-913

Nije namijenjeno rješavanju problema kao što su:

- problematično ponašanje pojedinaca, nesporazumi sa
  susjedima i/ili bilo kojom skupinom ljudi

- bilo kakva hitna intervencija (poplava u stanu i sl.)

- psi koji ometaju lavežom ili nisu na uzici ili nemaju brnjicu

- požari, zagađenja zraka i vode

- buka

- prijedlozi za postavljanje novih posuda za otpad, novih
  rasvjetnih tijela, semafora i slično

- žalbe na rad gradskih tijela ili bilo kojih tijela javne uprave

- bespravna gradnja

- divljanje po cestama, konzumiranje droga, javna opijanja,
  nasilje nad životinjama, preprodaja i sl.

Za to postoje nadležna tijela kojima se uvijek možete obratiti.

SLUŽBENA STRANICA

POGLEDAJTE

POPIS ULICA

GRAD METKOVIĆ

TISAK

OSMRTNICE

KONTAKT

Vijesti

arhiv vijesti

 Elektroopskrba

Od sutra jeftinija struja

Metković, 30.9.2013. - HEP od ponoći snizuje cijenu električne energije, što će građanima donijeti šest do sedam posto niže mjesečne račune za struju, ovisno o tarifnom modelu koji se koristi. Da biste što prije „uskočili“ u pojeftinjene trebate očitati svoje brojilo.

 Turizam

'Discover Croatia' u Metkoviću i dolini

Metković, 30.9.2013. - Na zamolbu Turističke zajednice dubrovačko-neretvanske županije, TZ grada Metkovića pružila je logističku potporu ekipi Discover Croatia koja je prošloga petka boravila u Metkoviću i dolini Neretve.

 Obrazovanje

Rock die Zukunft

Metković, 30.9.2013. - U Zagrebu je u sklopu višednevne svečanosti povodom 40. obljetnice postojanja Goethe-Instituta u Zagrebu, u organizaciji toga Instituta i Udruženja učitelja njemačkoga jezika, održano natjecanje školskih bendova na kojemu su nastupila i dva benda iz Gimnazije Metković, koji su podijelili prvu nagradu s kolegama iz X. zagrebačke gimnazije.

 Obrazovanje

Poštujte naše znakove

Metković, 30.9.2013. - Prošloga petka i danas su djelatnici PP Metković u sklopu akcije Poštujte naše znakove učenicima prvih razreda OŠ don Mihovila Pavlinovića i OŠ Stjepana Radića u Metkoviću održali edukativno predavanje o njihovoj zaštiti i sigurnosti u prometu te im podijelili promotivne materijale.

 Rad udruga

Kako biti zanimljiv medijima

Metković, 30.9.2013. - U prostorijama Udruge osoba s invaliditetom Prijatelj danas je održana tematska radionica naziva Odnosi s medijima za organizacije civilnog društva. Radionicu je organizirala Udruga Prijatelj, a provela ju je Udruga Mi iz Splita.

 Obavijest

'Info dani' o prekograničnoj suradnji RH-CG

Metković, 30.9.2013. - Zajedničko tehničko tajništvo, IPA prekogranični program Hrvatska – Crna Gora 2007.-2013.
Poziva na sudjelovanje na Info danima povodom objave Trećeg poziva na dostavu projektnih prijedloga u okviru Prekograničnog programa Hrvatska - Crna Gora 2007.-2013. financiranog iz Instrumenta za pretpristupnu pomoć (IPA) Europske unije, komponenta II.

 Predavanje

Problematika voda rijeke Neretve

Metković, 30.9.2013. - Grad Metković poziva sve zainteresirane građane na predavanja o problematici voda i o gospodarenju vodama u dolini Neretve, koja će se održati u Gradskom kulturnom središtu Metković u petak, 4. listopada u 19 sati. Teme su:
- Hidrologija i hidrogeologija sliva Neretve i Trebišnjice - predavač prof. dr. sc. Mijo Vranješ
- Gospodarenje vodom temelj je održive poljoprivrede donje Neretve - predavač prof. dr. sc. Davor Romić.

 

 Policija

Tjedno izvješće o prometu

Metković, 30.9.2013. - Tijekom proteklog tjedna na području Policijske uprave dubrovačko-neretvanske zabilježeno je 17 prometnih nesreća u kojima je jedna osoba smrtno stradala, tri osobe su teže i tri su lakše ozlijeđene.

 Šport

Kominjani iščupali bod u Metkoviću

Metković, 29.9.2013. - Pred dvjestotinjak gledatelja, u idealnim uvjetima za igru, ONK Metković i NK Gusar Komin odigrali su utakmicu 3. kola Prve ŽNL dubrovačko-neretvanske i na kraju sa 1:1 podijelili bodove.

 Komentar

Hoće li nam perkovići otkriti prijetvornike?

