-913

Nije namijenjeno rješavanju problema kao što su:

- problematično ponašanje pojedinaca, nesporazumi sa
  susjedima i/ili bilo kojom skupinom ljudi

- bilo kakva hitna intervencija (poplava u stanu i sl.)

- psi koji ometaju lavežom ili nisu na uzici ili nemaju brnjicu

- požari, zagađenja zraka i vode

- buka

- prijedlozi za postavljanje novih posuda za otpad, novih
  rasvjetnih tijela, semafora i slično

- žalbe na rad gradskih tijela ili bilo kojih tijela javne uprave

- bespravna gradnja

- divljanje po cestama, konzumiranje droga, javna opijanja,
  nasilje nad životinjama, preprodaja i sl.

Za to postoje nadležna tijela kojima se uvijek možete obratiti.

SLUŽBENA STRANICA

POGLEDAJTE

POPIS ULICA

GRAD METKOVIĆ

TISAK

OSMRTNICE

KONTAKT

Vijesti

arhiv vijesti

 Fotoreportaža

Neretvom u dva dana

Metković, 29.4.2007. - Dva lijepa kasnotravanjska dana 2007. bila su dovoljan razlog za minifototurneju dolinom Neretve. Pogledajte fotoreportažu

 

 Predavanje

Špilje i jame doline Neretve

Metković, 27.4.2007. - U organizaciji Regionalnog centra zaštite okoliša za Srednju i Istočnu Europu (REC) i projektnih ureda REC-a u Metkoviću i Mostaru u restoranu „Đuđa i Mate“ u Vidu održano je edukativno predavanje o jamama i špiljama delte Neretve pod nazivom „Biospeleološka i speleološka istraživanja špilja i jama na području donjega toka rijeke Neretve“.

 Obrazovanje

Dan planeta Zemlje u OŠ „Don M. Pavlinovića“

Metković, 27.4.2007. - U OŠ „Don Mihovila Pavlinovića“ danas je predstavljen projekt „Dan planeta Zemlje“ na kome su učenici sa svojim mentorima radili tijekom travnja.

 Iz tiska

Dva teksta o dolini Neretve

Metković, 27.4.2007. - Od dr. Marija Wokaunna dobili smo informaciju da je u najnovijem broju Croatian Medical Journala izašao članak dr. sc. Jasmine Mužinić Neretva Valley: From Leprosarium to Nature Park. Tragom vijesti u tom broju naišli smo na još jedan članak iste autorice The Neretva Delta: Green Pearl of Coastal Croatia. Oba članka su na engleskome, a mi smo ih iz PDF formata konvertirali u HTML.

 

 Vjerski život

Blagoslov polja

Metković, 26.4.2007. - Kao i svake godine, jučer, na blagdan Sv. Marka, na Gradskom groblju Sv. Ivana održana je procesija sa proljetnim blagoslovom polja nakon čega je služena Misa koju ju je pred brojnim vjernicima predvodio župnik župe Sv. Ilije fra Dušan Džimbeg.

 

 Šport

Pregled rezultata

Metković, 25.4.2007. - Jučer su boćari Metkovića odigrali zaostali susret osmog kola 1. HBL-jug pobijedivši BK Imotska krajina sa 12:10. Tako smo kompletirali sve sportske rezultate metkovskih klubova.

 Folklor

Međunarodni seminar o kontradansama

Metković, 24.4.2007. - Prošli vikend u Metkoviću je u organizaciji KUD-a Metković održan međunarodni seminar „Plesna tradicija jadranskog područja Hrvatske“, a tema su bile kontradanse (contradance) i srodni plesovi. Voditelj seminara bio je Metkovac prof. Vidoslav Bagur, glavni selektor Međunarodne smotre folklora u Zagrebu te svjetski poznati stručnjak za proučavanje folklora.

