-913

Nije namijenjeno rješavanju problema kao što su:

- problematično ponašanje pojedinaca, nesporazumi sa
  susjedima i/ili bilo kojom skupinom ljudi

- bilo kakva hitna intervencija (poplava u stanu i sl.)

- psi koji ometaju lavežom ili nisu na uzici ili nemaju brnjicu

- požari, zagađenja zraka i vode

- buka

- prijedlozi za postavljanje novih posuda za otpad, novih
  rasvjetnih tijela, semafora i slično

- žalbe na rad gradskih tijela ili bilo kojih tijela javne uprave

- bespravna gradnja

- divljanje po cestama, konzumiranje droga, javna opijanja,
  nasilje nad životinjama, preprodaja i sl.

Za to postoje nadležna tijela kojima se uvijek možete obratiti.

SLUŽBENA STRANICA

POGLEDAJTE

POPIS ULICA

GRAD METKOVIĆ

TISAK

OSMRTNICE

KONTAKT

Vijesti

arhiv vijesti

 Tradicija

21. Smotra folklora

Metković, 30.4.2005. - Ovogodišnja 21. smotra folklora «Na Neretvu misečina pala» održat će se po prvi put U dva dijela i to od 6. do 8. svibnja, te 12. do 14. svibnja. Prema riječima Zdravke Obradovića, organizacijskog rukovoditelja smotre i tajnika KUD-a Metković, do sada je svoj dolazak prijavilo 94 folklorne skupine sa preko dvije i pol tisuće izvođača, pa će 21. smotra bit najmasovnija do sada.

 Akcija

Pomozimo Marijani

Metković, 27.4.2005. - Udruga tjelesnih invalida Metković pokrenula je socijalno-humanitarnu akciju «Pomozimo Marijani», čiji je cilj poboljšati životne uvjete sedamnaestogodišnje Marijane Gabrić, Metkovke koja je zbog svoje bolesti (dijagnoza tetraparesis spastica) osuđena čitavi život provesti u invalidskim kolicima. Problem je što Marijana živi u obiteljskoj kući do koje se s ceste dolazi preko 47 stuba, koje svakodnevno savladava uz pomoć roditelja.

 Politika

Predizborni skup HSP-a

Metković, 25.4.2005. - HSP je danas u Metkoviću održao prvi predizborni skup na kojem su uz nositelja liste za Gradsko vijeće grada Metkovića Miju Vukušića i predsjednika GO HSP-a Metkovića Mišu Veraju bili nazočni Ante Đapić predsjednik HSP-a, Ruža Tomašić dopredsjednica HSP-a i nositeljica županijske liste, te predsjednik županijskog HSP-a Željko Kulišić.

 Rukomet

Jerkovčanke obranile naslov

Metković, 24.4.2005. - Nakon četiri dana i odigranih 48 utakmica na Završnici državnog prvenstva za djevojčice rođene 1990. i kasnije poznat je prvak. To je drugi put za redom ŽRK "Jerkovac" iz Metkovića. Na, do sada, najmasovnijoj rukometnoj manifestaciji održanoj u gradu rukometa sudjelovalo je 14 klubova iz cijele Hrvatske sa preko 200 rukometašica.

 Zdravlje

Tečaj pripreme bezglutenske hrane

Metković, 24.4.2005. - Od 16. travnja do danas trajao je Tjedan posvećen celijakiji, a svrha mu je podizanje razine kliničke sumnje kod zdravstvenih radnika na postojanje celijakije koja je često neprepoznata. Celijakija je bolest čija značajka je da oboljeli ne podnosi namirnice u kojima ima glutena. Gluten je bjelančevina koje ima u pšeničnom brašnu, raži, ječmu i zobi, a izaziva teško oštećenje sluznice tankoga crijeva pa je apsorpcija hrane umanjena. Stoga su osobe oboljele od celijaklije osuđene na strogu bezglutensku dijetu cijeli život.

 Anketa

Hrvatska nije spremna za EU

Metković, 24.4.2005. - U mjesec dana, koliko je trajala ova anketa, glasovalo je 154 posjetitelja naših stranica. Rezultate nećemo komentirati jer su vidljivi sa grafa, a pozivamo Vas da glasujete u novoj anketi.

