-913

Nije namijenjeno rješavanju problema kao što su:

- problematično ponašanje pojedinaca, nesporazumi sa
  susjedima i/ili bilo kojom skupinom ljudi

- bilo kakva hitna intervencija (poplava u stanu i sl.)

- psi koji ometaju lavežom ili nisu na uzici ili nemaju brnjicu

- požari, zagađenja zraka i vode

- buka

- prijedlozi za postavljanje novih posuda za otpad, novih
  rasvjetnih tijela, semafora i slično

- žalbe na rad gradskih tijela ili bilo kojih tijela javne uprave

- bespravna gradnja

- divljanje po cestama, konzumiranje droga, javna opijanja,
  nasilje nad životinjama, preprodaja i sl.

Za to postoje nadležna tijela kojima se uvijek možete obratiti.

SLUŽBENA STRANICA

POGLEDAJTE

POPIS ULICA

GRAD METKOVIĆ

TISAK

OSMRTNICE

KONTAKT

Vijesti

arhiv vijesti

 Šport

KK Metković uspješan u Vodicama

Metković, 29.11.2005. - U Vodicama je prošlog vikenda održano Međunarodno natjecanje "Zlatni pojas Dalmacije" na kojem se natjecalo 600 natjecatelja iz 5 zemalja. Od osam članova Karate kluba Metković pet ih se vratilo kući s jednom zlatnom i četiri brončane medalje.

 Gradske vijesti

Ponovno bal vandala

Metković, 27.11.2005. - Prije jedanaest mjeseci pisali smo o vandalskom iživljavanju nad mladim stablima i sadnicama oko Osnovne škole Stjepana Radića u Metkoviću. Noćas se ponovilo nešto slično, samo što nije stradalo zelenilo oko škole nego tek postavljeni "zeleni otoci" na školskom igralištu.

 Obrazovanje

Domagoj Šiljeg najbolji u Hrvatskoj

Metković, 23.11.2005. - Prošlog četvrtka Metkovci su bili ugodno iznenađeni samim krajem emisije poznatog novinara Gorana Milića "Brisani prostor". Naime, posljednjih sedam minuta posvetio je Govorničkoj školi na kojoj je sudjelovalo 28 metkovskih gimnazijalaca.
   Na javnom nastupu pred 350 polaznika škole i njihovih mentora od devet najboljih mladih govornika Lijepe Naše bilo je troje učenika Gimnazije Metković: Maja Mijić, Judita Mustapić i Domagoj Šiljeg koji je pobijedio govorom Hotel "Haag". Oni koji su gledali spomenuti "Brisani prostor" mogli su Domagojev govor čuti u cijelosti.

 

 Gradske vijesti

Održana tribina 'Hrvatska i Europska unija'

Metković, 22.11.2005. - Da bi se odgovorilo na izazov ulaska Hrvatske u EU nije dovoljan samo rad državnih institucija, već se novim okolnostima moraju prilagoditi i sve društvene strukture, a građani RH moraju imati mogućnost javno izreći svoje mišljenje o čitavom procesu, istaknuto je na tribini «Hrvatska i Europska unija» održanoj u GKS-u Metković, a koju je organiziralo Društvo za kulturu demokracije i Zaklada Konrad Adenauer u suradnji s Gradskim poglavarstvom Metkovića i Udrugom tjelesnih invalida Metković (UTIM).

 In memoriam

Misa za strijeljane Metkovce i Neretvane

Metković, 20.11.2005. - Jučer je na Gradskom groblju sv. Ivana služena misa za strijeljane hrvatske rodoljube koji su na tom mjestu stradali između 17. i 20. studenoga 1944. U crkvici Sv. Ivana Nepomuka i sv. Roka misu je služio župnik fra Duđan Džimbeg. Nakon mise Predsjednik Gradskog vijeća Mario Batinović i gradonačelnik Stipo Gabrić položili su vijenac na spomenik strijeljanima. Isto su učinili predstavnici udruga proizašlih iz Domovinskog rata, predstavnici političkih stranaka i rodbina strijeljanih.

