-913

Nije namijenjeno rješavanju problema kao što su:

- problematično ponašanje pojedinaca, nesporazumi sa
  susjedima i/ili bilo kojom skupinom ljudi

- bilo kakva hitna intervencija (poplava u stanu i sl.)

- psi koji ometaju lavežom ili nisu na uzici ili nemaju brnjicu

- požari, zagađenja zraka i vode

- buka

- prijedlozi za postavljanje novih posuda za otpad, novih
  rasvjetnih tijela, semafora i slično

- žalbe na rad gradskih tijela ili bilo kojih tijela javne uprave

- bespravna gradnja

- divljanje po cestama, konzumiranje droga, javna opijanja,
  nasilje nad životinjama, preprodaja i sl.

Za to postoje nadležna tijela kojima se uvijek možete obratiti.

SLUŽBENA STRANICA

POGLEDAJTE

POPIS ULICA

GRAD METKOVIĆ

TISAK

OSMRTNICE

KONTAKT

Vijesti

arhiv vijesti

 Glazba

Život nije šampanjac (a ni pečeni janjac)

Metković, 31.1.2018. - Poznati metkovski glazbenik, odnedavno kauboj, traktorist i muzičar, Jurica Popović objavio je svoj novi glazbeni videouradak naziva Život nije šampanjac.

 Javni uvid

Javni uvid o Nacrtu Plana gospodarenja otpadom

Metković, 31.1.2018. - Gradonačelnik Dalibor Milan objavio je Javni uvid o Nacrtu Plana gospodarenja otpadom grada Metkovića za razdoblje 2017. – 2022. godine.

 Vrijeme

U nuli i s maglom

Metković, 31.1.2018. - Posljednjega siječanjskog jutra dočekalo nas je vrijeme u nuli i s maglom. Prema prognozi DHMZ-a i nekih prognostičkih portala čini se da će nam šator dobro doći u vrijeme poklada.

 Zabava

Pao rekord u pretposljednjem kolu MTKviza

Metković, 31.1.2018. - Popularni MTKviz nastavljen je sinoć u Galeriji GKS-a, gdje je odigrano pretposljednje kolo. Drugi put ove sezone pobjedu je odnijela ekipa Sinovi bez Liske s rekordnih 910 bodova. Drugoplasiran ekipa Nema labavo stala je na 880 bodova, a trećeplasirani Zvončići na 760.

 Maškare

Stigao je šator za Maškare

Metković, 30.1.2018. - Ovogodišnje Pokladne svečanosti dobrim će se dijelom održavati pod šatorom na južnoj strani Trga kralja Tomislava. Večeras se na nj iskrcavaju dijelovi šatora površine 300 m četvornih, čije će svečano otvaranje biti u subotu, 3. veljače, uoči Malih poklada.

 Gradska uprava

Nov način prikupljanja otpada

Metković, 30.1.2018. - U Zgradi političkih stranaka jučer je pod predsjedavanjem Hrvoja Bebića održana VII. sjednica Gradskoga vijeća Grada Metkovića. Evo što su o tome izvijestili portali metkovic-news i likemetkovic.

 

 Domovinski rat

Sjećanje na poginule suborce

Metković, 30.1.2018. - Četvrt stoljeća je prošlo, a u sjećanju suboraca kao da je bilo jučer, trenutak kada su izgubili prijatelja Marija Nikolića-Kiša, koji je poginuo na jučerašnji dan 1993. u akciji Maslenica.

 Natječaj

Literarni natječaj 'Perom o Neretvi'

Metković, 30.1.2018. - Ogranak Matice hrvatske Metkoviću suradnji s Aktivom Hrvatskoga jezika OŠ don Mihovila Pavlinovića objavio je polovinom siječnja 2018. godine poziv osnovnim školama na sudjelovanje u Literarnom natječaju Perom o Neretvi, a povodom 22. travnja, Dana hrvatske knjige. Pozivani se svi osnovnoškolci i njihovi učitelji-mentori iz doline Neretve da sudjeluju u ovom natječaju kojemu je cilj poticati literarno stvaralaštvo, ali istovremeno i ljubav prema zavičaju i zavičajnoj rijeci.