 Kultura

Koncert puhačkog orkestra

Metković, 24.4.2005. - Puhački orkestar Glazbene škole Vatroslav Lisinski iz Zagreba sinoć je u kazališnoj dvorani metkovskog GKS-a održao uspješan koncert pod ravnanjem prof. Marija Komazina. Mladi glazbenici pokazali su da prvo mjesto kojega su osvojili na ovogodišnjem Regionalnim natjecanju učenika i studenata glazbe i plesa nije slučajno.

 Mediji

Dva radija na jednoj frekvenciji

Metković, 23.4.2005. - Posljednjih dana mnogi su u Metkoviću i okolici zbunjeni kada na lokalnoj frekvenciji od 97 MHz čuju čas signal Radio Metkovića, dosadašnjeg korisnika te frekvenciju, a čas Radija Delta, koji je tu frekvenciju dobio na uporabu na osnovi koncesije dodijeljene 12. siječnja 2005. od Vijeća za elektroničke medije.

 Politika

IZBORI 2005.
Metković, 23.4.2005. - Objavljujemo Zbirnu listu kandidacijskih lista za izbor članova Gradskog vijeća grada Metkovića na izborima od 15. siječnja 2005.

 

 Ekologija

Metkovski osnovci čistili okoliš

Metković, 22.4.2005. - Povodom Dana planeta Zemlje metkovski osnovci su pod vodstvom svojih nastavnika danas proveli akciju čišćenja sitnijeg otpada kojega nesavjesni odbacuju po zelenim i drugim površinama u središtu grada. Kako je već najavljeno, akciju su organizirale Turistička Zajednica grada Metkovića u suradnji sa OŠ Stjepana Radića i OŠ Don Mihovila Pavlinovića.

 

 Obrazovanje

Pero Rodin prvak Hrvatske

Metković, 22.4.2005. - U Hotelu Narona danas su podijeljene diplome najboljim elektroinstala-terima na Državnom natjecanju učenika srednjih škola. Pero Rodin iz SŠ Metković osvojio je prvo mjesto pojedinačno ispred svog školskog kolege Ante Musulina. Treće mjesto osvojio je Dario Lipnik iz Tehničke škole Karlovac.

 Rukomet

U Metkoviću preko dvjesto mladih rukometašica

Metković, 22.4.2005. - Već treći put u ovom mjesecu Metković je domaćin mladim rukometašicama i rukometašima iz Hrvatske. Nakon završnice Školske rukometne lige, te Državnog prvenstva srednjih škola ovaj vikend se u Metkoviću održava Završnica državnog prvenstva za djevojčice rođene 1990. i kasnije.

 Narona

Muzej Narone bez zastoja

Metković, 22.4.2005. - Jučer je u Metkoviću je održan sastanak svih subjekata uključenih u projekt izgradnje Arheološkog muzeja «Narona», među kojima su bili: gradonačelnik Stipo Gabrić, pomoćnici ministra kulture RH Branko Štulić i Krešimir Filipec, projektant Goran Rako, pročelnica Konzervatorskog odjela u Dubrovniku Žana Baća, restaurator AM Split Borko Vješnica, te predstavnici tvrtke MGA i grada Metkovića.

 Politika

Nezavisna gradska lista S. Gabrića

Metković, 21.4.2005. - Danas u ponoći istječe rok za predaju lista kandidata za Gradsko i Županijsko vijeće na izborima 15. svibnja. HDZ je medijima svoju gradsku listu predstavio prije dva dana, a danas je to učinio Stipo Gabrić.

 Obrazovanje

Državno natjecanje u SŠ Metković

Metković, 21.4.2005. - Nakon tri godine Metković je ponovno domaćin jednog državnog natjecanja za srednje škole. Prošli put to je bilo natjecanje iz hrvatskoga jezika koje se održavalo u Gimnaziji Metković, a ovaj put radi se o natjecanju učenika elektroinstalaterske i elektromonterske struke kojemu je domaćin Srednja škola Metković u suradnji sa Srednjom školom Fra Andrije Kačića Miošića iz Ploča.

 Turizam

Akcija 'Volim Hrvatsku'

Metković, 20.4.2005. - U organizaciji Turističke zajednice grada Metkovića danas je održan sastanak povodom akcije "Volim Hrvatsku" koju je pokrenula Hrvatska turistička zajednica. Sastanku su bili predstavnici gradske uprave i Komunalnog poduzeća, predstavnik Hrvatskih šuma, ravnatelji metkovskih osnovnih škola te članovi Turističkog vijeća. Predsjednik Turističke zajednice Dragan Tolić upoznao ih je sa ciljevima akcije među kojima su najvažniji ekologija, edukacija, čistoća, zaštita prirode, pošumljavanje, uređenje pješačkih i planinarskih staza, jačanje seoskog, lovnog i ribolovnog turizma, stvarane klime dobrodošlice za domaće i strane turiste itd.

