-913

Nije namijenjeno rješavanju problema kao što su:

- problematično ponašanje pojedinaca, nesporazumi sa
  susjedima i/ili bilo kojom skupinom ljudi

- bilo kakva hitna intervencija (poplava u stanu i sl.)

- psi koji ometaju lavežom ili nisu na uzici ili nemaju brnjicu

- požari, zagađenja zraka i vode

- buka

- prijedlozi za postavljanje novih posuda za otpad, novih
  rasvjetnih tijela, semafora i slično

- žalbe na rad gradskih tijela ili bilo kojih tijela javne uprave

- bespravna gradnja

- divljanje po cestama, konzumiranje droga, javna opijanja,
  nasilje nad životinjama, preprodaja i sl.

Za to postoje nadležna tijela kojima se uvijek možete obratiti.

SLUŽBENA STRANICA

POGLEDAJTE

POPIS ULICA

GRAD METKOVIĆ

TISAK

OSMRTNICE

KONTAKT

Vijesti

arhiv vijesti

 Rad udruga

Svi smo mi u nečemu hendikepirani

Metković, 29.2.2008. - U organizaciji Udruge osoba s invaliditetom „Prijatelj“ održano je predavanje pod nazivom „Samopouzdanje i samoprihvaćanje osoba s invalidnošću“, koje je održala specijalist školske medicine i psihoterapeutica dr. Asija Palinić-Cvitanović. Povod takvom predavanju bile su česte izjave nekih od članova Udruge, tijekom održavanja različitih radionica, kako im je bez obzira na godine još uvijek teško prihvatiti svoje tijelo.

 Tradicija

Dan kada ona prosi

Metković, 29.2.2008. - Iako to mnogi ne znaju, žene već stoljećima imaju dan kada mogu isprositi ruku svog odabranika - 29. veljače. Prenosimo članak iz Vjesnika.

 

 Maraton lađa

Lađari pokrenuli niz projekata

Metković, 28.2.2008. - Nakon Izborne skupštine „Udruge lađara Neretve“ održane u siječnju, novo rukovodstvo na čelu s novim predsjednikom Markom Marušićem započelo je s ozbiljnim pripremama kako bi „11. Maraton lađa na Neretvi“ protekao u najboljem redu. Nakon prvog sastanka Organizacijskog odbora održana je i prva konferencija za medije.

 Internet

Problemi s ADSL-om

Metković, 28.2.2008. - U utorak u poslijepodnevnim satima korisnici ADSL-a u Metkoviću zamijetili su da im veza svako malo puca. Isti problem bio je i jučer, dok je danas tijekom jutra sve bilo u redu. Ipak, danas poslijepodne događa se isto. Na 0800 9000 nazovite T-com službu za korisnike i njihovu agentu u startu objasnite da problem imaju i ostali vaši sugrađani (kako mu ne biste morali objašnjavati koji modem imate, koje lampice gore itd.) te ga zamolite da informaciju o problemu u Metkoviću proslijedi na višu razinu.

 

 Iz Poglavarstva

Uređenje Stare Neretve

Metković, 26.2.2008. - Na danas održanoj Sjednici Gradskog poglavarstva grada Metkovića usvojen je i prijedlog Zaključaka o sudjelovanju u zajedničkom projektu grada Metkovića i Hrvatskih voda za „Uređenje gornje Stare Neretve“.

 Fotografija

Stara lađa

Metković, 25.2.2008. - Rastočija si se, ka barilo, leute moj… pjevao je nekada Toma Bebić. Fotografiju stare lađe, u društvu stare vrbe uz Norin, snimili smo prije nekoliko dana u Podrujnici.

 

 Komentar

Neretva stabilno - nisko

Metković, 25.2.2008. - Kad je u srpnju 2003. na Neretvi u Metkoviću izmjereno 50 cm govorilo se da je to najniži vodostaj u posljednjih osamdesetak godina, otkad se obavljaju mjerenja. Ovih dana se ponavlja ista priča, samo što nije ljeto i suša.

