-913

Nije namijenjeno rješavanju problema kao što su:

- problematično ponašanje pojedinaca, nesporazumi sa
  susjedima i/ili bilo kojom skupinom ljudi

- bilo kakva hitna intervencija (poplava u stanu i sl.)

- psi koji ometaju lavežom ili nisu na uzici ili nemaju brnjicu

- požari, zagađenja zraka i vode

- buka

- prijedlozi za postavljanje novih posuda za otpad, novih
  rasvjetnih tijela, semafora i slično

- žalbe na rad gradskih tijela ili bilo kojih tijela javne uprave

- bespravna gradnja

- divljanje po cestama, konzumiranje droga, javna opijanja,
  nasilje nad životinjama, preprodaja i sl.

Za to postoje nadležna tijela kojima se uvijek možete obratiti.

SLUŽBENA STRANICA

POGLEDAJTE

POPIS ULICA

GRAD METKOVIĆ

TISAK

OSMRTNICE

KONTAKT

Vijesti

arhiv vijesti

 Šport

Bravo, Neretvo!

Metković, 30.5.2018. - Od srca čestitamo nogometašima i Upravi NK Neretva na povratku u III. HNL jug!

 

 Posao

UKS traži djelatnika za stručno osposobljavanje

Metković, 30.5.2018. - Ustanova za kulturu i sport Metković danas je objavila Natječaj za radno mjesto komunikologa / osobe za marketing – stručno osposobljavanje za rad bez zasnivanja radnog odnosa.

 

 Obavijest

Ne parkirajte u ulicama kojima prolaze tijelovske procesije

Metković, 30.5.2018. - Iz komunalnoga redarstva mole vlasnike vozila koji ih parkiraju u ulicama Vladimira Nazora, Paške Baburice, Oca Ante Gabrića i Petra Svačića da to ne čine sutra, 31. svibnja od 17 do 22 sata radi nesmetanoga i dostojanstvenoga prolaska procesije iz crkve svetog Ilije. Također se mole građani da svoja vozila ne parkiraju u ulicama Zagrebačkoj, Putu Narone, Zrinskih i Frankopana te Alojzija Stepinca, kako bi nesmetano prolazila procesija iz crkve sv. Nikole. Tijekom tijelovskih procesija u svim navedenim ulicama uspostavit će se privremena regulacija prometa.

 

 stanovanje

Ministar Štromar i zamjenik gradonačelnika Raić svečano uručili ključeve stanova

Metković, 30.5.2018. - Nova POS-ova zgrada na kraju Ulice Ante Starčevića jučer je dobila prve stanare. Ključeve stanova na prigodnoj ceremoniji uručili su im ministar graditeljstva i prostornog uređenja Predrag Štromar i zamjenik gradonačelnika Damir Raić.

 Domovinski rat

Atraktivni padobranski skokovi prvi put u Metkoviću

Metković, 29.5.2018. - Povodom obilježavanja 27.obljetnice ustroja A satnije ZNG-a Metković, prve postrojbe HV-a u Dubrovačko-neretvanskoj županiji, i 10 godina rada Udruge veterana IV. gardijske brigade DNŽ, u nedjelju, 3. lipnja Udruga organizira prigodnu proslavu prema sljedećem programu:

 Obavijest

Danas bez vode u Ul. oca Ante Gabrića

Metković, 29.5.2018. - Metković d.o.o. obavještava korisnike vodnih usluga u Ulici oca Ante Gabrića da će danas (29. svibnja) od 11 – 13 sati doći do obustave u opskrbi vodom radi sanacije puknuća vodovodne cijevi.

 

 Šport

Šest golova - dobar zalog za Vodice

Metković, 28.5.2018. - Nakon jučerašnje utakmice na igralištu Iza Vage, gotovo je sigurno da se NK Neretva vraća tamo gdje joj je mjesto – u III. HNL jug. Naime, teško je vjerovati da ista momčad nakon superiornoga nastupa u prvoj utakmici kvalifikacija za samo tri dana igra toliko loše i u srijedu prokocka velikih 6:0.

 Predstavljanje knjige

U Gradskoj knjižnici predstavljene zbirke pjesama Ivana Nadila

Metković, 28.5.2018. - Ogranak Matice hrvatske u Metkoviću prošloga je petka u Gradskoj knjižnici Metković upriličio predstavljanje zbiraka poezije Ivana Ive Nadila, koje su tiskane u Matičinoj nakladi.

 Posao

Osposobljeno 15 novih dadilja

Metković, 28.5.2018. - Udruga Dobra je u suradnji s dječjim vrtićima iz Metkovića i Ploča te Udrugom Prijatelj provela program kojim je 15 žena osposobljeno za radno mjesto dadilje pa su im u Gradskom kulturnom središtu Metković svečano uručene diplome.

 Predstavljanje knjige

Nadilov 'Otpočin' i druge zbirke danas u Gradskoj knjižnici

Metković, 25.5.2018. - Ogranak Matice hrvatske u Metkoviću nedavno je objavio knjigu /zbirku poezije Otpočin blatsko-metkovskoga autora Ivana Nadila, čija će promocija, uz ranija Nadilova djela biti danas u 19:30 u Gradskoj knjižnici Metković.

 Šport

Ante, Petar i Lucija u Sofiji nastupaju za reprezentaciju

Metković, 25.5.2018. - Natjecatelji Karate-kluba Metković Ante Krstičević, Petar Borovac i Lucija Utovac otputovali su put Bugarske u Sofiju, u kojoj će nastupiti kao članovi reprezentacije Hrvatske u prvome kolu prestižne karate-lige za mlade, koja ima četiri kola. Petar će nastupiti u petak, Ante u subotu, a Lucija u nedjelju.