 

 Izložba

Kožarić u GKS-u

Metković, 19.11.2005. - U petak je u Galeriji metkovskog GKS-a, u suradnji sa Galerijom Brešan iz Splita, otvorena izložba slulptura i slika akademika Ivana Kožarića. Izložba će biti otvorena do konca studenoga.

 

 Koncert

Radan oduševila

Metković, 19.11.2005. - Sinoćnjim koncertom u GKS-u Jelena Radan prvi se put predstavila metkovskoj publici koja se uključila u njezinu potragu za fadom. Uz gitarističku pratnju Joško Tomića i Marija Stojana Jelena je suvereno vladala pozornicom, pa je svojim šarmom i izvođačkim dometima oduševila, nažalost, ne baš brojnu domaću publiku. Šteta je što jedan vrhunski glazbeni događaj u gradu nije bolje prepoznat.

 

 In memoriam

Metković Vukovaru i Škabrnji

Metković, 19.11.2005. - Sinoć je Metković svijetlio za Vukovar i Škabrnju. Aktivisti Udruge tjelesnih invalida Metković i članovi udruga proizašlih iz Domovinskog rata u suradnji sa Gradskim poglavarstvom sinoć su u ulici Ivana Gundulića (od robne kuće do mosta) građanima dijeliti svijeće-lampione koje su oni palili u počast žrtvama Vukovara i Škabrnje, naročito onima kojima se ni grob još ne zna. Svima koji sinoć nisu mogli biti u Metkoviću donosimo nekoliko fotografija.

 Promocija

CD Ružice majska, diko nebeska

Metković, 18.11.2005. - KUD "Metković" će 24. studenoga u Zagrebu promovirati prvo izdanje zapisa izvedbi sa Smotre folklora "Na Neretvu misečina pala". Promocija izdanog nosača zvuka ima zadatak predstaviti baštinu hrvatskog naroda, organi- zatore Smotre i Grad Metković.

 Obljetnice

Spomen na žrtve

Metković, 18.11.2005. - Ovih dana svi se prisjećamo herojske obrane Vukovara kao i konačne agonije koja je započela 17. studenoga 1991. kad je tzv. JNA ušla u Vukovar. 20. studenoga 1991. iz vukovarske bolnice na farmu Ovčara odvedeno je stotine hrvatskih ranjenika i civila gdje su mučeni, pogubljeni i zakopani u pripremljenu masovnu grobnicu. Četrdeset sedam godina ranije u istom razdoblju od 17. – 20. studenoga nevini su stradali i u Metkoviću.

 Gradske vijesti

Započelo postavljanje ''zelenih otoka''

Metković, 17.11.2005. - Danas su djelatnici Poduzeća za komunalne djelatnosti započeli postavljanje tzv. zelenih otoka sa po četiri kontejnera namijenjenih za selektivno odlaganje kućnog otpada. Od ukupno šesnaest planiranih sada će biti postavljeno deset, a za šest će se u međuvremenu odrediti pogodne lokacije. Kontejneri su različitih boja sa natpisima, pa tako u crni se odlaže limena ambalaža, u plavi različite vrste papira, u zeleni stakleni otpad a u žuti pet ambalaža tj. plastične boce različitih sokova, vode i sl.

 

 Reakcija

Sarajevo minira pelješki most

Metković, 17.11.2005. - Hrvatska je započela radove na pristupnim cestama budućem mostu Komarna-Pelješac. Ne ulazeći u problematiku struke koja se spori o tipu budućega mosta, s obzirom da je tvrda stijena na oko 400 m ispod površine mora, osvrnut ćemo se na reakcije iz susjedne BiH.

