-913

Nije namijenjeno rješavanju problema kao što su:

- problematično ponašanje pojedinaca, nesporazumi sa
  susjedima i/ili bilo kojom skupinom ljudi

- bilo kakva hitna intervencija (poplava u stanu i sl.)

- psi koji ometaju lavežom ili nisu na uzici ili nemaju brnjicu

- požari, zagađenja zraka i vode

- buka

- prijedlozi za postavljanje novih posuda za otpad, novih
  rasvjetnih tijela, semafora i slično

- žalbe na rad gradskih tijela ili bilo kojih tijela javne uprave

- bespravna gradnja

- divljanje po cestama, konzumiranje droga, javna opijanja,
  nasilje nad životinjama, preprodaja i sl.

Za to postoje nadležna tijela kojima se uvijek možete obratiti.

SLUŽBENA STRANICA

POGLEDAJTE

POPIS ULICA

GRAD METKOVIĆ

TISAK

OSMRTNICE

KONTAKT

Vijesti

arhiv vijesti

 Maraton lađa

Maraton bez gledatelja

Metković, 31.7.2020. - Organizacijski odbor Maratona lađa na Neretvi, koji će se održati u subotu, 8. kolovoza, održao je sastanak kojemu je presjedao župan Nikola Dobroslavić, a uz metkovskoga gradonačelnika Dalibora Milana nazočili su mu još zamjenica župana Žaklina Marević, opuzenski gradonačelnik Ivo Mihaljević, zamjenik gradonačelnika Ploča Zoran Majstrović te predsjednik Udruge lađara Neretve Luka Oršulić.

 Kazalište

'Zelena priča' na Ljetnoj sceni GKS-a – djeca učila kako brinuti o prirodi

Metković, 31.7.2020. - U sklopu programa Metkovskoga ljeta sinoć je na Ljetnoj sceni GKS-a u produkciji splitskoga Studija 'Suncokret' odigran lutkarski mjuzikl 'Zelena priča', za koji tekstove i glazbu songova potpisuje Duško Mucalo.

 Vrijeme

Stigao nam je toplinski val

Metković, 30.7.2020. - Za Dubrovačko-neretvansku županiju za razdoblje od danas do nedjelje prognozirana je velika opasnost od pojave toplinskog vala – upozorava Državni hidrometeorološki zavod.

 

 Kino

Kakav bi bio svijet da Beatlesi nikada nisu postojali?

Metković, 30.7.2020. - Kao posljednji iz ovogodišnjega miniciklusa „Ulični skriveni film“ sinoć je na Ljetnoj sceni GKS-a prokazan film 'Yesterday', što ga je naša publika imala prigodu na velikome platnu Kina 'Pobjeda' gledati u srpnju prošle godine.

 Zdravstvo

Dr. Jovan Delev novi je ginekolog u DZ Metković

Metković, 29.7.2020. - U Domu zdravlja Metković s radom je započela ginekološka ordinacija dr. Jovana Deleva, koji će u timu raditi s medicinskom sestrom Snježanom Repešom.

 Zaštita prirode

Krivolov nije tradicija

Metković, 29.7.2020. - Na Ljetnoj sceni GKS-a sinoć je u sklopu programa Metkovskoga ljeta održana projekcija dokumentarnoga filma „Neretva prokleta nije povlaštena“, koji je u režiji Marka Dimića snimila Udruga Biom.

 Projekti

Započela obnova kvartovskih dječjih igrališta

Metković, 28.7.2020. - Započeli su radovi na obnovi dječjeg igrališta u Ulici Ante Starčevića u Metkoviću, kojima će se zamijeniti kompletna podloga i sve sprave, postaviti antistres podloga prilagođena standardima te iznad nje umjetna trava namijenjena dječjim igralištima.

 Kino

Male filmoljupce oduševio crtić 'Kako izdresirati zmaja'

Metković, 28.7.2020. - U nastavku programa Metkovskoga ljeta sinoć su najviše uživali najmlađi filmoljupci. Naime, na Ljetnoj sceni GKS-a upriličena je besplatna projekcija crtanoga filma 'Kako izdresirati zmaja 3' – završetak poznate trilogije studija DreamWorks Animation.

 Vjerski život

Fra Ivo Rastočić slavio mladu misu u Svetištu sv. Ante na Dubravici

Metković, 27.7.2020. - U Svetištu sv. Ante na Dubravici jučer je mladu misu proslavio Metkovac fra Ivo Rastočić, u pratnji svojega kuma fra Ilije Mikulića i propovjednika na misi fra Lukice Vojkovića.