 Rad udruga

Udruga 'Otac Ante Gabrić' otvorila svoja vrata

Metković, 24.5.2018. - S prvim jutarnjim zrakama sunca Udruga Otac Ante Gabrić otvorila je svoja vrata kako bi i ove godine sudjelovala u manifestaciji Dani otvorenih vrata udruga te predstavila niz aktivnosti koje redovito provodi tijekom cijele godine.

 Šport

Stasaju mlade veslačke snage

Metković, 24.5.2018. - U subotu je u Makarskoj se održan Memorijal Tonći Skender – 4. Kup regata u organizaciji Veslačkoga saveza Dalmacije i Veslačkoga kluba Biokovo. Kadetski skifisti (kadeti B) VK Neretvanski gusar probili su led te je prvu medalju (3. mjesto) osvojio Luka Popović, nakon njega treće je mjesto osvojio Marin Plećaš, a drugo Nikola Mijić.

 Elektroopskrba

Sjeverna padina Predolca sutra bez struje

Metković, 23.5.2018. - Zbog planiranih radova na postrojenjima GTS 10(20)/0,4 kV Metković 10 (Brdo) 24. svibnja (četvrtak) od 9 do 13 sati bez električne energije bit će potrošači u ulicama Put kaštela, Orašina od kućnog broja 2. do 14., Vladimira Nazora od kućnog broja 18. do 24 te Skalama IV. i Skalama V. (dio koji gravitira Ul. V. Nazora). U slučaju prijevremenog završetka radova, napon će biti pušten ranije.

 

 Zanimljivosti

Maturanti u plesu najveće četvorke

Metković, 23.5.2018. - Jučer su nas mediji zatrpali vijestima o tzv. maturantskim norijadama, ističući uglavnom negativne primjere. U Metkoviću je bilo drukčije.

 Obrazovanje

Karlo Senta najbolji na državnom Natječaju 'Moja prva knjiga'

Metković, 23.5.2018. - Već četrnaestu godinu zaredom Udruga Kalibra iz Karlovca provodi Natječaj za najbolje autorske slikovnice pod nazivom Moja prva knjiga. To je državni Natječaj za učenike osnovnih škola pod pokroviteljstvom Ministarstva znanosti, obrazovanja i sporta, koji uključuje pisanje i ilustriranje vlastite priče, a glavnu nagradu, tiskanje je slikovnice, ravnopravno dijeli sedmero učenika.

 Javni uvid

Prijedlog Programa raspolaganja poljoprivrednim zemljištem u vlasništvu RH

Metković, 23.5.2018. - Grad Metković objavljuje početak javnoga uvida u prijedlog Programa raspolaganja poljoprivrednim zemljištem u vlasništvu Republike Hrvatske na području Grada Metkovića.

 Obrazovanje

Maturanti se opraštaju od nastave

Metković, 22.5.2018. - Metkovski su maturanti danas tradicionalno bučno i veselo obilježili kraj nastave.

 Radionica

Kako tkati prirodom

Metković, 22.5.2018. - Biti svjestan ljepote prirode, boja i oblika, čarobnih kutaka naše doline i utkati ih u svoju sliku uspomena – bila je tema radionice koja se u subotu održala u Prirodoslovnome muzeju Metković.

 Inicijative

Prikupljaju se potpisi i na desnoj strani grada

Metković, 22.5.2018. - Građanske inicijative Narod odlučuje i Istina o Istambulskoj organizirale su prikupljanje potpisa i na desnoj strani grada, pokraj male tržnice. Narod odlučuje prikuplja potpise za raspisivanje referenduma o reformi izbornoga sustava, a Istina o Istambulskoj o povlačenju u Hrvatskom saboru nedavno ratificirane Istambulske konvencije. Građani potpisati mogu od 8 do 12 sati, zaključno do nedjelje, 27 svibnja.

 

 Rad udruga

INA d.d. donirala informatičku opremu UOSI-u Prijatelj

Metković, 22.5.2018. - Povodom Dana otvorenih vrata udruga danas je Udrugu osoba s invaliditetom Prijatelj posjetio predstavnik INA-e d.d. gospodin Ladislav Lauš, kako bi im uručio donaciju prijeko potrebne informatičke opreme za članove i zaposlenike Udruge.

 Rad udruga

Učenici s Korčule učili o pticama delte Neretve

Metković, 22.5.2018. - Metkovskomu Ornitološkom društvu Brkata sjenica u goste su s Korčule došli učenici četvrtih razreda Osnovne škole Ante Curać-Pinjac iz Žrnova i Područne škole Pupnat s učiteljicama Matijanom Ojdanić i Anitom Duhović pa su zajedno posjetili ušće Neretve.

 Šport

Za KK Metković tri zlata, dva srebra i dvije bronce

Metković, 21.5.2018. - Karate-klub Metković jučer je pod vodstvom trenera Dina Žderića s 22 natjecatelja u borbama nastupio na Međunarodnom karate-turniru 2. Split karate cup, na kojemu je sa 655 natjecatelja nastupio 51 klub iz Hrvatske, BiH i Crne Gore.

 Policija

Maturanti, obilježite dostojno svoj dan!

Metković, 21.5.2018. - Okupljanjem maturanata povodom završetka školovanja sutra, 22. svibnja, tradicionalno će se obilježiti Dan maturanata. Proslava kraja školske godine započet će već u jutarnjim satima u srednjim školama na području Dubrovačko-neretvanske županije.