 Zaštita okoliša

Obrazovne ustanove opremljene spremnicima za prikupljanje otpadnoga papira

Metković, 29.1.2018. - Čistoća Metković d.o.o. je nabavila 300 kartonskih kutija za prikupljanje otpadnoga papira, koje će podijeliti školskim i predškolskim ustanovama na području grada Metkovića. Riječ je o kartonskim kutijama s logom Društva i Grada Metkovića.

 Manifestacije

'Raštika za lika' najbolja na natjecanju u Vidu

Metković, 29.1.2018. - U organizaciji HSŠKD-a Narona – Sekcija mladi Vid, u Vidu je peti put održana gastronomsko-zabavna manifestacija Raštikka u Naroni, natjecanje u kuhanju raštike sa suhim svinjskim mesom. Najbolje su je jučer pripremile kuharice iz ekipe Raštika za lika.

 

 Metković 600

Izborna pobjeda narodnjaka u Metkoviću

Metković, 29.1.2018. - Danas, 29. siječnja navršava se 147 godina od uvođenja hrvatskoga jezika kao službena jezika na području tadašnje općine Metković i vijorenja hrvatske zastave crven, bijel, plav na općinskoj zgradi. Do tada je službeni jezik bio talijanski.

 Gastronomija

Čija će raštika sa suhim mesom biti najmmm?

Metković, 27.1.2018. - Tko će u Vidu skuhati najbolju raštiku sa suhom svinjetinom, provjerite sutra na prostoru ispred AM Narona, gdje će se održavati gastro-manifestacija Raštika u Naroni. Program počinje u 12:30, a dok se bude kuhalo pogledajte što sve proizvode obiteljska gospodarstva doline Neretve. Sve to uz glazbeni Tajni dodir.

 

 Manifestacije

Metkovcima bogat program u 'Noći muzeja'

Metković, 27.1.2018. - Za XIII. Noć muzeja Metkovci i njihovi gosti mogli su posjetiti Arheološki muzej Narona u Vidu, Prirodoslovni muzej Metković te Edukativni centar Congeria – Jama u Predolcu. Uz besplatan ulaz i stručno vodstvo, svi su posjetiteljima pripremili i prigodan program.

 Poljoprivreda

Obavijest voćarima

Metković, 26.1.2018. - Nakon provedene agrotehničke mjere rezidbe na voćkama (jabuka, marelica, breskva, nektarina, višnja, trešnja, šljiva), a najkasnije do razvojne faze nabubrenih pupova uputno je napraviti zaštitu pripravcima na osnovi bakra (Neoram WG, Nordox 75 WG, Champion, Champion Flow SC, Cuprablau Z, Bordoška juha 20 WP, Cuprocaffaro 50 WP, Rame Caffaro 32 WP).

 Manifestacije

'Noć muzeja' u Metkoviću

Metković, 26.1.2018. - Večeras nakon rukometne utakmice između Hrvatske i Češke uključite se u Noć muzeja 2018. U Metkoviću možete stići na čak tri odredišta:
Arheološki muzej Narona
Prirodoslovni muzej Metković i
Edukativni centar Congeria – Jama u Predolcu. Naravno, ulaz je besplatan.

 

 Poljoprivreda

Obavijest maslinarima

Metković, 26.1.2018. - Blaga i kišovita zima omogućila je uvjete za razvoj i infekciju najčešćimuzročnikom bolesti maslina – paunovim okom ( Spilocaea oleagina).Porast dnevnih temperatura s povremenim oborinama povoljno će uvjetovati na daljnje širenje bolesti. Iako zasad nema vidljivih simptoma zaraze na lišću uputno je u narednom periodu napraviti zaštitu jednim od pripravaka: Stroby WG, Nativo WG ili Difcor.

 Manifestacije

Ugledajte se u Bertija, najbržu kornjaču na svijetu

Metković, 26.1.2018. - Prirodoslovni muzej Metković poziva vas na sportsko druženje u svome prostoru danas od 17 do 18 sati. Sukladno olimpijskom geslu, ujedno i temi XIII. 'Noći muzeja' Muzeji i sport – brže, više, jače… / citius, altius, fortius... u Muzeju su i ove godine pripremili dinamičan i zabavan program za najmlađe. Čeka vas zabavna radionica, kviz, crtamo, vježbamo…, a naj-naj sudionici dobit će nagrade! Za posjetitelje Muzej će biti otvoren do 22 sata.

