-913

Nije namijenjeno rješavanju problema kao što su:

- problematično ponašanje pojedinaca, nesporazumi sa
  susjedima i/ili bilo kojom skupinom ljudi

- bilo kakva hitna intervencija (poplava u stanu i sl.)

- psi koji ometaju lavežom ili nisu na uzici ili nemaju brnjicu

- požari, zagađenja zraka i vode

- buka

- prijedlozi za postavljanje novih posuda za otpad, novih
  rasvjetnih tijela, semafora i slično

- žalbe na rad gradskih tijela ili bilo kojih tijela javne uprave

- bespravna gradnja

- divljanje po cestama, konzumiranje droga, javna opijanja,
  nasilje nad životinjama, preprodaja i sl.

Za to postoje nadležna tijela kojima se uvijek možete obratiti.

SLUŽBENA STRANICA

POGLEDAJTE

POPIS ULICA

GRAD METKOVIĆ

TISAK

OSMRTNICE

KONTAKT

Vijesti

arhiv vijesti

 Gradske vijesti

Zazelenjet će Hebrangova

Metković, 31.10.2014. - Tvrtka Amadeus vrtovi ovih dana obavlja radove na uređenju zelenoga pojasa između nogostupa i kolnika u Hebrangovoj ulici, a postoje naznake da bi se uskoro mogao završiti i kolnik.

 Zaštita okoliša

Četiri izvedbe predstave 'Voda je život'

Metković, 31.10.2014. - Hrvatske vode su u suradnji s Udrugom Divina Natura iz Metkovića nedavno u Gradskom kulturnom središtu upriličile četiri izvedbe edukativne predstave Voda je život koja je bila namijenjena učenicima nižih razreda metkovskih osnovnih škola.

 Rekreacija

Uključite se u završnu utrku 'Dubrovnik Run' lige

Metković, 31.10.2014. - Dubrovnik Run poziva svoje članove iz Metkovića i doline Neretve da im se nedjelju, 2. studenoga u 10.30 pridruže na šestoj, finalnoj utrci Dubrovnik Run lige koja će se održati na Babinu kuku.

 Gradske vijesti

Pet novih parkirališnih mjesta

Metković, 31.10.2014. - Smanjenje cijene povlaštenih karata za parkiranje sigurno je obradovalo građane, a obradovat će ih i pet novih parkirnih mjesta u samome središtu grada. Od jučer je parkiranje omogućeno i uz istočnu stranu ulice Matice hrvatske, što će koristiti i građanima pri obavljanju raznih poslova kao i stanarima zgrade u toj ulici.

 

 In memoriam

Sjećanje na drage koji više nisu s nama

Metković, 31.10.2014. - Posljednji je dan mjeseca studenoga pa pred sutrašnji blagdan Svih svetih mnogi kupuju cvijeće koje će odnijeti na grobove svojih dragih. Po gradu je na više mjesta dosta štandova pa ni izbor ne bi trebao biti težak.

 Poljoprivreda

Orijentacijska karta proizvodno-tehnoloških cjelina u Vrbovcima

Metković, 30.10.2014. - Zbog velikoga zanimanja vijest o Javnome pozivu za dodjelu zakupa poljoprivrednoga zemljišta u vlasništvu Republike Hrvatske na području Grada Metkovića dopunjujemo orijentacijskom kartom proizvodno-tehnoloških cjelina s oznakama katastarskih čestica (nova izmjera).

 

 Šport

Zeljić podnio ostavku na mjesto trenera

Metković, 30.10.2014. - Uprava NK Neretva prihvatila je, uz zahvalu za dosadašnji rad, ostavku trenera seniora Darka Zeljića te na njegovo mjesto imenovala Marija Gujinovića. Gujinović je do sada bio trener omladinskoga pogona, a prošle je sezone bio pomoćnik trenera seniora i trener juniora. Uskoro očekujemo više informacija.

 

 Gospodarstvo

Zlatni Kemini pršuti

Metković, 29.10.2014. - Slobodna je Dalmacija jučer donijela članak o zlatnim pršutima našega sugrađanina Drage Bebića Keme naslovljen s Otkrit ću vam tajnu mog zlatnog pršuta. O Kemi i njegovim zlatnim pršutima pisali smo prije gotovo četiri godine u 38. broju Metkovskoga vjesnika u članku Zlatni pršut iz Novih Sela na 18. stranici.

 

 Šport

Veterani VK Neretvanski gusar na regati u Gružu

Metković, 29.10.2014. - Prošloga su vikenda veterani VK Neretvanski gusar nastupili na XV. Međunarodnoj regati osmeraca Semper primus, koja se održavala u na regatnome polju u dubrovačkom Gružu.

 Šport

Kolo iznenađenja – tijesno na vrhu

Metković, 29.10.2014. - Donosimo rezultate 5. kola Malonogometne lige UMA Metković što se igralo u ponedjeljak, 27. listopada. Pripremio N. Medak.

 Policija

Učenici OŠ don M. Pavlinovića posjetili PP Metković

Metković, 29.10.2014. - U sklopu praktične nastave iz predmeta Građanski odgoj, učenici drugih razreda Osnovne škole don Mihovila Pavlinovića posjetili su u ponedjeljak Policijsku postaju Metković kako bi se pobliže upoznali s djelokrugom rada policije.

 Obavijest

Umro je mons. don Fabijan Veraja

Metković, 29.10.2014. - Sinoć je u talijanskome mjestu Grottaferrata u 92. godini života i 68. godini svećeništva umro mons. don Fabijan Veraja koji je igrom sudbine ili, kako je znao reći, Božjom providnosti veliku većinu života proveo izvan Hrvatske, no to ga nimalo nije udaljilo od njegove voljene domovine, doline Neretve i Metkovića.

 Javni poziv

Zakup poljoprivrednoga zemljišta na području Grada Metkovića

Metković, 29.10.2014. - Agencija za poljoprivredno zemljište jučer je objavila Javni poziv za dodjelu zakupa za poljoprivredno zemljište u vlasništvu Republike Hrvatske na području Grada Metkovića.

 Koncert

Glazbeno-duhovni trenutak uz 'Cantores Maruli'

Metković, 28.10.2014. - Nakon nedjeljne večernje mise u crkvi sv. Ilije Muški vokalni kvartet Cantores Maruli iz Splita pred prepunim je auditorijem održao koncert kakvoga do sada nismo imali prigodu čuti.

 Domovinski rat

Sjećanje na poginule metkovske branitelje

Metković, 28.10.2014. - Grad Metković blagdan Svih svetih, 1. studenoga, obilježava kao Dan spomena na poginule hrvatske branitelje u Domovinskom ratu iz Grada Metkovića.

 Gradske vijesti

Napokon taksi u Metkoviću

Metković, 28.10.2014. - Nakon dugo vremena Metković je ponovno dobio taksi-službu. Obrt za taksi službu Mijić za sada će usluge pružati pozivom na 098 459 275 ili kontaktom na e-mail mijic.mario74@gmail.com.