 Folklor

Druga večer okupila 22 folklorne skupine

Metković, 21.5.2018. - Na drugoj Večeri folklornih skupina Dalmacije i gostiju u Gradskom kulturnom središtu Metković u subotu su nastupile 22 skupine plesača, svirača i pjevača, koje su pred brojnom publikom izvodile pjesme i plesove svoga kraja.

 Sajam

Održan šesti 'Eko rural'

Metković, 21.5.2018. - U dane Smotre folklora Na Neretvu misečina pala u Gradskome se parku održava Međunarodni sajam poljoprivrednih i ruralnih proizvoda Eko rural, koji je u subotu okupio dvadesetak izlagača.

 Poljoprivreda

Kako poljoprivrednicima poboljšati kakvoću vode

Metković, 19.5.2018. - Na inicijativu poljoprivrednih proizvođača koji imaju ugovor o zakupu državnoga poljoprivrednog zemljišta na području grada Metkovića i Općine Zažablje u petak je održan sastanak na kojemu su bili predstavnici Hrvatskih voda – VGI Opuzen Joško Erceg i Andrej Pavlović, zamjenik gradonačelnika Metkovića Robert Doko, načelnica Općine Zažablje Maja Vrnoga i poljoprivredni proizvođači s navedenih područja.

 Folklor

Svečano otvorena 34. Smotra folklora 'Na Neretvu misečina pala'

Metković, 19.5.2018. - Svibanj je, kažu, najljepši mjesec u godini, a u Metkoviću ga svake godine još više uljepša misečina nad Neretvom te šarenilo narodnih nošnja, ove godine 34. put.

 Obrazovanje

Dan OŠ don Mihovila Pavlinovića

Metković, 19.5.2018. - Za obilježavanje svoga Dana škole učenici i nastavnici OŠ don Mihovila Pavlinovića priredili su bogat program, koji su u predvorju škole izveli pred učenicima i osobljem škole te gostima, među kojima su bili gradonačelnik Dalibor Milan, predsjednik Gradskoga vijeća Hrvoje Bebić i drugi.

 Folklor

Izložbom 'Podravsko blago' započeo program 34. Smotre folklora 'Na Neretvu misečina pala'

Metković, 18.5.2018. - Program 34. Smotre folklora Na Neretvu misečina pala sinoć je u Galeriji GKS-a započeo iznimnim kulturnim događajem, zapravo dvama; izložbom Podravsko blago Đure Zvonara i predstavljanjem cimbala na kojima su svirali Zvonarovi unuci Tomislav i Klara Zvonar.

 Obrazovanje

Osmaši, izračunajte imate li dovoljno bodova za upis u srednju

Metković, 17.5.2018. - Upis željene srednje škole nerijetko zadaje glavobolju, kako učenicima tako i njihovim roditeljima. Portal srednja.hr prije nekoliko je godina pokrenuo je Kalkulator bodova za upis u srednju školu. Ove godine, uz potporu Hrvatske zajednice županija, Kalkulator bodova dobio je novo, redizajnirano ruho te nudi dodatne mogućnosti osmašima prilikom izračuna bodova.

 

 Radionica

Čarolija preplitanja niti

Metković, 17.5.2018. - Prirodoslovni muzej Metković poziva na radionicu Čarolija preplitanja niti, koja će se održavati 19. svibnja od 10 sati.

 Poziv

Pomozite im u izradi fotomonografije!

Metković, 17.5.2018. - VK Neretvanski gusar ove godine obilježava 50-tu obljetnicu svoga osnutka. Povodom toga tiskat će prigodnu fotomonografiju pa za pomoć mole sve one koji imaju fotografije, podatke, novinske izreske o djelovanju Kluba iz razdoblja 1968. – 1980. Javite im se i ustupe im svoje materijale za objavu u fotomonografiji.

 

 Obavijest

Dječji vrtić počinje s upisom djece

Metković, 17.5.2018. - Dječji vrtić Metković objavio je oglas da od 21. svibnja do 1. lipnja upisuje djecu u redovite programe i program Predškole. Roditelji/skrbnici/udomitelji zahtjev za upis mogu radnim danom preuzeti u Središnjem dječjem vrtiću u Ulici kralja Zvonimira 22, kao i na njihovu mrežnom mjestu www.vrticimetkovic.hr.

 

 Zdravlje

Izmjerite danas krvni tlak u Ljekarnama 'Draženović'

Metković, 17.5.2018. - Povodom Svjetskog dana hipertenzije u svim ljekarnama Draženović danas možete od 9 do 11 sati mjeriti krvni tlak i educirati se o zdravim životnim navikama.

 Obavijest

Danas bez vode u Ulici o. Ante Gabrića

Metković, 17.5.2018. - Danas će od 11 do 13 sati u Ulici oca Ante Gabrića doći do obustave u opskrbi vodom radi saniranja kvara na vodovodnoj cijevi. Iz tvrtke Metković d.o.o. građane mole za razumijevanje.

 

 Projekti

Uredit će se Ulica hrv. iseljenika i sjeverni dio Trga kralja Tomislava

Metković, 17.5.2018. - Metkovski gradonačelnik Dalibor Milan jučer je u sklopu Programa podrške regionalnoga razvoja s Ministarstvom regionalnog razvoja i fondova EU potpisao Ugovor o sufinanciranju Projekta Uređenje ulice Hrvatskih iseljenika i Trga kralja Tomislava – II. faza.

