-913

Nije namijenjeno rješavanju problema kao što su:

- problematično ponašanje pojedinaca, nesporazumi sa
  susjedima i/ili bilo kojom skupinom ljudi

- bilo kakva hitna intervencija (poplava u stanu i sl.)

- psi koji ometaju lavežom ili nisu na uzici ili nemaju brnjicu

- požari, zagađenja zraka i vode

- buka

- prijedlozi za postavljanje novih posuda za otpad, novih
  rasvjetnih tijela, semafora i slično

- žalbe na rad gradskih tijela ili bilo kojih tijela javne uprave

- bespravna gradnja

- divljanje po cestama, konzumiranje droga, javna opijanja,
  nasilje nad životinjama, preprodaja i sl.

Za to postoje nadležna tijela kojima se uvijek možete obratiti.

SLUŽBENA STRANICA

POGLEDAJTE

POPIS ULICA

GRAD METKOVIĆ

TISAK

OSMRTNICE

KONTAKT

Vijesti

arhiv vijesti

 Izbori

Metkovski SDP i HNS pozivaju vas na druženje s kandidatima za Europski parlament

Metković, 30.4.2014. - Gradske organizacije SDP-a Metković i HNS-a Metković, u suradnji sa svojim koalicijskim partnerom HSU-om, pozivaju članove, simpatizere i sve zainteresirane stanovnike doline Neretve na susret sa kandidatima za Europski parlament sa zajedničke liste SDP-HNS-HSU-IDS, koji će se održati u Hotelu Narona 2. svibnja 2014. godine u 17.30.
   Na tribini će biti predstavljen izborni program za Europski parlament.
   Nakon tribine u Hotelu Narona i na Trgu kralja Tomislava planirano je druženje građana s kandidatima za Europski parlament.

 

 Obljetnice

Pola stoljeća svećeništva fra Srećka Mate Vekića

Metković, 30.4.2014. - Točno prije pedeset godina i jedan mjesec bio je Uskrsni ponedjeljak kada je pok. nadbiskup splitsko-makarski mons. Frane Franić u franjevačkoj crkvi u Makarskoj zaredio mlade svećenike, među kojima je bio i Metkovac fra Srećko Mate Vekić.

 Domovinski rat

Veterani IV. gbr na proslavi u Splitu

Metković, 30.4.2014. - U Splitu je u ponedjeljak nizom manifestacija obilježena 23. obljetnica IV. gardijske brigade u čemu su sudjelovali i veterani Podružnice DNŽ iz Metkovića. U Spomen kapelici sv. Križa brojna su izaslanstva položila vijence i zapalila svijeće za poginule pripadnike IV. gbr. Potom je biskup dubrovački msgr Mate Uzinić predvodio misno slavlje za poginule, nestale i umrle pripradnike IV. gardijske.

 Zdravlje

Što je mišja groznica i kako se zaštititi

Metković, 30.4.2014. - Za razliku od ptičjih, svinjskih i inih gripa, čime nas je putem medija gladnih senzacijama prošlih godina strašila farmaceutska industrija pomamna za našim novcem, mišja groznica nam je stvarna prijetnja nakon blage zime kakva je bila prošla. Ne treba paničariti, ali dobro je znati.

 

 Održivi razvoj

U Metkoviću održan regionalni skup Fonda za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost

Metković, 29.4.2014. - Danas je u metkovskome Hotelu Narona održan četvrti regionalni skup Fonda za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost, kojemu se okupilo pedesetak predstavnika jedinica lokalne i regionalne samouprave iz Dubrovačko-neretvanske i Splitsko-dalmatinske županije. Svrha skupa bila je dodatno informiranje predstavnika javnoga sektora o sredstvima dostupnima za projekte energetske učinkovitosti i o korištenju obnovljivih izvora energije (OIE), ako i potaknuti ih na razmjenu iskustava o planiranju i provedbi takvih projekata i programa u praksi. Evo što o tome u nastavku kaže Anamarija Brstilo, viša samostalna suradnica u Sektoru za energetsku učinkovitost:

 Obrazovanje

OGŠ Metković koncertom obilježila Dan škole

Metković, 29.4.2014. - Prigodnim koncertom danas je u Galeriji GKS-a Metković Osnovna glazbena škola Metković obilježila Dan škole i 6. obljetnicu svoga osnutka.

 Komentar

'Outsourcing' tete Marije

Metković, 29.4.2014. - Teta Marija je bila podvornica, a teta Stana čistačica. Nije nas tada u Gimnaziji bilo kao danas (bili smo i pod većom stegom) pa su one stizale i gotovo sve nas upoznati.

 Folklor

KUD 'Metković' putuje u Njemačku

Metković, 28.4.2014. - Članovi KUD-a Metković sutra popodne kreću u njemačku saveznu pokrajinu Baden-Württemberg na gostovanje koje će trajati do nedjelje, 4. svibnja.

 Gradske vijesti

Stipe Bebić predsjednik DVD-a Metković

Metković, 28.4.2014. - Nakon što je zbog nedostatka kvoruma nadležni Ured državne uprave poništio Skupštinu koja je održana 16. veljače, Dobrovoljno vatrogasno društvo Metković sinoć je u Zgradi političkih stranaka održalo novu Izvanrednu skupštinu na kojoj je za predsjednika izabran Stipe Bebić, za zapovjednika Filip Majić, a za tajnika Goran Medak.

 Šport

NK Neretva – NK Primorac 1929 1:1

Metković, 27.4.2014. - Neretva je u 28. kolu 3. HNL – jug bila domaćin NK Primorac 1929, a utakmica je završila neriješenim rezultatom 1:1. Poveli su gosti u 68. minuti preko Ćalete, a samo tri minute kasnije izjednačio je Darko Dodig.

 Vinarstvo

Poljoprometov plavac mali najbolji u županiji

Metković, 27.4.2014. - Jučer su u Dubrovniku proglašeni pobjednici Dubrovnik FestiWinea, tj. osvajači Dubrovnik FestiWine Trophyja 2014.. Najbolji od najboljih bio je plavac mali iz berbe 2011. metkovske firme Poljopromet uzgojen na vinogorju Komarna.

 Promet

Autobusi zamijenili vlakove

Metković, 27.4.2014. - Od prošloga četvrtka na relaciji Metković Ploče i obrnuto umjesto putničkih vlakova voze autobusi, koji desnom obalom Neretve iz Metkovića u Ploče voze četiri puta dnevno, a iz Ploča u Metković tri puta. Pogledajte vozni red koji vrijedi do 31. prosinca.

 

 Šport

Međunarodni rukometni turnir za djevojčice

Metković, 26.4.2014. - Pod sloganom Igrajući rukomet stječemo nove prijatelje Škola rukometa ŽRK Metković organizira 1. Međunarodni rukometni turnir Metković 2014. za djevojčice rođene 2000. i mlađe. Turnir će se igrati u GŠD Metković u subotu, 3. svibnja 2014.

 Intervju

Petrov na TV Jadran

Metković, 26.4.2014. - Prekjučer je TV Jadran u svome programu imala jednosatni intervju s metkovskim gradonačelnikom Božom Petrovom. Oni koji ne mogu gledati tu televiziju ili su emisiju propustili to sada mogu vidjeti na YouTubeu, na koji je intervju postavljen.

 

 Akcija

Kiša djelomično omela 'Zelenu čistku 2014'

Metković, 26.4.2014. - Unatoč kiši u Metkoviću je jutros provedena akcija Zelena čistka 2014. Uz građane volontere i školsku djecu u njoj su sudjelovali gradski zaposlenici, djelatnici gradskih poduzeća, profesionalni i dobrovoljni vatrogasci te članovi više udruga.

