-913

Nije namijenjeno rješavanju problema kao što su:

- problematično ponašanje pojedinaca, nesporazumi sa
  susjedima i/ili bilo kojom skupinom ljudi

- bilo kakva hitna intervencija (poplava u stanu i sl.)

- psi koji ometaju lavežom ili nisu na uzici ili nemaju brnjicu

- požari, zagađenja zraka i vode

- buka

- prijedlozi za postavljanje novih posuda za otpad, novih
  rasvjetnih tijela, semafora i slično

- žalbe na rad gradskih tijela ili bilo kojih tijela javne uprave

- bespravna gradnja

- divljanje po cestama, konzumiranje droga, javna opijanja,
  nasilje nad životinjama, preprodaja i sl.

Za to postoje nadležna tijela kojima se uvijek možete obratiti.

SLUŽBENA STRANICA

POGLEDAJTE

POPIS ULICA

GRAD METKOVIĆ

TISAK

OSMRTNICE

KONTAKT

Vijesti

arhiv vijesti

 Kazalište

'Ne daj se Njofra' na ljetnoj pozornici GKS-a Metković

Metković, 31.8.2014. - Sinoć je Metkovsko amatersko kazalište na ljetnoj pozornici Gradskog kulturnog središta u režiji Gorkoga Dumanića izvelo predstavu Ne daj se Njofra Milana Grgića.

 Poziv

Zajedno ispratimo Metkovsko ljeto

Metković, 31.8.2014. - Večeras će u dvorištu obitelji Barbir na Verajinu guvnu od 21 sat nastupiti Ženska klapa Kurjože iz Podstrane. Posljednji je to događaj ovogodišnjega Metkovskog ljeta pa vas pozivamo na zajednički ispraćaj uz tu poznatu žensku klapu.

 Maraton lađa

Reportaža s Noći prvaka

Metković, 30.8.2014. - Na desnoj strani grada, na prostoru bivše metkovske luke, održana je sinoć Noć prvaka UL Crni put , čiji su lađari spektakularno osvojili prvo mjesto na XVII. Maratonu lađa na Neretvi. Pogledajte što smo zabilježili .

 

 Tribina

'Birajmo zastupnike imenom i prezimenom te birajmo sposobne, a ne podobne'

Metković, 30.8.2014. - U organizaciji Udruge Narenta u Galeriji Gradskoga kulturnog središta Metković u prošli četvrtak održana je tribina na temu referenduma za pravedne izbore koju je održala dr. Željka Markić, članica Organizacijskog odbora inicijative U ime obitelji.

 Maraton lađa

Najmanje 5000 ljudi na 'Noći prvaka'

Metković, 30.8.2014. - Dok ovo pišemo, prošla su dva sata iza ponoći, u metkovskoj je luci u tijeku Noć prvaka na kojoj je bilo najmanje pet tisuća ljudi. Mi smo napravili mnoštvo fotografija, a dok ih sve ne obradimo objavljujemo ovu snimljenu pred sam početak.

 

 Maraton lađa

Dođite večeras uz desnu obalu Neretve na veliko slavlje 'Crnoga puta'

Metković, 29.8.2014. - Pripreme za večerašnju Noć prvaka UL Crni put u završnoj su fazi. Organizatori na prostoru nekadašnje metkovske luke očekuju preko četrdeset lađarskih udruga s oko 800 lađara te nekoliko tisuća posjetitelja sa svih strana.

 Koncert

Tereza Gabrić metkovskoj publici pjevala 'Pjesme koje voli'

Metković, 29.8.2014. - Tereza Gabrić, Metkovka sa zagrebačkom adresom, kako ju je sinoć najavio ravnatelj Gradskoga kulturnog središta Milan Kapović, održala je u dvorištu obitelji Barbir na Verajinu guvnu svoj koncert koji je nazvala Pjesme koje volim.

 Investicije

U zadnjih nekoliko mjeseci investicije od preko 8 mil. kuna

Metković, 28.8.2014. - Metković d.o.o. za vodoopskrbu i odvodnju otpadnih voda je u zadnjih mjesec dana potpisao dva ugovora i to Izrada studijsko-projektne dokumentacije potrebne za prijavu projekata sufinanciranih iz EU fondova i Izrada studijske i tehničke dokumentacije „biljnog uređaja“ za pročišćavanje otpadnih voda naselja Prud čija je ukupna vrijednost 5.819.177, 50 kn.

 

 In memoriam

'Hrvatski domobrani' obilježili Europski dan sjećanja na žrtve svih totalitarnih i autoritarnih režima

Metković, 28.8.2014. - Nedavni Europski dan sjećanja na žrtve svih totalitarnih i autoritarnih režima predstavnici Udruge Hrvatski domobran obilježili u naselju Šiljegi. Tamo su s vodstvom Općine Kula Norinska položili vijence i zapalili svijeće na spomen-obilježje jedanaestorici žrtava komunističkoga zločina iz toga naselja. Uime Hrvatskoga žrtvoslovnog društva u obilježavanju je sudjelovao i prof. dr. Ivana Jurić.

 Fotografija

Kao prije 80 godina

Metković, 28.8.2014. - Nekada reprezentativne zgrade u glavnoj metkovskoj ulici, počevši od zgrade nekadašnjega Hotela Austria, malo-pomalo nagrizao je zub vremena pa je ulica počela pružati sve ružniju sliku. Zato veseli svaka obnova, kao što je ovih dana zgrade koju pamtimo kao Školu učenika u privredi, u kojoj danas na katu prostorije ima KZD Metković. Prizemlje je iznajmila tvrtka Bipa koja u njemu danas otvara trgovinu.

