-913

Nije namijenjeno rješavanju problema kao što su:

- problematično ponašanje pojedinaca, nesporazumi sa
  susjedima i/ili bilo kojom skupinom ljudi

- bilo kakva hitna intervencija (poplava u stanu i sl.)

- psi koji ometaju lavežom ili nisu na uzici ili nemaju brnjicu

- požari, zagađenja zraka i vode

- buka

- prijedlozi za postavljanje novih posuda za otpad, novih
  rasvjetnih tijela, semafora i slično

- žalbe na rad gradskih tijela ili bilo kojih tijela javne uprave

- bespravna gradnja

- divljanje po cestama, konzumiranje droga, javna opijanja,
  nasilje nad životinjama, preprodaja i sl.

Za to postoje nadležna tijela kojima se uvijek možete obratiti.

SLUŽBENA STRANICA

POGLEDAJTE

POPIS ULICA

GRAD METKOVIĆ

TISAK

OSMRTNICE

KONTAKT

Vijesti

arhiv vijesti

 Kultura

Koje priče pričaju grobovi antičkoga Jadra?

Metković, 30.6.2018. - Zanimljiva gostujuća izložba Arheološkoga muzeja u Zadru sinoć je otvorena u Arheološkome muzeju Narona u Vidu. Riječ je o nalazima iz nekoliko grobova otkopanih na području antičkoga Jadra, iz kojih nađeni skeleti i predmeti pričaju priču, tj. priče o tome čime se bavila pokopana osoba, kakav je status imala u društvu, od čega je bolovala i sl.

 Obavijest

Od ponedjeljka do četvrtka dezinsekcija komaraca

Metković, 29.6.2018. - Pomorski servis – Luka Ploče d. o. o. obavještava građane da će se od ponedjeljka, 2. srpnja do četvrtka, 5. srpnja na području Metkovića u ranim jutarnjim satima provoditi dezinsekcija komaraca zamagljivanjem.

 Obavijest

Zatvaraju se parkirališta na Velikoj rivi i pokraj GKS-a

Metković, 28.6.2018. - Iz komunalnoga redarstva obavještavaju vlasnike vozila, koji ih parkiraju na Trgu kralja Tomislava i na parkiralištu pokraj GKS-a, da od 1. srpnja (nedjelja) do 9. srpnja (ponedjeljak) neće moći parkirati na gore navedenim površinama jer će one biti zatvorene za promet zbog održavanja Europskog prvenstva u kajak-kanu maratonu.

 Gradska uprava

Gradonačelnik primio sudionike državnih natjecanja

Metković, 28.6.2018. - U galeriji GKS-a danas je gradonačelnik Dalibor Milan primio učenike i mentore iz metkovskih osnovnih škola Stjepana Radića i don Mihovila Pavlinovića te im uručio priznanja za njihovo sudjelovanje i uspjehe na državnim natjecanjima u znanju i sportu te na smotrama.

 Kazalište

Završena sanacija Ljetne scene GKS-a

Metković, 28.6.2018. - Dvomjesečni radovi na sanaciji Ljetne scene GKS-a (II. faza) završeni su prije nekoliko dana pa je to omiljeno okupljalište Metkovaca na kazališnim predstavama, koncertima i kinoprojekcijama spremno za komediju Očeš nečeš, doktor, koja se daje u subotu, 30. lipnja s početkom u 21 sat.

 Metković 600

Katafalk u crkvi sv. Ilije 1928. godine

Metković, 28.6.2018. - Pronašli smo jednu zanimljivu fotografiju snimljenu u ovo vrijeme prije 90 godina u crkvi sv. Ilije u Metkoviću. Na njoj je katafalk u počast Pavlu Radiću i Đuri Basaričku, koje je Puniša Račić 20. lipnja 1928. ubio u Narodnoj skupštini u Beogradu.

 Glazba

Izašao CD Branka Medaka

Metković, 27.6.2018. - Izišao je CD metkovskoga slavuja Branka Medaka, koji nosi naziv Dalmacija uvik fali. Na njemu je 12 pjesama i možete ga kupiti putem ove poveznice.

 

 Obljetnice

20 obljetnica mature 4. a iz 1998.

Metković, 27.6.2018. - U subotu je 23. lipnja 2018. dvadesetak učenika negdašnjega 4. a razreda jezičnoga smjera metkovske gimnazije obilježilo 20. obljetnicu mature. Njihovi su razrednici bili nažalost prerano preminuli Mato Mustapić (prve tri godine) i Vanja Gabrić (četvrti razred).

