-913

Nije namijenjeno rješavanju problema kao što su:

- problematično ponašanje pojedinaca, nesporazumi sa
  susjedima i/ili bilo kojom skupinom ljudi

- bilo kakva hitna intervencija (poplava u stanu i sl.)

- psi koji ometaju lavežom ili nisu na uzici ili nemaju brnjicu

- požari, zagađenja zraka i vode

- buka

- prijedlozi za postavljanje novih posuda za otpad, novih
  rasvjetnih tijela, semafora i slično

- žalbe na rad gradskih tijela ili bilo kojih tijela javne uprave

- bespravna gradnja

- divljanje po cestama, konzumiranje droga, javna opijanja,
  nasilje nad životinjama, preprodaja i sl.

Za to postoje nadležna tijela kojima se uvijek možete obratiti.

SLUŽBENA STRANICA

POGLEDAJTE

POPIS ULICA

GRAD METKOVIĆ

TISAK

OSMRTNICE

KONTAKT

Vijesti

arhiv vijesti

 Obljetnice

Kiša ne bi omela biciklijadu i da je bila jača

Metković, 27.2.2015. - Unatoč kiši i prohladnu vremenu skupina biciklista okupila se na Trgu kralja Tomislava kako bi odala počast najpoznatijemu Metkovcu i biciklima se provezla ulicama Metkovića.

 

 Obavijest

Voda ispravna za piće u cijelome gradu

Metković, 27.2.2015. - Tvrtka Metković d.o.o. otklonila je tehnički kvar na ventilu spoja na sustav NPKLM tako da u vodoopskrbnu mrežu Grada Metkovića ulazi voda s izvorišta u Prudu koja je u potpunosti ispravna za piće. To se odnosi i na Krvavac II, Općinu Zažablje i Doljane u BiH. Vodovod Metković trajno prati stanje na čitavom području vodoopskrbne mreže i korisnici će o svim promjenama biti pravovremeno obaviješteni.

 

 Obljetnice

Započeli 'Dani o. Ante Gabrića'

Metković, 27.2.2015. - Jučer je u Metkoviću započelo obilježavanje 100. obljetnice rođenja o. Ante Gabrića, koje se nastavlja danas i sutra. Mi ćemo sve što je vezano uz proslavu objavljivati u nastavcima na jednome mjestu, a za početak pogledajte kako je bilo u Udruzi 'O. Ante Gabrić' i u OŠ Stjepana Radića.

 

 Obavijest

Voda iz vodovoda nije za piće

Metković, 26.2.2015. - Tvrtka Metković d.o.o. za vodoopskrbu i odvodnju otpadnih voda obavještava građane da zbog povećane koncentracije klorida voda s izvorišta u Doljanima nije za piće i okus joj je slankast. To se odnosi na Grad Metković (obje strane), naselja Dubravica, Glušci, Krvavac II i Doljani u BiH te na Općinu Zažablje. Vid i Prud koriste vodu s izvorišta Prud koja je ispravna.

 Policija

Posredovao pri kupnji apartmana pa zadržao novac

Metković, 26.2.2015. - Policijski službenici Policijske postaje Metković proveli su kriminalističko istraživanje nad 38-godišnjakom osumnjičenim za kazneno djelo prijevare.

 Promet

Asfaltiranje raskrižja A. K. Miošića i Splitske

Metković, 26.2.2015. - Pri kraju su radovi na rekonstrukciji raskrižja ulica A. K. Miošića i Splitske, koje je donedavna vozačima i pješacima predstavljao veliku opasnost.

 Natječaj

Izrada projektne dokumentacije za modernizaciju javne rasvjete Grada Metkovića

Metković, 26.2.2015. - Grad Metković objavljuje Poziv za dostavu ponuda za izrade projektne dokumentacije za modernizaciju javne rasvjete Grada Metkovića. Riječ je o ukupno 58 km gradskih ulica na kojima će biti preko 1800 rasvjetnih tijela.

 Kino

Zategnuto 3D platno

Metković, 25.2.2015. - U kazališnoj dvorani GKS-a danas je na konstrukciju postavljeno 3D platno pa se pristupilo ugađanju projektora i audiosustava. Slijedi obuka osoblja za rukovanje sustavom. Budu li riješeni svi tehnički detalji vezani uz prilagodbu dvorane za kinopredstave otvaranje kina se očekuje za desetak dana.

 Jezik

Kako brudet babe Ivke pridonosi očuvanju bogatstva hrvatskoga jezika

Metković, 25.2.2015. - U današnjemu Večernjem listu izišao je poseban prilog Instituta za hrvatski jezik i jezikoslovlje posvećen hrvatskomu jeziku - jeziku naših majki i naše djece. Na osam stranica priloga mogu se pročitati mnoge zanimljivosti o našemu jeziku i njegovim dijalektima, pronaći mnogi jezični, ali i drugi savjeti poput onoga kako u službi dijalektologije skuhati neretvanski brudet od žaba i jegulja.

 Poziv

Sudjelujte na biciklijadi u petak

Metković, 25.2.2015. - U povodu obilježavanja 100. obljetnice rođenja o. Ante Gabrića, u Metkoviću će se održati biciklijada u čast toga velikog Metkovca kojemu je bicikl bio najvažnije prijevozno sredstvo, naravno tamo gdje je bilo kakvih-takvih putova.

 Glazba

Yoko Nishii najesen u ponovno Metkoviću

Metković, 25.2.2015. - Prije osam godina u OŠ Stjepana Radića koncert je održala mlada japanska pijanistica Yoko Nishii, koja je svoje glazbeno školovanje kao stipendistica japanske Vlade bila nastavila u Hrvatskoj.

 Maraton lađa

Izvještajna skupština Udruge lađara Neretve

Metković, 25.2.2015. - Prošle je nedjelje u Metkoviću održana Izvještajna skupština Udruge lađara Neretve za 2014. godinu, na kojoj je podneseno Izvješće o radu Udruge te Financijsko izvješće – stoji na mrežnome mjestu ULN-a.