Metković, 29.9.2013. - Prekosutra u susjednoj BiH započinje popis stanovništava koji je bio planiran za prošli travanj, no zbog više/viših razloga je pomaknut na 1. do 15. listopada. Naš grad je na samoj granici s tom državom, čak jedan nemali dio „Metkovića“, koji se prostire preko granice, formalno je u BiH, a faktički gotovo sve svoje potrebe zadovoljava u Metkoviću. Kada se u obzir uzme i činjenica da dobar broj današnjih Metkovki i Metkovaca svoje podrijetlo vuče iz Hercegovine, pa čak i iz Bosne, svakako nam ne može biti svejedno što se događa preko granice i što će biti s hrvatskim narodom u toj državi.

 Mediji

Metković u Sjevernoj Koreji?!

Metković, 29.9.2013. - Na nedavnu (nespretnu?!) usporedbu Metkovića sa Sjevernom Korejom reagirao je na portalu dubrovniknet.hr zamjenik gradonačelnika Metkovića Nikola Grmoja, dok je zaključkom „A mi zapeli da im sagradimo most“ svoj komentar na tu temu završio bloger Blaško Mijić.

 

 Šport

Neretva uzela bod, a Metković traži tri

Metković, 29.9.2013. - Neretva nastavlja prikupljati bodove s gostovanja. Jučer su protiv Omiša odigrali neriješeno 0:0, a u sljedećem kolu ugošćuju NK Val iz Kaštela Staroga koji je jučer sa 6:0 ispratio NK Jadran u susjedni Kaštel Sućurac.
    Danas ljubitelji nogometa u Metkoviću mogu od 16 sati pratiti susret domaćega ONK Metković protiv kominskoga NK Gusar. Metkovci su gladni pobjede jer je protiv Kominjana nisu okusili u zadnjih šest susreta.

 

 Komentar

Nečastivi u knjižnici u gradiću V.

Metković, 29.9.2013. - Prohtije se Nečastivom učiniti ujdurmu. Ne pitajte zašto jer mu to stoji u sistematizaciji njegova radnoga mjesta. Zavrti globus kao rulet, a kada se lopta zaustavila, pogled mu pade na Vrgorac.

 Vjerski život

Spomen-ploča fra Stanku Petrovu

Metković, 28.9.2013. - Tijekom večernje mise u četvrtak je u crkvi sv. Ilije otkrivena spomen-ploča fra Stanku Petrovu, čijemu je životu i radu bio posvećen 7. neretvanski književni, znanstveni i kulturni susret prije dvije godine.

 Gradska uprava

IV. sjednica Gradskoga vijeća

Metković, 28.9.2013. - Na dnevnom redu jučer održane IV. sjednice Gradskoga vijeća grada Metkovića našlo se 11 točaka. Prva točka bila je Izvješće o izvršenju proračuna Grada Metkovića za razdoblje od 1. siječnja do 30. lipnja 2013. koje je u kraćim crtama predočila zamjenica gradonačelnika Katarina Ujdur.

 Kultura

Petar Tutavac Bilić, zaslužni Neretvanin

Metković, 27.9.2013. - Deveti neretvanski književni, znanstveni i kulturni susret, koji je jučer ujutro započeo u Neumu, nastavio se poslije podne u Gimnaziji Metković. Ovogodišnja tema Susreta, što ih organizira Neretvanska riznica umjetnina i inih vrijednosti, Hrvatska kulturna zaklada, Nacionalna i sveučilišna knjižnica, Matica hrvatska Opuzen, Matica hrvatska Neum i tjednik za kulturu Hrvatsko slovo je Petar Tutavac Bilić, hrvatski publicist, književnik, jezikoslovac i prevoditelj.

 Šport

Neretva upisala bod na gostovanju u Blatu

Metković, 26.9.2013. - Unaprijed odigrana utakmica 9. kola III. HNL – jug, između Zmaja iz Blata na Korčuli i Neretve završila je rezultatom 1:1. Utakmica je odigrana jučer, a Metkovcima je to bilo treće gostovanje ove sezone i treći osvojeni bod. Treba spomenuti da je Neretva posljednja tri susreta igrala pod vodstvom Ante Volarevića. S njim na klupi osvojeno je pet bodova, po jedan je ubilježen u Imotskom i Blatu, a tri boda donio je susret s Croatijom što je Neretvi prva domaća, ali i prva ovosezonska pobjeda.

 Predstavljanje knjige

Mani Gotovac predstavila svoju knjigu

Metković, 26.9.2013. - Poznata kritičarka, dramaturginja, teatrologinja i spisateljica Mani Gotovac sinoć je u Gradskoj knjižnici Metković predstavila svoju knjigu Fališ mi u proljeću, u jeseni, u ljetu, u zimi. Mani je brojnoj publici koja ju je došla čuti govorila o ljubavi, glavnoj temi njezina djela, a to je ljubav prema rano preminuloj kćeri, prema muškarcu svog života, ali i o ljubavi općenito.

 Zdravlje

Zdravom prehranom do zdravoga srca

Metković, 25.9.2013. - Povodom Svjetskoga dana srca Dječji vrtić Metković posjetile su djelatnice Zavoda za javno zdravstvo Dubrovačko-neretvanske županije. Svrha njihove posjete bila je djeci vrtićke dobi ukazati na važnost zdrave prehrane za očuvanje zdravoga srca što je učinjeno tijekom zanimljive radionice. Nakon toga su djelatnicima Vrtića obavili preventivna mjerenja krvnoga tlaka te šećera i kolesterola u krvi.

