-914

Nije namijenjeno rješavanju problema kao što su:

- problematično ponašanje pojedinaca, nesporazumi sa
  susjedima i/ili bilo kojom skupinom ljudi

- bilo kakva hitna intervencija (poplava u stanu i sl.)

- psi koji ometaju lavežom ili nisu na uzici ili nemaju brnjicu

- požari, zagađenja zraka i vode

- buka

- prijedlozi za postavljanje novih posuda za otpad, novih
  rasvjetnih tijela, semafora i slično

- žalbe na rad gradskih tijela ili bilo kojih tijela javne uprave

- bespravna gradnja

- divljanje po cestama, konzumiranje droga, javna opijanja,
  nasilje nad životinjama, preprodaja i sl.

Za to postoje nadležna tijela kojima se uvijek možete obratiti.

SLUŽBENA STRANICA

POGLEDAJTE

POPIS ULICA

GRAD METKOVIĆ

TISAK

OSMRTNICE

KONTAKT

Vijesti

arhiv vijesti

 Festival

Reportaža sa Glasa Neretve

Metković, 29.6.2008. - Gotova je obećana reportaža sa ovogodišnjeg Festivala pjevača amatera „Glas Neretve 2008.“ Pogledajte!

 

 Zanimljivosti

50 godina mature prvog naraštaja Gimnazije

Metković, 29.6.2008. - Dvadeset i dva učenika prvoga naraštaja metkovske Gimnazije okupilo se jučer kako bi proslavili 50 godina mature.

 Festival

Glas Neretve 2008.

Metković, 28.6.2008. - Na sinoć održanom Festivalu pjevača amatera „Glas Neretve 2008.“ pobijedio je Dario Jerković pjesmom Jedina ljubav. Drugoplasirani Vice Šiljeg (Dobro došla tugo) osvojio je i nagradnu stručnog žirija, dok je Dajana Talajić pjesmom 'ko je ta osvojila treće mjesto. Opširniju reportažu objavit ćemo uskoro.

 

 Gradske vijesti

Uređenje gradskoga parka

Metković, 26.6.2008. - Prijedlog Idejnog projekta preuređenja gradskoga parka predstavljen je u utorak u GKS-u. Projekt je izradila i prezentirala tvrka „Studio Perivoj“ iz Malinske.

 Maraton lađa

I ove godine ozbiljne pripreme

Metković, 26.6.2008. - Da je 11. maraton lađa na Neretvi pred vratima dokazuje i ova fotografija što smo je jučer ujutro snimili u Metkoviću kod Lučkog mosta. Zainteresirani se još uvijek mogu prijaviti za natjecanje jer rok istječe 1. srpnja.

 

 Gradske vijesti

Obilježen Dan državnosti

Metković, 26.6.2008. - Povodom Dana državnosti jučer su predstavnici Gradskoga poglavarstva i Gradskoga vijeća položili vijence pred Središnji križ na groblju sv. Ivana te na velikoj rivi pred spomenik poginulim metkovskim braniteljima. Uz njih to su učinili i predstavnici udruga proizašlih iz Domovinskoga rata te predstavnici političkih stranaka iz grada Metkovića.

 

 Gradske vijesti

Odred izviđača porječana

Metković, 26.6.2008. - Na inicijativu Ivice Ivaniša Kulije i nekolicine starijih izviđača Ivana i Nediljke Batinović te Ante i Dragutina Čelića osnovan je Odred izviđača porječana Metković. Odred je osnovan 1. svibnja, a s radom je počeo lipnju. Svi zainteresirani mogu svakoga utorka i četvrtka, u vremenu od 18,30 do 19,30, doći u nove prostorije Odreda koje se nalaze u ulici Nikole Tesle, u blizini geodetskog ureda IVIĆ 1/1. Možete kontaktirati i telefonom na broj 091 725 55 33, kontakt osoba je Ivica Ivaniš Kulija.

