-913

Nije namijenjeno rješavanju problema kao što su:

- problematično ponašanje pojedinaca, nesporazumi sa
  susjedima i/ili bilo kojom skupinom ljudi

- bilo kakva hitna intervencija (poplava u stanu i sl.)

- psi koji ometaju lavežom ili nisu na uzici ili nemaju brnjicu

- požari, zagađenja zraka i vode

- buka

- prijedlozi za postavljanje novih posuda za otpad, novih
  rasvjetnih tijela, semafora i slično

- žalbe na rad gradskih tijela ili bilo kojih tijela javne uprave

- bespravna gradnja

- divljanje po cestama, konzumiranje droga, javna opijanja,
  nasilje nad životinjama, preprodaja i sl.

Za to postoje nadležna tijela kojima se uvijek možete obratiti.

SLUŽBENA STRANICA

POGLEDAJTE

POPIS ULICA

GRAD METKOVIĆ

TISAK

OSMRTNICE

KONTAKT

Vijesti

arhiv vijesti

 Obrazovanje

OŠ don Mihovila Pavlinovića proslavila 35. obljetnicu

Metković, 31.5.2014. - Prigodnim programom u Gradskom kulturnom središtu Metković proslavljena je 35. obljetnica OŠ don Mihovila Pavlinovića.

 Akcija

Za čišću i ljepšu Neretvu

Metković, 31.5.2014. - Današnja akcija Dan hrvatskih voda okupila je jutros na Velikoj rivi u Metkoviću velik broj volontera koji su nakon zajedničke fotografije pošli u čišćenje korita i obala Neretve od krutoga i biološki nerazgradivoga otpada. Čistilo se od Mosta do Veletržnice pod vodom, s vode i s kopna.

 Domovinski rat

23 godine od osnutka A satnije ZNG-a u Metkoviću

Metković, 31.5.2014. - Sutra je 1. lipnja, nadnevak kada se obilježava osnivanje A satnija u Metkoviću i Dubrovniku, prvih postrojba ZNG-a u našoj županiji. Povodom 23. obljetnice osnutka sinoć je u crkvi sv. Nikole u Metkoviću služena sveta misa za poginule branitelje, a danas je pred spomenikom Metkovcima poginulima u Domovinskom ratu odana počast poginulim braniteljima.

 Obavijest

Izložba posvećena don Mirku Talajiću

Metković, 31.5.2014. - Župni ured zagrebačke Župe Duha Svetoga i Matija Maša Vekić pozivaju vas na predstavljanje knjige i otvorenje prigodne izložbe o svećeniku i pjesniku mons. don Mirku Talajiću (1912.-2000.) u četvrtak, 5. lipnja 2014. s početkom u 18 sati u dvorani uz crkvu Sv. Mati Slobode u Zagrebu, Jarunska 1. O knjizi i izložbi će govoriti dr. sc. Vladimir Lončarević, književnik Joja Ricov i autorica Matija Maša Vekić.

 

 Gradske vijesti

'Moj vrtić je neobičan cvijet, svaka mu je latica jedan dječji svijet'

Metković, 30.5.2014. - U okviru obilježavanja Dana vrtića sinoć je u kazališnoj dvorani GKS-a Metković Dječji vrtić Metković upriličio završnu priredbu predškolaca, tradicionalnu manifestaciju kojom se budući prvašići opraštaju od vrtićkih dana. U programu pod nazivom Moj vrtić je neobičan cvijet, svaka mu je latica jedan dječji svijet sudjelovala su 134 predškolaca iz svih vrtića koji djeluju u okviru Dječjeg vrtića Metković.

 Rukomet

RK 'Metković 1963' pokreće rad s mlađim dobnim skupinama

Metković, 30.5.2014. - U Zgradi političkih stranaka preksinoć je Rukometni klub Metković 1963 održao sastanak za roditelje dječaka registriranih za taj klub, ali i za roditelje svih onih dječaka koji se žele aktivno baviti rukometom. Sastanak je održan kako bi se roditelji upoznali s planom i programom rada, kao i s osobama koje će u Rukometnom klubu Metković 1963 raditi s djecom.

 Policija

Oštetio državni proračun RH za iznos veći od 2,3 milijuna kuna

Metković, 30.5.2014. - Policijski službenici Službe kriminalističke policije dovršili su kriminalističko istraživanje nad 48-godišnjakom osumnjičenim za više kaznenih djela i to utaju poreza ili carine, povredu obveze vođenja trgovačkih i poslovnih knjiga, krivotvorenje službene ili poslovne isprave te zlouporabe povjerenja u gospodarskom poslovanju.

 Elektroopskrba

Danas dvaput nakratko bez struje neki dijelovi grada

Metković, 30.5.2014. - Zbog planiranih radova interpolacije nove trafostanice GTS 10/0,4 kV Metković 6 (Arnauti), dana 30. svibnja (petak) bez električne energije bit će od 9 do 9.15 i od 13 do 13.15 potrošači u ulicama: Dubrovačka (dio), Predolac, Slatine, Ilije Bošnjaka (dio) i Ive Lole Ribara

 

 Predstavljanje knjige

'Metkovski prezimenski mozaik' predstavljen u Zagrebu

Metković, 30.5.2014. - Metkovski prezimenski mozaik dočekao je i svoje zagrebačko predstavljanje. Kako piše na mrežnim stranicama Društva Neretvana i prijatelja Neretve u Zagrebu, sinoć je u prostorijama Društva održano predstavljanje knjige Domagoja Vidovića Metkovski prezimenski mozaik objavljene u nakladi Gradskoga kulturnog središta u Metkoviću.

 Akcija

U subotu svi za ljepšu Neretvu

Metković, 29.5.2014. - Svi vi koji sebe smatrate Neretvanima, a naročito Neretvankama, darujte sljedeće subotnje jutro toj rijeci kojom se dičite i po kojoj se nazivate. Global Underwater Awarenees Association, u suradnji s gradovima i turističkim zajednicama te ronilačkim centrima, u subotu organizira akciju Dan hrvatskih voda kojoj se pridružio Grad Metković i njegova Turistička zajednica. Sudjelovanjem u akciji pomažete čišćenju obala lijepe naše Neretve od krutoga i biološki nerazgradivoga otpada. Mjesto okupljanja je Mala riva, a vrijeme je osam sati. Ponesite sobom i gumene rukavice.

 

 Gradske vijesti

U tijeku postupak ishođenja okolišne dozvole za 'Dubravicu'

Metković, 29.5.2014. - U okviru postupka ishođenja okolišne dozvole za odlagalište otpada Dubravica u tijeku je Javna rasprava Stručne podloge za ishođenje okolišne dozvole za odlagalište otpada 'Dubravica', Grad Metković. U skladu sa zakonskom procedurom jučer se u Galeriji GKS-a Metković trebalo održati Javno izlaganje Stručne podloge, međutim zbog izostanka zainteresiranih građana izlaganje nije održano.

 Obrazovanje

Gimnazijalci ugostili kolege iz Freiburga

Metković, 29.5.2014. - Nedavno su u posjet metkovskoj Gimnaziji stigli učenici i profesori Katoličkog koledža sv. Sebastian iz Freiburga, koji su im bili partneri na Projektu Don@u-Online, što se na njemačkome jeziku provodio uoči izbora zastupnika za Europski parlament, a organizirao ga je Centar za političko obrazovanje i Europski centar Baden-Wüttemberga uz potporu Ministarstva kulture, mladeži i sporta njemačke pokrajine Baden-Wüttemberg. Evo što nas je o tome izvijestila prof. Svjetlana Bebić.

 Obrazovanje

OŠ Stjepana Radića na Državnoj smotri projekata iz područja građanskog odgoja i obrazovanja

Metković, 29.5.2014. - Učenje o ljudskim pravima i građanskoj demokraciji mora početi od najranije dobi jer su samo informirani i aktivni građani jamstvo demokracije koja je temelj svakoga pravoga slobodnog društva, istaknuto je na početku Smotre projekata ostvarenih u sklopu Nacionalnog programa odgoja i obrazovanja za ljudska prava i demokratsko građanstvo, koja je 24. svibnja 2014. održana u Zagrebu i na kojoj su sudjelovale učenice OŠ Stjepana Radića.

 Elektroopskrba

Dio Klade danas bez struje

Metković, 29.5.2014. - Zbog planiranih radova interpolacije nove GTS 10/0,4 kV Metković 6 (Arnauti) danas, 29. svibnja bez struje će povremeno od 9 do 14 sati biti dijelovi ulica Jeovci i Petra Krešimira IV. te ulice Jasline i Lovre Matića.

 

 Priopćenje za javnost

Kopačkom u glavu

Metković, 28.5.2014. - NK Neretva je, unatoč srezanim sredstvima iz Gradskoga proračuna, uspjela ostati u 3. HNL – jug i tako dokazati da se može i s manje novca nego prije. Sljedeće nedjelje je na igralištu Iza Vage očekuje zadnja prvenstvena utakmica protiv Jadrana iz Kaštel Sućurca koja ne utječe na opstanak, no može pogurnuti Klub još prema vrhu tablice, što je isto tako važno. Na kraju sezone javnosti se obratio predsjednik Uprave toga kluba Goran Komazin Meka.

 

 Reagiranje

Petrov: Prije zauzimanja stava treba provjeriti dostupne podatke

Metković, 28.5.2014. - Ako se prije konačnoga kreiranja stava provjere svi dostupni podatci, taj stav je puno kvalitetniji jer onda osoba koja ga zastupa raspolaže ažuriranim podatcima. Stoga mi je žao što se moram osvrnuti na priopćenje od 22. svibnja 2014. gospodina Vinka Dragovića, predsjednika HNS-ova Ogranka Metković, s kojim imam korektan odnos – odgovara gradonačelnik Petrov na tvrdnju da se brzopleto krenulo u naplatu parkiranja.

 

 Predstavljanje knjige

'Metkovski prezimenski mozaik' u Zagrebu

Metković, 28.5.2014. - Evo jedne informacije zagrebačkim Metkovcima i Metkovcima koji su se ovih dana zatekli u Zagrebu. Društvo Neretvana i prijatelja Neretve u Zagrebu poziva na predstavljanje knjige Domagoja Vidovića Metkovski prezimenski mozaik. Predstavljanje će se održati danas, 28. svibnja 2014. u 19.30 na Jarunu u prostorijama Društva u Prosenikovoj 11 .

 

 Fotografija

Nebeski znak mira

Metković, 27.5.2014. - Vjerujemo da su mnogi danas nakon kratkoga pljuska posegnuli za nečim što na sebi ima sofisticirana nasljednika camere obscure (uskoro će ih ugrađivati u hladnjake i perilice pa će internet biti preplavljen sebićima poput: anume kako u mašinu stavljam šporke mudante) i zabilježili dugu nad gradom.