 Obavijest

Vlasnicima zapuštenih i neurednih poljoprivrednih, građevinskih i drugih zemljišta

Metković, 27.6.2018. - Ponukani svakodnevnim upitima o radu komunalnih redara u svezi održavanja zapuštenih poljoprivrednih, građevinskih i drugih površina u gradu Metkoviću odlučili smo ovim putem obavijestiti građane, vlasnike i korisnike istih o njihovim obavezama kojih su dužni pridržavati se sukladno Odluci o komunalnom redu Grada Metkovića („Neretvanski glasnik“ br. 1/08).

 Film

Crtić prebačen za ponedjeljak

Metković, 26.6.2018. - Zbog velike mogućnosti kiše projekcija cjelovečernjega crtanog filma Nevjerojatna priča o divovskoj kruški, što je trebala biti sutra u 21 sat na platou crkve sv. Nikole, prebačena je za ponedjeljak, 2. srpnja u isto vrijeme.

 

 Elektroopskrba

Dobranje bez struje od srijede do petka

Metković, 26.6.2018. - Zbog neodgodivoga remonta DV 10 (20) kV Dobranje bit će 27., 28. i 29. lipnja (srijeda, četvrtak i petak) od 8 do 15 sati obustava električne energije u naselju Dobranje. U slučaju prijevremenoga završetka radova, napon će biti pušten ranije.

 

 Obavijest

Jutros bez vode u Zvonimirovoj ulici

Metković, 26.6.2018. - Zbog iznenadnoga puknuća cijevi u Ulici kralja Zvonimira danas će se od 8:30 do 10 sati raditi na sanaciji kvara pa će građani u toj ulici biti bez vode.

 

 Koncert

Domoljubni koncert Gradske glazbe Metković

Metković, 26.6.2018. - Povodom Dana državnosti sinoć je Gradska glazba Metković pod ravnanjem Mihaele Pavlović održala koncert na Trgu kralja Tomislava.

 Poljoprivreda

Obavijest maslinarima

Metković, 26.6.2018. - Na području cijele Dubrovačko-neretvanske županije protekli tjedan je zabilježen let odraslih jedinki maslinine muhe (Bactrocera oleae) od srednjeg do jakog intenziteta.

 Fotografija

Kad' bi svi…

Metković, 25.6.2018. - Još sedam dana do Europskoga prvenstva u kajak-kanu maratonu 'Metković 2018.' Ugledajmo se na stanare ove zgrade.

 

 In memoriam

Vijenci i svijeće u spomen na poginule hrvatske branitelje

Metković, 25.6.2018. - Pred Središnjim križem na Gradskome groblju sv. Ivana Nepomuka i pred Spomenikom poginulim metkovskim braniteljima na Velikoj rivi jutros su povodom Dana državnosti položeni vijenci i zapaljene svijeće.

 Koncert

Koncertom Đanija Stipaničeva otvoreno Metkovsko ljeto 2018.

Metković, 25.6.2018. - Povodom Dana državnosti sinoć je u organizaciji Ustanove za kulturu i sport u Gradskome parku nastupio ponajbolji hrvatski pjevač Đani Stipaničev. Koncert je pratila brojna publika, među kojom je bio gradonačelnik Dalibor Milan, zamjenica župana Žaklina Marević i predsjednik GV-a Grada Metkovića Hrvoje Bebić.

 Čestitka

Metković na Svetoga Ivana 2018.

Metković, 24.6.2018. - Čestitamo vam Dan državnosti dvjema jutrošnjim panoramama grada!

 Kazalište

Djeca izvrsno prihvatila trio pantomimičara

Metković, 24.6.2018. - Veselim cirkuskim kabaretom na sklapanje i rasklapanje sinoć je pantomimičarsko-žonglerska družina Triola četrdesetak minuta u Gradskome parku zabavljala metkovske mališane, no i njihove roditelje.

 Šport

Počelo odbrojavanje u „koloni po jedan“

Metković, 23.6.2018. - Još malo do početka Europskoga prvenstva u kajak-kanu maratonu. Natjecanja počinju već u ponedjeljak, 2. srpnja utrkama veterana.

 

 Kazalište

Metkovsko ljeto počinje predstavom za mališane

Metković, 23.6.2018. - Pozivamo naše mališane s mamama, tatama, bakama i djedovima u Gradski park, u kojemu danas u 20 sati počinje program ovogodišnjega Metkovskog ljeta. Otvara ga „nepravilna cirkuska grupa“ Triola koja će na kolo u parku dovesti veseli putujući cirkuski cabaret na sklapanje i rasklapanje, za djecu i odrasle. Naravno, ulaz je slobodan!