 Turizam

Kao nekada – na Pelješac brodom na kupanje

Metković, 26.7.2020. - Minikruzer Peregrine Dalmatia, što smo ga već naviknuli gledati privezana uz Veliku rivu u Metkoviću, jučer je isplovio put Pelješca, promotivno noseći svoje goste na jednodnevni izlet s kupanjem, te tako oživio lijepa sjećanja starijih koji su na kupanje iz Metkovića u Trpanj išli brodom.

 Kino

Metkovska luka ugostila filmoljupce

Metković, 24.7.2020. - U sklopu miniciklusa 'Ulični skriveni film' večeras je održana još jedna filmska projekcija, ovoga se puta na prostoru Luke Metković 'vrtio' film 'Oceanovih osam'.

 Kazalište

Je li bezvezan život bez veze?

Metković, 24.7.2020. - Metkovsko se ljeto sinoć nastavilo na Ljetnoj sceni GKS-a, gdje je odigrana predstava „Preko veze“, cabaret u koprodukciji Kazališta „Moruzgva“ i Satiričnoga kazališta „Kerempuh“ i u režiji Ivana Lea Leme, ujedno i autora teksta.

 vodoopskrba

Jutros bez vode u P. Zoranića

Metković, 24.7.2020. - Metković d.o.o. obavještava korisnike vodnih usluga u Ulici Petra Zoranića da će danas, 24. srpnja od 9:30 do 10:30 zbog radova na vodoopskrbnoj mreži doći do prekida u isporuci vode.

 

 Koncert

Metkovska publika pod neretvanskim nebom uživala u najljepšim opernim arijama

Metković, 23.7.2020. - U sklopu programa Metkovskoga ljeta sinoć je na Ljetnoj sceni GKS-a održan koncert „Najljepše operne arije pod neretvanskih nebom“, na kojemu su nastupili solisti Hrvatskoga narodnog kazališta Split – sopranistica Antonija Teskera, tenor Stefan Kokoškov i mezzosopranistica Bjanka Ivas u pratnji Zorana Velića na klaviru i Danire Ipavec na harmonici.

 Kazalište

Kako je Avijonko ženu tražio po cijeloj Hrvatskoj

Metković, 22.7.2020. - Popularnu dječju predstavu 'Avijonko se ženi' sinoć su u sklopu Metkovskoga ljeta na pozornici Ljetne scene GKS-a izveli glumci Gradskoga kazališta 'Scena' Gorica Tena Pataky i Mirko Ilibašić.

 Obavijest

Otkazana 'Rimska noć u Naroni'

Metković, 22.7.2020. - Zbog pogoršanja epidemiološke situacije i neizvjesnosti koju ona donosi te sukladno preporukama Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo, ovogodišnja 'Rimska noć u Naroni', nažalost, otkazuje se – stoji u priopćenju Ureda TZ grada Metkovića.

 In memoriam

Adio, Gringo!

Metković, 22.7.2020. - Iznenada je 20. srpnja u 74. godini života preminuo Mario Ketini, Metkovac koji je u svome gradu ostavio trajan trag. Rado ga se sjećamo kao dugogodišnjega voditelja Pokladnoga društva, urednika lista 'Pokladnik', općenito, čovjeka s osjećajem za grad te vrlo pristupačnoga djelatnika Croatia osiguranja. Iskrena sućut supruzi Niki, sinu Jakovu, kćeri Mariji, posinku Dariju, pokćerki Iti te ostaloj rodbini i prijateljima. Ispraćaj pok. Marija bit će danas u 18 sati ispred Gradske mrtvačnice.

 

 Obavijest

Bez vode u Ulici E. Kvaternika

Metković, 22.7.2020. - Metković d.o.o. obavještava korisnike vodnih usluga u Ulici Eugena Kvaternika da će danas, 22. srpnja od 11 sati do 12 sati zbog radova na vodoopskrbnoj mreži doći do prekida u isporuci vode te će ulica biti zatvorena za promet od 8 sati do 11 sati.

 

 Obavijest

Zatvara se parkiralište ispred Hotela 'Narona'

Metković, 22.7.2020. - Mole se građani da od 11 sati 24. srpnja do 7 sati 27. srpnja svoja vozila ne parkiraju na parkiralištu ispred Hotela 'Narona' i na dijelu Ulice hrvatskih iseljenika (Velika riva) radi postavljanja šatora i pripreme proslave mlade mise. U nedjelju, 26. srpnja od 7 sati do 24 sata za promet će biti zatvorena Ulica hrvatskih iseljenika i parkiralište na Maloj rivi (osim za stanare navedene ulice).