 Seminar

Predstudija i studija o izvedivosti

Metković, 25.9.2013. - U organizaciji Regionalne razvojne agencije DUNEA i Centra za poduzetništvo d.o.o. Dubrovačko-neretvanske županije u prostorijama Autoškole Žabac održan je dvodnevni seminar na temu Predstudija i studija o izvedivosti.

 Obrazovanje

Svi naši prvaši

Metković, 25.9.2013. - Prošlo je više od tri tjedna otkako je u školske klupe metkovskih osnovnih škola prvi put sjelo 214 prvašića, 117 u OŠ Stjepana Radića i 97 u OŠ Don Mihovila Pavlinovića. Tu su uključeni i prvaši iz područnih škola: Vid – 7, Prud – 2, Bijeli Vir – 1 i Mlinište – 5. Mi smo prvih dana nastave fotografirali dobar dio razreda, a ostale fotografije nam je ustupio Fotostudio Veraja. Inače, OŠ Stjepana Radića ove školske godine pohađa ukupno 1037 učenika (487 od 1. do 4. razr.), a OŠ don Mihovila Pavlinovića 832 učenika (399 od 1. do 4. razreda).

 Šport

S metkovskih teniskih terena za Japan

Metković, 24.9.2013. - Ivan Dodig, trenutno najbolje rangirani hrvatski tenisač na ATP ljestvici, već nekoliko dana trenira na teniskim terenima pokraj Srednje škole Metković.

 Šport

Kuran ponovno osvaja medalje

Metković, 24.9.2013. - Naš sugrađanin Mladen Kuran nakon trogodišnje stanke ponovo je sudjelovao na velikom natjecanju za veslače-veterane. Ovoga puta nastupio je na Svjetskom prvenstvu za veterane koje se od 5. do 8. rujna održalo u talijanskom Vareseu i osvojio odlično treće mjesto. Za one koji ne znaju Kuran je peterostruki svjetski i četverostruki europski prvak u veslanju među veteranima, a s veslačkih staza bila ga je udaljila operacija koljena.

 

 Šport

Ivan Dodig u utorak u Metkoviću

Metković, 23.9.2013. - Evo jedne sportske vijesti koja će naročito obradovati ljubitelje tenisa. Sutra će u 11,30 na naše teniske terene pokraj Srednje škole doći Ivan Dodig. Pozivaju se svi koji to mogu, a naročito djeca, da dođu upoznati i pozdraviti toga proslavljenoga hrvatskog tenisača.

 

 Maraton lađa

Udruga lađara održala radnu Skupštinu

Metković, 23.9.2013. - U subotu je održana Skupština Udruge lađara Neretve koja je imala radni karakter. Prema dnevnome redu najprije je predsjednik Udruge Marko Marušić pročitao iscrpno izviješće Upravnoga odbora o 16. maratonu lađa.

 Šport

Ćupurdiji bronca

Metković, 22.9.2013. - U Čitluku je 21. rujna održan Međunarodni karate turniru DBG Open na kojem se natjecalo preko 500 natjecatelja iz 57 klubova. Karate klub Knez Domagoj Metković sudjelovao je s četiri natjecatelja. Vedran Ćupurdija u kategoriji kadeti +72 kg osvojio je brončanu medalju.

 

 Šport

Prva pobjeda Neretve

Metković, 22.9.2013. - U 6. kolu III. HNL – jug Neretva je napokon zabilježila prvu ovosezonsku pobjedu. U zanimljivoj i do kraja neizvjesnoj utakmici Metkovci su na igralištu Iza Vage pobijedili Croatiju iz Zmijavaca rezultatom 3:2.

 Šport

Prijatelji ONK Metković pomažu svome klubu

Metković, 22.9.2013. - Na igralištu ONK Metković u petak je održana zabavno-sportska manifestacije kojom se željelo financijski pomoći tome klubu čija je blagajna pred novu sezonu ostala u minusu od 27 tisuća kuna.

 Rad udruga

Hrvatska volontira!

Metković, 21.9.2013. - Udruga Otac Ante Gabrić, u suradnji s OŠ Stjepana Radića, danas je provela volontersku akciju u okviru kampanje pod nazivom Hrvatska volontira.

 Zdravlje

Koliko osnovci piju i drogiraju se?

Metković, 20.9.2013. - U Policijskoj upravi dubrovačko-neretvanskoj danas je održana konferencija za medije, na kojoj su prezentirani rezultati ulaznog anketiranja učenika i aktivnosti koje će se i ove školske godine provoditi u osnovnim i srednjim školama u okviru preventivnog projekta „Zdrav za 5“. Na konferenciji za medije sudjelovali su zamjenik načelnika Policijske uprave Tonči Glumac, policijski službenik za prevenciju kriminalteta Miro Marijanović, dr. med. Matija Čale Mratović i mr. spec. Karmen Kmetović Prkačin iz Zavoda za javno zdravstvo Dubrovačko-neretvanske županije.