 Šport

Uspješne pionirke ŽNK Neretva

Metković, 23.6.2018. - Pionirke ŽNK Neretva domjenkom su u klupskim prostorijama završile odličnu sezonu. Cure koje rade pod stručnim vodstvom trenera Josipa Radića i njegove pomoćnice Matee Suton osvojile su drugo mjesto u I. HLŽ pionirske mladeži južne skupine, u kojoj im je prvak Donat iz Zadra za bod pobjegao u uzbudljivoj utrci za naslov prvaka.

 Vandalizam

'Tornado' poharao Gradski park

Metković, 22.6.2018. - Noćas je gradskim parkom protutnjao 'tornado'. Čudno je kako ga nitko nije ni čuo ni vidio, ali posljedice su jutros bile itekako vidljive. Nije prvi put.

 Koncert

Koncert povodom Dana državnosti

Metković, 22.6.2018. - Gradska glazba Metković poziva građane na Domoljubni koncert, koji će se povodom Dana državnosti održati 25. lipnja s početkom u 20 sati na Trgu kralja Tomislava. Gosti solisti bit će Zoran Bebić Beba i Pavo Sušac.

 

 Obavijest

Zatvaraju se Velika i Mala riva

Metković, 22.6.2018. - Iz Grada obavještavaju građane da će zbog održavanja Europskog prvenstva u kajak-kanu maratonu, radi pripreme staze i održavanja natjecanja, od utorka, 26. lipnja u 6 sati pa sve do 10. srpnja 2018. za promet i parkiranje biti zatvoren dio ulice Hrvatskih iseljenika (Velika i Mala riva).

 

 Gradske vijesti

Spomen na žrtve fašizma u II. svj. ratu

Metković, 22.6.2018. - Povodom obilježavanja Dana antifašističke borbe jutros su pred spomenikom u Gradskom parku položeni vijenci i zapaljene svijeće u spomen na civilne i vojne žrtve u Drugom svjetskom ratu. Vijence i svijeće položili su gradonačelnik Dalibor Milan i predsjednik Gradskoga vijeća Hrvoje Bebić sa suradnicima te predstavnici političkih stranaka HDZ, Most NL, SDP i HSU.

 Obavijest

Mole se ribari da s Neretve uklone plutače i druge alate

Metković, 21.6.2018. - Organizacijski odbor za održavanje Europskog prvenstva u kajak-kanu maratonu obavještava lokalne ribare da će se uz suglasnost Središnjega državnog ureda za šport i Hrvatskog olimpijskog odbora, a u suorganizaciji Hrvatskog kajakaškog saveza i Grada Metkovića, u našem gradu će od 1. do 8. srpnja 2018. godine održati Europsko prvenstvo u kajak kanu maratonu za sve uzrasne kategorije.

 Izgubljneno - nađeno

Nađena registracijska pločica

Metković, 21.6.2018. - Možda će nekome ovo koristiti. Registracijska pločica je snimljena na Trgu kralja Tomislava uz rasvjetni stup ispred Lučke kapetanije.

 

 Obrazovanje

Veselo na 'Leutovoj' priredbi

Metković, 21.6.2018. - Prije nekoliko dana metkovski je Dječji vrtić Leut u svom vrtu održao je tradicionalnu javnu priredbu, koja je ove godine nosila naziv Volimo se!

 Turizam

Restoran 'Lopoč' među dobitnicima 'Zlatne naranče'

Metković, 21.6.2018. - Župan Nikola Dobroslavić jučer je u sklopu natječaja ”Zlatna naranča” dodijelio nagrade najboljima u ruralnom turizmu u Dubrovačko-neretvanskoj županiji. Među nagrađenima neretvanski je Restoran Lopoč. Čestitamo!

 

 Folklor

KUD 'Metković na Smotri izvornoga folklora 'Igra kolo'

Metković, 21.6.2018. - Članovi KUD-a Metković boravili su 16. i 17. lipnja 2018. u Ogulinu, gdje su kao predstavnici Smotre folklora Na Neretvu misečina pala sudjelovali na 22. Smotri izvornoga folklora Karlovačke županije Igra kolo.

 Poduzetništvo

Info-platforma za poduzetnike

Metković, 21.6.2018. - Centar za poduzetništvo Dubrovačko-neretvanske županije poziva sve zainteresirane poduzetnike na događaj Info-platforma koji će se održati 29. lipnja 2018. g. s početkom u 9 sati u Učilištu Mijoč na adresi Kralja Zvonimira 5 u Metkoviću.