 Kultura

U dvorani GKS-a ugrađen vrhunski audiosustav L'acoustics vrijedan gotovo 200 tisuća kn

Metković, 27.8.2014. - Stalnijim posjetiteljima događanja u Gradskom kulturnom središtu, koji su prije nešto više od mjesec dana bili na Svečanoj sjednici Gradskoga vijeća, nije promaknuo jedan „sitan“ detalj. S krajeva pozornice nestale su velike zvučne kutije, a na njihovome mjestu našle su se puno manje. Isto tako, na bočnim zidovima gledališta te na stražnjemu zidu postavljeno je šest malih zvučnika.

 Maraton lađa

Velika se fešta sprema

Metković, 27.8.2014. - Organizatori ovogodišnje Noći prvaka UL Crni put i Grad Metković pozivaju vas na veliku feštu koja će se održati u petak, 29. kolovoza s početkom u 20 sati na prostoru metkovske luke. Zabavljat će vas Colonia i domaći Gusari. Iće i piće bit će po pristojnim cijenama.

 

 Poljoprivreda

Obavijest maslinarima

Metković, 27.8.2014. - Upozoravaju se maslinari da se proteklih dana intenzivirao ulov maslinine muhe (Bactrocera oleae) na feromonske lovke. Budući da vremenske prilike pogoduju razvoju toga štetnika potrebno je nastaviti s mjerama zaštite.

 Šport

Škola rukometa Jerkovac poziva na upis

Metković, 26.8.2014. - Kako pjeva Arsen Dedić ljetu je kraj, premda ne znamo da je i bilo. Djeca se uskoro vraćaju u školske klupe, a svoje aktivnosti nastavljaju i športski klubovi. Jedan od njih je RK Jerkovac koji obavještava roditelje i djecu da je s radom započela Škola rukometa Jerkovac koja radi prema istom planu i programu za sve dječake i djevojčice, od predškolskoga do srednjoškolskoga uzrasta.

 

 Obavijest

Za upis u Vrtić nije dovoljan samo popunjen zahtjev. Treba potpisati ugovor!

Metković, 26.8.2014. - Upravno vijeće Dječjega vrtića Metković obavještava roditelje koji su popunili zahtjev za upis svoga djeteta u Vrtić, a u zadanome roku nisu s Vrtićem potpisali ugovor, da se njihova djeca smatraju neupisanima. Tim roditeljima Vrtić daje još jedan termin za potpis ugovora i to 28. kolovoza 2014. od 8 do 12 sati. Djeca roditelja koji tada ne potpišu ugovor smatrat će se neupisanom, a upisat će se djeca s liste čekanja.

 

 Tribina

Tribina Željke Markić o pravednijim izborima

Metković, 26.8.2014. - U Galeriji Gradskoga kulturnog središta Metković u četvrtak, 28. kolovoza s početkom u 19 sati održat će se u organizaciji Udruge Narenta tribina Željke Markić na temu referenduma za pravedne izbore.

 Kazalište

Skupštinari nasmijali Metkovce

Metković, 25.8.2014. - Na ljetnoj sceni GKS-a sinoć je Amatersko kazalište Opuzen odigralo komično-satiričnu predstavu Skuština autora Ljubomira Kerekeša koju je za domaće (ne)prilike prilagodio i režirao Hrvoje Barbir.

 Humanost

S radom započela Humanitarna zaklada 'Iva Petrušić'

Metković, 25.8.2014. - Odlukom Gradskoga vijeća iz prosinca 2013. započeo je postupak osnivanja gradske humanitarne zaklade koja nosi ime naše svima poznate sugrađanke pok. Ive Petrušić. Svrha zaklade je financijsko i materijalno pomaganje socijalno ugroženih obitelji i pojedinaca s područja grada Metkovića i prigradskih naselja. Nakon devet mjeseci birokratskih peripetija Zaklada je napokon počela s radom.

 Film

Proglašenjem pobjednika zatvoren IV. Opuzen film festival

Metković, 24.8.2014. - Unatoč kiši, IV. Opuzen film festival svečano je zatvoren dodjelom nagrada pobjedničkim filmovima te prikazivanjem filmskih uradaka OFF filmske škole.

 Gradske vijesti

Stiglo suvremeno vozilo za održavanje kanalizacijskoga sustava

Metković, 24.8.2014. - U krug gradske tvrtke Metković d.o.o. stiglo je specijalno vozilo za održavanje kanalizacijskih sustava i pražnjenje septičkih jama, čija vrijednost s PDV-om iznosi gotovo 2,2 mil. kuna, od čega je Metković platilo 18 posto iz namjenskih sredstava naknade za razvoj.

 Kazalište

'Skupština' večeras na ljetnoj sceni

Metković, 24.8.2014. - Nagrađivana Kerekešova komedija Skupština, u izvođenju Amaterskoga kazališta Opuzen, stiže večeras i u Metković. Pozivamo ljubitelje komedije da dođu na ljetnu scenu GKS-a vidjeti i čuti kako je Hrvoje Barbir svojom adaptacijom, režijom i glazbom Kerekešov komad smjestio u donjoneretvanski Pržinovac. Smijeha i prepoznatljivih komično-satiričnih situacija neće nedostajati. Predstava počinje u 21 sat.