 Obrazovanje

'Krokodil turist' oduševio mališane

Metković, 27.5.2014. - Dječji vrtić Metković nastavio je obilježavati Dane vrtića lutkarskom predstavom Krokodil turist u izvođenju Dramske skupine odgojiteljica DV Metković. Predstava je nastala prema tekstu Jadranke Čunčić-Bandov, a za izvođenje ju je priredila teta Pava Begić. Glavne uloge odigrale su Davorka Šutalo, Karmen Laskač, Pava Begić, Sanja Obradović i Ana Volarević.

 Prenosimo

Jambo za PortalOko:
Ja sam ti miran i vjerujem u svoju nevinost

Metković, 27.5.2014. - 'Prijatelju ja sam ti miran, neka sud radi svoj posao, a ja ću svoj. Vjerujem u svoju nevinost i u pravnu državu' – kazao je za PortalOko bivši gradnačelnik Metkovića.

 

 Izbori

Gašpar biračima zahvalo na glasovima HDZ-u

Metković, 27.5.2014. - Povjerenik GO HDZ-a Metković Hranislav Gašpar na današnjoj je konferenciji za medije zahvalio svim Metkovkama i Metkovicima koji su prekjučer izašli na izbore za Europarlament, a posebno onima koji su svoj glas dali HDZ-ovoj koalicijskoj listi.

 Prenosimo

Potvrđene dvije optužnice DORH-a protiv bivšeg gradonačelnika Metkovića

Metković, 27.5.2014. - Općinski sud u Metković potvrdio je 14. svibnja ove godine dvije optužnice DORH-a protiv bivšeg gradonačelnika Metkovića Stipe Gabrića Jamba i to zbog dva odvojena slučaja. Da su optužnice prihvaćene, službeno nam je potvrđeno na Općinskom sudu u Metkoviću – piše portal index.hr.

 

 Humanost

Uključite se u akciju 'Žena ženi'

Metković, 26.5.2014. - Uključite se u akciju Žena ženi što je pokreće Socijaldemokratski forum žena SDP-a Metković, a čija je svrha pomoć ženama žrtvama poplave. Sve što vam treba je torbica ili kutija, poput one za cipele, koju ćete ispuniti „sitnicama“ jako važnim ženama.

 Gradske vijesti

Plesom započelo obilježavanje Dana vrtića

Metković, 26.5.2014. - Dječji vrtić Metković će ovoga tjedna, od 26. do 30. svibnja, prigodnim programom obilježiti Dane vrtića. Vrata svih vrtića koji djeluju u sklopu Dječjega vrtića Metković tih dana bit će otvorena roditeljima i djeci koja ne pohađaju vrtić, a žele se upoznati s aktivnostima koje se u vrtićima provode kao i s prostorom u kojem se odvijaju.

 Šport

Poziv roditeljima na sastanak

Metković, 26.5.2014. - Upravni odbor Rukometnog kluba Metković 1963 poziva roditelje dječaka registriranih za Rukometni klub Metković 1963, kao i roditelje svih onih dječaka koji se žele aktivno baviti rukometom, da dođu na sastanak koji će se u Zgradi političkih stranaka u Ulici kralja Zvonimira u Metkoviću održati dana 28. svibnja 2014., srijeda, s početkom u 20 sati i 30 minuta. Na sastanku ćemo vas upoznati s planom i programom rada, kao i s osobama koje će u rukometnom klubu Metković 1963 raditi s djecom. Dodatne informacije na:
098 1787 999 ili 098 488 755.

 

 Šport

Tri bronce s Peruče

Metković, 26.5.2014. - Na regatnoj stazi Preučkoga jezera održana je, u organizaciji Veslačkog saveza Dalmacije i Veslačkog kluba Vrlika, II. regata veslačkog mini-kupa Dalmacije. Veslači VK Neretvanski gusar nastupili su u četirima disciplinama i osvojili tri brončane medalje. Medalje su osvojili su Ivan Puljić, Roko Mijoč i Marin Krešić.

 

 

Drugi Eko rural održan u Gradskom parku

Metković, 26.5.2014. - Drugi Međunarodni sajam poljoprivrednih i ruralnih proizvoda Eko rural, održan u Metkoviću prošle subote organizaciji udruge Dobra, okupio je izlagače iz Hrvatske i Bosne i Hercegovine. Nakon nastupa domaće folklorne skupine sajam su otvorili zamjenik gradonačelnika Nikola Grmoja i predsjednica Dobre Matija Vukša.

 Folklor

Završena 30. Smotra folklora 'Na Neretvu misečina pala'

Metković, 26.5.2014. - Nakon večernje mise u crkvi sv. Ilije sinoć je 15. Koncertom Marijanskih pučkih napjeva okončana 30. Smotra folklora Na Neretvu misečina pala na kojoj su nastupile 32 folklorne skupine iz Dalmacije i ostatka Hrvatske.

 Izbori

U Metkoviću HDZ apsolutni pobjednik

Metković, 26.5.2014. - Nakon što su obrađena sva biračka mjesta u Metkoviću, na kojima je bilo upisano 13.787 glasača, poznati su konačni rezultati izbora za Europarlament. Glasovalo je 3.683 (26,71 %) građana, a broj važećih listića je 3.577 (97,12 %). Koalicijska lista HDZ-a s 1.829 (51,13 %) glasova apsolutni je pobjednik.

 Izbori

HDZ-ova lista najbolje stoji

Metković, 25.5.2014. - Iza 21 sat otišli smo u zgradu Općinskoga suda u kojoj na drugome katu vlada velika gužva. Članovi izbornih povjerenstava s biračkih mjesta čekaju na predaju kutija s glasačkim listićima i zapisnika s rezultatima glasovanja.

 Akcija

Hrvatska volontira!

Metković, 25.5.2014. - Hrvatska mreža volonterskih centara već četvrtu godinu za redom organizira manifestaciju Hrvatska volontira!, mobilizirajući velik broj organizatora volontiranja i volontera u zajedničkom isticanju značaja volontiranja. Udruga Otac Ante Gabrić jučer je u sklopu te akcije na području grada Metkovića u Gradskom parku od 13 do 17 sati organizirala Radionicu izrade gajtana i veza na čoji.

 Izbori

I dalje odziv veći nego lani

Metković, 25.5.2014. - I u 16 sati odaziv birača bio je veći nego prije godinu dana. Provjerili smo na tri biračka mjesta i dobili podatak o odazivu od 17,5 do 22,1 posto, dok je lani bio 16,1 posto.

 

 Izbori

U Metkoviću odaziv između 9 i 11 posto

Metković, 25.5.2014. - Odaziv birača na današnjim izborima za Europski Parlament u 11 sati je na 13 birališta varirao od 9 do 11 posto, što je više nego u travnju prošle godine kada je u 11 sati na izbore bilo izašlo tek 6 posto birača.

 

 Zanimljivosti

Oboren rekord na Facebook-stranici HNS-a

Metković, 25.5.2014. - Jučer je na Facebook-stranici Hrvatskoga nogometnog saveza oboren rekord u broju posjetitelja jednoj vijesti. U 14 sati broj je iznosio preko 190 tisuća, a već jutros je prešao 250 tisuća – javlja nam Nikša Martinac. Mi smo pripremili još fotografija koje ilustriraju kako je nastajao pozdrav kapetanu Srni.

 Folklor

Prekrasna mladost

Metković, 25.5.2014. - Evo jedne fotografije koja će vam sigurno popraviti raspoloženje. Nastala je jučer na otvorenju sajma Eko rural (o čemu ćemo uskoro), a na njoj su mlade članice Tamburaške sekcije KUD-a Metković, koji očito ne treba strepiti nad smjenom naraštaja.

 

 Izbori

Ne zaboravite da su danas izbori

Metković, 25.5.2014. - Sinoć se GKS-om dokasna razlijegala glazba ljijerica i tamburica i odjekivao potmuli bat noga plesača narodnih plesova. Jutros skroz druga slika. Biramo jedanaestero veličanstvenih koji će nas predstavljati u Europarlamnetu. Dok ovo pišemo (8.30) odziv, na vjerojatno najljepše uređenom biralištu u državi, je slabašan. Glasuju uglavnom naši stariji sugrađani.

 Gradska uprava

Čistilo se i uređivalo u Pavlovači

Metković, 24.5.2014. - Kako nas je izvijestio Željko Martinac, danas je u Pavlovači organizirana akcija čišćenja okoliša oko nekadašnjega skladišta oružja, streljiva i eksploziva, tzv. barutane. Deset članova DVD-a Metković kosilo je travu i uređivalo unutrašnjost skladišta. Ovakve će se akcije nastaviti i ubuduće.

 Domovinski rat

Sjećanje na pok. Eugena Erjauca

Metković, 24.5.2014. - Danas, na 22. obljetnicu pogibije Eugena Erjauca članovi Udruge IV. gardijske brigade, Podružnica za DNŽ te njegovi suborci i članovi obitelji posjetili su grob pok. Erjauca gdje su položili cvijeće i zapalili svijeće. Nakon toga sudjelovali su na misli zadušnici u crkvi sv. Ilije u Metkoviću.

 

 Šport

Neretva u sigurnoj zoni

Metković, 24.5.2014. - Današnjom pobjedom protiv HNK Zmaj u Makarskoj u 33. kolu 3. HNL – jug, nogometaši NK Neretve su se sa 42 boda popeli na 10. mjesto i osigurali ostanak u ligi. Posljednje, 34. kolo igraju na domaćem terenu protiv Jadrana iz Kaštel Sućurca, koji je posljednji na tablici. Nadamo se da će naši uknjižiti barem minimalnu pobjedu i svrstati se među klubove koji nemaju negativnu gol-razliku.

 

 Folklor

Drugi dan Smotre i 'Eko rural'

Metković, 24.5.2014. - Danas u 19.30 u GKS-u se nastavlja plesni dio 30. Smotre folklora Na Neretvu misečina pala. Na programu je Večer folklornih skupina Dalmacije i gostiju, a raspored nastupa možete vidjeti u brošuri 30. Smotre.
    Za one koji su zaboravili, danas se u Gradskom parku održava Eko rural, II. Međunarodni sajam poljoprivrednih i ruralnih proizvoda. Otvorenje je u 13 sati.

 

 Humanost

Veterani IV. gbr. prikupili pun šleper pomoći

Metković, 24.5.2014. - Veterani IV. gardijske brigade - Podružnica DNŽ ovih su dana u suradnji s neretvanskim župama Sv. Nikole iz Metkovića i Presvetoga Trojstva iz Rogotina marljivo radili na skupljanju i otpremi pomoći stradalnicima od poplava u Slavoniji.

 Zanimljivosti

Pozdrav kapetanu slovo po slovo

Metković, 24.5.2014. - Kako bismo zahvalili svima koji su sudjelovali u jučerašnjem snimanju masovnoga pozdrava našemu Dariju, njegovim suigračima i vodstvu hrvatske nogometne reprezentacije, izrezali smo sva slova pojedinačno da bi gotovo svatko mogao pronaći sebe.