 

 Šport

Pregled rezultata sportskoga vikenda

Metković, 28.10.2014. - Nogometaši su prošloga vikenda osvjetlali obraz metkovskomu sportu. I Neretva i Metković bili su bolji od Dubrovčana, dok su kadetkinje Neretve svladale Splićanke. Još samo da su to učinile i njihove starije kolegice. Pregled svih rezultata pripremio je Nikica Medak.

 Rukomet

Nisu se osladili u gradu šećera

Metković, 27.10.2014. - Iz Županje su se rukometaši RK Metković 1963 vratili kratkih rukava. Premda su, prema situaciji na prvenstvenoj ljestvici, slovili za favorite, bodovnoga se šećera nisu okusili.

 Rekreacija

Druženje veterana uz buće u Borovcima

Metković, 27.10.2014. - Članovi Udruga veterana IV. gardijske brigade – podružnica za Dubrovačko-neretvansku županiju jučer su u okviru sportsko-rekreacijskih aktivnosti u Borovcima organizirali turnir u bućama.

 Tradicija

Velika fešta kruha i plodova zemlje

Metković, 27.10.2014. - Prošli je petak za OŠ Stjepana Radića te područne škole Mlinište i Bijeli Vir bio projektni dan kojim je obilježen Dan kruha i dan zahvalnosti za plodove zemlje, taj put na Trgu kralja Tomislava.

 Šport

BK Metković na maratonu u Stankovcima

Metković, 27.10.2014. - Na poziv Biciklističkoga kluba AKS Stankovci, jučer je BK Metković sudjelovao na I. MTB maratonu u Stankovcima koji je ujedno i 2. kolo Zimske dalmatinske lige. BK Metković su predstavljali Luka Volarević, Ante Brozović i Josip Kiridžija.

 Kazalište

Voda je život

Metković, 27.10.2014. - U suradnji s metkovskom Udrugom Divina Natura Hrvatske vode danas u metkovskom GKS-u priređuju kazališnu predstavu Voda je život koja je namijenjena učenicima metkovskih osnovnih škola, ali je otvorena i za građanstvo. Kazalište Daska predstavu će izvoditi u 10, 11.25, 13 i 16.45 sati.

 

 Pogledajte

Bog ne griješi

Metković, 26.10.2014. - Preko 16 milijuna ljudi je, do sada, na YouTubeu vidjelo kako se sprijateljuju dijete s Downovim sindromom i labradorica. Video prati glazba Tako si lijep(a) i poruka Bog ne griješi, no i mi za utrku labradora imamo.

 Obljetnice

SDP-ovci obilježili 26. listopada

Metković, 26.10.2014. - Pred spomenikom žrtvama fašističkoga terora u Gradskome parku jutros su se okupili članovi GO SDP-a Metković kako bi se polaganjem vijenca i paljenjem svijeća prisjetili događaja od ravno prije 70 godina kada su okupatorske snage napustile Metković.

 Dolina Neretve

Zahvalnica donatorima mandarina

Metković, 26.10.2014. - Zahvaljujemo vam na pomoći i doprinosu koji ste dali za organizaciju III. Dana Neretve u Zagrebu i time pomogli da i ove godine skrenemo pozornost javnosti na naš kraj.

 Šport

KK Metković u Rami osvojio četiri medalje

Metković, 26.10.2014. - Jučer je u Rami (BiH) održan 5. Međunarodni karate-turnir Rama open 2014. na kojem su sa 373 natjecatelja nastupila 33 kluba iz Hrvatske, BiH, Crne Gore i Makedonije. Za Karate-klub Metković nastupila su četiri natjecatelja i osvojila ukupno četiri medalje.

 Šport

Raspored natjecanja ovoga vikenda

Metković, 25.10.2014. - Evo najave sportskih događanja u Metkoviću ovoga vikenda. Pripremio Nikica Medak.

 Predstavljanje knjige

Male priče koje me najbolje liče

Metković, 25.10.2014. - U Gradskoj knjižnici Metković u četvrtak je predstavljena zbirka pjesama Male priče koje me najbolje liče autora Flirijana Bebića i u nakladi i metkovskoga ogranka Matice hrvatske.

 Socijalna skrb

Korisnici Udruge 'Otac Ante Gabrić' ugostili vrtićane

Metković, 25.10.2014. - U okviru organiziranih dnevnih aktivnosti za starije osobe u listopadu su i u Udruzi Otac Ante Gabrić obilježeni Dani kruha tako što su korisnici u ugodnom ozračju pripravili peciva i slastice.

 Mediji

Vatroslavu Vugdeliji 'Srebrni mikrofon', nagrada za radijska dostignuća

Metković, 25.10.2014. - Kako javlja Radio Delta, voditelj Radija Delta Vatroslav Vugdelija dobitnik je ovogodišnjega Srebrnog mikrofona, prestižne novinarske nagrade koju za najviša radijska dostignuća dodjeljuje Hrvatska udruga radija i novina (HURIN).

 Intervju

Veliki intervju Bože Petrova za index.hr
Kako bih promijenio Hrvatsku od vrha do dna

Metković, 24.10.2014. - Jedan od najčitanijih hrvatskih internetskih portala index.hr danas je objavio veliki intervju s metkovskim gradonačelnikom Petrovom Kako bih promijenio Hrvatsku od vrha do dna.

 

 Koncert

Spoj orgulja i trube oduševio publiku

Metković, 24.10.2014. - Sinoć su ljubitelji klasične glazbe ponovo mogli uživati u izvrsnom koncertu na kojem su ovoga puta nastupili Dario Teskera na trubi i Alen Kopunović Legetin na orguljama.

 Šport

Izbornica ženske nogometne reprezentacije posjetila ŽNK Neretva

Metković, 24.10.2014. - Prošloga ponedjeljka u Gospinom polju u Dubrovniku održan je Festival ženskog nogometa za djevojčice od osam do 14 godina. U manifestaciji je sudjelovalo oko 200 djevojčica, a među njima i njih 27 iz Metkovića koje su predvodili treneri Neven Majić i Duško Mijoč. Nešto više o događaju, ali i dolasku izbornice Marije Margarete Damjanović u Metković ispričao nam je trener Neven Majić.

 Poziv

Predlaganje programa javnih potreba Grada Metkovića za 2015. godinu

Metković, 24.10.2014. - Grad Metković objavio je Poziv za predlaganje programa javnih potreba Grada Metkovića za 2015. u kulturi, sportu, socijalnoj skrbi i zdravstvenoj zaštiti, udrugama građana te predškolskome odgoju. U nastavku možete preuzeti potrebnu dokumentaciju koja se sastoji od poziva i odgovarajuće prijavnice (u istom dokumentu).

 Izložba

Otoci: mjesta ljubavi mora i kopna

Metković, 24.10.2014. - Hrvatski prirodoslovni muzej i Gradska knjižnica Metković sinoć su u prostorijama Knjižnice upriličili otvorenje izložbe Otoci: mjesta ljubavi mora i kopna koja se sastoji od deset informativnih panela, tridesetak muzejskih preparata i kratkoga dokumentarnog filma snimljenoga na jadranskim otocima.