 Akcija

Učenici očistili školski okoliš

Metković, 26.4.2014. - Budući da danas nema nastave, članovi ekološke skupine nižih razreda OŠ Stjepana Radića s učiteljicom Žaklinom Marević jučer su se uključili u Zelenu čistku 2014. Skupljajući papiriće i drugi sitni otpad učenici su očistili školski okoliš. Svrha akcije je osvijestiti mlade i ukazati im na važnost zdrava i čista okoliša, a njihova osviještenost zalog je naše zelenije budućnosti!

 Gradske vijesti

Uskrs u Dječjem vrtiću 'Leut'

Metković, 25.4.2014. - U Dječjem vrtiću Leut i ove su godine nizom različitih aktivnosti prigodno obilježili Uskrs i Uskrsne blagdane.

 Poziv

Svi metkovski vatrogasci pozivaju se na proslavu Sv. Florijana

Metković, 25.4.2014. - Javna vatrogasna postrojba grada Metkovića poziva sve svoje bivše zaposlenike i umirovljenike, kao i pripadnike DVD-a Metković, neovisno o vrsti članstva, na prigodnu proslavu Sv. Florijana, zaštitnika vatrogasaca, koja će se održati dana 4. svibnja (nedjelja) ispred Vatrogasnog doma, tj. prostora JVP Metković u Mostarskoj 10/1.

 Ispravak

Razgovor sa Simić Bodrožić vodila je Jadranka Bulić

Metković, 25.4.2014. - Budući da smo prozvani kako širimo lažne vijesti, evo dopune vijesti iz Gradske knjižnice. Dakle, nenamjerno je izostavljeno da je tijekom predstavljanja knjige Ivane Simić Bodrožić razgovor s njom vodila Jadranka Bulić. Niie bilo nikave namjere, kao što nije bilo namjere da u podugačkome prilogu s Noći knjige izostavimo i ostale aktere jer ih je bilo previše. Isto tako, radi vjerodostojnosti, pozivamo ostale lokalne medije koji kao svoje čitaju ili prepisuju vijesti s www.metkovic.hr da barem navedu izvor.

 

 Gradske vijesti

Rekonstrukcija fontane u parku

Metković, 25.4.2014. - Danas su u Gradskome parku započeli radovi na rekonstrukciji fontane s čijim je radom bilo problema. Osim samoga postrojenja preuredit će se i prilaz fontani jer se dosadašnji pokazao lošim.

 Gradske vijesti

LED rasvjeta na početku Puta Narone

Metković, 25.4.2014. - Jučer je na raskrižju Puta Narone, Zrinskih i Frankopana i Hercegovačke postavljeno jedno rasvjetno tijelo temeljeno na LED tehnologiji. Radi se o daru tvrtke MARK 2 vrijednome 4.500 kn, koje će poslužiti za probu, budući da Grad Metković u budućnosti namjerava postupno prijeći na tu novu tehnologiju koja značajno štedi energiju i smanjuje troškove održavanja.

 

 Natječaj

Sudjelujte u nagradnom natječaju Prirodoslovnoga muzeja

Metković, 25.4.2014. - Tema ovogodišnjega Međunarodnog dana muzeja je Muzejske zbirke povezuju. Tim se povodom organizira 19. muzejsko-edukativna akcije pod nazivom (BEZ) VEZE u kojoj sudjeluje i Prirodoslovni muzej Metković, čime želi potaknuti svoje mlade posjetitelje da istraže veze između Zbirke i doline u kojoj je nastala.

 Obavijest

Požurite po svoj komposter

Metković, 25.4.2014. - Iz Čistoće Metković d.o.o. obavještavaju da na zalihi još imaju jednu manju količinu kompostera koje građani mogu dobiti besplatno. Stoga požurite i preuzmite svoj komposter koji će koristiti i vama i našem okolišu. Za sve informacije nazovite 685-138.

 

 Kultura

Bogata ponuda u 'Noći knjige'

Metković, 24.4.2014. - Sinoć su metkovski ljubitelji knjige imali širok spektar događanja vezanih uz Noć knjige. Na čak četirima mjestima odvijali su se prigodni programi, predstavljanja knjiga i druženja s književnicima.

 Gradske vijesti

Asfaltiran raskopani dio kolnika

Metković, 24.4.2014. - Nakon nešto više od dva mjeseca od završetka radova na izgradnji sustava oborinske odvodnje u dijelu Ulice Petra Zoranića, na spoju s Ulicom Mobine, danas je asfaltiran raskopani dio kolnika. Radove su obavili djelatnici metkovske tvrtke Asfalt-inženjering.

 Tradicija

Naši na 14. festivalu žudija u Vrlici

Metković, 24.4.2014. - U organizaciji Grada Vrlike i TZ Vrlike na Veliki ponedjeljak, 21. travnja održan je 14. festival žudija. Sudjelovalo je 29 župa među kojima su bile Župa sv. Nikole iz Metkovića i Župa Gospe Snježne iz Vida.

 Zaštita okoliša

Zelena čistka – jedan dan za čist okoliš

Metković, 24.4.2014. - Zelena čistka je zajednička jednodnevna akcija čišćenja divljih odlagališta otpada koja se već treću godinu za redom održava u Hrvatskoj. Provodi se u sklopu svjetske akcije World Cleanup 2014, a u koju je uključeno 108 zemalja svijeta. Ove je godine proširena i akcijom Plava čistka, koja se provodi u sklopu regionalne akcije Let's do it Mediterranean 2014.

 Policija

U preinačenom prtljažniku pronađena marihuana

Metković, 24.4.2014. - Jučer, 23. travnja, na Međunarodnom graničnom prijelazu Nova Sela, u osobnom automobilu crnogorskih nacionalnih oznaka pronađena su četiri paketa u kojima se nalazila droga marihuana, ukupne težine 4 502 grama.
    Vozilom je upravljao 47-godišnji državljanin Crne Gore, a droga je pronađena u preinačenom dijelu prtljažnika.

 Predstavljanje knjige

Predstavljen 'Metkovski prezimenski mozaik'

Metković, 23.4.2014. - Knjiga Metkovski prezimenski mozaik autora Domagoja Vidovića sinoć je predstavljena u Gradskome kulturnom središtu Metković. Autor u knjizi na znanstvenopopularan način iznosi manje poznate činjenice o jezičnome postanju i povijesnome razvoju ne samo metkovskih, nego i ostalih neretvanskih i susjednih hercegovačkih rodova. Knjiga se sastoji od članaka uglavnom objavljenih u Metkovskome vjesniku te jednoga dijela članaka objavljenih u hercegovačkim glasilima Vrutak i Glas Hutova.

 Izložba

Ivica Ivaniš Kulija izlaže u Gradskoj knjižnici

Metković, 23.4.2014. - Uoči manifestacije Noć knjige 2014. sinoć je u Gradskoj knjižnici Metković otvorena izložba slika metkovskog slikara amater Ivice Ivaniša Kulije. Kulija se predstavio sa tridesetak radova rađenih u tehnici akrila, a kako kaže sam slikar teme su motivi Mediterana – žene, brodovi, čempresi, kuće.

 Poziv

U nedjelju Izvanredna skupština DVD-a

Metković, 23.4.2014. - Dobrovoljno vatrogasno društvo Metković poziva svoje članove na Izvanrednu skupštinu koja će se održati u nedjelju, 27. travnja 2014. s početkom u 19 sati u Zgradi političkih stranaka.

 Gradske vijesti

Dan planeta Zemlje

Metković, 22.4.2014. - Dan planete Zemlje, koji se na današnji dan obilježava diljem svijeta, prigodno je kroz nekoliko edukativnih radionica obilježen i u Prirodoslovnom muzeju Metković.