 Folklor

Otvorena 30. Smotra folklora 'Na Neretvu misečina pala'

Metković, 23.5.2014. - Pjesmom Na Neretvu misečina pala, u izvođenju članica KUD-a Metković, danas je na Trgu kralja Tomislava započelo svečano otvorenje 30. Smotre folklora Na Neretvu misečina pala, koja se ove godine održava pod visokim pokroviteljstvom predsjednika RH Ive Josipovića. Nakon pozdravnih riječi predsjednika KUD-a Metković Mate Obrvana i dožupanice Marije Vučković, Smotru je otvorio izaslanik predsjednika Josipovića i metkovski gradonačelnik Božo Petrov. Pogledajte dio atmosfere s otvorenja.

 Humanost

Prvi kamion pomoći krenuo prema Slavoniji

Metković, 23.5.2014. - Gradsko društvo Crvenoga križa Metković je u poslijepodnevnim satima prema nastradalima na poplavljenim područjima Slavonije uputilo prvi kamion pomoći.

 Zanimljivosti

Maturantska parada u Sportskoj

Metković, 23.5.2014. - Danas je točno 448 učenika iz Metkovića, Opuzena, Ploča, Komina i Kule Norinske u Sportskoj ulici u Metkoviću otplesalo tradicionalnu četvorku i tako se pridružilo desetcima tisuća mladih iz još osam država.

 Zanimljivosti

2400 ruka mahnulo na pozdrav Srni i Vatrenima

Metković, 23.5.2014. - Oko 1200 učenika metkovskih osnovnih i srednjih škola te djece iz dječjih vrtića danas je iza podne na igralištu NK Neretve u Metkoviću svojim tijelima oblikovalo tekst KAPETANE SRETNO – TVOJ METKOVIĆ. Pozdrav je to kapetanu hrvatske nogometne reprezentacije Dariju Srni i njegovim Vatrenima pred odlazak u Brazil i to s igrališta na kojem je napravio prve nogometne korake.

 Izložba

Započela 30. smotra folklora

Metković, 23.5.2014. - Otvaranjem dviju izložbi, likovne pod nazivom Evo ti kola, mladosti moja i izložbe cvijeća Cvjećarnice Flamingo naziva Cviće moje sinoć je u GKS-u Metković započeo službeni program 30. smotre folklora Na Neretvu misečina pala.

 Humanost

'Metkovke' u akciji prikupljanja pomoći za poplavljene

Metković, 23.5.2014. - U prikupljanje pomoći za poplavljena područja uključile su se, kao i uvijek kada je potrebno humanitarno djelovati, i članice Udruge lađarica Metkovke. Lađarice su u akciji koja je trajala četiri dana prikupile velike količine hrane i odjeće, higijenskih potrepština, vode u bocama.

 Obrazovanje

Upis učenika u OGŠ Metković

Metković, 23.5.2014. - Osnovna glazbena škola Metković oglašava upis učenika u šk. god. 2014/15. Više informacija u njihovu letku .

 

 Priopćenje za javnost

HNS Metković:
Nespremno ste krenuli u projekt naplate parkinga

Metković, 23.5.2014. - Cijenim namjeru sustavnog uvođenja reda u našem gradu i generalno se ne protivim uvođenju naplate parkinga, ali smatram da je taj projekt loše i brzopleto kreiran te na nekakav čudan način nametnut i postavljen u prostor i infrastrukturu koja ga još ne trpi. Mnoge stvari su trebale biti realizirane prije ovog projekta – stoji u priopćenju što ga je medijima poslao predsjednik metkovskoga HNS-a Vinko Dragović.

 

 Zanimljivosti

Fićom u München

Metković, 23.5.2014. - Jučer su naši Metkovci, Boris Pezo i Jakov Ivaniš, automobilom krenuli put Münchena. Vijest sigurno ne bi bila zanimljiva da naš dvojac u Njemačku nije krenuo u Borisovom fići starom 49 godina.

 

Humanitarni koncert za poplavljene

Metković, 22.5.2014. - U organizaciji Caritasa Župe sv. Ilije sinoć je u Gradskoj športskoj dvorani održan humanitarni koncert Činimo dobro zajedno od kojega je prihod namijenjen Slavoncima stradalima u poplavama.

 Folklor

Sve spremno za početak 30. Smotre folklora 'Na Neretvu misečina pala'

Metković, 22.5.2014. - Sinoć je na uređenom dijelu Trga kralja Tomislava održana generalna proba sudionika svečanosti otvaranja 30. Smotre folklora Na Neretvu misečina pala na kojoj se, uz članove Gradske glazbe Metković, okupilo oko 150 plesača i svirača iz svih krajeva doline Neretve.

 Rad udruga

Briga o zdravlju u trećoj životnoj dobi

Metković, 22.5.2014. - U okviru predavanja Briga o zdravlju u trećoj životnoj dobi, u Udruzi Otac Ante Gabrić, mr. pharm. Marija Zovko korisnicima je približila problematiku prisutnih alergija koje više nisu ograničene na proljeće kao glavnog 'krivca' alergija.

 Gradske vijesti

Stanari zgrada sastali se s gradonačelnikom na temu naplate parkiranja

Metković, 22.5.2014. - Kako se približava datum početka naplate parkiranja, u zadnjih nekoliko dana učestali su sastanci i razgovori sa stanarima koji žive u zgradama rađenima u „starom sustavu“ i koje do danas nemaju formiranu građevinsku česticu. Tako je i sinoć u Zgradi političkih stranaka, na poziv gradskoga poduzeća Metković razvoj, velik broj stanara došao na razgovor s gradonačelnikom Božom Petrovom.

 Gradske vijesti

Proljetno šminkanje

Metković, 22.5.2014. - Posljednji su proljetni dani, a tek odnedavna tako i izgledaju pa se mogu obaviti neki poslovi za koje se čekalo lijepo vrijeme. Radi se, uglavnom, o uređivanju nekih detalja kao što je pranje kamena na Trgu ili dotjerivanje parka u kojemu ponovno radi fontana.

 Humanost

Materijalna i financijska pomoć poplavljenima

Metković, 22.5.2014. - Od ponedjeljka je u prikupljanju pomoći za poplavljena područja sudjelovao i Socijaldemokratski forum žena SDP-a Metković te članovi i simpatizeri metkovskoga SDP-a koji su tijekom akcije prikupili veće količine vode u bocama, higijenskih potrepština, hrane i odjeće.

 Humanost

Vrijedna donacija Lions kluba Metković 'Narona'

Metković, 21.5.2014. - Danas je metkovsko rodilište dobilo aparat za provjeru sluha kod novorođenčadi vrijedan oko 33 tisuće kuna koji je ravnatelju Doma zdravlja Metković Mihovilu Štimcu uručio predsjednik Lions kluba Metković Narona dr. Vlado Krmek.

 Zanimljivosti

Gradonačelnik poziva građane na snimanje fotografije

Metković, 21.5.2014. - Na terenu NK Neretve danas su započele pripreme za snimanje fotografije kojom će Metković poslati pozdrav Vatrenima i njihovu kapetanu Dariju Srni. Gotovo 1000 učenika metkovskih osnovnih i srednjih škola, odjeveni u bijele majice, svojim će tijelima oblikovati 14 slova dimenzija 16 x 5 metara koja će stvoriti poruku KAPETANE, SRETNO! Njima će se pridružiti dvjestotinjak vrtićana koji će oblikovati tekst TVOJ METKOVIĆ.

 Humanost

Nemojte više donositi odjeću

Metković, 21.5.2014. - Iz Gradskoga društva Crvenoga križa mole građane da kao pomoć poplavljenima više ne donose odjeću, koje je skupljeno iznimno puno. Osim hrane, vode i higijenskih potrepština trenutno nedostaje plastičnoga posuđa i pribora za jelo te jastuka i posteljine.

 

 Akcija

Nastavlja se dragovoljna predaja oružja i eksplozivnih sredstava

Metković, 21.5.2014. - Tijekom posljednjih pet dana na području Policijske uprave dubrovačko-neretvanske zabilježene su dvije dragovoljne predaje minsko-eksplozivnih sredstava i streljiva. Građani s područja Metkovića i Ploča policiji su predali dvije ručne bombe, jedan ručni bacač raketa i 97 komada streljiva. Nikada nije kasno. Kasno je samo kada se dogodi tragedija. Dovoljno je telefonirati na 192 i predati oružje bez ikakvih sankcija.

 

 Obavijest

Obrtnička sloga na djelu

Metković, 21.5.2014. - Povodom katastrofalnih poplava koje su pogodile našu zemlju, Hrvatska obrtnička komora (HOK) pokreće akciju solidarnosti pod nazivom Obrtnička sloga na djelu za pomoć stradalima u poplavljenim područjima Hrvatske, među kojima je i veliki broj članova HOK-a.

 Izbori

Metkovcima se predstavio Nacionalni forum Nikice Gabrića

Metković, 21.5.2014. - Svoj predizborni skup za predstojeće Europrlamentarne izbore sinoć je u GKS-u održao Nacionalni forum Nikice Gabrića sa svojim koalicijskim partnerima HSLS-om, PGS-om i Listom za Rijeku. Zanimanje građana bilo je veliko pa ih se u kazališnoj dvorani okupilo oko četiri stotine.

 Humanost

Najpotrebniji deterdženti i higijenske potrepštine

Metković, 21.5.2014. - Gradska organizacija Crvenoga križa Metković od ponedjeljka je uključena u akciju prikupljanja humanitarne pomoći za poplavljena područja Slavonije. Akciji se odazvao velik broj građana, a uključili su se Grad Metković, susjedni gradovi i općine, Srednja škola Metković, Gimnazija Metković, dvije osnovne škole, različite udruge.

 Anketa

Većina podržava naplatu parkiranja

Metković, 21.5.2014. - Odziv građana na anketu o skorome uvođenju naplate parkiranja u središtu grada stvorio je dojam da je to najveći gradski problem. Tijekom osam dana prikupljeno je 1210 vaših mišljenja, što je do sada najveći broj, a gro glasova prikupljen je u tri prva dana.

 Gradske vijesti

Podjelom nagrada završena 19. muzejska akcija

Metković, 20.5.2014. - I ove godine Prirodoslovni muzej Metković sudjelovao je u muzejskoj edukativnoj akciji nazvanoj '(BEZ) VEZE' koju je organizirala Sekcija za muzejsku pedagogiju i kulturnu akciju Hrvatskog muzejskog društva. Svrha ovogodišnje akcije bila je propitivanje veza, a najvažnije je bilo pronaći odgovor koliko muzeji kao institucije još uvijek imaju vezu sa svojom lokalnom sredinom u kojoj su nastali i djeluju.

 Poljoprivreda

Zajednička poljoprivredna politika i odabir hrvatskog modela poticaja

Metković, 20.5.2014. - Danas je u organizaciji Ministarstva poljoprivrede održana radionica na temu Zajedničke poljoprivredne politike i odabira hrvatskog modela poticaja koju su održale zamjenica ministra poljoprivrede Snježana Španjol i pomoćnica ministra Zvjezdana Blažić.