 

 Tradicija

Vatre Ivanjske

Metković, 23.6.2008. - Ove godine, večer uoči Svetog Ivana, nismo uspjeli saznati gdje će se po Metkoviću zapaliti Ivanjski krjesovi. Na dva mjesta, za koja smo otprije znali, nije bilo ničega. Stoga smo odlučili ići na sigurno. Vatra na Dragoviji, točnije na Marušića gradini, sigurno će planuti. Šteta je što su momci malo uranili pa smo morali upotrijebiti razne tehničke trikove da bi fotografija bila uporabljiva. Sretan imendan svim Ivankama, Ivanima, Ivicama, Ivanama, Ivama...

 

 Fotografija

Šetnja uz Neretvu

Metković, 22.6.2008. - Nedjeljno jutro, prije nego što pritisnu vrućine, idealno je za laganu šetnju kraj Neretve kakvu smo mi napravili od Veslačkoga kluba do mosta. Neobično je jedino da iz grada, koji gotovo dostiže 20 tisuća stanovnika, tamo nikoga više nije bilo.

 Gradske vijesti

Vijenac pred spomenik u parku

Metković, 22.6.2008. - Povodom obilježavanja Dana antifašističke borbe danas je metkovski gradonačelnik Stipo Gabrić Jambo sa svojim suradnicima i potpredsjednikom Gradskog vijeća položio vijenac pred spomenik žrtvama fašizma što se nalazi u gradskom parku.

 

 Gradske vijesti

Kad se male ruke slože

Metković, 22.6.2008. - Središnja županijska manifestacija obilježavanja Međunarodnoga dana borbe protiv ovisnosti održana je jučer u Metkoviću na Trgu dr. Franje Tuđmana.

 Promet

Udario u brdo i okrenuo se na krov

Metković, 22.6.2008. - U subotu se, na području koje pokriva PP Metković, dogodila još jedna prometna nesreća. I ovaj put, na sreću, bez smrtnih posljedica. Na početku uspona na Rabu D. J. (68) iz Ploča, upravljajući osobnim automobilom marke Volkswagen, najvjerojatnije zbog umora, izgubio je nadzor nad vozilom i udario u brdo nakon čega se vozilo okrenulo na krov. Prva pomoć pružena mu je u metkovskom Domu zdravlja otkud je prevezen u OB Dubrovnik.

 

 Iz Poglavarstva

Sjednica Poglavarstva održana u Vidu

Metković, 22.6.2008. - Gradsko poglavarstvo, na prijedlog Mjesnog odbora Vid, održalo je svoju tematsku sjednicu u tom živopisnom selu. Sve teme su bile vidonjske.

 Promet

Prometna nesreća u Splitskoj ulici

Metković, 21.6.2008. - Jutros oko 6 sati u Splitskoj ulici kod veletržnice dogodila se prometna nesreća u kojoj su ozlijeđene tri osobe.

 Zanimljivosti

Otvorena sezona kupanja na Neretvi

Metković, 21.6.2008. - Metkovski osmaši, a za koji dan prvaši, ponovno su zadnji dan nastave otvorili sezonu kupanja kod mosta na Neretvi. Kolika je bila temperatura vode ne znamo, ali pretpostavljamo da je bila upola niža od temperature zraka. Svojevrstan ispit hrabrosti mnogi su polagali skokovima s mosta. Jedino što se promijenilo je to da su nekada momci na taj način željeli ostaviti dojam pred curama. Danas su im one po mnogočemu ravnopravne.

 

 Šport

Još Hrvatska ni propala

Metković, 21.6.2008. - Još Hrvatska ni propala dok mi živimo… Događa se. Najbolji igrač utakmice promaši penal. Realistima (pesimistima) bilo je jasno da će Hrvatska, nakon što je povela pred kraj drugoga produžetka te primila gol gotovo u trenutku kad se oglasila sučeva zviždaljka, psihološki pasti.

 Šport

Nešto je u zraku

Metković, 20.6.2008. - Na sve strane se crveno-bijeli. Pred RC Mercatorom čak smo uhvatili automobil slovenske registracije sa našim zastavama. Kad već Hrvati ne smiju tako kroz Sloveniju.

