-913

Nije namijenjeno rješavanju problema kao što su:

- problematično ponašanje pojedinaca, nesporazumi sa
  susjedima i/ili bilo kojom skupinom ljudi

- bilo kakva hitna intervencija (poplava u stanu i sl.)

- psi koji ometaju lavežom ili nisu na uzici ili nemaju brnjicu

- požari, zagađenja zraka i vode

- buka

- prijedlozi za postavljanje novih posuda za otpad, novih
  rasvjetnih tijela, semafora i slično

- žalbe na rad gradskih tijela ili bilo kojih tijela javne uprave

- bespravna gradnja

- divljanje po cestama, konzumiranje droga, javna opijanja,
  nasilje nad životinjama, preprodaja i sl.

Za to postoje nadležna tijela kojima se uvijek možete obratiti.

SLUŽBENA STRANICA

POGLEDAJTE

POPIS ULICA

GRAD METKOVIĆ

TISAK

OSMRTNICE

KONTAKT

Vijesti

arhiv vijesti

 Šport

'Neretvanski gusar' na finalu Hrvatskog veslačkog kupa

Metković, 29.9.2018. - Naši su veslači nedavno boravili na Pagu gdje se održao pravi festival veslanja. U subotu 22. rujna održano je 3. finale Hrvatskog veslačkog kupa, na kojem su nastupili klubovi koji se natječu u Kupu Veslačkog saveza Dalmacije i kontinentalnom Kupu Miljenka Finderlea. Naši su nastupili s dvjema posadama: seniorka Nataša Šustić u skifu osvojila je zlato, a dvojac na pariće u sastavu Marko Kevo - Marijan Filipović u kategoriji juniori B završio je utrku kao šesti.

 

 Kultura

O Dizdaru više od Kamenog spavača

Metković, 28.9.2018. - Četrnaesti put zaredom u Gimnaziji Metković održan je Neretvanski književni, znanstveni i kulturni susret, ovaj put na temu 'Mak Dizdar, hrvatski (i bosansko-hercegovački) književnik'.

 Zahvala

Prikupili 42.217,95 kn za Dorino liječenje

Metković, 28.9.2018. - KUD 'Metković, nakon prekjučer održanoga humanitarnog koncerta 'Srce za Doru', zahvaljuje svima koji su došli u Gradsko kulturno središte Metković te kupnjom ulaznica ili svojim prilogom pomogli Dorino liječenje. Ukupan prihod od 42.217,95 kn uplaćen je na Dorin račun. – Kao i dosada u sličnim situacijama, naši sugrađani pokazali su veliko srce – uz zahvalu javljaju iz KUD-a 'Metković'.

 

 Poziv

Pomozimo Mariji da ozdravi

Metković, 28.9.2018. - Dijete našega suborca Marija Dominikovića boluje od tumora. Dvanaestgodišnja Maria nedavno je imala operaciju i sada je na liječenju kemoterapijom. Svi koji žele i mogu pomoći novčanom donacijom mogu to učiniti na žiro-račun otvoren u PBZ-i na ime Maria Dominiković, a broj računa je HR10 2340 0093 1126 8135 5 – objavili su veterani IV. gardijske brigade, podružnice za DNŽ.
Foto: metkovicnet.com

 

 Humanitarna priredba

Poetska i glazbena večer s Nives Puhalo

Metković, 28.9.2018. - Zagrebačka književnica Nives Puhalo sinoć je u Galeriji GKS-a nastupila na Poetskoj, glazbenoj i humanitarnoj večeri, na kojoj su joj se pridružili članovi poznate dubrovačke klape Ragusa Gordana Bonačić i Krunoslav Težak te Župni bend Sv. Nikole VIS Viatores.

 Humanost

U dva navrata Metkovci darovali 65 doza krvi

Metković, 28.9.2018. - Drugoj ovotjednoj akciji darivanja krvi, što ju je u predvorju GKS-a provelo GD Crvenoga križa Metković, odazvalo se 44 darivatelja, od kojih je 36 svoju krv za darovalo za potrebe OB Dubrovnik.

 Rad udruga

Volonteri izrađivali darove za starije osobe

Metković, 28.9.2018. - U prostorijama Volonterskog centra Dobra jučer održana kreativna radionica u sklopu projekta Za veselu starost br. 2, na kojoj su volonteri Udruge DOBRA i učenici Srednje škole Metković izrađivali ukrase i darove koji će se dijeliti starijim i nemoćnim osobama za vrijeme obilježavanja Međunarodnog dana starijih i nemoćnih osoba.