 Kazalište

Ambulanta našega maloga mista

Metković, 23.4.2007. - Domače je domače, kako bi rekli Zagorci. Nekad popularni reklamni slogan sinoć se potvrdio i u Gradskom kulturnom središtu gdje je gostovala glumačka družina „Dangubići“ što djeluje u okviru KUD-a „Župa Bagalović“.

 Rad udruga

Mišo i Coce na proslavi Torcide

Metković, 22.4.2007. - Godišnjicu osnutka Torcide, kluba navijača NK Hajduka, njeni članovi proslavili su velikim koncertom u Gradskoj športskoj dvorani na kojemu su nastupili Mišo Kovač i Vinko Coce

 Tragedija

Troje mladih smrtno stradalo u Neretvi

Komin, 21.4.2007. - U teškoj prometnoj nesreći koja se jučer oko 17 sati dogodila na županijskoj cesti između mjesta Komina i Rogotina (pokraj Ploča) smrtno su stradale tri osobe.
Riječ je o bračnom paru Ivici (33) i Ivani (24) Vlahović, te Ivičinu bratu Josipu (28). Svi troje su iz Komina, a doznajemo da su bili bliski rođaci Mikija Rapaića. Cijeli tekst

 

 Predavanje

Obitelj u okovima medija

Metković, 21.4.2007. - U organizaciji „Društva za kulturu demokracije“ Podružnica Metković u Zgradi političkih stranaka u Metkoviću održano je predavanje na temu „Obitelj u okovima medija“. U potpuno ispunjenoj dvorani predavač je bio prof. Ivica Ursić, poznati voditelj i urednik na Radio Splitu.

 Gradske vijesti

Održano Gradsko vijeće

Metković, 21.4.2007. - Na danas održanoj sjednici, Gradsko Vijeće Grada Metkovića usvojilo je izvješće o izvršenju programa održavanja komunalne infrastrukture za 2006. Od planiranih 4.200.000,00 kuna ostvareno je 3.957.965,38 kuna (od komunalne naknade od gospodarstva 2.980.302,91 kuna i od građana 977.662,47 kuna).

 Šport

Karatisti uspješni u Ljubuškom

Metković, 19.4.2007. - Karate klub Metković je 15.travnja nastupio na međunarodnom natjecanju Prvi Ljubuški kup BiH, na kojem se okupilo preko 20 klubova iz Hrvatske i Bosne i Hercegovine. Konkurencija je bila jaka jer su nastupili ponajbolji klubovi Bosne i Hercegovine koje su seniori tijekom 2006. ekipno bili drugi u svijetu.

 Obrazovanje

Priprema za malu maturu

Metković, 19.4.2007. - Jučer i danas se u Hrvatskoj prvi put provode nacionalni ispiti za učenike osmih razreda osnovnih škola. U projekt su uključene i dvije metkovske osnovne škole (sa svojim područnim školama) pa je od 239 osmaša njih 64 slučajnim odabirom pozvano na ispit.

 Ekologija

1,9 milijuna kuna za ekološke projekte

Metković, 17.4.2007. - Nedavnim potpisivanjem dvaju ugovora u Fondu za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost u Zagrebu Zadruzi branitelja i Udruzi dragovoljaca i veterana domovinskog rata odobreno je ukupno 1,9 milijuna kuna za realizaciju ekoloških projekata u dolini Neretve.

 Maraton lađa

Metković i Opuzen ispunili obveze

Metković, 17.4.2007. - Nakon potpisanih ugovora o sponzoriranju lađa, grad Metković i grad Opuzen ispunili su svoje obveze iz ugovora te su u skladište „Tehnodelte“ u Opuzenu pristigle još dvije lađe koje će nositi imena tih neretvanskih gradova.