 Kultura

Kazališni život u Metkoviću

Metković, 24.2.2008. - Dr. Ivan Jurić, autor mnogih izdanja iz života i povijesti Metkovića, priprema monografiju „Kazališni život u Metkoviću“. Pozivamo sve koji u svojim privatnim arhivima imaju bilo kakve materijale kao što su fotografije, plakati i sl. te ih žele ustupiti autoru, da ih mogu odnijeti u Foto „Veraja“ gdje će se odmah skenirati i vratiti vlasnicima.

 

 Šport

Uspjeh metkovskih klubova

Metković, 24.2.2008. - U prostorijama Karate kluba Metković prije nekoliko dana održano je, u organizaciji Karate saveza Dubrovačko-neretvanske županije i Karate kluba Metković, službeno prvenstvo Županije u borbama za 2008. Na natjecanju je nastupilo 5 karate klubova sa 105 natjecatelja među kojima su bili KK Metković i KK Knez Domagoj Metković.

 Komentar

Da nam nešto ne promakne...

Metković, 23.2.2008. - Bijeg dviju klinki upozorio je sve da se stvarni život ipak odvija negdje drugdje - piše Branka Valentić u današnjem Vjesniku.

 

 Poljoprivreda

Seminar o udruživanju

Metković, 22.2.2008. - U hotelu Merlot u Podgradini jučer je održan seminar „Uspješni primjeri udruživanja u poljoprivredno-prehrambenom sektoru“. Seminar je organizirao zagrebački Ured Talijanskog instituta za vanjsku trgovinu u suradnji s Talijanskom udrugom izvoznih konzorcija – EDEREXPORT te Regionalnom razvojnom agencijom Dubrovačko-neretvanske županije Dunea.

 Iz susjedstva

UZOR za Borovce

Metković, 22.2.2008. - U prošlu nedjelju u borovačkom zaseoku Šipčine održana je Osnivačka skupština UZOR-a - Udruge za zaštitu, očuvanje i revitalizaciju baštine sela Borovci. Skupštini je nazočilo dvadesetak Borovčana.

 Promet

Prosvjed zbog prometnog kolapsa

Metković, 20.2.2008. - Prometni kolaps koji je nastao zbog rekonstrukcije Rogotinskog mosta i radovima oko tunela na Čeveljuši najviše je pogodio stanovnike Podrujnice i okolnih mjesta. Starom Napoleonovom cestom kao da nitko od mjerodavnih nije prošao prije nego je donio odluku da se stotine cisterni i tegljača njome koristi kao zaobilaznicom. Stoga su gorčeni stanovnici Matijevića, Momića i Podrujnice jučer u 12 sati organizirali prosvjed i nakratko zatvorili promet.

 Obrazovanje

Radionica robotike

Metković, 19.2.2008. - Na inicijativu Marine Vuković, nastavnice tehničkog i informatike, izdavačka kuća Profil iz Zagreba organizirala je Školu robotike u OŠ Stjepana Radića Metković. Dvodnevna radionica održana je pod vodstvom prof. Ivice Kolarića iz Varaždina i prof. Jelke Hrnjić iz Cavtata, a pohađalo ju je 40 učenika petih razreda.

 Gradske vijesti

Sanacija gradskoga parka

Metković, 19.2.2008. - Posljednjih nekoliko dana u gradskom parku traju radovi na uklanjanju stabala kojima su se grane osušile ili su izrasla ispod većih pa se ne mogu razvijati. Radove pod vodstvom Upravnog odjela za gospodarstvo grada Metkovića obavljaju djelatnici JVP Metković.

 Rukomet

Metković – Croatia osiguranje 29:44

Metković, 18.2.2008. - Jučer poslijepodne u Športskoj dvorani Metković odigran je susret između RK Metkovića i RK Croatia osiguranja u kojem su Zagrepčani očekivano glatko pobijedili rezultatom 29:44.