 Koncert

Večer klavira i harmonike

Metković, 20.5.2014. - U Galeriji GKS-a Metković sinoć su učenici Osnovne glazbene škole Metković održali koncert pod nazivom Večer klavira i harmonike. Nastupilo je 28 mladih glazbenika, a program koji su izveli pripremili su uz pomoć svojih nastavnica: Slađane Knežević, Karmen Stojić i Josipe Markote.

 Folklor

U susret 30. smotri folklora

Metković, 20.5.2014. - Od 22. do 25. svibnja održat će se 30. smotra folklora Na Neretvu misečina pala pa su tim povodom u prostorijama KUD-a Metković umjetnički voditelj i selektor Smotre prof. Vidoslav Bagur i tajnik KUD-a Metković Zdravko Obradović održali konferenciju za medije.

 Elektroopskrba

Sutra bez struje neki dijelovi grada

Metković, 20.5.2014. - HEP-ov Pogon Metković obavještava građane će sutra, 21. svibnja zbog planiranih radova zamjene stare trafostanice TS 10/0,4 kV Metković 6 (Arnauti) novom bez struje biti:
od 9 do 14 sati ulice Jeovci - dio, Petra Krešimira IV - dio, Jasline i Lovre Matića te
od 9 do 9.15 i od 13.45 do 14 sati ulice Dubrovačka - dio, Put Predolca, Slatine, Ilije Bošnjaka - dio, Ive Lole Ribara.
U slučaju prijevremenog završetka radova, napon će biti pušten ranije.

 

 Humanost

Popis svih mjesta koja primaju pomoć

Metković, 19.5.2014. - Budući da se povećao broj organizatora prikupljanja pomoći za stradalnike u poplavama, donosimo pregled svih mjesta na koja možete donijeti svoju pomoć. Upozorite starije da ne nasjedaju lažnim „volonterima“ koji će im kucati na vrata tražeći pomoć za poplavljene.

 

 Humanost

Evo još nekih mjesta na koja možete donijeti svoju pomoć za poplavljene

Metković, 19.5.2014. - Udruga veterana i dragovoljaca Domovinskog rata organizira prikupljanje pomoći u Coco Clubu, Kneza Domagoja 3, sutra (20. svibnja) od 15 do 17 sati.
   Hrvatska demokratska zajednica grada Metkovića organizira akciju prikupljanja pomoći na lokaciji Ivana Gundulića 19 (kraj Pizzerije Maestro) u utorak 20. svibnja u vremenu od 8 do 20 sati.

 

 Policija

Dovršena krim-istraga napada na Petrova

Metković, 19.5.2014. - Policijski službenici Policijske postaje Metković dovršili su kriminalističko istraživanje nad 35-godišnjakom osumnjičenim za kaznena djela teške tjelesne ozljede i omogućavanja trošenja droga, te dvojicom muškaraca u dobi od 36 i 68 godina i djevojkom u dobi od 28 godina koji se sumnjiče za kazneno djelo pružanja pomoći počinitelju nakon izvršenja kaznenog djela.

 Humanost

Grad Metković uputio pomoć Gunji

Metković, 19.5.2014. - Danas je Grad Metković, u skladu sa svojim mogućnostima, uputio financijsku pomoć poplavljenoj posavskoj Općini Gunja. Gradonačelnik Petrov poziva građane da se odazovu organiziranim prikupljanjima pomoći u Metkoviću koji jako dobro zna kako je poplavljenima.

 

 Komentar

Quod licet Helvetiis non licet Croatis

Metković, 19.5.2014. - Pedofilima se u Švicarskoj doživotno zabranjuje rad s djecom jer su tako na jučerašnjem referendumu sa 63,5 posto glasova ZA odlučili švicarski građani. Švicarske nevladine udruge i liberalni krugovi takvu odluku većine proglasile su skandaloznom i nazadnom jer zadire u temeljna ljudska prava.

 Humanost

Počinje prikupljanje pomoći za poplavljene

Metković, 19.5.2014. - Iz Gradskoga društva Crvenoga križa dobili smo obavijest da je započelo prikupljanje pomoći za nastradale u katastrofalnim poplavama, u što su se uključile škole i mnoge udruge, dok građani svoju pomoć pojedinačno mogu donijeti prizemlje zgrade u Ulici kneza Branimira pred kružnim tokom (prostor bivše Jugoplastike) gdje članice Udruge lađarica Metkovke dežuraju od 8 do 17 sati.

 Priopćenje za javnost

Božo Petrov:
Kako sam napadnut i kako je
povod za napad opisao jedan lokalni medij

Metković, 19.5.2014. - Iako sam o nedavnom neugodnom događaju mislio ne izlaziti u javnost, zbog različitih neutemeljenih napisa potaknutih člankom jednog lokalnog medija moram opisati što se zbilo u petak, 15. svibnja 2014. ispred Hotela „Narona“.

 

 Manifestacije

Vikend u Arheološkom muzeju 'Narona'

Metković, 18.5.2014. - U Arheološkom muzeju Narona održana je manifestacija Noć i dan u muzeju / Vikend u muzeju 2014. kojom je obilježena Europske noći muzeja i Međunarodni dan muzeja, ali i sedmi rođendan AM Narona.

 Predavanje

Kako izbjeći, liječiti i izliječiti karcinom

Metković, 18.5.2014. - U nešto manje od dva mjeseca Metkovci su imali prigodu po treći put poslušati predavanje Stele Perši koja im je prenijela vlastita iskustva u borbi s karcinomom žučnjaka, na koji se način liječila i koji su joj proizvodi pomogli da se izliječi.

 Šport

NK Neretva – NK Zagora 2:0

Metković, 18.5.2014. - U 32. kolu 3. HNL – jug Neretva je na domaćem terenu izborila vrlo važnu pobjedu protiv Zagore koju je nadigrala rezultatom 2:0, a strijelci su bili Jerković u 21. i Ivan Sršen u 87. minuti.

 Energetika

Više od dvije tisuće prosvjednika u Pločama odlučno reklo NE za TE!

Metković, 18.5.2014. - Na velikom Sveneretvanskom prosvjedu protiv projekta izgradnje termoelektrane na ugljen u Pločama, jučer se u organizaciji građanskih inicijativa: pločanske Pravo na zdrav život i metkovske Spasimo dolinu Neretve okupilo više od dvije tisuće žitelja doline Neretve, Makarskoga primorja, Pelješca, Korčule i Hvara. Bilo bi ih sigurno još puno više da neki nisu u strahu od reakcije iz Luke Ploče ili su na neki način sputani politikom.

 Rad udruga

Likovna kolonija 'Tomislav Zubčić Zupa'

Metković, 18.5.2014. - Udruga osoba s invaliditetom Prijatelj iz Metkovića četvrtu je godinu zaredom organizirala likovnu koloniju u spomen na pok. prof. Tomislava Zubčića Zupu, po kojemu je kolonija dobila ime. Ove godine u organizaciju se uključila i Zaklada Neretvansko srce kojoj je namijenjen sav prihod od prodaje darovanih umjetničkih dijela.

 Gradske vijesti

Uhićen napadač na Petrova

Metković, 18.5.2014. - Kako neslužbeno doznajemo, jučer su djelatnici PP Metković pronašli i uhitili napadača na metkovskoga gradonačelnika Božu Petrova. Radi se o 35-ogodišnjem M. U. koji, koliko se zna, s Petrovom do sada nije bio u lošim odnosima. Kažu da su čak bili i kolege iz osnovne škole.

 Šport

Mareviću bronca iz Makarske

Metković, 17.5.2014. - U organizaciji Veslačkog saveza Dalmacije i veslačkog kluba Biokovo iz Makarske danas je održana IV. regata Kupa Dalmacije - Memorijal Tonći Skender na kojoj su nastupile četiri posade VK Neretvanski gusar iz Metkovića i osvojile jednu medalju.

 Narona

Posjetite danas i sutra AM Narona u Vidu

Metković, 17.5.2014. - Arheološki muzej Narona vas poziva na događanje Noć i dan u muzeju / Vikend u muzeju 2014. Priređen je raznovrstan program koji će biti izveden tijekom 17. svibnja u sklopu obilježavanja Europske noći muzeja, te 18. svibnja kada će se prosalvitii Međunarodni dan muzeja te sedma godina od otvaranja AMN-a.

 Tribina

Uršić: TE Ploče kriminalan je projekt

Metković, 17.5.2014. - Sinoć je u Gradskom kulturnom središtu Metković održana dobro posjećena tribina pod nazivom Štete od termoelektrane veće su od koristi na kojoj je prof. dr. sc. Stanko Uršić, sveučilišni profesor i ugledan znanstvenik, iznosio razloge protiv izgradnje TE Ploče na ugljen. Profesor Uršić je u svome izlaganju preciznim znanstvenim podatcima dodao i vrlo emotivne, ponekad i oštre, komentare o sramotnoj politici hrvatskih vlasti koje zapostavljaju vlastitu pamet i dopuštaju da Hrvatska (hrvatski narod) skupo plaćaju tuđu.

 Gradske vijesti

U tijeku upis u DV 'Leut'

Metković, 17.5.2014. - Iz Dječjeg vrtića Leut dobili smo obavijest da je u tijeku upis djece, uzrasta od tri do šest godina, u pedagošku 2014/15. Iz Leuta također obavještavaju roditelje da će vrtić raditi tijekom srpnja i kolovoza i to po posebno osmišljenom ljetnom programu. Sve informacije vezane uz upis i ljetni program mogu se dobiti u prostorijama Vrtića ili na broj 0913682782.

 

 Gradske vijesti

Maturanti proslavili zadnji dan nastave

Metković, 16.5.2014. - Danas je oko 400 maturanata metkovskih srednjih škola proslavilo zadnji dan nastave.

 Zdravlje

Provjerite je li vam dijete cijepljeno

Metković, 16.5.2014. - Budući da u susjednoj BiH vlada epidemija morbila (ospica, malih boginja) s više od 700 oboljelih, uglavnom male i necijepljene djece, postoji mogućnost unosa virusa i pojave bolesti u RH, odnosno našoj županiji. Stoga iz Zavoda za javno zdravstvo DNŽ upozoravaju roditelje da provjere jesu li im djeca cijepljena protiv morbila.

 Crna kronika

Petrov udaren pepeljarom u glavu

Metković, 16.5.2014. - Gradonačelnika Metkovića Božu Petrova danas je u Hotelu Narona u ranim poslijepodnevnim satima napao 35-ogodišnji M. U. Napadač je Petrovu prišao s leđa dok je razgovarao na mobitel i udario ga staklenom pepeljarom u predjelu uha, no nasreću mobitel je dijelom amortizirao udarac.

 Obavijest

Započeo predupis u dječje vrtiće

Metković, 16.5.2014. - Iz Dječjega vrtića Metković obavještavaju da je započeo predupis djece u dječje vrtiće/jaslice. Zahtjevi za upis mogu se preuzeti u uredu Središnjega dječjeg vrtića ili putem interneta www.vrticimetkovic.hr. Ispunjeni zahtjevi s ostalom potrebnom dokumentacijom predaju se do 30. svibnja 2014.