 

 Tradicija

Metković na 20. ilinštaka

Metković, 20.7.2020. - Jutrošnjih 14.7 ℃ i gotovo pust Metković usred ilinštaka dovoljno pokazuju da je puno toga drukčije nego što smo bili naviknuli.

 Tradicija

Glazbeni dar građanima uoči Svetoga Ilije

Metković, 19.7.2020. - Nakon Hrvatske narodne čitaonice neretvanske, osnovane 1873., 13 godina mlađa Građanska glazba Metković druga je najstarija kulturna institucija u Metkoviću. Tijekom svoje povijesti odoljela je mnogim teškoćama pa tako i ova najnovija nije ju spriječila da uoči Svetoga Ilije u mimohodu gradskim ulicama odsvira niz veselih melodija.

 Zaštita okoliša

Grad Metković uspješno odgovorio na izazov postavljanja održivog sustava u zaštiti okoliša i održivom gospodarenju otpadom

Metković, 17.7.2020. - Gradu Metkoviću među prvima je u Hrvatskoj odobren Projekt „Izgradnja i opremanje postrojenja za sortiranje odvojeno prikupljenog otpada u Metkoviću“.

 Šport

Našim veslačima nove medalje iz Kaštela

Metković, 16.7.2020. - U Kaštelima je protekle subote održana regata Kupa Dalmacije, na kojoj je šest posada VK Neretvanski gusar osvojilo medalje.

 Gradske vijesti

Moderna interpretacija geološke prošlosti delte Neretve

Metković, 16.7.2020. - Prirodoslovni muzej Metković svoj izložbeni postav nadopunjuje novim atraktivnim sadržajima koji prikazuju geološku prošlost delte Neretve. Aktivnosti dopune stalnog postava, vrijedne 1.7 milijuna kuna, provodi Grad Metković u sklopu projekta ‘Promicanje održivog razvoja prirodne baštine doline Neretve’. U unapređenje i multimedijalnu nadogradnju muzeja u Metkoviću uključeni su Hrvatski prirodoslovni muzej i tvrtka Smartaudiovisual d.o.o., a dopuna se odrađuje kroz četiri cjeline.

 

 Kazalište

Splitski gimnazijalci uz Neretvu provukli dosta publike

Metković, 15.7.2020. - S predstavom Mire Gavrana 'Traži se novi suprug' Gimnazijska dramska scenu 'Kraljica' iz Splita sinoć je na Ljetnu scenu GKS-a privukla podosta publike.

 Gradska uprava

Svečana sjednica samo s laureatima, otkazuje se sajam

Metković, 15.7.2020. - Metkovski gradonačelnik Dalibor Milan uputio je građanima obavijest o promjenama u programu proslave Svetoga lije, Dana Grada Metkovića.

 Domovinski rat

Danas start III. memorijalnoga biciklističkog maratona Prevlaka-Vukovar

Metković, 14.7.2020. - U suorganizaciji Udruge veterana IV. gardijske brigade DNŽ i Biciklističkog kluba 'Metković' deseteročlana ekipa sutra rano ujutro s Prevlake polazi na treći po redu Memorijalni biciklistički maraton Prevlaka-Vukovar (Ilok).

 Policija

Još dvije osobe kazneno procesuirane zbog proizvodnje indijske konoplje

Metković, 14.7.2020. - U proteklih tjedan dana na području Policijske uprave dubrovačko-neretvanske 17 osoba zatečeno je u posjedu manje količine marihuane, hašiša, MDMA, kokaina, ecstasya i indijske konoplje.

 Kazalište

Metkovska djeca s oduševljenjem sudjelovala u predstavi

Metković, 14.7.2020. - Program Metkovskoga ljeta sinoć je u Gradskome parku nastavljen predstavom za djecu 'Dan u laboratoriju malog znanstvenika' u produkciji kazališta 'La La Land'.

 Vjerski život

Mlada misa don Slavka Volarevića

Metković, 13.7.2020. - Za župnu zajednicu proslava mlade mise njihova župljanina velik je događaj, posebno slavlje. Jučer je tako bilo u Župi sv. Nikole biskupa u Metkoviću, gdje je don Slavko Volarević slavio prvu misu s narodom u svojoj župnoj crkvi – pišu likemetkovic.hr i metkovicnet.com.

