-914

Nije namijenjeno rješavanju problema kao što su:

- problematično ponašanje pojedinaca, nesporazumi sa
  susjedima i/ili bilo kojom skupinom ljudi

- bilo kakva hitna intervencija (poplava u stanu i sl.)

- psi koji ometaju lavežom ili nisu na uzici ili nemaju brnjicu

- požari, zagađenja zraka i vode

- buka

- prijedlozi za postavljanje novih posuda za otpad, novih
  rasvjetnih tijela, semafora i slično

- žalbe na rad gradskih tijela ili bilo kojih tijela javne uprave

- bespravna gradnja

- divljanje po cestama, konzumiranje droga, javna opijanja,
  nasilje nad životinjama, preprodaja i sl.

Za to postoje nadležna tijela kojima se uvijek možete obratiti.

SLUŽBENA STRANICA

POGLEDAJTE

POPIS ULICA

GRAD METKOVIĆ

TISAK

OSMRTNICE

KONTAKT

Vijesti

arhiv vijesti

 Gradske vijesti

Obilježavanje Dana državnosti RH

Metković, 30.5.2020. - Predstavnici udruga proizašlih iz Domovinskoga rata, Grada Metkovića, političkih stranaka, policije i vatrogasaca jutros su pred Spomenikom hrvatskim braniteljima iz Metkovića poginulima u Domovinskom ratu položili vijence i svijeće. Molitvu odrješenja molio je fra Ante Bilokapić Nakon toga je na drugoj strani Trga prigodan koncert održala Gradska glazba Metković.

 In memoriam

Jedna mladost, jedan svijet nade – o 80. obljetnici rođenja Ante Brečića Feđe

Metković, 29.5.2020. - Da je još uvijek živ, prof. Ante Brečić Feđa jučer bi proslavio 80. rođendan i Metković bi još uvijek bio bogatiji za jednu kulturnu „instituciju“. Pokojnoga se Feđe na posebno emotivan način prisjetio Domagoj Vidović, na čije je profesionalno opredjeljenje Feđa dobrano utjecao.

 Obavijest

Iscrtavanje horizontalne signalizacije oko staroga kina

Metković, 28.5.2020. - Sutra, 29. svibnja radi iscrtavanja horizontalne signalizacije promet će se povremeno obustavljati parkiralištem ispred Pekarne 'Babić' i CB 'Maka', uključujući i dio ulice do trga, te obnovljenim dijelom Ulice o. Ante Gabrića. Prema planu, radovi će početi u sedam sati i trajat će oko tri sata.

 

 vodoopskrba

Danas u Vidu prekid u isporuci vode

Metković, 28.5.2020. - Metković d.o.o. obavještava korisnike vodnih usluga u naselju Vid, da će danas, 28. svibnja od 10 sati do 14 sati doći do prekida u isporuci vode zbog radova na vodoopskrbnoj mreži.

 

 Gradska uprava

Grad 150.000 kuna dodijelio metkovskoj Ispostavi HMS-a

Metković, 27.5.2020. - Gradonačelnik Dalibor Milan jučer je s ravnateljem Zavoda za hitnu medicinu Dubrovačko-neretvanske županije Lukom Lulićem potpisao 150.000 kuna vrijedan Ugovor o financiranju nadstandarda zdravstvene zaštite Ispostave hitne medicinske službe u Metkoviću u 2020. godini.

 Elektroopskrba

Danas bez struje Hrecegovačka i neke susjedne ulice

Metković, 26.5.2020. - Zbog modernizacije postrojenja GTS 10/0,4 kV Metković 11, danas će od 8 sati do 15 sati doći do obustave električne energije u Hercegovačkoj ulici od kućnog broja 25 do graničnoga prijelaza, kao i u Vrgoračkoj, Marka Marulića do raskrižja sa S. S. Kranjčevića te u tvrtkama Južni Jadran i Montaling. U slučaju prijevremenog završetka radova, napon će biti pušten ranije.

 

 Obavijest

Kratko zatvaranje za promet Ul. A. Taslaka

Metković, 25.5.2020. - Metković d.o.o. obavještava stanovnike naselja Vid, da će danas, 25. svibnja od 9 sati do 10 sati Ulica Ante Taslaka biti zatvorena za promet zbog radova na vodoopskrbnoj mreži.

 

 Folklor

Članovi KUD-a 'Metković' simboličnim nastupom podsjetili na Smotru

Metković, 25.5.2020. - Prošloga su petka, na dan planiranoga otvaranja 36. Smotre folklora 'Na Neretvu misečina pala', članovi KUD-a 'Metković' nastupili na Trgu kralja Tomislava te s nekoliko pjesama, glazbom, plesom i zdravicom simbolično obilježili dane smotre i najavili Smotru 2021. Akobogda!

 Obrazovanje

Oproštaj od 63. naraštaja metkovske Gimnazije

Metković, 22.5.2020. - Danas je zadnji dan nastave za 63. naraštaj maturanata Gimnazije Metković. Kako ga zbog poznate situacije ne mogu tradicionalno proslaviti u školi i gradu, razrednice su im pripremile video za oproštaj.