 Vrijeme

Minus šest

Metković, 17.2.2008. - U Metkoviću je zabilježena najniža službeno izmjerena temperatura ove zime. Sinoć oko 20 sati zalepršalo je nekoliko pahuljica snijega, a jutros u sedam izmjereno je je -6 ºC.

 

 Požar

Zaustavljen požar na Rujnici

Metković, 17.2.2008. - Jutros uz pomoć kanadera lokaliziran je požar koji se sinoć proširio padinama brda Bobalj od Kule Norinske sve do Momića.

 Internet

Problem sa bazom
Metković, 16.2.2008. - Dogodio nam se manji problem sa bazom vijesti koju ćemo uskoro obnoviti.

 

 Požar

Vatra se i dalje širi

Metković, 16.2.2008. - Požar što je poslijepodne na padinama Rujnice izbio iznad Mtijevića i dalje se širi. Gašenje je otežano zbog vjetra, a vatrogasci uspostavljaju obrambenu frontu u blizini naselja.

 

 Gradske vijesti

Projekt javne odvodnje

Metković, 14.2.2008. - Prije nekoliko dana u komunalnom poduzeću „Metković“ s predstavnicima Hrvatskih voda održan je sastanak na temu sustava javne odvodnje grada Metkovića, koji bi se radio u okviru Jadranskog projekta zaštite od onečišćenja voda na priobalnom području.

 Folklor

Seminar o kvadrilji i srodnim plesovima

Metković, 13.2.2008. - U Metkoviću će se od 28. do 30. ožujka 2008. održati Drugi seminar jadranskog područja Hrvatske na temu „Kvadrilje i srodni plesovi“. Ovdje objavljujemo poziv na seminar i prijavnicu koje možete vidjeti u PDF formatu.

 

 Dolina Neretve

Fotoreportaža sa noći Neretvana

Metković, 13.2.2008. - U ponedjeljak smo najavili fotoreportažu sa Noći Neretvana što se održala prošle subote u Zagrebu. Kako je ovogodišnja Noć nadmašila prošlogodišnju i mi smo se potrudili da postavimo više fotografija. Ovaj put ih je čak 69. Pogledajte!

 

 Gradske vijesti

Natjecanje Crvenog križa

Metković, 12.2.2008. - U organizaciji Gradskog društva Crvenog križa Metković danas se u Gimnaziji Metković održalo Općinsko natjecanje Crvenog križa na kojem su nastupile ekipe mladeži CK iz Gimnazije Metković i Srednje škole Metković te ekipe podmlatka CK iz osnovnih škola Don Mihovila Pavlinovića i Stjepana Radića.

 Tradicija

Vidonjski govor i toponimija kulturno dobro

Metković, 12.2.2008. - Javio nam se prof. Domagoj Vidović sa Instituta za hrvatski jezik i jezikoslovlje i uputio nas na jednu zanimljivost. Govor i toponimija sela Vidonje i službeno su dobili status nematerijalnog kulturnog dobra. Sve to potkrijepljeno je Rješenjem što ga je potpisao ministar kulture Božo Biškupić.

 Dolina Neretve

Neretvanska fešta u Zagrebu

Metković, 11.2.2008. - Nakon izrazito uspješne prošlogodišnje prve, u subotu je u zagrebačkom hotelu Westin održana druga Noć Neretvana na kojoj se okupilo 630 Neretvana i prijatelja Neretve.

 Šport

KK Metković – KK ABC Studio B 92:70

Metković, 11.2.2008. - U 15. kolu B-1 Muške lige jug, košarkaši KK Metkovića na domaćem terenu sinoć su nadigrali su zadarsku ekipu KK ABC Studio B rezultatom 92:70.