 

 Rukomet

RK Metković 1963 uspješan u pripremnim utakmicama

Metković, 23.8.2014. - U pripremama pred početak sezone, rukometaši RK Metković 1963 jučer i danas su odigrali dvije utakmice i zabilježili po remi i pobjedu. Jučer su s premier-ligašem RK Marina Kaštela iz Kaštel Sućurca odigrali 31:31, a danas su se pobjedom 30:23 revanširali RK Bosna za nedavni porazu u Visokom. Pregled je pripremio Nikica Medak. Foto: I. Ilić.

 In memoriam

Na trima mjestima u Metkoviću obilježen Europski dan sjećanja na žrtve svih totalitarnih i autoritarnih režima

Metković, 23.8.2014. - Europski dan sjećanja na žrtve svih totalitarnih i autoritarnih režima danas se u organizaciji Grada Metkovića prvi put službeno obilježio u Metkoviću tako što je na trima mjestima pred spomenike položeno cvijeće i zapaljene svijeće.

 Promet

Sa subote na nedjelju policija provodi preventivno-represivnu akciju

Metković, 22.8.2014. - Radi podizanja razine sigurnosti svih sudionika u prometu, Policijska uprava dubrovačko-neretvanska će u noćnim satima sa subote na nedjelju 23./24. kolovoza provesti preventivno-represivnu akciju.

 Glazba

Bebić izveo sedam novih pjesama

Metković, 22.8.2014. - Sinoć je u dvorištu obitelji Barbir na Verajinu guvnu svoj osmi javni nastup u svome gradu imao metkovski kantautor i šansonijer Branko Bebić, kojemu su se pridružili prijatelji glazbenici i pjevači.

 Zanimljivosti

Tri desetljeća skokova na Radalju

Metković, 22.8.2014. - Na Radalju pokraj Kleka svakoga se ljeta održava dječje natjecanje u skokovima s rive, koje ima i međunarodni karakter. Ove je godine natjecanje bilo posebno po tome što se održalo trideseti put.

 

 Dolina Neretve

Petrov još jednom odlučno protiv TE Ploče

Metković, 22.8.2014. - Danas je u HRT-ovoj emisiji Hrvatska uživo jedna od tema bila izgradnja TE Ploče na ugljen, koja je u dolini Neretve zadobila mnoge protivnike. U zagrebačkome studiju gost je bio notorni Damir Begović, nekadašnji prvi čovjek HEP-a, a danas lobist neznanoga kapitala koji nam tik uz ušće Neretve želi pljunuti postrojenje iz najmračnijih noćnih mora. Sučelice njemu, u dubrovačkome je studiju sjedio metkovski gradonačelnik Božo Petrov, koji se od početka oštro suprotstavio toj monstruoznoj zamisli.

 Folklor

Večer folklora u Vidu

Metković, 21.8.2014. - U organizaciji KUD-a Župa Gospe Snježne sutra će na Naronskom trgu s početkom u 20 sati započeti nastupi folklornih skupina KUD-a Šokadija iz Lipovca, KUD-a Mak iz Trnovca kraj Varaždina i KUD-a Župa Gospe Snježne iz Vida. KUD Šokadija u Vidu ostaje do nedjelje, kada će njihov svećenik i član KUD-a don Ivica Tušek predvoditi misno slavlje. Ulaz je besplatan.

 

 Gradska uprava

Učenicima iz mnogobrojnih obitelji Grad sufinancira kupnju udžbenika

Metković, 20.8.2014. - Odlukom gradonačelnika Bože Petrova, Grad Metković će u skladu sa svojim mogućnostima sufinancirati kupnju udžbenika za učenike osnovnih i srednjih škola koji imaju prebivalište na području grada i prigradskih naselja. Sredstva nisu dostatna za sve pa će pomoć biti usmjerena prema obiteljima s četvero i više djece, od kojih najmanje troje pohađa školu.

 

 Obrana od poplave

Nasip ponovno napreduje punim intenzitetom

Metković, 20.8.2014. - Dobra vijest stiže s gradilišta nasipa za obranu od poplava desne strane grada. Izvođaču radova Skladgradnji ponovno je omogućen pristup deponiju Otunj s kojega se materijal vozi na gradilište pa su radovi od ponedjeljka nastavljeni punim intenzitetom.

 

 Obavijest

Izmjene i dopune programa Metkovskoga ljeta

Metković, 20.8.2014. - U posljednjih desetak dana Metkovskoga ljeta ubačene su izmjene i dopune koje možete vidjeti u donjem dijelu programa.

 

 Gradska uprava

Ministarstvo financija potvrdilo tvrdnje Grada Metkovića o visini naslijeđenih obveza

Metković, 19.8.2014. - Koncem srpnja u Grad je stigao Zapisnik o proračunskome nadzoru što su ga u travnju obavili ovlašteni službenici Ministarstva financija, Sektora za financijski i proračunski nadzor. U njemu stoji da je Grad Metković na 31. prosinca 2013. imao nepodmirenih obveza 11.529.088,00 kn, što s podmirenih 6.462.310,60 kn obveza nastalih do 7. lipnja 2013., a podmirenih do 31. prosinca 2013. iznosi gotovo 18 mil. kuna. Time je Ministarstvo financija potvrdilo izjave novih gradskih vlasti o visini nepodmirenih preuzetih obveza.

 

 Koncert

Večer šansone Srđana Depola

Metković, 19.8.2014. - U programu Metkovskoga ljeta u nedjelju navečer je na terasi Arheološkog muzeja Narona svoju Večer šansone održao riječki pjevač, skladatelj i književnik Srđan Depolo.