 Obavijest

Umjesto vlakom vozit ćemo se autobusima

Metković, 22.4.2014. - Stigao nam je novi vozni red lokalnih linija s Kolodvora Metković, koji vrijedi od 24. travnja do 13. prosinca ove godine. HŽ Infrastruktura će ubuduće putnike prevoziti autobusima.

 

 Predstavljanje knjige

Večer knjige uoči Svjetskoga dana knjige

Metković, 22.4.2014. - Sutra, 23. travnja Svjetski je dan knjige, povodom čega će se po cijeloj Hrvatskoj održavati Noći knjige. Mi u Metkoviću počinjemo već večeras i to predstavljanjem knjige Domagoja Vidovića Metkovski prezimenski mozaik, koje će se održati u Galeriji Gradskog kulturnog središta s početkom u 20 sati. Uz autora, predstavljači će biti Ivica Puljan, don Ivica Puljić i Stanislav Vukerep, a knjiga će se moći kupiti po promotivnoj cijeni od 80 kuna.

 

 Obavijest

Treba li kome pas?

Metković, 21.4.2014. - Kujica stara oko dva mjeseca, zdrava i razigrana, traži udomitelja. Nazovite na 095 84 87 666.

 

 Tradicija

Metkovske žudije u HRT-ovu Dnevniku

Metković, 20.4.2014. - Sinoć je u HRT-ovu Dnevniku prikazan prilog o žudijama u Župi sv. Ilije u Metkoviću koje su, prema pisanim dokumentima, najstarije u Dalmaciji kojom se taj običaj proširio nakon što ga je 1857. iz talijanskoga Loretta u Metković prenio sjemeništarac Ante Gluščević. Prilog traje od 21:50 do 24:13. Budete li ovo čitali od večeras pa nadalje, u padajućem izborniku gore desno izaberite Dnevnik 19. travnja 2014.

 

 Čestitka

Gradonačelnikova uskrsna čestitka

Metković, 19.4.2014. -
    Drage Metkovke i dragi Metkovci,
    uoči Uskrsa, najvećega kršćanskog blagdana, blagdana pobjede života nad smrti, ljubavi nad nasiljem, poštenja nad nepoštenjem jer – Uskrs je put izlaska iz tame u svjetlo, pozivam vas promišljati o istinskim životnim vrijednostima kao preduvjetu za boljitak našega grada.

 Gradske vijesti

Posjetiteljima izložbom zaželjeli sretan Uskrs

Metković, 19.4.2014. - U prostoru Ornitološke zbirke Prirodoslovnog muzeja Metković svake subote održavaju se kreativne radionice za djecu. Teme i tehnike kojima se polaznici služe na radionicama su različite, a ovoga puta ususret Uskrsu izrađivali su prigodne ukrase i crteže kojima su obilježili taj najveći katolički blagdan.

 Tradicija

Čevrtaljke zamijenile zvona

Metković, 19.4.2014. - Stvarajući buku svojim čevrtaljkama i štapovima, danas je oko 120 djece u deset sati krenulo od crkve sv. Ilije i starim se naseljem spustilo do središta grada. Iz godine u godinu običaj čevrtalja i barabana privlači sve više djece pod vodstvom Ferde Jakića, a već je tradicionalno postalo i to da na svome putu zastanu u dvorištu roditeljske kuće Brune Volarevića koji ih počasti picetom i sokom.

 Vjerski život

Održani obredi Velikoga petka s procesijama

Metković, 19.4.2014. - Sinoć su u trima župama na području grada Metkovića održani obredi Velikoga petka s procesijama. Prema našoj procjeni u njima je sudjelovalo najmanje osam tisuća vjernika.
Foto: M. Veraja i I. Puljan

 Tradicija

Prozivka za čevrtalje i baraban

Metković, 18.4.2014. - Danas je legendarni Ferdo Jakić napravio prozivku za sutrašnji običaj barabananja i črevrtalja. Pred crkvom sv. Ilije okupilo se stotinjak djece koja će sutra krenuti ulicama staroga naselja bučeći čevrtaljkama i lupajući štapovima o tlo.

 Akcija

Metkovski HDZ građane darivao sirnicama

Metković, 18.4.2014. - Povodom najvećeg katoličkog blagdana Uskrsa članovi metkovskog HDZ-a jutros su na raskrižju ulica Gundulićeve i Matice hrvatske građanima dijelili sirnice. U akciji koju su organizirale članice Zajednice žena Katarina Zrinski i mladež metkovskoga HDZ-a podijeljeno je 200 sirnica.

 Gradske vijesti

U Hebrangovoj svakim danom nešto novo

Metković, 17.4.2014. - Nakon što je postavljen dio nogostupa pred budućom zgradom pravosudnih ustanova, radovi u Hebrangovoj nastavljaju se ugradnjom betonskih rubnika između planirane zelene površine i nogostupa te pripremom podloge za asfaltiranje parkirališta uz lijevu stranu ulice.

 Fotovijest

Postavljena ograda uz stube pokraj mosta

Metković, 17.4.2014. - Danas su ogradom osigurane stube što s mosta vode na šetnicu prema Veslačkom klubu. Taj mali detalj sigurno će obradovati one koji vole prošetati uz Neretvu.

 

 Javni poziv

Metković traži dimnjačare

Metković, 17.4.2014. - Grad Metković je objavio namjeru davanja koncesije komunalne djelatnosti obavljanja dimnjačarskih poslova na području Grada Metkovića, što razumijeva obvezu čišćenja i kontrole dimovodnih objekata i uređaja za loženje.
    Poziv će sutra biti objavljen i na Elektroničkom oglasniku javne nabave pod brojem: 2014/S 01K-0020357.

 

 Šport

Anti Pavloviću nagrada za životno djelo

Metković, 17.4.2014. - Bivši glavni tajnik Hrvatskoga nogometnog saveza Ante Pavlović dobio je prije tri dana nagradu za životno djelo, koju mu je predao predsjednik Hrvatskoga nogometnog saveza Davor Šuker.

 Šport

NK Neretva – BŠK Zmaj 2:0

Metković, 17.4.2014. - Neretva je jučer u 26. kolu 3. HNL - jug na domaćem terenu savladala BŠK Zmaj rezultatom 2:0. Zanimljivo je da je to prva pobjeda Neretve na igralištu Iza Vage u proljetnom dijelu prvenstva i prvi golovi postignuti u četiri odigrane utakmice. Pogotke za domaće postigli su Vrnoga u 45. i Velić u 60. minuti susreta. Sljedeće subote, 19. travnja Neretva gostuje u Opuzenu gdje ih dočekuje vječni rival Neretvanac.

 Anketa

Holy uvjerljivo prva

Metković, 17.4.2014. - Sinoć je u ponoć zaključena anketa kojom smo tražili odgovor na pitanje „Koja stranka ima snage, znanja i poštenja pokrenuti Hrvatsku?“. Anketa je pokazala kako je istina da su vodeće stranke izgubile povjerenje glasača koji utočište sada traže u novim političkim opcijama. Naravno, rezultati ove ankete uvjetovani su i vašom motivacijom da glasujete.

 

 In memoriam

Umrla je Ilana (Jelena) Shafir

Metković, 16.4.2014. - Prije nekoliko dana u Izraelu je umrla Ilana (Jelena) Shafir, poznata izraelska slikarica, o kojoj smo prije pet godina u Metkovskom vjesniku objavili članak Kako je Kula Norinska čuvala Jelenu. Židovska djevojka Ilana dvije je godine proživjela u Kuli Norinskoj kamo joj se obitelj u ratnom vihoru bila sklonila iz Sarajeva.