 

 Obrazovanje

Metkovski osnovci kod zamjenice Marević

Metković, 26.1.2018. - Zamjenica župana Žaklina Marević primila je kučer u Palači Ranjina učenike trećega razreda Osnovne škole Stjepana Radića iz Metkovića.

 

 Vrijeme

Uranilo 'proljeće'

Metković, 25.1.2018. - U odnosu na prošlogodišnji, ovaj je siječanj „podbacio“ pa su nam dani sličniji ranom proljeću. Prognostičari kažu da ni veljača neće biti hladna. No, prije 13 godina u noći s 25. na 26. siječnja počelo je sniježiti pa nas je nakon 20 godina sljedećih dana zameo snijeg.

 Javni poziv

Javni pozivi za predlaganje programa javnih potreba Grada Metkovića za 2018. godinu

Metković, 25.1.2018. - Grad Metković objavio je javne pozive za predlaganje programa javnih potreba Grada Metkovića za 2018. godinu. Klikom na donje poveznice možete na svoje računalo preuzeti odgovarajuće pakete te ih raspakirati i spremiti potrebnu dokumentaciju.

 Domovinski rat

Veterani Četvrte nakon četvrt stoljeća na Maslenici

Metković, 25.1.2018. - Ove godine navršava se jubilarna 25. obljetnica jedne od najkrvavijih bitaka iz Domovinskog rata. Tim povodom Udruga veterana IV. gardijske brigade, podružnice Dubrovačko-neretvanske županije organizirala je jednim autobusom odlazak na Maslenicu, okupivši članove i članove svojih obitelji te prijatelje.

 Manifestacije

AM 'Narona' bit će otvoren do 1 iza ponoći

Metković, 24.1.2018. - Zbog velikoga zanimanja posjetitelja, Arheološki muzej Narona će u Noći muzeja svoja vrata držati otvorenima do 1 sat iza ponoći, umjesto do 22 sata, kako je bilo planirano.

 

 Gradska uprava

Grad Metković smanjio porez na potrošnju na 1%

Metković, 24.1.2018. - Uz nove socijalne mjere u gradu Metkoviću nova je godina donijela i novu odluku o gradskim porezima. Tako je već sada uobičajena stopa poreza na potrošnju od 3% smanjena na 1%, a u Gradu smatraju kako to predstavlja značajno rasterećenje za ugostitelje – piše portal gradonacelnik.hr.

 

 Poziv

Sudjelujte na Susretu vinara i ugostitelja Dubrovačko-neretvanske županije

Metković, 24.1.2018. - Poslovni susret za pripremu vinskih karti za sezonu 2018. i ove godine organiziraju Dubrovačko-neretvanska županija i Regionalna razvojna agencija DUNEA te pozivaju vinare s područja naše županije, kao i ugostitelje i hotelijere, da se prijave za Susret.

 Fotografija

Metković idealan za zimske pripreme europskih veslača

Metković, 24.1.2018. - Na jučerašnji dan prije 13 godina, gotovo identičan današnjemu, načinili smo ovu lijepu fotografiju veslača hrvatske reprezentacije u kanuu i kajaku na mirnim vodama, koji su u Metkoviću boravili na pripremama. Što će se dogoditi dva dana potom – o tome prekosutra.

 

 Manifestacije

Arheološki muzej 'Narona' i sport

Metković, 23.1.2018. - U skladu sa zadanom temom Muzeji i sport, Arheološki muzej Narona za ovogodišnju Noć muzeja priprema program kojim želi privući novu, sportsku publiku.

 Manifestacije

Posjetite Edukativni centar 'Congeria – Jama u Predolcu'

Metković, 23.1.2018. - Hrvatsko muzejsko društvo u suradnji s brojnim hrvatskim muzejima i drugim baštinskim institucijama u petak, 26. siječnja 2018. godine trinaesti put organizira manifestaciju Noć muzeja, u kojoj sudjeluje i Edukativni centar Congeria – Jama u Predolcu.

 Maškare

Šator na Trgu za poklade

Metković, 22.1.2018. - Metkovsko pokladno društvo objavilo je bogat program ovogodišnjih Pokladnih svečanosti. Premda one službeno počinju Malim pokladama u nedjelju, 4. veljače, večer prije će na Trgu kralja Tomislava biti svečano otvaranje šatora, pod kojim će se odvijati program.

