-913

Nije namijenjeno rješavanju problema kao što su:

- problematično ponašanje pojedinaca, nesporazumi sa
  susjedima i/ili bilo kojom skupinom ljudi

- bilo kakva hitna intervencija (poplava u stanu i sl.)

- psi koji ometaju lavežom ili nisu na uzici ili nemaju brnjicu

- požari, zagađenja zraka i vode

- buka

- prijedlozi za postavljanje novih posuda za otpad, novih
  rasvjetnih tijela, semafora i slično

- žalbe na rad gradskih tijela ili bilo kojih tijela javne uprave

- bespravna gradnja

- divljanje po cestama, konzumiranje droga, javna opijanja,
  nasilje nad životinjama, preprodaja i sl.

Za to postoje nadležna tijela kojima se uvijek možete obratiti.

SLUŽBENA STRANICA

POGLEDAJTE

POPIS ULICA

GRAD METKOVIĆ

TISAK

OSMRTNICE

KONTAKT

Vijesti

arhiv vijesti

 Šport

16. Božićni turnir u malom nogometu

Metković, 29.11.2008. - Danas u Gradskoj športskoj dvorani započinje 16. tradicionalni Božićni malonogometni turnir – Metković 2008. koji se igra pod pokroviteljstvom Dubrovačko-neretvanske županije i Grada Metkovića.

 Rukomet

RK Metković u osmini finala

Metković, 29.11.2008. - Kao što se i očekivalo rukometaši Metkovića plasirali su se u osminu završnice Kupa Hrvatske. Plasman su izborili na gostovanju u Kninu gdje su drugoligaša RK Knin 95 savladali rezultatom 22:34. Utakmica je počela ravnopravno no iskusni su Metkovci polako, ali sigurno povećavali razliku. Kninjani su pokazali su puno želje i borbenosti, ali im to nije bilo dovoljno da iznenade puno jači Metković.

 

 Gradske vijesti

Predbožićni ugođaj

Metković, 28.11.2008. - Svakim danom sve više metkovskih ulica i trgova biva okićeno svjetlećim ukrasima. Danas je na red došao i Lučki most preko Neretve.

 Promet

Stajalište prema planu

Metković, 28.11.2008. - Radovi na izgradnji autobusnog stajališta u Vidu, započeti početkom studenoga, teku prema predviđenoj dinamici pa stajalište već sada ima prepoznatljive obrise.

 Gradske vijesti

Radovi u Opuzenskoj pri kraju

Metković, 27.11.2008. - U Opuzenskoj ulici zatekli djelatnike Komunalnog poduzeća Metković kako završavaju poslove vezane uz priključenje domaćinstava na kanalizacijski sustav.

 Narona

Augustej bez Augusta

Metković, 27.11.2008. - Jučer je s tribine u Arheološkom muzeju Narona skinut carski kip imperatora Augusta da bi bio otpravljen put Zagreba u Hrvatski restauratorski zavod. Iako je restauracija smog kamena  već davno obavljena, sada treba načiniti nove nosače. Tako će ostalih četrnaest kipova privremeno ostati bez svoga „šefa“.

 Predstavljanje knjige

Od komunista do vjernika

Metković, 27.11.2008. - U organizaciji Radija Narona i Zvonka Nikolića sinoć je u Gradskom kulturnom središtu u Metkoviću bilo predstavljanje knjige Zdravka Tomca Obraćenje (od komunista do vjernika) na kojem je nastupio sam autor.

 Rukomet

RK 'Metković' osvojio Kup županije

Metković, 26.11.2008. - Pobjedom nad Dubrovnikom od 46:27 rukometaši Metkovića osvojili su Kup Županije. Daleko kvalitetniji Metković rutinski je došao do pobjede praktički odradivši malo bolji trening.

 Akcija

Krv za OB Dubrovnik

Metković, 25.11.2008. - Gradsko društvo Crvenog križa Metković danas je organizirao je posljednju ovogodišnju akciju dobrovoljnog darivanja krvi. Akcija je održana prostorijama Crvenoga križa, a provodila ju je ekipa službe za transfuziju OB Dubrovnik pod vodstvom dr. Dolores Martinović.

