-913

Nije namijenjeno rješavanju problema kao što su:

- problematično ponašanje pojedinaca, nesporazumi sa
  susjedima i/ili bilo kojom skupinom ljudi

- bilo kakva hitna intervencija (poplava u stanu i sl.)

- psi koji ometaju lavežom ili nisu na uzici ili nemaju brnjicu

- požari, zagađenja zraka i vode

- buka

- prijedlozi za postavljanje novih posuda za otpad, novih
  rasvjetnih tijela, semafora i slično

- žalbe na rad gradskih tijela ili bilo kojih tijela javne uprave

- bespravna gradnja

- divljanje po cestama, konzumiranje droga, javna opijanja,
  nasilje nad životinjama, preprodaja i sl.

Za to postoje nadležna tijela kojima se uvijek možete obratiti.

SLUŽBENA STRANICA

POGLEDAJTE

POPIS ULICA

GRAD METKOVIĆ

TISAK

OSMRTNICE

KONTAKT

Vijesti

arhiv vijesti

 Šport

Bronca sa Državnog prvenstva

Metković, 31.3.2008. - Na Državnom prvenstvu u karateu u borbama za učenike i učenice te mlađe kadete i mlađe kadetkinje, što se 29. ožujka održalo u Rijeci, jedanaestogodišnja Metkovka Martina Manenica (na slici druga s desna) osvojila je brončanu medalju.

 Predstavljanje knjige

„Blato“ predstavljeno u Metkoviću

Metković, 29.3.2008. - Nakon što je svoj roman prvijenac „Blato“ već predstavila u Zagrebu i Rijeci, Milana Vlaović to je sinoć učinila i u rodnome Metkoviću.

 Folklor

Plesni seminar

Metković, 28.3.2008. - Danas je u Galeriji metkovskog GKS-a započeo seminar „Plesna tradicija jadranskog područja Hrvatske“ na temu „Kvadrilje i srodni plesovi“.

 Vrijeme

Vrijeme se napokon smirilo

Metković, 28.3.2008. - Nakon jučerašnjeg „ludog“ vremena jutros je osvanulo vedro, temperatura se u 13 sati popela do 22 °C pa su se mnogi Metkovci odlučili jutarnju kavu popiti ispred kafića. Prema prognozama i nekoliko sljedećih dana bit će pravo proljeće.

 

 Narona

Kompletna muzejska građa stigla u Vid

Metković, 27.3.2008. - Danas je u Vidu u Arheološkom muzeju „Narona“ obavljena svečana primopredaja muzejske građe između Arheološkoga muzeja Split i Arheološkoga muzeja „Narona“.

 Fotografija

Nekoliko novih

Metković, 26.3.2008. - Nakon lošeg vremena posljednjih dana, konačno je osvanuo lijep dan, idealan za fotografiranje. Evo nekoliko novih motiva iz Metkovića i Vida.

 Vrijeme

Neretva na +158

Metković, 24.3.2008. - Nakon obilnih kiša Neretva je konačno dobila proljeću primjerenu razinu. Jutros je izmjereno 158 cm, što je za oko metar više od katastrofalno niskog vodostaja prije mjesec dana.

 

 Vjerski život

Procesije na Veliki petak

Metković, 22.3.2008. - Iako je sinoć zapuhao neugodno hladan vjetar to nije omelo mnoštvo vjernika u obje metkovske župe da sudjeluju u procesijama. Procjenjuje se da je u obje procesije sudjelovalo gotovo pola stanovnika grada. Procjena se temelji na tome da je Udruga osoba s invaliditetom „Prijatelj“ iz Metkovića za župu Sv. Ilije izradila 2000 svijeća sa zaštitnim sjenilom. Prihod od prodaje svijeća iskoristit će se za potrebe župe.

 Tradicija

Bakalar

Metković, 22.3.2008. - Na Veliki petak uobičajeno je na jelovniku imati ribu. Toga se naročito drže vjernici, ali i oni koji to baš i nisu. Jedno od omiljenih jela je bakalar s krumpirom, češnjakom, petrusimulom i maslinovim uljem.