 Obavijest

Ostavite prostor za parkiranje autobusa sudionicima Smotre folklora

Metković, 16.5.2018. - Iz komunalnoga redarstva mole vozače da od 12 sati 18. svibnja do 24 sata 19. svibnja zbog održavanja 34. Smotre folklora Na Neretvu misečina pala ne ostavljaju i parkiraju svoja vozila u Ulici Hrvatskih iseljenika (od Spomenika prema Lučkom mostu), u Ulici Andrije Hebranga (od ulaska u Luku do zgrade Suda), na parkiralištu uz Gradsko kulturno središte te na parkiralištu između Sportske dvorane i pomoćnoga igrališta NK Neretva, sve radi nesmetanog parkiranja autobusa.

 

 Policija

Otkriven još jedan 'skimmer' na bankomatu

Metković, 16.5.2018. - U kasnim popodnevnim satima jučer, 15. svibnja nakon dojave građanina, policijski službenici Policijske postaje Dubrovnik su na bankomatu u zoni stare gradske jezgre pronašli tzv. skimmer, odnosno uređaj za očitavanje bankovnih kartica.

 In memoriam

Godinu dana otkako nas je napustio Mato Mustapić

Metković, 16.5.2018. - Danas su u Doljanima djelatnici Ustanove za kulturu i sport Metković posjetili grob svojega bivšeg ravnatelja Mate Mustapića, koji je prije godinu umro na današnji dan, te na nj položili cvijeće.

 Čestitka

70 godina braka Danice i Ante Dominiković

Metković, 16.5.2018. - Zajedno imaju 188 godina i 140 godina braka. Bračni par Danica i 14 mjeseci stariji Ante Dominiković napunili su 9. svibnja 70 godina zajedničkoga života u braku. Tim ih je povodom jučer posjetio gradonačelnik Dalibor Milan i čestitao im uz prigodan dar. Naravno bila je to prigoda i za zanimljiv razgovor.

 Folklor

Sutra počinje program 34. Smotre folklora 'Na Neretvu misečina pala'

Metković, 16.5.2018. - Alfa i omega metkovske Smotre folklora Na Neretvu misečina pala, umjetnički voditelj prof. Vidoslav Bagur i tajnik KUD-a Metković Zdravko Obradović, održali su jučer u GKS-u konferenciju za medije kako bi novinare upoznali s pojedinostima vezanima uz 34. Smotru te o nekim daljnjim planovima.

 Inicijative

Prikupljaju se potpisi za referendum

Metković, 15.5.2018. - Referendumska inicijativa Narod odlučuje počela je s prikupljanjem potpisa građana za raspisivanje referenduma o izmjenama izbornoga sustava. Za sada to rade samo preko puta pošte pa traže volontere kako bi građani mogli potpisati na više mjesta po gradu.

 

 Zdravlje

Zdrav i siguran život bez droge i alkohola

Metković, 14.5.2018. - Projekt 'Zdrav za 5' uči djecu o važnosti zdravog i sigurnog života bez droge i alkohola
Dubrovačko-neretvanska županija provodi Projekt Zdrav za 5! usmjeren na prevenciju ovisnosti i zlouporabe alkohola, droga i igara na sreću te promociju pro-socijalnog, preventivnog i zaštitnog djelovanja uz razvijanje socio-emocionalnih vještina kod djece i mladih, podizanje razine svijesti o vlastitoj ulozi u očuvanju životne, školske i radne okoline te podizanje razine samosvijesti o odgovornosti u očuvanju vlastitog i tuđeg zdravlja i sigurnosti.

 

 Predstavljanje knjige

Trči! Ne čekaj me...

Metković, 14.5.2018. - U Gradskoj knjižnici Metković danas će u 17 sati početi predstavljanje knjige Trči! Ne čekaj me... mlade hrvatske književnice Bojane Meandžije. Druženje s književnicom i predstavljanje knjige realizirane u suradnji sa izdavačkom kućom Alfa namijenjeno je djeci viših razreda osnovne škole, srednjoškolcima, a i odrasli dobro došli.

 Šport

Očekivano težak poraz od lidera prvenstva

Metković, 14.5.2018. - Ovih smo se dana Iza Vage nagledali golova. Nakon Neretvinih 7:0 u mreži gostiju, jučer su svi završili u mreži domaćina, čak njih 10.

 Županija

KUD Metković i Stjepan Šešelj dobitnici nagrada DNŽ

Metković, 14.5.2018. - Povodom blagdana Svetoga Leopolda Bogdana Mandića i Dana Dubrovačko-neretvanske županije u petak je održana Svečana sjednica Županijske skupštine Dubrovačko-neretvanske županije te je je proslavljeno i 25 godina njezina postojanja.

 Radionica

Neretvanski slikarski atol

Metković, 14.5.2018. - Prije otprilike pola stoljeća asfaltirano, šetalište uz Neretvu svakoga bi svibnja bilo mjesto natjecanja u slikanju kredom na asfaltu. Na njemu je jednom prvu nagradu i priznanje svome umjetničkom talentu dobio Nikola Vučković, danas akademski kipar i profesor na ALU u Širokome Brijegu.

 Šport

Iza Vage sedam golova u gostujućoj mreži

Metković, 13.5.2018. - U unaprijed odigranoj utakmici pretposljednjega kola 1. ŽNL NK Neretva je na domaćem terenu svladala NK Slaven iz Grude s visokih 7:0.