 Šport

Pripreme za proljetni dio prvenstva

Metković, 11.2.2008. - NK Neretva, u sklopu priprema za nastavak prvenstva, odigrala je u subotu prijateljsku utakmicu u kojoj je protiv prvoligaša NK Cibalija iz Vinkovaca izgubila rezultatom 1:3.

 Tragedija

Crni niz

Metković, 10.2.2008. - Danas oko 14,30 sati dogodila se teška prometna nesreća na raskrižju kod TC Mercator u kojoj je poginuo D. N. (33) iz Metkovića.

 Promet

Renaultom udario u parkirano vozilo

Metković, 10.2.2008. - U subotu oko 21,30 u Ulici kneza Branimira dogodila se prometna nesreća u kojoj je ozlijeđen dvadeset jednogodišnji I. L.

 Promet

Lučki most jedina veza sa jugom

Metković, 10.2.2008. - Nakon zatvaranja Rogotinskog mosta i Jadranske magistrale kod Ploča jedina prometna veza sa jugom Hrvatske ide preko Lučkog mosta u Metkoviću.

 Promet

Loša i dobra vijest

Metković, 8.2.2008. -
Svima nama koji tu i tamo krenemo prema Vrgorcu ili se vozimo cestama kroz Jezero već odavna je bilo jasno da nešto ne štima na dionici autoceste od Ravče do čvora Ploče. Današnji Jutarnji list donosi članak upravo o toj dionici koja će, izgleda, kasniti dvije godine. Dobra vijest je da ćemo se već koncem ove godine, za nekih 45 minuta vožnje od Metkovića, na autocestu moći uključiti na čvoru Ravča.

 

 Gradske vijesti

Započeli radovi na sanaciji odlagališta

Metković, 7.2.2008. - Jutros su započeli pripremi radovi na sanaciji odlagališta komunalnoga otpada na Repu. Kako smo već pisali radove izvodi vinkovačka firma „Eurco“ koja se specijalizirala za radove toga tipa, a sudeći prema njihovim referencama, sanacija i izgradnja novoga odlagališta trebala bi završiti za najviše 12 mjeseci. Pogledajte nekoliko fotografija koje smo snimili jutros.

 Komentar

ZERP nije ZRP

Metković, 6.2.2008. - Oko famoznog ZERP-a koplja su se lomila prije posljednjih izbora, a i nakon njih. Istina, sada u ponešto drukčijem (političkom) svjetlu. No, cijelo vrijeme se isticao njegov R(ibolovni) aspekt. Ono što se jutros dogodilo nadomak Rovinju baca novo svjetlo na problematiku ekološke zaštite maloga mora kakvo je Jadransko. Stručnjaci će, naravno, reći da se ne radi ni o kakvom iznenađenju. Sve je to pitanje velikih brojeva u funkciji poznate statistike.
Foto: index.hr

 

 Rukomet

Odličan početak

Metković, 6.2.2008. - Nastavak rukometnog prvenstva rukometaši RK Metkovića započeli su na najbolji način pobijedivši RK Moslavinu rezultatom 28:20.

 Tradicija

Završile Maškare

Metković, 6.2.2008. - Sinoćnjim suđenjem i presudom Marku Krnjevalu završile su ovogodišnje pokladne svečanosti u Metkoviću. Unatoč naporima obrane, Marko je osuđen na smrt spaljivanjem no po gradu se šuška da se u sve umiješala politika te da se radi o klasičnom montiranom procesu. Presuda je izvršena na maloj rivi.

 Tradicija

Četvrti be najbolji

Metković, 6.2.2008. - Loše vrijeme spriječilo je gimnazijalce da u utorak u tradicionalnoj maškarskoj povorci prodefiliraju gradom. Trinaest odjeljenja gimnazije sa svojim razrednicima održalo je priredbu u športskoj dvorani gdje su izabrali najbolju masku. Ove godine bili su to maturanti 4. b razreda sa razrednicom Josipom Antunović.