 Gradske vijesti

Borovcima Velika zlatna medalja

Metković, 16.11.2005. - Nedavno je u Dubrovniku održana Sabatina, međunarodni sustret vinogradara i vinara u organizaciji Zadružnog saveza Dalmacije. Među nagrađenima našli su se i Stipan i Ivica Borovac iz Metkovića koji su za vino pošip (berba 2004.) dobili Veliku zlatnu medalju. Na ovogodišnjoj petnaestoj Sabatini našlo se više od 500 vina iz Dalmacije i čitave Hrvatske, a nazočni su bili i gosti iz Europskoga vinskog viteškog reda.

 Ekologija

Lječilište na Ušću?!

Metković, 15.11.2005. - Nakon što je u rujnu u Slobodnoj Dalmaciji objavljen tekst "Na naslagama blagotvornog neretvanskog blata Šveđani grade lječilište?" nedavno nas je ista novina izvijestila o potvrdi te zamisli u tekstu "Zdravstveni turizamna ušću Neretve".

 Kultura

Pravilo prvo

Metković, 14.11.2005. - U petak su glumci Epilog teatra u GKS-u odigrali predstavu Pravilo prvo autora Darka Bakliže. Ankica Dobrić i Duško Valentić uspjeli su nasmijati oko 350 gledatelja začaranim krugom muško-ženske dominacije, tj. žensko-muške manipulacije. Tematsku poveznicu među slikama činili su songovi Mate Matišića koji su u promjenama ovoj predstavi dali poseban pečat.

 

 Zdravlje

Mjerenje šećera u krvi

Metković, 13.11.2005. - Povodom Svjetskog dana šećerne bolesti Dijabetička udruga grada Metkovića organizira za građanstvo javno mjerenje šećera u krvi. Danas od 10 do 12 sati aktivisti Udruge sa doktorom Ljubićem iz Zavoda za javno zdravstvo u Športskoj ulici kod zapadnog ulaza u igralište NK Neretva izmjerit će Vam šećer u krvi i tlak. Mjerenje je brzo i jednostavno, pa ako prošećete Športskom provjerite svoje zdravlje.

 

 Promet

Započeli pripremni radovi

Komarna, 10.11.2005. -    Danas je u Komarni, općina Slivno, prigodnom svečanošću obilježen početak pripremnih radova na mostu kopno-Pelješac i pristupnim cestama kojima će biti spojen na državne ceste D8 i D414. Na svečanosti su, osim premijera Ive Sanadera, koji je otvorio radove, bili i ministri u Vladi RH Marina Matulović-Dropulić, Božo Biškupić, Ivan Šuker i Božidar Kalmeta, potpredsjednik Hrvatskoga sabora u Luka Bebić, predsjednik Uprave Hrvatskih cesta Stjepko Boban, župan Dubrovačko-neretvanske županije Ivo Miletić, Dubravka Šuica gradonačelnica Dubrovnika te gradonačelnici i načelnici susjednih gradova i općina.

 Priroda

Rijedak primjerak kornjače u Kleku

Klek, 9.11.2005. -    Jutros je u Kleku na plažu izvučena morska kornjača koja se zaplela u ribarsku mrežu i uginula. Radi se o sedmoprugoj usminjači (Dermochelys coriacea) koja živi u toplim i umjereno toplim morima, a u Jadranskom i Sredozemnom moru vrlo je rijetka. Nesretna kornjača bila je duža od dva metra, a prema procjeni imala je oko 350 kg i bila stara preko 100 godina. Ove kornjače nemaju tvrd oklop nego je on načinjen od tvrde kože.

 Fotografija

Metković 1960.

Metković, 9.11.2005. -   Gospodin Ivo Ožić ustupio nam je nekoliko zračnih snimaka Metkovića nastalih 1960. Malo stariji sjetit će se da je nekada nogometno igralište bilo na periferiji grada, a Nokat, Bočina i Pržine samo obradiva polja. Zahvaljujemo g. Ožiću na fotografijama od kojih objavljujemo dvije.