 Gradske vijesti

Metković dobiva Ispostavu Ministarstva branitelja

Metković, 28.9.2018. - Na inicijativu gradonačelnika Dalibora Milana i pomoćnika ministra branitelja Dinka Tandare, jučer je u GKS-u održan okrugli stol na temu rješavanja braniteljske problematike na području doline Neretve.

 Humanitarna priredba

Metković ponovno pokazao svoje veliko srce

Metković, 27.9.2018. - KUD 'Metković' sinoć je u kazališnoj dvorani GKS-a organizirao humanitarni koncert, od kojega sav prihod ide za liječenje njihove teško oboljele članice Dore Arapović.

 Obavijest

S listopadom počinje deratizacija

Metković, 27.9.2018. - Pomorski servis – Luka Ploče d.o.o. provest će jesensku deratizaciju na području Grada Metkovića. Suzbijanje štetnih glodavaca počinje 1. listopada prema navedenim terminima provedbe.

 Požar

Požar se približio Momićima

Metković, 27.9.2018. - Noćas se prilično dugačka vatrena fronata spuštala niz Rujnicu i ujutro se približila Momićima. Na terenu su sve raspoložive vatrogasne snage, a u pomoć su stigla i dva kanadera.

 

 Obavijest

Jutros bez vode na Putu Narone

Metković, 27.9.2018. - Zbog iznenadnoga puknuća vodovodne cijevi u 7:30 obustavljena je opskrba vodom potrošačima s Puta Narone, od kružnoga toka do Rasadnika Prud. Iz Vodovoda javljaju da bi kvar trebao biti saniran do 11 sati.

 

 Humanost

Policajci prikupljen novac donirali neretvanskim udrugama

Metković, 26.9.2018. - U povodu ovogodišnjeg obilježavanja Dana policije policijski službenici Policijske uprave dubrovačko-neretvanske odlučili su humanitarnom gestom pomoći potrebitima. Humanitarnoj akciji su se priključili svi policijski službenici i djelatnici ove Policijske uprave.

 Požar

Stigao još jedan kanader

Metković, 26.9.2018. - Unatoč jakoj buri, trenutno na požarištu iznad Matijevića djeluju dva kanadera i to uspješno. Nadajmo se najboljemu.

 Elektroopskrba

Sutra na više mjesta prekidi u elektroopskrbi

Metković, 26.9.2018. - Zbog radova na godišnjem održavanju zaštite na DV 10 kV Metković-Vukov klanac u četvrtak, 27. rujna od 9:30 do 10 sati bez električne energije bit će potrošač u naseljima Dubravica i Glušci te u Općini Zažablje.

 Policija

Policija ugostila vrtićane i male osnovce

Metković, 26.9.2018. - U povodu obilježavanja Dana policije i blagdana sv. Mihovila, njihovog zaštitnika, jučer su policijski službenici Policijske uprave dubrovačko-neretvanske u svojim službenim prostorijama ugostili djecu iz dječjih vrtića i nižih razreda osnovnih škola s područja Županije.

 Požar

Kuće za sada nisu ugrožene

Metković, 26.9.2018. - Požar u Općini Kula Norinska prošao je vrhove Rujnice i spušta se sjeveroistočnom stranom, u podnožju koje su mnoga naselja. Budući da je taj predio gotovo potpuno izgorio 2012., sada uglavnom gori makija te poneki dio s visokim raslinjem.

 Požar

Širi se požar u Općini Kula Norinska

Metković, 25.9.2018. - Danas je oko 14 sati planulo iznad Bagalovića u Općini Kula Norinska i vatra se nošena burom počela brzo širiti.

 Elektroopskrba

Sutra bez struje dio Otrić-Seoca

Metković, 25.9.2018. - Zbog neodgodivih radova interpolacije novoga kabelskog voda 20 kV na STS 10(20)/0,4 kV Otrići 4 (Rep) u srijedu, 26. rujna od 9 do 15 sati bit će obustava električne energije potrošačima u naselju Otrić-Seoci, predio Rep - „Antunović“ zemljani radovi i „Var inox“. U slučaju prijevremenog završetka radova, napon će biti pušten ranije.

 

 Akcija

Volonteri u parku

Metković, 25.9.2018. - U sklopu Nacionalnoga programa Živjeti zdravo, a povodom Svjetskoga dana srca, u petak, 28. rujna od 9 do 11 sati u dječjem parku pokraj DM-provodit će se u organizaciji HZJZ-a akcija Volonteri u parku.

 Folklor

Seminar o folklornoj baštini Neretve i zapadne Hercegovine

Metković, 25.9.2018. - U godini obilježavanja 70-e obljetnice rada Hrvatski sabor kulture u suradnji s KUD-om Metković i Zajednicom kulturno-umjetničkih udruga Dubrovačko-neretvanske županije organizira dvodnevni seminar za voditelje i članove folklornih skupina, društava i udruga pod nazivom Folklorna baština neretvanskog polja i Zapadne Hercegovine.