 Fotografija

Deja vu

Metković, 22.1.2018. - Vjerujemo da ima simbolike u podizanju novoga hrvatskog stijega uoči preksutrašnje hrvatske rukometne Iwo Jime, što to učiniše naši komunalni redari Željko i Dario.

 

 Gradske vijesti

Trg zatvoren za promet i parkiranje

Metković, 22.1.2018. - U tijeku je rezanje oštećenih grana stabala na Trgu kralja Tomislava ispred Hotela Narona. Stoga će do 15 sati trg biti zatvoren za promet i parkiranje.

 

 Kultura

'Noć muzeja' u Prirodoslovnome muzeju Metković

Metković, 22.1.2018. - Prirodoslovni muzej Metković će u 'Noći muzeja' biti otvoren do 22 sata, a ulaz na izložbu i sve programe je besplatan.

 Kazalište

'Pomutnjom' Matić nastavio niz uspješnica

Metković, 22.1.2018. - U prepunoj dvorani Gradskoga kulturnog središta u petak, 19. siječnja 2018. održana je predstava Pomutnja, autora Gorana Matića, Metkovca, magistra ekonomije, čovjeka široke invencije prepoznatljiva po svomu umjetničko-socijalnomu stilu satiričko-humorističnoga teksta.

 Poziv

Sudjelujte u izradi Županijskoga programa za mlade

Metković, 20.1.2018. - Dubrovačko-neretvanska županija je, u partnerstvu s Udrugom Europski dom Dubrovnik, pokrenula Projekt izrade Županijskog programa za mlade, strateškoga dokumenta čija je svrha poboljšanje života mladih u županiji.

 Obavijest

Na Trgu u ponedjeljak zatvoren promet

Metković, 20.1.2018. - Iz komunalnoga redarstva obavještavaju sudionike u prometu da će u ponedjeljak, 22. siječnja 2018. godine od 7 do 15 sati zbog rezanja oštećenih stabala biti zatvoren promet na Trgu kralja Tomislava ispred Hotela Narona.

 Javni poziv

Sudjelujete u savjetovanju o prikupljanja miješanoga i biorazgradivoga komunalnog otpada

Metković, 18.1.2018. - Grad Metković objavljuje savjetovanje sa zainteresiranom javnošću o Nacrtu prijedloga Odluke o načinu pružanja javne usluge prikupljanja miješanog komunalnog otpada i biorazgradivog komunalnog otpada i usluga povezanih s javnom uslugom u Gradu Metkoviću.

 Zabava

Družite se na lovačkoj večeri

Metković, 18.1.2018. - Lovačko društvo 'Muflon' iz Metkovića organizira Lovačku večer koja će se održati u subotu, 27. siječnja s početkom u 18:30 u Restoranu Adria u Metkoviću.

 Javni poziv

Prijavite svoj program u sportu za 2018.

Metković, 16.1.2018. - U Proračunu Grada Metkovića za 2018. godinu osigurana su sredstva za financijsku potporu programa udruga u sportu namijenjenih zadovoljavanju javnih potreba u području sporta utvrđenima Programom javnih potreba u sportu Grada Metkovića za 2018. godinu. Stoga je Športska zajednica Grada Metkovića objavila Javni poziv za predlaganje programa javnih potreba u sportu grada Metkovića za 2018.

 Gradska uprava

Javno izložen Nacrt SRUP-a grada Metkovića za razdoblje 2016.

Metković, 15.1.2018. - U nazočnosti metkovskoga gradonačelnika Dalibora Milana i Boške Matošić, predstavnice jednoga od izrađivača, tvrtke Zeleni servis, danas je u Galeriji GKS-a Metković koordinatorica Strategije za Grad Metković Lara Šiljeg javnosti izložila Nacrt Strategije razvoja urbanog područja (SRUP) grada Metkovića za razdoblje 2016. – 2020.