 Šport

PK Metković protiv europskih prvaka

Metković, 20.9.2013. - Nakon ljetne stanke počinje Prvenstvo Dubrovačko neretvanske županije u pikadu, koje se u našoj županiji održava treću godinu, a već prema tradiciji sredinom rujna se u jednom vikendu održava dvostruki turnir u organizaciji Hrvatskoga pikado saveza. Tako će se u subotu, 21. rujna održati prvi turnir iz Master s serije HPS-a za sezonu 2013/14., dok je sljedećeg dana, u nedjelju 22. rujna, na rasporedu Završnica kupa RH 2013. godine. Turnir će se održati na pikadistima dobro poznatoj lokaciji, Sportskoj dvorani Osnovne škole Pušća u Donjoj Pušći.

 Elektroopskrba

Dijelovi Metkovića sutra bez struje

Metković, 19.9.2013. - Zbog planiranih radova modernizacije GTS 10(20)0,4 kV Metković 17 (Mobine) u petak, 20. rujna bez struje će u vremenu od 12 do 13.30 biti potrošači u Ulici Mobine do kućnog broja 39, u Ulici Petra Zoranića do kućnog broja 13, Športska dvorana, Dječji vrtić i privatne kuće uz pomoćno igralište NK Neretve.
    Zbog modernizacije postrojenja GTS 10/0,4 kV Metković 11 u petak, 20. rujna bez struje će od 8.30 do 10 sati biti potrošači u Hercegovačkoj ulici od kućnog broja 25 do GP Gabela Polje, u Vrgoračkoj ulici, u Ulici Marka Marulića do raskrižja s ulicom S. S. Kranjčevića te tvrtke Južni Jadran i Montaling.
    U slučaju prijevremenoga završetka radova napon će biti pušten ranije.

 

 Policija

Pronašli mu 4,3 gr kokaina

Metković, 19.9.2013. - Nakon što su policijski službenici Policijske postaje Metković u utorak, 17.rujna, u večernjim satima, u Splitskoj ulici u Metkoviću, zaustavili i kontrolirali automobil makarskih registracijskih oznaka, kojim je upravljao 27-godišnjak, jučer je temeljem sudskoga naloga obavljena pretraga vozila. Tom prilikom pronađeno je i oduzeto osam pizeva kokaina, težine 4,3 gr. Zbog sumnje da je počinio kazneno djelo neovlaštene proizvodnje i prometa drogama, 27-godišnjak je jučer uz kaznenu prijavu predan pritvorskom nadzorniku PU dubrovačko-neretvanske.

 

 Akcija

Prikupljanja prazne ambalaže sredstava za zaštitu

Metković, 19.9.2013. - Svi korisnici sredstava za zaštitu bilja dužni su na zakonom propisan način zbrinuti praznu ambalažu sredstava za zaštitu bilja – stoji u priopćenju Poljoprivredne savjetodavne službe DNŽ.

 

 Gradska uprava

Rezanje plaća gradskim zaposlenicima

Metković, 19.9.2013. -
Gradonačelniku i svim zaposlenicima gradske uprave i gradskih ustanova plaća na minimalac
    Nakon analize stanja gradskih financija i Proračuna nova gradska Uprava utvrdila je dugovanja prema državi i dobavljačima u iznosu od 17, 6 milijuna kuna. Budući da su realni godišnji prihodi Grada 17 milijuna kuna, dugovanja Grada Metkovića veća su od godišnjih prihoda.

 Manifestacije

Zabavite se i pomozite

Metković, 18.9.2013. - U petak, 20. rujna s početkom u 16.30 ONK Metković na svome igralištu organizira zabavnu manifestaciju u svrhu opstanka Kluba u ovim vrlo teškim vremenima kada je svaka kuna jako bitna.

 Fotografija

Dvostruka duga nad gradom

Metković, 18.9.2013. - Jučerašnje kratkotrajno nevrijeme tijekom kojega je sa zapada provirilo sunce stvorilo je dvostruku dugu nad gradom. Mi smo je „ulovili“ s mosta, a vjerujemo da su za fotoaparatom posegnuli i drugi. Ako imate fotografiju pošaljite na je.

 

 Posao

Nudite li ili tražite posao?

Metković, 17.9.2013. - Završen je još jedan dio aplikacije posao@metkovic.hr. Za sada su tamo oglasi za radna mjesta u Metkoviću koja su oglašena na mrežnim stranicama Hrvatskoga zavoda za zapošljavanje te oni koje su poslodavci izravno unijeli. Svoje ponude mogu predati i oni koje traže sezonska i povremena zaposlenja kao što je berba mandarina i sl. Aplikacija će uskoro biti proširena na ostale mogućnosti.

 

 Akcija

Čitaj mi!

Metković, 16.9.2013. - Evo jedne obavijesti za djecu i roditelje. Svakoga utorka u 18 sati u Gradskoj knjižnici Metković možete poslušati priče koje će vam glasno i jasno i s puno ljubavi čitati teta Karmen i teta Davorka. Prva u nizu radionica, u trajanju od 40-tak minuta, organizira se za djecu starije predškolske dobi i djecu nižih razreda osnovne škole.