 Šport

Pregled rezultata

Metković, 25.11.2008. - Metkovski rukometaši i košarkaši prošloga vikenda bili su većinom uspješni. Pripremili smo kratak pregled rezultata.

 Obrazovanje

Najljepši školski vrt u Hrvatskoj

Metković, 25.11.2008. - Sa svečanosti proglašenja najljepših školskih vrtova u Hrvatskoj za 2008., koja je održana 24. listopada u Slavonskom Brodu, metkovskoj OŠ Don Mihovila Pavlinovića stiglo je još jedno vrijedno priznanje.

 Kultura

Skupština Ogranka MH Metković

Metković, 25.11.2008. - Za predsjednika Ogranka Matice hrvatske Metković ponovno je izabran prof. Ante Brečić, dugogodišnji član Matice i istaknuti kulturni i prosvjetni djelatnik.

 Akcija

Radost u slici

Metković, 24.11.2008. - Udruga za osobe s mentalnom retardacijom Radost iz Ploča, u suradnji s metkovskom UOSI Prijatelj, u pločanskom Hotelu Bebić 29. studenoga 2008. organizira Likovnu koloniju Radost u slici.

 Rad udruga

36.000 kuna za Vukovar

Metković, 24.11.2008. - Članovi Mreže udruga osoba s invaliditetom Dalmacije prošloga vikenda otputovali su u Vukovar kako bi Zajednici Susreti uručili ček na 36.000 kn koje su prikupili prodajom svijeća 18. studenoga na Dan sjećanja na žrtve Vukovara.

 Kultura

U ponedjeljak počinju radovi

Metković, 23.11.2008. - Potpisivanjem dvaju ugovora u prostorijama tvrtke MGA iz Metkovića 22. studenoga dovršeni su svi poslovi nakon kojih mogu započeti radovi na sanaciji i adaptaciji zgrade Vage u Ulici kralja Zvonimira.

 Rad udruga

Prva godišnjica 'Burila'

Metković, 23.11.2008. - Udruga prijatelja starina i kolekcionara Burilo iz Metkovića proslavila je svoj prvi rođendan. Tom prigodom, u sjedištu Udruge u Ulici Stjepana Radića br. 5, održana je Skupština kojoj se odazvalo desetak članova.

 Obrazovanje

Tečaj bridža u Gimnaziji

Metković, 23.11.2008. - U organizaciji entuzijasta iz Bridge kluba Dubrovnik u metkovskoj Gimnaziji održan je tečaj bridža, društvene igre koja bi uskoro mogla postati izborni predmetom u hrvatskim školama.

 Rad udruga

Radionica za izradu narodnih nošnja

Metković, 23.11.2008. - U Dnevnom boravku Udruge Otac Ante Gabrić 22. studenoga održana je Radionica za izradu narodnih nošnja Dubrovačko-neretvanske županije koju je u suradnji s Udrugom organizirao KUD Metković.

 Šport

Druga pobjeda Neretve

Metković, 23.11.2008. - U utakmici 16. kola III. HNL – jug, Neretva je na domaćem terenu pobijedila NK Primorac 1929 rezultatom 1:0 i tako ostvarila drugu ovosezonsku pobjedu.

 Vjerski život

Misa i procesija u Borovcima

Metković, 23.11.2008. - Prošloga petka u Borovcima je proslavljena Gospa od Zdravlja pa je tom prigodom ispred istoimene crkve održana misa s procesijom. Pred oko tisuću vjernika Misu i procesiju predvodio je don Senko Antunović, sužupnik u župi Sv. Nikole Biskupa u Metkoviću.

 Vježba

Hubert 2008

Metković, 21.11.2008. - Jutros se na području Dragovije izgubila se strana državljanka koja se mobitelom javila suprugu rekavši da je ozlijedila koljeno te da ne zna gdje se nalazi. Njezin suprug prijavio je nestanak Županijskom centru 112 Dubrovnik, nakon čega je organizirana potraga.