 Putopis

Kitonić predstavila Afriku III

Metković, 24.10.2014. - Davorka Kitonić je u Gradskom kulturnom središtu Metković nastavila svojim putopisnim reportažama. Najnovija je Afrika III kojom je metkovskoj publici predstavila deltu Okawango, u čijoj je divljini boravila 40 dana te Park prirode Centralni Kalahari i pleme San (Bušman).

 Obavijest

Vraćanjem sata unatrag nastaje i obveza upaljenih dnevnih svjetala na vozilima

Metković, 23.10.2014. - Zimsko računanje vremena započinje u nedjelju, u noći s 25. na 26. listopada, tako što se pomicanjem za jedan sat unatrag vrijeme u 3 sata računa kao 2 sata.

 Tradicija

Vrtićani obilježili 'Dane kruha'

Metković, 23.10.2014. - Dani kruha tradicionalno su obilježeni u Dječjemu vrtiću Metković. Mališani su sa svojim tetama pripremili prigodan program kojim su zahvalili na darovima prirode. Različite vrste kruha, peciva i kolača te plodove zemlje u Središnjemu vrtiću blagoslovio je župni vikar Župe sv. Ilije fra Lukica Vojković, a u vrtiću Radost to je učinio sužupnik Župe sv. Nikole don Ante Antunović. Pogledajte što smo zabilježili.

 Šport

Učenici OŠ S. Radića oduševili organizatore 'Lina višebojca'

Metković, 23.10.2014. - Nikada, a Lino je u ovih devet godina prošao uzduž i poprijeko Hrvatske, održao se više od dvjesto puta, ali nikada nismo doživjeli ovakvu atmosferu. I zato vam dajemo ocjenu deset s tri zvjezdice. Nitko prije nije dobio takvu ocjenu. Isto tako, zbog vas obećavam da ćemo se vratiti još jednom u sljedećih godinu dana.

 Predstavljanje knjige

Male priče koje me najbolje liče

Metković, 23.10.2014. - Ogranak Matice hrvatske Metković i Gradska knjižnica Metković pozivaju vas na predstavljanje knjige našega sugrađanina Florijana Bebića Male priče koje me najbolje liče, što će se održati u Gradskoj knjižnici Metković u četvrtak, 23. listopada s početkom u 20 sati.

 

 Gradska uprava

Gradska blagajna prvo polugodište u plusu

Metković, 22.10.2014. - Kao što smo već prije izvijestili, jučer je pod predsjedanjem Marina Veraje održana XII. sjednica Gradskog vijeća Grada Metkovića na čijem se Dnevnom redu našlo 10 točaka o kojima je raspravljalo devet vijećnika. O dvjema smo točkama već pisali pa donosimo kratak pregled ostalih.

 Vrijeme

Naglo zahladnjelo

Metković, 22.10.2014. - Mnoge je jutros iznenadilo ugodnih preko 19 °C, a iza deset sati temperatura je dosegla 22.6 °C. Oko 11,30 stiglo nam je najavljeno pogoršanje i u samo sat i pol temperatura se spustila za preko 12 °C.

Podaci preuzeti s pljusak.com.

 

 Gradska uprava

Gradsko vijeće jednoglasno usvojilo Deklaraciju protiv izgradnje termoelektrane na ugljen

Metković, 22.10.2014. - Jedna od točaka jučerašnje Sjednice Gradskoga vijeća Grada Metkovića bila je Prijedlog Deklaracije kojom bi sve političke opcije u Vijeću poslale jasnu poruku protiv gradnje termoelektrane na ugljen u Pločama.

 Tradicija

U petak 'Dani kruha' ispred Hotela 'Narona'

Metković, 22.10.2014. - Povodom proslave Dana kruha, dana zahvalnosti za plodove zemlje OŠ Stjepana Radića u petak, 24. listopada za sve učenike i učitelje matične škole i područnih škola u Mliništu i Bijelome Viru organizira projektni dan. Drugim riječima, učeničke će klupe u petak biti prazne, zvono neće zvoniti, a sve će se događati na svježem zraku ispred Hotela Narona.

 Poljoprivreda

Proizvođači agruma dužni su suzbijati sredozemnu voćnu muhu

Metković, 22.10.2014. - Proizvođači agruma dužni su prema Naredbi NN ( 85/14) poduzimati mjere za sprječavanje širenja i suzbijanje sredozemne voćne muhe (Ceratitis capitata, Wiedemann) na ugroženim područjima u RH. U smislu ove naredbe to je područje Dubrovačko-neretvanske županije , a dolina rijeke Neretve je područje od posebnog gospodarskog značaja.

 Šport

Pauli Klak veslačko zlato u Bostonu

Metković, 22.10.2014. - Znamo da je Metković i veslački grad te da talentirani članovi VK Neretvanski gusar počinju nastupati za puno jače klubove. Pisali smo nedavno o uspješnim nastupima Katarine Vučine za VK Croatia iz Zagreba, a iz Sjedinjenih Američkih Država stiže nam još jedna veslačka vijest i to o uspjehu mlade Paule Klak, čiji su korijeni i metkovski.

 Gradske vijesti

Niže cijene parkiranja

Metković, 22.10.2014. - Jučer je održana XII. sjednica Gradskog vijeća Grada Metkovića na kojoj je bilo prisutno devet vijećnika. Na dnevnom redu bilo je 10 točaka, a jedna od njih bila je prijedlog Odluke o organizaciji i načinu naplate parkiranja. Ono što će korisnike gradskog parkinga obradovati jest izmjena, odnosno sniženje cijena parkiranja na javnim parkiralištima.

 Koncert

Večer klarineta i klavira

Metković, 22.10.2014. - U organizaciji Osnovne glazbene Škole Metković u Galeriji GKS-a Metković održan je još jedan izvrstan koncert klasične glazbe na kojemu su se publici predstavili klarinetist Bruno Philipp i pijanist Ivan Batoš.

 Gradske vijesti

Novi sadržaji u Dječjem vrtiću 'Leut'

Metković, 21.10.2014. - Iz Dječjeg vrtića Leut dobili smo informaciju da polaznici u okviru dječjeg igrališta odnedavno mogu uživati u novim sadržajima. Igralište se nalazi u vrtu ispred Vrtića, a novi sadržaji su: vrtna kućica, stolovi sa klupicama i ljuljačke s promatračnicom. Tako će djeca za lijepa vremena moći uživati na otvorenom, razvijajući kreativnost u igri na novim spravama.

 Referendum

Petrov potpisao peticiju za referendum protiv monetizacije

Metković, 21.10.2014. - Danas je metkovski gradonačelnik Božo Petrov potpisao peticiju za održavanje referenduma protiv monetizacije autocesta. Pri tome je još jednom ponovio da se radi o vlasništvu građana kojim u njihovo ime upravlja Vlada pa se građanima mora omogućiti da se o tome važnom pitanju izjasne na referendumu.