 

 Televizija

Metkovski okršaj kod OK piramide

Metković, 24.2.2015. - U večerašnjoj Piramidi metkovski je gradonačelnik Petrov prema glasovima gledatelja uvjerljivo pobijedio doajena hrvatskoga novinarstava Dražena Vukova Colića i glazbenika Marka Tolju.

 Šport

Unatoč hendikepu KK Metković osvojio devet medalja

Metković, 24.2.2015. - Na nedavnom Prvenstvu Dalmacije u Pločama Karate-klub Metković nastupio je s 18 natjecatelja prvoga i drugoga tima. Premda je sedmero članova iz prve ekipe je nadvladala temperatura, od čega čak su troje nositelji državnih odličja, ipak su osvojili devet medalja; jedno zlato, dva srebra i šest bronca.

 Tribina

Odnos vjere i znanosti

Metković, 24.2.2015. - Udruga Narenta u petak, 27. veljače u Gradskoj knjižnici organizira tribinu Odnos vjere i znanosti na kojoj je predavač je dipl. ing. građ. Zvonimir Nikolić. Tribina počinje u 19 sati.

 

 Rukomet

Iščupali bod pokraj Drave

Metković, 24.2.2015. - U derbiju kola, otišli smo na megdan Osječanima, koji su naši prvi pratitelji na tablici. U vrlo zanimljivoj utakmici, punoj preokreta, podjela bodova je možda i najrealnija – piše Vinko Kaleb.

 Obrazovanje

Metkovci uzeli prva tri mjesta na Županijskom iz fizike

Metković, 24.2.2015. - U OŠ Stjepana Radića Metković jučer je održano Županijsko natjecanje u fizici na kojemu je sudjelovalo devetero osmaša iz Dubrovačko-neretvanske županije, a koji su se na njega plasirali tako što su na prethodnom školskom natjecanju osvojili najmanje 60% bodova.

 Jezik

Piciginom preko Jamajke i Fora do osobitosti hrvatskih narječja

Metković, 23.2.2015. - Dani hrvatskoga jezika prigoda su da širu javnost upoznamo s predavanjima što su ih dr. sc. Perina Vukša Nahod i dr. sc. Bruno Nahod s Instituta za hrvatski jezik i jezikoslovlje održali u metkovskoj Gimnaziji koncem prošle godine.

 Kino

Kino 'Pobjeda' u prvoj polovini ožujka

Metković, 23.2.2015. - Nastavljeni su radovi na prilagođavanju kazališne dvorane kinoprojekcijama. U tijeku je montaža aluminijskoga okvira za devetometarsko 3D platno koje će se spuštati i podizati pomoću tzv. cuga.

 Gradske vijesti

U Zvonimirovoj ovoga ljeta manje problema s vrapcima

Metković, 23.2.2015. - Prošle su subote djelatnici JVP Metković podrezali platane ispred OŠ Stjepana Radića. Osim što se krošnje platana tako drže pod kontrolom, time će se djelomično riješiti i problem desetak tisuća španjolskih vrabaca (invazivna vrsta koja potiskuju domaću) koji se od proljeća do jeseni nasele u krošnjama stih stabala te svojim izmetom i otpalim perjem stvaraju probleme građanima koji žive u blizini.

 Šport

17 medalja za KK Knez Domagoj

Metković, 23.2.2015. - Na Prvenstvu Dalmacije održanom 22. veljače u Pločama Karate-klub Knez Domagoj Metković sudjelovao je s 14 natjecatelja te ukupno osvojio 17 medalja.

 Obavijest

Tečaj za trudnice

Metković, 22.2.2015. -
U Domu zdravlja Metković sutra (ponedjeljak) u 18.30 započinje tečaj pripreme za porod. Tečaj je namijenjen trudnicama nakon 30. tjedna trudnoće i tijekom njegova petotjednoga trajanja brojni će stručnjaci nastojati odgovoriti na mnoga pitanja koja muče buduće roditelje i dati im korisne upute za porod i roditeljstvo. Nazovite DZ Metković na 681 769.

 

 Hrvatska

Mjesec hrvatskoga jezika

Metković, 21.2.2015. - Danas je započeo Mjesec hrvatskoga jezika koji će trajati nešto kraće od kalendarskoga. Naime, trajat će do 17. ožujka kada ćemo se spomenuti Deklaracije o nazivu i položaju hrvatskoga književnog jezika objavljene toga nadnevka 1967.

 Šport

Neretvancu turnir u povodu 40. obljetnice postojanja ONK Metković

Metković, 21.2.2015. - Jučer, drugoga dana Međunarodnog turnira u povodu obilježavanja 40. obljetnice osnutka ONK Metković, na igralištu toga kluba odigrane su utakmice za prvo i treće mjesto. Pobjednik turnira je NK Neretvanac, NK Neretva je druga, treća je SV Croatia Reuteling, a četvrti ONK Metković.

 

 Šport

Sportska natjecanaj ovoga vikenda

Metković, 21.2.2015. - Za ljubitelje sporta Nikica Medak je pripremio raspored natjecanja u Metkoviću ovoga vikenda.

 Gradska uprava

Usvojeni prijedlozi dopuna Prostornoga plana

Metković, 20.2.2015. - Pod predsjedavanjem Marina Veraje jutros je u Zgradi političkih stranaka održana XV. sjednica Gradskog vijeća Grada Metkovića. Nakon usvojenoga Zapisnika i Dnevnoga reda, gradonačelnik Petrov je u kratkim crtama iznio Prijedlog Odluke o donošenju izmjena i dopuna Prostornog plana uređenja Grada Metkovića pa je riječ je prepustio Zrinki Rudež, koja je nastupila uime IGH Urbanizma, tvrtke koja je izradila Prijedlog.

 Predstavljanje knjige

'Samsara' predstavljena u Gradskoj knjižnici

Metković, 20.2.2015. - Sinoć je u Gradskoj knjižnici Metković pisac, putnik i profesor povijesti Hrvoje Ivančić predstavio svoju knjigu o putu na istok koju je nazvao Samsara, što ima značenje ponovnoga rođenja tijekom ovozemaljskoga života.