 Tisak

Metkovski vjesnik stiže u subotu
Metković, 21.11.2008. - Zbog problema u transportu novi broj Metkovskoga vjesnika stiže u subotu ujutro, nakon čega će se distribuirati na standardna mjesta. Ispričavamo se zbog „više sile“.

 

 Folklor

Radionica za izradu nošnja

Metković, 21.11.2008. - KUD Metković obavještava sve zainteresirane da će se u subotu, 22. studenoga u vremenu od 9 do 12 sati u prostorijama udruge Otac Ante Gabrić u Športskoj ulici održati Radionica za izradu narodnih nošnja Dubrovačko-neretvanske županije.

 

 Koncert

Zagrebački gitarski trio

Metković, 21.11.2008. - U Gradskom kulturnom središtu 19. studenoga nastupio je Zagrebački gitarski trio u sastavu Darko Petrinjak, István Römer i Goran Listeš.

 Maraton lađa

Lađe spojile vatrogasce

Metković, 21.11.2008. - Pozivu za sudjelovanje na Izvještajnoj skupštini Udruge lađara Neretve, održanoj u ponedjeljak u Pločama, odazvali su se i predstavnici lađarske ekipe bjelovarskih vatrogasaca koji već dvije godine imaju zapažen nastup na Maratonu lađa na Neretvi.

 Obrazovanje

Bzi tečaj bridža

Metković, 21.11.2008. - Iako mnogi misle da je bridž (bridge) kartaška igra, to najsavršenija, najlucidnija i najinteresantnija igra koju je ljudski um izmislio. UNESCO je preporučio da se kao predmet uvede u sve obrazovne ustanove. Na zagrebačkom FER-u bridž je izborni predmet s ocjenom. U organizaciji Bridge kluba Dubrovnik u metkovskoj Gimnaziji održat će se brzi tečaj bridža koji započinje danas u 17,30, a nastavlja se sutra u 10 sati.

 

 Rukomet

Nova pobjeda 'Metkovića'

Metković, 20.11.2008. - U utakmici 10. kola Dukat Premijer lige, rukometaši RK Metkovića, danas su na domaćem terenu savladali RK Perutninu Pipo IPC rezultatom 37:30.

 Tisak

Metkovski vjesnik br. 6
Metković, 20.11.2008. - Danas je iz tiska izašao, a sutra u Metković stiže, novi broj Metkovskog vjesnika. Pročitajte prije ostalih kako Talijani upravljaju svojim parkom prirode, u čemu je tajna dobroga rižota, kako pomoći ovisniku. Tu je još dosta vijesti iz protekla tri tjedna, od kojih ste neke već vidjeli na našim stranicama, a neke ne.

 

 In memoriam

Misa za strijeljane

Metković, 20.11.2008. - Jučer je na Gradskom groblju Sv. Ivana služena misa zadušnica za Metkovce koji su strijeljani u vremenu od 17. do 20. studenoga 1944.

 Zdravlje

Bez daha, ali ne i bez nade

Metković, 20.11.2008. - U sklopu obilježavanja Svjetskog dana kronične opstruktivne plućne bolesti, koji se obilježava 19. studenoga, dr. Darka Volarević, pulmolog u metkovskom Domu zdravlja i član Izvršnog nacionalnog odbora za KOPD Hrvatske, poduzela je niz akcija kako bi javnost što bolje upoznala s tom bolešću.

 Baština

Obnova zgrade stare škole u Borovcima

Metković, 20.11.2008. - Udruga Uzor za zaštitu i očuvanje baštine i revitalizaciju sela Borovci dobila je od župe Sv. Nikole Biskupa na korištenje zgradu stare škole u Borovcima koju namjerava obnoviti. U manjem dijelu zgrade Udruga bi imala svoje prostorije, a veći dio bi se uredio kao višenamjenski. Jedna od ideja je da se bivše učionice ponude metkovskim školama za održavanje nastave u prirodi i sl. Ugovor o korištenju potpisan je na rok od 99 godina.

 

 

‘MGA’ odabran kao izvođač

Metković, 20.11.2008. - Zajednička ponuda tvrtki MGA, Ing-Grad i Dom-Izgradnja, kojoj je nositelj metkovski MGA, odabrana je za izvođenje radova na rekonstrukciji, odnosno prenamjeni upravno-stambene zgrade Poduha u zgradu Prirodoslovnog muzeja i Gradske knjižnice.