 Metković 600

Možda ste i vi ili netko vaš na ovoj fotografiji

Metković, 15.1.2018. - Evo jedne fotografije snimljene na samoga Svetog Iliju 1973. Metkovska reprezentacija na Jadranskim susretima u Pločama 20. srpnja 1973. Uspjeli smo pobijediti Pločane, ali tek kada su povukli konopaši. O tome je fra Mario Jurišić objavio članak u ondašnjoj Iskri, čijih smo 14 prvih brojeva još davno digitalizirali. Nakon klika, tipkom 'F' fotografiju možete povećati na stvarnu veličinu.

 

 Šport

Ćulum i Leontić srebrna i brončani u Samoboru

Metković, 15.1.2018. - Od 12. do 14. siječnja u Samoboru je održano Međunarodno karate natjecanje Grand Prix Croatia, na kojemu je s 1769 natjecatelja nastupilo 214 klubova iz 23 zemlje. Karate-klub Metković nastupio je s četiri natjecatelja u šest kategorija, koji su u borbama osvojili jedno srebro i jednu broncu.

 Kazalište

'Pomutnja' ispod Matić-Jukićkine sačure

Metković, 13.1.2018. - Metkovski kazališni amateri danas su u Galeriji GKS-a održali konferenciju za medije, na kojoj su za petak, 19. siječnja najavili premijeru predstave Pomutnja, prema tekstu već etabliranoga neretvanskog dramaturga Gorana Matića i u režiji Jasne Jukić, dubrovačke Splićanke s glumačkim stažem u Kazalištu Marina Držića.

 Seminar

Kako spriječiti pranje novca i financiranje terorizma

Metković, 13.1.2018. - Učilište Mijoč u suradnji s Centrom za poduzetništvo Dubrovačko-neretvanske županije i Udruženjem obrtnika Metković organizira seminar Sprečavanje pranja novca i financiranja terorizma.

 Priopćenje za javnost

Katarina Ujdur: Pozivam Ministarstvo financija da provede upravni nadzor cijeloga postupka koje je provelo Povjerenstvo Grada Metkovića

Metković, 12.1.2018. - Danas je u Slobodnoj Dalmaciji objavljen članak pod naslovom Novac za štetu od lanjskog leda otišao u Opuzen – zbog Mosta, koji potpisuje novinar Stanislav Soldo. U podnaslovu se objašnjava: Zbog greške Mostove administracije u gradskoj upravi Metkovića u ožujku prošle godine, lokalni poljoprivrednici dobili su samo 379 tisuća državnog novca za ublažavanje šteta od leda.

 Priopćenje za javnost

Milan: Nastojat ćemo iznaći rješenje za oštećene poljoprivrednike

Metković, 11.1.2018. - Metkovski gradonačelnik Dalibor Milan objavio je priopćenje za javnost u svezi Odluke o dodijeli sredstava žurne pomoći za ublažavanje posljedica elementarnih nepogoda nastalih u 2017. godini u Republici Hrvatskoj, što ju je Vlada donijela 28. prosinca 2017. godine.

 Policija

Osumnjičeni za razbojništvo u Metkoviću

Metković, 11.1.2018. - Dovršenim kriminalističkim istraživanjem policijskih službenika Policijske postaje Metković i Službe kriminalističke policije, 35-godišnjak i 40-godišnjak, obojica hrvatski državljani, osumnjičeni su da su počinili kazneno djelo razbojništva.

 Policija

Sutra preventivno-represivna akcija prometne policije

Metković, 10.1.2018. - Tijekom 2017. godine na području Policijske uprave dubrovačko-neretvanske dogodile su se 863 prometne nesreće, a što u odnosu na 2016. godinu predstavlja smanjenje ukupnog broja prometnih nesreća za 5%.

 Metković 600

Neretvanski studenti s dr. Ribarom

Metković, 10.1.2018. - Prigodnom poslijepodnevne šetnje glavnim zagrebačkim trgom prije šezdesetak godina, slučajni susret neretvanskih studenata s prvim predsjednikom Predsjedništva Narodne Skupštine Federativne Narodne Republike Jugoslavije dr. Ivanom Ribarom. Slijeva: Nikola i Hrvoje Gabrić, dr. Ivan Ribar, Vule Vuletić (iz Opuzena) i Ante Pavlović, bivši glavni tajnik Hrvatskoga nogometnog saveza, iz čijega je arhiva fotografija.

 

 Projekti

Ja iz ove zemlje ne idem!