 Turizam

Metković nautičarima i dalje zanimljiv

Metković, 16.9.2013. - Onima koji su prošle subote prošetali uz Neretvu, a takvih je nažalost malo, za oko je zapela velika jahta privezana uz Malu rivu. Nama je posebno zanimljivo što je skiper na toj četrdesetmetarskoj jahti naš sugrađanin Mile Medar.

 

 Zdravlje

Živjeti zdravije ovdje i sada

Metković, 16.9.2013. - Protekli vikend u Metkoviću je u organizaciji Udruge i suorganizaciji Udruge dijabetičara Metković održana peta radionica u okviru pilot-projekta Zdrava prehrana i tjelesna aktivnost u prevenciji kardiovaskularnih bolesti. Tema radionice u Metkoviću bila je šećerna bolest.

 Šport

Jozo Brečić predsjednik KK Metković

Metković, 14.9.2013. - Na jučer održanoj Redovnoj skupštini Košarkaškoga kluba Metković izabrani su novi predsjednik i potpredsjednik Kluba. To su Jozo Brečić i Marin Veraja.

 Gastronomija

Dašak francuske kuhinje u 'Villi Neretvi'

Metković, 13.9.2013. - U srijedu navečer u restoranu Villa Neretve održana je Gala večera na kojoj je Metkovka Mirian Stella Petrić pokazala dio znanja i umijeća stečenih na poznatoj pariškoj školi umjetničkog kuhanja, Academie D'art Culinaire de Paris.

 Policija

Poginula pri sudaru s kamionom

Metković, 13.9.2013. - U prometnoj nesreći koja se jučer, 12. rujna oko 14.30 dogodila na državnoj cesti D-9 u Metkoviću, predio Meterezi, jedna osoba je smrtno stradala.

 Policija

Pronašli mu 800 kg TNT-a

Metković, 12.9.2013. - Temeljem naloga suda, jučer, 11. rujna pretražena je ruševna kuća u Ošljem, Dubrovačko primorje, vlasništvo 47-godišnjaka. U podrumu kuće su pronađene i oduzete dvije puške, minobacačka mina call 82 mm, protupješačka rasprskavajuća mina PMA 2A, dio upaljača za poteznu minu, dva oklopa ručnih bombi napunjenih barutom, spremnik za automatsku pušku, dva upaljača za ručnu bombu, 1238 komada streljiva različitog kalibra, 25 barutnih punjenja za minobacačku minu, dva redenika, 1 m sporogorućeg štapina, 15 detonirajućih kapisli i 800 g eksploziva TNT.

 Film

Alica u zemlju čudesa

Metković, 11.9.2013. - U Gradskoj knjižnici Metković danas će se u 18 sati održati projekcija filma Alica u zemlji čudesa. Besplatne ulaznice možete preuzeti na porti tijekom radnog vremena.

 

 Elektroopskrba

Šiljegi sutra bez struje

Metković, 10.9.2013. - Zbog planiranih radova na postrojenjima STS Šiljegi u srijedu, 11. rujna bez struje će u vremenu od 9 do 14 sati biti naselje Šiljegi. U slučaju prijevremenoga završetka radova
napon će biti pušten ranije, a u slučaju loših vremenskih prilika radovi će se prebaciti u drugi termin koji će biti pravovremeno oglašen.

 

 Obrazovanje

Stipendije budućim obrtnicima

Metković, 10.9.2013. - Evo jedne obavijesti koju smo dobili iz Udruženja obrtnika Metković. Upravni odbor Obrtničke komore Dubrovačko-neretvanske županije raspisuje Natječaj za dodjelu stipendija učenicima koji se obrazuju po JMO za deficitarna obrtnička zanimanja za šk. g. 2013/2014.

 

 Elektroopskrba

Sutra bez struje Rastočići i Borovci

Metković, 9.9.2013. - Zbog planiranih radova na postrojenjima DV 10 kV Nova Sela – Borovci, u utorak, 10. rujna bez struje će u vremenu od 9,30 do 14 sati biti naselja Rastočići i Borovci. U slučaju prijevremenoga završetka radova napon će biti pušten ranije.

 

 Gradske vijesti

Glavni vatrogasni zapovjednik u Metkoviću

Metković, 9.9.2013. - U petak je zamjenica gradonačelnika Katarina Ujdur primila glavnoga vatrogasnoga zapovjednika Slavka Tucakovića koji je na čelu Službe za vatrogastvo pri Državnoj upravi za zaštitu i spašavanje.

 Akcija

Obljetnica akcije 'Bilo naroda – gradimo most'

Metković, 9.9.2013. - Danas je prva obljetnica akcije Bilo naroda – gradimo most kojom se u organizaciji Braniteljske udruge Zavjet i Udruge Pelješki most Pelješac na simboličan način stotinama plovila povezao s kopnom na trasi planiranoga Pelješkog mosta. Tim povodom je jutros uz državnu cestu D8 iznad Komarne održano obilježavanje prve obljetnice te akcije.