 Tradicija

Barabananje

Metković, 16.4.2014. - Baraban je nazvan po razbojniku Barabi koji je pušten na slobodu umjesto Isusa u vrijeme židovskog blagdana Pashe. Evo što o tome običaju, koji je simbolično oživio u Metkoviću (isto kao i čevrtalji), u novome Hrvatskom neretvanskom zborniku piše dr. sc. Marko Dragić.

 

 Zdravlje

Cijepljenje – pitanja i odgovori

Metković, 16.4.2014. - U Hrvatskoj je u posljednje vrijeme sve prisutnija antivakcinalna kampanja čija je posljedica pad broja cijepljene djece u određenim područjima. Stoga je Zavod za javno zdravstvo DNŽ odlučio izdati dvije brošure na temu cijepljenja. Brošura „Cijepljenje – istine i zablude“ namijenjena je zdravstvenim radnicima, dok je druga brošura „Cijepljenje – pitanja i odgovori“ namijenjena roditeljima.

 

 Tradicija

Sudjelujte u starome običaju Velikoga tjedna

Metković, 16.4.2014. - Pozivaju se sva djeca, a i oni malo stariji, koji žele sudjelovati u starome običaju Čevrtalja , tj. Barabana da na Veliki petak (18. IV.) dođu u 10 sati ispred crkve sv. Ilije.

 

 Internet

Metković stalno na 15,5 °C

Metković, 15.4.2014. - Kada je jučer iza deset sati nestalo struje prestala je raditi automatska meteorološka postaja na krovu OŠ don M. Pavlinovića. Od tada na našoj naslovnici vidite podatak o temperaturi koja je bila u trenutku nestanka struje. Vjerujemo se da će veza te postaje s internetom uskoro proraditi.

 

 Zaštita okoliša

GI 'Pravo na zdrav život' zahtjeva da GV Grada Ploča usvoji akt kojim se odbacuje svaka mogućnost izgradnje TE Ploče

Metković, 15.4.2014. - Građani Ploča okupljeni u Građanskoj Inicijativi Pravo na zdrav život Ploče danas su pločanskome gradonačelniku Veijću predali zahtjev da se na sljedećoj sjednici Gradskoga vijeća usvoji akt kojim se odbacuje svaka mogućnost izgradnje termoelektrane na ugljen na području Grada Ploča. Povodom toga su sutra (srijeda) u 11 sati sazvali tiskovnu konferenciju u Mjesnom uredu Ploče.

 Naši u svijetu

Ja volim Vid, Metković

Metković, 15.4.2014. - Zna se da u Norveškoj živi dosta Vidonjaca i njihovih potomaka. Statistika kaže da više od polovice posjeta našim stranicama iz Norveške dolazi iz jugoistočne županije Østfold.

 Obrazovanje

Filip Medak državni prvak iz povijesti

Metković, 15.4.2014. - S Državnoga natjecanja iz povijesti, što se od 9. do 11. travnja održavalo u Trogiru, u Metković nam se vratio državni prvak u kategoriji prvih razreda srednjih škola. Nakon što je prošao sve prethodne selekcije Filip Medak je u Trogiru, od 17 najboljih u Hrvatskoj koji su bili pozvani na Državno natjecanje, pokazao najbolje znanje.

 Šport

MZ Šuškovo pobjednik turnira 'Ante Taslak'

Metković, 15.4.2014. - Prošle je subote odigrana završnica 17. memorijalnoga malonogometnog turnira Ante Taslak - Vid 2014. na kojemu je sudjelovalo 28. momčadi. Do kraja su došli MZ Šuškovo i MNK Kobiljača u čijemu je ogledu MZ Šuškovo slavilo s 5:1.

 Šport

Sportski rezultati protekloga vikenda

Metković, 15.4.2014. - Kako su metkovski sportski klubovi prošli protekloga vikenda pogledajte u pregledu što ga je pripremio Nikica Medak.

 Šport

Dogovor pred trening

Metković, 14.4.2014. - Uskrsni praznici i lijepo vrijeme idealni su za bavljenje sportom. Mi smo s danas s Predolca u objektiv uhvatili jednu od Neretvinih mlađih selekcija kako pred trening pozorno sluša trenerove upute.

 

 Zdravlje

Kako izbjeći karcinom

Metković, 14.4.2014. - U Gradskoj knjižnici Metković danas će u 18 sati početi radionica na temu kako izbjeći karcinom i upotreba Kyani proizvoda u liječenju karcinoma. Radionicu i predavanje održat će Stela Perši koja će s vama razmijeniti iskustva o načinu čišćenja tijela sokovima, biljkama i biljnim preparatima, dohrani i prehrani tijela Kyani proizvodima.

 

 Šport

Katarinin uspješan debi s novim trenerom

Metković, 14.4.2014. - U Zagrebu je prošli vikend održana 31. međunarodna regata Croatia open 2014. na kojoj je za boje svoga novog kluba VK Croatia iz Zagreba nastupila bivša veslačica Neretvanskog gusara Katarina Vučina. U subotu je pod stručnim okom trenera Borisa Martina, oca našeg zlatnog veslača Damira Martina, veslala 2xKWA (Nika Šimić i Katarina Vučina) i osvojila drugo mjesto, a u nedjelju je veslala 1xKWA i osvojila treće mjesto.

 

 Vjerski život

Vjernici proslavili Cvjetnicu

Metković, 14.4.2014. - Jučer je u trima metkovskim župama blagdan Cvjetnice proslavljen svečanim misama, procesijama i blagoslovom maslinovih i palminih grančica. Pogledajte što su snimili I. Ilić, I. Petrov, V. Marušić i B. Markota.

 Elektroopskrba

Danas bez struje gotovo cijela dolina

Metković, 14.4.2014. - Zbog hitne intervencije na postrojenju 110 TS 110/35 kV Opuzen danas će u vremenu od 10 do 12 sati bez električne energije biti potrošači u gradovima Metković i Opuzen te općinama Kula Norinska, Slivno i Zažablje, kao i potrošači u BiH u naseljima Gabela Polje, Put Doljana i Crnići. U slučaju prijevremenog završetka radova, napon će biti pušten ranije.

 

 Fotografija

Sunčana Cvjetnica

Metković, 13.4.2014. - Cvjetnica je, prvi dan Velikoga tjedna kada vjernici, u spomen na Isusov trijumfalan ulazak u Jeruzalem, na misu nose palmine ili maslinove grančice kako bi bile blagoslovljene. Dan će, izgleda, biti lijep pa se park počeo puniti djecom čim je malo zatopljelo.

 Komentar

Zašto nam je kako nam je

Metković, 13.4.2014. - Kako vrijeme odmiče sve brojniji su oni koji ustaju protiv aktualne Vlade proglašavajući je nesposobnom. U vlak za priključak nekoj novoj vlasti, vidjevši da je vrag odnio šalu, uskaču i oni mediji koji su Vladu veličali sve vrijeme. No, je li baš sva krivica na Milanovićevoj Vladi ili ima nešto i u onima koji su je birali, ali i u onima koji nisu – u svima nama?

 Gradske vijesti

Postavljanje nogostupa u Hebrangovoj

Metković, 12.4.2014. - Danas smo načinili fotografiju koja će mnoge obradovati. U Hebrangovoj ulici započelo je postavljanje nogostupa ispred zgrade nekadašnjega metkovskoga giganta Razvitka, a buduće metkovske Palače pravde. Nadamo se da više neće biti prekida i da će Hebrangova konačno zasjati punim sjajem. Još samo kada bi Luka Ploče postavila novu, primjereniju ogradu.