 Obrazovanje

Župan Dobroslavić dodijelio nagrade najboljim učenicima i ŠSD-ovima

Metković, 21.6.2018. - Župan Nikola Dobroslavić jučer je u Velikoj vijećnici dodijelio nagrade učenicima osnovnih i srednjih škola koji su osvojili jedno od tri prva mjesta na državnim natjecanjima iz znanja te najboljim školskim sportskim društvima iz županije.

 Šport

Za dva tjedna počinje najveći sportski događaj u povijesti grada

Metković, 20.6.2018. - Članovi Organizacijskoga odbora Europskoga prvenstva u kajak-kanu maratonu i predstavnici Hrvatskoga kajakaškog saveza održali su u ponedjeljak u Hotelu Narona konferenciju za medije, na kojoj su iznijeli neke detalje vezene uz organizaciju i provedbu toga najvećeg sportskog događaja u Metkoviću.

 Folklor

Završni koncert dječjih skupina KUD-a Metković

Metković, 19.6.2018. - Polaznici Škole folklora KUD-a Metković večeras će u GKS-u održati svoj Završni koncert, koji počinje u 19:30.

 

 Obavijest

Sutra bez vode dio središta grada

Metković, 19.6.2018. - Metković d.o.o. obavještava korisnike vodnih usluga u Ulici Ante Starčevića do zgrade staroga kina i ulice Stjepana Radića od br. 18 do Trga kralja Tomislava, uključujući i sam Trg, da će sutra, 20. lipnja (srijeda ) zbog rekonstrukcije vodovodnog okna i priključka ulice Vladimira Nazora na nj doći će do obustave u vodoopskrbi od 8 do 17 sati.

 Promet

Sutra i u srijedu zatvorena Velika riva i dio Trga

Metković, 18.6.2018. - Obavještavaju se građani da će u utorak , 19. i srijedu, 20. lipnja 2018. godine od 7 sati za promet i parkiranje biti zatvoren dio ulice Hrvatskih iseljenika (Velika riva) i dio Trga kralja Tomislava. Razlog je sanacija kolnika uoči Europskoga prvenstva u kajak-kanu maratonu. Po okončanju svih radova spomenuti dijelovi prometnica bit će ponovno otvoreni za prometovanje.

 

 Šport

Metkovski rukomet ujedinjen pod imenom RK Metković Mehanika

Metković, 16.6.2018. - Nakon niza pokušaja da se metkovske rukometne udruge stave pod zajednički krov, to je napokon uspjelo sinoć na Izvanrednoj skupštini RK Metković 1963, koja je odlučila da se tome klubu pripoji RK Metković Škola rukometa.

 Komentar

Adio, školo!

Metković, 15.6.2018. - Kraj nastave danas su metkovski četvrtaši i osmaši dočekali s posebnim uzbuđenjem. Jedni su se oprostili od učiteljica, svojih drugih mama, a drugi kroče u četverogodišnje razdoblje iz kojega će izaći kao odrasli.

 Oglas

Produžena 'Late Night Shopping' ponuda u prodajnom centru Kerametal Ljubuški!

Metković, 15.6.2018. - Noćni šošing jučer se odvijao do dugo u noć, a zbog velikog interesa i upita te zbog svih onih koji nas nisu uspjeli posjetiti jučer između 16 i 23 sata, odlučili smo produžiti LNS ponudu – javljaju iz ljubuškoga Kerametala. Super ljetni popusti vrijede i danas, 15. lipnja do 20 sati u Prodajnom centru Ljubuški!

 Obrazovanje

Učenici SŠ Metković posjetili tvrtke SPARK i NSoft u Mostaru

Metković, 15.6.2018. - U srijedu, 13. lipnja učenici Srednje škole Metković, 2. d razreda Računalni tehničar u strojarstvu, u sklopu nastave Informatike tj. programiranja, posjetili su IT središte tvrtke NSoft u Mostaru, kao i SPARK startup inkubator i edukacijsko središte za mlade i perspektivne buduće IT-ovce.

 Promet

Otežano prometovanje Gundulićevom

Metković, 15.6.2018. - Jutros se promet otežano odvija Ulicom Ivana Gundulića u kojoj djelatnici Čistoće uz asistenciju vatrogasaca sa stabala uklanjaju grane koje smetaju prometu.

 

 Javni uvid

Izmjene i dopune PP Dubrovačko-neretvanske županije

Metković, 14.6.2018. - Danas u 17 sati u Galeriji GKS-a Metković bit će Javno izlaganje Prijedloga za Ponovnu javnu raspravu o Izmjenama i dopunama Prostornoga plana Dubrovačko-neretvanske županije te Strateške studije utjecaja na okoliš Prijedloga Izmjena i dopuna Prostornoga plana Dubrovačko-neretvanske županije.