 

 Narona

U AM Narona izloženi darovi kolekcionara Zlatka Huzeka

Metković, 13.7.2020. - Metkovcima dobro poznati kolekcionar iz Zagreba Zlatko Huzek dio je svoje zbirke darovao Arheološkome muzeju Narona pa je tim povodom u petak u Muzeju otvorena izložba njegovih darova. Nju čini više od sto komada antičkoga novca te, kako je na otvorenju izložbe rekao ravnatelj Toni Glučina, posebno važna zbirka keramičkih ulomaka i raznih metalnih predmeta pronađenih na Jerkovcu u Metkoviću.

 Obavijest

Za promet se zatvara Ulica Alojzija Stepinca

Metković, 13.7.2020. - Obavještavaju se građani da će od danas, 13. srpnja pa do završetka radova za promet biti zatvorena Ulica Alojzija Stepinca. Građani se upućuju na korištenje drugih prometnih smjerova.

 

 Obavijest

Privremena regulacija prometa Velikom i Malom rivom

Metković, 10.7.2020. - Obavještavaju se građani da se od sutra, 11. srpnja pa do 13. srpnja za promet i parkiranje zatvara Velika riva, a u nedjelju, 12. srpnja za parkiranje Mala riva, radi organizacije mlade mise našeg sugrađanina don Slavka Volarevića. Promet će biti dopušten Ulicom hrvatskih iseljenika bez prolaza na Veliku rivu i Trg kralja Tomislava te natrag Malom rivom, koja će u nedjelju služiti za potrebe parkiranja vozila uzvanika.

 

 Koncert

Izvrstan koncert Lovre Marušića u GKS-u

Metković, 10.7.2020. - Mladi hrvatski pijanist Lovre Marušić sinoć se u sklopu 'Metkovskoga ljeta' u Galeriji GKS-a domaćoj publici predstavio svojim klavirskim recitalom, na kojemu je svirao djela J. Haydna, A. Skrjabina, D. Scarlattija i R. Schumanna.

 Dolina Neretve

Rezultati javnog uvida u prijedlog Uredbe o proglašavanju posebnih rezervata na Neretvi

Metković, 10.7.2020. - Ministarstvo zaštite okoliša i energetike izradilo je prijedlog Uredbe o proglašavanju posebnih rezervata „Modro oko i jezero Desne“, „Ušće Neretve“ i „Kuti“.

 Manifestacije

'Parazit' na Skale II privukao prilično publike

Metković, 10.7.2020. - 'Metkovsko ljeto' nastavljeno je miniciklusom 'Ulični skriveni film', u sklopu kojega je na Slakama II prikazan južnokorejski film Parazit, dobitnik brojnih priznanja, među kojima četiriju nagrada 'Oscar': Najbolji film, Najbolji redatelj, Najbolji originalni scenarij i Najbolji međunarodni film.

 Dolina Neretve

Mjere zaštite neretvanskog područja od štetnog djelovanja morske vode u projektu MoST

Metković, 8.7.2020. - Prodor morske vode ima negativne ekološke posljedice i na dolinu Neretve, područje koje je prepoznato kao jedno od tri područja s najizraženijim utjecajem morske soli na zaslanjenost tala u Hrvatskoj. Ovim problemom posebno je pogođena poljoprivreda neretvanskog kraja gdje dugoročna izloženost obradivih površina utjecaju slane vode može dovesti do neupotrebljivosti tla… stoji u 230. broju časopisa Hrvatska vodoprivreda, u kojemu se ta tematika obrađuje na stranicama 50 – 57.

 

 Šport

Metković učvrstio svoju poziciju na veslačkoj karti

Metković, 8.7.2020. - U organizaciji Hrvatskoga veslačkog saveza, Veslačkoga saveza Zagreba i VK Trešnjevka u Zagrebu je 4. i 5. srpnja na regatnoj stazi Jarun održana Međunarodna regata “Zagreb Open 2020”, na kojoj je svih pet posada VK Neretvanski gusar postiglo sjajan uspjeh.

 Poljoprivreda

Programi promocije poljoprivrednih proizvoda

Metković, 8.7.2020. - Europska komisija objavila je dva nova poziva za podnošenje prijedloga za programe promocije poljoprivrednih proizvoda u svijetu i unutar Europske unije s rokom predaje do 27. kolovoza 2020. Prijedlozi će se početi zaprimati 7. srpnja 2020.