 

 Izbori

Metkovcima se predstavili kandidati s koalicijske liste HDZ-a i partnera

Metković, 16.5.2014. - Koalicijska lista za predstojeće izbore za Europarlament, koju sačinjavaju Hrvatska demokratska zajednica, Hrvatska seljačka stranka, Hrvatska stranka prava dr. Ante Starčević, Blok umirovljenici zajedno, Zagorska demokratska stranka i Hrvatska demokršćanska stranka, sinoć je u Gradskom kulturnom središtu Metković održala svoj predizborni skup.

 Tribina

Tribina o štetnim utjecajima TE na ugljen

Metković, 16.5.2014. - Večeras će se u Gradskom kulturnom središtu Metković s početkom u 20 sati održati tribina pod nazivom Štete od termoelektrane veće su od koristi. Govorit će se o razlozima zašto moramo zaustaviti gradnju termoelektrane u dolini Neretve. Gost predavač je prof. dr. sc. Stanko Uršić iz Zagreba, sveučilišni profesor i ugledan znanstvenik, fizikalni kemičar i ekspert za tu problematiku.

 

 Prevencija

Živim život bez nasilja

Metković, 16.5.2014. - Tijekom jučerašnjega jutra u Osnovnoj školi don Mihovil Pavlinović održana je učenicima sedmih razreda interaktivna radionica o nenasilju i toleranciji koju su proveli Miro Marijanović, policijski službenik PU dubrovačko-neretvanske i Mislav Mandir, predstavnik nevladine organizacije Status M.

 Gradske vijesti

Posljednje pripreme pred uvođenje naplate parkiranja u središtu grada

Metković, 15.5.2014. - U tijeku je postavljanje vertikalne signalizacije uz javne površine na kojima će se naplaćivati parkiranje, nakon čega slijedi montaža parkirnih automata na kojima će se moći kupiti parkirne karte. Osim toga parkiranje će se moći platiti i putem SMS-a. Budući da smo u ljetnom računanju vremena preko broja 18 (sati) stavit će se privremena naljepnica s brojem 20.

 Natječaj

Natječaj za zapovjednika JVP Metković

Metković, 15.5.2014. - Javna vatrogasna postrojba Metković objavila je Natječaj za zapovjednika/icu JVP Metković. Natječaj je otvoren do 21. svibnja i objavljen je na mrežnoj stranici Burza rada HZZ-a.

 

 Šport

Prvenstvo 'Ela Sportu', a Liga-kup 'Opuzenu'

Metković, 15.5.2014. - Finalnom utakmicom Liga-kupa i dodjelom nagrada najboljim ekipama i pojedincima završilo je ovogodišnje izdanje Malonogometne lige koju organizira Udruga malonogometnih amatera (UMA) Metković. U finalnoj utakmici Liga-kupa sastale su se ekipe AMNK Opuzena i MNK Sv. Roko Podrujnica, a na kraju su rezultatom 4:3 slavili Opuzenci.

 Policija

Maturanti, obilježite dostojno svoj dan!

Metković, 15.5.2014. - Okupljanjem maturanata povodom završetka školovanja sutra, 16. svibnja tradicionalno će se obilježiti Dan maturanata. Proslava kraja školske godine započet će već u jutarnjim satima i to u Dubrovniku, Metkoviću, Opuzenu, Pločama i Korčuli.

 Izbori

Koalicija okupljena oko HDZ-a predstavlja svoje kandidate za EU izbore

Metković, 14.5.2014. - Koalicijska lista za predstojeće izbore za Europarlament koju sačinjavaju HDZ, HSS, HSP AS, BUZ, ZDS i HDS predstavit će svoje kandidate u četvrtak, 15. svibnja u GKS-u Metković. Pročitajte njihov poziv.

 Fotografija

Preko sto godina u tri slike

Metković, 14.5.2014. - Ove tri fotografije međusobno dijeli više od pola stoljeća. Prva je nastala oko 1900., svakako prije uređenja parka, a druga oko 1960., prije početka gradnje upravne zgrade Razvitka. Obje su najvjerojatnije snimljene s Lakta, mjesta na kojem završavaju stare skale prema groblju i gdje je nekada bio vidikovac. Treća je iz 2013. i snimljena je s nešto nižega mjesta jer su nekadašnji vidikovac zaklonila visoka stabla.

 Šport

Medalje već s prvoga natjecanja

Metković, 14.5.2014. - Prošle subote u Dubrovniku je održano Otvoreno prvenstvo u stolnom tenisu na kojemu su pod vodstvom trenera Pave Magzana nastupili stolnotenisači našega STK Metković. Iako im je to bilo prvo sudjelovanje na nekom natjecanju, zabilježili su izniman uspjeh u kategorijama početnici i mlađi kadeti. Zlato u početničkom uzrastu osvojio je Tino Šiljeg, a brončani je bio Josip Bebić. U uzrastu mlađih kadeta zlatom se okrunio Karlo Gašić, dok je Zdravko Stojić bio brončani.

 

 Poljoprivreda

Rasprava o ZPP-u i hrvatskom modelu poticaja u poljoprivredi

Metković, 14.5.2014. - Pozivaju se zainteresirani poljoprivrednici da u utorak, 20. svibnja u 9 sati dođu u Gradsko kulturno središte gdje će se održati radionica/javna rasprava na temu Zajedničke poljoprivredne politike i odabira hrvatskoga modela poticaja. Radionici će nazočiti zamjenica ministra poljoprivrede
Snježana Španjol i pomoćnica ministra Zvjezdana Blažić.

 

 Vrijeme

Tijekom noći palo 73 litra kiše

Metković, 14.5.2014. - Mada će većina nas grintati na ovo ružno vrijeme, od njega će koristi imati poljoprivrednici. Od sinoć, kada je počela padati, do jutros je Metkoviću palo 73 litra kiše na metar četvorni, koliko je u sedam sati izmjereno na meteorološkoj postaji Metković, dok je temperatura zraka bila 10,2 ºC.

 

 Prevencija

Živim život bez nasilja

Metković, 13.5.2014. - U sklopu Preventivnog projekta „Živim život bez nasilja“, koji u Hrvatskoj zajednički provode Ministarstvo unutarnjih poslova i Program Ujedinjenih naroda za razvoj (UNDP), u četvrtak, 15. svibnja u Metkoviću će se održat niz aktivnosti usmjerenih na prevenciju svih oblika nasilja i izgradnji kulture nenasilja kod mlade populacije.

 Vjerski život

Proslava Sv. Leopolda Mandića u Prudu

Metković, 13.5.2014. - Prud je jučer proslavio Sv. Leopolda Bogdana Mandića, blagdan sveca kojega Pruđani uz sv. Ivana Krstitelja slave kao zaštitnika sela. Vijest o proslavi donosi www.vidonjac.com.

 

 Anketa

Jeste li za ili protiv naplate parkiranja?

Metković, 13.5.2014. - Izgleda da je najviše prašine ovih dana u gradu podignula vijest o uvođenju naplate parkiranja u središtu grada. Iako je jasno da se to kad-tad trebalo učiniti, neki smatraju da sada nije vrijeme za to, budući da većina jedva veže kraj s krajem. Drugi smatraju da reda konačno treba uvesti jer je sadašnje stanje neodrživo. Kako svatko ima pravo na svoje mišljenje, tako smo postavili novu anketu na temu naplate parkiranja.

 

 Gradske vijesti

Fontana u probnom radu

Metković, 13.5.2014. - Nakon što su pumpe stigle s popravka, danas je postrojenje fontane u parku pušteno u probni rad. U međuvremenu je okolni prostor preuređen tako da će na njemu biti posijana trava pa sitni kamenčići više neće upadati u fontanu i tako prouzrokovati kvarove na pumpama. Isto tako, s popravka su stigle i pumpe za fontanu na Trgu kralja Tomislava.

 

 Folklor

KUD Metković u Njemačkoj

Metković, 13.5.2014. - Članovi KUD-a Metković nedavno su se vratili s gostovanja u Njemačkoj puni dojmova, a kada su se oni malo slegnuli pristiglo nam je još fotografija.

 Zanimljivosti

Metkovka Ivana Gugić nova je 'Kraljica Hrvatske'

Metković, 13.5.2014. - Evo još jedne lijepe vijesti, ali u doslovnom smislu. Na sinoćnjem izboru za Kraljicu Hrvatske, održanom u klubu Green Gold u Zagrebu, pobijedila je dvadesetogodišnja Metkovka Ivana Gugić i tako postala hrvatska kandidatkinja za izbor Kraljice svijeta. Čestitamo!

 

 Zaštita okoliša

Protivnici TE Ploče održali konferenciju za medije pred Županijskom skupštinom

Metković, 13.5.2014. - Jučer su u Dubrovniku su ispred Županijske skupštine konferenciju za medije održali predstavnici građanskih inicijativa Pravo na zdrav život iz Ploča, Spasimo dolinu Neretve iz Metkovića i Srđ je naš iz Dubrovnika te Zelena akcija iz Zagreba i Eko-centar Zeleno Sunce Eko-Omblići iz Rijeke Dubrovačke. Povod konferencije za medije je svečana sjednica Dubrovačko-neretvanske županijske skupštine s ciljem da se upozori na najavljenu mogućnost izmjena županijskog prostornog plana na način da se omogući izgradnja termoelektrane na ugljen u Pločama.

 Zaštita okoliša

NE za TE
Štete od termoelektrane veće su od koristi

Metković, 13.5.2014. - Sljedećega petka (16. svibnja) u Gradskom kulturnom središtu Metković s početkom u 20 sati održat će se tribina pod nazivom Štete od termoelektrane veće su od koristi. Gost predavač je prof. dr. sc. Stanko Uršić iz Zagreba, sveučilišni profesor i ugledan znanstvenik, fizikalni kemičar i ekspert za ovu problematiku. On će govoriti o razlozima zašto moramo zaustaviti gradnju termoelektrane u dolini Neretve.

 

 Šport

Maja Žderić najveća sportska nada naše županije

Metković, 13.5.2014. - Maja Žderić je na jučerašnjem izboru najboljih županijskih sportašica i sportaša u atriju palače Sponza proglašena najvećom sportskom nadom u ženskoj konkurenciji, dok je u muškoj tu titulu odnio mladi Matej Metković iz Dubrovnika.

 Šport

Rezultati protekloga vikenda

Metković, 13.5.2014. - Pregled sportskih rezultata domaćih klubova od prošloga vikenda pripremio nam je Nikica Medak.

 Politika

Predstavio se Savez za Hrvatsku

Metković, 12.5.2014. - Sinoć je u Gradskom kulturnom središtu Metković svoj predizborni skup, u okviru kampanje za izbore za Europski parlament, održao Savez za Hrvatsku na kojem se predstavilo četvero kandidata sa zajedničke liste te Mate Knezović, predsjednik Obiteljske stranke.