Metković, 9.1.2018. - Jučer se u Vukovaru održalo svečano potpisivanje ugovora u okviru Poziva na dostavu projektnih prijedloga Zaželi - programa za zapošljavanje žena. Predstavnici Ministarstva rada i mirovinskog sustava uručili su 18 novih ugovora predstavnicima udruga i jedinica lokalnih samouprava.

 Obljetnice

'Šezdesetosmaši' proslavili 50. obljetnicu mature

Metković, 9.1.2018. - Bila je to burna godina kada su maturirali. Dogodilo se Praško proljeće, u Vijetnamu se dogodio My Lai, ubijeni su Martin Luther King i Robert F. Kennedy, U Meksiku je na Olimpijadi Bob Beamon udalj skočio 8,90, a jugoslavenski vaterpolisti u finalu pobijedili Ruse i osvojili zlato, u SAD-u je za predsjednika izabran Nixon. Bila je to i godina djece cvijeća, rock-festivala, godina u kojoj je rođena predsjednica Grabar-Kitarović, nogometaši Boban i Šuker, Gibonni…

 Prenosimo

Župan Dobroslavić i zamjenica Marević na sastanku s ravnateljem AM Narona Tonijem Glučinom

Metković, 8.1.2018. - Na sastanku je ravnatelj upoznao župana Nikolu Dobroslavića i zamjenicu Žaklinu Marević s radom Muzeja, potrebama i planovima u nadolazećem razdoblju. Arheološki muzej Narona funkcionira kao galerijski prostor u kojem je izložen jedan od najatraktivnijih stalnih postava u Republici Hrvatskoj.

 Projekti

Županija provodi dva projekta za mlade

Metković, 8.1.2018. - Dubrovačko-neretvanska županija započela je u partnerstvu s udrugom Europski dom Dubrovnik provoditi dva projekta namijenjena mladima. Projekti će se provoditi do studenog 2018., a sufinancira ih Ministarstvo za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku.

 Policija

Na MCGP Metković uhvaćen s drogom

Metković, 8.1.2018. - U petak, 5. siječnja u popodnevnim satima, na graničnom prijelazu Metković je kontrolirano vozilo stranih registarskih oznaka kojim je upravljao 36-godišnjak, dok se u svojstvu suvozača nalazio 37-godišnjak. U suradnji sa carinskim službenicima kod 37-godišnjaka je pronađeno 140 grama amfetamina i 194 tablete droge MDMA-ecstasy.

 Obrazovanje

Metkovski studenti potpisali ugovore o stipendiranju

Metković, 8.1.2018. - Gradonačelnik Dalibor Milan danas je u Galeriji GKS-a sa studentima s područja Grada Metkovića potpisao ugovore o stipendiranju u akademskoj godini 2017./2018.

 Gradska uprava

Nacrt Strategije razvoja urbanog područja i Strateška studija procjene utjecaja na okoliš

Metković, 8.1.2018. - Grad Metković objavio je Nacrt Strategije razvoja urbanog područja grada Metkovića za razdoblje 2016. – 2020. i o Stratešku studiju procjene utjecaja na okoliš SRUP-a Grada Metkovića za razdoblje 2016. - 2020.

 Predstavljanje knjige

U Metkoviću predstavljen IX. Hrvatski neretvanski zbornik

Metković, 5.1.2018. - Gradska knjižnica Metković, metkovska podružnica Instituta za hrvatski jezik i jezikoslovlje te Društvo Neretvana i prijatelja Neretve u Zagrebu sinoć su u Gradskoj knjižnici Metković upriličili predstavljanje 9. broja Hrvatskoga neretvanskog zbornika, koji je na 334 stranice otisnut u nakladi zagrebačkoga Društva Neretvana.

 Naši u svijetu

Lijepa Metkovka lijepa rukopisa

Metković, 4.1.2018. - Metkovka Paula Volarević studira na Hrvatskim studijima i trenutno je na 4. godini komunikologije. Njezinu izgubljenu iksicu studenti su imali prilike vidjeti u Facebook-grupi Studentskoga doma Stjepana Radića, a samo rijetkima njezin lijep potpis nije zapeo za oko – piše mojfaks.com.