 Ekologija

Eko radionica
Metković, 19.4.2005. - U sklopu projekta koji provode REC, Delegacija Europske komisije u RH i partnerska nevladina organizacija «Osječki zeleni», u Metkoviću je održana dvodnevna radionica pod nazivom «Sudjelovanje javnosti u procesu odlučivanja o okolišu – promicanje i populariziranje načela Aarhuske konvencije».

 Kultura

Otvorena izložba, predstavljena knjiga

Metković, 19.4.2005. - U Galeriji metkovskog GKS-a večeras je predstavljena knjiga haiku poezije Ive Nadila koja je pod nazivom "Neretva" izašla prošle godine u nakladi Ogranka Matice hrvatske iz Metkovića. Tom prigodom otvorena je i izložba fotografija istog autora, koja se sastoji od dva ciklusa – Neretva i Utihe.

 Politika

GO HDZ-a predstavio gradsku listu

Metković, 19.4.2005. - Danas je prostorijama GO HDZ-a predstavljena lista s kojom izlaze na lokalne izbore 15. svibnja. Listu je predstavio nositelj Igor Vidović, a na njoj su još Višnja Bukvić, Miće Suton, Anda Marević-Tošić, Ivica Obrvan, Mišo Glavinić, Nada Markić, Jozo Jurković, Milko Bulum, Zoran Obšivač, Davor Petković, Darko Ćelić, Edi Maslać, Žaklina Marević, Elvira Gnječ, Ivona Prskalo i Mihovil Družijanić.

 Gradske vijesti

Asfat novim naseljima

Metković, 16.4.2005. - Na spomen Jeovaca, Jaslina, Bočine većina će Metkovaca pomisliti na polja pokraj Metkovića. Uslijed nagle ekspanzije grada i nedostatka građevinskih terena bliže središtu, ta nekadašnja polja sve više postaju suburbana naselja gdje se kuće grade uz poljske putove. Nažalost nerijetko je vlasnicima bitan i onaj zadnji centimetar uz cestu pa tako stvorene ulice ostaju tijesne za promet. Ovih dana se intenzivno radi na uređenju ulica Jeovci i Ljudevita Gaja koje su već u potpunosti ili djelomično asfaltirane.

 Rukomet

Tri metkovske ekipe na državno prvenstvo
Metković, 15.4.2005. - Danas je u Metkoviću održana završnica Rukometnog prvenstva Dalmacije za srednje škole. U utakmicama za prvo mjesto slavile su rukometašice i rukometaši Gimnazije Metković. Rukometašice su sa 16:11 savladale ekipu SŠ Kralja Zvonimira iz Knina, dok su u lokalnom derbiju gimnazijalci bili bolji od kolega iz Srednje škole Metković pobijedivši ih sa 28:19.

 Zdravstvo

Osteoporoza - tiha epidemija
Metković, 15.4.2005. - U organizaciji farmaceutske kuće MSD (Merck Sharp Dohme d. o. o.) i Hrvatskog društva za osteoporozu - podružnica Split održano je predavanje pod nazivom «Osteoporoza - tiha epidemija». Predavanje je održao specijalist nuklearne medicine iz Kliničke bolnice Split i potpredsjednik podružnice Split mr. sc. Vinko Marković dr. med. Kako se moglo čuti, prema podacima Svjetske zdravstvene organizacije 30,3 % žena u dobi od 50 i više godina boluje od osteoporoze. Prema tim podacima, procjenjuje se da u Hrvatskoj od osteoporoze boluje 250 tisuća žena.

 Poljoprivreda

Tko kaže da mladi bježe od motike?

Metković, 15.4.2005. - Stalna izmjena proljetnih kiša i sunca idealna je za povrtlarske radove. Tako je ovaj mladi poljodjelac našao vremena imeđu misa i obveza u školi da pripremi tlo za sadnju kapulice koja, zna se, najbolje uspijeva na brdskim terenima.

 

 Gradske vijesti

Mali Pločani posjetili Ornitološku zbirku

Metković, 15.4.2005. - Danas smo u parku zatekli 120 predškolaca iz Dječjeg vrtića Ploče kako se redaju pred odlazak na vlak kojim će se vratiti u Ploče. Saznali smo da su u Metković došli posjetiti Ornitološku zbirku i da im je većini to prvi posjet Metkoviću i prva vožnja vlakom.