 Gradske vijesti

Ranojesenski đir gradom

Metković, 25.9.2018. - Buri prkose i u njoj uživaju galebovi na Neretvi, naravno i oni koji su noćas oprali punu perilicu rublja. Sve se drugo pod njom povija, a na gradskoj tržnici počinje prevladavati jesenski asortiman.

 Gradske vijesti

Uređen pristupni put do mrtvačnice u Vidu

Metković, 25.9.2018. - U sklopu održavanja nerazvrstanih cesta saniran je i asfaltiran pristupni put do mrtvačnice u Vidu. Sljedeći korak bit će uređenje platoa pred mrtvačnicom.

 

 Humanost

Metkovci i dalje prednjače u darivanju krvi

Metković, 25.9.2018. - Gradsko društvo Crvenoga križa jučer je u predvorju GKS-a provelo akciju darivanja krvi za OB Dubrovnik, kojoj se odazvalo 37 darivatelja, a njih 29 je darovalo krv. Sljedeća akcija bi će na istome mjestu u petak, 27. rujna od 9 do 12 sati.

 

 Vrijeme

Ljetu je kraj

Metković, 24.9.2018. - Možda je toga već bilo, samo se ne sjećamo, ali ovako spektakularan dolazak jeseni rijedak je. Jučer smo imali 32 °C, danas u 12:17 gotovo 28 °C, a onda se uz jak vjetar temperatura za dva sata srušila na samo 14,2 °C. Poremećaj je produžio na istok, no ljetu je kraj.

Temperaturna krivulja preuzeta s pljusak.com

 

 Rad udruga

Snimljen afrički monarh kako se izvlači iz kukuljice

Metković, 24.9.2018. - Iz metkovske Ornitološke udruge 'Brkata sjenica' javljaju kako je dokazano da se leptir afrički monarh razmnožava u dolini Neretve. Naime, snimljen je kratak video koji pokazuje njegovo izvlačenje iz kukuljice.

 

 Rad udruga

Street art Metković

Metković, 24.9.2018. - Udruga mladih Kolektiv ovoga petka i subote na raznim lokacijama po gradu organizira Street art Metković. Zainteresirani za sudjelovanje mogu ih kontaktirati putem njihove web-stranice ili FB profila.

 

 Radionica

Forenzička radionica u AM Narona

Metković, 24.9.2018. - U organizaciji Arheološkog muzeja Narona u petak je održana zanimljiva radionica naziva Povijest u otisku prsta. Voditelji radionice bili su iskusni magistri forenzike Ivan Jerković, Toni Ljubić i Ana Banovac sa Sveučilišnog odjela za forenzične znanosti Sveučilišta u Splitu.

 Šport

Djevojčice Jerkovca druge u Opuzenu

Metković, 24.9.2018. - Djevojčice i dječaci Rukometnog kluba Jerkovac sudjelovali su na turniru u mini rukometu Opuzen 2018 za djevojčice i dječake 2008. godište i mlađe, na kojemu je nastupilo 25 ekipa. Djevojčice Jerkovca s pet pobjeda i jednim porazom osvojile su drugo mjesto, a najboljom vratarkom turnira proglašena je Vanessa Bebić.

 Elektroopskrba

Sutra bez struje dio Pojezerja

Metković, 23.9.2018. - Zbog interpolacije novog kabelskog voda u TTS 10(20)/0,4 kV Otrići 2 (Pisak) bit će obustava električne energije u ponedjeljak, 24. rujna od 9 do 10 sati u naseljima Kobiljača i Mracir. Istoga dana bit će obustava električne energije od 9 do14 sati potrošačima: Vinarija Vrgorac, radna jedinica Pisak, Osnovna škola Otrić-Seoci, HT Otrić-Seoci te kućanstvima na području Piska.

 

 Šport

Iz Konjica se vratili s pet zlatnih i jednom srebrnom medaljom

Metković, 23.9.2018. - Karate-klub Metković jučer je nastupio na Međunarodnom klupskom turniru 13 Konjic open, na kojemu se iz 44 kluba natjecalo 460 natjecatelja. Sedmero natjecatelja KK Metković osvojilo je pet zlatnih i jednu srebrnu medalju.

 Izložba

'Biokulturna baština delte Neretve' u AM Narona

Metković, 21.9.2018. - U sklopu Dana europske baštine sinoć je u Arheološkom muzeju Narona u Vidu otvorena Izložba Biokulturna baština delte Neretve Konstante Bukovac i Marina Veraje, koji su autori teksta i fotografija, tj. videoprezentacije.