 

 Policija

Krivotvorenim ispravama do radnih dozvola

Metković, 14.6.2018. - Suradnjom policijskih službenika Policijske postaje Metković i Policijske uprave zagrebačke dovršeno je kriminalističko istraživanje nad 60-godišnjim državljaninom Bosne i Hercegovine osumnjičenim za kazneno djelo krivotvorenje isprava.

 Poziv

Prijavite svoje programe za Metkovsko ljeto

Metković, 14.6.2018. - Ustanova za kulturu i sport (UKS) Metković, kao koordinator programa Metkovskoga ljeta 2018., još jednom poziva sve koji u razdoblju 23. lipnja – 15. kolovoza 2018. namjeravaju organizirati svoja događanja da se jave putem e-maila gks@metkovic.hr radi usklađivanja s drugim događajima te izbjegavanja preklapanja.

 Obavijest

Sutra rano ujutro otežan promet Ul. Ivana Gundulića

Metković, 14.6.2018. - Iz gradskoga redarstva obavještavaju građane da će 15. lipnja (petak) od 5 sati do završetka radova tvrtka Čistoća uz asistenciju JVP-a Metković rezati grane stabala u Ulici Ivana Gundulića (od Trga do Robne kuće). Za to će vrijeme jedan prometni trak na prometnici DC 9, koja prolazi tom ulicom, biti zatvoren pa će se uspostaviti privremena regulacija prometa.

 

 Oglas

Noćni šoping u prodajnom centru AT Kerametal!

Metković, 13.6.2018. - Tvrtka AT Kerametal iz Ljubuškoga poziva vas sutra, 14. lipnja u noćni šoping, koji će trajati od 16 sati do 23 sata.

 Šport

Veslači ponovno uspješni na Minikupu Dalmacije

Metković, 13.6.2018. - Prošle je nedjelje u Vrlici održana 2. regata Minikupa Dalmacije. Na Peručkom jezeru veslalo je 11 posada VK Neretvanski gusar i osvojilo tri zlatne, dvije srebrne i dvije brončane medalje.

 

 Poljoprivreda

Obavijest voćarima

Metković, 13.6.2018. - Obzirom na to da je počela berba ranih sorata marelica i bresaka podsjećamo proizvođače na obvezu zbrinjavanja plodova sukladno Naredbi o poduzimanju mjera za sprječavanje širenja i suzbijanje sredozemne voćne muhe - Ceratitis capitata NN 34/2015.

 Gradska uprava

Preko 600 učenika osnovnih škola na području Grada dobit će besplatne udžbenike

Metković, 12.6.2018. - Gradonačelnik Dalibor Milan danas je u svome uredu primio ravnateljice osnovnih škola Stjepana Radića i don Mihovila Pavlinovića Boženu Nikoletić i Žanu Dodig, kako bi ih izvijestio da će Grad Metković u sljedećoj školskoj godini financirati obvezne udžbenike učenicima od drugoga do četvrtoga razreda.

 Obrazovanje

Svečano i veselo na Danu škole OŠ Stjepana Radića

Metković, 12.6.2018. - Svoj Dan škole Osnovna škola Stjepana Radića tradicionalno obilježava 11. lipnja, na nadnevak kada se 1871. rodio jedan od najvećih hrvatskih političara Stjepana Radić. Jučer su to učinili na svečanosti u Gradskom kulturnom središtu Metković.

 Obrazovanje

U Rumunjskoj završio trogodišnji Erasmus projekt Gimnazije Metković

Metković, 12.6.2018. - Protekli tjedan profesorice Branka Vladimir i Jagoda Krešić iz Gimnazije Metković provele su u Rumunjskoj, u gostima kod partnerske škole Ion Luca Caragiale u mjestu Tulcea. Bio je to posljednji susret partnera u trogodišnjem Erasmus plus projektu Tragovima rimskih careva / Following the Footprints of Emperors, u kojem smo proučavali zajedničku rimsku baštinu u osam partnerskih zemalja.

 Posao

Poziv na intervju

Metković, 12.6.2018. - Komisija za provedbu oglasa za prijem polaznika/ce za osposobljavanje za stjecanje odgovarajućeg radnog iskustva u Ustanovi za kulturu i sport Metković, objavljen dana 29. svibnja 2018. na Hrvatskom zavodu za zapošljavanje i na web stranici metkovic.hr, objavljuje Poziv na razgovor (intervju).

 

 stanovanje

Konačna Listu prvenstva za kupnju stana

Metković, 12.6.2018. - Grad Metković objavio je Konačnu Listu prvenstva za kupnju stana prema Programu društveno poticane stanogradnje na području grada Metkovića.

