-914

Nije namijenjeno rješavanju problema kao što su:

- problematično ponašanje pojedinaca, nesporazumi sa
  susjedima i/ili bilo kojom skupinom ljudi

- bilo kakva hitna intervencija (poplava u stanu i sl.)

- psi koji ometaju lavežom ili nisu na uzici ili nemaju brnjicu

- požari, zagađenja zraka i vode

- buka

- prijedlozi za postavljanje novih posuda za otpad, novih
  rasvjetnih tijela, semafora i slično

- žalbe na rad gradskih tijela ili bilo kojih tijela javne uprave

- bespravna gradnja

- divljanje po cestama, konzumiranje droga, javna opijanja,
  nasilje nad životinjama, preprodaja i sl.

Za to postoje nadležna tijela kojima se uvijek možete obratiti.

SLUŽBENA STRANICA

POGLEDAJTE

POPIS ULICA

GRAD METKOVIĆ

TISAK

OSMRTNICE

KONTAKT

Vijesti

arhiv vijesti

 Manifestacije

Rimska noć u Naroni

Metković, 31.7.2011. - Prva Rimska noć, što je u petak u Vidu održana u organizaciji Arheološkoga muzeja Narona, vjerojatno je nadmašila očekivanja i samih organizatora. Nama, koji smo u Vid stigli pred 20 sati, nije ostalo ništa drugo nego parkirati se uz cestu prema Metkoviću jer je veliko parkiralište uz Norin bilo potpuno zauzeto.

 Koncert

Izvrstan koncert 'Kampanela'

Metković, 31.7.2011. - U sklopu Metkovskog kulturnog ljeta na Ljetnoj pozornici GKS-a Metković izvrstan koncert održala je Klapa Kampanel.

 Zanimljivosti

Model crkve Sv. Nikole

Metković, 29.7.2011. - Metković je dobio i drugi 3D objekt na popularnom programu Google Earth. Stipan Ujdur autor je modela crkve Sv. Nikole i Pastoralnoga centra o. Ante Gabrića na desnoj strani grada, u čemu smo mu svojim fotografijama i mi malo pomogli, kao i Borovčanin Joe.

 Izbori

Službeni rezultati izbora za MO

Metković, 29.7.2011. - Od Gradskoga izbornog povjerenstva Grada Metkovića dobili smo i službene rezultate nedavnih izbora za članove vijeća mjesnih odbora na području grada Metkovića. Pogledajte.

 

 Maraton lađa

Potvrđen prijenos Maratona na HTV 2

Metković, 28.7.2011. - U metkovskom Hotelu Narona jučer je održan sastanak Organizacijskog odbora 14. maratona lađa na kojem je bio predsjednik Odbora župan Nikola Dobroslavić, zamjenik gradonačelnika Metkovića Mato Mustapić, gradonačelnik Ploča Krešimir Vejić i gradonačelnik Opuzena Ivo Mihaljević. Na sastanku je izviješće o postignutome podnio predsjednik Udruge lađara Neretve Marko Marušić, iz čega kao najvažniju novost izdvajamo da je s HTV-om i službeno postignut dogovor o prijenosu ovogodišnje utrke.

 Zdravlje

Odjećom protiv jakoga sunca

Metković, 27.7.2011. - NaturalNews je objavio izviješće organizacije za zaštitu potrošača EWG koje otkriva da mnoge popularne kreme za sunčanje sadrže sastojke koji mogu potaknuti rast i širenje stanica raka kože. Sunce koristi organizmu, ali ga svakako izbjegavajte kada je najjače. Ako tada već morate biti na suncu štitite se odjećom, a ne kremama.

 

 Folklor

Novozelandski Hrvati i Maori oduševili publiku

Metković, 27.7.2011. - Iz programa Metkovskoga kulturnoga ljeta na kojem stoji da 26. srpnja u Metkoviću s pjesmama i plesovima nastupa Folklorni ansambl Kralj Tomislav iz Aucklanda malo tko je moga zaključiti da se radi o vrhunskom kulturnom događaju. U međuvremenu su neki čuli o čemu bi mogla biti riječ pa sinoć publike u kazališnoj dvorani GKS-a nije nedostajalo, iako je kazalište moglo biti i dupkom popunjeno, barem mladima iz metkovskoga folklora.