 

 Šport

I. kolo Dalmatinske lige u karateu

Metković, 6.2.2008. - U organizaciji Dalmatinskog odbora Hrvatskog karate saveza i Karate kluba Metković u nedjelju, 3. veljače, u Metkoviću je održano I. kolo Dalmatinske lige 2008. Na natjecanju nastupilo je 13 klubova iz Dalmacije sa 417 natjecatelja koji su se natjecali u borbama.

 Zanimljivosti

60-10-28-14

Metković, 5.2.2008. - Šezdeset godina braka, desetoro djece dvadeset osam unuka i četrnaest praunuka (zasad) je bilanca šezdeset-godišnjeg zajedničkog života Martina i Nedjeljke Marušić iz Pruda.

 Fotografija

Crkva sv. Ilije

Metković, 5.2.2008. - Autor bloga Borovci poslao nam je fotografiju crkve sv. Ilije iz pomalo neobična kuta pa je objavljujemo.

 

 Iz tiska

Nekad su se lovile jegulje, danas lignje

Metković, 5.2.2008. - Ušće Neretve polako se povlači, more ga osvaja sve više. Uzrok je projekt »Gornji horizonti«, kojim se vode iz sliva Neretve skreću u sustavu od sedam hidroelektrana i završavaju u slivu Trebišnjice - piše Dinko Penas u današnjem Vjesniku.

 

 Obrazovanje

Poznati pobjednici LIDRANA

Metković, 5.2.2008. - U Gradskom kulturnom središtu jučer je održano međugradsko i međuopćinsko natjecanje LIDRANO na kojem su nastupili učenici osnovnih i srednjih škola iz Metkovića, Opuzena, Kule Norinske i Pojezerja. Najbolji među njima zastupat će svoje škole na županijskom natjecanju koncem veljače.

 Zanimljivosti

Uporni Kominjani ulovili rekord

Metković, 4.2.2008. - Nakon što su saznali da prošle nedjelje, ipak, nisu oborili Guinnessov rekord od 451 osobe maškarane u Štrumpfa, Kominjani su jučer nadmašili sami sebe. Na igralištu NK Gusara pojavilo se točno 553 Kominjana maškarana u nekad popularne likove iz crtanog filma.

 Tragedija

Poginuo dvadeset dvogodišnjak

Metković, 4.2.2008. - U samo dva tjedna još jedna vijest o tragediji potresla je sve u dolini Neretve. U nedjelju, u ranim jutarnjim satima blizu mjesta Raba poginuo je dvadeset dvogodišnji Stjepan Ujdur iz Krvavca.

 Tradicija

Podignuta optužnica protiv Marka K.

Metković, 3.2.2008. - Danas je pred Velikim vijećem Maškarskoga tribunala napokon podignuta optužnica protiv Marka K., besposličara rodom iz Metkovića, a kojega se tereti za niz propusta i zlouporaba položaja zbog čega se naš grad našao u nezavidnu položaju. Po završetku velike maškarane povorke kroz grad, osumnjičenik je dopraćen do Trga kralja Tomislava gdje mu je, nakon što je upoznat sa svojim pravima, pročitana optužnica. Domaća javnost i mediji sa zanimanjem će pratiti tijek rasprave, a konačna presuda očekuje se u utorak u kasnim poslijepodnevnim satima.

 

 Promet

Kako do Metkovića?

Metković, 3.2.2008. - Početak rekonstrukcije mosta na Neretvi kod Rogotina te završni radovi na prilazu Pločama kod Čeveljuše produžit će do 30. travnja putovanje iz Ploča do Metkovića za oko dvadeset kilometara.

 Promet

Zbunjeni vozači

Metković, 2.2.2008. - Semafor kod mosta, o kojem smo pisali kako je nedavno proradio, nakon jednog dana prešao je u trepćući način rada. Jutros ponovno radi pa upozoravamo vozače, navikle da kroz to raskrižje prođu na temelju procjene, da pogledaju na semafor.