 

 Fotografija

Susret konjanika i biciklistica

Metković, 21.10.2014. - Iako se u prvi mah čini da je s gornjom fotografijom sve u redu, premda je crno-bijela, u oči upada neobičan susret konjanika i djevojaka s biciklima, a i nebo je napola. Riječ je, zapravo, o spoju dviju fotografija nastalih u rasponu od gotovo šezdeset godina.

 Turizam

Svečanim ispraćajem broda 'Thurgau Dalmatia' okončana turistička sezona minikruzera

Metković, 21.10.2014. - S Male je rive jučer svečano ispraćen minikruzer Thurgau Dalmatia koji je, dovozeći po tridesetak švicarskih turista, od 4. svibnja u Metković uplovio 25 puta. Svakome je gostu darovana vrećica s neretvanskim mandarinama, a prigodan program izveli su im članovi KUD-a Župa Gospe Snježne iz Vida. Ispraćaj je u suradnji s turističkim djelatnicima organizirala Turistička zajednica Grada Metkovića.

 Socijalna skrb

Predstavljene novosti u sustavu novčanih naknada iz Zakona o socijalnoj skrbi

Metković, 20.10.2014. - Jučer je u organizaciji GO SDP-a Metković u GKS-u Metković održano predavanje na temu Sustav novčanih naknada kroz Zakon o socijalnoj skrbi koje je bilo namijenjeno djelatnicima i ravnateljima metkovskoga Centra za socijalnu skrb i Doma za starije i nemoćne te za članove SDP-a Metković i Socijaldemokratskoga foruma žena Metković.

 Šport

Relativno uspješan sportski vikend

Metković, 20.10.2014. - Pogledajte pregled sportskih rezultata što su ih metkovski klubovi postigli prošloga vikenda. Pripremio Nikica Medak.

 Izložba

Otvorena izložba akademskih slikara Đakovštine

Metković, 20.10.2014. - U organizaciji Grada Metkovića i Udruge veterana IV. gardijske brigade, podružnica za DNŽ te Grada Đakova i Udruge veterana 122. brigade HV-a iz Đakova, u subotu je u Galeriji GKS-a Metković otvorena izložba akademskih slikara „Đakovo i Đakovština u Domovinskome ratu“.

 Vjerski život

Biciklima povezali Travnik, Klobuk i Metković

Metković, 20.10.2014. - U subotu se na metkovski Trg kralja Tomislava u popodnevnim satima dovezlo četrdesetak biciklista, od kojih je dio dan ranije krenuo iz Travnika na biciklijadi duhovno-sportskog karaktera nazvanoj Duhovno-pustolovna poveznica Travnik-Klobuk-Metković.

 Predstavljanje knjige

Predstavljen književni prvijenac Katarine Barišić

Metković, 20.10.2014. - Prošli je tjedan u organizaciji metkovskoga ogranka Matice hrvatske u Galeriji Gradskoga kulturnog središta Metković predstavljen književni prvijenac prof. Katarine Barišić Forte Opus.

 Rukomet

RK Metković 1963 - RK Crikvenica 31: 24

Metković, 19.10.2014. - Pred petstotinjak gledatelja sinoć su se rukometaši RK Metković 1963 na domaćem terenu iskupili za prošlotjedni poraz u Kutini. Gosti su u Crikvenicu ispraćeni rezultatom 31:24 (17:2).

 Šport

Raspored događanja u Metkoviću

Metković, 18.10.2014. - Donosimo vam raspored sportskih događanja u Metkoviću ovoga vikenda što ga je pripremio Nikica Medak.

 Izložba

Akademski slikari Đakova i Đakovštine u GKS-u

Metković, 18.10.2014. - Grad Metković i Udruga veterana IV. gardijske brigade, podružnica za DNŽ, pozivaju vas na otvaranje izložbe akademskih slikara „Đakovo i Đakovština u Domovinskome ratu“, čije će otvorenje biti danas u 11 sati u Gradskom kulturnom središtu.

 

 Tribina

Puna podrška Udruzi 'Franak'

Metković, 17.10.2014. - Sa svrhom davanja pravovaljanih informacija i savjeta jučer je Udruga Franak u Galeriji Gradskog kulturnog središta Metković održala javnu tribinu.

 Obljetnice

Peti rođendan Klape 'Sv. Nikola'

Metković, 17.10.2014. - Da je istinita izreka Sve što je lijepo, brzo prolazi dokazuje i to da je proletjelo pet godina od osnutka metkovske Klape Sveti Nikola, čiji su članovi svojim nastupima često pružali lijepe trenutke svojim sugrađanima ali i publici na mnogobrojnim gostovanjima u zemlji i inozemstvu.

 Tradicija

Dani kruha u OŠ don Mihovila Pavlinovića

Metković, 17.10.2014. - Jučer je OŠ don Mihovila Pavlinovića obilježila Dane kruha. Već tradicionalno, upriličena je prigodna prodajna izložba kruha, peciva, različitih slastica te darova prirode, a zbog lošeg vremena izložba je održana u atriju škole i na dijelu školskoga dvorišta. Blagoslov darovima prirode udijelio je sužupnik Župe sv. Nikole don Senko Antunović.

 Gradske vijesti

Uklonjeni uspornici iz ulice Mobine

Metković, 17.10.2014. - Nakon višekratnih zamolbi mnogih građana ulice Mobine, čija djeca idu u školu ili se igraju na toj ulici, Grad Metković je na dvama mjestima bio postavio uspornike prometa, popularno zvane ležećim policajcima, koje je nedavno morao ukloniti.

 Šport

Robert Papić predstavio dvije svoje knjige

Metković, 17.10.2014. - U Gradskoj knjižnici Metković rukometni je trener Robert Papić predstavio dvije svoje knjige. Prva je Zbrka priča iz Uvodne i namijenjena je djeci koja se počinju baviti sportom. U knjizi autor govori kako aktivirati dječju maštu i zanimanje za sport kojim se bave. Odlomke iz knjige čitala je djevojčica Tea Vekić.

 Izdavaštvo

Uredništvo Hrvatskoga neretvanskog zbornika poziva autore na suradnju

Metković, 16.10.2014. - Uredništvo Hrvatskoga neretvanskog zbornika u ime Društva Neretvana i prijatelja Neretve poziva Vas da svojim prilogom obogatite sedmo izdanje naše edicije. Svim autorima članaka objavljenih u prvih šest brojeva Hrvatskoga neretvanskog zbornika još jednom od srca zahvaljujemo i pozivamo ih na nastavak dosadašnje plodonosne suradnje.

 

 Dolina Neretve

Održani III. Dani Neretve u Zagrebu

Metković, 16.10.2014. - Ovogodišnji III. Dani Neretve u Zagrebu koje, sada već tradicionalno, organiziraju članovi Udruge Dani Neretve u Zagrebu održani su 10. i 11. listopada. Za razliku od prethodnih Dana mandarine se nisu dijelile građanima Zagreba nego stanovnicima poplavljenih područja u Slavoniji – izvještava Nada Podnar.