 Radionica

Iz bakine kuharice

Metković, 26.7.2011. - U Udruzi Otac Ante Gabrić, u kojoj se provodi program Dnevni boravak i pomoć u kući starijim osobama, održana je radionica pod nazivom Iz bakine kuharice. Na njoj su volonteri i korisnici Dnevnog boravka zamijesili i ispekli prave starinske fritule za koje se nekada koristio domaći kvasac jer ga se često nije moglo kupiti.  Mladi volonteri upoznati su i sa starom odjevnim i drugim predmetima koje su nekada nosile Nertvanke kao što su vuštan, traveša, vanculet i borša.

 Folklor

Nastup Hrvata i Maora u Metkoviću

Metković, 25.7.2011. - Sutra (utorak) dođite na ljetnu pozornicu GKS-a Metković na kojoj će nastupiti Folklorni ansambl Kralj Tomislav iz Auckladna i maorska skupina Te Ihi Connections koji su prije nekoliko dana nastupili na Međunarodnoj smotri folklora u Zagrebu.

 Izbori

Rezultati izbora za članove vijeća MO

Metković, 25.7.2011. - Jučer su na šest mjesta na području grada Metkovića obavljeni izbori za članove vijeća mjesnih odbora. Najviše mandata osvojile su liste HSS-a, 22 od 30. Slijede HDZ s četiri te HSP i Nezavisna lista Danijele Vidović s po dva mandata. Evo svih rezultata.

 

 Izbori

Slab odziv birača

Metković, 24.7.2011. - Danas su izbori za vijeća mjesnih odbora grada Metkovića. Građani s lijeve strane glasuju u Zgradi političkih stranaka, a oni s desne u OŠ don M. Pavlinovića. Mi smo danas u 11 sati posjetili prvo spomenuto izborno mjesto na kojem je upisano oko 8000 birača i dobili podatak da ih je glasovalo samo 250. Stoga, ako još niste glasovali to možete učiniti do 19 sati.

 

 Rukomet

RK Metković odustao od natjecanja

Metković, 22.7.2011. - Kako donosi portal hr-rukomet.hr, RK Metković (u stečaju) odustao je od natjecanja u 3. HRL - jug. U sezoni 2011/12. natjecat će se samo njihovi kadeti koji će igrati u državnoj ligi. To je priopćio novi voditelj 3. HRL - jug Zadranin Dalibor Jurinović.

 

 Tradicija

Proslavljen Sv. Ilija i Dan grada Metkovića

Metković, 21.7.2011. - Za nama je Sveti Ilija koji nam je donio i osvježenje, što je prilično neuobičajeno za ovo doba godine. Tijekom proteklih dana taj blagdan i Dan grada Metkovića obilježen je nizom događanja na kojima je svatko moga naći nešto za sebe, počevši od duhovnosti pa do pučkih veselica od kojih je najpoznatiji tzv. dernek. Mi smo do sada pripremili dio reportaže s važnijih događanja.

 

 Šport

Vibe CB pobjednik turnira 'Eugen Erjauc'

Metković, 21.7.2011. - Na igralištu SC Orašina završen je 1. memorijalni malonogometni turnir Eugen Erjauc koji je započeo 4. lipnja. Prvo izdanje Turnira pripalo je ekipi Vibe caffe bar koja je u finalnoj utakmici rezultatom 3:1 savladala ekipu MNK Killersi. Treće mjesto bez borbe pripalo je ekipi Street boys koja je utakmicu trebala odigrati protiv MNK Crni put.

 

Otvorena izložba 'Sveti Ante neretvanski'

Metković, 19.7.2011. - Sinoć je u Gradskom kulturnom središtu otvorena izložba fotografija Sveti Ante neretvanski autora Zvonimira Atletića koji je našega pokojnog Metkovca o. Antu Gabrića prije tridesetak godina snimao na autentičnim mjestima u Indiji. Na preko četrdeset crno-bijelih fotografija većega formata autor priča o čovjeku koji je cijeli svoj život posvetio Bogu tako da se davao drugima.

 Koncert

Rock koncert metkovskih skupina

Metković, 19.7.2011. - U sklopu obilježavanja Dana grada i Svetoga Ilije na košarkaškom igralištu Gimnazije Metković u nedjelju je održan rock koncert na kojemu je nastupilo 10 skupina iz Metkovića. Posjetitelji su većinom bili mlađi, ali bilo je i starijih koji su se tako prisjetili svoje mladosti. Zbog više istovremenih događanja te večeri mi smo bili samo na dijelu koncerta.