 Gospodarstvo

'Srebrena gazela' Narona-impexu

Metković, 20.11.2008. - U izboru časopisa Business.hr tvrtka Narona-impex iz Metkovića osvojila je drugo mjesto odnosno Srebrenu gazelu na regionalnom izboru za najbrže rastuće malo poduzeće u Dalmaciji.

 In memoriam

Počast žrtvama Vukovara i Škabrnje

Metković, 20.11.2008. - Dostojanstvenim skupom u Gradskom parku Metkovci su se 18. studenoga sa svijećama u rukama sjetili nevinih žrtva Vukovara i Škabrnje.U organizaciji Grada Metkovića održan je prigodan program.

 Elektroopskrba

Obavijest iz HEP-a

Metković, 19.11.2008. - Zbog planiranih radova na postrojenju TS 10/0,4 kV Prag (Vidrice) dana 20. studenoga 2008. (četvrtak) u vremenu od 8 do 13 sati bez električne energije bit će naselja Pižinovac, Barbeta i Palinića torovi. U slučaju lošeg vremena radovi će se odgoditi, a naredni će se pravovremeno oglasiti.

 

 In memoriam

'Torcida' zapalila svijeće

Metković, 17.11.2008. - Metkovski klub navijača Torcida večeras je ispred pedesetmetarskoga grafita na ogradnom zidu igrališta NK Neretva organizirao paljenje svijeća u spomen na žrtve Vukovara. Sutra, na dan pada Vukovara, UOSI Prijatelj organizira prigodan program uz paljenje svijeća u Gradskom parku s početkom u 19 sati.

 

 Rad udruga

Nova udruga za očuvanje baštine

Metković, 17.11.2008. - U subotu, 15. studenoga u staroj obnovljenoj kući obitelji Augustina Nikole Marevića na Dragoviji održana je Osnivačka skupština Udruge za očuvanje tradicijske baštine Dragovija.

 Rukomet

Nova pobjeda Metkovića

Metković, 16.11.2008. - Mada konačan rezultat od 39:34 (19:15) to ne govori Metkovci su se ipak namučili da utakmicu sigurno privedu kraju jer im se Moslavina u nekoliko navrata približila na samo dva gola.

 Promet

Sudar u Ulici Zrinskih i Frankopana

Metković, 16.11.2008. - Jučer oko 17 sati kod Vinarije u Ulici Zrinskih i Frankopana dogodio se sudar dvaju osobnih automobila.

 Obrazovanje

60 godina stručnoga školstva

Metković, 15.11.2008. - Jučer je u Metkoviću svečano obilježena šezdeseta obljetnica stručnoga školstva u gradu koje je 1948. započelo osnivanjem Škole učenika u privredi, nastavljeno stručnim usmjerenjima Centra usmjerenoga obrazovanja „Petar Levantin“ i Obrtničke škole Metković i na kraju rezultiralo Srednjim školom Metković u kojoj se danas školuje gotovo 900 učenika u 22 različita usmjerenja.

 Gradske vijesti

Uskoro asfalt u Opuzenskoj

Metković, 12.11.2008. - Opuzenska ulica za desetak dana trebala bi biti spremna za asfaltiranje ako to dopuste vremenske prilike.

 Akcija

Provjerite zdravlje

Metković, 11.11.2008. - Dijabetička udruga grada Metkovića u četvrtak, 13. studenoga pridružuje se akciji koja će se odvijati u svim Super Konzumima u Hrvatskoj. Građani će od 17 do 20 sati u metkovskom Super Konzumu besplatno moći provjeriti razinu šećera u krvi, izmjeriti tlak i dobiti savjet.

 

 Politika

Devetnaest godina metkovskoga HDZ-a

Metković, 10.11.2008. - U subotu je Gradski ogranak HDZ-a Metković u Gradskom kulturnom središtu proslavio svoju devetnaestu obljetnicu od osnutka.