 

 Akcija

'Gusari' uz Neretvu skupili dvadesetak vreća otpada

Metković, 12.4.2014. - Jutros je petnaestak veslača VK Neretvanski gusar, uključujući trenere i članove klupskih tijela, umjesto veslanja Neretvom prošetalo njezinom lijevom obalom i skupljalo naplavljeni, ali i bačeni otpad.

 Gradske vijesti

Pravi proljetni dan

Metković, 12.4.2014. - Karakteristike proljetnih dana su prohladna jutra i večeri te idealna temperatura preko dana. Tako je bilo danas, što su mnogi iskoristi – djeca za igru u parku, umirovljenici za ćakulu na zraku, a nekima je čak bilo i vruće pa su se uz Neretvu hladili sladoledom.

 Šport

Što sve možete pogledati do utorka

Metković, 12.4.2014. - Što sve od subote do utorka možete pogledati na sportskim terenima na području Grada Metkovića pogledajte u rasporedu koji je pripremio Nikica Medak.

 Šport

Zajednički osjećaj ponosa - Darijo Srna

Metković, 12.4.2014. - Približava nam se Svjetsko nogometno prvenstvo u Brazilu pa se već pripremaju reklamni spotovi sponzora HNS-a. Evo kako je u Konzum u nekoliko kadrova prikazao nogometni put Darija Srne u kojem je, osim njega, brend i neretvanska mandarina.

 

 Šport

Ljubitelji maloga nogometa danas u Vid

Metković, 12.4.2014. - 17. memorijalni malonogometni turnir Ante Taslak - Vid 2014. došao je do završnice. Jučer su na igralištu OŠ Vid odigrane utakmice četvrtzavršnice, a u trima se do pobjednika došlo izvođenjem penala.

 Vjerski život

Put križa od Metkovića do Dubravice

Metković, 12.4.2014. - Jučer je u popodnevnim satima od župne crkve sv. Ilije krenuo Put križa čija je zadnja postaja bila pred Svetištem sv. Ante na Repu u Dubravici. Na Križni put pošlo je preko tisuću vjernika koji su predvođeni svećenicima i članovima metkovske FRAMA-e uz molitve zastajali na postajama. Nakon XIV. postaje u Svetištu je služeno misno slavlje koje je predvodio župnik fra Petar Gulić u koncelebraciji fra Lukice Vojkovića i fra Kristijana Perkovića. Sutra je Cvjetnica, a rasporede služenja misa pogledajte na mrežnim stranicama župa sv. Ilije, sv. Nikole i Gospe Snježne.
Foto: I. Petrov

 Policija

Kako na siguran i ispravan način sudjelovati u prometu

Metković, 11.4.2014. - U Dječjem vrtiću Metković danas su djelatnici PP Metković održali edukativno predavanje pod nazivom Kako na siguran i ispravan način sudjelovati u prometu.

 Obrana od poplave

Nasip 'napadnut' i s Puta Narone

Metković, 11.4.2014. - Povoljniji vremenski uvjeti omogućili su da se i inače ubrzani radovi na gradnji nasipa za obranu od poplave još više ubrzaju. Jučer su radovi započeli na poddopnici od Puta Narone prema Duvratu, koja je dugačka 3400 m, pa se sada na njoj radi na više mjesta.

 Maraton lađa

Maraton lađa dobiva 'sestru'

Metković, 10.4.2014. - Osim maratona lađa i brzinskih utrka u organizaciji Udruge lađara Neretve održavaju se i druga lađarska natjecanja, no svakako je najveća novost da će se 7. kolovoza, dva dana prije 17. Maratona lađa, održati 1. Maraton lađarica na relaciji Opuzen-Metković. Na mrežnoj stranici Udruge lađara Neretve možete vidjeti cjelovit popis svih ovogodišnjih natjecanja.

 

 Obrazovanje

Ante i Toni treći u Hrvatskoj

Metković, 10.4.2014. - Zbroj triju razlomaka je šezdeset pet sedamdesetdrugina (65/72). Njihovi su brojnici u odnosu 1:3:5, nazivnici prvoga i drugoga razlomka su u odnosu 1:2, a nazivnici drugoga i trećega u odnosu 4:9. Koji su to razlomci? Ako ne znate, pitajte Antu Svagušu, učenika sedmoga razreda OŠ Stjepana Radića koji se upravo vratio s Državnoga natjecanja u matematici – i to s trećim mjestom u državi. Njemu se pridružio Toni Kaleb koji je na Državnom natjecanju mladih tehničara osvojio treće mjesto u kategoriji maketarstvo i modelarstvo.

 Zanimljivosti

Blizanac Metkovića u Austriji?

Metković, 9.4.2014. - Grafika ovoga maloga austrijskog mjesta uz rijeku Dravu, tiskana 1882. u časopisu Uber Land und Meer, neodoljivo podsjeća na Metković. Načinio ju je austrijski umjetnik Vinzenz Katzler koji je, kako piše Mario Talajić u najnovijem broju Hrvatskog neretvanskog zbornika, bio ilustrator u mnogim tadašnjim časopisima.

 Komentar

Drugovi, stigli su plugovi!

Metković, 8.4.2014. - Prije osam godina donijeli smo vijest o rekonstrukciji željezničke pruge Metković (granica) – Ploče. Bilo je fascinantno gledati postrojenje koje polako klizi po šinama, podiže njih i pragove i postavlja ih nazad te sve to zasipa kamenom, računajući nagib pruge u zavojima kako bi mogla odgovoriti brzinama do 120 km/h.

 Šport

Odigran prvi krug osmine završnice Liga-kupa UMA Metković

Metković, 8.4.2014. - U prvom krugu nije bilo iznenađenja, a najbliži da ga naprave bili su mladi malonogometaši Mliništa koji su u utakmici protiv Škrape Momići pet puta imali pogodak prednosti. Igrači iz Momića rezultat su svaki put uspjeli stići, a u završnici su ga uspjeli preokrenuti i utakmicu riješiti u svoju korist i time izboriti prolaz u četvrtfinale. Najraspoloženiji strijelac u osmini finala bio je Stjepan Šešelj iz momčadi AMNK Opuzen koji je protiv Prijatelja postigao četiri pogotka.

 Gradske vijesti

Sjednica Vijeća za prevenciju

Metković, 8.4.2014. - Sinoć je u Zgradi političkih stranaka održana Prva sjednica Vijeća za prevenciju na području Grada Metkovića. Sjednicom su predsjedavali zamjenik gradonačelnika i predsjednik toga vijeća Nikola Grmoja i načelnik PP Metković Dragan Sršen. Grmoja je okupljene podsjetio da je Vijeće za prevenciju osnovano u lipnju 2011. te da broji 13 članova, a svrha njegova osnivanja je utvrđivanje i ostvarivanje programa prevencije na području Metkovića.

 Obrazovanje

Velik uspjeh mladih saksofonista Osnovne glazbene škole Metković

Metković, 7.4.2014. - Osnovna glazbena škola Metković ne prestaje nizati vrijedne nagrade na državnim i međunarodnim natjecanjima. Na 52. državnom natjecanju učenika i studenata glazbe i plesa, održanom 6. travnja u Samoboru, Antea Filipa Stojić, učenica drugog razreda OGŠ Metković u klasi profesora Zvonka Kneževića osvojila je I. nagradu u disciplini saksofon prva kategorija. Njezin je uspjeh ponovio Filip Kežić, učenik četvrtog razreda OGŠ Metković u klasi nastavnice Erne Čizmić Rebić osvojivši I. nagradu u disciplini saksofon druga kategorija.

 Poziv

Energetski pregleda javne rasvjete

Metković, 7.4.2014. - Grad Metković odjavio je Poziv za dostavu ponuda za usluge Energetskog pregleda javne rasvjete Grada Metkovića. Zainteresirane tvrtke i obrti ovdje mogu preuzeti i na svoje računalo pohraniti Poziv s pripadajućom dokumentacijom.