 Zabava

Crazy Show napunio ljetnu pozornicu
GKS-a Metković

Metković, 18.8.2014. - Na prepunoj ljetnoj pozornici Gradskoga kulturnog središta u prošli četvrtak održan je Crazy Show Eldorado.

 Kultura

Pjesnički susreti 'Maslini u lice'

Metković, 18.8.2014. - U organizaciji Gradske knjižnice Metković u Galeriji GKS-a Metković u prošli utorak održani su Šesti neretvanski pjesnički susreti Maslini u lice.

 Obljetnice

17. naraštaj Gimnazije Metković okupio se na 40. obljetnici mature

Metković, 18.8.2014. -
Ljeto je godišnje doba kada se obično organiziraju proslave obljetnica mature. Tako su se prošle subote okupili maturanti 17. naraštaja Gimnazije Metković kako bi se prisjetili vremena od prije 40 godina, kada su se nakon mature raspršili na sve strane.

 Vjerski život

Slavlje sestara Služavki Maloga Isusa

Metković, 18.8.2014. - Ove godine čak sedam sestara Služavki Maloga Isusa iz nama bliže okolice slavi pedesetu, odnosno šezdesetu obljetnicu zavjeta. Riječ je o pet Vidonjaka i dvjema Vidonjkama.

 Maraton lađa

Misa zahvalnica za pobjedu na Maratonu

Metković, 18.8.2014. - Jučer je u župnoj crkvi sv. Nikole biskupa u Metkoviću služena misa zahvalnica povodom trijumfa lađarske ekipe Crni put čiji gotovo svi članovi žive na području župe sv. Nikole. Misu je predvodio sužupnik don Senko Antunović, a pobjednicima se pridružila i lađarska ekipa Veterana IV. gardijske brigade te Jerkovca i Gusarica. Vijest donosi Informativna katolička agencija, a vijest je i da će se 29. kolovoza (petak) u Metkoviću održati Noć pobjednika.

 

 Najave

'Ne daj se Njofra' u 21 sat na ljetnoj pozornici GKS-a Metković

Metković, 16.8.2014. - Danas u 21 sat na ljetnoj pozornici Gradskoga kulturnog središta članovi Metkovskog amaterskog kazališta izvest će predstavu Milana Grgića Ne daj se Njofra u režiji Gorkoga Dumanića. Makovci su predstavu premijerno odigrali u prosincu prošle godine, a glavne uloge igraju Vinko Vuković – Liska, Željka Bulić- Petrović, Romana Čović i Damir Kozarić. Dođite i zabavite se na ljetnoj pozornici uz Neretvu!

 

 Obavijest

Nastavlja se dijeljenje posuda za mješoviti komunalni otpad

Metković, 14.8.2014. - Iz Čistoće Metković obavještavaju građane da se nastavlja dijeljenje posuda za skupljanje miješanoga komunalnog otpada i to u sljedećim ulicama: desna strana grada - Nikole Tesle, Antuna Mihanovića i Neretvanskih gusara; lijeva strana grada - Splitska ulica, Andrije Kačića Miošića, Bočina i Jakova Gotovca.

 Šport

'Neretvanski gusari' dobili još jedan čamac

Metković, 14.8.2014. - Veslački klub Neretvanski gusar od prošloga je tjedna bogatiji je za još jedan čamac. Riječ je o školskom čamcu - skifu, koji će zadovoljiti potrebe novih polaznika škole veslanja.

 Zabava

Opustite se i nasmijte uz Neretvu

Metković, 14.8.2014. - Danas u 21 sat na ljetnoj pozornici Gradskoga kulturnog središta gostuje Crazy Show Eldorado. Na programu ćete vidjeti komičare, mađioničare, fakire, atrakcije na motorima i popularnog komičara Bimbu koji će vas nasmijati do suza. Dođite svi i zabavite se na ljetnoj pozornici uz Neretvu!

 

 Znanost

Metković dobio prvu znanstvenu ustanovu
Otvorena podružnica Instituta za hrvatski jezik i jezikoslovlje

Metković, 13.8.2014. - U Metkoviću je 9. kolovoza u zgradi Vage svečano otvorena podružnica Instituta za hrvatski jezik i jezikoslovlje. Podružnicu je, na poziv gradonačelnika Petrova, otvorio predsjednik Republike Hrvatske Ivo Josipović, a nazočio je i župan dubrovačko-neretvanski Nikola Dobroslavić te ravnatelj Instituta dr. sc. Željko Jozić.

 Izložba

'Oceani boja' Dalie Mioč

Metković, 13.8.2014. - U Galeriji Gradskog kulturnog središta Metković sinoć je otvorena izložba autorice Dalie Mioč pod nazivom Oceani boja. Dalija se svojim Metkovcima predstavila s tridesetak slika u tehnici akril na platnu koje su nastale u protekle tri godine.

 Obavijest

Odgođen koncert klapa

Metković, 13.8.2014. - Zbog bolesti jednoga od izvođača, u zadnji čas je odgođen za večeras najavljeni koncert klapa Mriža i Kurjože. O novome terminu izvijestit će vas pravovremeno.

