-913

Nije namijenjeno rješavanju problema kao što su:

- problematično ponašanje pojedinaca, nesporazumi sa
  susjedima i/ili bilo kojom skupinom ljudi

- bilo kakva hitna intervencija (poplava u stanu i sl.)

- psi koji ometaju lavežom ili nisu na uzici ili nemaju brnjicu

- požari, zagađenja zraka i vode

- buka

- prijedlozi za postavljanje novih posuda za otpad, novih
  rasvjetnih tijela, semafora i slično

- žalbe na rad gradskih tijela ili bilo kojih tijela javne uprave

- bespravna gradnja

- divljanje po cestama, konzumiranje droga, javna opijanja,
  nasilje nad životinjama, preprodaja i sl.

Za to postoje nadležna tijela kojima se uvijek možete obratiti.

SLUŽBENA STRANICA

POGLEDAJTE

POPIS ULICA

GRAD METKOVIĆ

TISAK

OSMRTNICE

KONTAKT

Vijesti

arhiv vijesti

 Maraton lađa

Lađari dočekani u Metkoviću

Metković, 29.6.2009. - Točno deset minuta iza ponoći u Športsku ulicu u Metkoviću ušlo je vozilo s neretvanskom lađom iza kojega su u autobusu bili lađari koji su 26. lipnja preveslali La Manche ili Kanal, kako ga Britanci praktičnije zovu.

 Fotografija

Na Neretvu magla polegla

Metković, 28.6.2009. - Jutros je na Neretvu polegla magla prkoseći kalendaru skupa s tmurnom naoblakom. Najprije se začulo pljuskanje vesala po vodi, a koji trenutak kasnije iz magle je izronio žuti čama s Mladenom Kuranom, višestrukim seniorskim svjetskim prvakom.

 

 Maraton lađa

Lađari stigli do francuske obale

Metković, 26.6.2009. -
Vjerojatno danas naviše iščekivana vijest bila je jesu li naši lađari uspjeli preveslati kanal između Britanije i Francuske. Odgovor je – jesu!

 Tisak

Šesnaesti Metkovski vjesnik

Metković, 25.6.2009. - Jutros je tiskan šesnaesti broj Metkovskoga vjesnika i u petak ujutro ga očekujemo u gradu. Zbog praznika nije bilo moguće osigurati normalnu dostavu pa će sutra u distribuciji biti polovina naklade, a ostatak u subotu ujutro. Do tada ga možete čitati u PDF izdanju.

 

 Maraton lađa

Lađari sutra preko Kanala

Metković, 25.6.2009. - U kontaktu s Markom Marušićem, predsjednikom Udruge lađara Neretve, doznali smo da danas vremenske prilike nisu dopustile isplovljivanje neretvanske lađe s britanske obale.

 Gradske vijesti

Vijenci i svijeće za poginule branitelje

Metković, 25.6.2009. - U povodu Dana državnosti jutros su metkovski gradonačelnik Stipo Gabrić i predsjednica Gradskog vijeća Darka Volarević sa suradnicima položili vijence pred Središnji križ na Gradskom groblju Sv. Ivana te pred Spomenik poginulim metkovskim braniteljima u Domovinskom ratu.

 Festival

Glas Neretve 4. srpnja

Metković, 25.6.2009. - Zbog nestabilna vremena ovogodišnji Festival pjevača amatera 'Glas Neretve', što se održava od 1973., premješten je s 26. lipnja na 4. srpnja u 21 sat. Festival će se održati na ljetnoj pozornici Gradskog kulturnog središta, a u ponovnom slučaju lošeg vremena održat će se u Gradskoj sportskoj dvorani.

 

 Tradicija

Ivanjska vata na Krnjesavcu

Metković, 23.6.2009. - Stari je običaj da se noć uoči Svetoga Ivana zapale vatre, bilo na visovima oko naselja, bilo u samim naseljima. U Metkoviću je običaj da se mnogi tada okušaju u skoku preko vatre. Mi smo ovoga puta otišli u najstarije metkovsko naselje Krnjesavac gdje se vatra na vrhu ulice Paške Baburice pali, valjda, već stoljećima.

 Plesna večer

Završni koncert Calypsa

Metković, 22.6.2009. - Kao i obično na kraju školske godine plesna škola Calypso iz Metkovića upriličila je Završnu plesnu večer naziva Moj prvi ples koja je 21. lipnja održana u Gradskoj športskoj dvorani.

 Rad udruga

Udruga policajaca dragovoljaca DR

Metković, 22.6.2009. - U restoranu Adria 19. lipnja je održana je Osnivačka skupština Udruge Hrvatski policajac - dragovoljci i veterani Domovinskog rata (1990 – 1995.), Podružnice za PU Dubrovačko- neretvansku.

 Obrazovanje

Diplome maturantima

Metković, 20.6.2009. - Učenicima pedeset drugog naraštaja metkovskih gimnazijalaca jučer su na svečanosti u Gimnaziji Metković uručene diplome.