 Obrazovanje

Konačno!

Metković, 20.6.2008. - Odahnuli su i učenici i nastavnici, ali i roditelji. Konačno je gotovo. Još samo da Hrvatska večeras pobijedi.

 Gradske vijesti

Međunarodni dan borbe protiv ovisnosti

Metković, 20.6.2008. - Središnja županijska manifestacija obilježavanja Međunarodnoga dana borbe protiv ovisnosti ove godine održat će se u Metkoviću 21. lipnja. Program započinje u 17.15 u Gradskoj športskoj dvorani i nastavlja se pred njom na Trgu dr. Franje Tuđmana.

 

 Fotografija

Na Neretvi pod kazalištem

Metković, 19.6.2008. - Metković nema jaku veslačku momčad na Maratonu lađa, ali zato veslački šport u gradu traje već desetljećima, uz sve probleme koji prate takav nepofitabilan šport. Veslači VK Neretvanski gusar za vrijeme treninga.

 

 Plesna večer

Moj prvi ples

Metković, 18.6.2008. - Plesna škola „Calypso“ iz Metkovića u nedjelju je održala svoj Završni koncert na kojem su nastupile plesne skupine iz Metkovića, Ploča i Vrgorca.

 Koncert

Završni koncert Glazbene škole

Metković, 17.6.2008. - Osnovna glazbena škola Metković jučer je u prostorijama OŠ Stjepana Radića održala Završni koncert učenika od prvog do šestog razreda.

 Turizam

Energetski ormarići na Maloj rivi

Metković, 17.6.2008. - Na Maloj rivi u Metkoviću u tijeku su radovi postavljanja energetskih ormarića sa priključcima struje i vode za brodove koji će se tamo privezivati. Investitor, Turistički obrt „Neretva Info“ iz Metkovića dobio je od Lučke uprave dubrovačko-neretvanske koncesiju za pružanje usluga brodovima, što uključuje opskrbu strujom i vodom te odvoz smeća.

 Šport

Hrvati na Turke

Metković, 17.6.2008. - Pali su i Poljaci, a pred nama Turci. Ili smo mi pred njima, kao što smo to bili pola milenija. Hrvatska i Turska susretale su se u raznim povijesnim situacijama koje za nas nisu bile baš ugodne. Sudbina je htjela da ta dva ljuta neprijatelja postanu prijateljske zemlje s dosta zajedničkih crta.

 Tisak

Šumarija Metković

Metković, 17.6.2008. - U travanjskom broju časopisa „Hrvatske šume“ izašao je zanimljiv članak o Šumariji Metković kojega, s dopuštenjem uredništva, ovdje prenosimo u cijelosti.

 

 Iz Poglavarstva

U vrtićima mjesta za 433 djeteta

Metković, 16.6.2008. - Na danas održanoj Sjednici Gradsko poglavarstvo grada Metkovića dalo je suglasnost na Odluku o upisu djece u Dječji centar Metković za 2008./09. pedagošku godinu. Kao i proteklih godina bit će 17 odjeljenja u kojima ima mjesta za 433 djeteta.

 Festival

Pripreme za Glas Neretve

Metković, 16.6.2008. - Festival pjevača amatera „Glas Neretve“ ove godine održat će se u petak, 27. lipnja na ljetnoj pozornici Gradskog kulturnog središta. Nastupit će petnaestak mladih pjevačica i pjevača za koje se ovih dana održavaju probe u GKS-u. Voditeljica i gost večeri ove godine bit će Vlatka Pokos.

 

 Vjerski život

Blagdan Sv. Ante

Metković, 13.6.2008. - Danas je blagdan Sv. Ante Padovanskoga, zaštitnika Novih Sela, a kojega slave i naši Kominjani te stanovnici Ljubuškoga i okolice u Hercegovini.

 Obrazovanje

Dan škole

Metković, 13.6.2008. - Osnovna škola Stjepana Radića iz Metkovića u srijedu je obilježila 11. lipnja, dan kada se rodio Stjepan Radić i koji se slavi kao Dan škole.