 

 Kultura

Nastupili mladi glazbenici

Metković, 15.4.2005. - U sklopu ciklusa koncerata Hrvatske glazbene mladeži sinoć su u metkovskome GKS-u nastupili Opuzenac Krešimir Popović na klaviru i Zagrepčanin Daniel Kuzmin na violini. Pred publikom, većinom iz metkovskih osnovnih i srednjih škola, izveli su djela Josipovićeva, Beethovenova, Prokofijevljeva, Mozartova, Blochova i Lhotkina.

 

 Gradske vijesti

Proljetno 'šminkanje' grada

Metković, 15.4.2005. - U Metkoviću se ovih dana na svakome koraku može naići na radove vezane za proljetno pospremanje. U ulici Ivana Gundulića vatrogasci su potkresali stabla česmina, uređuje se zelena površina na raskrižju pred robnom kućom… Evo što smo zabilježili na nekoliko fotografija:

 Priroda

Na rubu grada

Metković, 13.4.2005. - Ulica Put Vida jedna je od najmanje prometnih u Metkoviću. Daleko od gradske vreve i limenih konja ove guske uživaju prirodi i s popriličnim nepovjerenjem gledaju na svakoga stranca. Stoga je ova ratoborna trojka snimljena sa pristojne udaljenosti.

 

 Šport

Opet žetva medalja

Metković, 12.4.2005. - Nakon punih 20 godina, Metković je ponovno bio domaćin Prvenstva Dalmacije u karate borbama za kategorije kadeta i juniora. Natjecanje je u organizaciji Karate kluba Metković i Dalmatinskog odbora Hrvatskog karate saveza održano u subotu, 9. travnja u Dvorani Gimnazje Metković. U konkurenciji 32 natjecatelja iz sedam dalmatinskih klubova domaći karataši su osvojili čak 7 medalja.

 Gradske vijesti

Radovi u ulici O. Ante Gabrića

Metković, 11.4.2005. - Danas su započeli radovi na rekonstrukciji ulice O. Ante Gabrića nakon kojih će u cijelosti biti asfaltirana. Radi se o najdužoj ulici u starom dijelu Metkovića koja je već dugo u jako lošem stanju, naročito na početku uz dvoranu Kina "Pobjeda". Radove izvodi metkovska tvrtka "Asfalt inženjering".

 

 Politika

Noć neretvanskog HSS-a

Metković, 11.4.2005. - HSS-ova Podžupanijska organizacija neretvanska sinoć je u Krvavcu organizirala druženje donjoneretvanskih HSS-ovaca nazvano "Noć neretvanskog HSS-a". Službeni dio, koji je protekao u znaku stote obljetnice HSS-a, započeo je pozdravnim govorom predsjednika Županijske organizacije HSS-a Marinka Filipovića, koji je najavio izlazak na predstojeće lokalne i županijske izbore, napomenuvši da se samo radom može postići uspjeh. Potom su zaslužnim članovima Stranke podijeljena priznanja u vidu srebrnih i brončanih odličja koja su im pripala odlukama Središnjice i Županijske organizacije.

 

 Prvotravanjska šala

Tunelom na tunel

Metković, 10.4.2005. - Nismo očekivali da će naša prvotravanjska šala podignuti toliku prašinu. Naime, 1. travnja o.g. objavili smo vijest da će se ispod Neretve kod Opuzena izgraditi tunel kojim će buduća autocesta prijeći na lijevu stranu rijeke. Sa zakašnjenjem od tjedan dana vijest je objavila Slobodna Dalmacija i Večernji list, a prenijela ju je i internetska stranica Ploča, iako su oni jedini iza naslova stavili znak čuđenja (?!). Naravno, tunela neće biti, no nikad se ne zna. Možda se Hrvatskim cestama ideja dopadne.

 

'Lude koke' protiv 'Neretvanki'

Metković, 10.4.2005. - Danas je u Metkoviću odigrana prva ženska malonogometna utakmica. U dvorani Gimnazije pred nekoliko stotina gledatelja odigran je meč između "Ludih koka" iz Jelse i kombinirane opuzensko-metkovske ekipe "Neretvanke". Mada je utakmica odigrana u revijalnome tonu, na terenu nije nedostajalo pravih nogometnih poteza, od driblinga, duplih paseva, kontri i šuteva na gol od kojih niti jedan nije završio iza leđa golmanica koje su nekoliko puta morale pokazati svoje umijeće.