 Šport

Neretva i Neretvanac danas u finalu turnira povodom 40. obljetnice ONK Metković

Metković, 20.2.2015. - Obilježavanje 40-te obljetnice osnutka ONK Metković jučer je započelo prvom utakmicom Međunarodnoga nogometnog turnira između NK Neretva i SV Croatia Reutlingen, koju smo popratili.

 Požar

Gorjelo i u ornitološkom rezervatu Pod gredom

Metković, 19.2.2015. - Iz Ornitološkoga društva Brkata sjenica obavijestili su nas da je jučer oko Metkovića na više mjesta gorjela suha trska i šaš, a jedno od njih je zaštićeni ornitološki rezervat Pod gredom.

 Šport

Zacrnjelo nad Podkrajem

Metković, 18.2.2015. - Nakon jedanaest utakmica uzastopno bez poraza lider na prvenstvenoj ljestvici Podkraj No limit poražen je od Crnog puta u derbiju Lige seniora UMA Metković – javlja Nikica Medak.

 Šport

Nogometni turnir u čast 40. obljetnice ONK Metković

Metković, 18.2.2015. - Ove godine metkovski ONK Metković proslavlja 40. obljetnicu svoga osnutka. Tim povodom će se sutra i prekosutra (19. i 20. veljače) na Igralištu ONK Metković (popularnom Štruvinom) odigrati Međunarodni nogometni turnir.

 Televizija

Tamo gdje palme cvatu

Metković, 18.2.2015. - Ne propustite danas na Prvome HRT-a film o životu i misionarskome radu u dalekoj Indiji najpoznatijeg hrvatskog misionara oca Ante Gabrića, a povodom stote obljetnice njegova rođenja (28. veljače 1915.).

 Obrazovanje

Gimazija Metković u Projektu 'IPAQ Peta'

Metković, 18.2.2015. - Ovih dana uspješno je završen Projekt IPAQ Peta u kojemu je sudjelovala Gimnazija Metković, a čiji je nositelj zagrebačka V. gimnazija.

 Izložba

Neretva u srcu

Metković, 18.2.2015. - Neretva, umjetnicima vječna inspiracija, prošloga je ponedjeljka u Galeriji Gradskog kulturnog središta zaživjela u svoj svojoj punini. Izložba Neretva u srcu, u organizaciji Udruge Chrobatia Opuzen, u vrlo toploj i ugodnoj, domaćoj atmosferi donijela nam je kreativni izričaj naših Neretvana koji nas svojim umjetničkim ostvarenjem podsjećaju na to blago što nam ga ostaviše predci.

 Maškare

Krivac kažnjen – Metković odahnuo

Metković, 17.2.2015. - Unatoč hladnu vremenu danas se oko 18 sati na Trgu kralja Tomislava okupio priličan broj znatiželjnika koji su došli čuti završne riječi tužiteljstva i obrane u ovogodišnjem procesu protiv Marka Krnjevala, ali i to što će Marko kome ostaviti u oporuci.

 

 Poljoprivreda

Županija daje potpore za podizanje trajnih nasada

Metković, 17.2.2015. - Upravni odjel za ruralni razvoj i poljoprivredu Dubrovačko-neretvanske županije raspisao je Javni poziv potencijalnim korisnicima u DNŽ na podnošenje zahtjeva za potpore pri ulaganju u podizanje trajnih nasada na temelju Odluke o mjerama potpore u poljoprivredi i ruralnom razvoju u Dubrovačko-neretvanskoj županiji za razdoblje 2013. - 2015. godine.

 

 Obrtništvo

Sudjelujte na 12. Mediteranskom sajmu

Metković, 17.2.2015. - Ovo bi moglo zanimati naše obrtnike. U Dubrovniku će se od 26. do 29. ožujka održavati 12. Mediteranski sajam zdrave prehrane, ljekovitog bilja i zelenog poduzetništva. Više o manifestaciji pogledajte na njihovom mrežnom mjestu, a mi vas upućujemo i na obrasce za prijavu.

 

 Šport

Do bodova lakše od očekivanoga

Metković, 17.2.2015. - RK Metković 1963 je u susretu 15. kola I. HRL lakše od očekivanoga uzeo oba boda protiv Ivančice iz Ivanca pa je sa 17 bodova trenutno četvrti na ljestvici. O utakmici ukratko javlja Vinko Kaleb.

 Obavijest

Otvara se kauza sluge Božjega o. Ante Gabrića

Metković, 17.2.2015. - Obavještavamo sve zagrebačke Metkovce i Neretvane te one koji se zateknu u Zagrebu da će 28. veljače (subota) Zagreb biti u znaku poznatoga metkovskog i hrvatskog misionara o. Ante Gabrića, čija stogodišnjica rođenja pada toga dana.

 Gradske vijesti

Novi asfalt u Prudu

Metković, 17.2.2015. - U Prudu jučer započelo asfaltiranje seoskih putova koje se nastavlja i danas. Izvođač radova metkovska je firma Asfalt-inženjering.

 Akcija

Mladi SDP-a ušminkali 'Gradsku vijećnicu'

Metković, 17.2.2015. - Članovi Foruma mladih SDP-a Metković prošloga su vikenda proveli akciju mini-uređenja prostorije u Zgradi političkih stranaka koja služi za sjednice Gradskoga vijeća Grada Metkovića, ali i raznim građanskim udrugama i sl.

 Maškare

Fotoreportaža s velike povorke

Metković, 16.2.2015. - Vidjeti više od šest stotina maškaranih u nedjeljnoj povoci u ovo recesijsko vrijeme svakako je znak poštovanja upućen metkovskim Maškarama koje nisu od jučer, ali i potvrda da nisu ni samo za sutra. Pogledajte što smo sve zabilježili.

 

 Rad udruga

'Domagojevi strijelci' postrojili se u počast predsjednice Grabar Kitarović

Metković, 15.2.2015. - Povijesnoj postrojbi Domagojevi strijelci iz Vida pipala je čast da se danas nađu među ostalim hrvatskim povijesnim postrojbama na inauguraciji prve hrvatske predsjednice.