 Šport

NK Neretva – NK Hrvace 0:1

Metković, 8.9.2013. - Neretva je danas izgubila i treću utakmicu na domaćem terenu. Ovoga puta nadigrala ju je momčad Hrvaca koja je do pobjede došla pogotkom Dina Božinovića u 28. minuti. Metkovci su na terenu dobro parirali protivniku, ali su gosti gotovo tijekom cijeloga susreta ipak djelovali opasnije.

 Povijest

Kako su se Talijani povlačili iz Metkovića

Metković, 8.9.2013. - Na današnji dan prije 70 godina kapitulirala ja fašistička Italija. Talijanski su se vojnici iz Metkovića povukli dan poslije, o čemu donosimo izviješće Kotarske oblasti u Metkoviću, ali imamo i fotografiju snimljenu toga dana na kojoj se vidi dim od zapaljenih talijanskih baraka i skladišta na prostoru gdje je kasnije bila stara Mehanika. Fotografiju je sa svoga tavanskoga prozora načinio pok. Mato Gabrić Nikolin. Onima koji se baš ne snalaze u prostoru orijentir je zgrada Vage.

 

 Šport

Podržimo Neretvu protiv Hrvaca

Metković, 7.9.2013. - Nakon dvije izgubljene domaće utakmice i boda s gostovanja u Dubrovniku, NK Neretva u nedjelju dočekuje nogometaše iz Hrvaca koji se sa četiri boda nalaze na sredini ljestvice. Dođite u 17 sati na igralište Iza Vage i podržite Neretvu u osvajanju prvih domaćih bodova.

 

 Folklor

KUD Metković putuje u Mađarsku

Metković, 7.9.2013. - KUD Metković pozvan je na Međunarodnu smotru folkloru pod nazivom Dobro došli, naši mili gosti! koja se u organizaciji KUD-a Tanac sedamnaesti put održava u mađarskome Pečuhu.

 Obavijest

Vanjski plan zaštite i spašavanja

Metković, 6.9.2013. - Sukladno članku 29. Zakona o zaštiti i spašavanju (Narodne novine 174/04, 79/07, 38/09, 127/10) u ostvarivanju prava i obveza u području zaštite i spašavanja župan za svoje područje izrađuje i predlaže vanjske planove predstavničkom tijelu županije. Župan je, tijekom procesa izrade i donošenja vanjskih planova, dužan javnosti osigurati dostupnost vanjskih planova, osim dijelova plana koji predstavljaju poslovnu tajnu operatora.

 Akcija

Prikupljena 61 doza krvi

Metković, 6.9.2013. - U atriju Gradskog kulturnog središta Metković jučer je Gradsko društvo Crvenoga križa Metković održalo sedmu ovogodišnju akciju dobrovoljnog darivanja krvi. Akciji su se odazvala ukupno 87 darivatelja od čega sedam novih, a prikupljena je 61 doza krvi za OB Dubrovnik.

 In memoriam

Adio, šjor Ante

Metković, 5.9.2013. - Jučer se obitelj, rodbina i prijatelji oprostila od šjor Ante Gluščevića koji se u Metkoviću rodio davne 1914. i vjerojatno bio najstariji rođeni Metkovac. U svome gotovo stogodišnjem životu taj nekadašnji igrač NK Neretve (Narone) i dugogodišnji aktivni pčelar, osim za vrijeme školovanja, nikada se nije odvajao od svoga Metkovića. Gledajući ga svakodnevno kako preko mosta hita na svoju jutarnju kavu vjerovali smo da će dogodine proslaviti i stotu, no nije ju dočekao.

 Policija

Zatekli ga u krađi goriva

Metković, 5.9.2013. - U utorak, 3. rujna oko 21 sat, u Splitskoj ulici u Metkoviću, policijski službenici Policijske postaje Metković zatekli su 58-godišnjaka kako iz rezervoara parkiranog kamiona, vlasništvo poduzeća iz Sinja, otuđuje dizelsko gorivo.

 Poljoprivreda

Prezentacija za poljoprivrednike

Metković, 5.9.2013. - Kako bi ubrzali raspolaganje državnim poljoprivrednim zemljištem Agencija za poljoprivredno zemljište organizira informativnu kampanju o provedbi Zakona o poljoprivrednom zemljištu i pripadajućih podzakonskih akata i Uredbe o obrascu i načinu vrednovanja Gospodarskog programa korištenja poljoprivrednog zemljišta u vlasništvu Republike Hrvatske.

 Komentar

Nikad zaboravit, nikad oprostit?

Metković, 5.9.2013. - Članovi metkovske Torcide sinoć su u Športskoj ulici zapalili svijeće pred velikim grafitom posvećenom Vukovaru, od kojega je dovršen tek drugi dio koji će zasigurno izazvati kontroverze. Reakcija je to metkovske Torcide na uvođenje ćirilice u Vukovar.

 Gradske vijesti

Radovi na spoju s NPKLM vodovodom

Metković, 4.9.2013. - U ulici Put Narone, nasuprot Opuzenke, u tijeku su radovi na izgradnji novog šahta kojim će se Regionalni vodovod NPKLM spojiti na novi cjevovod prema gradskoj vodospremi.