 Film

Pulski filmski festival poziva mlade od 18 do 29 godina da kritički valoriziraju filmove 65. Pule

Metković, 11.5.2018. - 'Mladi filmofili' projekt je koji niz godina okuplja neafirmirane mlade, ali i buduće profesionalce iz područja audiovizualnih djelatnosti, entuzijaste i ljubitelje Sedme umjetnosti – s ciljem da obogate iskustvo promišljanja filma.

 Gospodarstvo

Stipe Boravac uvršten među najbolje menadžere

Metković, 11.5.2018. - Poslovni tjednik Lider je u broju 654. od 13. travnja objavio izbor 100 top-menadžera mlađih od 40 godina. Na visokom 6. mjestu našao se Metkovac Stipe Borovac, zamjenik direktora u tvrtki Borovac iz Metkovića. Čestitamo!

 

 Gradska uprava

Usvojeni gradonačelnikovi prijedlozi o izvorištu Doljani

Metković, 11.5.2018. - IX. Sjednica gradskoga vijeće Grada Metkovića jučer je održana u Zgradi političkih stranaka i imala je samo jednu točku – Razmatranje problematike izvorišta Doljani.

 Poziv

Uskladite svoje programe za Metkovsko ljeto

Metković, 11.5.2018. - Ustanova za kulturu i sport (UKS) Metković, kao koordinator programa Metkovskoga ljeta 2018., poziva sve koji u razdoblju 24. lipnja – 19. srpnja 2018. namjeravaju organizirati svoja događanja da se jave putem e-maila uks@metkovic.hr radi usklađivanja s drugim događajima te izbjegavanja preklapanja.

 Policija

Optužen za davanje lažnoga iskaza

Metković, 9.5.2018. - Provedenim kriminalističkim istraživanjem policijskih službenika Policijske postaje Metković 68-godišnjag je osumnjičen za kazneno djelo davanja lažnoga iskaza. Sumnjiči se da je kao svjedok na glavnoj raspravi, unatoč upozorenju na posljedice davanja lažnog iskaza, dao lažan iskaz pred sudom. Policija protiv osumnjičenog podnosi kaznenu prijavu.

 

 Elektroopskrba

Sutra bez struje u Desnama

Metković, 9.5.2018. - Zbog planiranih radova remonta i modifikacije TTS 10/0,4 kV kV Desne 1 (kod groblja) u četvrtak, 10. svibnja bez električne energije će od 9 do 15 sati biti potrošači naselja Desne napajani iz te trafostanice. Kraći prekidi bit će i u ostatku Desana istog dana u od 9 do 9:30 te od 14 do 14:30.

 

 Obrazovanje

Dan Europe u metkovskoj Gimnaziji

Metković, 9.5.2018. - Jeste li znali da je danas, 9. svibnja, Dan Europe? Obilježava se u zemljama članicama Europske Unije u spomen potpisivanja Schumanove Deklaracije, kojom je 9. svibnja 1950. osnovana prva europska zajednica.

 Obavijest

Ne parkirajte od Verajina guvna do crkve

Metković, 9.5.2018. - Iz komunalnoga redarstva mole građane da od sutra, 10. svibnja do završetka radova u Ulici Vladimira Nazora svoja vozila ne parkiraju u dijelu te ulice, između raskrižja s Ulicom Orašina i Lovačkim putem pokraj crkve svetoga Ilije, kako bi nesmetano mogla prolaziti građevinska vozila i radni strojevi na izgradnji kanalizacijske i vodovodne mreže.

 Gradske vijesti

SDP obilježio Dan Europe i Dan pobjede nad fašizmom

Metković, 9.5.2018. - Povodom 9. svibnja, Dana Europe i Međunarodnoga dana pobjede nad fašizmom, predstavnici Gradske organizacije SDP-a Metković položili su vijence i zapalili svijeće pred spomenikom poginulima u borbi protiv fašizma u Drugom svjetskom ratu.

 

 Predstavljanje knjige

Knjiga 'O Metkoviću s ljubavlju' predstavljena u Dubrovniku

Metković, 9.5.2018. - U dubrovačkoj Galeriji Dulčić Masle Pulitika sinoć je predstavljena knjiga Antuna Karamana O Metkoviću s ljubavlju, tiskana u nakladi metkovskoga Ogranka Matice hrvatske.

 

 Socijalna skrb

Projekt 'Halo pomoć' predstavljen i u Metkoviću

Metković, 8.5.2018. - Župan Nikola Dobroslavić sa zamjenicima Žaklinom Marević i Joškom Cebalom te višom savjetnicom za zdravstvo u UO za zdravstvo i socijalnu skrb DNŽ Vesnom Babarović, kao i djelatnicom Doma za starije i nemoćne Domu Christi Ivanom Bartulović predstavio je u Metkoviću Projekt Halo pomoć koji provodi Dubrovačko-neretvanska županija.

 Politika

Most NL održao tiskovnu uoči tematske Sjednice GV-a

Metković, 8.5.2018. - Most nezavisnih lista danas je u svojim prostorijama u Metkoviću održao tiskovnu konferenciju na kojoj su iznijeli svoje stavove uoči preksutrašnje IX. sjednice Gradskoga vijeća Grada Metkovića na temu Izvorište Doljani te o tome poslali priopćenje.

 Policija

88 mladih pristupilo testiranju za zvanje policajca

Metković, 8.5.2018. - Policijska akademija iz Zagreba danas je u Metkoviću upriličila testiranje mladića i djevojaka iz naše županije, mahom iz doline Neretve, koji žele upisati Policijsku akademiju u Zagrebu.