 Obljetnice

150 godina žudija u Metkoviću

Metković, 16.4.2007. - Je li u Metkoviću tradicija čuvanja Kristova groba od Velikog četvrtka do Uskrsa postojala i prije 150 godina pouzdano se ne zna, no zna se da je mladi sjemeništarac Ante Gluščević iz talijanskog Loreta 1857. donio taj običaj u svoju župu Sv. Ilije otkud se proširio dolinom Neretve. Prema tome smatra se da su metkovske žudije župe Sv. Ilije najstarije u Dalmaciji. Prošle nedjelje svečano su proslavile 150 godina od osnutka. Pogledajte fotoreportažu

 

 Šport

Pregled rezultata

Metković, 16.4.2007. - Prošli vikend nastavljena su sportska natjecanja u kojima su uz nogometaše Neretve i rukometaše Metkovića uspješni bili i košarkaši. Evo rezultata:

 Kazalište

U posjetu kod gospodina Greena

Metković, 15.4.2007. - U metkovskom kazalištu sinoć je u režiji Aide Bukvić izvedena predstava „U posjetu kod gospodina Greena“. U komadu što ga je napisao Amerikanac Jeff Baron igrali su Pero Kvrgić (gosopdin Green) i mladi Luka Dragić (Ross Gardiner).

 Šport

Mali sportovi uspješni

Metković, 12.4.2007. - Evo prikupili smo i neke sportske rezultate. Jučer je RK Metković na domaćem terenu pobijedio RK Karlovac rezultatom 26:22. Uspješne su bile i dvije selekcije košarkaša. U Županijskoj ligi - skupina Neretva juniori KK Metković pobijedili su vršnjake iz KK Ploče sa 64:48, dok su mlađi kadeti u zaostaloj utakmici 3. kola kao gosti savladali KK Imotski sa 56:86.

 

 Tradicija

Održana smotra žudija Dalmacije

Metković, 10.4.2007. - U organizaciji Čuvara Kristova groba, žudija župe Snježne Gospe iz Vida, 9. travnja održana je Sedma smotra žudija Dalmacije – Vid 2007. Na smotri se pojavilo sedamnaest skupina, što je najviše do sada, a prvi put nastupile su žudije iz Vareša u BiH, iz Imotskoga i Knina u kojem je taj običaj ove godine obnovljen nakon 70 godina prekida.
Dosadašnjih šest okupljanja bilo je u Vodicama, nakon čega je odlučeno da se Smotra svake godine održava u drugoj dalmatinskoj župi kako bi se i druge potaklo na obnovu ili pokretanje tog pučkog običaja čuvanja Kristova groba od Velikog Četvrtka uvečer od Uskrsa. Pogledajte fotoreportažu

 

 Tradicija

Smotra žudija Dalmacije

Metković, 7.4.2007. - Ovih dana će se o žudijama pisati malo više. U Metkoviću se na Mali Uskrs obilježava 150 godina postojanja metkovskih žudija, o ćemu ćemo posebno izvijestiti, a na Uskrsni ponedjeljak u Vidu će se održati Smotra žudija Dalmacije – Vid 2007. Kako su mnogi zainteresirani za taj događaj ovdje donosimo program Smotre.

 Vjerski život

Veliki petak

Metković, 7.4.2007. - U obje metkovske župe, sv Ilije i sv. Nikole, sinoć su nakon obreda Velikog petka kroz grad krenule procesije u kojima je sudjelovalo mnoštvo vjernika. Procjenjuje se da ih je u župi sv. Ilije u procesiji bilo između četiri i pet tisuća. Ovdje donosimo mali fotozapis sa procesije u župi sv. Ilije i molimo posjetitelje koji imaju fotografije iz župe sv. Nikole da nam ih pošalju e-mailom kako bismo ih mogli uvrstiti na ovo mjesto. Sve fotografije mogu se klikom uvećati.

 Tradicija

Lignje i bakalar

Metković, 6.4.2007. - Veliki Petak je uz Čistu srijedu jedini dan strogog posta kada bi katolici trebali jesti samo jednom „do sita“ i to hranu u kojoj nema mesa. U našim krajevima tada se obično priprema svježa riba ili bakalr. Stoga je na metkovskoj tržnici od ranih jutarnjih sati bilo živo.