 Gradske vijesti

Metković se oprostio od Pape

Metković, 8.4.2005. - Danas je Metković već iza deset sati opustio. Dvije osnovne škole, koje u svim kabinetima imaju TV prijamnike, u učionicama su organizirale gledanje prijenosa iz Rima, dok su Srednja škola i Gimnazija učenike pustile poslije velikoga odmora. Na vratima metkovskih trgovina izvješene su obavijesti kako neće raditi od 10 do 14 sati. Većina građana povukla se u svoje domove pred televizore tako da smo u objektiv uhvatili nesvakidašnju sliku ulice Matice hrvatske koja je, inače, u to vrijeme s obje strane zakrčena parkiranim automobilima.

 

 Šport

Završnica Školske rukometne lige

Metković, 6.4.2005. - Na završnom turniru Školske rukometne lige srednjih škola za djevojke i mladiće, koji je danas održan u Metkoviću, rukometaši Gimnazije Metković osvojili su prvo mjesto pobijedivši ekipu zagrebačke X. gimnazije sa 29:16. Plesna skupina "Crne Pantere" iz Gimnazije Metković osvojila je prvo mjesto u kategoriji plesa pom pon, a ženska rukometna ekipa Gimnazije Metković je pobijedila Klasičnu gimnaziju iz Pazina sa 27:9 i osvojila treće mjesto. Pogledajte fotoreportažu sa današnjih natjecanja.

 

 Promet

Asfaltiranje Hercegovačke ulice

Metković, 6.4.2005. - U tijeku su radovi na asfaltiranju dijela Hercegovačke ulice od nadvožnjaka do državne granice sa BiH. Kako je prošle godine na tome dijelu riješena odvodnja oborinskih voda tvrtka Asfalt inženjering iz Metkovića pristupila je asfaltiranju kolnika, a nakon toga će s lijeve strane ulice izgraditi nogostup. U prvome dijelu ulice do nadvožnjaka sada će se samo zakrpiti rupe na kolniku jer predstoje radovi na kvalitetnu rješavanju odvodnje što će se izvesti bušenjem nasipa željezničke pruge i spajanjem na kolektor u dvorištu bivšeg Razvitka. Tek nakon toga planira se asfaltiranje ulice u cijelosti.

 

 Vjerski život

Misa za Papu

Metković, 5.4.2005. - Crkva Sv. Ilije večeras je bila pretijesna da bi primila sve one koji su htjeli biti nazočni na Misi za preminuloga Svetoga Oca Ivana Pavla II. Uz koncelebraciju fra Ivice Ercega misu je predvodio župnik fra Dušan Džimbeg koji se osvrnuo na Papin životni put i značaj za čitavu Crkvu i hrvatski narod. U vrijeme pokopa u petak crkva će biti otvorena za sve vjernike koji se žele moliti.

 

 Politika

Jambo na izbore sa dvije liste

Metković, 5.4.2005. - Metkovski gradonačelnik Stipo Gabrić danas je na tiskovnoj konferenciji prvi put izvijestio javnost da na predstojeće izbore izlazi sa dvije liste kojima će on biti nositelj. Uz Nezavisnu gradsku listu, formirat će i Nezavisnu županijsku listu za koju je već pridobio mnoga poznata imena sa područja naše županije. Što se tiče Gradske liste izjavio je da će ona doživjeti neke male promjene pa će biti još kvalitetnija nego na prijevremenim izborima.

 Politika

Novosti iz Poglavarstava
Metković, 5.4.2005. - Danas je održana sedma sjednica Gradskog poglavarstva na kojoj se raspravljalo o petnaest točaka. Ravnatelj Dječjeg centra Ivica Gabrić podnio je financijsko izvješće za 2004. iz kojeg se vidi da je Centar poslovao sa gubitkom od 280.000 kn. Do gubitka je došlo zbog prelaska u novi prostor kada su se pojavili dodatni troškovi vezani uza nabavu potrebne opreme i lož ulja kojega je trebalo kupiti dva puta te godine. Poglavarstvo je prihvatilo izvješće, donijelo odluku o pokrivanju gubitaka tijekom ove godine i odlučilo sufinancirati tri pripravnika odgojitelja tijekom njihovog staža.