 

 Poljoprivreda

Izvanredne mjere pomoći proizvođačima voća i povrća

Metković, 15.10.2014. - Odlukom Ruske federacije od 7. kolovoza 2014. godine, zabranjen je uvoz određenih poljoprivredno prehrambenih proizvoda iz Europske unije u Rusku federaciju. Kako bi se spriječilo da postojeća situacija na tržištu, koja je posljedica Odluke Ruske federacije o zabrani uvoza određenih poljoprivredno prehrambenih proizvoda iz Europske unije, preraste u ozbiljniji ili trajniji poremećaj, Europska komisija odlučila je uvesti izvanredne mjere pomoći proizvođačima voća i povrća.

 

 Obavijest

Natječaj za prekvalifikaciju žena starijih od 40 godina

Metković, 14.10.2014. - Udruga DOBRA, u okviru trogodišnjeg programa Ministarstva socijalne politike i mladih Obrazovanjem do boljih usluga u zajednici, objavljuje Natječaj za prekvalifikaciju za zanimanje njegovateljice starijih i nemoćnih osoba.

 Šport

Mlinište preuzelo vrh, četvorka u pratnji

Metković, 14.10.2014. - Jučer je u Gradskoj športskoj dvorani odigrano 3. kolo Lige seniora UMA Metković koje je na vrh izbacilo MNK Mlinište. Pogledajte rezultate.

 Obrazovanje

Oskar u Gimnaziji Metković

Metković, 14.10.2014. - Na XXII. međunarodnoj konferenciji učitelja njemačkoga jezika održanoj od 10. do 12. listopada u Osijeku ove se godine prvi put dodjeljivala prestižna nagrada pod imenom Oskar za njemački kao strani jezik. Na svečanosti u prostorijama Filozofskoga fakulteta u Osijeku među sedam nagrađenih stala je i Svjetlana Bebić, profesorica njemačkoga jezika u Gimnaziji Metković.

 Gospodarstvo

Prezentacija izmjena Zakona o radu i Zakona o potporama za očuvanje radnih mjesta

Metković, 14.10.2014. - Hrvatska gospodarska i obrtnička komora pozivaju poduzetnike i obrtnike s područja doline Neretve na prezentaciju izmjena Zakona o radu i novoga Zakona o potporama za očuvanje radnih mjesta koja će se održati u Autoškoli Žabac u Metkoviću, Kralja Zvonimira 5 u petak, 24. listopada s početkom u 11 sati.

 Folklor

Dječja skupina KUD-a 'Metković' druga u Hrvatskoj

Metković, 14.10.2014. - S XII. Festivala dječjeg folklora Hrvatske, koji je u organizaciji KUD-a Ivančice od 10. do 12. listopada održan u Kutini, s osvojenim drugim mjesto vratila se Dječja skupina KUD-a Metković (uzrast 10 - 14 godina).

 Ispravak

Tribina Udruge 'Franak' u četvrtak

Metković, 13.10.2014. - Ispravili smo pogrješku na plakatu koji najavljuje tribinu Udruge Franak u GKS-u Metković. Tribina će se održati u četvrtak, 16. listopada s početkom u 16 sati.

 

 Rukomet

Bjeliš: Samo da nam se ozlijeđeni što prije oporave

Metković, 13.10.2014. - Rukometaši RK Metković 1963 iz Kutine su se vratili bez bodova, a porazu su uvelike doprinijele ozljede igrača. Evo kratkog rezimea trenera Bjeliša o utakmici u Kutini:

 Šport

Bivša gusarica u Mariboru izveslala dva zlata

Metković, 13.10.2014. - Iz VK Neretvanski gusar javljaju o još jednome uspjehu svoje bivše članice Katarine Vučine koja je jučer na 36. Međunarodnoj regati u Mariboru osvojila dvije zlatne medalje.

 Rekreacija

Biciklima na Ušće i nazad

Metković, 13.10.2014. - Biciklistički klub Relaks jučer je organizirao biciklijadu Relaks đir 5 na 46 km dugoj relaciji Metković – Ušće – Metković. Deset se biciklista vozilo iz Metkovića, preko Kule Norinske i Komina do Rogotinskoga mosta te na Ušće, gdje je napravljena mala zakuska. Povratak je bio preko Opuzena i Krvavca II.

 Kazalište

'Sretni kraljević' premijerno izveden u GKS-u

Metković, 13.10.2014. - Prošloga je petka Metkovsko amatersko kazalište lutaka u režiji mostarskog redatelja Hamice Nametka premijerno izvelo lutkarsku predstavu Oskara Wildea Sretni kraljević – prvu lutkarsku predstavu koju su domaći glumci-amateri izveli nakon pola stoljeća.

 Šport

Rezultati utakmica protekloga vikenda

Metković, 13.10.2014. - O tome kako su prošloga vikneda prošli metkovski sportski klubovi podatke je prikupio Nikica Medak.

 Referendum

Petrov poziva građane da potpišu peticiju za održavanje referenduma protiv monetizacije autocesta

Metković, 13.10.2014. - Na svome Facebook profilu metkovski je gradonačelnik Petrov objavio status kojim podupire održavanje referenduma na kojemu bi se građani izjasnili jesu li ili nisu za tzv. monetizaciju hrvatskih autocesta.

 Zanimljivosti

Gof kapitalac – dobar razlog za druženje

Metković, 13.10.2014. - Da je kraj ljeta posebno dobar za ribolov potvrdili su nam članovi Kluba podvodnih aktivnosti i sportskoga ribolova Neretva iz Metkovića. Za njihove kapitalne ulove podvodnom puškom već se zna, a najnoviji je gof od 50 kilograma, što ga je ulovio Ante Brozović.

 Šport

Bošković među 10 % najbržih

Metković, 12.10.2014. - Danas se u Zagrebu trčao 23. Zagrebački maraton na stazi od 42.195 metra, koji je nama zanimljiv jer je među 500 natjecatelja koju su trčali cijelu stazu nastupio i naš Ruđer Bošković, kojemu je to, koliko znamo, prvi pravi maraton. Ruđer je na cilj stigao 53. i još je smogao snage da opiše to nezaboravno iskustvo. Evo što je napisao na svome Facebook profilu:

 Šport

NK Neretva – NK Šibenik 0:3

Metković, 12.10.2014. - U 10. kola 3. HNL – jug Neretva je na domaćem terenu poražena od Šibenika rezultatom 0:3. Golove za goste postigli su Kartelo iz jedanaesterca u 36. minuti, Blažević u 52. i Prijić u 82. minuti.

 Rekreacija

S Ušćem ne možete pogriješiti

Metković, 11.10.2014. - Kad već nismo imali ljeta, uživajmo u prekrasnoj ranoj jesni. Prigoda se pruža već sutra (nedjelja) kada BK Relaks organizira biciklističku turu Relaks đir 5 od Metkovića do Ušća.