 

 Šport

Veterani NK Neretve peti u Hrvatskoj

Metković, 15.2.2015. - Momčad NK Neretva osvojila je izvrsno peto mjesto na finalnom turniru 13. dvoranskog prvenstva veterana HNS-a, što se od 13. do 15. veljače održavalo u Rovinju i na kojemu je sudjelovalo 18 momčadi.

 Maškare

Vikinzi na juriš osvojili Metković

Metković, 15.2.2015. - Skupina divljih Vikinga danas je u svome drakru uplovila u Metković te ga na juriš osvojila, potpomognuta subverzivnim djelovanjem skupine Anonimusa (Anonymous) i tridesetak križara.

 Šport

Pobjeda mlađih kadeta u Dubrovniku

Metković, 15.2.2015. - Pod vodstvom trenera Borisa Brčića mlađi kadeti KK Metković ostvarili su svoju drugu pobjedu. U Dubrovniku su se u 6. kolu Županijskoga natjecanja mlađih kadeta sastali s vršnjacima iz KK Dubrovnik i pobijedili ih rezultatom 55:73 (21:36).

 Maškare

Pogledajte kako je bilo na Gali

Metković, 15.2.2015. - Zgotovili smo fotoreportažu sa sinoćnje Gala-zabave u Hotelu Narona. Ne zaboravite na veliku povorku koja danas u 15 sati kreće iz Športske ulice.

 

 Maškare

Herr Mateus und Comrades osvojili prvu nagradu

Metković, 15.2.2015. - Upravo je u dropbox našega inboxa upalo svih osamnaest statusa novinara koje smo večeras akreditirali da prate ovogodišnju Galu u Hotelu Narona. Njihovom pomnom analizom utvrdili smo, a budući da je prošla ponoć i više ne vrijedi predizborna šutnja to možemo objaviti, da je prvu nagradu od 25 tisuća kuna osvojila skupina Alo, alo.

 Glazba

S.A.R.S. i Silente održali koncert uoči Valentinova

Metković, 14.2.2015. - Sinoć su u Gradskoj športskoj dvorani u Metkoviću pred oko 2000 posjetitelja nastupile dvije glazbene skupine koje u posljednje vrijeme stječu sve veću popularnost.

 Prenosimo

Petrov: Dubrovnik treba voditi iz Grada, a ne iz Zagreba ili nekog drugog mjesta

Metković, 14.2.2015. - Božo Petrov, čelni čovjek MOST-a nezavisnih lista, objasnio je odluku da u Dubrovniku na prijevremene lokalne izbore ne ide s listom svoje stranke, već da podrži listu Srđ je Grad nositelja Mara Kristića – piše dubrovniknet.hr.

 

 Rukomet

Metkovci kratki u Dugome Selu

Metković, 13.2.2015. - Iako smo utakmicu otvorili za nas povoljnim rezultatom, nismo uspjeli do pobjede – počinje svoje izvješće s gostovanja RK Metković 1963 u Dugome Selu.

 Vremeplov

Tinel oživio u Gradskoj knjižnici

Metković, 13.2.2015. - Tinel, taj gotovo potpuno zaboravljen talijanizam sinoć nam se vratio u naš govor i u prostore Gradske knjižnice Metković u kojoj su učenici Srednje škole Metković u suradnji sa svojim profesorima za sve one koji vole spontane susrete održali druženje pod nazivom Napitak od ljubavi.

 Koncert

Koncert pod maskama učenika OGŠ Metković

Metković, 13.2.2015. - U organizaciji Osnovne glazbene škole Metković sinoć je u Galeriji GKS-a održan treći Koncert pod maskama na kojemu je nastupilo 39 učenika. Kao i prethodnih godina nastupili su učenici od prvoga do trećega razreda te škole kojima su se pridružila i dvojica kolega iz viših razreda.

 Policija

Ukrao oko 470 kg pocinčane trake

Metković, 13.2.2015. - Dovršenim kriminalističkim istraživanjem policijskih službenika Policijske postaje Metković 38-godišnjak se sumnjiči za kazneno djelo krađe.

 Policija

Zapljena heroina na MCGP Metković

Metković, 12.2.2015. - Ulaznoj graničnoj kontroli na međunarodnom graničnom prijelazu Metković jučer, 11. veljače, oko 14.50 sati, u osobnom automobilu BiH nacionalnih oznaka pristupio je 30-godišnji državljanin Bosne i Hercegovine kod kojeg je pronađena droga heroin.

 Gospodarstvo

Pokrećete svoj posao? – Dođite na startup akademiju!

Metković, 12.2.2015. - Razvojna agencija Grada Dubrovnika DURA u suradnji s HAMAG – BICRO-om pokrenula je pilot projekt pod nazivom „Start – up akademija". Riječ je o projektu neformalnog obrazovanja namijenjenom poduzetnicima početnicima i onima koji tek imaju određenu poslovnu ideju, odnosno onima koji žele preispitati svoju odluku žele li ući u svijet poduzetništva.

 Gradske vijesti

'Čistoća' održala sastanak s građanima i najavila povećanje broja odvoza

Metković, 12.2.2015. - U prostorijama ONK Metković predstavnici Čistoće Metković d.o.o. i Grada Metkovića u utorak i srijedu su s građanima desne strane grada održali sastanke na temu gospodarenja komunalnim otpadom, oko koje je u posljednje vrijeme bilo dosta nedoumica.

 EU

Kako provesti schengenski režim u Ulici Marka Marulića?

Metković, 11.2.2015. - Jučer je u metkovskom Hotelu Narona održan sastanak predstavnika graničnih policija RH I BiH na temu skoroga ulaska Hrvatske u schengenski prostor te kako kvalitetno riješiti slučajeve kao što je Ulica Marka Marulića u Metkoviću. Na upit o sastanku iz Službe za odnose s javnošću Ravnateljstva policije vrlo brzo smo dobili sljedeći odgovor.