 

 Zaštita okoliša

Glasujmo za političare koji štite okoliš

Metković, 7.4.2014. - WWF danas pokreće kampanju kojom kandidate i glasače na predstojećim izborima za Europski parlament želi potaknuti da im okoliš bude prioritet u programu. Svjetska organizacija za zaštitu prirode će od kandidata za zastupnike u Europskom parlamentu zatražiti da se založe za devet prioriteta vezanih uz okoliš, od osiguravanja pitke i čiste vode preko očuvanja zaliha ribe, zaustavljanja nezakonite trgovine drvom i divljim životinjama, pa sve do primjene mjera za ublažavanje klimatskih promjena.

 

 Policija

U automobilu pronađeno 19 paketa marihuana

Metković, 7.4.2014. - Ulaznoj graničnoj kontroli na međunarodnom cestovnom graničnom prijelazu Metković, u subotu, 5. travnja, u popodnevnim satima pristupio je automobil albanskih nacionalnih oznaka kojim je upravljao 29-godišnjak, a u automobilu se nalazio i 62-godišnjak, obojica državljani Albanije. Suradnjom policijskih službenika Postaje granične policije Metković i djelatnika carine obavljena je granična kontrola i pregled vozila u sklopu kojeg je automobil pregledan i od strane službenog psa za detekciju droga koji je pozitivno reagirao.

 Zdravlje

Prestanimo uzgajati komarce!

Metković, 7.4.2014. - Danas se obilježava Svjetski dan zdravlja. Ovogodišnja poruka je Mala napast, velika prijetnja!, a odnosi se na komarce, papatače, krpelje i muhe koji su važni vektori (prenosioci zaraznih bolesti). U posljednjih nekoliko godina u Hrvatskoj su evidentirane dvije nove vektorske bolesti: denga groznica i groznica Zapadnog Nila. Na internetskim stranicama www.zzjzdnz.hr možete pronaći više informacija o toj temi, kao i novi letak Prestanimo uzgajati komarce!

 

 Anketa

Koja stranka ima snage, znanja i poštenja pokrenuti Hrvatsku?

Metković, 7.4.2014. - Mada su pred nama EU izbori anketno pitanje u novoj anketi ne odnosi se na njih jer vjerujemo da većina hrvatskih građana zapravo ne zna za što na njima glasuje. Hrvatsku s mrtve točke neće pokrenuti nitko do nas samih pa nas zanima vidite li među dolje nabrojenim strankama političku snagu koja je kadra to učiniti, ne nužno samostalno nego i kao predvodnik koalicije. Stranke su navedene abecednim redom.

 

 Šport

Sportski rezultati protekloga vikenda

Metković, 7.4.2014. - Nikica Medak poslao nam je pregled sportskih natjecanja domaćih klubova protekloga vikenda, iz kojega donosimo rezultate.

 Šport

NK Neretva – NK Omiš 0:0

Metković, 6.4.2014. - U 24. kolu III. HNL - jug Neretva je danas na domaćem terenu odigrala susret s NK Omiš koji je završio neriješenim rezultatom 0:0. Neretvi je današnja utakmica bila treća u nastavku sezone koju je odigrala na igralištu Iza Vage, a zanimljivo je da su sve tri završile bez pogodaka.

 Energetika

Holy: Termoelektrana Ploče ne želi se graditi zbog interesa hrvatske privrede nego zbog tvornice koja se nalazi na području druge države

Metković, 6.4.2014. - Danas je u Stankovićevoj NU2 gostovala Mirela Holy koja se u jednome dijelu osvrnula na energetsku politiku u kojoj je spomenuta i zamisao da se u Pločama gradi termoelektrana na ugljen. Holy je o tome, između ostaloga, rekla:

 Gradska uprava

'Metković Bez Problema?'

Metković, 6.4.2014. - Postavili smo trajnu vezu prema usluzi Metković Bez Problema? koju su razvili stručnjaci iz gradske tvrtke Metković razvoj. Građani sada jednostavno mogu prijaviti razne komunalne probleme i nedostatke koje uoče. Pogledajte na što se sve usluga odnosi, ali i na što se ne odnosi:

 Zaštita okoliša

Aljazeera objavila prilog o plutajućem otpadu koji nam dolazi Neretvom

Metković, 6.4.2014. - U Metkoviću je prije mjesec dana održan sastanak na temu Zagađenje rijeke Neretve smećem i drugim otpadom na kojemu su sudjelovali Grad Metković, Hrvatske vode, Ministarstvo zaštite okoliša i prirode, Ministarstvo poljoprivrede, Dubrovačko-neretvanska županija i njezine ustanove te Agencija za vodno područje Jadranskog mora iz Mostara. Jučer je o tome je problemu prilog objavila TV Aljazeera.

 Kazalište

'Svećenik krvave haljine' ispunio GKS

Metković, 5.4.2014. - Nakon što su prošle nedjelje u dvorani Pastoralnoga centra o. Ante Gabrića u Metkoviću premijerno odigrali predstavu Svećenik krvave haljine, glumci Kulturno-amaterskog kazališta Župe sv. Nikole iz Metkovića sinoć su je ponovno izveli pred potpuno ispunjenim gledalištem Gradskog kulturnog središta.

 Šport

Što sve možete pogledati ovoga vikenda

Metković, 4.4.2014. - Stiže nam sportski vikend za koji je raspored utakmica na području Grada Metkovića pripremio Nikica Medak.

 Gradska uprava

Započeli kvartovski sastanci gradonačelnika i građana

Metković, 4.4.2014. - Sinoć je u Galeriji GKS-a Metković održan prvi u nizu kvartovskih sastanaka na kojemu su stanovnici iz središta grada gradonačelniku Petrovu i njegovim suradnicima iznijeli svoje probleme.

 Gradske vijesti

Potkresani platani

Metković, 4.4.2014. - Danas je u organizaciji Grada Metkovića u Ulici Stjepana Radića obavljena rezidba stabala platana čije su izrasle grane počele smetati prometu. Rezidbu su obavili djelatnici JVP Metković uz asistenciju djelatnika PP Metković i Gradske čistoće. Rezidba je obavljena i sa strane parkirališta uz park kako bi se spriječilo moguće odlamanje grana na parkirane automobile.

 

 Dobra vijest

Policija donirala dječje knjige Gradskoj knjižnici Metković

Metković, 4.4.2014. - Načelnik Policijske postaje Metković Dragan Sršen i policijska službenica za prevenciju Ivana Bajo u prošlu srijedu su ravnateljici Gradske knjižnice Metković Vesni Vidović uručili pedesetak primjeraka knjiga i slikovnica namijenjenih mlađem uzrastu.

 Kazalište

Večeras u GKS-u predstava ' Svećenik krvave haljine'

Metković, 4.4.2014. - Večeras će u Gradskom kulturnom središtu Kulturno-amatersko kazalište Župe sv. Nikole u režiji Branke Medaka izvesti predstavu Svećenik krvave haljine, nastalu prema istinitom događaju iz Irske u 19. stoljeću, a čija je radnja prilagođena sadašnjici. Glavni lik je svećenik Patrik koji usprkos teškim kušnjama uspijeva sačuvati strašnu ispovjednu tajnu, pri čemu je zasjalo njegovo ljudsko i svećeničko dostojanstvo. Predstava započinje u 20 sati.

 

 Turizam

TZ Grada Metkovića dobila 300 000 kuna za 'Lađarske dvore'

Metković, 4.4.2014. - Turistička zajednica Grada Metkovića dobila je od Ministarstva turizma RH 300 000 kuna za projekt Lađarskih dvora kojim se s Udrugom lađara Neretve te uz potporu Grada Metkovića i Dubrovačko-neretvanske županije prijavila na Natječaj Fond za razvoj turizma za nepovratna sredstva za sufinanciranje projektne dokumentacije objekata u službi razvoja turizma.