 Priroda

Posadili tristo stabala na opožarenome području

Metković, 11.10.2014. -
Danas su u akciji pošumljavanja održanoj pod geslom Šume za Metković, Metković za šume članovi GO SDP-a Metković sa svojim prijateljima i ljubiteljima prirode posadili više od tristo stabala u park-šumi Predolac-Šibanica podno Gradskoga groblja sv. Ivana Nepomuka u Metkoviću, na području koje je stradalo u požaru 2012.

 Šport

Pregled natjecanja ovoga vikenda

Metković, 11.10.2014. - Donosimo vam kratak pregled sportskih natjecanja koja ćete moći pratiti u Metkoviću ove subote i nedjelje. Pripremio Nikica Medak.

 Javni uvid

Nastavljene predradnje za uređenje lijeve obale Neretve uzvodno od mosta u Metkoviću

Metković, 10.10.2014. - Jučer je u Galeriji Gradskog kulturnog središta Metković održano Javno izlaganje Studije za glavnu ocjenu prihvatljivosti za ekološku mrežu zahvata: „Uređenje lijeve obale rijeke Neretve uzvodno od mosta u Metkoviću“.

 Vjerski život

Biciklima i molitvom od Travnika preko Klobuka do Metkovića

Metković, 10.10.2014. - Misijska europska inicijativa Kristov Stol i Biciklistički klub Metković od 16. do 19. listopada organiziraju Duhovno-pustolovnu poveznicu Travnik-Klobuk-Metković nazvanu Ono malo više. Povod je stota obljetnica rođenja o. Ante Gabrića, koja će se obilježiti sljedeće godine, te prisjećanje na 20. listopada 1988. kada je o. Ante umro u Kalkuti, ali i 140. obljetnica rođenja isusovačkoga sjemeništaraca Petra Barbarića, a s molitvenom nakanom za beatifikaciju o. Ante Gabrića i Petra Barbarića, uz njihov zagovor.

 Obavijest

Metkovska kulturno-sportska 'invazija' na Kutinu

Metković, 9.10.2014. - U subotu, 11. listopada na kutinskim će se ulicama moći čuti i metkovski idiom. Naime, u tome će se gradu podno Moslavačke gore iste večeri predstaviti dva ponajbolja metkovska brenda – folklor i rukomet.

 Šport

Rezultati 2. kola UMA lige seniora

Metković, 9.10.2014. - Donosimo rezultate utakmica 2. kola lige seniora UMA Metković, koje su se igrale u ponedjeljak. Pripremio Nikica Medak.

 Dolina Neretve

Neretvani Slavoniji daruju deset tona mandarina

Metković, 9.10.2014. - Drugoga se vikenda u listopadu, već treću godinu za redom, održavaju Dani Neretve u Zagrebu. Ove će godine manifestacija trajati dva dana, 10. i 11. listopada i to u Zagrebu i u Slavoniji – priopćuju iz Udruge Dani Neretve u Zagrebu.

 

 Akcija

Pošumljavanje opožarenih površina

Metković, 8.10.2014. - GO SDP-a Metković u suradnji sa Šumarijom Metković u subotu, 11. listopada organizira akciju pošumljavanja pa poziva sve svoje članove i simpatizere te sve Metkovke i Metkovce da im se pridruže.

 Rekreacija

Opuštenom vožnjom biciklima prešli 44 km

Metković, 8.10.2014. - Prošle je nedjelje u organizaciji Biciklističkoga kluba Relaks održana biciklijada Relaks đir 3 od Metkovića do vodopada Kravica pokraj Studenaca u BiH i nazad. Iako je vrijeme u početku bilo loše, što je utjecalo na broj sudionika, biciklijada je odvožena sukladno imenu Kluba – lagano, zabavno i relaks-opuštajuće.

 Gradske vijesti

Vijenci i svijeće u znak sjećanja na poginule branitelje

Metković, 8.10.2014. - U povodu Dana neovisnosti RH danas su predstavnici Grada Metkovića i političkih stranaka te udruga vezanih uz Domovinski rat položili vijence i zapalili svijeće pred Središnjim križem na Groblju sv. Ivana Nepomuka te pred Spomenikom metkovskim braniteljima, poginulima u Domovinskome ratu. Na Groblju je fra Petar Gulić održao kratak vjerski obred. Počast metkovskim braniteljima jučer su odali i predstavnici metkovskoga SDP-a.

 Čestitka

Ponosno istaknimo hrvatske stjegove i svečano proslavimo Dan neovisnosti

Metković, 8.10.2014. - Drage sugrađanke i sugrađani, danas obilježavamo 8. listopada, dan kada je Hrvatska, proglasivši neovisnost, neopozivo prekinula sve veze s bivšom državnom zajednicom i nakon gotovo tisuću godina ponovno postala samostalnom državom.

 Gradske vijesti

U tijeku saniranje oštećenja na kolnicima

Metković, 7.10.2014. - Lijepo vrijeme proteklih dana djelatnici tvrtke Dubrovnik ceste koriste za saniranje oštećenja na gradskim prometnicama. Prva na redu bila je Dubrovačka ulica, a danas su radovi nastavljeni u Ulici don Radovana Jerkovića.

 Izgubljneno - nađeno

Traži se vlasnik izgubljenih ključeva

Metković, 7.10.2014. - Ispred Gradskoga kulturnog središta nađen je komplet ključeva iz kojega objavljujemo fotografiju jednoga. Vlasnik ga može preuzeti u GKS-u tijekom radnoga vremena.

 

 Zaštita od požara

Građani su prema zakonu obvezni dimnjačaru dopustiti kontrolu svojih dimnjaka

Metković, 7.10.2014. - Uskoro počinje sezona grijanja pa podsjećamo građane da je, sukladno Odluci o dimnjačarskoj službi na području Grada Metkovića, obvezno održavanje dimnjaka i ložišta. Dimnjačari su na terenu, a posao im je obići svako kućanstvo te ustanove i poduzeća koja će se ove zime grijati na tekuće ili kruto gorivo.

 

 Šport

Popović i Puljić prvi u B finalima, Vučina druga u Hrvatskoj

Metković, 6.10.2014. - Na veslačkoj stazi Jarun u Zagrebu od 3. do 5. listopada održavalo se Hrvatsko veslačko prvenstvu na kojemu je VK Neretvanski gusar nastupio s pet posada koje su izborile četiri finala.

 Šport

Pregled sportskih rezultata

Metković, 6.10.2014. - Kao i obično ponedjeljkom, pregled rezultata utakmica koje su metkovski sportaši igrali prošloga vikenda pripremio je Nikica Medak.

 Gradske vijesti

Prenamjenom prostora unaprijedit će se život cjelokupne zajednice

Metković, 5.10.2014. - U organizaciji Grada Metkovića u petak je održan sastanak na kojem se s predstavnicima udruga i zainteresiranim pojedincima razgovaralo o prenamjeni Zgrade političkih stranaka za potrebe mladih i građanskih udruga.