 Gradske vijesti

Podijeljeno 700 paketa sa namirnicama

Metković, 20.3.2008. - Povodom uskrsnih blagdana grad Metković poslao je pakete na 700 adresa u Metkoviću i dolini Neretve. Sadržaj i veličina paketa, u kojima su različite namirnice, varirao je u ovisnosti od broja članova u darivanim kućanstvima slabijeg imovinskog stanja.

 

 Izložba

Uskrsna izložba skulptura

Metković, 20.3.2008. - U Srednjoj školi Metković postavljena je izložba radova učenika te škole koji su zajedno sa mentorom prof. Tomislavom Zubčićem izradili nekoliko skulptura, u tehnici navarivanja i propaljivanja, na temu Uskrsa. Izložba se može pogledati do 31. ožujka.

 

 Obrazovanje

Otvoreni dani

Metković, 20.3.2008. - Jučer je u Gimnaziji Metković održana prezentacija projekata na kojima su radili učenici sa svojim mentorima tijekom Otvorenih dana od 18. do 19. ožujka. Projektna nastava održavala se na temu „Držićevo doba“ kroz dvadeset projekata u kojima su bili zastupljeni svi nastavni predmeti.

 Obrazovanje

Prezentacija deficitarnih zanimanja

Metković, 20.3.2008. - Obrtnička komora DNŽ, Zavod za zapošljavanje – Područna služba Dubrovnik i Srednja škola Metković organizirali su prezentaciju deficitarnih obrtničkih zanimanja za učenike sedmih i osmih razreda s područja Metkovića, Kule Norinske i Komina.

 Šport

Pobjeda Hrvatske

Metković, 19.3.2008. - Pred oko 1500 gledatelja na igralištu Iza vage danas poslijepodne kadetska reprezentacija Hrvatske (U 17) nadigrala je reprezentaciju Danske rezultatom 3:0. Utakmica se odigrala u sklopu kvalifikacija za 7. UEFA europsko nogometno prvenstvo, a zanimljivo je da je to prva službena međudržavna utakmica do sada odigrana u Metkoviću.

 Tribina

Bez vojnih baza u Hrvatskoj

Metković, 19.3.2008. - Tema koja posljednjih dana uzbuđuje hrvatsku javnost jesu vojne baze NATO-a. Prašina se naročito podigla kada je MORH najavio izgradnju pomorske baze jugoistočno od Pelješca, no NATO-ovih vojnih baza na jugu Hrvatske, a ni drugdje neće biti – decidirano je izjavio general bojnik Drago Lovrić na tribini što se u ponedjeljak održala u Metkoviću.

 Gradske vijesti

Smeće drumom – financiranje šumom

Metković, 18.3.2008. - Nakon što su odmakli radovi na sanaciji odlagališta otpada Dubravica, tvrtka „Eucro“ iz Vinkovaca isporučila je prvu privremenu situaciju temeljem koje se izvođaču plaća obavljeni posao. To je nagnalo investitora „Metković“ d.o.o. za komunalne djelatnosti da na sastanak pozove sve jedinice lokalne samouprave koje su do sada koristile deponij. Sastanku su se odazvali grad Metković te općine Kula Norinska i Zažablje, dok predstavnici grada Opuzena i općine Pojezerje nisu došli.

 Gradske vijesti

Prigodna prodaja

Metković, 18.3.2008. - U trgovačkom centru Merkator djelatnici Doma za starije i nemoćne osobe u Metkoviću organizirali su povodom Uskrsnih blagdana prodaju prigodnih predmeta. Tako su zainteresirani mogli kupiti uskrsne ukrase, čestitke i umjetničke radove što su ih zajedno sa stručnim osobljem izradili korisnici centra za rehabilitaciju koji djeluje u sklopu Doma. Prihod od prodaje iskoristit će se za potreba korisnika kojima je potrebna financijska pomoć.