 Projekti

Župan o projektima s neretvanskim gradonačelnicima i načelnicima

Metković, 8.5.2018. - Župan Nikola Dobroslavić danas je pratnji svojih zamjenika Žakline Marević i Joška Cebala u Galeriji GKS-a održao radni sastanak s gradonačelnicima triju neretvanskih gradova i načelnicima četiriju općina.

 Javni poziv

Predložite svoje kandidate za javna priznanja

Metković, 8.5.2018. - Odbor za javna priznanja Grada Metkovića objavio je Poziv za dostavu prijedloga kandidata za dodjelu javnih priznanja Grada Metkovića, koja se dodjeljuju prigodom Svetoga Ilije i Dana Grada Metkovića 20. srpnja.

 

 Radionica

Druga ' Grebeonica' u Gradskoj knjižnici

Metković, 8.5.2018. - U Gradskoj knjižnici Metković u srijedu, 9. svibnja od 18 do 19:30 održat će se pod vodstvom Koraljka Grebena druga po redu Grebeonica – radionica za djecu od 8 do 12 godina koja su članovi Knjižnice. Prijaviti se možete na telefon 681 715 ili osobnim dolaskom u Knjižnicu.

 

 Otvoreno pismo

Nekoliko zadnjih dana poginulo čak osam vozača ili suvozača na motociklima i mopedima

Metković, 7.5.2018. - MUP je uputio motociklistima Otvoreno pismo u kojemu ih upozoravaju na crne statistike stradanja vozača ili suvozača na motociklima i mopedima.

 Policija

Zatečen u vožnji s 2,2 promila

Metković, 7.5.2018. - U proteklom tjednu na području Policijske uprave dubrovačko-neretvanske zabilježeno je 9 prometnih nesreća, od kojih jedna s poginulom osobom i 5 s ozlijeđenim osobama u kojima su 2 osobe teže, a 7 ih je lakše ozlijeđeno. S materijalnom štetom zabilježene su 3 prometne nesreće.

 Domovinski rat

Navik on živi ki zgine pošteno

Metković, 7.5.2018. - Biciklistički klub Metković je uz potporu Udruge veterana IV. gardijske brigade organizirao Maraton Navik on živi ki zgine pošteno Prevlaka – Vukovar, kojim su odali priznanje hrabrim braniteljima i pokazali da ima onih koji pamte i koji ne zaboravljaju te na svoj sportski način dali obol očuvanju uspomene na Domovinski rat.

 

 Šport

Peta pobjeda košarkaša

Metković, 7.5.2018. - Nakon visoke i uvjerljive pobjede u prošlom kolu kod kuće nad Makarskom Amforom, ponovno domaćinstvo i druga pobjeda zaredom te peta ukupno naših košarkaša, ovaj put nad Šibenčanima i Draženom Petrovićem u 5. kolu košarkaške B-1 lige jug (doigravanje/poredak).

 Humanost

VIII. humanitarna likovna kolonija posvećena pok. Zupi

Metković, 7.5.2018. - U subotu je održana je VIII. humanitarna likovna kolonija Zaklade Neretvansko srce posvećena preminulom profesoru Tomislavu Zubčiću Zupi, koji je bio veliki dobročinitelj UOSI Prijatelj.

 Šport

Veslači u Splitu požnjeli medalje

Metković, 7.5.2018. - Veslači VK Neretvanski gusar prošloga su petka u Splitu nastupili na I. Minikup regati Veslačkoga saveza Dalmacije i Prvenstva OŠ svih županija Dalmacije te osvojili tri zlata, dva srebra i dvije bronce.

 Književnost

Makaronština

Metković, 6.5.2018. - Iako je Metković nekako najpoznatiji po južnome voću, rukometašima i u novije vrijeme političarima te iako većina Metkovaca nije upoznata s činjenicom kako je sam grad umnogome bio i u kulturnome smislu svojevrsnim predvodnikom, zavirimo li u antologije hrvatskoga pjesništva i u povijesti hrvatske književnosti, spoznajemo da su na metkovskoj adresi stanovali književnici koje se nije moglo zaobići… – piše Domagoj Vidović u znanstvenome članku Makaronština u književnim djelima Marina Držića i Ivana Slamniga.

 

 Šport

Marko Talajić brončani u Vodicama

Metković, 6.5.2018. - Više od 180 natjecateljica i natjecatelja protekloga je vikenda boravilo u Vodicama, gdje je u organizaciji BBK Orlov krug održana njihova tradicionalna XCO utrka.

 

 Gradska uprava

Metkovske će ulice biti bolje označene

Metković, 6.5.2018. - Na svome FB profilu metkovski je gradonačelnik Dalibor Milan predstavio izgled novih oznaka ulica, što će svakako pomoći gostima pri snalaženju u gradu, ali i građanima da nauče koja je koja ulica.

 Politika

Most NL u Metkoviću predstavio 'Pokret ostanka'

Metković, 6.5.2018. - Konvencija Mosta nezavisnih lista pod nazivom Pokret ostanka jučer je nakon sedam gradova održana i u Gradskom kulturnom središtu Metković. Na konvenciji Most je predstavio sedam svojih inicijativa kojima građanima, osobito mladim ljudima kani osigurati budućnost u svojoj zemlji. Riječ je o inicijativama na području demografije, pravosuđa, javne uprave, energetike, poduzetništva, poljoprivrede i zdravstva.