 

 Okrugli stol

Prevencija ovisnosti i nasilja nad djecom i među djecom i mladima

Metković, 12.8.2014. - Jučer je u Galeriji Gradskog kulturnog središta Metković održan okrugli stol o prevenciji ovisnosti i nasilja nad i među djecom i mladima. Okrugli stol organizirali su Centar za održivi razvoj Imotski u suradnji s udrugama DOBRA iz Metkovića i CERURA iz Sinja, a dio je projekta Vježbanje nenasilne komunikacije kojega provode uz potporu Ministarstva znanosti, obrazovanja i sporta.

 Zanimljivosti

Planulo 550 porcija tripica

Metković, 12.8.2014. - Trodnevna manifestacija Dani Neretvanske kneževine završena je u sitne sate sa subote na nedjelju. Na maloj su se rivi uz DJ-eve zabavljali mladi, a za starije je bio Trg kralja Tomislava na kojemu su se nakon starta Maratona, uz glazbu grupe Narona, u ogromnoj teći počele kuhati tripice.

 Policija

Šveđani splavarili iz Čapljine u Metković

Metković, 12.8.2014. - Sinoć oko 22 sata policijski službenici Postaje granične policije Metković zatekli su na rijeci Neretvi, u blizini graničnog prijelaza Unka, dvojicu državljana Švicarske u dobi od 20 godina koji su se na improviziranoj splavi iz Čapljine u BiH uputili prema Jadranskome moru.

 Gradska uprava

Javna rasprava o Prijedlogu izmjena i dopuna Prostornoga plana Metkovića

Metković, 12.8.2014. - Grad Metković objavljuje Javnu raspravu o Prijedlogu izmjena i dopuna Prostornoga plana uređenja Grada Metkovića. Javni uvid u dokumentaciju bit će u Gradskom kulturnom središtu od 20. kolovoza do 3. rujna radnim danom od 9 do 12 sati. Javno izlaganje građanima i rasprava o Prijedlogu započet će na istome mjestu 22. kolovoza u 9 sati.

 

 Šport

Ni sam ne znam...

Metković, 11.8.2014. - Nogometaši Neretva golom Dragana Brečića pobijedili su B momčad Hajduka 1:0 u još jednoj od pripremnih utakmica pred početak nove sezone III. HNL – jug.

 Obavijest

Zbog radova zatvoren dio Ulice A. K. Miošića

Metković, 11.8.2014. - Zbog hitnih radova na rekonstrukciji vodoopskrbne mreže na dijelu ulice A. K. Miošića, od križanja sa ulicom Mobine do križanja sa ulicom Petra Zoranića, danas od 7 do 15 sati biti će zatvoren promet na spomenutoj dionici. Radovi se planiraju izvoditi do 13. kolovoza, pa se mole vozači da se koriste zaobilaznim pravcima – Ulicom Petra Zoranića i Ulicom Mobine.

 

 Maraton lađa

XVII. Maratona lađa na Neretvi

Metković, 11.8.2014. - Nakon što smo pregledali i obradili na stotine fotografija, evo fotoreportaže sa subotnjega XVII. Maratona lađa, na kojemu je, više nego zasluženo, slavila metkovska ekipa Crni put. Na visoko sedmo mjesto plasirali su se lađari Jerkovca, a standardno dobri bili su i vidonjski Domagojevi gusari, koji su zauzeli 10. mjesto.

 

 Maraton lađa

'Crnome putu' Veliki štit Kneza Domagoja

Metković, 10.8.2014. - Drama koja se dogodila odmah nakon starta 17. Maratona u Metkoviću i najveće je optimiste, koji su vjerovali u pobjedu Crnoga puta, pretvorila u pesimiste, ali ne i momke koji su veslali u lađi broj jedan. Silan zaostatak uspjeli su nadoknaditi već pred Opuzenom pa do Ploča ispisati novu povijest Maratona lađa na Neretvi.

 Stručni skup

Turistički, gospodarski i intelektualni potencijali doline Neretve

Metković, 9.8.2014. - U organizaciji Udruge studenata doline Neretve jučer je u Galeriji Gradskog kulturnog središta Metković održan stručni skup pod nazivom Turistički, gospodarski i intelektualni potencijali doline Neretve.

 Maraton lađa

Gdje – što nakon starta?

Metković, 9.8.2014. - Nakon starta Maratona u 17 sati na Trgu kralja Tomislava i na Maloj rivi počinje program koji će trajati do tri sata ujutro. Na Trgu će se kuhati tripice (besplatne dok ih bude) i svirat će grupa Narona, a na Maloj rivi mlade će zabavlati DJ-evi. Piće po pristupačnim cijenama.

 

 Manifestacije

Drugi dan 'Dana Neretvanske kneževine'

Metković, 9.8.2014. - Jučer je u Gradskome parku cijeli dan bilo živo. U taboru neretvanskih gusarića tekle su pripreme za natjecanja koja su počela u ranim popodnevnim satima. Gađalo se u metu lukom i strijelom, izbjegavalo njihajuće prepreke, potezalo uže, a vještinu je trebalo pokazati i u trčanju s jajetom u žlici. Pogledajte fotoreportažu.

 

 Promocija

Zaboravu otrgnut svećenik i pjesnik don Mirko Talajić

Metković, 8.8.2014. - U organizaciji Ogranka Matice hrvatske Metković sinoć su u Gradskoj knjižnici Metković predstavljeni knjiga i prigodna izložba slika pod nazivom Svećenik i pjesnik don Mirko Talajić autorice Matije Maše Vekić, naše Metkovke na privremenom radu u Zagrebu.