 

 

Danas mogući prekidi u elektroopskrbi

Metković, 21.5.2020. - Iz HEP-a obavještavaju potrošače električne energije na području Grada Metkovića da su danas od 9 sati do 12 sati zbog testiranja mjerne opreme mogući prekidi u isporuci električne energije u trajanju od 10 minuta.

 

 Obrazovanje

Upis učenika u prvi razred OGŠ Metković

Metković, 21.5.2020. - Osnovna glazbena škola Metković upisuje učenike u prvi razred za šk. god. 2020./21. na instrumente flautu, klarinet, trubu, trombon, rog, glasovir, harmoniku, gitaru i violinu.

 Obavijest

Roditelji, dostavite u vrtić ispunjen upitnik

Metković, 21.5.2020. - Iz Dječjega vrtića Metković pozivaju roditelje da najkasnije danas dostave ispunjen upitnik u svezi boravka njihove djece u vrtiću te da putem interneta prate njihove obavijesti.

 

 vodoopskrba

Bez vode dio Zrinjskih i Frankopana

Metković, 20.5.2020. - Metković d.o.o. obavještava korisnike vodnih usluga u Ulici Zrinjskih i Frankopana, od raskrižja s Zagrebačkom ulicom do raskrižja s Ulicom kneza Trpimira, da će danas, 20. svibnja od 9 sati do 10:30 zbog radova na vodoopskrbnoj mreži doći do prekida u isporuci vode.

 

 Kino

Kino 'Pobjeda' otvara vrata

Metković, 19.5.2020. - Smirivanjem situacije oko koronavirusa u Hrvatskoj se obnavlja kinoprikazivačka djelatnost. Tako će se u četvrtak, 28. svibnja od 20 sati u Kinu 'Pobjeda' prikazati horor 'Brahms: Dječak II', koji je na rasporedu trebao biti u ožujku. Sljedećega dana, u petak u 20 sati na programu je akcijski film '21 Most', s Chadwickom Bosemanom u glavnoj ulozi.

 In memoriam

Komemoracija za dr. Rasemu Bubicu

Metković, 19.5.2020. - Djelatnici Doma zdravlja, dugogodišnje kolege, prijatelji i poznanici na veličanstven su se način oprostili od dr. Raseme Bubice na komemoraciji održanoj ispred Doma zdravlja.

 

 Izložba

„Fosilni zapisi iz doba korone“ Lajle Volarević

Metković, 18.5.2020. - Povodom Međunarodnoga dana muzeja, Prirodoslovni muzej Metković pripremio je i ove godine bogat program. Tako ćete od danas moći uživati u izložbi „Fosilni zapisi iz doba korone“ Lajle Volarević, koju ćete, uz sve propisane mjere, moći besplatno razgledati od 10 do 16 sati.

 In memoriam

Oproštaj od učiteljice Lele Martić

Metković, 16.5.2020. - Na Gradskome groblju sv. Ivana Nepomuka danas će se u 16 sati rodbina, prijatelji i bivši učenici oprostiti od pok. Jelene Lele Martić, umirovljene učiteljice mnogih naraštaja metkovskih osnovaca, koja je umrla u 91. godini. Iskrena sućut kćeri Živki, sinovima Mići i Tomislavu te ostaloj rodbini.

 

 vodoopskrba

Bez vode donji dio Ul. P. Krešimira IV.

Metković, 14.5.2020. - Metković d.o.o. obavještava korisnike vodnih usluga u Ulici Petra Krešimira IV. (od raskrižja s Ulicom sv. Franje Asiškog do raskrižja s državnom cestom D-9) i u naselju Krvavac II da će danas, 14. svibnja od 7 sati do 15 sati zbog radova na vodoopskrbnoj mreži te zbog ispiranja magistralnog cjevovoda regionalnoga NPKLM vodovoda doći do prekida u isporuci vode.

 

 Predavanje

Policija održala 'online' predavanje mopedistima i motociklistima

Metković, 13.5.2020. - Dolaskom ljepšeg vremena stvaraju se povoljni meteorološki uvjeti za vožnju mopeda i motocikla zbog čega se intenziviraju i nadzori vozača ove skupine vozila. Nadzori su preventivno-represivnog karaktera i njima se prije svega želi postići veća sigurnost ove, posebno ranjive, kategorije vozača. Nadzori se provode svakodnevno, u okviru redovne djelatnosti, a posebne, ciljane aktivnosti usmjerene samo na vozače mopeda i motocikala se provode u prosjeku dva puta mjesečno.

 vodoopskrba

Dio Splitske i danas bez vode

Metković, 13.5.2020. - Metković d.o.o. obavještava korisnike vodnih usluga u Splitskoj ulici (od Veletržnice do raskrižja s Ulicom sv. Franje Asiškoga) da će danas, 13. svibnja od 11 sati do 15 sati zbog radova na vodoopskrbnoj mreži doći do prekida u isporuci vode.