 Predavanje

Arheologija u Neretvi i okolici

Metković, 7.7.2020. - Arheološki muzej Narona poziva vas na predavanje 'Arheologija u Neretvi i okolici', koje će se u Domu kulture u Kominu održati u srijedu, 8. srpnja, s početkom u 21 sat. Predavači su arheolozi Mario Radaljac i Dino Taras iz Arheološkog muzeja Zadar.

 

 Izložba

U Kleku izlaže Luko Paljetak

Metković, 7.7.2020. - Neretvanska riznica umjetnina i inih vrijednosti poziva vas u Galeriju „Stećak“ Klek na otvorenje izložbe Luka Paljetka Kako si lijepa, prijateljice moja, slikom i stihom kroz djelo akademika Luka Paljetka uz glazbenu pratnju Darka Matičevića. Izložbu u četvrtak, 9. srpnja u 21 sat otvara povjesničar umjetnosti Marin Ivanović.

 

 Obavijest

Izmjene u programu Metkovskoga ljeta

Metković, 7.7.2020. - Došlo je do nekih izmjena u programu Metkovskoga ljeta. Naime, 14. srpnja (utorak) na Ljetnoj sceni GKS-a igrat će se predstava „Traži se novi suprug“ Gimnazijske dramske scene 'Kraljica' iz Splita. Koncert „Najljepše operne arije pod neretvanskim nebom“ prebačen je s 15. na 22. srpnja, a Skriveni ulični film s 22. na 24. srpnja. Svi događaji počinju u 21 sat.

 

 Promet

Zvonimirova se zatvara za promet

Metković, 6.7.2020. - Ulica kralja Zvonimira sutra će (7. srpnja) zbog asfaltiranja kolnika biti zatvorena za promet od sedam sati ujutro do završetka radova. Vozači se upućuju na korištenje drugih prometnih smjerova, a stanovnici ulice da svoje automobile izvedu iz dvorišta i garaža te ih parkiraju na prikladno mjesto, ako ih ujutro kane koristiti.

 

 Izbori

Kako je tko prošao s preferencijalnim glasovima

Metković, 6.7.2020. - Iz privremenih nepotpunih rezultata parlamentarnih izbora 2020., nakon što je obrađeno 99,97 % biračkih mjesta, izvukli smo podatke o broju preferencijalnih glasova što su ih osvojili nositelji lista koje su prešle prag od 5 %, uključujući nekoliko poznatih imena koja su podbacila. Znakom * označeni su kandidati koji nisu bili nositelji liste, ali su dobili najveći broj preferencijalnih glasova na listi.

 Zdravstvo

Za palijativnu zdravstvenu skrb u DZ Metković 278.063,60 €

Metković, 6.7.2020. - Ravnatelj metkovskoga Doma zdravlja i Mihovil Štimac i državna tajnica u Ministarstvu regionalnoga razvoja i fondova EU Nikolina Klaić potpisali su ugovor kojim se u sklopu Projekta IMPHACT Domu zdravlja osigurava 278.063,60 € za poboljšanje palijativne zdravstvene skrbi.

 Maraton lađa

UL 'Sv. Ilija' uspješan suorganizator lađarske utrke na Jarunu

Metković, 3.7.2020. - Udruga lađara 'Sv. Ilija' prije nekoliko dana sazvala je konferenciju za medije, na kojoj je predsjednik Udruge Dalibor Obradović javnost izvijestio o lađarskoj utrci što se nedavno održala na zagrebačkom Jarunu.

 Obavijest

Dezinsekcija komaraca i muha

Metković, 3.7.2020. - Pomorski servis – Luka Ploče d.o.o. Ploče provest će preventivnu ADULTICIDNU DEZINSEKCIJU KOMARACA kao opću mjeru u cilju sprečavanja pojave zaraznih bolesti toplim zamagljivanjem na području Grada Metkovića u ranim jutarnjim satima u sljedećim terminima:

 Izbori

Tomašić i Pauletić u predizbornom posjetu Metkoviću

Metković, 2.7.2020. - Dio kandidata s liste Domovinskoga pokreta Miroslava Škore, na čelu s Ružom Tomašić i Robertom Pauletićem, jučer je posjetio Metković i ukratko se predstavio simpatizerima i potencijalnim biračima.

 Izbori

HDZ uvjeren u pobjedu u X. izbornoj jedinici

Metković, 2.7.2020. - Predsjednik HDZ-a i Vlade RH Andrej Plenković jučer je posjetio Metković te s istaknutim članovima HDZ-a dao podršku njihovoj listi, koju u X. izbornoj jedinici nosi ministar zdravstva Vili Beroš.