 Iz susjedstva

30 godina dobrovoljnoga davanja krvi

Metković, 13.6.2008. - Iz Opuzena nam se javio Ivo Ožić, zaljubljenik u Neretvu i Opuzen koji mu predstavljaju stalnu inspiraciju za fotografiranje. Lako ćete ga pronaći na Googleu. Ivo je, ujedno i član Kluba dobrovoljnih darovatelja krvi „Neretva“ koji je jučer proslavio svoju tridesetu godišnjicu od osnutka. Čestitamo!

 

 Fotografija

Uz ovakvu podršku lakše se igra

Metković, 13.6.2008. - Evo još jedne nacionalnim ponosom nabijene fotografije koju nam je poslao naš posjetitelj. Hrvati su pokazali da znaju igrati nogomet, a Hrvatice da znaju i te kako dobro izgledati.

 

 Šport

Hrvatska u četvrtfinalu

Metković, 12.6.2008. - Srnim i Olićev gol bili su dovoljni za pobjedu protiv Nijemaca, jer danas je na teren u Klagenfurtu istračala jedna drukčija Hrvatska momčad.

 Zanimljivosti

Skoknuli do Hrvatske

Metković, 11.6.2008. - Ovih dana domaći medijski prostor bio je zatrpan vijestima o skupini francuskih liječnika koji su, navodno, poharali nekoliko naših turističkih destinacija. Mi smo jučer na staroj cesti kroz Podrujnicu (koju narod još uvijek zove Napoleonova) naišli na skroz drukčiju scenu. Skupina od sedamdesetak Francuza, čiji „porok“ je ljubav prema starim automobilima, lagano se kretala u koloni i zaustavila pred restoranom „Lopoč“.

 Šport

Naši na Euru 2008

Metković, 11.6.2008. - Počele su nam stizati fotografije naših ljudi koji su otputovali na EURO 2008 ili ga prate negdje u inozemstvu.

 Kultura

Radovi na ljetnoj sceni

Metković, 10.6.2008. - Metkovsko kulturno ljeto započinje 27. lipnja Festivalom pjevača amatera „Glas Neretve“ i nastavlja se raznovrsnim programom o čemu ćemo Vas pravodobni izvijestiti.

 Gradske vijesti

Sudionici konferencije ICDAD-a posjetili dolinu

Metković, 9.6.2008. - Jučer su u dolinu Neretve posjetili sudionici Godišnje međunarodne konferenciju ICDAD-a, komiteta za dekorativnu umjetnost i dizajn što djeluje pod okriljem Međunarodnog muzejskog vijeća. Konferencija je ovih dana započela u Zagrebu u Muzeju za umjetnost i nastavit će se u ostalim hrvatskim gradovima.

 Šport

Počelo je

Metković, 8.6.2008. - Nakon mjeseci i mjeseci svemedijske pozornosti, napokon je započeo, za nas buduće EU-ropljanine, najvažniji događaj. Naša skockana nacionalna vrsta istrčala je na zeleni teren u utakmici protiv domaćina.

 Fotografija

U šetnju s fotoaparatom

Metković, 8.6.2008. - Nedjelja bi konačno moga donijeti proljepšanje vremena. Jučer je bilo i oblaka i kiše, a na kraju dana i sunce je provirilo kroz oblake. Pravo vrijeme za šetnju s fotoaparatom.

 Gradske vijesti

Četrdeset godina (mature) im je tek

Metković, 7.6.2008. - U petak smo pred metkovskom Gimnazijom zatekli skupinu maturanata 11. naraštaja koji su se okupili na proslavi 40. obljetnice mature. Te, 1968., maturirala su dva razreda, a razrednici su im bili pokojni profesori Blaženka Gulin i Ivo Bučan. Fotografiju slavljenika klikom možete uvećati.

 

 Gradske vijesti

Supruge vojnih atašea posjetile Metković

Metković, 6.6.2008. - Dok su njihovi muževi u Dubrovniku bili na tribini o NATO-u i regionalnoj suradnji, supruge vojnih atašea akreditiranih u Hrvatskoj posjetile su Metković i okolicu.