 Film

Crtić za najmlađe

Metković, 11.2.2015. - U Gradskoj knjižnici Metković danas u 17 sati održat će se projekcija crtanoga filma Zvončica i tajna krila. Film je sinkroniziran i trajanje 70 min. Besplatne ulaznice mogu se preuzeti na porti Knjižnice.

 

 Rad udruga

Besplatno savjetovanje za korisnike programa 'Pomoć u kući'

Metković, 11.2.2015. - Danas je započelo besplatno pravno savjetovanje na koje pravo imaju starije osobe, korisnici programa Pomoć u kući s područja grada Metkovića te općina Kula Norinska, Pojezerje i Zažablje. Usluge savjetovanja pružaju se u prostorijama stare Gradske knjižnice, Ante Starčevića 5, u Metkoviću ponedjeljkom i srijedom od 8 do 12 sati.

 Metković 600

Metkovski glazbari prije devedesetak (?) godina

Metković, 11.2.2015. - Projekt Metković 600 polako napreduje. Ovih smo dana dobili nekoliko starih fotografija od kojih jednu ovdje objavljujemo. Probajte zaključiti na kojemu je mjestu u Metkoviću napravljena.

 Glazba

Novi versi 'Versa'

Metković, 11.2.2015. - Evo još jedne lokalpatriotske. GS (što će reći, Glazbeni sastav) Versi iz Metkovića snimili su novi, peti singl za koji će uskoro napravili i tzv. spot. Singl je radnoga imena Oprosti nam duga noći ili Stari prijatelji, a novost je i da su potpisali ekskluzivan ugovor s Croatia Recordsom pa u ovoj godini očekuju izdavanje svoga albuma.

 Naši u svijetu

Nikica Gabrić pobjednik večerašnje 'Piramide'

Metković, 10.2.2015. - Ako niste gledali večerašnju Piramidu na Prvome HRT-a onda ne znate da je naš Metkovac prof. dr. Nikica Gabrić žestoko potukao „konkurenciju“ u liku prof. dr. Jure Radića i Zrinke Vrabec-Mojzeš, savjetnice za društvene djelatnosti (odlazećega) predsjednika.

 Maškare

Snježna Kraljica u Metkoviću prije 10 godina

Metković, 10.2.2015. - Prije deset godina, koncem siječnja zasuo nas je snijeg kojega je ukupno bilo napadalo 71 cm. Kako su te godine Maškare započele 30. siječnja tako je uz niske temperature snijega bilo i za povorke na Velike maškare 6. veljače.

 Obavijest

Roditelji budućih prvašića, ovo je za vas

Metković, 9.2.2015. - Imate li dijete koje bi najesen trebalo prvi put sjesti u školske klupe, ova vijest je kao stvorena za vas. Naime, Ured državne uprave u Dubrovačko-neretvanskoj županiji šalje vam Obavijest o upisu djece u prvi razred školske godine 2015./2016. u osnovne škole na području Dubrovačko-neretvanske županije, kao i pripadajuće obrasce.

 

 Naši u svijetu

Dobitna četvorka za snimanje po Londonu

Metković, 9.2.2015. - Iz „burovita“ Londona Javio nam se Jurica Popović koji gore s Matijom snima spot za pjesmu Camden Town. U stopu ga kamerom prati Ivan Marević, a logistiku (gostoprimstvo i topli dom) pružio im je hrvatski nogometaš Niko Kranjčar, na čemu mu Jure i Matija zahvaljuju.

 Poljoprivreda

Kako rezati masline

Metković, 9.2.2015. - Savjetodavna služba PO Dubrovačko neretvanske županije organizira stručnu demonstraciju rezidbe maslina te poziva sve zainteresirane maslinare i uljare na usavršavanje tehnike rezidbe maslina koja će se održati 12. veljače (četvrtak) od 10 sati.

 Obavijest

Čistoća organizira sastanke s građanima na desnoj strani grada

Metković, 9.2.2015. - Iz Čistoće d.o.o. obavještavaju da će u utorak i srijedu (10. i 11. veljače) u prostorijama ONK Metković s početkom u 20 sati organizirati sastanke s građanima desne strane grada.

 Maškare

Reportaža s Malih maškara

Metković, 9.2.2015. - Zgotovili smo fotoreportažu s Malih maškara kojima su jučer započele ovogodišnje Pokladne svečanosti. Pogledajte.

 

 Šport

Reziltati metkovskih klubova prošloga vikenda

Metković, 9.2.2015. - Donosimo pregled sportskih događanja protekloga vikenda što ga je pripremio Nikica Medak.

 Zaštita okoliša

Milenijskom fotografijom na Ušću obilježen Svjetski dan vlažnih staništa

Metković, 9.2.2015. - Poznati hrvatski fotograf Šime Strikoman jučer je na Ušću snimio svoju najnoviju milenijsku fotografiju posvećenu Svjetskom danu vlažnih staništa koji se obilježava 2. veljače, kada 1971. godine u iranskome gradu Ramsaru potpisana Ramsarska konvencija na čijem se popisu našla delta Neretve.

 Maškare

Petrov predao ključ Grada i za metkovic.hr dao ekskluzivni intervju

Metković, 8.2.2015. - Danas je metkovski gradonačelnik Božo Petrov, pritisnut stotinama maškaranih mališana metkovskih dječjih vrtića predvođenih njihovim tetama, u Gradskoj športskoj dvorani predao ključ Grada predstavniku Pokladnoga gradskog društva.

 Kazalište

'Snjeguljica' i 'Schneewittchen' napunile kazalište

Metković, 7.2.2015. - Nakon brušenja i poliranja po malim školskim scenama sinoć su učenici Gimnazije Metković na velikoj sceni Gradskog kulturnog središta Metković pred više od pet stotina posjetitelja uprizorili poznatu bajku Wilhelma i Jacoba Grimma Snjeguljica i sedam patuljaka (Schneewittchen).