 

 Socijalna skrb

Predstavljen projekt 'Ruka solidarnosti za djecu' u Metkoviću

Metković, 11.6.2018. - U organizaciji Dubrovačko-neretvanske županije u metkovskome Hotelu Narona održano je predstavljanje projekta ”Ruka solidarnosti za djecu” u Metkoviću. Više na edubrovnik.org .

 

 Javni poziv

Nabava osobnih i higijenskih potrepština

Metković, 11.6.2018. - Udruga DOBRA iz Metkovića objavljuje Javnu nabavu (ovdje preuzmite dokumentaciju) u kojoj su predmet nabave osobne i higijenske potrepštine za krajnje korisnike u okviru Programa Zaželi – Program zapošljavanja žena, Projekta Ja iz ove zemlje ne idem!.

 Akcija

Prva od 12 akcija Programa 'Volonteri u parku'

Metković, 11.6.2018. - U sklopu Nacionalnoga programa Živjeti zdravo u subotu je u dječjem parku pokraj Doma zdravlja Metković održana prva akcija Volonteri u parku – piše metkovic-news.

 

 Šport

Tri tjedna do najvećega sportskog natjecanja u Metkoviću

Metković, 11.6.2018. - U godini obilježavanja pola stoljeća organiziranoga veslanja u Metkoviću naš je grad dobio najveće sportsko natjecanje koje je ikada održano u njegovoj povijesti. Ne samo da je najveće nego je i najznačajnije i organizacijski najzahtjevnije.

 Zanimljivosti

Metković pod padobranima

Metković, 9.6.2018. - Padobranci Aerokluba Sinj načinili su atraktivan video sa svojih skokova na Igralište Iza Vage povodom obilježavanja 27. obljetnice ustroja A satnije ZNG-a i 10. obljetnice rada Udruge veterana IV. gardijske brigade – podružnice za DNŽ.

 Gradska uprava

Grad će u ovoj godini s 360.000 kn poticati poduzetništvo

Metković, 8.6.2018. - Na jučerašnjoj X. sjednici Gradskoga vijeća Grada Metkovića, što se pod predavanjem Hrvoja Bebića održala u Zgradi političkih stranaka, našlo se 15 točaka s izvješćima i prijedlozima, koje su vijećnici većinom jednoglasno usvojili.

 Koncert

Raspjevani školski zborovi doline Neretve

Metković, 7.6.2018. - Tradicionalni koncert dječjih zborova osnovnih škola doline Neretve sinoć je u Galeriji GKS-u održan u organizaciji OŠ don Mihovila Pavlinovića.

 Obrazovanje

Metkovski četvrtaši obnovili prisegu staru gotovo sto godina

Metković, 7.6.2018. - U nazočnosti metkovskoga gradonačelnika Dalibora Milana, ravnateljice OŠ Don Mihovila Pavlinovića Žane Dodig, zamjenice ravnateljice OŠ Stjepana Radića Nikoline Vugdelije i metkovskoga povjesničara dr. sc. Ivana Jurića, jučer je dvjestotinjak učenika četvrtih razreda obiju osnovnih škola svečano prisegnulo da će čuvati prirodu i to tako kako su davne 1925. godine prisezali učenici pučkih škola Kotara Metković.

 Obavijest

Sutra bez vode dio Ul. Ante Starčevića

Metković, 6.6.2018. - Iz metkovskoga Vodovoda obavještavaju građane iz Ulice Ante Starčeviće (do raskrižja sa Sportskom ulicom) da će sutra, 7. lipnja od 8 do 12 sati doći do obustave u opskrbi vodom radi sanacije puknuća vodovodne cijevi.

 

 Obavijest

Sutra bez vode S. Radića i Trg

Metković, 5.6.2018. - Iz metkovskoga Vodovoda obavještavaju građane iz Ulice Stjepana Radića od kućnog broja 2 do 18 te s Trga kralja Tomislava da će sutra, 6. lipnja od 8 do 11 sati doći do obustave u opskrbi vodom radi sanacije puknuća vodovodne cijevi.

 

 stanovanje

Društveno poticana stanogradnja na području grada Metkovića

Metković, 5.6.2018. - Uvidom u pristigle Zahtjeve za kupnju stana prema Programu društveno poticane stanogradnje na području grada Metkovića Povjerenstvo za utvrđivanje Liste prvenstva objavljuje prijedlog Liste prvenstva.