 Koncert

Knek i Popović nastupili u GKS-u

Metković, 6.6.2008. - Jednosatnim koncertom klasične glazbe Metkovcima su se na mandolini i gitari predstavili Ivana Knek i Stipan Popović.

 Šport

Rukometni reprezentativci u posjetu svojoj školi

Metković, 6.6.2008. - Hrvatski rukometni reprezentativci Davor Dominiković i Ivan Čupić iskoristili su kratak predah pred pripreme za Olimpijadu kako bi posjetili školu u kojoj su započeli prve rukometne korake.

 Predstavljanje knjige

Pjesme liječenih od PTSP-a

Metković, 4.6.2008. - Udruga hrvatskih branitelja liječenih od PTSP-a Doline Neretve u metkovskom GKS-u organizirala je predstavljanje knjiga triju pjesnika, članova takve udruge iz Osječko-baranjske županije.

 Show business

Ani uspjelo što nikome još nije

Metković, 3.6.2008. - Mada to svi već znaju, evo za one koji su vijest propustili. Naša sugrađanka iz pjevačke obitelji Bebić, sinoć je u emisiji „Ne zaboravi stihove“ osvojila 100.000 kuna. Ana je, ne samo zanala stihove šest pjesma, nego ih je odlično otpjevala. Zapela je na Crvenoj jabuci, a šteta je da, možda svojedobno, nije poslušala oca Zorana pa ponekad slušala i Ibricu Jusića jer bi iznos bio još veći.

 

 Šport

Metkovcima pet zlatnih medalja

Metković, 2.6.2008. - U organizaciji Karate kluba Metković, prošli vikend u Metkoviću je održan treći međunarodni karate turnir „Metković Open 2008.“ na kojem su nastupila 22 kluba iz Hrvatske, BiH i Crne Gore. Nastupilo je 407 natjecatelja u 51 kategoriji.

 Zdravlje

Život bez dima cigareta

Metković, 1.6.2008. - Učenici sedmih i osmih razreda OŠ Stjepana Radića pridružili su se obilježavanju 31. svibnja, Svjetskog dana nepušenja, tako što su organizirali parlaonicu s nazivom „Moj izbor – život bez dima cigareta ili život s dimom cigareta“.

 Šport

Atletičari kod gradonačelnika

Metković, 1.6.2008. - Za atletske državne prvake u kategoriji osnovnih škola nedavno je organiziran prijam kod gradonačelnika Metkovića Stipe Gabrića Jambe.

 

Vijesti iz 6. 2008.
ukupno 47

Tražite u vijestima

 

Kalendar

2020

 12   11   10   09   08   07   06   05   04   03   02   01 


2019

 12   11   10   09   08   07   06   05   04   03   02   01 


2018

 12   11   10   09   08   07   06   05   04   03   02   01 


2017

 12   11   10   09   08   07   06   05   04   03   02   01 


2016

 12   11   10   09   08   07   06   05   04   03   02   01 


2015

 12   11   10   09   08   07   06   05   04   03   02   01 


2014

 12   11   10   09   08   07   06   05   04   03   02   01 


2013

 12   11   10   09   08   07   06   05   04   03   02   01 


2012

 12   11   10   09   08   07   06   05   04   03   02   01 


2011

 12   11   10   09   08   07   06   05   04   03   02   01 


2010

 12   11   10   09   08   07   06   05   04   03   02   01 


2009

 12   11   10   09   08   07   06   05   04   03   02   01 


2008

 12   11   10   09   08   07   06   05   04   03   02   01 


2007

 12   11   10   09   08   07   06   05   04   03   02   01 


2006

 12   11   10   09   08   07   06   05   04   03   02   01 


2005

 12   11   10   09   08   07   06   05   04   03   02   01 


2004

 12   11   10   09   08   07   06   05   04   03   02   01 


2003

 12   11   10   09   08   07   05   04   03   02   01