 Iz tiska

Je li što trulo u doktorovoj tintari?

Metković, 4.9.2013. - Doktor za jezik Vidović ni na odmoru ne miruje. Istina, zadaje mu to glavobolju za koju sumnja da joj je uzrok baš jezik. Kako i ne bi kada je jezik u glavi.

 

 Komentar

Ako-onda-inače

Metković, 4.9.2013. - Naš mozak, pa i cijela priroda funkcionira prema ako-onda-inače načelu. Ako si gladan onda jedi (u to se može uplesti još bezbroj ugniježđenih ako-onda-inače odluka, jer što ako nemaš što jesti), inače nemoj jesti; ako ti je hladno onda se odjeni toplije, inače ne čini ništa… Problem nastaje kada za sve probleme nije postavljena ako-onda-inače zamka. To se dogodilo s ovogodišnjim pompozno najavljivanim e-upisima.

 Gradske vijesti

Stanovnici Mobina s gradonačelnikom

Metković, 4.9.2013. - Sinoć je u Metkoviću održan kvartovski sastanak na kojemu su stanovnici Mobina gradonačelniku Petrovu i njegovim suradnicima iznijeli svoje probleme kojih, kao i u drugim gradskim kvartovima, ne nedostaje.

 Domovinski rat

Spomenik Četvrtoj

Metković, 3.9.2013. - Pred više tisuća nazočnih u ponedjeljak, 2. rujna u Splitu je na raskrižju ulica Slobode i Kralja Zvonimira otvoren spomenik IV. gardijskoj brigadi. U svečanosti su sudjelovale povijesne postrojbe iz Dalmacije, među kojima i Domagojevi strijelci iz Vida.

 Obavijest

Subvencija prijevoza učenicima

Metković, 3.9.2013. - Upravni odjel za društvene djelatnosti i opće poslove Grada Metkovića poslao nam je za objavu Obavijest učenicima o subvenciji prijevoza za srednje škole u Metkoviću

 Gradska uprava

Pitajte gradonačelnika

Metković, 3.9.2013. - U nastojanju da ostvari što bodlji kontakt s građanima gradonačelnik Metkovića Božo Petrov inicirao je izradu aplikacije koju smo nazvali Pitajte gradonačelnika i preko koje mu građani mogu postavljati pitanja na koja će on u najkraćem mogućem roku odgovarati. Osim toga, na ovim stranicama je postavljena rubrika Osvrti u kojoj će gradonačelnik povremeno objavljivati svoje tekstove u kojima se osvrće na svoj rad, stanje u gradu i sl. Poveznice prema obama novim sadržajima trajno su u lijevom izborniku.

 

 Policija

Tijekom vikenda 18 prometnih nesreća

Metković, 2.9.2013. - Tijekom proteklog tjedna na području Policijske uprave dubrovačko-neretvanske zabilježeno je 18 prometnih nesreća, u kojima su 2 osobe teže, a 11 ih je lakše ozlijeđeno.

 Obrazovanje

Župan posjetio OŠ Stjepana Radića

Metković, 2.9.2013. - Povodom početka nove školske godine danas su OŠ Stjepana Radića posjetili župan Nikola Dobroslavić i pročelnica za obrazovanje, kulturu i šport u Dubrovačko-neretvanskoj županiji Marijeta Hladilo.

 Elektroopskrba

Bez struje područje oko Hercegovačke

Metković, 2.9.2013. - Zbog modernizacije postrojenja GTS 10/0.4 kV Metković 11 dana 3. rujna (utorak) u bez struje će od 8.30 do 13 sati biti potrošači u Hercegovačkoj ulici od kućnog broja 25 do GP Gabela Polje. Isto tako, bez struje će biti potrošači u Vrgoračkoj ulici, u Ulici Marka Marulića do raskrižja s Ulicom S. S. Kranjčevića te tvrtke Južni Jadran i Montaling . Napon može biti pušten i ranije.

 

 Komentar

Bušić je smrću pokazao da nije bio puki terorist

Metković, 2.9.2013. - Nedavno sam, možda neprimjereno, komentirao članak Davora Butkovića u Jutarnjemu listu u kojemu je on iz svoga naručenoga kuta komentirao nedavne nemile događaje u Vukovaru. Danas je taj isti Davor Gnjidović u povodu tragične smrti Zvonka Bušića „junački“ odradio još jedan naručen posao. Komentar, ovaj put, prepuštam Vjekoslavu Krsniku koji piše za dnevno.hr.
Ivica Puljan

 

 Šport

NK Neretva – HNK Mosor 1:2

Metković, 1.9.2013. - Na igralištu Iza Vage Neretva je danas ugostila HNK Mosor, a susret je završio rezultatom 1:2. Golove za goste postigli su Barać (iz jedanaesterca) u 17. i Vučemil u 64. minuti, a jedini zgoditak za domaće postigao je Dodig koji je s bio uspješan u izvođenju s bijele crte u 85. minuti.

