-913

Nije namijenjeno rješavanju problema kao što su:

- problematično ponašanje pojedinaca, nesporazumi sa
  susjedima i/ili bilo kojom skupinom ljudi

- bilo kakva hitna intervencija (poplava u stanu i sl.)

- psi koji ometaju lavežom ili nisu na uzici ili nemaju brnjicu

- požari, zagađenja zraka i vode

- buka

- prijedlozi za postavljanje novih posuda za otpad, novih
  rasvjetnih tijela, semafora i slično

- žalbe na rad gradskih tijela ili bilo kojih tijela javne uprave

- bespravna gradnja

- divljanje po cestama, konzumiranje droga, javna opijanja,
  nasilje nad životinjama, preprodaja i sl.

Za to postoje nadležna tijela kojima se uvijek možete obratiti.

SLUŽBENA STRANICA

POGLEDAJTE

POPIS ULICA

GRAD METKOVIĆ

TISAK

OSMRTNICE

KONTAKT

Vijesti

arhiv vijesti

 Šport

Neretvi još tri boda

Metković, 30.10.2009. - 12. kolu III. HNL – jug na igralištu Iza Vage odigrana je utakmica između NK Neretva i NK Hrvace koja je završila pobjedom Neretve rezultatom 2:1.

 Koncert

Večer klavira

Metković, 30.10.2009. - U organizaciji Osnovne glazbene škole Metković u Galeriji GKS-a Metković sinoć je pijanist Alberto Frka održao solistički koncert kojim je započela osma sezona koncerata Hrvatske glazbene scene mladih.

 Akcija

Humanitarna izložba za Ivanu

Metković, 30.10.2009. - U organizaciji vidonjske galerije Ave Arte Atelier jučer je na terasi Arheološkog muzeja Narona otvorena izložba Nikice Sabljića iz Ljubuškog. Samouki slikar, inače djelatnik Granične policije BiH, u Vidu se predstavio s 26 slika.

 Tradicija

Dani kruha u metkovskim školama

Metković, 28.10.2009. - Dan kruha i zahvalnosti za plodove zemlje manifestacija je koja se svake godine obilježava u mjesecu listopadu. Tome se redovito pridružuj metkovske škole i vrtići. Pogledajte kako je bilo u dvjema osnovnim školama.

 Obrazovanje

Još jedan susret s piscem

Metković, 28.10.2009. - U povodu manifestacije Mjesec hrvatske knjige u dvije metkovske osnovne škole upriličen je književni susret s piscem Josipom Laćom na koji su došli učenici sedmih i osmih razreda.

 Šport

Rukometna nostalgija

Metković, 27.10.2009. - Danas, kada metkovski rukomet dijeli sudbinu svih malih sportova u Hrvatskoj, mada ne vidimo razloga zašto bi se hrvatskom nogometu trebao dodijeliti pridjevak 'velik(i) sport', s nostalgijom se prisjećamo zvjezdanih trenutaka metkovskoga rukometa.

 Požar

Požar u središtu grada

Metković, 26.10.2009. - Danas u poslijepodnevnim satima došlo je do požara na dvokatnici u Ulici Stjepana Radića u samom središtu grada.

 Šport

KK Metkoviću još jedna domaća pobjeda

Metković, 26.10.2009. - Košarkaši Metkovića ostvarili su i drugu pobjedu za redom na domaćem terenu. U drugom kolu B-1 lige jug s 72:68 bili su bolji od šibenskog KK Jolly JBS.

 Gradske vijesti

Neretva i dalje zanimljiva turistima

Metković, 24.10.2009. - Sudeći prema broju autobusa koje smo danas zatekli na parkiralištu u Vidu turistička sezona ne jenjava. Loše vrijeme ovih dana nije spriječilo turiste s raznih strana da se otisnu put doline Neretve. Neki su u Vid došli posjetiti Arheološki muzej Narone, a nekima je to polazište za vožnju lađama, nakon čega slijedi upoznavanje s domaćom gastronomijom. Neki su sve to kombinirali s berbom mandarina.

 

 Obavijest

Spavalicama dodatan sat

Metković, 24.10.2009. - Noćas u tri poslije ponoći trebali biste se ustati i vratiti malu kazaljku s tri na dva sata. Tako kaže zakon, no mi ćemo ga prekršiti i vratiti kazaljku pred odlazak na spavanje, a neki i kada se sutra ustanu.