 Festival

Održana 'Trumpeta narenta'

Metković, 18.7.2011. - Drugu večer 2. međunarodnog festivala limenih glazba Trumpeta narenta otvorio je metkovski gradonačelnik Stipo Gabrić koji je, pozdravivši sve sudionike i publiku na Trgu kralja Tomislava, izrazio zadovoljstvo što se taj festival u Metkoviću održava i drugu godinu te najavio potporu Grada Metkovića i za ubuduće.

 Izložba

Večeras izložba 'Sveti Ante neretvanski'

Metković, 18.7.2011. - Izložba fotografija Sveti Ante neretvanski autora Zvonimira Atletića bit će večeras u 21 sat otvorena u Galeriji Gradskoga kulturnog središta Metković. Radi se o nizu izvrsnih crno-bijelih fotografija koje je Atletić snimio tijekom svoga boravka u Indiji u kojoj je o. Ante Gabrić gotovo svoj cijeli život skrbio za siromašne.

 

 Tradicija

Duje Gligorov najbolji skakač

Metković, 18.7.2011. - Jučer su na Neretvi podno Lučkoga mosta održani 8. skokovi u Neretvu, natjecanje koje svake godine pred Svetoga Iliju privuče veliku pozornost. Natjecalo se u tri kategorije; odrasli, mladež i žene. U najtežoj pobjednik je bio Duje Gligorov kojemu je pehar i novčanu nagradu od 1000 kn uručio predsjednik Udruge Ispod mosta Ivica Arapović

 Festival

Otvorena 2. Trumpeta Narenta

Metković, 17.7.2011. - Koncertom Gradske glazbe Metković i Limene glazbe Tivat sinoć je u Metkoviću otvoren dvodnevni 2. međunarodni festival limenih glazba Trumpeta Narenta.

 Gradske vijesti

Počinje obilježavanje Svetoga Ilije

Metković, 16.7.2011. - Večerašnjim koncertom Gradske glazbe Metković i Limene glazbe Tivat započinje 2. međunarodni festival limenih glazba Trumpeta Narenta. Koncert na ljetnoj sceni GKS-a započinje u 20,30.

 Maraton lađa

Čeljevo prvo okrenulo oko kolone mosta

Metković, 15.7.2011. - Pred večer je u Krvavcu označen start tradicionalnog Lađarskog kupa župe Bagalovići na kojem je nastupilo dvadesetak posada. Staza dužine od 15 km vodi uzvodno do Lučkoga mosta u Metkoviću na natrag u Krvavac. Mi smo natjecatelje dočekali u luci.

 Vrijeme

U red, molim!

Metković, 15.7.2011. - Vruće, vruće… Jest da je more more, ali Neretva je bliža i bolje osvježi pa ovih dana na skakaonici pod Lučkim mostom treba stati u red. Neki od ovih skakača će se sigurno u nedjelju i natjecati na 8. skokovima u Neretvu.

 

 Tisak

Četrdeset šesti Metkovski vjesnik

Metković, 15.7.2011. - Bližimo se nekada nedostižnom 50. broju. Ovaj ilindanski ponešto je drukčije koncipiran jer je sve usporilo, ali, vjerujemo, da će opet biti za svakoga ponešto. Analizirali smo rezultate popisa stanovništva, objavili reportažu s 'Glasa Neretve', ispričali priču o seljačkoj buni u dolini… Pogledajte!

 

 Fotografija

Ringišpil

Metković, 15.7.2011. - Već šesti dan traje toplotni val s temperaturama blizu 40oC. Jučer smo pred zalazak sunca prošetali do Neretve očekujući osvježenje, ali ni tamo ga nije bilo. Tek nas je privuklo sunce koje je bježalo za Rilić, dok je u prvome planu stajao ringišpil, već nekoliko dana spreman dočekati mališane za Svetoga Iliju.