 

 Obrazovanje

Pokrenuta platforma za online upise na Filozofskom fakultetu SUM-a

Metković, 12.5.2020. - Upisi na sve studije Filozofskog fakulteta Sveučilišta u Mostaru vršit će se online za akademsku 2020./2021. godinu. Na platformi upisi.ff.sum.ba zainteresirani mogu pronaći relevantne informacije o studijima, a imat će i mogućnost učitavanja dokumenata potrebnih za prijem na fakultet.

 Promet

Od srijede obilaznica na Kladi

Metković, 12.5.2020. - Metković d.o.o. obavještava građane da će se zbog izvođenja radova na izgradnji zasunskoga mjernog okna NT13 na vodoopskrbnom sustavu grada Metkovića od srijede, 13. svibnja do subote, 16. svibnja zatvoriti promet u Ulici Petra Krešimira IV., odmah nakon raskrižja s Ul. sv. Franje Asiškog (semafor).

 vodoopskrba

Danas bez vode donji dio Splitske

Metković, 12.5.2020. - Metković d.o.o. obavještava korisnike vodnih usluga u Splitskoj ulici (od Veletržnice do raskrižja s Ulicom sv. Franje Asiškoga) da će danas, 12. svibnja od 9 sati do 13 sati zbog radova na vodoopskrbnoj mreži doći do prekida u isporuci vode. U slučaju nepovoljnih vremenskih uvjeta, radovi se odgađaju za sljedeći dan.

 

 In memoriam

Danas se opraštamo od Bobe

Metković, 11.5.2020. - Na pravoslavnome groblju Sv. Đorđa danas će se u 16 sati obitelj i prijatelji oprostiti od Slobodna Bobe Ijačića, našega prerano preminuloga sugrađanina koji je, premda već dugo izbivajući iz Metkovića, uz njega ostao trajno vezan. Mi ćemo se ovdje osvrnuti na njegov urednički i novinarski rad u nekadašnjem listu SSRNH Općine Metković „Neretvanski vjesnik“ iz druge polovine osamdesetih godina.

 Obavijest

Bez vode u I. L. Ribara te u Zrinskih i Frankopana

Metković, 8.5.2020. - Metković d.o.o. obavještava korisnike vodnih usluga sa će zbog radova na vodoopskrbnoj mreži doći do prekida u isporuci vode u Ulici Ive Lole Ribara od 8 do 10 sati te u Ulici Zrinskih i Frankopana (od raskrižja s Putom Narone do raskrižja s Ulicom Alojzija Stepinca) od 9 do 15 sati.

 

 Elektroopskrba

Bez struje u Industrijskoj ulici

Metković, 7.5.2020. - Zbog otklanjanja kvara u GTS 10/0,4 kV Metković 45 (Vindija) danas, 7. svibnja od 8 do 13 sati bez električne energije bit će potrošači u Industrijskoj ulici po rednim brojevima: 2/5, 2/6, 2/7, 2/8, 4, 8, 8/1, 8/2, 8/3, 9. U slučaju prijevremenog završetka radova, napon će biti pušten ranije.

 

 Obavijest

Bez vode dio središta grada

Metković, 7.5.2020. - Metković d.o.o. obavještava korisnike vodnih usluga u ulicama Ivana Gundulića i don Radovana Jerkovića te na Trgu bana Jelačića da će danas 7. svibnja od 11:30 do 13:30 zbog radova na vodoopskrbnoj mreži doći do prekida u isporuci vode.

 

 Javni poziv

Predložite kandidate za javna priznanja Grada Metkovića

Metković, 6.5.2020. - Odbor za javna priznanja Grada Metkovića objavio je Poziv za dostavu prijedloga kandidata za dodjelu javnih priznanja Grada Metkovića.

 

 

Vijesti iz 5. 2020.
ukupno 28

Tražite u vijestima

 

Kalendar

2020

 12   11   10   09   08   07   06   05   04   03   02   01 


2019

 12   11   10   09   08   07   06   05   04   03   02   01 


2018

 12   11   10   09   08   07   06   05   04   03   02   01 


2017

 12   11   10   09   08   07   06   05   04   03   02   01 


2016

 12   11   10   09   08   07   06   05   04   03   02   01 


2015

 12   11   10   09   08   07   06   05   04   03   02   01 


2014

 12   11   10   09   08   07   06   05   04   03   02   01 


2013

 12   11   10   09   08   07   06   05   04   03   02   01 


2012

 12   11   10   09   08   07   06   05   04   03   02   01 


2011

 12   11   10   09   08   07   06   05   04   03   02   01 


2010

 12   11   10   09   08   07   06   05   04   03   02   01 


2009

 12   11   10   09   08   07   06   05   04   03   02   01 


2008

 12   11   10   09   08   07   06   05   04   03   02   01 


2007

 12   11   10   09   08   07   06   05   04   03   02   01 


2006

 12   11   10   09   08   07   06   05   04   03   02   01 


2005

 12   11   10   09   08   07   06   05   04   03   02   01 


2004

 12   11   10   09   08   07   06   05   04   03   02   01 


2003

 12   11   10   09   08   07   05   04   03   02   01