 Fotografija

Fotografija ili svjetlopis

Metković, 23.10.2009. - Prije samo petnaest dana imali smo ljetnih 28 stupnjeva. Onda nas je preko noći dočekalo jutarnjih +1, a ovih dana lije kao iz kabla. U međuvremenu na nebu nad nama događalo se svašta. Jedan od takvih svjetlosnih ugođaja uhvatili smo objektivom fotoaparata. Fotografija ili svjetlopis?

 

 Zanimljivosti

Bogati Nijemci traže veće poreze?!

Metković, 23.10.2009. - Skupina njemačkih bogataša zatražit će od Vlade da bogatima uvede veće poreze.

 Tradicija

Dani kruha

Metković, 23.10.2009. - U Dječjem centru Metković jučer je održana manifestacija Dani kruha – dani zahvalnosti za plodove zemlje.

 Tisak

Metkovski vjesnik br. 21

Metković, 23.10.2009. - Ako sve bude u redu s prometom jutros bi u grad trebao stići 21. broj Metkovskoga vjesnika u kojemu je udarna informacija da su Hrvatske vode i Grad Metković ozbiljno krenuli u Projekt obrane od poplave desene strane Metkovića. Umjesto vas proskitali smo Berlinom, u Kuli Norinskoj upoznali gospođu Shafir koja je tamo živjela od 1942. do 1944., a u Metkoviću posjetili najstariju stanovnicu Metkovića i doline Neretve baku Milu Simat. Sve to možete pročitati i ovdje.

 

 Priroda

Iz Mađarske u Neretvu i nazad

Metković, 22.10.2009. - Nedavno smo na periferiji Metkovića zatekli skupinu mađarskih ornitologa koji u društvu metkovskog zaljubljenika u ptice Bariše Ilića mjere, važu i prstenuju ptice uhvaćene u specijalne mreže, nakon čega ih puštaju u prirodu.

 Obljetnice

Na današnji dan umro o. Ante Gabrić

Metković, 20.10.2009. - Danas se navršila 21 godina otkad je u Kalkuti umro veliki Metkovac o. Ante Gabrić koji je cijeli život posvetio pomaganju gladnima i siromašnima nastojeći da to siromaštvo ne postane i duhovno. O njemu se gotovo sve zna, a i mi smo u Metkovskom vjesniku br. 5 donijeli članak o njegovu životnom putu.

 

 Šport

NK Neretva - NK Konavljanin 1:1

Metković, 19.10.2009. - U 10. kolu III. HNL – jug na igralištu Iza Vage snage su odvagali županijski rivali NK Neretva i NK Konavljanin i podijelili bodove.

 Obrazovanje

Rezultati probne mature

Metković, 18.10.2009. - Roditeljima učenika koji na proljeće polažu državnu maturu u Gimnaziji Metković predstavljeni su rezultati probne mature koja je održana u travnju i svibnju ove godine.

 Obavijest

Pronađen bicikl

Metković, 16.10.2009. - Bicikl marke Fuji, sličan ovome s gornje fotografije, pronađen je prije nekoliko dana. Vlasnik se s opisom bicikla može e-mailom javiti webmasteru.

 

 Šport

'Metković-Crni put' pobjednik turnira

Metković, 15.10.2009. - Evo još jedne sportske vijesti iz Zagreba koju nam je javio Mirko Volarević. Boćarski klub 'Neretva' iz Zagreba 10. listopada organizirao je boćarski turnir Kup kneza Domagoja 2009.

 Gradske vijesti

Klapi nove prostorije

Metković, 15.10.2009. - Klapa Sveti Nikola jučer je i službeno dobila svoj prostor za rad. Time je riješila jedan od dva najveća problema koja su od trenutka osnivanja mučila članove Klape.

 Fotografija

Najnovije fotografije

Metković, 15.10.2009. - Kako je bura ovih dana očistila zrak stvorila se prigoda za snimanje novih fotografija Metkovića. Donosimo ih nekoliko pa svi oni koji duže vrijeme nisu bili u gradu mogu vidjeti ima li što novo.

 Vrijeme

Globalno zatopljenje!?