 Nakladništvo

Neispričana priča o Ravnom

Metković, 21.9.2018. - Iz tiska je nedavno izišla turistička monografija Općine Ravno 'Neispričana priča', čiji su autori Domagoj Vidović, Stanislav Vukorep i Vesna Slobođan.

 Izložba

Biokulturna baština doline Neretve

Metković, 20.9.2018. - U Arheološkom muzeju Narona u Vidu večeras će u 20 sati biti otvorenje izložbe 'Biokulturna baština doline Neretve'. Ako ne stignete, izložba će biti otvorena do 15. listopada.

 

 Obrazovanje

Županijski SDP predlaže uvođenje izvannastavne aktivnosti 'Građanski odgoj i obrazovanje'

Metković, 20.9.2018. - Članovi Županijskog SDP-a Dubrovačko-neretvanske organizacije održali su konferenciju za medije na kojoj su predstavili inicijativu za uvođenje izvannastavne aktivnosti „Građanski odgoj i obrazovanje“ u osnovne škole kojim je osnivač Dubrovačko-neretvanska županija.

 Turizam

Područje doline Neretve idealno za cikloturizam

Metković, 20.9.2018. - Predstavnik varaždinske tvrtke Spot d.o.o. jučer je u Galeriji GKS-a održao prezentaciju aktivnosti, rezultata i potencijala razvoja cikloturizma u dolini Neretve.

 Gradska uprava

Grad i gradske tvrtke građanima otpisuju dugove

Metković, 20.9.2018. - Na Dnevnom redu XIII. Sjednice Gradskog vijeća Grada Metkovića, jučer održanoj pod predsjedavanjem Hrvoja Bebića, našle su dvije točke; Prijedlog Polugodišnjeg izvještaja o izvršenju Proračuna Grada Metkovića od 1. siječnja do 30. lipnja 2018. i Prijedlogu Odluke o otpisu dugova fizičkim osobama. Oba su prijedloga prihvaćena. Na kraju ove vijesti su poveznice za preuzimanje dokumentacije za otpis duga.

 Predstavljanje knjige

Predstavljeni 'Slivanjski govori' Perine Vukše Nahod

Metković, 19.9.2018. - Monografija Slivanjski govori: fonologija i morfologija, autorice dr. sc. Perine Vukše Nahod, sinoć je predstavljena u Galeriji Gradskoga kulturnog središta. Riječ je o zanimljivu znanstvenom djelu koje će jednako zanimati jezikoslovce i laike željne toga da o svome kraju nauče nešto više.

 Rad udruga

Međugeneracijsko druženje povodom Međunarodnoga dana kulturne baštine

Metković, 19.9.2018. - U prostorijama Udruge Otac Ante Gabrić jučer je s učenicima 4. c razreda OŠ Stjepana Radića obilježen Međunarodni dan kulturne baštine. Tijekom druženja naglašeno je kako je naša kulturna baština, materijalna i nematerijalna, veliko bogatstvo, a razvijajući ljubav prema njoj i njegujući je stječemo i upotpunjujemo znanja o životu naših predaka.

 Šport

Zlato i tri srebra za naše veslače

Metković, 18.9.2018. - Prošle je subote dio naših veslača VK Neretvanski gusar krenuo put Splita, u kojemu je održana VI. Kup-regata Veslačkoga saveza Dalmacije, dok je drugi mlađi dio veslača iz školskoga pogona sudjelovao u sedmoj ekoakciji Zelena čistka u Metkoviću. U Splitu su osvojene četiri medalje. Antun Vugdelija, Marin Plećaš i Nikola Mijić osvojili su srebrene medalje u skifovima – kadeti B u tri uzastopne utrke, a seniorka Nataša Šustić osvojila je zlatnu medalju u skifu.

 

 Šport

Predstavljen 'Tommy II. Mandarine halfmarathon'

Metković, 18.9.2018. - Na konferenciji za medije jučer je u Hotelu Narona predstavljen Tommy II. Mandarine halfmarathon , koji će se održati 4. studenoga. O tome izvješćuje metkovicnet.

 

 Tribina

Treba li mijenjati izborni sustav

Metković, 18.9.2018. - Na sinoć održanoj tribini Promjene izbornoga sustava, što su je organizirali metkovska Udruga Narenta i Građanska inicijativa Narod odlučuje, nastupili su prof. dr. sc. Robert Podolnjak, prof. dr. sc. Nino Raspudić i prof. Miljenko Marić, koordinator u GI Narod odlučuje.

