Mikro umjesto HGspota

Metković, 2.9.2011. - Od jučer je u bivšem prostoru HGspota u Ulici Ivana Gundulića 19 počela raditi trgovina u kojoj se može kupiti računalna oprema i potrošni materijal. Trgovinu je preuzela zagrebačka firma Makro Mikro.

 

 Šport

Još jedna Mišićeva pobjeda

Metković, 1.9.2011. - Član KBK Sv. Nikola Boško Mišić je prije nekoliko dana nastupio nakickboxing turniru u Imotskom i glavnoj borbi večeri, prema K1 pravilima, prekidom u 1. rundi pobijedio Damira Bagavca iz Knina. Mišića su suci i organizatori proglasili najboljim borcem na turniru.

 

 

Vijesti iz 9. 2011.
ukupno 45

Tražite u vijestima

 

Kalendar

2020

 12   11   10   09   08   07   06   05   04   03   02   01 


2019

 12   11   10   09   08   07   06   05   04   03   02   01 


2018

 12   11   10   09   08   07   06   05   04   03   02   01 


2017

 12   11   10   09   08   07   06   05   04   03   02   01 


2016

 12   11   10   09   08   07   06   05   04   03   02   01 


2015

 12   11   10   09   08   07   06   05   04   03   02   01 


2014

 12   11   10   09   08   07   06   05   04   03   02   01 


2013

 12   11   10   09   08   07   06   05   04   03   02   01 


2012

 12   11   10   09   08   07   06   05   04   03   02   01 


2011

 12   11   10   09   08   07   06   05   04   03   02   01 


2010

 12   11   10   09   08   07   06   05   04   03   02   01 


2009

 12   11   10   09   08   07   06   05   04   03   02   01 


2008

 12   11   10   09   08   07   06   05   04   03   02   01 


2007

 12   11   10   09   08   07   06   05   04   03   02   01 


2006

 12   11   10   09   08   07   06   05   04   03   02   01 


2005

 12   11   10   09   08   07   06   05   04   03   02   01 


2004

 12   11   10   09   08   07   06   05   04   03   02   01 


2003

 12   11   10   09   08   07   05   04   03   02   01