 Priroda

500 kn za lastin rep

Metković, 4.11.2005. - Šećete li Predolcem ili Šibanicom i ulovite leptira lastin rep, a pri tom i sami budete ulovljeni, prema Pravilniku o visini naknade štete prouzročene nedopuštenom radnjom na zaštićenim životinjskim vrstama kojega je donijela Državna uprava za zaštitu kulturne platit ćete kaznu od 500 kn. 500 kn je najniža kazna koju propisuje taj Pravilnik za pojedine vrste, a najviša je 100.000 kn za ubijanje sredozemne medvjedice. Zanimljivo ga je pročitati i saznati koje su to životinje zakonom zaštićene.

 

 Gradske vijesti

Napreduje Muzej u Vidu

Metković, 3.11.2005. - Muzej Narone u Vidu, koji gradi firma MGA, prvi je u Hrvatskoj koji se gradi iznad samog arheološkog lokaliteta. Građevina svakim danom poprima sve prepoznatije obrise jer su gotovi glavni betonski zidovi, betonirane podne ploče i postavljeni čelični stupovi koji će nositi konzolne dizalice.

 

 Priroda

Čvorci zakasnili na berbu

Metković, 3.11.2005. - Danas su mnogi u Metkoviću radoznalo gledali u nebo koje bi svako malo zasjenila jata čvoraka. Kretanje jata sličilo je kretanju jata riba u moru koje svako malo preplaši kakav grabežljivac.

 Gradske vijesti

'Vaga' Knjižnici, a stipendije studentima

Metković, 2.11.2005. -    Na IV. sjednici održanoj 27. listopada Gradsko poglavarstvo donijelo je zaključak da se prizemlje zgrade "Vage" u Ulici kralja Zvonimira u Metkoviću namjenjuje za ustanovu Gradska knjižnica Metković. Na slici lijevo možete vidjeti originalni crtež fasade zgrade iz 1905.

 Ekologija

Održiva poljoprivreda u dolini Neretve

Metković, 2.11.2005. - Regionalni centar zaštite okoliša za srednju i istočnu Europu u Metkoviću prošli je tjedan organizirao radionicu o razvoju održive poljoprivrede u dolini Neretve. Sudionici radionice iznijeli su svoja iskustva u ekologiji u procesima proizvodnje ratarskih i voćarskih kultura kao i u stočarstvu i pčelarstvu. Istaknuto je da je, osim očuvanja voda i tla, krajnji cilj proizvodnja zdrave hrane i konkurentnost na europskom tržištu.

 

 In memoriam

Sjećanje na umrle i poginule

Metković, 1.11.2005. -   Danas je blagdan Svih svetih, a sutra Dan mrtvih, dani kada građani Metkovića u velikom broju posjećuju groblje u znak sjećanja na svoje preminule. Mnogi doputuju iz ostalih dijelova Hrvatske ili inozemstva.

 

Vijesti iz 11. 2005.
ukupno 25

Tražite u vijestima

 

Kalendar

2020

 12   11   10   09   08   07   06   05   04   03   02   01 


2019

 12   11   10   09   08   07   06   05   04   03   02   01 


2018

 12   11   10   09   08   07   06   05   04   03   02   01 


2017

 12   11   10   09   08   07   06   05   04   03   02   01 


2016

 12   11   10   09   08   07   06   05   04   03   02   01 


2015

 12   11   10   09   08   07   06   05   04   03   02   01 


2014

 12   11   10   09   08   07   06   05   04   03   02   01 


2013

 12   11   10   09   08   07   06   05   04   03   02   01 


2012

 12   11   10   09   08   07   06   05   04   03   02   01 


2011

 12   11   10   09   08   07   06   05   04   03   02   01 


2010

 12   11   10   09   08   07   06   05   04   03   02   01 


2009

 12   11   10   09   08   07   06   05   04   03   02   01 


2008

 12   11   10   09   08   07   06   05   04   03   02   01 


2007

 12   11   10   09   08   07   06   05   04   03   02   01 


2006

 12   11   10   09   08   07   06   05   04   03   02   01 


2005

 12   11   10   09   08   07   06   05   04   03   02   01 


2004

 12   11   10   09   08   07   06   05   04   03   02   01 


2003

 12   11   10   09   08   07   05   04   03   02   01