 Maraton lađa

Lađari idu na La Manche

Metković, 19.6.2009. - Ekipa veslača Udruge lađara Neretve, nakon višemjesečnih priprema i stotina preveslanih kilometara na Neretvi u nedjelju, 21. lipnja 2009. ispred hotela „Narona“ u Metkoviću u 6,30 ujutro krenut će put Dovera u Velikoj Britaniji otkud će 25. lipnja, na Dan državnosti RH pokušati lađom preveslati kanal La Manche između Velike Britanije i Francuske.

 Vjerski život

Proslavljen blagdan Svetoga Vida

Metković, 17.6.2009. - U ponedjeljak je u Vidu proslavljen blagdan Svetoga Vida kada se u jednoj od najstarijih crkava u dolini Neretve služi misa te u procesiji nosi kip sv. Vida. Slavlje je bilo dvostruko jer je tijekom mise dvadesetak mladih primilo sakrament svete krizme. Više možete saznati na ovim stranicama.

 

 Gradske vijesti

Darka Volarević predsjednica GV

Metković, 15.6.2009. - Na danas održanoj konstituirajućoj  sjednici Gradskoga vijeća grada Metkovića za predsjednicu jednoglasno je izabrana dr. med. Darka Volarević.

 Vjerski život

Proslavljen Sveti Ante

Metković, 14.6.2009. - Blagdan Svetoga Ante, najštovanijeg sveca u Hrvata katolika, proslavili su vjernici diljem doline Neretve.

 Izložba

Emil Bobanović Ćolić u GKS-u

Metković, 14.6.2009. - Izložbom slika i skulptura pod nazivom Još se poznaju stope otvorenoj u 12. lipnja u Galeriji GKS-a Metković domaćoj publici predstavio se slikar i kipar Emil Bobanović Ćolić.

 Tradicija

'Veslići' do cilja doveslali treći

Metković, 14.6.2009. - U povodu Svetoga Ante u Kominu je 12. lipnja održano 2. kolo Lige mladih lađara. U kategoriji do 18 godina nastupilo je šest ekipa među kojima su bili i Veslići, najmlađa ekipa Domagojevih gusara iz Vida koja je, iako sastavljena prije nepunih tjedan dana, zauzela treće mjesto.

 Vjerski život

Misa i procesija na Tijelovo

Metković, 13.6.2009. - Blagdan Tijelova u Metkoviću je proslavljen misom u crkvi Sv. Ilije nakon čega je ulicama staroga dijela grada prošla tradicionalna procesija u kojoj je sudjelovalo nekoliko tisuća vjernika.

 Obrazovanje

Kupanjem označili kraj nastave

Metković, 10.6.2009. - Kraj nastavne godine metkovski četvrtaši i osmaši odnedavna su počeli obilježavati zajedničkim kupanjem u Neretvi. Tako smo danas kod Lučkoga mosta u kupanju zatekli skupinu četvrtaša koji su smjelo skakali u Neretvu čija je temperatura jutros u sedam sati bila tek 13,5oC pa ta zabava, koliko god bila simpatična, nije baš neopasna.

 

 Šport

'Lumpi cup' u malom nogometu

Metković, 10.6.2009. - Tijekom ponedjeljka i utorka na parkiralištu ispred TC Mercator održan je turnir u malom nogometu pod nazivom Lumpi cup. Na turniru su nastupili prvaši i drugaši dviju metkovskih osnovnih škola, odnosno 19 ekipa, od čega 11 iz OŠ Stjepana Radića i devet iz OŠ Don Mihovila Pavlinovića.

 Prekogranična suradnja

Integrirano upravljanje granicom

Metković, 10.6.2009. - Na prigodnoj svečanosti u Metkoviću jučer je započet projekt Potpora provedbi integriranog upravljanja granicom na južnom dijelu državne granice između RH i BiH.

 Šport

Karataši iz Konjica donijeli četiri medalje

Metković, 9.6.2009. - Karataši Karate kluba Metković sudjelovali su protekloga vikenda na Međunarodnom karate turniru Konjic Open 2009. na kojem je nastupilo 458 natjecatelja iz 38 klubova Hrvatske, Bosne i Hercegovine, Srbije i Crne Gore.

 Rad udruga

Gađanje glinenih golubova

Metković, 8.6.2009. - Lovačko društvo Muflon iz Metkovića jučer je bilo organizator i domaćin strijelcima osam lovačkih društva iz Dubrovačko-neretvanske županije koji su došli na 2. kolo Županijske lige strijelaca u disciplini trap. Vještinu gađanja na glinene golubove natjecatelji su odmjerili na streljani na Rabi.

 Glazba

Koncert malih pijanista

Metković, 8.6.2009. - Nakon Završnog koncerta svih učenika Osnovne glazbene škole Metković, u subotu je samostalan koncert održalo 12 učenika prvih i drugih razreda OGŠ Metković koji glasovir uče u klasi prof. Iride Oršulić Antić.