 Šport

Ko kolesarjenje postane užitek

Metković, 17.9.2018. - Vjerojatno ste protekloga vikenda zamijetili oveću skupinu biciklista koja je bila smještena u Hotelu MB u Metkoviću. O čemu je riječ, izvještava Biciklistički klub Metković.

 

 Obavijest

Od 1. listopada nove knjige očevidnika za gospodarski i mali obalni ribolov

Metković, 17.9.2018. - Pozivaju se svi ovlaštenici povlastice za gospodarski ribolov na moru i mali obalni ribolov da tijekom rujna preuzmu nove knjige očevidnika i izvješća o ulovu u Područnoj jedinici/Ispostavi Uprave ribarstva Ministarstva poljoprivrede koja im je izdala povlasticu za obavljanje gospodarskog ribolova na moru, odnosno povlasticu za mali obalni ribolov.

 Vjerski život

Fra Ivo Rastičić položio svečani zavjet

Metković, 16.9.2018. - U srpnju 2014. pisali smo o tome kako je Ivo Rastočić, nakon novicijata, položio prvi zavjet. Jučer je bio među četvoricom braće koji su u crkvi Presvetog Otkupitelja na Trsteniku položili svečane zavjete.

 Šport

Borci KK Metković uspješni u Čitluku

Metković, 16.9.2018. - Karate-klub Metković jučer je sudjelovao na Međunarodnom klupskom turniru DBG OPEN u Čitluku, na kojem je s 585 natjecatelja što su se natjecali u katama i borbama nastupilo 56 klubova iz Hrvatske, BiH i Crne Gore. KK Metković je pod vodstvom trenera Dine Žderića nastupio sa 17 natjecatelja te osvojio dva zlata, tri srebra i pet bronca pa se u ukupnom poretku u borbama plasirao na osmo mjesto među 51 klubom.

 Domovinski rat

Svečano otvorena Vojarna 116. brigade HV-a

Metković, 16.9.2018. - U okviru obilježavanja 27. obljetnice Hrvatske ratne mornarice jučer je u Pločama na inicijativu potpredsjednika Vlade i ministra obrane Damira Krstičevića svečano otvorena i imenovana Vojarna 116. brigade HV-a, nekadašnja Vojarna Neretva.

 Akcija

Sedmi put održana akcija 'Zelena čistka'

Metković, 16.9.2018. - Otkako se Metković 2012. uključio u globalni pokret World Cleanup, u Hrvatskoj poznat kao Zelena čistka, prošlo je šest godina pa je akcija jučer održana sedmi put.

 Šport

Postani nogometašicom u ŽNK Neretva!

Metković, 14.9.2018. - ŽNK Neretva upisuje nove članica u konkurenciji limačica, pionirki i kadetkinja pa iz kluba pozivaju sve djevojčice iz doline Neretve i susjedne Hercegovine da postanu njihovim članicama. Da bi djevojčicama i roditeljima radi posla bilo lakše, upis će biti u subotu, 15. rujna od 10 do 12 sati u klupskim prostorijama.

 

 Poziv

Sudjelujte na 4. Sajmu zimnice i autohtonih proizvoda

Metković, 14.9.2018. - Otvorene su prijave za 4. Sajam zimnice i autohtonih proizvoda, koji će se održati od 5. do 7. listopada 2018. na Trgu bana Josipa Jelačića u Zagrebu. Svoje proizvode imaju priliku predstaviti i proizvođači iz Dubrovačko-neretvanske županije, koji se bave proizvodnjom mandarina s oznakama izvornosti/zemljopisnog podrijetla, kao i oni koji proizvode džemove i/ili pekmeze od mandarina.

 

 Akcija

Uključite se u 'Zelenu čistku'!

Metković, 14.9.2018. - U subotu, 15. rujna, u sklopu Svjetskog dana čišćenja (World CleanUp Day), u Metkoviću će se održati Akcija Zelena čistka, tijekom koje će čistiti otpad s nelegalnih odlagališta pa vas pozivamo da je uključite. Mjesto okupljanja je ispred Hotela Narona u Metkoviću, otkuda se u 8 sati polazi u akciju. Svojim sudjelovanjem u navedenoj akciji pridružit ćemo se volonterima 150 zemalja.

 Domovinski rat

Vojarni u Pločama ime 116. brigade HV-a

Metković, 14.9.2018. - U prigodi obilježavanja 27. obljetnice Akcije Zelena tabla - Male Bare i svečanosti otvorenja i imenovanja bivše Vojarne Neretva u Vojarnu 116.brigade HV-a, u Pločama se održala dvodnevna svečanost proslave 27. obljetnice Hrvatske ratne mornarice.