Metković, 14.10.2009. - Pod naslovom „Ljeto se ne da“ 29. listopada 2006. objavili smo fotografiju djece koja se kupaju na Ušću. Pet dana kasnije pisali smo o samo pet stupnjeva u Metkoviću i prvom snijegu na Veležu. Ove godine sve se pomaknulo dvadesetak dana ranije.

 Obrazovanje

Susret s književnikom

Metković, 14.10.2009. - Jučer je u OŠ Stjepana Radića održan književni susret s književnikom Šimom Storićem kojemu su nazočili učenici od 4. do 7. razreda, uzrasta kojemu se Storić najčešće obraća u svojim knjigama za mladež.

 Gradske vijesti

Uređenje raskrižja na Kladi

Metković, 14.10.2009. - Na raskrižju ulica Petra Krešimira IV. i Sv. Franje Asiškoga obavljaju se pripremne radnje nakon kojih će se ono asfaltirati. Radovi se izvode u sklopu redovnog održavanja cesta, a izvode ih djelatnici poduzeća Dubrovnik ceste.

 Vrijeme

Dugi rukavi

Metković, 13.10.2009. - Na području grada u posljednja 24 sata (do 7 ujutro) palo je čak 94 litra kiše po četvornome metru, a najveći dio u sinoćnjem nevremenu.

 Gradske vijesti

Započela sadnja stabala

Metković, 12.10.2009. - U Gradskom parku nedavno je započela sadnja novih stabala. U sjeverozapadnom dijelu parka posađena su dva cedra.

 Maraton lađa

Izvještajna skupština Udruge lađara

Metković, 11.10.2009. - U petak je u Krvavcu održana Izvještajna skupština Udruge lađara Neretve. Kako toga dana nismo bili u mogućnosti doći u Krvavac pročitajte više na službenim stranicama Maratona lađa.

 

 Fotografija

Plavo-bijela idila ili...

Metković, 11.10.2009. - Današnje kišno sivo vrijeme u potpunoj je opreci s onim što je vladalo do pred koji dan kada je nastala gornja fotografija. Iako se čini da je fotografija nastala negdje uz more, radi se o prizoru s Neretve u Metkoviću, no idila nestaje čim se objektiv fotoaparata, uz širi kut okrene u drugom smjeru.

 Obljetnice

Obilježen Dan neovisnosti

Metković, 8.10.2009. - Kao i za drugih državnih blagdana jutros su pred Središnji križ na Gradskom groblju te pred Spomenik poginulim metkovskim braniteljima u Domovinskome ratu položeni vijenci i zapaljene svijeće.

 Akcija

Volim hodanje

Metković, 6.10.2009. - Povodom Svjetskog dana pješaka koji se obilježava danas, 6. listopada u OŠ Stjepana Radića iz Metkovića proveli su akciju Volim hodanje koja se danas  u organizaciji Plive i pod pokroviteljstvom Ministarstva zdravstva i socijalne skrbi Republike Hrvatske održava po cijeloj Hrvatskoj.

 Gradske vijesti

Uskoro nova trava u parku

Metković, 6.10.2009. - Tijekom sljedećih dana u gradskom parku trebale bi se pojaviti prve vlati nove trave koju su na jednome dijelu već zasijali radnici tvrtke Amadeus iz Metkovića.

 Šport

Neretvanski boćari prvi u Zagrebu

Metković, 6.10.2009. - Na nedavno održanom boćarskom turniru Robni terminali Zagreb 2009 prvo mjesto odnijela je ekipa zagrebačkih Neretvana koja nastupa pod imenom BK Neretva.

 Zanimljivosti

Preskočeni dani

Metković, 5.10.2009. - Danas je 5. listopada. Kroz povijest toga je dana bilo dosta događaja. Od nama bliskih možemo spomenut austrougarsku aneksiju Bosne i Hercegovine. No u nekim katoličkim zemljama godine 1582. peti listopada nije postojao.

 Lov i ribolov

Ulov za pet

Metković, 5.10.2009. - Lijepo vrijeme jučer poslijepodne mnoge je izvuklo na šetnju u prirodu. Mi smo s ceste prema Vidu skrenuli u Rokšiće i naišli na maloga Ivana Ereša kako s ribičkim priborom na biciklu hita put mnogobrojnih kanala koji su tamo iskopani.

 župske vijesti

Slavlja u metkovskim župama

Metković, 5.10.2009. - Jučer je u obje metkovske župe bilo svečano. Povod tome bio je blagdan Sv. Franje Asiškoga i skori blagdan Gospe od Ružarija.