 Folklor

Folklor na nekadašnjem antičkom forumu

Metković, 1.9.2013. - Kako piše vid.hr pred Arheološkim muzejom Narona u Vidu u petak su nastupile folklorne skupine KUD-a Jankovci iz Starih Jankovaca kraj Vinkovaca i KUD-a Marko Markota iz Rogotina, koje su u Vid došle kao gosti KUD-a župe Vid.

 

 

Vijesti iz 9. 2013.
ukupno 74

Od sutra jeftinija struja

'Discover Croatia' u Metkoviću i dolini

Rock die Zukunft

Poštujte naše znakove

Kako biti zanimljiv medijima

'Info dani' o prekograničnoj suradnji RH-CG

Problematika voda rijeke Neretve

Tjedno izvješće o prometu

Kominjani iščupali bod u Metkoviću

Hoće li nam perkovići otkriti prijetvornike?

Metković u Sjevernoj Koreji?!

Neretva uzela bod, a Metković traži tri

Nečastivi u knjižnici u gradiću V.

Spomen-ploča fra Stanku Petrovu

IV. sjednica Gradskoga vijeća

Petar Tutavac Bilić, zaslužni Neretvanin

Neretva upisala bod na gostovanju u Blatu

Mani Gotovac predstavila svoju knjigu

Zdravom prehranom do zdravoga srca

Predstudija i studija o izvedivosti

Svi naši prvaši

S metkovskih teniskih terena za Japan

Kuran ponovno osvaja medalje

Ivan Dodig u utorak u Metkoviću

Udruga lađara održala radnu Skupštinu

Ćupurdiji bronca

Prva pobjeda Neretve

Prijatelji ONK Metković pomažu svome klubu

Hrvatska volontira!

Koliko osnovci piju i drogiraju se?

PK Metković protiv europskih prvaka

Dijelovi Metkovića sutra bez struje

Pronašli mu 4,3 gr kokaina

Prikupljanja prazne ambalaže sredstava za zaštitu

Rezanje plaća gradskim zaposlenicima

Zabavite se i pomozite

Dvostruka duga nad gradom

Nudite li ili tražite posao?

Čitaj mi!

Metković nautičarima i dalje zanimljiv

Živjeti zdravije ovdje i sada

Jozo Brečić predsjednik KK Metković

Dašak francuske kuhinje u 'Villi Neretvi'

Poginula pri sudaru s kamionom

Pronašli mu 800 kg TNT-a

Alica u zemlju čudesa

Šiljegi sutra bez struje

Stipendije budućim obrtnicima

Sutra bez struje Rastočići i Borovci

Glavni vatrogasni zapovjednik u Metkoviću

Obljetnica akcije 'Bilo naroda – gradimo most'

NK Neretva – NK Hrvace 0:1

Kako su se Talijani povlačili iz Metkovića

Podržimo Neretvu protiv Hrvaca

KUD Metković putuje u Mađarsku

Vanjski plan zaštite i spašavanja

Prikupljena 61 doza krvi

Adio, šjor Ante

Zatekli ga u krađi goriva

Prezentacija za poljoprivrednike

Nikad zaboravit, nikad oprostit?

Radovi na spoju s NPKLM vodovodom

Je li što trulo u doktorovoj tintari?

Ako-onda-inače

Stanovnici Mobina s gradonačelnikom

Spomenik Četvrtoj

Subvencija prijevoza učenicima

Pitajte gradonačelnika

Tijekom vikenda 18 prometnih nesreća

Župan posjetio OŠ Stjepana Radića

Bez struje područje oko Hercegovačke

Bušić je smrću pokazao da nije bio puki terorist

NK Neretva – HNK Mosor 1:2

Folklor na nekadašnjem antičkom forumu

Tražite u vijestima

 

Kalendar

2020

 12   11   10   09   08   07   06   05   04   03   02   01 


2019

 12   11   10   09   08   07   06   05   04   03   02   01 


2018

 12   11   10   09   08   07   06   05   04   03   02   01 


2017

 12   11   10   09   08   07   06   05   04   03   02   01 


2016

 12   11   10   09   08   07   06   05   04   03   02   01 


2015

 12   11   10   09   08   07   06   05   04   03   02   01 


2014

 12   11   10   09   08   07   06   05   04   03   02   01 


2013

 12   11   10   09   08   07   06   05   04   03   02   01 


2012

 12   11   10   09   08   07   06   05   04   03   02   01 


2011

 12   11   10   09   08   07   06   05   04   03   02   01 


2010

 12   11   10   09   08   07   06   05   04   03   02   01 


2009

 12   11   10   09   08   07   06   05   04   03   02   01 


2008

 12   11   10   09   08   07   06   05   04   03   02   01 


2007

 12   11   10   09   08   07   06   05   04   03   02   01 


2006

 12   11   10   09   08   07   06   05   04   03   02   01 


2005

 12   11   10   09   08   07   06   05   04   03   02   01 


2004

 12   11   10   09   08   07   06   05   04   03   02   01 


2003

 12   11   10   09   08   07   05   04   03   02   01