 Maraton lađa

Obavljene posljednje pripreme za start

Metković, 8.8.2014. - Kao i obično, dan prije utrke sve je spremno za start 17. Maratona lađa koji se očekuje sutra u 17 sati ispod Lučkoga mosta u Metkoviću. Ove godine Metkovci puno očekuju od svojih ekipa, a naročito od Crnoga puta koji je već na prošlom maratonu pokazao da spada u sam vrh, a ove je godine to potvrdio na više natjecanja.

 

 Obrana od poplave

Prekinuti radovi na nasipu

Metković, 8.8.2014. - Radovi na nasipu za obranu od poplava desne strane Metkovića privremeno su prekinuti jer je izvođaču radova onemogućen pristup odlagalištu Otunj-Zmijarevići s kojega se materijal za nasipanje vozi na gradilište – izvijestile su nas iz Hrvatskih voda.

 

 Kriminalitet

Gradska tržnica opljačkana u drskome razbojničkom napadu

Metković, 8.8.2014. - Unatoč tome što im je Grad Metković pružio trodnevno gostoprimstvo, neretvanski gusari nisu mogli zauzdati svoju pagansku razbojničku ćud. Dobro isplaniranom akcijom u ranim jutarnjim satima opljačkali su Gradsku tržnicu.

 

 Manifestacije

'Dani Neretvanske kneževine' započeli dočekom neretvanskih gusara s ratnim plijenom

Metković, 8.8.2014. - Jučer ujutro započeti Dani Neretvanske kneževine predvečer su nastavljeni dočekom neretvanskih gusara, koji su se lađama vratili iz boja sa zarobljenim duždom i ratnim plijenom. Pred brojnom publikom dužd je u lancima sproveden do Trga, gdje je stavljen u kavez. Tamo će čekati dok ne stigne otkupnina.

 

 Skup

Turistički, gospodarski i intelektualni potencijali doline Neretve

Metković, 8.8.2014. - Udruga studenata doline Neretve Sveučilišta u Zagrebu danas u Galeriji GKS-a organizira II. interdisciplinarni stručni skup na temu Turistički, gospodarski i intelektualni potencijali doline Neretve. Skup počinje u 9 sati, a gosti-predavači će biti prof. Nikola Grmoja, zamjenik gradonačelnika Grada Metkovića, Krešimir Vejić, gradonačelnik grada Ploča i prof. Nikolina Anković.

 

 Maraton lađa

Super-Kominke pobjednice I. Ženskoga maratona lađa Opuzen-Metković

Metković, 8.8.2014. - Kominskim amazonkama trebalo je nešto više od 70 minuta da lađom iz Opuzena doveslaju do gotovo deset kilometara udaljena Metkovića. Tako je ženska posada Gusara Komin postala prvom pobjednicom Ženskoga maratona i nastavila uspjehe svojih muških kolega.

 Maraton lađa

'Crni put' povukao najbrže, 'Sv. Ilija' drugi

Metković, 7.8.2014. - Sinoć je na brzinskim utrkama u Opuzenu nastupilo 35 lađarskih posada, od kojih će 33 prve veslati u konkurenciji na subotnjem Maratonu. Na stazi od staroga mosta do brane i nazad najbrži su bili mladići iz UL Crni put iz Metkovića, koji su konkurenciju nadmašili za gotovo dvije sekunde. Drugi su lađari ovogodišnjega debitanta UL Sveti Ilija iz Metkovića, a treći lađari Stabline.

 Manifestacije

Gusari zauzeli Grad i Grmoju uzeli za taoca

Metković, 7.8.2014. - Uz veliku buku i bojne pokliče jutros se skupina neretvanskih gusara pojavila pod gradskim zidinama te prisilila gradonačelnika Petrova da ih pusti u Grad. Imali su samo jedan zahtjev – da im Petrov na tri dana preda kontrolu nad Gradom, što je on pod prijetnjom oružja i učinio. Da bi bili sigurni, gusari su sa sobom kao taoca odveli zamjenika Grmoju. Tako su danas započeli Dani neretvanske kneževine koji će trajati do ranih nedjeljnih sati.

 Domovinski rat

S Paucima u Kninu

Metković, 7.8.2014. - Prije dva dana smo na poziv Udruge veterana IV. gardijske brigade, podružnice za DNŽ, putovali u Knin na proslavu XIX. obljetnice vojno-redarstvene akcije Oluja. O tome smo pripremili poveću fotoreportažu.

 

 Šport

UL Crni put pobjednik X. kupa kneza Domagoja

Metković, 6.8.2014. - Vijest koju smo preksinoć bili pripremili omaškom nije uvrštena u sadržaj pa je naknadno objavljujemo. Pobjednik X. jubilarnog Kupa kneza Domagoja lađarska je posada Crnoga puta iz Metkovića.

 Manifestacije

Gusari preuzimaju kontrolu nad gradom

Metković, 6.8.2014. - Od sutra će u Metkoviću kontrolu nad gradom preuzetu neretvanski gusari čiji se doček očekuje na maloj rivi oko 19.30, nakon što završi I. Ženski maraton lađa što se vesla od Opuzena do Metkovića.

 Koncert

Predstavile se domaće rock-skupine i gosti

Metković, 6.8.2014. - Održan je još jedan 'Mtk summer jam 2014.' na kojem je nastupilo pet bendova od toga jedan opuzenski, tri metkovska te gosti iz Konavala.