 

 Gradska uprava

Metković uvodi naknade za svu novorođenčad

Metković, 3.1.2018. - I grad Metković pridružuje se gradovima koji su se odlučili na socijalno osjetljiviji proračun za 2018. godinu, a vidljivo je to iz pedeset postotnog povećanja u izdvajanjima za programe socijalne skrbi. Tako će u novoj godini za takve programe biti izdvojeno 1,4 milijuna kuna – stoji u članku objavljenom na portalu gradonacelnik.hr

 

 Fotografija

Siječanjsko jutro

Metković, 3.1.2018. - Jučer je bio pun mjesec pa smo ga jutros, malo okrnjena, ispratili za Rujnicom. Sunce je uskoro zarumenilo snjegove Veleža i Biokova pa se lijepo vidi i TV toranj na Svetome Juri. Sa zapada nam stiže naoblaka, no prognoze se ne slažu. Prema nekima moglo bi biti kiše, a prema drugima neće. Najvažnije je da u kući ima drva, peleta, briketa, lož-ulja, struje…

 Šport

Presjek klupskih uspjeha KK Metković

Metković, 3.1.2018. - Vrijedni sportski radnici u Karate-klubu Metković napravili su četiriminutni videouradak kojim su podsjetili na klupske uspjehe protekle godine.

 

 Šport

Novogodišnje želje RK Jerkovac

Metković, 3.1.2018. - Stigla je i nova godina. Nadamo se da ste je sretno i zadovoljno proslavili uz svoje najmilije. Kako kažu - nova godina, novi ja. Tako i mi imamo neke želje – kažu u RK Jerkovac u svojoj šaljivoj novogodišnjoj čestitci.

 Projekti

Zamjenica Marević obišla radove u metkovskim školama

Metković, 2.1.2018. - Žaklina Marević, zamjenica župana DNŽ, obišla je više od milijun kuna vrijedne radove u metkovskim osnovnim školama Stjepana Radića i don Mihovila Pavlinovića. Radove najvećim dijelom financira Dubrovačko-neretvanska županija.

 Predstavljanje knjige

Predstavljanje IX. Hrvatskoga neretvanskog zbornika

Metković, 2.1.2018. - Gradska knjižnica Metković, metkovska podružnica Instituta za hrvatski jezik i jezikoslovlje te Društvo Neretvana i prijatelja Neretve u Zagrebu pozivaju Vas na predstavljanje 9. broja Hrvatskoga neretvanskog zbornika u četvrtak, 4. siječnja 2018. u 19 sati u Gradskoj knjižnici u Metkoviću.

 Gradska uprava

Gradonačelnik posjetio prvu rodilju u 2018. godini

Metković, 2.1.2018. - U pratnji ravnatelja Doma zdravlja Metković Mihovila Štimca i ginekologa dr. Živka Matuška, danas je metkovski gradonačelnik Dalibor Milan u našemu rodilištu posjetio prvu rodilju u 2018. godini.

 Gradska uprava

Nacrt Strategije razvoja urbanog područja i Strateška studija procjene utjecaja na okoliš

Metković, 2.1.2018. - Gradonačelnik Metkovića objavio je Javnu raspravu o Nacrtu Strategije razvoja urbanog područja i Strateškoj studiji procjene utjecaja na okoliš Grada Metkovića za razdoblje 2016. - 2020.

 

Vijesti iz 1. 2018.
ukupno 64

Život nije šampanjac (a ni pečeni janjac)

Javni uvid o Nacrtu Plana gospodarenja otpadom

U nuli i s maglom

Pao rekord u pretposljednjem kolu MTKviza

Stigao je šator za Maškare

Nov način prikupljanja otpada

Sjećanje na poginule suborce

Literarni natječaj 'Perom o Neretvi'

Obrazovne ustanove opremljene spremnicima za prikupljanje otpadnoga papira

'Raštika za lika' najbolja na natjecanju u Vidu

Izborna pobjeda narodnjaka u Metkoviću

Čija će raštika sa suhim mesom biti najmmm?