 

 Promet

Teška nesreća između Metkovića i Opuzena

Metković, 17.3.2008. - U teškoj prometnoj nesreći koja se dogodila večeras oko 18 sati u mjestu Krvavac II na magistralnoj cesti između Metkovića i Opuzena poginula je jedna osoba, dok su dvije teže ozljeđene.

 Kazalište

Dnevnik učitelja plesa

Metković, 17.3.2008. - U kazališnoj dvorani GKS-a Metković izvedena je predstava „Dnevnik učitelja plesa“ u režiji Matjaža Latina, a prema tekstu Pave Marinkovića.

 Rad udruga

Predavanje za pčelare

Metković, 17.3.2008. - Pčelarska Udruga „Kadulja“ iz Metkovića organizirala je predavanje što ga je održao dr. Zlatko Tomljanović s Agronomskog fakulteta u Zagrebu. Tema predavanja bile su hranidbene potrebe pčela u pripremi za prvu pašu te bolesti i zaštita pčela i njihovo prepoznavanje.

 Maraton lađa

Počele pripreme organizacije Maratona

Metković, 17.3.2008. - U restoranu Domagoj u Metkoviću održan je prvi sastanak Organizacijskog odbora 11. Maratona lađa. Kako prema Statutu Udruge lađara Neretve aktualni župan DNŽ automatski postaje i predsjednik Organizacijskog odbora, sastanak je vodila županica Mira Buconić.

 Gradske vijesti

Invalidska kolica za SB „Kalos“

Metković, 15.3.2008. - U četvrtak je metkovsko izaslanstvo na čelu s gradonačelnikom Stipom Gabrićem i predsjednikom Gradskog vijeća Marijom Batinovićem te predsjednikom Udruge „Prijatelj“ Antišom Puljevićem posjetilo Specijalnu bolnicu „Kalos“ u Veloj Luci kako bi uručilo donaciju od četvora invalidska kolica.

 Izložba

Izložba učeničkih radova

Metković, 14.3.2008. - U GKS-u je danas otvorena Izložba učeničkih radova osnovnih škola LIK na kojoj su izloženi najbolji radovi sa 10. županijskog natjecanja na koje je prispjelo 600 radova iz 25 osnovnih škola naše županije. Ove godine zadana tema bila je glagoljica kao staro hrvatsko pismo.

 Tribina

Program zdravstvenog odgoja

Metković, 14.3.2008. - U Zgradi političkih stranaka održana je javna tribina „Zašto toliko borbe oko zdravstvenog odgoja?“ na kojoj je predstavljena udruga „Grozd“, široj javnosti poznata po svom prijedlogu zdravstvenog odgoja koji bi se trebao provoditi u osnovnim i srednjim školama.

 Gradske vijesti

Uređenje i revitalizacija metkovske luke

Metković, 14.3.2008. - U Ministarstvu mora, prometa i infrastrukture u Zagrebu održan je, na inicijativu Grada Metkovića, sastanak na temu revitalizacija „Luke“ Metković. Osim metkovskog gradonačelnika Stipe Gabrića na sastanku su bili pomoćnik ministra za pomorski promet, pomorsko dobro i luke Mario Babić, državni tajnik za more Branko Bačić, ravnatelj Lučke uprave Ploče Tomislav Batur te direktor „Luke“ Ploče Ivan Pavlović.

 Gradske vijesti

Nova Odluka o komunalnom redu

Metković, 11.3.2008. - Na današnjoj Sjednici Gradskog vijeća Grada Metkovića, na prijedlog Gradskog poglavarstva Grada Metkovića, usvojeno je stavljanje izvan snage Odluke o komunalnom redu koja se primjenjivala od 1996.

 Gradske vijesti

Sanacija napreduje predviđenim tempom

Metković, 11.3.2008. - Prošlo je nešto više od mjesec dana otkad je vinkovački „Eucro“ započeo radove na sanaciji Gradskog odlagališta otpada „Dubravica“. Otišli smo na Rep i tamo zamolili voditelja gradilišta Marija Mlinara da nam kaže u kojoj su fazi radovi.