 Rad udruga

Dan Udruge ZNG IV. brigade

Metković, 8.6.2009. - Udruga veterana ZNG IV. brigade, Podružnica Dubrovačko-neretvanske županije u subotu je proslavila Dan Udruge.

 Obrazovanje

Dan škole OŠ Stjepana Radića

Metković, 7.6.2009. - Kako 11. lipnja, dan rođenja Stjepna Radića ove godine pada na Tijelovo, OŠ Stjepana Radića obilježila je taj nadnevak prošloga petka. U  Gradskom kulturnom središtu prigodnim programom i podjelom priznanja najuspješnijim učenicima i njihovim mentorima obilježen je Dan škole.

 Koncert

Završni koncert učenika Glazbene škole

Metković, 5.6.2009. - Kao i svake godine, Osnovna glazbena škola Metković pri kraju nastavne godine upriličila je Završni koncert na kojem su učenici Škole prezentirali znanje stečeno tijekom godinu dana.

 župske vijesti

Uređenje unutrašnjosti crkve Sv. Ilije

Metković, 5.6.2009. - U tijeku je ličenje ili, kako bismo mi rekli, pituravanje unutrašnjosti župne crkve Sv. Ilije u Metkoviću u kojoj su ti radovi posljednji put izvedeni prije 14 godina. Radove izvodi obrt Pitur Jozo, a boje je odredio akad. slikar fra Ante Branko Periša. Radovi će biti okončani do kraja tjedna.

 Tisak

Novi Metkovski vjesnik

Metković, 5.6.2009. - Petnaesti broj Metkovskoga vjesnika od jutros je u distribuciji po gradu. Možete ga naći na već poznatim mjestima, a u PDF izdanju vidjeti ovdje. List se i dalje tiska u 5000 primjeraka i besplatan je.

 

 Obljetnice

30 godina OŠ Don Mihovila Pavlinovića

Metković, 4.6.2009. - Prigodnim programom u kazališnoj dvorani Gradskog kulturnog središta Metković proslavljena je trideseta obljetnica metkovske OŠ Don Mihovila Pavlinovića. Na početku programa prikazan je kratak film u kojem je se mogao vidjeti presjek kroz djelovanje škole tijekom 30 godina rada.

 Izbori

Rezultati II. kruga izbora

Metković, 4.6.2009. - Napokon smo uspjeli dobiti rezultate drugoga kruga izbora za župana DNŽ u svim gradovima i općinama. Pogledajte ih ovdje skupa s rezultatima na trinaest biračkih mjesta u Metkoviću.

 

 Izdavaštvo

Kazališni život u Metkoviću

Metković, 4.6.2009. - Ovih dana iz tiska je izašla najnovija, 28. u nizu knjiga dr. sc. Ivana Jurića  Kazališni život u Metkoviću (1875. – 2008.). Riječ je o bogato ilustriranom monografskom izdanju koje na 447 stranica donosi iscrpan pregled svih zbivanja u kazališnom životu Metkovića od prvog spomena amaterske kazališne djelatnosti do danas.

 Gradske vijesti

Prvi u šahu i drugi u stolnom tenisu

Metković, 4.6.2009. - Pripadnici JVP Metković sudjelovali su drugu godinu za redom na Sportskim igrama koje se održavaju u organizaciji sindikata JPVP Podružnica Grada Zagreba i Udruge profesionalnih vatrogasaca Zagreba. Igre su održane 30. svibnja u Vatrogasnoj postaji Novi Zagreb.

 

Vijesti iz 6. 2009.
ukupno 33

Tražite u vijestima

 

Kalendar

2020

 12   11   10   09   08   07   06   05   04   03   02   01 


2019

 12   11   10   09   08   07   06   05   04   03   02   01 


2018

 12   11   10   09   08   07   06   05   04   03   02   01 


2017

 12   11   10   09   08   07   06   05   04   03   02   01 


2016

 12   11   10   09   08   07   06   05   04   03   02   01 


2015

 12   11   10   09   08   07   06   05   04   03   02   01 


2014

 12   11   10   09   08   07   06   05   04   03   02   01 


2013

 12   11   10   09   08   07   06   05   04   03   02   01 


2012

 12   11   10   09   08   07   06   05   04   03   02   01 


2011

 12   11   10   09   08   07   06   05   04   03   02   01 


2010

 12   11   10   09   08   07   06   05   04   03   02   01 


2009

 12   11   10   09   08   07   06   05   04   03   02   01 


2008

 12   11   10   09   08   07   06   05   04   03   02   01 


2007

 12   11   10   09   08   07   06   05   04   03   02   01 


2006

 12   11   10   09   08   07   06   05   04   03   02   01 


2005

 12   11   10   09   08   07   06   05   04   03   02   01 


2004

 12   11   10   09   08   07   06   05   04   03   02   01 


2003

 12   11   10   09   08   07   05   04   03   02   01