 Gradske vijesti

Nova ograda pred crkvom sv. Ilije

Metković, 11.9.2018. - Po okončanju radova na rekonstrukciji vodoopskrbne mreže i odvodnje otpadnih voda u dijelu Ulice Vladimira Nazora i na Lovačkome putu, ostao je jedan detalj – stara kovana ograda koja nije baš lijepo izgledala, ali nije ni odgovarala sigurnosnim standardima. Stoga se pristupilo postavljanju nove ograde.

 Gradska uprava

Proračun se popeo na više od 80 mil. kuna, nov način naplate korištenja javnih površina

Metković, 11.9.2018. - Na jučer održanoj XII. sjednici Gradskog vijeća Grada Metkovića, pod predsjedavanjem Hrvoja Bebića, na Dnevnom redu našlo se 10 točaka, koje su sve usvojene.

 Rad udruga

Druženje povodom završetka Projekta 'Kako su živjeli naši stari'

Metković, 10.9.2018. - Projekt izvaninstitucionalnog odgoja i obrazovanja djece i mladih Kako su živjeli naši stari trajao je od ožujka do kolovoza 2018. te je uspješno realiziran u partnerskoj suradnji Udruge Otac Ante Gabrić, OŠ Stjepana Radića i Dječjega vrtića Metković. Po završetku Projekta sudionici su se još jednom okupili kako bi napravili zajedničku fotografiju za uspomenu na protekla lijepa druženja.

 Šport

Prva pobjeda u povratničkoj sezoni

Metković, 9.9.2018. - Kao što smo i priželjkivali, nogometaši NK Neretva uspjeli su u svome drugom nastupu pred domaćom publikom u utakmici 3. kola III. HNL jug sva tri boda uknjižiti na svoj konto.

 Rad udruga

DVD-u Metković vrijedno navalno vozilo

Metković, 9.9.2018. - Metkovsko Dobrovoljno vatrogasno društvo jučer je dobilo vrijedno navalno vozilo, čime je značajno povećana efikasnost toga društva koje broji 30 operativnih dobrovoljnih vatrogasca.

 Rekreacija

'Žapci' nastavljaju s odličnim rezultatima

Metković, 6.9.2018. - Ovaj vikend u Grožnjanu je održana MTB utrka XCO Izgubljena ovca 2018, koja se bodovala za MTB XCO kup Hrvatke i MTB XCO kup Slovenije. Po blatnjavoj i skliskoj stazi najmlađi članovi BK Metković brusili su svoje vještine uz bok najboljim brdskim biciklistima iz Hrvatske, Slovenije, Italije i drugih zemalja regije.

 

 Poljoprivreda

Osnovano Povjerenstvo za mandarine, svima u interesu što bolji plasman na tržište

Metković, 6.9.2018. - Župan Nikola Dobroslavić imenovao je Povjerenstvo za mandarine kako bi se prepreke u proizvodnji, plasmanu i promociji mandarina što brže i kvalitetnije otklonile.

 Turizam

Dobro nam došla, Stončice!

Metković, 6.9.2018. - Prvi je put do Metkovića doplovio motorni jedrenjak s dva jarbola 'Stončica, u kojemu je u devet kabina smješteno 18 putnika. Posadi i putnicima upućujemo dobrodošlicu te do skoroga viđenja!

 

 Gradska uprava

Predstavljen Projekt 'Za skladnije i ugodnije predškolske dane u Dječjem vrtiću Metković'

Metković, 6.9.2018. - U Galeriji GKS-a Metković jučer je predstavljen Projekt Za skladnije i ugodnije predškolske dane u Dječjem vrtiću Metković. Vrijedan je više od šest milijuna kuna i financiran je sredstvima Europska unije iz Europskog socijalnog fonda, a putem Poziva Ministarstva za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku Unaprjeđenje usluga za djecu u sustavu ranog i predškolskog odgoja i obrazovanja.

 Šport

Nije do trave

Metković, 4.9.2018. - Idemo, Neretvo, u subotu 'Iza Vage' protiv Zmaja sva tri boda ostaviti u Metkoviću.

 

 Akcija

Poštujte naše znakove

Metković, 4.9.2018. - Početkom i ove školske godine, tijekom mjeseca rujna, Policijska uprava dubrovačko-neretvanska provodit će akciju Poštujte naše znakove. Akcija se provodi na razini cijele Hrvatske, a usmjerena je na zaštitu djece u prometu i sprječavanje ugrožavanja njihovih života, osobito u prvim danima samostalnog sudjelovanja u prometu.