 In memoriam

Metković se oprostio od Frane Kovačevića

Metković, 3.4.2014. - Na jutrošnjoj komemoraciji pok. Frani Kovačeviću Grofu u Gradskom kulturnom središtu okupio se športski Metković te mnogi građani koji su došli odati poštovanje poznatom metkovskom veterinaru i športskom djelatniku.

 Obavijest

Odvezite svoje automobile s parkirališta

Metković, 3.4.2014. - Obavještavaju se građani da će se sutra, 4. travnja od 11 sati obavljati rezidba stabala platana uz parkiralište pokraj parka. Stoga se mole oni koji na tome mjestu imaju parkirane automobile da ih do devet sati odvezu s parkirališta.

 

 Poljoprivreda

Obiteljska poljoprivredna gospodarstva školskim u klupama

Metković, 3.4.2014. - Sinoć je u Zgradi političkih stranaka u Metkoviću Savjetodavna služba organizirala predavanje za obiteljska poljoprivredna gospodarstva (OPG). Predavanje je održao stručni savjetnik dipl. ing. agronomije Ante Mijić, a prisutne je upoznao s temama kao što su višestruka sukladnost, uvod u održivu upotrebu pesticida te fitoupisnik - biljna putovnica.

 Obrazovanje

Kazališna radionica u Gimnaziji Metković

Metković, 3.4.2014. - Učenici Gimnazije Metković imali su prigodu vidjeti kako se profesionalni kazališni glumci pripremaju za scenu. Cjelodnevnu radionicu na njemačkom jeziku u organizaciji Goethe Instituta vodila priznata berlinska kazališna pedagoginja Birgit Ölschläger.

 Policija

Sve više prijevara putem interneta

Metković, 3.4.2014. - Iz Policijske uprave dubrovačko-neretvanske dobili smo priopćenje da su u posljednja dva tjedna Policijskoj postaji Dubrovnik prijavljena dva slučaja prijevare prilikom kupnje putem jednog internetskog oglasnika.

 Komentar

Nastanjivati, uzgajati, štititi, štovati

Metković, 3.4.2014. - Riječ kultura dolazi iz latinskoga colere, što je značilo: nastanjivati, uzgajati, štititi, štovati. Sve to možemo povezati s nama i našom dolinom Neretve u kojoj smo ostali živjeti jer nam se tu sviđa.

 Ispravak

6 : 2 za ozbiljne

Metković, 2.4.2014. - Od osam jučer objavljenih vijesti dvije su bile prvotravanjske šale, koje smo danas tako i označili. Dakle, nemojte zvati Branka da vam posudi koji zlatnik, a valjalo bi kada bi IKEA našu šalu pretvorila u zbilju. Na svu sreću vijest o komposterima je skroz ozbiljna.

 

 Dolina Neretve

Što je trenutno s 'Gornjim horizontima'?

Metković, 2.4.2014. - Dolini Neretve prijete dva energetska megaprojekta. Najnoviji je TE Ploče, a Gornji horizonti kao da ne zabrinjavaju našu Vladu i resorna ministarstva. Nedavno je tu temu obrađivala emisija Fokus mostarskoga RTM-a i u njoj je gost bio zamjenik gradonačelnika Nikola Grmoja.

 

 Obavijest

Umro je Frano Kovačević Grof

Metković, 2.4.2014. - Jučer je u Metkoviću nakon duge i teške bolesti umro Frano Kovačević Grof, poznati metkovski veterinar i čovjek kojemu je osim obitelji i struke nogomet bio u središtu njegova zanimanja. Grof je u nogometu prošao sve, od Neretvinih pionira do predsjednika Kluba u razdoblju 1990. do konca 1994. NK Neretva će sutra, 3. travnja u Galeriji Gradskog kulturnog središta Metković u 8.30 organizirati komemoraciju za pok. Franu Kovačevića Grofa koji je još za života ušao u klupske legende.

 

 Obavijest

Čitajmo zajedno – zavičaj u našim srcima

Metković, 1.4.2014. - Sutra je 2. travnja i Međunarodni dan dječje knjige. U Gradskoj knjižnici Metković tim će povodom te povodom prvoga rođendana nacionalne kampanje Čitaj mi! u 16.45 početi program Čitajmo zajedno – zavičaj u našim srcima tijekom kojega će mali knjižničari petnaest minuta čitati priče i pjesme iz knjige U kralja od Norina . Nakon toga, u 17 sati započet će projekcija crtanoga filma Palčica prema bajci H. C. Andersena , čiji je rođendan izabran za Međunarodni dan dječje knjige.

 

 Izložba

Vrijedni herbarijski primjerci izloženi u Ornitološkoj zbirci

Metković, 1.4.2014. - Jučer je u prostoru Ornitološke zbirke Prirodoslovnog muzeja Metković otvorena izložba Botanička zbirka Prirodoslovnog muzeja Split na kojoj se mogu vidjeti izuzetno vrijedni herbarijski primjerci stari više od 150 godina, plakati o herbarijskim zbirkama Muzeja, ali i neke od knjižica o herbarijskim zbirkama koje je tiskao Prirodoslovni muzej Split.

 Internet

Metkovki ženski rukomet na mreži

Metković, 1.4.2014. - Metkovski sport odnedavna je bogatiji za još jedno mrežno mjesto. Ovaj se put radi o Ženskom rukometnom klubu Metković čija je mrežna adresa www.zrkmetkovic.net. Čestitamo i želimo im uspješno i uporno uređivanje stranica.

 

 Priopćenje za javnost

Petrov kolegama:
Jasno se izjasnite jeste li ZA ili PROTIV ovakve termoelektrane?

Metković, 1.4.2014. - Danas se Metkovski gradonačelnik Božo Petrov oglasio priopćenjem za javnost povodom problematike TE na ugljen u Pločama u kojemu poziva svoje neretvanske kolege gradonačelnike i načelnike općina da se jasno izjasne jesu li ZA ili PROTIV takve termoelektrane.

 

 Prvotravanjska šala

RK Metković 1963 postaje RK Metković IKEA

Metković, 1.4.2014. - Švedska tvrtka IKEA na putu je da postane glavnim sponzorom metkovskoga rukometa i to ne samo muškoga nego i ženskoga.

 Gradske vijesti

Građanima prvi komposteri

Metković, 1.4.2014. - Čistoća Metković će tijekom travnja građanima s područja Grada Metkovića koji posjeduju okućnicu dijeliti kompostere. To se odnosi na one koji su ispunili i dostavili anketni upitnik što im je stigao s računima u prosincu 2013. Za taj pilot-projekt nabavljeno je 100 kompostera, od čega će ih 15 biti podijeljeno vrtićima i školama, dok će ostalo dobiti spomenuti građani.

 

 Gradska uprava

Započinju kvartovski sastanci s gradonačelnikom

Metković, 1.4.2014. - Iz Ureda gradonačelnika dobili smo obavijest da gradonačelnik Petrov započinje s kavrtovskim sastancima na kojima će građani u izravnom kontakt s njim moći izložiti svoje specifične probleme i prijedloge. Prvi u nizu sastanaka bit će u četvrtak u Galeriji Gradskog kulturnog središta u 20 sati s građanima sljedećih ulica iz središta grada:

 Prvotravanjska šala

Bušio za vodu pa izbušio rimsko blago

Metković, 1.4.2014. - U namjeri da na svojoj zemlju u Zagrebačkoj ulici u Metkoviću zabuši cijev za navodnjavanje Branko Medak je već nakon sedamdesetak centimetara naišao na problem. Bušačka garnitura pod visokim vodenom tlakom zastala je i ni makac. Bilo je jasno da je udarila u nešto tvrdo, a to tvrdo će ovih dana postati prava senzacija.