 Rad udruga

Skup oboljelih od PTSP-a

Metković, 8.11.2008. - U Zgradi političkih stranaka danas je održana Skupština Zajednica udruga hrvatskih branitelja oboljelih od PTSP-a RH koja trenutno okuplja deset članica. Kako po Statutu Zajednicom na godinu dana upravlja jedna od članica, svrha Skupštine bila je da Udruga oboljelih od PTSP-a doline Neretve preuzme upravljanje Zajednicom pa će njen predsjednik biti umirovljeni satnik Ante Krstičević Pikoča.

 Iz Poglavarstva

Natječaj za dodjelu 15 novih stipendija

Metković, 8.11.2008. - Temeljem Odluke o raspisivanju natječaja za stipendiste grada Metkovića za akademsku godinu 2008./09., koju je Gradsko poglavarstvo grada Metkovića usvojilo na sjednici održanoj 30. listopada, raspisan je Natječaj za dodjelu 15 novih stipendija.

 Promet

Nova regulacija prometa

Metković, 7.11.2008. - Prije nekoliko dana obavljeno je geodetsko snimanje na raskrižjima kraj Pošte i Doma zdravlja. Snimanje je naručio Grad Metković u sklopu projekta nove regulacije prometa i organiziranog parkiranja u gradu.

 Gradske vijesti

Športska bez štekata

Metković, 7.11.2008. - One koji su jutros na kavu došli u Športsku ulicu dočekao je neobičan prizor. Pred kafićima više nije bilo stolova i stolica.

 Komentar

Tko je kriv?

Metković, 7.11.2008. - U moru nasilja, stvarnoga i virtualnoga, kojim smo svakodnevno okruženi i bombardirani putem najraznovrsnijih medija ni Metković nije ostao pošteđen. O slučaju šestaša koji je nožem prijetio kolegicama iz razreda već su uz velike naslove pisali mnogi.

 Promet

Semafor na Kladi

Metković, 7.11.2008. - Tzv. mala zaobilaznica Metkovića dobila je semafor na raskrižju ulica Franje Asiškoga i Petra Krešimira IV.

 

Završnica županijskog kupa

Metković, 6.11.2008. - Odigrane su utakmice poluzavršnice Kupa Dubrovačko-neretvanske županije za žene. ŽRK Metković pobijedio je ŽRK Vela Luka rezultatom 46:16, a u drugoj utakmici RK Dalmatinka bila je bolja od ŽRK Lumbarda 41:17. Tako će se u završnici 26. studenoga za pobjednika boriti neretvanske ekipe iz Metkovića i Ploča.

 

 Izložba

Otvorena izložba Velimira Ključe

Metković, 6.11.2008. - U Galeriji metkovskog GKS-a otvorena je izložba slika opuzenskog slikara Velimira Ključe.

 Promet

Radovi na Plivoru u Vidu

Vid, 4.11.2008. - Pilanjem dvaju platana, što je završeno danas oko 14 sati, započelo je pripremanje terena na kojem će se sljedećih dana započeti s izgradnjom autobusnog stajališta u Vidu.

 Poljoprivreda

Predstavljena CDA agrometeorološka stanica

Metković, 4.11.2008. - U prostorijama Upravnog odjela za poljoprivredu, ribarstvo i marikulturu u Opuzenu jučer je predstavljena CDA agrometeorološka stanica, proizvod visoke tehnologije konstruiran za uporabu u intenzivnoj poljoprivrednoj proizvodnji.

 Elektroopskrba

Obavijest iz HEP-a

Metković, 3.11.2008. - Zbog planiranih radova na postrojenjima STS 10/0.4 kV Mali Prolog u utorak, 4. studenoga 2008. u vremenu od 9 do 12 sati bez struje će biti naselja Mracir, Kobiljača i Mali Prolog.
U slučaju lošeg vremena prekid će biti odgođen, a naredni će se uredno oglasiti.

 

 Nevrijeme

Još jedan cedar bez vrha

Metković, 2.11.2008. - Olujno jugo koje je zapuhalo u noći s petka na subotu slomilo je vrh cedra u paku stare bolnice. Sreća je da se to dogodilo u noći kada nije bilo prolaznika.