 Tradicija

Vid proslavio Ledenu Gospu

Metković, 6.8.2014. - Župa Gospe Snježne, u koju spadaju Vid, Prud, Dragovija, Podgrede i Ograđ, danas je proslavila blagdan svoje Nebeske zaštitnice. Svečano misno slavlje s procesijom održano je u župnoj crkvi u 9,30 sati, a predvodio ih je don Ljubo Planinić u koncelebraciji sa 14 svećenika. Procesiji i svečanoj misi prisustvovali su i brojni vjernici, među njima i predstavnici Grada Metkovića na čelu s gradonačelnikom Božom Petrovom.

 Domovinski rat

Sjećanje na poginule branitelje

Metković, 5.8.2014. - Povodom Dana pobjede i domovinske zahvalnosti i Dana hrvatskih branitelja jutros su pred Središnjim križem na Gradskom groblju sv. Ivana predstavnici Grada Metkovića, političkih stranaka i udruga proizašlih iz Domovinskoga rata položili vijence i zapalili svijeće za poginule hrvatske branitelje.

 Gradska uprava

Održana XI. sjednica Gradskog vijeća

Metković, 5.8.2014. - Gradsko vijeće Grada Metkovića jučer je pod predsjedavanjem Marina Veraje održalo svoju XI. sjednicu na čijem su se dnevnom redu našle dvije točaka o kojima je raspravljalo 10 vijećnika.

 Kazalište

'Djevojka koja nestaje' izvedena u Vidu

Metković, 4.8.2014. - U izvedbi članova Teatra Susret iz Osijeka sinoć je na terasi Arheološkog muzeja Narona u Vidu održana predstava Djevojka koja nestaje nastala prema tekstu Kordelije Paladin i u režiji Roberta Raponje. Glavne uloge odigrali su glumci Duško Modrinić te mlada Ivana Gudelj kojoj je, kako smo uspjeli doznati, spomenuta predstava bila njen diplomski rad.

 Najave

Tjedan bogat događanjima

Metković, 4.8.2014. - Pred nama je tjedan bogat raznim događanjima koja počinju već danas rock-koncertom u Metkoviću i lađarskim utrkama u Vidu, a završavaju u subotu Maratonom lađa i Danima Neretvanske kneževine. Evo pregleda događanja.

 Tradicija

Letovaničani uveličali vidonjsko slavlje

Metković, 4.8.2014. - U Vidu je ovih dana živo, a kulminacija će biti sutra kada će se urbe et vico proslaviti Ledena Gospa ili Gospa Snježna, prvo misom u župnoj crkvi, a potom i tjelesnom sastavnicom ljudskoga bića kojoj ni dernek nije stran.

 Baština

Klapa 'Sveti Nikola' druga u Posušju

Metković, 3.8.2014. - Kako dalmatinska klapska pjesma u Hercegovini dobiva sve više ljubitelja i novih klapa tako je u Posušju pokrenut Festival klapske pisme na čijemu je prvom izdanju uspješno nastupila i Metkovska Klapa Sv. Nikola osvojivši drugo mjesto.

 Gradske vijesti

Održan Otvoreni gospodarski forum Metković – Neretva

Metković, 2.8.2014. - U Galeriji Gradskog kulturnog središta Metković u četvrtak je održan Otvoreni gospodarski forum Metković – Neretva koji su organizirali Klub izvrsnosti svih struka (KISS) te Udruga Narenta i Udruga obrtnika Metković.

 Vrijeme

Skroz netipičan srpanj

Metković, 1.8.2014. - Od motritelja Meteorološke postaje Metković Dragana Tolića dobili smo službene podatke o oborinama u srpnju ove godine. Nekada tradicionalno suh, ovaj je srpanj s 203,8 litara kiše po metru četvornome drugi najkišovitiji mjesec 2014. godine. Ispred njega je samo siječanj.

 Koncert

' MTK Summer 2014' u ponedjeljak

Metković, 1.8.2014. - Zbog loša vremena odgođeni rock-koncert MTK Summer 2014 održat će se u ponedjeljak, 4. kolovoza na gimnazijskom košarkaškom igralištu. Od 21 sat pa nadalje svirat će Prima Vista, Dudov svilac, Tres hombres, Loot i dubrovački sastav The Pandora.

 

 Tradicija

Proslava Ledene Gospe započinje već sutra

Metković, 1.8.2014. - U proslavu Ledene Gospe, nebeske zaštitnice Župe i mjesta Vid, uključili su se UL Domagojevi gusari i KUD Župa Vid koji su u goste pozvali prijatelje iz Župe Žažina u Općini Lekenik te KUD Poculica iz Letovanića.

 

Vijesti iz 8. 2014.
ukupno 80

'Ne daj se Njofra' na ljetnoj pozornici GKS-a Metković

Zajedno ispratimo Metkovsko ljeto

Reportaža s Noći prvaka

'Birajmo zastupnike imenom i prezimenom te birajmo sposobne, a ne podobne'

Najmanje 5000 ljudi na 'Noći prvaka'

Dođite večeras uz desnu obalu Neretve na veliko slavlje 'Crnoga puta'

Tereza Gabrić metkovskoj publici pjevala 'Pjesme koje voli'

U zadnjih nekoliko mjeseci investicije od preko 8 mil. kuna

'Hrvatski domobrani' obilježili Europski dan sjećanja na žrtve svih totalitarnih i autoritarnih režima

Kao prije 80 godina

U dvorani GKS-a ugrađen vrhunski audiosustav L'acoustics vrijedan gotovo 200 tisuća kn

Velika se fešta sprema

Obavijest maslinarima

Škola rukometa Jerkovac poziva na upis

Za upis u Vrtić nije dovoljan samo popunjen zahtjev. Treba potpisati ugovor!