 Turizam

Stižu prve turističke laste na dva kotača

Metković, 12.5.2014. - Metković je česta prolazna točka turistima koji svijet obilaze biciklom, ali i skupinama biciklističkih amatera, zaljubljenika u vožnju biciklom lokalnim cestama. Nažalost, uglavnom prolazna točka.

 Tiskovna konferencija

NEzaTE

Metković, 11.5.2014. - Sutra, 12. svibnja će se u 11.30 ispred kazališta Marina Držića u Dubrovniku održati tiskovna konferencija na temu NE TERMOELEKTRANI na ugljen u Pločama. Konferenciju sazivaju: Građanska inicijativa Pravo na zdrav život iz Ploča, Građanska inicijativa Spasimo dolinu Neretve iz Metkovića, Inicijativa Srđ je naš iz Dubrovnika, Zelena akcija iz Zagreba i Ekocentar Zeleno Sunce Eko-Omblići iz Rijeke Dubrovačke.

 Akcija

Preventivna akcija 'Mopedi i motocikli u prometu'

Metković, 11.5.2014. - Kao i svake godine u svibnju Policijska postaja Metković provodi Preventivnu akciju Mopedi i motocikli u prometu, kojom se sve sudionike u prometu želi podsjetiti da s lijepim vremenom na našim prometnicama raste broj mopedista i motociklista, na koje vozači trebaju obratiti posebnu pozornost.

 Kazalište

Vrag zlatne kose

Metković, 11.5.2014. - U Gradskom kulturnom središtu Metković jučer je Lutkarska družina Dobrissimo, iz dubrovačkoga Kulturnog društva Aster, za metkovske mališane izvela lutkarsku predstavu Vrag zlatne kose. Predstava je nastala prema poznatoj bajci braće Grimm, a čitav posao, od ideje i izrade lutaka do postavljanja na scenu, djelo je članica Dobrissima.

 Gradske vijesti

Održan Olimpijski festival dječjih vrtića

Metković, 10.5.2014. - Jučer je na igralištu ONK Metković održan Olimpijski festival dječjih vrtića Metkovića na kojem su nastupili predškolci iz svih vrtića koji djeluju u okviru Dječjeg vrtića Metković.

 Glazba

Mali metkovski glazbenici blistali na Danu Dubrovačko-neretvanske županije i Danu Europe

Metković, 10.5.2014. - Jučer je, povodom Dana Dubrovačko-neretvanske županije i Dana Europe u Kneževu dvoru u Dubrovniku, održan koncert na kojemu je još jednom zablistalo troje malih glazbenika iz Osnovne glazbene škole Metković. Prema pisanju portala dubrovacki.hr blizanci Antea Filipa i Ivan Fran Stojić te Filip Kežić oduševili su publiku svojim zrelim muziciranjem. Imamo se čime pohvaliti jer je na koncertu, pod ravnanjem Pavla Dešpalja, od petero solista troje njih bilo iz Metkovića.

 

 Akcija

Sutra na Trgu kralja Tomislava preventivnu akcija 'Mopedi i motocikli u prometu'

Metković, 10.5.2014. - S dolaskom ljepšeg vremena i toplijih dana na cestama se očekuje veći broj vozača mopeda i motocikala, a s time nažalost i veći broj prometnih nesreća u kojima sudjeluju njihovi vozači. Kako bi se smanjile teške posljedice prometnih nesreća u kojima stradaju vozači mopeda i motocikala, PP Metković će u suradnji sa Zavodom za hitnu medicinu Dubrovačko-neretvanske županije – Ispostava Metković, Javnom vatrogasnom postrojbom Metković, Moto klubom Veterani Croatia – Metković te Auto školom Žabac, dana 11. svibnja 2014., u vremenu od 09,30 do 11,30, na Trgu kralja Tomislava u Metkoviću provesti promidžbeno preventivnu akciju „Mopedi i motocikli u prometu“.

 Šport

Najava sportskih događanja

Metković, 9.5.2014. - Evo što ljubitelji sporta mogu pogledati na sportskim terenima tijekom nedjelje i ponedjeljka. Najavu je pripremio Nikica Medak.

 Izbori

Biračka mjesta za izbore u Europski parlament

Metković, 9.5.2014. - Županijsko izborno povjerenstvo Dubrovačko-neretvanske županije za izbor članova u Europski parlament iz Republike Hrvatske, koji će se održati 25. svibnja 2014., oglasilo je 13 biračkih mjesta na području Grada Metkovića.

 

 Politika

Marijana Petir predstavila program za Europski parlament

Metković, 9.5.2014. - Uoči skorašnjih Euro-parlamentarnih izbora Marijana Petir je boravila u dvodnevnom posjetu Metkoviću. Tijekom boravka obišla je metkovske župne crkve gdje se zadržala u razgovoru sa župnicima, a posjetila je i Arheološki muzej Narona u Vidu te Udrugu osoba s invaliditetom Prijatelj. Središnji skup na kojem je Petir predstavila svoj program za EU parlament održan je u Restoranu Adrija.

 Znanost

Davoru Romiću Akademijina nagrada

Metković, 9.5.2014. - U povodu proslave 153. godišnjice svoga osnutka, Hrvatska akademija znanosti i umjetnosti tradicionalno je dodijelila Akademijine nagrade za najviša znanstvena i umjetnička dostignuća u Republici Hrvatskoj za 2013. godinu. Među nagrađenima je i naš Neretvanin
dr. sc. Davor Romić, redoviti profesor na Agronomskom fakultetu u Zagrebu.

 Folklor

Kudovci se puni dojmova vratili iz Njemačke

Metković, 8.5.2014. - Članovi KUD-a Metković vratili su se u nedjelju navečer s gostovanja po njemačkoj saveznoj pokrajini Baden-Württemberg, otkud su stigli puni dojmova, tim više što su ih njihovi domaćini iz Frommerna, kako sami kažu, kraljevski ugostili u svojoj kući Haus der Volkskunst u Frommernu. Neretvanska pjesma i ples nanovo su oduševili publiku u Ulmu, Balingenu i Frommernu. Naši su posjetili poznati dvorac Hohenzollern koji se smatra rodovskim sjedištem obitelji Hohenzollern, čiji korijeni sežu u srednji vijek i čiji su članovi u 19. stoljeću bili njemačkim carevima.

 

 Obavijest

Predložite kandidate za nagrade Grada Metkovića

Metković, 8.5.2014. - Odbor za javna priznanja Gradskoga vijeća Grada Metkovića pokreće postupak za predlaganje kandidata za dodjelu javnih priznanja Grada Metkovića koja se dodjeljuju prigodom blagdana Sv. Ilije – Dana Grada Metkovića 20. srpnja 2014.

 

 Gradska uprava

Građani iznijeli probleme Klade i Dubravice

Metković, 8.5.2014. - Sinoć je u Zgradi političkih stranaka održan kvartovski sastanak na kojem su građani Klade i Dubravice imali prigodu gradonačelniku Petrovu iznijeti neke od problema koje bi trebalo riješiti na području s kojega dolaze te postaviti pitanja o različitim temama koje ih zanimaju.

 Gradska uprava

Petrov o naplati parkiranja:
Ne radi se o novome nametu kojim želimo smanjiti dug Grada

Metković, 7.5.2014. - Naplata parkiranja u Gradu Metkoviću nije novi namet, odnosno želja Gradske uprave da zaradi na teret građana, kao što bi to neki mogli protumačiti. Otkada je Most nezavisnih lista preuzeo vlast u Metkoviću pokušavamo uvesti red, najprije u gradske financije te u gradska poduzeća i ustanove, a sada i u promet, odnosno parkiranje koje je do sada pružalo vrlo ružnu sliku. S tim ćemo nastaviti i na drugim područjima naših ovlasti, dakle na svemu onome što drugi nisu imali hrabrosti jer su više bili populisti, a manje im je bilo stalo do reda i poštivanja određenih pravila ponašanja u gradu.

 Obavijest

Na redu drugi kvartovski sastanak

Metković, 7.5.2014. - Danas će se u Zgradi političkih stranaka u 20 sati održati drugi kvartovski sastanak građana s gradonačelnikom Petrovom. Na nj su pozvani građani Klade i Dubravice. Raspored svih sastanaka možete vidjeti na ovoj stranici u gornjem lijevom kutu.

 

 Gradske vijesti

Asfaltirani prilazi Hebrangovoj ulici

Metković, 7.5.2014. - Jučer smo otišli u Hebrangovu ulicu vidjeti kako napreduju radovi. Novost je da je asfaltiran prilaz Ulici kneza Branimira (prema nadvožnjaku) te prilaz prema podvožnjaku koji je godinama bio u lošemu stanju.

 Humanitarna priredba

Metkovci na utrci 'Wings for Life World Run'

Metković, 7.5.2014. - Naš sugrađanin i maratonac Ruđer Bošković je u suradnji sa Gradom Metkovićem i udrugom UOSI Prijatelj organizirao odlazak skupine prijatelja na humanitarnu utrku Wings for life, koja se trčala u Zadru u nedjelju, 4. svibnja. Nakon utrke javio nam se jedan od sudionika Pavo Dujmović, čiji tekst ovdje prenosimo.

 Gradske vijesti

Baka Marica Crnčević proslavila 101. rođendan

Metković, 6.5.2014. - Baka Marica Crnčević danas je proslavila svoj 101. rođendana i, koliko je nama poznato, naša je najstarija sugrađanka.

 Humanost

14 doza krvi za OB Dubrovnik

Metković, 6.5.2014. - U atriju Gradskog kulturnog središta Metković danas je Gradsko društvo Crvenoga križa Metković održalo treću ovogodišnju akciju dobrovoljnog darivanja krvi. Pod vodstvom dr. Lidije Kole akciju je provodila ekipa službe za transfuziju OB Dubrovnik. Odazvalo se 19 darivatelja, a prikupljeno je 14 doza krvi

 Politika

Budućnost EU nije moguća bez sveobuhvatne obiteljske politike

Metković, 6.5.2014. - U Galeriji Gradskoga kulturnog središta Metković sinoć se predstavio kandidat za Europski parlament Zlatko Gregov iz Obiteljske stranke, koji se nalazi na listi Saveza za Hrvatsku (HDSSB – ABH – A-HSS – HRAST – HSP – HZ – OS – ZZH). Uz Gregova nazočan je bio i predsjednik Stranke Mate Knezović. Njih dvojica predstavila su Stranku kao i razloge Gregovljeve kandidature na skorim izborima.

 Gradske vijesti

Što trebate znati o uvođenju naplate parkiranja u Metkoviću

Metković, 6.5.2014. - Za deset-petnaest dana u Metkoviću će u središtu grada početi naplata parkiranja. Kako je nositelj projekta gradsko poduzeće Metković razvoj d. o. o., kojemu je Grad povjerio i upravljanje naplatom parkiranja, zamolili smo direktora poduzeća Zorana Kozinu da nam da osnovne podatke o tome projektu.