 Rukomet

RK Metković 1963 uvjerljivo savladao RK Osijek

Metković, 5.10.2014. - Dva izjednačenja (1:1 i 5:5) bila su jedini trenutci kada su Osječani uspjeli zaprijetiti raspoloženim Metkovcima koji su izvrsnom obranom i sjajnim Karabatićem na vratima (16 obrana) te unatoč manjim ozljedama nekih igrača i Kozinovoj virozi utakmicu odigrali rutinerski, što im je donijeli visoku pobjedu – izvještava Vinko Kaleb.

 Obavijest

Danas u podne isprobavanje sirena

Metković, 4.10.2014. - Danas će u se 12 sati oglasiti sirene za upozoravanje na opasnost, što je redovita mjera koji Centar 112 provodi jednom mjesečno.

 

 Šport

ŽNK Neretva započinje s upisom djevojčica

Metković, 4.10.2014. - Nogometni klub Neretva započinje s upisom djevojčica u svoju žensku nogometnu sekciju, ponajprije onih između sedam i dvanaest godina. Za više informacija obratite se treneru Nevenu Majiću na 098 948 36 22. Sastanak sa zainteresiranim djevojčicama i njihovim roditeljima održat će se u klupskim prostorijama u četvrtak, 9. listopada u 18 sati.

 

 Rekreacija

Biciklima do Kravice

Metković, 4.10.2014. - Biciklistički klub Relaks Metković organizira II. biciklijadu Relaks đir 3 na relaciji Metković - vodopadi Kravice. Polazak je u nedjelju, 5. listopada u 8 sati pokraj fontane u gradskome parku Metković.

 Promet

Prometni redar Igor Penava:
Smanjuje se broj prekršaja, što se i vidi na ulicama na kojima je više reda

Metković, 4.10.2014. - Već gotovo pola godine u Gradu Metkoviću djeluje služba prometnoga redara, a usporedo s time uvedena je naplata parkiranja kojom upravlja gradska tvrtka Metković razvoj čiji su zaposlenici kontrolori parkinga. Kako građani nerijetko brkaju nadležnosti jednih i drugih porazgovarali smo s prometnim redarom Igorom Penavom o tome što je njegov posao.

 

 Povijest

Iskrsnula i četvrta zračna snimka Metkovića pred II. svj. rat

Metković, 3.10.2014. - Zagrebački Metkovac Mario Talajić ponovno nas je obradovao svojim otkrićem. Pronašao je razglednicu Metkovića koju, barem mi, do danas nismo vidjeli. Riječ je o zračnoj snimci, četvrtoj do sada poznatoj nastaloj istoga dana.

 Šport

NK Neretva – NK Mosor 1:2

Metković, 1.10.2014. - U 8. kolu 3. HNL – jug Neretva je danas na domaćem terenu poražena od NK Mosor iz Žrnovnice rezultatom 1:2. Golove za goste postigli su Kuzmanić u 11. i Begić u 43. minuti, a jedini zgoditak za Neretvu postigao je Tomas u 66. minuti.

 Rad udruga

Obilježen Međunarodni dan starijih osoba

Metković, 1.10.2014. - Današnji Međunarodni dan starijih osoba obilježen je nizom aktivnosti u Udruzi Otac Ante Gabrić. Korisnici su na kreativnoj radionici napravili cvjetove od krpica koji će poslužiti kao jastučići za igle, a zatim su prigodnom tjelovježbom razgibali svoje tijelo.

 Gradska uprava

Gradu Metkoviću prošao projekt da se Zgrada političkih stranaka da na uporabu građanima

Metković, 1.10.2014. - Grad Metković poziva predstavnike udruga i zainteresirane pojedince na sastanak koji će se održati u Zgradi političkih stranaka u petak, 3. listopada u 19 sati. Tema sastanka je prenamjena Zgrade političkih stranaka za potrebe mladih i građanskih udruga.

 Obavijest

Započinju kreativne radionice u vrtićima

Metković, 1.10.2014. - I ove će godine Dječji vrtić Metković svake subote od 10 do 12 sati u svojim prostorijama organizirati kreativne radionice za djecu u dobi od tri do sedam godina.

 Policija

Još jedna prijava protiv Jambe?

Metković, 1.10.2014. - Policijski službenici Službe kriminalističke policije PU dubrovačko-neretvanske dovršili su kriminalističko istraživanje nad dvjema muškim osobama, i to 61-godišnjakom zbog sumnje da je počinio više kaznenih djela prijevare i krivotvorenja službene i poslovne isprave te 56-godišnjakom zbog sumnje da je počinio kaznena djela zlouporabe položaja i ovlasti – stoji u policijskom izvješću koji smo jučer dobili. Mada se u njemu ne navode ni inicijali opruženih hrvatski su mediji objavili da je riječ o bivšem metkovskom gradonačelniku Stipi Gabriću Jambi i bivšem gradskom vozaču.

 Šport

Metkovski osmerac na Dunavu

Metković, 1.10.2014. - Prošle se subote u Vukovaru održavao XI. Maraton osmeraca na Dunavu Vukovarski veslački maraton na kojemu su kao predstavnici Grada Metkovića u kategoriji veterana u osmercu veslali članovi VK Neretvanski gusar Vido Jeramaz, Petar Jakić, Matko Delija, Marijo Bebić, Ante Brozović, Mateo Vidović i Davor Gnječ, Antonio Crnčević, koji nam se javio iz Vukovara, te kormilar Ante Bošković.

 Šport

Podržimo naše u ostanku na/pri vrhu

Metković, 1.10.2014. - Danas u 16 sati na teren Igrališta iza Vage istrčat će nogometaši (na tablici III. HNL jug) četveroplasirane Neretve i dugopalsiranoga Mosora iz Žrnovnice. Vjerujemo se da ćete biti među onima koji će vidjeti kako će Predolac nadvisiti Mosor. U subotu vas pozivamo u Gradsku športsku dvoranu da podržite sjajan start domaćih rukometaša u I. hrvatskoj rukometnoj ligi. Vodeći RK Metković 1963 ugostit će RK Osijek koji je treći na tablici.