 Izložba

Fotografije posvećene o. A. Gabriću

Metković, 14.7.2011. - Metković u ponedjeljak, 18. srpnja povodom Svetoga Ilije ima čast ugostiti vrhunsku izložbu fotografija Zvonimira Atletića posvećenu našem velikom sugrađaninu o. Anti Gabriću. Izložba će u 20 sati biti otvorena u Gradskom kulturnom središtu.

 Obavijest

Sutra neki djelovi Metkovića kratko bez struje

Metković, 12.7.2011. - Iz HEP-ovog Pogona Metković dobili smo obavijest o sutrašnjem kraćem prekidu isporuke električne energije koji se odnosi na cijelu općinu Zažablje i na neke dijelove Metkovića.

 Kazalište

Zbavite se uz 'Vrtlara'

Metković, 11.7.2011. - Večeras na ljetnoj pozornici GKS-a prikazuje se predstava „Vrtlar“, zajednički projekt Gradskog kazališta „Joza Ivakić“ iz Vinkovaca i Narodnog pozorišta iz Tuzle. Predstava počinje u 21 sat, a cijena ulaznice je 30 kn.

 

 Tradicija

Osvježenje u Neretvi

Metković, 10.7.2011. - Vrućine koje su nas ovih dana „iznenadile“ mnoge su natjerale da pronađu osvježenje, a u Metkoviću ga nema boljega od Neretve. Neki to koriste i za uvježbavanje skokova s mosta jer će se sljedeće nedjelje po osmi put održati već tradicionalno natjecanje u skokovima, što ga organizira Udruga Ispod mosta.

 

 Narona

Izložba o antičkom staklu

Metković, 9.7.2011. - U arheološkom Muzeju Narona u Vidu sinoć je otvorena izložba Antičko staklo - restauracija autora Šime Perovića.

 Gradske vijesti

GKS uskoro klimatiziran

Metković, 8.7.2011. - Danas je u Gradsko kulturno središte Metković stigao dio uređaja klimatizacijskoga sustava koji se već petnaestak dana uvodi u kazališnu dvoranu i galerijski prostor. Iako svi radovi neće biti dovršeni do Svetoga Ilije, u planu je da za Svečanu sjednicu Gradskoga vijeća u funkciji bude hlađenje u kazalištu.

 

 Izbori

Popis biračkih mjesta za izbore 24. srpnja

Metković, 8.7.2011. - U nedjelju, 24. srpnja na području grada Metkovića provest će se za izbori za članove vijeća mjesnih odbora. Od Gradskoga izbornog povjerenstva dobili smo popis biračkih mjesta na kojima će građani moći glasovati.

 

 Fotografija

Smiraj šestoga dana mjeseca srpnja

Metković, 6.7.2011. - Sve do 14. maratona lađa na Neretvi svakoga ćemo dana gledati lađarske posade koje pred zalazak sunca počinju s treningom. Neke udruge su u Neretvu već porinule lađe koje dobro dođu i ribičima da udicu zabace malo dalje od obale. Uz rub rijeke snimili smo i borbu za opstanak koja je maloj lastavici, što je ispala iz obližnjega gnijezda, potpuno izvjesna. Trebao je samo koji dan da krila još malo porastu.

 Narona

Sve o antičkome staklu

Metković, 6.7.2011. - Počinju ljetna događanja u Arheološkome muzeju Narona u Vidu. U petak, 8. srpnja s početkom u 20 sati, možete pogledati izložbu „Antičko staklo – restauracija“ autora Šime Perovića te poslušati predavanje „Muzej antičkog stakla“ autora dr. sc. Ive Fadića.

 

 Festival

Fotoreportaža s Glasa Neretve 2011.

Metković, 6.7.2011. - Kako smo i obećali, gotova je poveća fotoreportaža s ovogodišnjega Glasa Neretve što se održao prošloga petka. Za one koji nisu bili tamo eto prigode da osjete djelić atmosfere koja je vladala na ljetnoj sceni uz Neretvu.

 

 Šport

Na vjetru i valovma tek jedna bronca

Metković, 4.7.2011. - Prošle subote u Kaštel Kambelovcu održana je regata KUP-a Dalmacije na kojoj su nastupili i metkovski veslači. Ponovno uvjeti za veslanje nisu bili nimalo dobri (kao na našoj Neretvi) pa se potopilo dvadesetak čamaca. Od Neretvanskih gusara jedino se Mateo Vidović (1xJMA) dočepao medalje, i to brončane.