 Folklor

Mandolinski orkestar KUD-a 'Metković' pozvan na 'Marko Polo Fest'

Metković, 5.6.2018. - Metković će i ove godine imati svoga predstavnika na Međunarodnom Marko Polo Festu. Prošle je godine to bio Branko Medak s pjesmom Feral , a ove će na tom festivalu nastupiti Mandolinski orkestar KUD-a Metković.

 Domovinski rat

27. godina od ustroja A satnije ZNG-a u Metkoviću i 10 godina rada Udruge veterana Četvrte

Metković, 4.6.2018. - Svečano obilježavanje 27. obljetnice ustroja A satnije ZNG-a u Metkoviću i 10. obljetnice rada Udruge veterana IV. gardijske brigade – podružnice za Dubrovačko-neretvansku županiju započelo je jučer na Trgu kralja Tomislava kratkim programom i polaganjem cvijeća pred Spomenikom metkovskim braniteljima poginulima u Domovinskome ratu, nakon čega se u mimohodu krenulo put Igrališta Iza Vage na kojemu su upriličeni atraktivni padobranski skokovi.

 Obavijest

Odložimo uredno svoj otpad

Metković, 4.6.2018. - Iz Čistoće obavještavaju građane da se sve češće primjećuje nepridržavanje uputa o odvajanju otpada u domaćinstvima pa su stoga na svome mrežnome mjestu postavili Upute o odvajanju otpada.

 

 Javni uvid

Izmjene i dopune PP Dubrovačko-neretvanske županije

Metković, 4.6.2018. - Danas je započeo Javni uvid u Prijedlog za Ponovnu javnu raspravu o Izmjenama i dopunama Prostornoga plana Dubrovačko-neretvanske županije te Strateške studije utjecaja na okoliš Prijedloga Izmjena i dopuna Prostornoga plana Dubrovačko-neretvanske županije. Javni uvid trajat će do 4. srpnja u prostorijama Grada Metkovića, dok će Javno izlaganje biti 14. lipnja u 17 sati u Gradskom kulturnom središtu Metković.

 

 Domovinski rat

Priključite se mimohodu gradskim ulicama i pogledajte spektakularne padobranske skokove

Metković, 3.6.2018. - Iz Udruge veterana IV. gardijske brigade stiže nam obavijest kako pripreme za sutrašnje obilježavanje obljetnice teku po planu. Glavni događaj su svakako atraktivni padobranski skokovi u 11 sati koje će izvesti čak deset padobranaca.

 In memoriam

Metković se sutra oprašta od Nikole Anđelopolja

Metković, 1.6.2018. - Prošloga je utorka u OB Dubrovnik umro Nikola Anđelopolj, najstariji metkovski kolekcionar, numizmatičar i filatelist.

 Vjerski život

Vjernici misama i procesijama proslavili Tijelovo

Metković, 1.6.2018. - Vjernici su jučer na svečanim misama te sudjelovanjem u procesijama gradskim ulicama proslavili Tijelovo – Svetkovinu Presvetoga Tijela i Krvi Kristove. Mi smo popratili proslavu u Župi sv. Ilije Proroka, u kojoj se procesija zbog radova u Ulici V. Nazora kretala skraćenim putem.

 Obavijest

Ne parkirajte u nedjelju na Trgu

Metković, 1.6.2018. - Zbog obilježavanja 27. obljetnice A satnije ZNG-a, mole se vlasnici vozila da ne ostavljaju i parkiraju svoja vozila na Trgu kralja Tomislava ispred Hotela Narona u nedjelju, 3. lipnja 2018. i to u vremenu od 6 do 11 sati.

 

 

Vijesti iz 6. 2018.
ukupno 73

Koje priče pričaju grobovi antičkoga Jadra?

Od ponedjeljka do četvrtka dezinsekcija komaraca

Zatvaraju se parkirališta na Velikoj rivi i pokraj GKS-a

Gradonačelnik primio sudionike državnih natjecanja

Završena sanacija Ljetne scene GKS-a

Katafalk u crkvi sv. Ilije 1928. godine

Izašao CD Branka Medaka

20 obljetnica mature 4. a iz 1998.

Vlasnicima zapuštenih i neurednih poljoprivrednih, građevinskih i drugih zemljišta

Crtić prebačen za ponedjeljak

Dobranje bez struje od srijede do petka

Jutros bez vode u Zvonimirovoj ulici

Domoljubni koncert Gradske glazbe Metković

Obavijest maslinarima

Kad' bi svi…

Vijenci i svijeće u spomen na poginule hrvatske branitelje

Koncertom Đanija Stipaničeva otvoreno Metkovsko ljeto 2018.

Metković na Svetoga Ivana 2018.