 

Vijesti iz 4. 2014.
ukupno 115

Metkovski SDP i HNS pozivaju vas na druženje s kandidatima za Europski parlament

Pola stoljeća svećeništva fra Srećka Mate Vekića

Veterani IV. gbr na proslavi u Splitu

Što je mišja groznica i kako se zaštititi

U Metkoviću održan regionalni skup Fonda za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost

OGŠ Metković koncertom obilježila Dan škole

'Outsourcing' tete Marije

KUD 'Metković' putuje u Njemačku

Stipe Bebić predsjednik DVD-a Metković

NK Neretva – NK Primorac 1929 1:1

Poljoprometov plavac mali najbolji u županiji

Autobusi zamijenili vlakove

Međunarodni rukometni turnir za djevojčice

Petrov na TV Jadran

Kiša djelomično omela 'Zelenu čistku 2014'

Učenici očistili školski okoliš

Uskrs u Dječjem vrtiću 'Leut'

Svi metkovski vatrogasci pozivaju se na proslavu Sv. Florijana

Razgovor sa Simić Bodrožić vodila je Jadranka Bulić

Rekonstrukcija fontane u parku

LED rasvjeta na početku Puta Narone

Sudjelujte u nagradnom natječaju Prirodoslovnoga muzeja

Požurite po svoj komposter

Bogata ponuda u 'Noći knjige'

Asfaltiran raskopani dio kolnika

Naši na 14. festivalu žudija u Vrlici

Zelena čistka – jedan dan za čist okoliš

U preinačenom prtljažniku pronađena marihuana

Predstavljen 'Metkovski prezimenski mozaik'

Ivica Ivaniš Kulija izlaže u Gradskoj knjižnici

U nedjelju Izvanredna skupština DVD-a

Dan planeta Zemlje

Umjesto vlakom vozit ćemo se autobusima

Večer knjige uoči Svjetskoga dana knjige

Treba li kome pas?

Metkovske žudije u HRT-ovu Dnevniku

Gradonačelnikova uskrsna čestitka

Posjetiteljima izložbom zaželjeli sretan Uskrs

Čevrtaljke zamijenile zvona

Održani obredi Velikoga petka s procesijama

Prozivka za čevrtalje i baraban

Metkovski HDZ građane darivao sirnicama

U Hebrangovoj svakim danom nešto novo

Postavljena ograda uz stube pokraj mosta

Metković traži dimnjačare

Anti Pavloviću nagrada za životno djelo

NK Neretva – BŠK Zmaj 2:0

Holy uvjerljivo prva

Umrla je Ilana (Jelena) Shafir

Barabananje

Cijepljenje – pitanja i odgovori

Sudjelujte u starome običaju Velikoga tjedna

Metković stalno na 15,5 °C

GI 'Pravo na zdrav život' zahtjeva da GV Grada Ploča usvoji akt kojim se odbacuje svaka mogućnost izgradnje TE Ploče

Ja volim Vid, Metković

Filip Medak državni prvak iz povijesti

MZ Šuškovo pobjednik turnira 'Ante Taslak'

Sportski rezultati protekloga vikenda

Dogovor pred trening

Kako izbjeći karcinom

Katarinin uspješan debi s novim trenerom

Vjernici proslavili Cvjetnicu

Danas bez struje gotovo cijela dolina

Sunčana Cvjetnica

Zašto nam je kako nam je

Postavljanje nogostupa u Hebrangovoj

'Gusari' uz Neretvu skupili dvadesetak vreća otpada

Pravi proljetni dan

Što sve možete pogledati do utorka

Zajednički osjećaj ponosa - Darijo Srna

Ljubitelji maloga nogometa danas u Vid

Put križa od Metkovića do Dubravice

Kako na siguran i ispravan način sudjelovati u prometu

Nasip 'napadnut' i s Puta Narone

Maraton lađa dobiva 'sestru'

Ante i Toni treći u Hrvatskoj

Blizanac Metkovića u Austriji?

Drugovi, stigli su plugovi!

Odigran prvi krug osmine završnice Liga-kupa UMA Metković

Sjednica Vijeća za prevenciju

Velik uspjeh mladih saksofonista Osnovne glazbene škole Metković

Energetski pregleda javne rasvjete

Glasujmo za političare koji štite okoliš

U automobilu pronađeno 19 paketa marihuana

Prestanimo uzgajati komarce!

Koja stranka ima snage, znanja i poštenja pokrenuti Hrvatsku?

Sportski rezultati protekloga vikenda

NK Neretva – NK Omiš 0:0

Holy: Termoelektrana Ploče ne želi se graditi zbog interesa hrvatske privrede nego zbog tvornice koja se nalazi na području druge države

'Metković Bez Problema?'

Aljazeera objavila prilog o plutajućem otpadu koji nam dolazi Neretvom

'Svećenik krvave haljine' ispunio GKS

Što sve možete pogledati ovoga vikenda

Započeli kvartovski sastanci gradonačelnika i građana

Potkresani platani

Policija donirala dječje knjige Gradskoj knjižnici Metković

Večeras u GKS-u predstava ' Svećenik krvave haljine'

TZ Grada Metkovića dobila 300 000 kuna za 'Lađarske dvore'

Metković se oprostio od Frane Kovačevića

Odvezite svoje automobile s parkirališta

Obiteljska poljoprivredna gospodarstva školskim u klupama

Kazališna radionica u Gimnaziji Metković

Sve više prijevara putem interneta

Nastanjivati, uzgajati, štititi, štovati

6 : 2 za ozbiljne

Što je trenutno s 'Gornjim horizontima'?

Umro je Frano Kovačević Grof

Čitajmo zajedno – zavičaj u našim srcima

Vrijedni herbarijski primjerci izloženi u Ornitološkoj zbirci

Metkovki ženski rukomet na mreži

Petrov kolegama:
Jasno se izjasnite jeste li ZA ili PROTIV ovakve termoelektrane?

RK Metković 1963 postaje RK Metković IKEA

Građanima prvi komposteri

Započinju kvartovski sastanci s gradonačelnikom

Bušio za vodu pa izbušio rimsko blago

Tražite u vijestima

 

Kalendar

2020

 12   11   10   09   08   07   06   05   04   03   02   01 


2019

 12   11   10   09   08   07   06   05   04   03   02   01 


2018

 12   11   10   09   08   07   06   05   04   03   02   01 


2017

 12   11   10   09   08   07   06   05   04   03   02   01 


2016

 12   11   10   09   08   07   06   05   04   03   02   01 


2015

 12   11   10   09   08   07   06   05   04   03   02   01 


2014

 12   11   10   09   08   07   06   05   04   03   02   01 


2013

 12   11   10   09   08   07   06   05   04   03   02   01 


2012

 12   11   10   09   08   07   06   05   04   03   02   01 


2011

 12   11   10   09   08   07   06   05   04   03   02   01 


2010

 12   11   10   09   08   07   06   05   04   03   02   01 


2009

 12   11   10   09   08   07   06   05   04   03   02   01 


2008

 12   11   10   09   08   07   06   05   04   03   02   01 


2007

 12   11   10   09   08   07   06   05   04   03   02   01 


2006

 12   11   10   09   08   07   06   05   04   03   02   01 


2005

 12   11   10   09   08   07   06   05   04   03   02   01 


2004

 12   11   10   09   08   07   06   05   04   03   02   01 


2003

 12   11   10   09   08   07   05   04   03   02   01