 Obrazovanje

Župan Dobroslavić i gradonačelnik Milan pozdravili prvašiće u OŠ don M. Pavlinovića

Metković, 3.9.2018. - Prvoga dana nastave u novoj školskoj godini prvašiće je u OŠ don Mihovila Pavlinovića posjetio župan Nikola Dobroslavić, u čijoj su pratnji bili zamjenica Žaklina Marević, v.d. pročelnice Upravnog odjela za društvene djelatnosti DNŽ Jelena Dadić i metkovski gradonačelnik Dalibor Milan.

 Šport

Mostarke se Metkovkama pokazale pretvrdim orahom

Metković, 3.9.2018. - U sklopu priprema za početak natjecanja u I. HNLŽ jučer je na Igralištu Iza Vage odigrana prijateljska utakmica između domaćega ŽNK Neretva i mostarskoga ŽF/NK Emina, u kojoj su gošće slavile s uvjerljivih 0:3.

 Šport

Još jedna provjera za treću sezonu u I. HNLŽ

Metković, 2.9.2018. - Danas će na Igralištu Iza Vage u sklopu priprema za novu sezonu ŽNK Neretva u prijateljskoj utakmici ugostiti mostarski ŽF/NK Emina 2016. Utakmica počinje 17 sati i ulaz je slobodan.

 

 Gradska uprava

Gradonačelnik Dalibor Milan potpisao ugovor o sufinanciranju energetske obnove sportske dvorane u iznosu od 2.875.956,77 kuna

Metković, 1.9.2018. - Gradonačelnik Dalibor Milan danas je u Dubrovniku s ministrom graditeljstva i prostornog uređenja Predragom Štromarom i direktorom Fonda za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost Dubravkom Ponošom uime Grada Metkovića potpisao Ugovor o dodjeli bespovratnih sredstava za projekt Energetska obnova zgrade Sportska dvorana u Metkoviću u iznosu od 2.875.956,77 kuna.

 Politika

Most: Od 5,4 milijuna kuna realiziranih projekata 4,7 milijuna kuna su Mostovi projekti

Metković, 1.9.2018. - Povodom članka u Slobodnoj Dalmaciji od 25. kolovoza 2018., u kojemu je metkovski gradonačelnik Dalibor Milan izjavio: „U samo godinu dana Metkoviću smo osigurali tri puta više EU sredstava nego bivša gradska vlast u četiri godine“, danas su se na konferenciji za medije oglasili Mostovi Katarina Taslak, Milan Kapović i Nikola Grmoja.

 Obavijest

SŠ Metković odobrena dva nova Erasmus+ projekta u vrijednosti 45.143 eura

Metković, 1.9.2018. - Od ove školske godine Srednja škola Metković sudjeluje u dvama novim Erasmus+ projektima, čiji je koordinator Petar Nikolić, profesor mentor geografije i engleskoga jezika.

 Folklor

KUD 'Metković' počinje s upisom novih plesača i svirača

Metković, 1.9.2018. - Škola folklora, koja djeluje pri KUD-u Metković, od ponedjeljka, 3. rujna počinje s upisom svojih članova.

 Rad udruga

Zajedničkim druženjem okončan Projekt 'Kako su živjeli naši stari'

Metković, 1.9.2018. - Udruga Otac Ante Gabrić, u partnerskoj suradnji s OŠ Stjepana Radića i Dječjim vrtićem Metković, od ožujka do kolovoza provodila je projekt izvaninstitucionalnog odgoja i obrazovanja djece i mladih pod nazivom Kako su živjeli naši stari.

 Obrazovanje

Prvi susret prvašića sa svojim učiteljicama

Metković, 1.9.2018. - Posljednjega petka uoči početka nove školske godine OŠ Stjepana Radića tradicionalno organizira prijam za učenike prvih razreda, na kraju kojega oni upoznaju svoje učiteljice.

 