 

 Priopćenje za javnost

Petrov presijeca trakavicu:
Od ovoga trenutka g. Gabrić će na svoje monologe dobiti vlastiti eho u praznini

Metković, 7.2.2015. - Gradonačelnik Božo Petrov svojim današnjim priopćenjem građanima Metkovića presijeca trakavicu koja se posljednjih dana vukla medijskim prostorima.

 

 Šport

Sport u Metkoviću ovoga vikenda

Metković, 7.2.2015. - Što nas ovoga vikenda čeka na sportskim borilištima u Metkoviću pripremio je Nikica Medak.

 Zaštita okoliša

Umjesto sutra milenijska na Ušću u nedjelju

Metković, 6.2.2015. - Snimanje milenijske fotografije koje se na Ušću trebalo održati sutra, 7. veljače odgađa za nedjelju 8. veljače s početkom u 11 sati. Razlog je bolja vremenska prognoza za nedjelju.

 

 Policija

Pronašli mu drogu, oružje i streljivo

Metković, 6.2.2015. - Temeljem naloga Prekršajnog suda u Metkoviću jučer, 5. veljače obavljena je pretraga stana i drugih prostorija u Prudu, koji koristi 28-godišnjak.

 Demanti

Veraja: Rukometnom klubu „Metković 1963“ nije izrečena ikakva kazna

Metković, 6.2.2015. - Prenosimo demanti Ive Veraje, predsjednika Upravnog odbora RK „Metković 1963“, u kojemu on negira da je, kako Klubu tako i odgovornoj osobi Kluba izrečena ikakva kazna.

 

 Obljetnice

Stota obljetnica rođenja o. Ante Gabrića

Metković, 6.2.2015. - Župa sv. Ilije proroka pokrenula je akciju #oAnteGabrić100 povodom stote obljetnice rođenja metkovskoga misionara o. Ante Gabrića, koja pada 28. veljače ove godine, tijekom koje će javnost svakodnevno pobliže upoznavati s likom i djelom o. Ante. Na njihovim mrežnim i FB stranicama moći će se pročitati poneka crtica iz Gabrićeva života ili njegova misao te pogledati fotografije koje najbolje odražavaju sav njegov životni put.

 

 Tiskovna konferencija

Metkovski SDP o proračunu, novome početku, odjelu fizijatrije…

Metković, 5.2.2015. - Danas je GO SDP-a Metković sazvao konferenciju za medije na kojoj su se osvrnuli na neke teme koje su ovih dana aktualne u Metkoviću i u Hrvatskoj.

 

 Poljoprivreda

Ulaganja u poljoprivredu iz programa ruralnog razvoja RH od 2014. do 2020.

Metković, 5.2.2015. - Iz Savjetodavne službe obavještavaju poljoprivrednike da na su mrežnim stranicama Agencije za plaćanje u poljoprivredi i ribarstvu objavljeni natječaji za provedbu više podmjera ulaganja u poljoprivredu iz programa ruralnog razvoja RH od 2014. do 2020.

 

 Humanost

'Lionsi' učeniku darovali računalo

Metković, 5.2.2015. - U organizaciji Lions kluba Metković Narona prije nekoliko dana je u Konobi Narona u Vidu održana prigodna svečanost na kojoj je učeniku Srednje škole Metković Kristijanu Iliću iz Vida uručeno prijenosno računalo.

 Natječaj

Poboljšajte energetsku učinkovitost svoje zgrade

Metković, 5.2.2015. - Fond za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost i ove godine je na svojoj web stranici www. fzoeu.hr  objavio natječaje kojim sufinanciraju povećanje energrgetske učinkovitosti višestambenih zgrada. Pogledajte Javne pozive za sufinanciranje koji se odnose na višestambene zgrade:

 Kazalište

Snjeguljica i sedam patuljaka u GKS-u

Metković, 5.2.2015. - U Gradskom kulturnom središtu Metković učenici Gimnazije Metković izvest će sutra, 6. veljače predstavu Snjeguljica i sedam patuljaka u dramskom i plesnom obliku. Predstava počinje u 19 sati.

 

 Reagiranje

Petrov: Je li Stipo Gabrić potpuno izgubio kompas kad ne vidi da, zapravo, optužuje samoga sebe

Metković, 4.2.2015. - Na današnje priopćenje bivšega metkovskog gradonačelnika Stipe Gabrića Jambe, objavljenoga na portalu Slobodne Dalmacije i u kojemu za nesposobnost proziva aktualnoga gradonačelnika i njegove najbliže suradnike, reagirao je gradonačelnik Božo Petrov, zaključivši da Gabrić optužuje samoga sebe.

 

 Fotografija

Mala riva prije 105 godina

Metković, 4.2.2015. - Mario Talajić poslao nam je iz Zagreba krasnu razglednicu iz 1910. godine na kojoj se na kraju Male rive vidi skupina barkā s latinskim jedrima kojima su, vjerojatno Pelješčani, doplovili trgovati u Metković.

 

MNK Podkraj No limit i dalje

Metković, 4.2.2015. - Odigrano je 14. kolo Lige seniora UMA Metković u kojemu se MNK Podkraj No limit zadržao na prvome mjestu. Rezultate je priredio Nikica Medak.

 Rad udruga

Obilježavanje Svjetskog dana vlažnih staništa

Metković, 3.2.2015. - Dana 2. veljače 1971. u iranskome je Ramsaru 16 zemalja potpisalo Ramsarsku konvencija o zaštiti vlažnih staništa, koju je do danas potpisalo više od 160 zemalja. Ornitološko društvo Brkata sjenica iz Metkovića Svjetski dan vlažnih staništa – 2. veljače obilježilo tako da su volonteri Društva obišli deltu Neretve i prebrojali ptice, kao što to rade već više godina.

 Reagiranje

Marija Vučković: Županija je prva zatražila sastanak na temu Odjela za fizikalnu medicinu i rehabilitaciju

Metković, 3.2.2015. - Stiglo nam je reagiranje zamjenice župana Marije Vučković u kojemu ona ispravlja „manji dio teksta s netočnim i nepotpunim informacijama“ iz jučerašnjega priopćenja dr. Marijane Galov, vezano uz rad Odjela za fizikalnu medicinu i rehabilitaciju u Metkoviću.