 

 Gradska uprava

Građani Petrovu iznijeli neke svoje probleme

Metković, 6.5.2014. - Sinoć je u Zgradi političkih stranaka održan kvartovski sastanak gradonačelnika Petrova s građanima Orašine, Krnjesavca, Podkraja, Slatina, Velike Bočine, Pržina i Mobina, na kojem se okupilo pedesetak stanovnika tih kvartova koji su iznijeli neke probleme što bi ih trebalo riješiti.

 Turizam

Otvorena sezona minikruzera

Metković, 5.5.2014. - Sinoć je u Metkoviću uz Malu rivu pristao minikruzer Thurgau Dalmatia s gostima iz Švicarske. Kako se radi o prvom uplovljavanju ove sezone, putnicima i posadi priređena je dobrodošlica.

 Šport

Pet medalja za KK 'Knez Domagoj'

Metković, 5.5.2014. - Na međunarodnom karate turniru Kup Svetog Duje natjecalo se i sedam karataša iz KK Knez Domagoj koji su osvojili ukupno pet medalja, jedno zlato i četiri bronce.

 Šport

Devet medalja za KK Metković

Metković, 5.5.2014. - U organizaciji Karate kluba Jadran u Splitu je jučer održano je međunarodno klupsko natjecanje Kup Svetog Duje. Karate klub Metković nastupio je sa 10 natjecatelja koji su osvojili dva zlata, srebro i 6 bronci, ukupno devet medalja.

 Poljoprivreda

Poziv OPG-ima na predavanja

Metković, 5.5.2014. - Dana 6. svibnja 2014. godine (utorak) u 20 sati u Zgradi političkih stranaka u Metkoviću, Savjetodavna služba treći put zaredom organizira predavanja za Obiteljska poljoprivredna gospodarstva na sljedeće teme:

 Gradska uprava

Nastavljaju se kvartovski sastanci

Metković, 5.5.2014. - Danas se nastavljaju kvartovski sastanci građana s gradonačelnikom Petrovom. Prvi u nizu održat će se danas u Zgradi političkih stranaka u 20 sati. Na nj su pozvani građani iz sljedećih kvartova: Orašina, Krnjesavac, Podkraj, Slatine, Velika Bočina, Pržine i Mobine. Raspored svih sastanaka možete vidjeti na ovoj stranici u gornjem lijevom kutu.

 

 Gradske vijesti

Vatrogasci proslavili Sv. Florijana

Metković, 5.5.2014. - Pripadnici Javne vatrogasne postrojbe Metković i Dobrovoljnoga vatrogasnog društva Metković jučer su prigodno obilježili blagdan Sv. Florijana, zaštitnika vatrogasaca.
Foto: I. Ilić, J. Guinović, I. Puljan

 Dolina Neretve

Rogotinjani jedinstveni: NE Termoelektrani

Metković, 5.5.2014. - Kao što su to već bili učinili još 1988., Rogotinjani ni danas nisu promijenili svoj stav prema izgradnji termoelektrane na području doline Neretve. U prepunome Domu kulture u Rogotinu danas je održan Zbor građana na kojemu su se Rogotinjani aklamacijom usprotivili izgradnji termoelektrane u luci Ploče.

 

 Zanimljivosti

Zazelenjela zelena Neretva

Metković, 4.5.2014. - Neobičnu scenu doživjeli smo jučer na Neretvi kojom je iz Hercegovine plutala velika količina zelene salate. Ne znamo radi li se o očajnom potezu tamošnjega poljoprivrednika koji je nije mogao prodati ili nečemu drugom. U svakome slučaju, bolje zelena salata nego PET ambalaža.

 Šport

NK Neretva – NK Junak 1:0

Metković, 4.5.2014. - U 30. kolu 3. HNL – jug Neretva je danas na domaćem terenu pobijedila NK Junak iz Sinja rezultatom 1:0. Gol za domaće postigao je Ante Batinović u 18. minuti susreta. S tri nova, vrlo vrijedna boda, Neretva je napredovala za jedno mjesto na tablici i trenutno je 14. sa 36 bodova koliko ima i Val koji je 13. U sljedećem kolu Metkovci gostuju u Ivanbegovini gdje ih dočekuje NK Kamen.

 

 Rukomet

Splićanke osvojile 'Metković 2014.'

Metković, 4.5.2014. - Prvi međunarodni rukometni turnir Metković 2014. za djevojčice rođene 2000. i mlađe, koji se jučer igrao u Gradskoj športskoj dvorani, završen je pobjedom ŽRK Split 2010.

 Promet

Što se radi na cesti između Metkovića i Opuzena

Metković, 4.5.2014. - Radovi na državnoj cesti D9 između Metkovića i Opuzena posljednji mjesec dana uvelike otežavaju promet i gospodarske djelatnosti uz tu prometnicu, a lokalno se stanovništvo tuži na prašinu. Ovdje nećemo ulaziti u to jesu li radovi mogli započeti ranije i je li baš trebalo na kompletnoj dionici dugoj 5.897 m odjednom skinuti asfaltni sloj ili se moglo raditi dio po dio. Evo što se, zapravo, radi.

 Turizam

Obnavlja se Neretvanska kneževina

Metković, 3.5.2014. - Godinama se govori kako Metković od najatraktivnijega događaja na Maratonu lađa, a to je njegov start ispod Lučkoga mosta, ima vrlo malo koristi. Nakon što lađe zamaknu iza riječnoga zavoja ljudi se uglavnom raziđu jer se više ništa ne događa. Grad Metković i Turistička zajednica Grada Metkovića odlučili su ove godine u dane Maratona pokrenuti četverodnevnu manifestaciju nazvanu Dani Neretvanske kneževine, koja bi trebala postati tradicionalna.

 Vjerski život

Nadbiskup Barišić posjetio Udrugu 'Prijatelj'

Metković, 3.5.2014. - Nadbiskup splitsko-makarski mons. Marin Barišić, koji je danas u Župi sv. Nikole podijelio sakrament Svete krizme, jutros je pronašao malo slobodna vremena kako bi posjetio Udrugu osoba s invaliditetom Prijatelj. U radionici Prijatelja uvaženoga gosta je uz domaćine dočekao i metkovski gradonačelnik Božo Petrov.

 In memoriam

Iznad polja makova

Metković, 3.5.2014. - Predajom većine snaga pobunjenih Srba, na današnji je dan 1995. okončana Operacija Bljesak, iako su se borbe s razbijenim dijelovima neprijateljskih snaga vodile i sljedećih dana. Tom vojno-redarstvenom akcijom Hrvatske vojske i specijalne policije Republika Hrvatska je pod svoju kontrolu vratila oko 500 četvornih kilometara do tada okupiranoga teritorija. Cijena je bila visoka – 42 poginula i 162 ranjena branitelja.

 Izbori

Zlatko Gregov iz Obiteljske stranke predstavlja svoj program za EU

Metković, 3.5.2014. - U ponedjeljak, 5. svibnja s početkom u 18 sati u Galeriji Gradskoga kulturnog središta Metković predstavit će se kandidat za Europski parlament Zlatko Gregov iz Obiteljske stranke, koji se nalazi na listi Saveza za Hrvatsku (HDSSB - ABH - A–HSS - HRAST - HSP - HZ - OS - ZZH).

 Domovinski rat

'Pauci' uveličali proslavu 'Kunama'

Metković, 2.5.2014. - Nakon sudjelovanja na proslavi obilježavanja 23. obljetnice IV. gbr. u Splitu pripadnici Udruge veterana IV. gardijske brigade – Podružnice Dubrovačko-neretvanske županije nazočili su obilježavanju 23. obljetnice III. gardijske brigade „Kune“, održanoj 29. travnja 2014. u Slavonskome Brodu.

 Izbori

Esdepeovci Mimica i Valjalo predstavili svoje programe za EU izbore

Metković, 2.5.2014. - Kandidati za predstojeće EU izbore s koalicijske liste SDP-HNS-IDS-HSU Neven Mimica i Oleg Valjalo danas su se u Hotelu Narona predstavili članovima tih stranaka i građanima Metkovića, pokušavajući im objasniti zašto je „Važno tko nosi tvoj glas u Europu“.

 Naši u svijetu

Dr. Neli Sršen 'Veliko zlatno srce'

Metković, 2.5.2014. - Prošloga četvrtka hrvatski su branitelji u Zagrebu dr. Neli Sršen, povodom njezina rođendana, dodijelili priznanje Veliko zlatno srce, u znak zahvale za sve što je učinila i čini za dobrobit suverene, samostalne i neovisne hrvatske države. Među onima koji su joj došli čestitati bila je zamjenica gradonačelnika njezina rodnoga grada Katarina Ujdur. Vijest donosi Braniteljski portal.

 Šport

Najava sportskih događanja za sljedeći vikend

Metković, 2.5.2014. - Evo najava sportskih događanja u Metkoviću za sljedeći vikend koje nam je pripremio Nikica Medak.

 Gradske vijesti

Za manje od sedam sati biciklima na Kupresu

Metković, 2.5.2014. - Dobili smo prvo izvješće s biciklijade Marija Zvijezda na koju su prekjučer krenula šestorica Metkovaca. Nakon prve etape od Dubrovnika do Metkovića jučer su završili i vrlo napornu od Metkovića do Kupresa. Evo što nam javlja Antonio Crnčević:

 Zanimljivosti

Radoslav Dodig, junak Kviskoteke: Kvizovi su mi postali odbojni

Metković, 2.5.2014. - Bivši profesor latinskoga u metkovskoj Gimnaziji, a još prije i grčkoga u CUO Petar Levantin, Radoslav Dodig za Ljubuški portal govori o vremenima kada je žario i palio Kviskotekom, prema našemu sudu najboljim kvizom svih vremena, dok je za Zadarski list izjavio da su mu današnji kvizovi odbojni.

 

 Glazba

Dragan Brnas na Eurosongu

Metković, 2.5.2014. - Poznati prateći vokal te producent i kompozitor metkovskih korijena Dragan Brnas sudjelovat će 6. svibnja u poluzavršnici Eurosonga u Kopenhagenu kao prateći vokal crnogorskome predstavniku Sergeju Ćetkoviću koji će izvoditi pjesmu Moj svijet.

 Tradicija

Prvosvibanjski mimohod Gradske glazbe

Metković, 1.5.2014. - Glazbari metkovske Gradske glazbe jutros su se okupili na Trgu kralja Tomislava, otkuda su krenuli dijelom grada svirajući koračnice, a među njima prvi put se našla profesorica glazbe Marija Berljak i učenik Osnovne glazbene škole Metković Mateo Mustapić.

 Gradske vijesti

Vesla zamijenili pedalama

Metković, 1.5.2014. - Šestorica Metkovaca, koji su jučer iz Dubrovnika pošli na 450 km dugu biciklijadu, jutros su s Trga kralja Tomislava krenuli na drugu etapu koja u dužini od 180 kilometara preko Pruda, Ljubuškoga, Gruda, Posušja i Tomislavgrada vodi do Kupresa. Pred sam polazak blagoslovio ih je župnik Župe sv. Ilije fra Petar Gulić, zaželjevši im sretan put do njihova krajnjega cilja u Banjoj Luci. Šestorci se kao pratnja do Ljubuškoga priključio i Marko Zovko.