Metkovcima bogat program u 'Noći muzeja'

Obavijest voćarima

'Noć muzeja' u Metkoviću

Obavijest maslinarima

Ugledajte se u Bertija, najbržu kornjaču na svijetu

Metkovski osnovci kod zamjenice Marević

Uranilo 'proljeće'

Javni pozivi za predlaganje programa javnih potreba Grada Metkovića za 2018. godinu

Veterani Četvrte nakon četvrt stoljeća na Maslenici

AM 'Narona' bit će otvoren do 1 iza ponoći

Grad Metković smanjio porez na potrošnju na 1%

Sudjelujte na Susretu vinara i ugostitelja Dubrovačko-neretvanske županije

Metković idealan za zimske pripreme europskih veslača

Arheološki muzej 'Narona' i sport

Posjetite Edukativni centar 'Congeria – Jama u Predolcu'

Šator na Trgu za poklade

Deja vu

Trg zatvoren za promet i parkiranje

'Noć muzeja' u Prirodoslovnome muzeju Metković

'Pomutnjom' Matić nastavio niz uspješnica

Sudjelujte u izradi Županijskoga programa za mlade

Na Trgu u ponedjeljak zatvoren promet

Sudjelujete u savjetovanju o prikupljanja miješanoga i biorazgradivoga komunalnog otpada

Družite se na lovačkoj večeri

Prijavite svoj program u sportu za 2018.

Javno izložen Nacrt SRUP-a grada Metkovića za razdoblje 2016.

Možda ste i vi ili netko vaš na ovoj fotografiji

Ćulum i Leontić srebrna i brončani u Samoboru

'Pomutnja' ispod Matić-Jukićkine sačure

Kako spriječiti pranje novca i financiranje terorizma

Katarina Ujdur: Pozivam Ministarstvo financija da provede upravni nadzor cijeloga postupka koje je provelo Povjerenstvo Grada Metkovića

Milan: Nastojat ćemo iznaći rješenje za oštećene poljoprivrednike

Osumnjičeni za razbojništvo u Metkoviću

Sutra preventivno-represivna akcija prometne policije

Neretvanski studenti s dr. Ribarom

Ja iz ove zemlje ne idem!

'Šezdesetosmaši' proslavili 50. obljetnicu mature

Župan Dobroslavić i zamjenica Marević na sastanku s ravnateljem AM Narona Tonijem Glučinom

Županija provodi dva projekta za mlade

Na MCGP Metković uhvaćen s drogom

Metkovski studenti potpisali ugovore o stipendiranju

Nacrt Strategije razvoja urbanog područja i Strateška studija procjene utjecaja na okoliš

U Metkoviću predstavljen IX. Hrvatski neretvanski zbornik

Lijepa Metkovka lijepa rukopisa

Metković uvodi naknade za svu novorođenčad

Siječanjsko jutro

Presjek klupskih uspjeha KK Metković

Novogodišnje želje RK Jerkovac

Zamjenica Marević obišla radove u metkovskim školama

Predstavljanje IX. Hrvatskoga neretvanskog zbornika

Gradonačelnik posjetio prvu rodilju u 2018. godini

Nacrt Strategije razvoja urbanog područja i Strateška studija procjene utjecaja na okoliš

Tražite u vijestima

 

Kalendar

2020

 12   11   10   09   08   07   06   05   04   03   02   01 


2019

 12   11   10   09   08   07   06   05   04   03   02   01 


2018

 12   11   10   09   08   07   06   05   04   03   02   01 


2017

 12   11   10   09   08   07   06   05   04   03   02   01 


2016

 12   11   10   09   08   07   06   05   04   03   02   01 


2015

 12   11   10   09   08   07   06   05   04   03   02   01 


2014

 12   11   10   09   08   07   06   05   04   03   02   01 


2013

 12   11   10   09   08   07   06   05   04   03   02   01 


2012

 12   11   10   09   08   07   06   05   04   03   02   01 


2011

 12   11   10   09   08   07   06   05   04   03   02   01 


2010

 12   11   10   09   08   07   06   05   04   03   02   01 


2009

 12   11   10   09   08   07   06   05   04   03   02   01 


2008

 12   11   10   09   08   07   06   05   04   03   02   01 


2007

 12   11   10   09   08   07   06   05   04   03   02   01 


2006

 12   11   10   09   08   07   06   05   04   03   02   01 


2005

 12   11   10   09   08   07   06   05   04   03   02   01 


2004

 12   11   10   09   08   07   06   05   04   03   02   01 


2003

 12   11   10   09   08   07   05   04   03   02   01