 Šport

Neretva i Zmaj podijelili bodove

Metković, 4.10.2009. - U 7. kolu III. HNL – jug na igralištu Iza Vage odigrana je utakmica između NK Neretva i HNK Zmaj iz Makarske koja je završila neriješenim rezultatom 0:0.

 Koncert

Kvartet Rucner otvorio novu sezonu

Metković, 3.10.2009. - Koncertom klasične glazbe Gudačkog kvarteta Rucner sinoć je u Galriji GKS-a započela nova koncertna sezona u Metkoviću.

 Vrijeme

Stigla jesen

Metković, 3.10.2009. - S preko 30 ºC od prije samo šest dana, jutros rano smo pali na tek nešto više od 13 ºC. Tridesetak litara kiše po metru četvornom i bura koja je potom zapuhala označili su kraj ljeta, iako se predviđa da nam ponovno slijedi razdoblje lijepa vremena s temperaturama oko 25 ºC.

 

 Šport

Nogometom protiv droge

Metković, 2.10.2009. - Završnim utakmicama i dodjelom priznanja danas je okončan osmi po redu nogometni turnir Nogometom protiv droge koji se posljednjih mjesec dana igrao na terenu ONK Metković. Ove godine nastupilo je 905 natjecatelja iz OŠ Don Mihovila Pavlinovića, područnih škola iz Vida i Pruda te polaznika Škole nogometa ONK Metković.

 Poljoprivreda

Zaštitna cijena mandarina 2,80 kn

Metković, 2.10.2009. - Na inzistiranje metkovskog gradonačelnika Stipe Gabrića 25. rujna je u Ministarstvu poljoprivrede održan sastanak na temu otkupne cijene mandarina. Sastanak je organizirao predsjednik HSS-a i potpredsjednik Sabora Josip Friščić i na kojem je uz Gabrića bio i resorni ministar Petar Čobanković.

 Predstavljanje knjige

Kazališni život u Metkoviću

Metković, 2.10.2009. - U zagrebačkim prostorijama Društva Neretvana i prijatelja Neretve održana je promocija monografije dr. sc. Ivana Jurića Kazališni život u Metkoviću 1875-2008.

 Izdavaštvo

Danas Metkovski vjesnik br. 20

Metković, 2.10.2009. - Metkovski vjesnik br. 20 jutros možete naći na uobičajenim mjestima po gradu.
Osim tekućih vijesti pročitajte kako se dvoje naših studenata našlo među 32 najboljih i kako je Livijina glava vraćena u Britaniju. Posjetili smo Dobranje za njihove proslave Male Gospe, a istim povodom smo otišli i u Doljane. Saznajte kako se Zlatko Huzek zaljubio u Metković… Za Vas koji niste u Metkoviću ovo je veza prema elektronskom izdanju.

 

 

Vijesti iz 10. 2009.
ukupno 43

Tražite u vijestima

 

Kalendar

2020

 12   11   10   09   08   07   06   05   04   03   02   01 


2019

 12   11   10   09   08   07   06   05   04   03   02   01 


2018

 12   11   10   09   08   07   06   05   04   03   02   01 


2017

 12   11   10   09   08   07   06   05   04   03   02   01 


2016

 12   11   10   09   08   07   06   05   04   03   02   01 


2015

 12   11   10   09   08   07   06   05   04   03   02   01 


2014

 12   11   10   09   08   07   06   05   04   03   02   01 


2013

 12   11   10   09   08   07   06   05   04   03   02   01 


2012

 12   11   10   09   08   07   06   05   04   03   02   01 


2011

 12   11   10   09   08   07   06   05   04   03   02   01 


2010

 12   11   10   09   08   07   06   05   04   03   02   01 


2009

 12   11   10   09   08   07   06   05   04   03   02   01 


2008

 12   11   10   09   08   07   06   05   04   03   02   01 


2007

 12   11   10   09   08   07   06   05   04   03   02   01 


2006

 12   11   10   09   08   07   06   05   04   03   02   01 


2005

 12   11   10   09   08   07   06   05   04   03   02   01 


2004

 12   11   10   09   08   07   06   05   04   03   02   01 


2003

 12   11   10   09   08   07   05   04   03   02   01