Vijesti iz 9. 2018.
ukupno 72

'Neretvanski gusar' na finalu Hrvatskog veslačkog kupa

O Dizdaru više od Kamenog spavača

Prikupili 42.217,95 kn za Dorino liječenje

Pomozimo Mariji da ozdravi

Poetska i glazbena večer s Nives Puhalo

U dva navrata Metkovci darovali 65 doza krvi

Volonteri izrađivali darove za starije osobe

Metković dobiva Ispostavu Ministarstva branitelja

Metković ponovno pokazao svoje veliko srce

S listopadom počinje deratizacija

Požar se približio Momićima

Jutros bez vode na Putu Narone

Policajci prikupljen novac donirali neretvanskim udrugama

Stigao još jedan kanader

Sutra na više mjesta prekidi u elektroopskrbi

Policija ugostila vrtićane i male osnovce

Kuće za sada nisu ugrožene

Širi se požar u Općini Kula Norinska

Sutra bez struje dio Otrić-Seoca

Volonteri u parku

Seminar o folklornoj baštini Neretve i zapadne Hercegovine

Ranojesenski đir gradom

Uređen pristupni put do mrtvačnice u Vidu

Metkovci i dalje prednjače u darivanju krvi

Ljetu je kraj

Snimljen afrički monarh kako se izvlači iz kukuljice

Street art Metković

Forenzička radionica u AM Narona

Djevojčice Jerkovca druge u Opuzenu

Sutra bez struje dio Pojezerja

Iz Konjica se vratili s pet zlatnih i jednom srebrnom medaljom

'Biokulturna baština delte Neretve' u AM Narona

Neispričana priča o Ravnom

Biokulturna baština doline Neretve

Županijski SDP predlaže uvođenje izvannastavne aktivnosti 'Građanski odgoj i obrazovanje'

Područje doline Neretve idealno za cikloturizam

Grad i gradske tvrtke građanima otpisuju dugove

Predstavljeni 'Slivanjski govori' Perine Vukše Nahod

Međugeneracijsko druženje povodom Međunarodnoga dana kulturne baštine

Zlato i tri srebra za naše veslače

Predstavljen 'Tommy II. Mandarine halfmarathon'

Treba li mijenjati izborni sustav

Ko kolesarjenje postane užitek

Od 1. listopada nove knjige očevidnika za gospodarski i mali obalni ribolov

Fra Ivo Rastičić položio svečani zavjet

Borci KK Metković uspješni u Čitluku

Svečano otvorena Vojarna 116. brigade HV-a

Sedmi put održana akcija 'Zelena čistka'

Postani nogometašicom u ŽNK Neretva!

Sudjelujte na 4. Sajmu zimnice i autohtonih proizvoda

Uključite se u 'Zelenu čistku'!

Vojarni u Pločama ime 116. brigade HV-a

Nova ograda pred crkvom sv. Ilije

Proračun se popeo na više od 80 mil. kuna, nov način naplate korištenja javnih površina

Druženje povodom završetka Projekta 'Kako su živjeli naši stari'

Prva pobjeda u povratničkoj sezoni

DVD-u Metković vrijedno navalno vozilo

'Žapci' nastavljaju s odličnim rezultatima

Osnovano Povjerenstvo za mandarine, svima u interesu što bolji plasman na tržište

Dobro nam došla, Stončice!

Predstavljen Projekt 'Za skladnije i ugodnije predškolske dane u Dječjem vrtiću Metković'

Nije do trave

Poštujte naše znakove

Župan Dobroslavić i gradonačelnik Milan pozdravili prvašiće u OŠ don M. Pavlinovića

Mostarke se Metkovkama pokazale pretvrdim orahom

Još jedna provjera za treću sezonu u I. HNLŽ

Gradonačelnik Dalibor Milan potpisao ugovor o sufinanciranju energetske obnove sportske dvorane u iznosu od 2.875.956,77 kuna

Most: Od 5,4 milijuna kuna realiziranih projekata 4,7 milijuna kuna su Mostovi projekti

SŠ Metković odobrena dva nova Erasmus+ projekta u vrijednosti 45.143 eura

KUD 'Metković' počinje s upisom novih plesača i svirača

Zajedničkim druženjem okončan Projekt 'Kako su živjeli naši stari'

Prvi susret prvašića sa svojim učiteljicama

Tražite u vijestima

 

Kalendar

2020

 12   11   10   09   08   07   06   05   04   03   02   01 


2019

 12   11   10   09   08   07   06   05   04   03   02   01 


2018

 12   11   10   09   08   07   06   05   04   03   02   01 


2017

 12   11   10   09   08   07   06   05   04   03   02   01 


2016

 12   11   10   09   08   07   06   05   04   03   02   01 


2015

 12   11   10   09   08   07   06   05   04   03   02   01 


2014

 12   11   10   09   08   07   06   05   04   03   02   01 


2013

 12   11   10   09   08   07   06   05   04   03   02   01 


2012

 12   11   10   09   08   07   06   05   04   03   02   01 


2011

 12   11   10   09   08   07   06   05   04   03   02   01 


2010

 12   11   10   09   08   07   06   05   04   03   02   01 


2009

 12   11   10   09   08   07   06   05   04   03   02   01 


2008

 12   11   10   09   08   07   06   05   04   03   02   01 


2007

 12   11   10   09   08   07   06   05   04   03   02   01 


2006

 12   11   10   09   08   07   06   05   04   03   02   01 


2005

 12   11   10   09   08   07   06   05   04   03   02   01 


2004

 12   11   10   09   08   07   06   05   04   03   02   01 


2003

 12   11   10   09   08   07   05   04   03   02   01