 Aktualno

Čestitamo vam 1. svibnja, ma koliko bili nezaposleni

Metković, 1.5.2014. - Danas je Prvi svibnja, dan koji su tijekom povijesti otele mnoge lijeve ideologije, poglavito komunističke, koje su (naknadno) spretno iskoristile veliki radnički prosvjed u Chicagu 1. svibnja 1886. godine u kojima je policija ubila šest, a ranila pedesetak radnika. Petorica vođa prosvjeda osuđena su na smrtnu kaznu, a trojica na dugogodišnje robije. Osudilo ih je tadašnje američko pravosuđe koje se nije moglo oduprijeti krupnome kapitalu koji je gazio sve pred sobom.

 

Vijesti iz 5. 2014.
ukupno 162

OŠ don Mihovila Pavlinovića proslavila 35. obljetnicu

Za čišću i ljepšu Neretvu

23 godine od osnutka A satnije ZNG-a u Metkoviću

Izložba posvećena don Mirku Talajiću

'Moj vrtić je neobičan cvijet, svaka mu je latica jedan dječji svijet'

RK 'Metković 1963' pokreće rad s mlađim dobnim skupinama

Oštetio državni proračun RH za iznos veći od 2,3 milijuna kuna

Danas dvaput nakratko bez struje neki dijelovi grada

'Metkovski prezimenski mozaik' predstavljen u Zagrebu

U subotu svi za ljepšu Neretvu

U tijeku postupak ishođenja okolišne dozvole za 'Dubravicu'

Gimnazijalci ugostili kolege iz Freiburga

OŠ Stjepana Radića na Državnoj smotri projekata iz područja građanskog odgoja i obrazovanja

Dio Klade danas bez struje

Kopačkom u glavu

Petrov: Prije zauzimanja stava treba provjeriti dostupne podatke

'Metkovski prezimenski mozaik' u Zagrebu

Nebeski znak mira

'Krokodil turist' oduševio mališane

Jambo za PortalOko:
Ja sam ti miran i vjerujem u svoju nevinost

Gašpar biračima zahvalo na glasovima HDZ-u

Potvrđene dvije optužnice DORH-a protiv bivšeg gradonačelnika Metkovića

Uključite se u akciju 'Žena ženi'

Plesom započelo obilježavanje Dana vrtića

Poziv roditeljima na sastanak

Tri bronce s Peruče

Drugi Eko rural održan u Gradskom parku

Završena 30. Smotra folklora 'Na Neretvu misečina pala'

U Metkoviću HDZ apsolutni pobjednik

HDZ-ova lista najbolje stoji

Hrvatska volontira!

I dalje odziv veći nego lani

U Metkoviću odaziv između 9 i 11 posto

Oboren rekord na Facebook-stranici HNS-a

Prekrasna mladost

Ne zaboravite da su danas izbori

Čistilo se i uređivalo u Pavlovači

Sjećanje na pok. Eugena Erjauca

Neretva u sigurnoj zoni

Drugi dan Smotre i 'Eko rural'

Veterani IV. gbr. prikupili pun šleper pomoći

Pozdrav kapetanu slovo po slovo

Otvorena 30. Smotra folklora 'Na Neretvu misečina pala'

Prvi kamion pomoći krenuo prema Slavoniji

Maturantska parada u Sportskoj

2400 ruka mahnulo na pozdrav Srni i Vatrenima

Započela 30. smotra folklora

'Metkovke' u akciji prikupljanja pomoći za poplavljene

Upis učenika u OGŠ Metković

HNS Metković:
Nespremno ste krenuli u projekt naplate parkinga

Fićom u München

Humanitarni koncert za poplavljene

Sve spremno za početak 30. Smotre folklora 'Na Neretvu misečina pala'

Briga o zdravlju u trećoj životnoj dobi

Stanari zgrada sastali se s gradonačelnikom na temu naplate parkiranja

Proljetno šminkanje

Materijalna i financijska pomoć poplavljenima

Vrijedna donacija Lions kluba Metković 'Narona'

Gradonačelnik poziva građane na snimanje fotografije

Nemojte više donositi odjeću

Nastavlja se dragovoljna predaja oružja i eksplozivnih sredstava

Obrtnička sloga na djelu

Metkovcima se predstavio Nacionalni forum Nikice Gabrića

Najpotrebniji deterdženti i higijenske potrepštine

Većina podržava naplatu parkiranja

Podjelom nagrada završena 19. muzejska akcija

Zajednička poljoprivredna politika i odabir hrvatskog modela poticaja

Večer klavira i harmonike

U susret 30. smotri folklora

Sutra bez struje neki dijelovi grada

Popis svih mjesta koja primaju pomoć

Evo još nekih mjesta na koja možete donijeti svoju pomoć za poplavljene

Dovršena krim-istraga napada na Petrova

Grad Metković uputio pomoć Gunji

Quod licet Helvetiis non licet Croatis

Počinje prikupljanje pomoći za poplavljene

Božo Petrov:
Kako sam napadnut i kako je
povod za napad opisao jedan lokalni medij

Vikend u Arheološkom muzeju 'Narona'

Kako izbjeći, liječiti i izliječiti karcinom

NK Neretva – NK Zagora 2:0

Više od dvije tisuće prosvjednika u Pločama odlučno reklo NE za TE!

Likovna kolonija 'Tomislav Zubčić Zupa'

Uhićen napadač na Petrova

Mareviću bronca iz Makarske

Posjetite danas i sutra AM Narona u Vidu

Uršić: TE Ploče kriminalan je projekt

U tijeku upis u DV 'Leut'

Maturanti proslavili zadnji dan nastave

Provjerite je li vam dijete cijepljeno

Petrov udaren pepeljarom u glavu

Započeo predupis u dječje vrtiće

Metkovcima se predstavili kandidati s koalicijske liste HDZ-a i partnera

Tribina o štetnim utjecajima TE na ugljen

Živim život bez nasilja

Posljednje pripreme pred uvođenje naplate parkiranja u središtu grada

Natječaj za zapovjednika JVP Metković

Prvenstvo 'Ela Sportu', a Liga-kup 'Opuzenu'

Maturanti, obilježite dostojno svoj dan!

Koalicija okupljena oko HDZ-a predstavlja svoje kandidate za EU izbore

Preko sto godina u tri slike

Medalje već s prvoga natjecanja

Rasprava o ZPP-u i hrvatskom modelu poticaja u poljoprivredi

Tijekom noći palo 73 litra kiše

Živim život bez nasilja

Proslava Sv. Leopolda Mandića u Prudu

Jeste li za ili protiv naplate parkiranja?

Fontana u probnom radu

KUD Metković u Njemačkoj

Metkovka Ivana Gugić nova je 'Kraljica Hrvatske'

Protivnici TE Ploče održali konferenciju za medije pred Županijskom skupštinom

NE za TE
Štete od termoelektrane veće su od koristi

Maja Žderić najveća sportska nada naše županije

Rezultati protekloga vikenda

Predstavio se Savez za Hrvatsku

Stižu prve turističke laste na dva kotača

NEzaTE

Preventivna akcija 'Mopedi i motocikli u prometu'

Vrag zlatne kose

Održan Olimpijski festival dječjih vrtića

Mali metkovski glazbenici blistali na Danu Dubrovačko-neretvanske županije i Danu Europe

Sutra na Trgu kralja Tomislava preventivnu akcija 'Mopedi i motocikli u prometu'

Najava sportskih događanja

Biračka mjesta za izbore u Europski parlament

Marijana Petir predstavila program za Europski parlament

Davoru Romiću Akademijina nagrada

Kudovci se puni dojmova vratili iz Njemačke

Predložite kandidate za nagrade Grada Metkovića

Građani iznijeli probleme Klade i Dubravice

Petrov o naplati parkiranja:
Ne radi se o novome nametu kojim želimo smanjiti dug Grada

Na redu drugi kvartovski sastanak

Asfaltirani prilazi Hebrangovoj ulici

Metkovci na utrci 'Wings for Life World Run'

Baka Marica Crnčević proslavila 101. rođendan

14 doza krvi za OB Dubrovnik

Budućnost EU nije moguća bez sveobuhvatne obiteljske politike

Što trebate znati o uvođenju naplate parkiranja u Metkoviću

Građani Petrovu iznijeli neke svoje probleme

Otvorena sezona minikruzera

Pet medalja za KK 'Knez Domagoj'

Devet medalja za KK Metković

Poziv OPG-ima na predavanja

Nastavljaju se kvartovski sastanci

Vatrogasci proslavili Sv. Florijana

Rogotinjani jedinstveni: NE Termoelektrani

Zazelenjela zelena Neretva

NK Neretva – NK Junak 1:0

Splićanke osvojile 'Metković 2014.'

Što se radi na cesti između Metkovića i Opuzena

Obnavlja se Neretvanska kneževina

Nadbiskup Barišić posjetio Udrugu 'Prijatelj'

Iznad polja makova

Zlatko Gregov iz Obiteljske stranke predstavlja svoj program za EU

'Pauci' uveličali proslavu 'Kunama'

Esdepeovci Mimica i Valjalo predstavili svoje programe za EU izbore

Dr. Neli Sršen 'Veliko zlatno srce'

Najava sportskih događanja za sljedeći vikend

Za manje od sedam sati biciklima na Kupresu

Radoslav Dodig, junak Kviskoteke: Kvizovi su mi postali odbojni

Dragan Brnas na Eurosongu

Prvosvibanjski mimohod Gradske glazbe

Vesla zamijenili pedalama

Čestitamo vam 1. svibnja, ma koliko bili nezaposleni

Tražite u vijestima

 

Kalendar

2020

 12   11   10   09   08   07   06   05   04   03   02   01 


2019

 12   11   10   09   08   07   06   05   04   03   02   01 


2018

 12   11   10   09   08   07   06   05   04   03   02   01 


2017

 12   11   10   09   08   07   06   05   04   03   02   01 


2016

 12   11   10   09   08   07   06   05   04   03   02   01 


2015

 12   11   10   09   08   07   06   05   04   03   02   01 


2014

 12   11   10   09   08   07   06   05   04   03   02   01 


2013

 12   11   10   09   08   07   06   05   04   03   02   01 


2012

 12   11   10   09   08   07   06   05   04   03   02   01 


2011

 12   11   10   09   08   07   06   05   04   03   02   01 


2010

 12   11   10   09   08   07   06   05   04   03   02   01 


2009

 12   11   10   09   08   07   06   05   04   03   02   01 


2008

 12   11   10   09   08   07   06   05   04   03   02   01 


2007

 12   11   10   09   08   07   06   05   04   03   02   01 


2006

 12   11   10   09   08   07   06   05   04   03   02   01 


2005

 12   11   10   09   08   07   06   05   04   03   02   01 


2004

 12   11   10   09   08   07   06   05   04   03   02   01 


2003

 12   11   10   09   08   07   05   04   03   02   01