 Maraton lađa

Na Maratonu ove godine 38 posada

Metković, 4.7.2011. - Pripreme za 14. maraton lađa na Neretvi već su se dobrano zahuktale, a poznat je i konačan popis prijavljenih posada kojih će ove godine biti čak 38. Iz njega je vidljivo da zanimanje za natjecanjem na Maratonu sve više izlazi iz okvira doline Neretve. Ove ćemo godine ponovno vidjeti posadu iz Mollisea, a stižu nam i Slavonci, Somborci, Zrmanjani…

 Šport

Prud ponovno osvojio Metković

Metković, 3.7.2011. - Metković je ponovno bio domaćin utakmici Prvenstva Dalmacije u balotama što ga svako ljeto organizira list Slobodna Dalmacija. Nakon odigranih 11 susreta u finalu su se sastale dvije najbolje momčadi – Metković i Prud. Do kraja neizvjesnu utakmicu, u kojoj su se obje momčadi smjenjivale u vodstvu, s tri završna poena na kraju je zasluženo dobila momčad Pruda.

 Šport

Tko će biti najbolji na turniru u Metkoviću?

Metković, 3.7.2011. - Dana su deset sati na Trgu kralja Tomislava u Metkoviću započela je osma utakmica ovogodišnjega Prvenstva Dalmacije u balotama što ga organizira Slobodna Dalmacija. Na turniru nastupa 13 momčadi, od čega su četiri s područja grada Metkovića: Metković, Vid, Prud i Jerkovac. Finalne borbe odigrat će se u poslijepodnevnim satima.

 

 Festival

Martini Živkušić Glas Neretve 2011.

Metković, 1.7.2011. - Metkovsko kulturno ljeto večeras je započelo festivalom pjevača amatera Glas Neretve na kojem je prvu nagradu publike odnijela Martina Živkušić pjesmom Bižuterija.

 Popis stanovništva

Još o malo popisu

Metković, 1.7.2011. - Prema jučer objavljenim podacima u dolini Neretve živi 190 stanovnika više nego prije 10 godina. Premali je to porast, bez obzira na moguće pogrješke do kojih je došlo zbog različite metodologije dvaju popisa, jer iza njega stoji pad broja stanovnika u velikoj većini naselja.

 Šport

Mišiću zlato u K1 disciplini

Metković, 1.7.2011. - Na 5. međunarodnom kickboxing turniru Fight night 5, što se nedavno održao u Vrgorcu, nastupila su i dva borca KBK Sv. Nikola iz Metkovića predvođeni trenerom Antonijom Ujdurom.

 Zanimljivosti

Veterani lađom na Maslenici

Metković, 1.7.2011. - Od Branka Markote dobili smo fotografije šestoga dana veslanja veterana IV. gbr. od Prevlake do Maslenice. Jučer u 13 sati prolazili su ispod Paškoga mosta, što znači da su blizu cilju.

 

Vijesti iz 7. 2011.
ukupno 43

Tražite u vijestima

 

Kalendar

2020

 12   11   10   09   08   07   06   05   04   03   02   01 


2019

 12   11   10   09   08   07   06   05   04   03   02   01 


2018

 12   11   10   09   08   07   06   05   04   03   02   01 


2017

 12   11   10   09   08   07   06   05   04   03   02   01 


2016

 12   11   10   09   08   07   06   05   04   03   02   01 


2015

 12   11   10   09   08   07   06   05   04   03   02   01 


2014

 12   11   10   09   08   07   06   05   04   03   02   01 


2013

 12   11   10   09   08   07   06   05   04   03   02   01 


2012

 12   11   10   09   08   07   06   05   04   03   02   01 


2011

 12   11   10   09   08   07   06   05   04   03   02   01 


2010

 12   11   10   09   08   07   06   05   04   03   02   01 


2009

 12   11   10   09   08   07   06   05   04   03   02   01 


2008

 12   11   10   09   08   07   06   05   04   03   02   01 


2007

 12   11   10   09   08   07   06   05   04   03   02   01 


2006

 12   11   10   09   08   07   06   05   04   03   02   01 


2005

 12   11   10   09   08   07   06   05   04   03   02   01 


2004

 12   11   10   09   08   07   06   05   04   03   02   01 


2003

 12   11   10   09   08   07   05   04   03   02   01