 Obrazovanje

Otvoreni dani

Metković, 4.4.2007. - Iako nam ovih dana voda obilato stiže sa nebesa, stručnjaci upozoravaju na probleme koji će nastati nastavimo li ju neracionalno trošiti. Stoga su Udružene UNESCO škole odlučile da se pokrene zajednički projekt u koji će biti uključeni svi učenici. U metkovskoj Gimnaziji, jednoj od UNESCO škola, od 2. do 4. travnja u sklopu Otvorenih dana održana je projektna nastava na temu „Voda – hrvatsko blago“. Učenici Gimnazije pod vodstvom svojih mentora realizirali su na zadanu temu 21 projekt.

 Mediji

Metkovac pretučen u Zagrebu

Zagreb, 3.4.2007. - Ispred pošte u Branimirovoj ulici, u nedjelju, oko 5,15 sati, skupina mladića, napala je petoricu maloljetnika, jer su po naglasku zaključili da bi mogli biti navijači NK „Hajduk“. Cijeli tekst

 

 Fotografija

Cvjetnica

Metković, 2.4.2007. - Snimljeno jučer

 

 Poljoprivreda

Drugi javni natječaj za sredstva iz SAPARD-a

Metković, 1.4.2007. - U organizaciji Hrvatskog zavoda za poljoprivrednu savjetodavnu službu, Ispostava Metković, u Zgradi političkih stranaka održano je predavanje na temu SAPARD programa. Predavanje je održao Ivo Batinović, viši savjetnik HZPSS Ispostave Ploče, a svrha predavanja bilo je pravovremeno informiranje neretvanskih poljoprivrednika o podnošenje prijava za dodjelu sredstava iz SAPARD programa.

 Obrazovanje

Nastavljen ciklus predstavljanja fakulteta

Metković, 1.4.2007. - U Gimnaziji Metković jučer je održano treće predavanje iz ciklusa predavanja na temu profesionalne orijentacije učenika gimnazija i srednjih škola na kojem su predstavljeni arhitektonski, građevinski i geodetski fakultet. Predavanje je organizirala Udruga mladih grada Metkovića „Kolektiv“' u suradnji sa Nacionalnom zakladom za razvoj civilnog društva.

 

 Prvotravanjska šala

Evlija Čelebija (ni)je bio u pravu

Metković, 1.4.2007. - Kula na ušću Norina u Neretvu, građena na prijelazu 15. i 16. st., jedan je od najmarkantnijih donjoneretvanskih spomenika po kojem je mjesto Kula Norisnka dobilo ime. Nedavno su završena najnovija arheološko-geološka istraživanja koja potvrđuju da je kula imala još dva kata.

 

Vijesti iz 4. 2007.
ukupno 30

Tražite u vijestima

 

Kalendar

2020

 12   11   10   09   08   07   06   05   04   03   02   01 


2019

 12   11   10   09   08   07   06   05   04   03   02   01 


2018

 12   11   10   09   08   07   06   05   04   03   02   01 


2017

 12   11   10   09   08   07   06   05   04   03   02   01 


2016

 12   11   10   09   08   07   06   05   04   03   02   01 


2015

 12   11   10   09   08   07   06   05   04   03   02   01 


2014

 12   11   10   09   08   07   06   05   04   03   02   01 


2013

 12   11   10   09   08   07   06   05   04   03   02   01 


2012

 12   11   10   09   08   07   06   05   04   03   02   01 


2011

 12   11   10   09   08   07   06   05   04   03   02   01 


2010

 12   11   10   09   08   07   06   05   04   03   02   01 


2009

 12   11   10   09   08   07   06   05   04   03   02   01 


2008

 12   11   10   09   08   07   06   05   04   03   02   01 


2007

 12   11   10   09   08   07   06   05   04   03   02   01 


2006

 12   11   10   09   08   07   06   05   04   03   02   01 


2005

 12   11   10   09   08   07   06   05   04   03   02   01 


2004

 12   11   10   09   08   07   06   05   04   03   02   01 


2003

 12   11   10   09   08   07   05   04   03   02   01