 

 

Vijesti iz 10. 2014.
ukupno 114

Zazelenjet će Hebrangova

Četiri izvedbe predstave 'Voda je život'

Uključite se u završnu utrku 'Dubrovnik Run' lige

Pet novih parkirališnih mjesta

Sjećanje na drage koji više nisu s nama

Orijentacijska karta proizvodno-tehnoloških cjelina u Vrbovcima

Zeljić podnio ostavku na mjesto trenera

Zlatni Kemini pršuti

Veterani VK Neretvanski gusar na regati u Gružu

Kolo iznenađenja – tijesno na vrhu

Učenici OŠ don M. Pavlinovića posjetili PP Metković

Umro je mons. don Fabijan Veraja

Zakup poljoprivrednoga zemljišta na području Grada Metkovića

Glazbeno-duhovni trenutak uz 'Cantores Maruli'

Sjećanje na poginule metkovske branitelje

Napokon taksi u Metkoviću

Pregled rezultata sportskoga vikenda

Nisu se osladili u gradu šećera

Druženje veterana uz buće u Borovcima

Velika fešta kruha i plodova zemlje

BK Metković na maratonu u Stankovcima

Voda je život

Bog ne griješi

SDP-ovci obilježili 26. listopada

Zahvalnica donatorima mandarina

KK Metković u Rami osvojio četiri medalje

Raspored natjecanja ovoga vikenda

Male priče koje me najbolje liče

Korisnici Udruge 'Otac Ante Gabrić' ugostili vrtićane

Vatroslavu Vugdeliji 'Srebrni mikrofon', nagrada za radijska dostignuća

Veliki intervju Bože Petrova za index.hr
Kako bih promijenio Hrvatsku od vrha do dna

Spoj orgulja i trube oduševio publiku

Izbornica ženske nogometne reprezentacije posjetila ŽNK Neretva

Predlaganje programa javnih potreba Grada Metkovića za 2015. godinu

Otoci: mjesta ljubavi mora i kopna

Kitonić predstavila Afriku III

Vraćanjem sata unatrag nastaje i obveza upaljenih dnevnih svjetala na vozilima

Vrtićani obilježili 'Dane kruha'

Učenici OŠ S. Radića oduševili organizatore 'Lina višebojca'

Male priče koje me najbolje liče

Gradska blagajna prvo polugodište u plusu

Naglo zahladnjelo

Gradsko vijeće jednoglasno usvojilo Deklaraciju protiv izgradnje termoelektrane na ugljen

U petak 'Dani kruha' ispred Hotela 'Narona'

Proizvođači agruma dužni su suzbijati sredozemnu voćnu muhu

Pauli Klak veslačko zlato u Bostonu

Niže cijene parkiranja

Večer klarineta i klavira

Novi sadržaji u Dječjem vrtiću 'Leut'

Petrov potpisao peticiju za referendum protiv monetizacije

Susret konjanika i biciklistica

Svečanim ispraćajem broda 'Thurgau Dalmatia' okončana turistička sezona minikruzera

Predstavljene novosti u sustavu novčanih naknada iz Zakona o socijalnoj skrbi

Relativno uspješan sportski vikend

Otvorena izložba akademskih slikara Đakovštine

Biciklima povezali Travnik, Klobuk i Metković

Predstavljen književni prvijenac Katarine Barišić

RK Metković 1963 - RK Crikvenica 31: 24

Raspored događanja u Metkoviću

Akademski slikari Đakova i Đakovštine u GKS-u

Puna podrška Udruzi 'Franak'

Peti rođendan Klape 'Sv. Nikola'

Dani kruha u OŠ don Mihovila Pavlinovića

Uklonjeni uspornici iz ulice Mobine

Robert Papić predstavio dvije svoje knjige

Uredništvo Hrvatskoga neretvanskog zbornika poziva autore na suradnju

Održani III. Dani Neretve u Zagrebu

Izvanredne mjere pomoći proizvođačima voća i povrća

Natječaj za prekvalifikaciju žena starijih od 40 godina

Mlinište preuzelo vrh, četvorka u pratnji

Oskar u Gimnaziji Metković

Prezentacija izmjena Zakona o radu i Zakona o potporama za očuvanje radnih mjesta

Dječja skupina KUD-a 'Metković' druga u Hrvatskoj

Tribina Udruge 'Franak' u četvrtak

Bjeliš: Samo da nam se ozlijeđeni što prije oporave

Bivša gusarica u Mariboru izveslala dva zlata

Biciklima na Ušće i nazad

'Sretni kraljević' premijerno izveden u GKS-u

Rezultati utakmica protekloga vikenda

Petrov poziva građane da potpišu peticiju za održavanje referenduma protiv monetizacije autocesta

Gof kapitalac – dobar razlog za druženje

Bošković među 10 % najbržih

NK Neretva – NK Šibenik 0:3

S Ušćem ne možete pogriješiti

Posadili tristo stabala na opožarenome području

Pregled natjecanja ovoga vikenda

Nastavljene predradnje za uređenje lijeve obale Neretve uzvodno od mosta u Metkoviću

Biciklima i molitvom od Travnika preko Klobuka do Metkovića

Metkovska kulturno-sportska 'invazija' na Kutinu

Rezultati 2. kola UMA lige seniora

Neretvani Slavoniji daruju deset tona mandarina

Pošumljavanje opožarenih površina

Opuštenom vožnjom biciklima prešli 44 km

Vijenci i svijeće u znak sjećanja na poginule branitelje

Ponosno istaknimo hrvatske stjegove i svečano proslavimo Dan neovisnosti

U tijeku saniranje oštećenja na kolnicima

Traži se vlasnik izgubljenih ključeva

Građani su prema zakonu obvezni dimnjačaru dopustiti kontrolu svojih dimnjaka

Popović i Puljić prvi u B finalima, Vučina druga u Hrvatskoj

Pregled sportskih rezultata

Prenamjenom prostora unaprijedit će se život cjelokupne zajednice

RK Metković 1963 uvjerljivo savladao RK Osijek

Danas u podne isprobavanje sirena

ŽNK Neretva započinje s upisom djevojčica

Biciklima do Kravice

Prometni redar Igor Penava:
Smanjuje se broj prekršaja, što se i vidi na ulicama na kojima je više reda

Iskrsnula i četvrta zračna snimka Metkovića pred II. svj. rat

NK Neretva – NK Mosor 1:2

Obilježen Međunarodni dan starijih osoba

Gradu Metkoviću prošao projekt da se Zgrada političkih stranaka da na uporabu građanima

Započinju kreativne radionice u vrtićima

Još jedna prijava protiv Jambe?

Metkovski osmerac na Dunavu

Podržimo naše u ostanku na/pri vrhu

Tražite u vijestima

 

Kalendar

2020

 12   11   10   09   08   07   06   05   04   03   02   01 


2019

 12   11   10   09   08   07   06   05   04   03   02   01 


2018

 12   11   10   09   08   07   06   05   04   03   02   01 


2017

 12   11   10   09   08   07   06   05   04   03   02   01 


2016

 12   11   10   09   08   07   06   05   04   03   02   01 


2015

 12   11   10   09   08   07   06   05   04   03   02   01 


2014

 12   11   10   09   08   07   06   05   04   03   02   01 


2013

 12   11   10   09   08   07   06   05   04   03   02   01 


2012

 12   11   10   09   08   07   06   05   04   03   02   01 


2011

 12   11   10   09   08   07   06   05   04   03   02   01 


2010

 12   11   10   09   08   07   06   05   04   03   02   01 


2009

 12   11   10   09   08   07   06   05   04   03   02   01 


2008

 12   11   10   09   08   07   06   05   04   03   02   01 


2007

 12   11   10   09   08   07   06   05   04   03   02   01 


2006

 12   11   10   09   08   07   06   05   04   03   02   01 


2005

 12   11   10   09   08   07   06   05   04   03   02   01 


2004

 12   11   10   09   08   07   06   05   04   03   02   01 


2003

 12   11   10   09   08   07   05   04   03   02   01