Tribina Željke Markić o pravednijim izborima

Skupštinari nasmijali Metkovce

S radom započela Humanitarna zaklada 'Iva Petrušić'

Proglašenjem pobjednika zatvoren IV. Opuzen film festival

Stiglo suvremeno vozilo za održavanje kanalizacijskoga sustava

'Skupština' večeras na ljetnoj sceni

RK Metković 1963 uspješan u pripremnim utakmicama

Na trima mjestima u Metkoviću obilježen Europski dan sjećanja na žrtve svih totalitarnih i autoritarnih režima

Sa subote na nedjelju policija provodi preventivno-represivnu akciju

Bebić izveo sedam novih pjesama

Tri desetljeća skokova na Radalju

Petrov još jednom odlučno protiv TE Ploče

Večer folklora u Vidu

Učenicima iz mnogobrojnih obitelji Grad sufinancira kupnju udžbenika

Nasip ponovno napreduje punim intenzitetom

Izmjene i dopune programa Metkovskoga ljeta

Ministarstvo financija potvrdilo tvrdnje Grada Metkovića o visini naslijeđenih obveza

Večer šansone Srđana Depola

Crazy Show napunio ljetnu pozornicu
GKS-a Metković

Pjesnički susreti 'Maslini u lice'

17. naraštaj Gimnazije Metković okupio se na 40. obljetnici mature

Slavlje sestara Služavki Maloga Isusa

Misa zahvalnica za pobjedu na Maratonu

'Ne daj se Njofra' u 21 sat na ljetnoj pozornici GKS-a Metković

Nastavlja se dijeljenje posuda za mješoviti komunalni otpad

'Neretvanski gusari' dobili još jedan čamac

Opustite se i nasmijte uz Neretvu

Metković dobio prvu znanstvenu ustanovu
Otvorena podružnica Instituta za hrvatski jezik i jezikoslovlje

'Oceani boja' Dalie Mioč

Odgođen koncert klapa

Prevencija ovisnosti i nasilja nad djecom i među djecom i mladima

Planulo 550 porcija tripica

Šveđani splavarili iz Čapljine u Metković

Javna rasprava o Prijedlogu izmjena i dopuna Prostornoga plana Metkovića

Ni sam ne znam...

Zbog radova zatvoren dio Ulice A. K. Miošića

XVII. Maratona lađa na Neretvi

'Crnome putu' Veliki štit Kneza Domagoja

Turistički, gospodarski i intelektualni potencijali doline Neretve

Gdje – što nakon starta?

Drugi dan 'Dana Neretvanske kneževine'

Zaboravu otrgnut svećenik i pjesnik don Mirko Talajić

Obavljene posljednje pripreme za start

Prekinuti radovi na nasipu

Gradska tržnica opljačkana u drskome razbojničkom napadu

'Dani Neretvanske kneževine' započeli dočekom neretvanskih gusara s ratnim plijenom

Turistički, gospodarski i intelektualni potencijali doline Neretve

Super-Kominke pobjednice I. Ženskoga maratona lađa Opuzen-Metković

'Crni put' povukao najbrže, 'Sv. Ilija' drugi

Gusari zauzeli Grad i Grmoju uzeli za taoca

S Paucima u Kninu

UL Crni put pobjednik X. kupa kneza Domagoja

Gusari preuzimaju kontrolu nad gradom

Predstavile se domaće rock-skupine i gosti

Vid proslavio Ledenu Gospu

Sjećanje na poginule branitelje

Održana XI. sjednica Gradskog vijeća

'Djevojka koja nestaje' izvedena u Vidu

Tjedan bogat događanjima

Letovaničani uveličali vidonjsko slavlje

Klapa 'Sveti Nikola' druga u Posušju

Održan Otvoreni gospodarski forum Metković – Neretva

Skroz netipičan srpanj

' MTK Summer 2014' u ponedjeljak

Proslava Ledene Gospe započinje već sutra

Tražite u vijestima

 

Kalendar

2020

 12   11   10   09   08   07   06   05   04   03   02   01 


2019

 12   11   10   09   08   07   06   05   04   03   02   01 


2018

 12   11   10   09   08   07   06   05   04   03   02   01 


2017

 12   11   10   09   08   07   06   05   04   03   02   01 


2016

 12   11   10   09   08   07   06   05   04   03   02   01 


2015

 12   11   10   09   08   07   06   05   04   03   02   01 


2014

 12   11   10   09   08   07   06   05   04   03   02   01 


2013

 12   11   10   09   08   07   06   05   04   03   02   01 


2012

 12   11   10   09   08   07   06   05   04   03   02   01 


2011

 12   11   10   09   08   07   06   05   04   03   02   01 


2010

 12   11   10   09   08   07   06   05   04   03   02   01 


2009

 12   11   10   09   08   07   06   05   04   03   02   01 


2008

 12   11   10   09   08   07   06   05   04   03   02   01 


2007

 12   11   10   09   08   07   06   05   04   03   02   01 


2006

 12   11   10   09   08   07   06   05   04   03   02   01 


2005

 12   11   10   09   08   07   06   05   04   03   02   01 


2004

 12   11   10   09   08   07   06   05   04   03   02   01 


2003

 12   11   10   09   08   07   05   04   03   02   01