 

 Rad udruga

Još jedna donacija iz Francuske

Metković, 2.2.2008. - Jučer je u Udrugu osoba s tjelesnim invaliditetom „Prijatelj“ iz Francuske došla druga vrijedna donacija ortopedskih i drugih pomagala za osobe s tjelesnim invaliditetom.

 Priroda

Svjetski dan zaštite vlažnih područja

Metković, 2.2.2008. - Danas je Svjetski dan zaštite vlažnih područja među koja spada i dolina Neretve. Kako bismo ga obilježili i još jednom skrenuli pozornost na važnost zaštite onoga što nam je preostalo donosimo nekoliko fotografija s motivima iz doline koje do sada nismo objavili.

 

 Rukomet

Leteći Metkovac

Metković, 1.2.2008. - Bolji poznavatelji rukometa, naročito oni u Metkoviću, odavno su znali koliko vrijedi Ivan Čupić. Njegov reprezentativni debi na Europskom prvenstvu u Norveškoj, ipak, je većinu ugodno iznenadio. U jučerašnjem broju Slobodna Dalmacija na cijeloj stranici donosi tekst „Leteći Metkovac - Ivan Čupić, jedno od najugodnijih iznenađenja EP-a rukometaša“. Ako ga niste pročitali možete ga naći ovdje.

 

 Komentar

Ježeva kućica i druge priče

Metković, 1.2.2008. - Zaboga, tko može imati što protiv povratka Ćopićeve “Ježeve kućice” na kojoj su generacije odrasle? Točno piše kolega u susjednoj redakciji dnevnog tiska: nit je srpska nit je hrvatska, to je tek – dječja književnost! Komentar Tihomira Dujmovića u Večernjem listu.

 

 Kazalište

Ženici

Metković, 1.2.2008. - Ovogodišnja kazališna sezona u Metkoviću započela je više nego uspješno. Sinoć je pred više od tristo gledatelja u metkovskom GKS-u gostovalo splitsko Gradsko kazalište mladih predstavom „Ženici“ u režiji Georgija Para.

 Turizam

Kako u seoski turizam

Metković, 1.2.2008. - U organizaciji Regionalne razvojne agencije Dubrovačko-neretvanske županije DUNEA, jučer je u hotel-restoranu Villa Neretva održana radionica na temu Program edukacije za seoska obiteljska gospodarstva koji se provodi u sklopu projekta „Razvoj ruralnog turizma u južnoj Dalmaciji i pograničnom području BiH“.

 

Vijesti iz 2. 2008.
ukupno 53

Tražite u vijestima

 

Kalendar

2020

 12   11   10   09   08   07   06   05   04   03   02   01 


2019

 12   11   10   09   08   07   06   05   04   03   02   01 


2018

 12   11   10   09   08   07   06   05   04   03   02   01 


2017

 12   11   10   09   08   07   06   05   04   03   02   01 


2016

 12   11   10   09   08   07   06   05   04   03   02   01 


2015

 12   11   10   09   08   07   06   05   04   03   02   01 


2014

 12   11   10   09   08   07   06   05   04   03   02   01 


2013

 12   11   10   09   08   07   06   05   04   03   02   01 


2012

 12   11   10   09   08   07   06   05   04   03   02   01 


2011

 12   11   10   09   08   07   06   05   04   03   02   01 


2010

 12   11   10   09   08   07   06   05   04   03   02   01 


2009

 12   11   10   09   08   07   06   05   04   03   02   01 


2008

 12   11   10   09   08   07   06   05   04   03   02   01 


2007

 12   11   10   09   08   07   06   05   04   03   02   01 


2006

 12   11   10   09   08   07   06   05   04   03   02   01 


2005

 12   11   10   09   08   07   06   05   04   03   02   01 


2004

 12   11   10   09   08   07   06   05   04   03   02   01 


2003

 12   11   10   09   08   07   05   04   03   02   01