 Izložba

Mozaici iz Risna izloženi u AM Narona

Metković, 5.5.2018. - Gostujuća izložba Rimski mozaici sinoć je u suradnji Arheološkoga muzeja Narona i Turističke organizacije općine Kotor otvorena u vidonjskome muzeju. Riječ je o panoima na kojima su predstavljeni ostatci rimske vile iz drugoga stoljeća s pet mozaika i dva mozaička fragmenta, među kojima je i jedinstvena predstava boga sna Hipnosa.

 Gradske vijesti

Mama, tata, bit ću vatrogasac!

Metković, 4.5.2018. - Danas, na Svetoga Florijana, metkovski su profesionalni vatrogasci izveli pokazne vježbe pred učenicima osnovnih škola Stjepana Radića i don Mihovila Pavlinovića.

 Sajam

Prijavite se na VI. Međunarodni sajam poljoprivrednih i ruralnih proizvoda 'Eko Rural'

Metković, 4.5.2018. - Međunarodni sajam poljoprivrednih i ruralnih proizvoda Eko Rural održati će se 19. svibnja 2018. u gradskom parku u Metkoviću u vrijeme trajanja Smotre folklora Na Neretvu misečina pala. Sajam će započeti u 10 sati.

 Obavijest

Pronađen pas

Metković, 4.5.2018. - Iz komunalnoga redarstva javili su da su u Sportskoj ulici pronašli psa. Pas nije zapušten, a veterinar je utvrdio da je star oko godinu i pol, da je zdrav te da nije čipiran. Vlasnik ili eventualni udomitelj može se javiti na 098 818 791.

 

 Humanost

Deset doza krvi za OB Dubrovnik

Metković, 4.5.2018. - U predvorju Gradskoga kulturnog središta jučer je u organizaciji GD Crvenoga križa Metković održana treća ovogodišnja akcija dobrovoljnoga darivanja krvi, koja je bila usmjerena ka mladim darivateljima. Odazvalo se njih 28, među njima i šestero novih, a prikupljeno je deset doza krvi za OB Dubrovnik.

 

 Izložba

Apsolventska izložba studenata sa Širokog

Metković, 4.5.2018. - Akademska slikarica i profesorica na Akademiji likovnih umjetnosti u Širokome Brijegu Dragana Nuić-Vučković te troje njezinih studenata, uskoro akademskih slikara, izložilo je svoje radove na izložbi koja je sinoć otvorena u Galeriji Gradskoga kulturnog središta Metković.

 Turizam

'Fantazija' uz Malu rivu

Metković, 3.5.2018. - Na 43 metra dugačkom i gotovo devet metara širokom minikruzeru Fantazija, koji je za ovu sezonu od obitelji Vuković iz Krila Jesenice iznajmila Agencija Katarina Line, jučer su s vlasnicom Agencije Katicom Hauptfled u Metković stigli predstavnici stranih agencija, kako bi se uvjerili u turističke potencijale našega kraja.

 Promet

Turističkim autobusima zabranjeno prema MCGP Metković

Metković, 2.5.2018. - Grad Metković je u suglasju s Ministarstvom pomorstva, prometa i infrastrukture, Ministarstvom unutarnjih poslova i Hrvatskim cestama od 10. svibnja do 30. listopada zabranio prometovanje kroz Metković turističkim autobusima prema MCGP Metković (Doljani).

 

 Obavijest

Zatvaranje prometnice uz pomoćno igralište

Metković, 2.5.2018. - Obavještavamo vozače da će danas, 2. svibnja od 20 do 22 sata za promet biti zatvorena prometnica uz pomoćno igralište NK Neretva (od Gradske sportske dvorane do spoja s Ulicom Petra Zoranića). Promet će se moći odvijati jednosmjerno oko Dječjega vrtića prema dvorani. Razlog je redovni servis rasvjete na igralištu.

 

 Zaštita i spašavanje

Metkovski vatrogasci obučeni za spašavanje na vodi

Metković, 1.5.2018. - U Metkoviću je održan tečaj spašavanja na vodi u kojem je sudjelovalo 20 pripadnika dobrovoljnih vatrogasnih društava Metković i Kula Norinska te Javne vatrogasne postrojbe Metković.

 

Metkoviću za Projekt 'Učimo gospodariti otpadom' 386.166 kuna

Metković, 1.5.2018. - Grad Metković je 17. veljače 2018. godine prijavio Projekt Učimo gospodariti otpadom!, unutar Poziva Provedba Programa izobrazno-informativnih aktivnosti o održivom gospodarenju otpadomMinistarstva zaštite okoliša i energetike. Sunositelj projektnih aktivnosti u Projektu je Općina Kula Norinska.

 

Vijesti iz 5. 2018.
ukupno 86

Bravo, Neretvo!

UKS traži djelatnika za stručno osposobljavanje

Ne parkirajte u ulicama kojima prolaze tijelovske procesije

Ministar Štromar i zamjenik gradonačelnika Raić svečano uručili ključeve stanova

Atraktivni padobranski skokovi prvi put u Metkoviću

Danas bez vode u Ul. oca Ante Gabrića

Šest golova - dobar zalog za Vodice

U Gradskoj knjižnici predstavljene zbirke pjesama Ivana Nadila

Osposobljeno 15 novih dadilja

Nadilov 'Otpočin' i druge zbirke danas u Gradskoj knjižnici

Ante, Petar i Lucija u Sofiji nastupaju za reprezentaciju

Udruga 'Otac Ante Gabrić' otvorila svoja vrata

Stasaju mlade veslačke snage

Sjeverna padina Predolca sutra bez struje

Maturanti u plesu najveće četvorke

Karlo Senta najbolji na državnom Natječaju 'Moja prva knjiga'

Prijedlog Programa raspolaganja poljoprivrednim zemljištem u vlasništvu RH

Maturanti se opraštaju od nastave

Kako tkati prirodom

Prikupljaju se potpisi i na desnoj strani grada

INA d.d. donirala informatičku opremu UOSI-u Prijatelj

Učenici s Korčule učili o pticama delte Neretve

Za KK Metković tri zlata, dva srebra i dvije bronce

Maturanti, obilježite dostojno svoj dan!