 

 Šport

Metkovski sport prošloga vikenda

Metković, 3.2.2015. - Nikica Medak nam je još jednom pripremio zbirne rezultate sportskih natjecana metkovskih klubova prošloga vikenda.

 Rukomet

Dalmatinski rukometni derbi završio podjelom bodova

Metković, 3.2.2015. - Subota je u Zadru donijela dvostruki rukometni program. Nismo se bodovno proslavili, ali ne možemo ni žaliti – izvještava Vinko Kaleb.

 Obrtništvo

Izbori za članove tijela Udruženja obrtnika Metković

Metković, 3.2.2015. - Izborna skupština Udruženja obrtnika Metković održat će se 9. veljače 2015. godine s početkom u 18 sati u Zgradi političkih stranaka, Kralja Zvonimira 22 u Metkoviću.

 Šport

Metković dobio Završnicu Hrvatskoga veslačkog kupa

Metković, 3.2.2015. - Osim organizacije tradicionalne regate – Mini-kupa Veslačkoga saveza Dalmacije, koju sa Savezom organizira VK Neretvanski gusar, ove će godine naš grad biti domaćin još dvama vrlo važnim sportskim događajima. Jedan od njih je Završnica Hrvatskoga veslačkog kupa 4. srpnja 2015. godine, koji je Hrvatskome veslačkom savezu iznimno važan.

 Obavijest

Ako ste šumoposjednik ovo je za Vas

Metković, 2.2.2015. - Uprava šuma Podružnica Split uputila je obavijest o Javnom uvidu u prijedlog Programa gospodarenja šumama šumoposjednika za gospodarsku jedinicu „Metkovske šume“, koja obuhvaća katastarske općine: Baćina, Borovci, Brist, Desne, Dobranje, Gradac, Komin, Metković, Pasičina, Plina, Ploče, Podaca, Rogotin, Slivno, Struge, Vid i Vidonje.

 

 Priopćenje za javnost

Galov: Problem djece i njihovih obitelji koristi za međustranačko prepucavanje

Metković, 2.2.2015. - Prenosimo priopćenje dr. med. Marijane Galov, gradske vijećnice MOST-a, o optužbama g. Stipe Gabrića i dr. med. Ksenije Kaleb za ukidanje neurozazvojne rehabilitacije u Domu zdravlja Metković.

 

 Iz tiska

Petrov: Mogu biti premijer, ali ću predložiti drugoga

Metković, 2.2.2015. - Kod nas nije bitna osoba, nego opći interes. Zato i ne možemo iskomunicirati suradnju sa strankama, jer se ne mogu prilagoditi tim uvjetima. Ne možemo dopustiti da nam netko dođe i kaže - ja želim toliko i toliko ministarstava. Stvaramo koaliciju za cijelu Hrvatsku i tražimo partnere kojima je njihov obraz i moral važniji od funkcije, a stručnost nam je iznad svega – rekao je Božo Petrov u intervjuu za Slobodnu Dalmaciju koji je danas pod naslovom Mogu biti premijer, ali ću predložiti drugoga izašao na dvjema stranicama, a koji će se vjerojatno koncem dana pojaviti i u mrežnome izdanju.

 

 Prenosimo

Jambo optužuje dr. Galov da djeci s teškoćama onemogućuje terapiju

Metković, 1.2.2015. - Kako piše dubrovacki.hr, predsjednik GO HSS Metković i gradski vijećnik mr. sc. Stipo Gabrić Jambo otvorenim se pismom obratio javnosti te upozorio na, kako on kaže, sramotu u Metkoviću gdje voditeljica Odjela fizikalne medicine i rehabilitacije onemogućuje pružanje terapije djeci s neuromotoričkim teškoćama.

 

 Vrijeme

Sunčani predah

Metković, 1.2.2015. - U odnosu na prvi dan zime dan nam je produžio 56 minuta, ne baš ravnomjerno jer je sunce jutros izašlo 12 minuta ranije, ali će zaći čak 44 minute kasnije. Možda zalazak ni ne vidimo od nove naoblake pa je sunčano jutro prvoga dana veljače došlo kao blagodat mnogima koji će ga iskoristiti za šetnju.

 

 Obrazovanje

Gimnazijalci u OŠ Opuzen održali jezičnu radionicu

Metković, 1.2.2015. - U suradnji s Gimnazijom Metković u Osnovnoj školi Opuzen održana je jezična radionica iz njemačkog jezika Sprachanimation, čija je svrha promocija njemačkoga jezika te osvješćivanje javnosti o važnosti ranoga učenja stranoga jezika.

 

Vijesti iz 2. 2015.
ukupno 99

Kiša ne bi omela biciklijadu i da je bila jača

Voda ispravna za piće u cijelome gradu

Započeli 'Dani o. Ante Gabrića'

Voda iz vodovoda nije za piće

Posredovao pri kupnji apartmana pa zadržao novac

Asfaltiranje raskrižja A. K. Miošića i Splitske

Izrada projektne dokumentacije za modernizaciju javne rasvjete Grada Metkovića

Zategnuto 3D platno

Kako brudet babe Ivke pridonosi očuvanju bogatstva hrvatskoga jezika

Sudjelujte na biciklijadi u petak

Yoko Nishii najesen u ponovno Metkoviću

Izvještajna skupština Udruge lađara Neretve

Metkovski okršaj kod OK piramide

Unatoč hendikepu KK Metković osvojio devet medalja

Odnos vjere i znanosti

Iščupali bod pokraj Drave

Metkovci uzeli prva tri mjesta na Županijskom iz fizike

Piciginom preko Jamajke i Fora do osobitosti hrvatskih narječja

Kino 'Pobjeda' u prvoj polovini ožujka

U Zvonimirovoj ovoga ljeta manje problema s vrapcima

17 medalja za KK Knez Domagoj

Tečaj za trudnice

Mjesec hrvatskoga jezika

Neretvancu turnir u povodu 40. obljetnice postojanja ONK Metković

Sportska natjecanaj ovoga vikenda

Usvojeni prijedlozi dopuna Prostornoga plana

'Samsara' predstavljena u Gradskoj knjižnici

Neretva i Neretvanac danas u finalu turnira povodom 40. obljetnice ONK Metković

Gorjelo i u ornitološkom rezervatu Pod gredom

Zacrnjelo nad Podkrajem

Nogometni turnir u čast 40. obljetnice ONK Metković

Tamo gdje palme cvatu

Gimazija Metković u Projektu 'IPAQ Peta'