 

 In memoriam

Vijenci za preminule sugrađane

Metković, 1.11.2008. - Nakon mise u crkvi Sv. Ilije danas su pred središnji križ na Gradskom groblju Sv. Ivana te pred spomenik Metkovcima poginulima u Domovinskome ratu položeni vijenci.

 In memoriam

Dan sjećanja na poginule Metkovce

Metković, 1.11.2008. - Prvi studenoga u Metkoviću je proglašen Spomendanom na Metkovce poginule u Domovinskome ratu. Sinoć je u Gradskom kulturnom središtu održana komemoracija u znak sjećanja na osamnaestoricu tih naših sugrađana.

 

Vijesti iz 11. 2008.
ukupno 57

16. Božićni turnir u malom nogometu

RK Metković u osmini finala

Predbožićni ugođaj

Stajalište prema planu

Radovi u Opuzenskoj pri kraju

Augustej bez Augusta

Od komunista do vjernika

RK 'Metković' osvojio Kup županije

Krv za OB Dubrovnik

Pregled rezultata

Najljepši školski vrt u Hrvatskoj

Skupština Ogranka MH Metković

Radost u slici

36.000 kuna za Vukovar

U ponedjeljak počinju radovi

Prva godišnjica 'Burila'

Tečaj bridža u Gimnaziji

Radionica za izradu narodnih nošnja

Druga pobjeda Neretve

Misa i procesija u Borovcima

Hubert 2008

Metkovski vjesnik stiže u subotu

Radionica za izradu nošnja

Zagrebački gitarski trio

Lađe spojile vatrogasce

Bzi tečaj bridža

Nova pobjeda 'Metkovića'

Metkovski vjesnik br. 6

Misa za strijeljane

Bez daha, ali ne i bez nade

Obnova zgrade stare škole u Borovcima

‘MGA’ odabran kao izvođač

'Srebrena gazela' Narona-impexu

Počast žrtvama Vukovara i Škabrnje

Obavijest iz HEP-a

'Torcida' zapalila svijeće

Nova udruga za očuvanje baštine

Nova pobjeda Metkovića

Sudar u Ulici Zrinskih i Frankopana

60 godina stručnoga školstva

Uskoro asfalt u Opuzenskoj

Provjerite zdravlje

Devetnaest godina metkovskoga HDZ-a

Skup oboljelih od PTSP-a

Natječaj za dodjelu 15 novih stipendija

Nova regulacija prometa

Športska bez štekata

Tko je kriv?

Semafor na Kladi

Završnica županijskog kupa

Otvorena izložba Velimira Ključe

Radovi na Plivoru u Vidu

Predstavljena CDA agrometeorološka stanica

Obavijest iz HEP-a

Još jedan cedar bez vrha

Vijenci za preminule sugrađane

Dan sjećanja na poginule Metkovce

Tražite u vijestima

 

Kalendar

2020

 12   11   10   09   08   07   06   05   04   03   02   01 


2019

 12   11   10   09   08   07   06   05   04   03   02   01 


2018

 12   11   10   09   08   07   06   05   04   03   02   01 


2017

 12   11   10   09   08   07   06   05   04   03   02   01 


2016

 12   11   10   09   08   07   06   05   04   03   02   01 


2015

 12   11   10   09   08   07   06   05   04   03   02   01 


2014

 12   11   10   09   08   07   06   05   04   03   02   01 


2013

 12   11   10   09   08   07   06   05   04   03   02   01 


2012

 12   11   10   09   08   07   06   05   04   03   02   01 


2011

 12   11   10   09   08   07   06   05   04   03   02   01 


2010

 12   11   10   09   08   07   06   05   04   03   02   01 


2009

 12   11   10   09   08   07   06   05   04   03   02   01 


2008

 12   11   10   09   08   07   06   05   04   03   02   01 


2007

 12   11   10   09   08   07   06   05   04   03   02   01 


2006

 12   11   10   09   08   07   06   05   04   03   02   01 


2005

 12   11   10   09   08   07   06   05   04   03   02   01 


2004

 12   11   10   09   08   07   06   05   04   03   02   01 


2003

 12   11   10   09   08   07   05   04   03   02   01