Druga večer okupila 22 folklorne skupine

Održan šesti 'Eko rural'

Kako poljoprivrednicima poboljšati kakvoću vode

Svečano otvorena 34. Smotra folklora 'Na Neretvu misečina pala'

Dan OŠ don Mihovila Pavlinovića

Izložbom 'Podravsko blago' započeo program 34. Smotre folklora 'Na Neretvu misečina pala'

Osmaši, izračunajte imate li dovoljno bodova za upis u srednju

Čarolija preplitanja niti

Pomozite im u izradi fotomonografije!

Dječji vrtić počinje s upisom djece

Izmjerite danas krvni tlak u Ljekarnama 'Draženović'

Danas bez vode u Ulici o. Ante Gabrića

Uredit će se Ulica hrv. iseljenika i sjeverni dio Trga kralja Tomislava

Ostavite prostor za parkiranje autobusa sudionicima Smotre folklora

Otkriven još jedan 'skimmer' na bankomatu

Godinu dana otkako nas je napustio Mato Mustapić

70 godina braka Danice i Ante Dominiković

Sutra počinje program 34. Smotre folklora 'Na Neretvu misečina pala'

Prikupljaju se potpisi za referendum

Zdrav i siguran život bez droge i alkohola

Trči! Ne čekaj me...

Očekivano težak poraz od lidera prvenstva

KUD Metković i Stjepan Šešelj dobitnici nagrada DNŽ

Neretvanski slikarski atol

Iza Vage sedam golova u gostujućoj mreži

Pulski filmski festival poziva mlade od 18 do 29 godina da kritički valoriziraju filmove 65. Pule

Stipe Boravac uvršten među najbolje menadžere

Usvojeni gradonačelnikovi prijedlozi o izvorištu Doljani

Uskladite svoje programe za Metkovsko ljeto

Optužen za davanje lažnoga iskaza

Sutra bez struje u Desnama

Dan Europe u metkovskoj Gimnaziji

Ne parkirajte od Verajina guvna do crkve

SDP obilježio Dan Europe i Dan pobjede nad fašizmom

Knjiga 'O Metkoviću s ljubavlju' predstavljena u Dubrovniku

Projekt 'Halo pomoć' predstavljen i u Metkoviću

Most NL održao tiskovnu uoči tematske Sjednice GV-a

88 mladih pristupilo testiranju za zvanje policajca

Župan o projektima s neretvanskim gradonačelnicima i načelnicima

Predložite svoje kandidate za javna priznanja

Druga ' Grebeonica' u Gradskoj knjižnici

Nekoliko zadnjih dana poginulo čak osam vozača ili suvozača na motociklima i mopedima

Zatečen u vožnji s 2,2 promila

Navik on živi ki zgine pošteno

Peta pobjeda košarkaša

VIII. humanitarna likovna kolonija posvećena pok. Zupi

Veslači u Splitu požnjeli medalje

Makaronština

Marko Talajić brončani u Vodicama

Metkovske će ulice biti bolje označene

Most NL u Metkoviću predstavio 'Pokret ostanka'

Mozaici iz Risna izloženi u AM Narona

Mama, tata, bit ću vatrogasac!

Prijavite se na VI. Međunarodni sajam poljoprivrednih i ruralnih proizvoda 'Eko Rural'

Pronađen pas

Deset doza krvi za OB Dubrovnik

Apsolventska izložba studenata sa Širokog

'Fantazija' uz Malu rivu

Turističkim autobusima zabranjeno prema MCGP Metković

Zatvaranje prometnice uz pomoćno igralište

Metkovski vatrogasci obučeni za spašavanje na vodi

Metkoviću za Projekt 'Učimo gospodariti otpadom' 386.166 kuna

Tražite u vijestima

 

Kalendar

2020

 12   11   10   09   08   07   06   05   04   03   02   01 


2019

 12   11   10   09   08   07   06   05   04   03   02   01 


2018

 12   11   10   09   08   07   06   05   04   03   02   01 


2017

 12   11   10   09   08   07   06   05   04   03   02   01 


2016

 12   11   10   09   08   07   06   05   04   03   02   01 


2015

 12   11   10   09   08   07   06   05   04   03   02   01 


2014

 12   11   10   09   08   07   06   05   04   03   02   01 


2013

 12   11   10   09   08   07   06   05   04   03   02   01 


2012

 12   11   10   09   08   07   06   05   04   03   02   01 


2011

 12   11   10   09   08   07   06   05   04   03   02   01 


2010

 12   11   10   09   08   07   06   05   04   03   02   01 


2009

 12   11   10   09   08   07   06   05   04   03   02   01 


2008

 12   11   10   09   08   07   06   05   04   03   02   01 


2007

 12   11   10   09   08   07   06   05   04   03   02   01 


2006

 12   11   10   09   08   07   06   05   04   03   02   01 


2005

 12   11   10   09   08   07   06   05   04   03   02   01 


2004

 12   11   10   09   08   07   06   05   04   03   02   01 


2003

 12   11   10   09   08   07   05   04   03   02   01