 

Vijesti iz 7. 2020.
ukupno 49

Maraton bez gledatelja

'Zelena priča' na Ljetnoj sceni GKS-a – djeca učila kako brinuti o prirodi

Stigao nam je toplinski val

Kakav bi bio svijet da Beatlesi nikada nisu postojali?

Dr. Jovan Delev novi je ginekolog u DZ Metković

Krivolov nije tradicija

Započela obnova kvartovskih dječjih igrališta

Male filmoljupce oduševio crtić 'Kako izdresirati zmaja'

Fra Ivo Rastočić slavio mladu misu u Svetištu sv. Ante na Dubravici

Kao nekada – na Pelješac brodom na kupanje

Metkovska luka ugostila filmoljupce

Je li bezvezan život bez veze?

Jutros bez vode u P. Zoranića

Metkovska publika pod neretvanskim nebom uživala u najljepšim opernim arijama

Kako je Avijonko ženu tražio po cijeloj Hrvatskoj

Otkazana 'Rimska noć u Naroni'

Adio, Gringo!

Bez vode u Ulici E. Kvaternika

Zatvara se parkiralište ispred Hotela 'Narona'

Metković na 20. ilinštaka

Glazbeni dar građanima uoči Svetoga Ilije

Grad Metković uspješno odgovorio na izazov postavljanja održivog sustava u zaštiti okoliša i održivom gospodarenju otpadom

Našim veslačima nove medalje iz Kaštela

Moderna interpretacija geološke prošlosti delte Neretve

Splitski gimnazijalci uz Neretvu provukli dosta publike

Svečana sjednica samo s laureatima, otkazuje se sajam

Danas start III. memorijalnoga biciklističkog maratona Prevlaka-Vukovar

Još dvije osobe kazneno procesuirane zbog proizvodnje indijske konoplje

Metkovska djeca s oduševljenjem sudjelovala u predstavi

Mlada misa don Slavka Volarevića

U AM Narona izloženi darovi kolekcionara Zlatka Huzeka

Za promet se zatvara Ulica Alojzija Stepinca

Privremena regulacija prometa Velikom i Malom rivom

Izvrstan koncert Lovre Marušića u GKS-u

Rezultati javnog uvida u prijedlog Uredbe o proglašavanju posebnih rezervata na Neretvi

'Parazit' na Skale II privukao prilično publike

Mjere zaštite neretvanskog područja od štetnog djelovanja morske vode u projektu MoST

Metković učvrstio svoju poziciju na veslačkoj karti

Programi promocije poljoprivrednih proizvoda

Arheologija u Neretvi i okolici

U Kleku izlaže Luko Paljetak

Izmjene u programu Metkovskoga ljeta

Zvonimirova se zatvara za promet

Kako je tko prošao s preferencijalnim glasovima

Za palijativnu zdravstvenu skrb u DZ Metković 278.063,60 €

UL 'Sv. Ilija' uspješan suorganizator lađarske utrke na Jarunu

Dezinsekcija komaraca i muha

Tomašić i Pauletić u predizbornom posjetu Metkoviću

HDZ uvjeren u pobjedu u X. izbornoj jedinici

Tražite u vijestima

 

Kalendar

2020

 12   11   10   09   08   07   06   05   04   03   02   01 


2019

 12   11   10   09   08   07   06   05   04   03   02   01 


2018

 12   11   10   09   08   07   06   05   04   03   02   01 


2017

 12   11   10   09   08   07   06   05   04   03   02   01 


2016

 12   11   10   09   08   07   06   05   04   03   02   01 


2015

 12   11   10   09   08   07   06   05   04   03   02   01 


2014

 12   11   10   09   08   07   06   05   04   03   02   01 


2013

 12   11   10   09   08   07   06   05   04   03   02   01 


2012

 12   11   10   09   08   07   06   05   04   03   02   01 


2011

 12   11   10   09   08   07   06   05   04   03   02   01 


2010

 12   11   10   09   08   07   06   05   04   03   02   01 


2009

 12   11   10   09   08   07   06   05   04   03   02   01 


2008

 12   11   10   09   08   07   06   05   04   03   02   01 


2007

 12   11   10   09   08   07   06   05   04   03   02   01 


2006

 12   11   10   09   08   07   06   05   04   03   02   01 


2005

 12   11   10   09   08   07   06   05   04   03   02   01 


2004

 12   11   10   09   08   07   06   05   04   03   02   01 


2003

 12   11   10   09   08   07   05   04   03   02   01