 Vrijeme

Umro je papa Ivan Pavao II.

Metković, 2.4.2005. - Iako su nas mediji ovih dana izvješćivali kako se Papino zdravstveno stanje pogoršalo, ipak je još tinjala nada da je to još samo jedna bitka iz koje će Papa izaći kao pobjednik. A bitaka sa zdravljem tijekom svoga dvadesetšestogodišnjega pontifikata imao je kao malo koji čovjek. Papa Ivan Pavao Drugi ostat će u srcima svih Hrvata kao otac i prijatelj, čovjek koji je u ključnim trenutcima za našu zemlju svim srcem stao uz nju. Činio je to i za ostale narode širom svijeta, bez obzira na vjeru i naciju, pa se slobodno može reći da nas je napustio najveći moralni autoritet današnjice.

 Turizam

Norinska patrola

Vid, 2.4.2005. - Nakon neočekivano oštre zime krajolik uz Norin polako poprima proljetni izgled. Kroz sasušenu trsku probijaju zelene mladice i uskoro će cijela Dolina zazelenjeti. Znak je to da lokalni ugostitelji kreću sa svojim programima vožnje turista lađama Norinom, rukavcima Neretve i jezerom Kuti. Ova dva "norinska vuka" upravo su se vratili sa izviđanja terena oko Norina uzvodno od Vida.

 

 Politika

Nova Nezavisna lista

Metković, 2.4.2005. - Na tiskovnoj konferenciji danas je skupina građana Metkovića obznanila formiranje Nezavisne gradske liste koja će sudjelovati na svibanjskim izborima. Nositelj liste biti će Stipe Parun, nekadašnji direktor "Razvitka". Uz Paruna nazočni su bili Hranislav Gašpar, Mihovil Štimac, Stipan Obrvan i Nikola Oršulić.

 Obrazovanje

Profesori klasičnih jezika u Vidu

Metković, 1.4.2005. - U posjetu Arheološkoj zbirci u Vidu zatekli smo skupinu od šezdesetak profesora klasičnih jezika koji su protekla dva dana u Dubrovniku bili sudionici Međunarodnog kongresa profesora klasičnih jezika u organizaciji Hrvatskoga društva klasičnih filologa. Goste, većinom iz inozemstva, kroz Zbirku je proveo klasični filolog Radoslav Dodig, profesor latinskog jezika u Gimnaziji Metković.

 

 Prvotravanjska šala

Tunel ispod Neretve

Metković, 1.4.2005. - Na jučerašnjem sastanku članova Uprave Hrvatskih autocesta pod predsjedavanjem Marija Crnjaka donesena je odluka da će se paralelno s gradnjom dionice Dugopolje - Šestanovac - Ploče započeti sa radovima na tunelu ispod Neretve kojim će se auto cesta produžiti prema Dubrovniku. Zapadni ulaz u tunel biti će u Desnama, a istočni 2300 m od Neretve na visini 60 m iznad kanala prema jezeru Kuti. Dužinom od 6195 m to će biti najduži tunel u Hrvatskoj.

 

 

Vijesti iz 4. 2005.
ukupno 43

Tražite u vijestima

 

Kalendar

2020

 12   11   10   09   08   07   06   05   04   03   02   01 


2019

 12   11   10   09   08   07   06   05   04   03   02   01 


2018

 12   11   10   09   08   07   06   05   04   03   02   01 


2017

 12   11   10   09   08   07   06   05   04   03   02   01 


2016

 12   11   10   09   08   07   06   05   04   03   02   01 


2015

 12   11   10   09   08   07   06   05   04   03   02   01 


2014

 12   11   10   09   08   07   06   05   04   03   02   01 


2013

 12   11   10   09   08   07   06   05   04   03   02   01 


2012

 12   11   10   09   08   07   06   05   04   03   02   01 


2011

 12   11   10   09   08   07   06   05   04   03   02   01 


2010

 12   11   10   09   08   07   06   05   04   03   02   01 


2009

 12   11   10   09   08   07   06   05   04   03   02   01 


2008

 12   11   10   09   08   07   06   05   04   03   02   01 


2007

 12   11   10   09   08   07   06   05   04   03   02   01 


2006

 12   11   10   09   08   07   06   05   04   03   02   01 


2005

 12   11   10   09   08   07   06   05   04   03   02   01 


2004

 12   11   10   09   08   07   06   05   04   03   02   01 


2003

 12   11   10   09   08   07   05   04   03   02   01