 Ekologija

Azbest i dalje prijeti

Metković, 11.3.2008. - Udruga „Lijepa naša“ iz Ploča na više adresa poslala je e-mail koji započinje rečenicom „Ljudi, nama je u Pločama potrebna pomoć.“

 Izložba

Tiho Jerković prvi put se predstavio javnosti

Metković, 10.3.2008. - U petak je u Galeriji GKS-a otvorena izložba Tihomira Tihe Jerkovića na kojoj se taj metkovski slikar amater domaćoj publici predstavio sa četrdesetak ulja na platnu iz njegova ciklusa „Žena“.

 Obrazovanje

Tjelesno invalidno dijete u redovnoj školi

Metković, 8.3.2008. - U Osnovnoj školi Don Mihovila Pavlinovića održan je stručni seminar pod nazivom „Tjelesno invalidno dijete u redovnoj školi“. Seminar u organizaciji Škole i Agencije za odgoj i obrazovanje organiziran je za ravnatelje, učitelje, stručne suradnike i roditelje, dok se poseban dio seminara odnosio na učenika s motoričkim smetnjama te na učenike s različitim kroničnim bolestima.

 Obrazovanje

Dan logopedije

Metković, 8.3.2008. - Šestog ožujka u cijeloj Europi obilježava se Dan logopedije koji se ove godine održao po motom „Logopedi pomažu!“. Toj europskoj manifestaciji drugi put službeno su se priključili i hrvatski logopedi.

 Šport

U Zagrebu osnovan BK Neretva

Metković, 7.3.2008. - Jučer u prostorijama Društva Neretvana i prijatelja Neretve održana je Osnivačka skupština Boćarskog kluba „Neretva“ u Zagrebu, otkud nam se javio Mirko Volarević.

 Šport

KK Metković drugi na prvenstvu u Splitu

Metković, 7.3.2008. - Prošle nedjelje u Splitu je održano je službeno Prvenstvo Dalmacije u borbama za uzrasne kategorije mlađih učenika, učenika, mlađih kadeta i seniora. Karate klub Metković nastupio je s dvadeset jednim natjecateljem i u konkurenciji trinaest klubova osvojio šest zlatnih, šest srebrnih i četiri brončane medalje.

 Promet

Uz puno sreće dobro se završilo

Metković, 3.3.2008. - Otkako su započeli završni radovi na Čeveljuši i Rogotinskom mostu, Metković i okolna mjesta žive u prometnom kolapsu. Gust promet neadekvatnom zaobilaznicom nosi i veću vjerojatnost težih prometnih nesreća. Danas se jedna takva dogodila na prilazu Pločama no, uz puno sretnih okolnosti, samo s materijalnom štetom.

 

Vijesti iz 3. 2008.
ukupno 34

Tražite u vijestima

 

Kalendar

2020

 12   11   10   09   08   07   06   05   04   03   02   01 


2019

 12   11   10   09   08   07   06   05   04   03   02   01 


2018

 12   11   10   09   08   07   06   05   04   03   02   01 


2017

 12   11   10   09   08   07   06   05   04   03   02   01 


2016

 12   11   10   09   08   07   06   05   04   03   02   01 


2015

 12   11   10   09   08   07   06   05   04   03   02   01 


2014

 12   11   10   09   08   07   06   05   04   03   02   01 


2013

 12   11   10   09   08   07   06   05   04   03   02   01 


2012

 12   11   10   09   08   07   06   05   04   03   02   01 


2011

 12   11   10   09   08   07   06   05   04   03   02   01 


2010

 12   11   10   09   08   07   06   05   04   03   02   01 


2009

 12   11   10   09   08   07   06   05   04   03   02   01 


2008

 12   11   10   09   08   07   06   05   04   03   02   01 


2007

 12   11   10   09   08   07   06   05   04   03   02   01 


2006

 12   11   10   09   08   07   06   05   04   03   02   01 


2005

 12   11   10   09   08   07   06   05   04   03   02   01 


2004

 12   11   10   09   08   07   06   05   04   03   02   01 


2003

 12   11   10   09   08   07   05   04   03   02   01