Neretva u srcu

Krivac kažnjen – Metković odahnuo

Županija daje potpore za podizanje trajnih nasada

Sudjelujte na 12. Mediteranskom sajmu

Do bodova lakše od očekivanoga

Otvara se kauza sluge Božjega o. Ante Gabrića

Novi asfalt u Prudu

Mladi SDP-a ušminkali 'Gradsku vijećnicu'

Fotoreportaža s velike povorke

'Domagojevi strijelci' postrojili se u počast predsjednice Grabar Kitarović

Veterani NK Neretve peti u Hrvatskoj

Vikinzi na juriš osvojili Metković

Pobjeda mlađih kadeta u Dubrovniku

Pogledajte kako je bilo na Gali

Herr Mateus und Comrades osvojili prvu nagradu

S.A.R.S. i Silente održali koncert uoči Valentinova

Petrov: Dubrovnik treba voditi iz Grada, a ne iz Zagreba ili nekog drugog mjesta

Metkovci kratki u Dugome Selu

Tinel oživio u Gradskoj knjižnici

Koncert pod maskama učenika OGŠ Metković

Ukrao oko 470 kg pocinčane trake

Zapljena heroina na MCGP Metković

Pokrećete svoj posao? – Dođite na startup akademiju!

'Čistoća' održala sastanak s građanima i najavila povećanje broja odvoza

Kako provesti schengenski režim u Ulici Marka Marulića?

Crtić za najmlađe

Besplatno savjetovanje za korisnike programa 'Pomoć u kući'

Metkovski glazbari prije devedesetak (?) godina

Novi versi 'Versa'

Nikica Gabrić pobjednik večerašnje 'Piramide'

Snježna Kraljica u Metkoviću prije 10 godina

Roditelji budućih prvašića, ovo je za vas

Dobitna četvorka za snimanje po Londonu

Kako rezati masline

Čistoća organizira sastanke s građanima na desnoj strani grada

Reportaža s Malih maškara

Reziltati metkovskih klubova prošloga vikenda

Milenijskom fotografijom na Ušću obilježen Svjetski dan vlažnih staništa

Petrov predao ključ Grada i za metkovic.hr dao ekskluzivni intervju

'Snjeguljica' i 'Schneewittchen' napunile kazalište

Petrov presijeca trakavicu:
Od ovoga trenutka g. Gabrić će na svoje monologe dobiti vlastiti eho u praznini

Sport u Metkoviću ovoga vikenda

Umjesto sutra milenijska na Ušću u nedjelju

Pronašli mu drogu, oružje i streljivo

Veraja: Rukometnom klubu „Metković 1963“ nije izrečena ikakva kazna

Stota obljetnica rođenja o. Ante Gabrića

Metkovski SDP o proračunu, novome početku, odjelu fizijatrije…

Ulaganja u poljoprivredu iz programa ruralnog razvoja RH od 2014. do 2020.

'Lionsi' učeniku darovali računalo

Poboljšajte energetsku učinkovitost svoje zgrade

Snjeguljica i sedam patuljaka u GKS-u

Petrov: Je li Stipo Gabrić potpuno izgubio kompas kad ne vidi da, zapravo, optužuje samoga sebe

Mala riva prije 105 godina

MNK Podkraj No limit i dalje

Obilježavanje Svjetskog dana vlažnih staništa

Marija Vučković: Županija je prva zatražila sastanak na temu Odjela za fizikalnu medicinu i rehabilitaciju

Metkovski sport prošloga vikenda

Dalmatinski rukometni derbi završio podjelom bodova

Izbori za članove tijela Udruženja obrtnika Metković

Metković dobio Završnicu Hrvatskoga veslačkog kupa

Ako ste šumoposjednik ovo je za Vas

Galov: Problem djece i njihovih obitelji koristi za međustranačko prepucavanje

Petrov: Mogu biti premijer, ali ću predložiti drugoga

Jambo optužuje dr. Galov da djeci s teškoćama onemogućuje terapiju

Sunčani predah

Gimnazijalci u OŠ Opuzen održali jezičnu radionicu

Tražite u vijestima

 

Kalendar

2020

 12   11   10   09   08   07   06   05   04   03   02   01 


2019

 12   11   10   09   08   07   06   05   04   03   02   01 


2018

 12   11   10   09   08   07   06   05   04   03   02   01 


2017

 12   11   10   09   08   07   06   05   04   03   02   01 


2016

 12   11   10   09   08   07   06   05   04   03   02   01 


2015

 12   11   10   09   08   07   06   05   04   03   02   01 


2014

 12   11   10   09   08   07   06   05   04   03   02   01 


2013

 12   11   10   09   08   07   06   05   04   03   02   01 


2012

 12   11   10   09   08   07   06   05   04   03   02   01 


2011

 12   11   10   09   08   07   06   05   04   03   02   01 


2010

 12   11   10   09   08   07   06   05   04   03   02   01 


2009

 12   11   10   09   08   07   06   05   04   03   02   01 


2008

 12   11   10   09   08   07   06   05   04   03   02   01 


2007

 12   11   10   09   08   07   06   05   04   03   02   01 


2006

 12   11   10   09   08   07   06   05   04   03   02   01 


2005

 12   11   10   09   08   07   06   05   04   03   02   01 


2004

 12   11   10   09   08   07   06   05   04   03   02   01 


2003

 12   11   10   09   08   07   05   04   03   02   01