Djeca izvrsno prihvatila trio pantomimičara

Počelo odbrojavanje u „koloni po jedan“

Metkovsko ljeto počinje predstavom za mališane

Uspješne pionirke ŽNK Neretva

'Tornado' poharao Gradski park

Koncert povodom Dana državnosti

Zatvaraju se Velika i Mala riva

Spomen na žrtve fašizma u II. svj. ratu

Mole se ribari da s Neretve uklone plutače i druge alate

Nađena registracijska pločica

Veselo na 'Leutovoj' priredbi

Restoran 'Lopoč' među dobitnicima 'Zlatne naranče'

KUD 'Metković na Smotri izvornoga folklora 'Igra kolo'

Info-platforma za poduzetnike

Župan Dobroslavić dodijelio nagrade najboljim učenicima i ŠSD-ovima

Za dva tjedna počinje najveći sportski događaj u povijesti grada

Završni koncert dječjih skupina KUD-a Metković

Sutra bez vode dio središta grada

Sutra i u srijedu zatvorena Velika riva i dio Trga

Metkovski rukomet ujedinjen pod imenom RK Metković Mehanika

Adio, školo!

Produžena 'Late Night Shopping' ponuda u prodajnom centru Kerametal Ljubuški!

Učenici SŠ Metković posjetili tvrtke SPARK i NSoft u Mostaru

Otežano prometovanje Gundulićevom

Izmjene i dopune PP Dubrovačko-neretvanske županije

Krivotvorenim ispravama do radnih dozvola

Prijavite svoje programe za Metkovsko ljeto

Sutra rano ujutro otežan promet Ul. Ivana Gundulića

Noćni šoping u prodajnom centru AT Kerametal!

Veslači ponovno uspješni na Minikupu Dalmacije

Obavijest voćarima

Preko 600 učenika osnovnih škola na području Grada dobit će besplatne udžbenike

Svečano i veselo na Danu škole OŠ Stjepana Radića

U Rumunjskoj završio trogodišnji Erasmus projekt Gimnazije Metković

Poziv na intervju

Konačna Listu prvenstva za kupnju stana

Predstavljen projekt 'Ruka solidarnosti za djecu' u Metkoviću

Nabava osobnih i higijenskih potrepština

Prva od 12 akcija Programa 'Volonteri u parku'

Tri tjedna do najvećega sportskog natjecanja u Metkoviću

Metković pod padobranima

Grad će u ovoj godini s 360.000 kn poticati poduzetništvo

Raspjevani školski zborovi doline Neretve

Metkovski četvrtaši obnovili prisegu staru gotovo sto godina

Sutra bez vode dio Ul. Ante Starčevića

Sutra bez vode S. Radića i Trg

Društveno poticana stanogradnja na području grada Metkovića

Mandolinski orkestar KUD-a 'Metković' pozvan na 'Marko Polo Fest'

27. godina od ustroja A satnije ZNG-a u Metkoviću i 10 godina rada Udruge veterana Četvrte

Odložimo uredno svoj otpad

Izmjene i dopune PP Dubrovačko-neretvanske županije

Priključite se mimohodu gradskim ulicama i pogledajte spektakularne padobranske skokove

Metković se sutra oprašta od Nikole Anđelopolja

Vjernici misama i procesijama proslavili Tijelovo

Ne parkirajte u nedjelju na Trgu

Tražite u vijestima

 

Kalendar

2020

 12   11   10   09   08   07   06   05   04   03   02   01 


2019

 12   11   10   09   08   07   06   05   04   03   02   01 


2018

 12   11   10   09   08   07   06   05   04   03   02   01 


2017

 12   11   10   09   08   07   06   05   04   03   02   01 


2016

 12   11   10   09   08   07   06   05   04   03   02   01 


2015

 12   11   10   09   08   07   06   05   04   03   02   01 


2014

 12   11   10   09   08   07   06   05   04   03   02   01 


2013

 12   11   10   09   08   07   06   05   04   03   02   01 


2012

 12   11   10   09   08   07   06   05   04   03   02   01 


2011

 12   11   10   09   08   07   06   05   04   03   02   01 


2010

 12   11   10   09   08   07   06   05   04   03   02   01 


2009

 12   11   10   09   08   07   06   05   04   03   02   01 


2008

 12   11   10   09   08   07   06   05   04   03   02   01 


2007

 12   11   10   09   08   07   06   05   04   03   02   01 


2006

 12   11   10   09   08   07   06   05   04   03   02   01 


2005

 12   11   10   09   08   07   06   05   04   03   02   01 


2004

 12   11   10   09   08   07   06   05   04   03   02   01 


2003

 12   11   10   09   08   07   05   04   03   02   01