-914

Nije namijenjeno rješavanju problema kao što su:

- problematično ponašanje pojedinaca, nesporazumi sa
  susjedima i/ili bilo kojom skupinom ljudi

- bilo kakva hitna intervencija (poplava u stanu i sl.)

- psi koji ometaju lavežom ili nisu na uzici ili nemaju brnjicu

- požari, zagađenja zraka i vode

- buka

- prijedlozi za postavljanje novih posuda za otpad, novih
  rasvjetnih tijela, semafora i slično

- žalbe na rad gradskih tijela ili bilo kojih tijela javne uprave

- bespravna gradnja

- divljanje po cestama, konzumiranje droga, javna opijanja,
  nasilje nad životinjama, preprodaja i sl.

Za to postoje nadležna tijela kojima se uvijek možete obratiti.

SLUŽBENA STRANICA

POGLEDAJTE

POPIS ULICA

GRAD METKOVIĆ

TISAK

OSMRTNICE

KONTAKT

Vijesti

arhiv vijesti

 Policija

Najava akcije 'Poštujte naše znakove'

Metković, 31.8.2017. - Početkom i ove školske godine, tijekom mjeseca rujna, Policijska uprava dubrovačko-neretvanska provoditi će akciju „Poštujte naše znakove“. Akcija se na razini cijele Hrvatske provodi već dvadeset i drugu godinu zaredom, a usmjerena je na zaštitu djece u prometu i sprječavanje ugrožavanja njihovih života, osobito u prvim danima polaska u školu i njihovog samostalnog sudjelovanja u prometu.

 Poljoprivreda

Natječaja za podmjeru 5.2.

Metković, 31.8.2017. - Grad Metković obavještava da su Ministarstvo poljoprivrede i Agencija za plaćanja u poljoprivredi, ribarstvu i ruralnom razvoju (APPRRR) 4. kolovoza 2017. objavili Natječaj za provedbu podmjere 5.2. – Potpora u ulaganja u obnovu poljoprivrednog zemljišta i proizvodnog potencijala narušenog elementarnim nepogodama, nepovoljnim klimatskim prilikama i katastrofalnim događajima.

 

 Tiskovna konferencija

Most NL: Gradska uprava Metkovića u vrijeme Mostove vlasti bila je najjeftinija i najefikasnija u Hrvatskoj

Metković, 31.8.2017. - Most nezavisnih lista na konferenciji za medije osvrnuo se na lažne optužbe sadašnje gradske kolacije HDZ-HSS i neistinite optužbe Stipe Gabrića Jambe o navodnom uhljebljivanju u gradu Metkoviću od strane Mosta nezavisnih lista. Najoštrije odbacujemo optužbe s obzirom da uvidom u brojke i analize postaje jasno da je Gradska uprava Metkovića u vrijeme upravljanja Mosta bila najjeftinija i najefikasnija u Hrvatskoj.

 Rad udruga

Naša zemlja

Metković, 29.8.2017. - Udruga DOBRA je s partnerima u prostorijama Volonterskog centra Dobra predstavila rezultate projekta Naša zemlja koji je za cilj imao unaprjeđenje kvalitete života djece i mladih izvan redovitog odgojno-obrazovnog sustava kroz poticanje kreativnosti i promicanje zdravih stilova života, očuvanja prirode i održivog razvoja.

 Elektroopskrba

Jutros bez struje uz granicu na Gabeli Polju

Metković, 29.8.2017. - Zbog planiranih radova intervencije na GTS 10(20)/0,4 kV Metković 34 29. 8. 2017. (utorak ) od 9 do 14 sati bit će obustava isporuke električne energije u ulicama Marka Marulića i S. S. Kranjčevića te u naselju Gabeli Polju. U slučaju prijevremenog završetka radova, napon će biti pušten ranije.

 

 Radionica

Dajte šišmišu dom!

Metković, 28.8.2017. - Prirodoslovni muzej Metković i Udruga BIOM Vas pozivaju na još jedno poučno druženje u utorak, 29. kolovoza u 10 sati na radionici povodom Noći šišmiša.

 Obavijest

Do groblja vozilima samo Podrkrajem

Metković, 28.8.2017. - Čistoća Metković obavještava građane da je zbog radova na Lovačkome putu (od crkve sv. Ilije prema Gradskome groblju) vozilima na groblje moguće prići samo iz Dubrovačke ulice (Podkraj). Nema kružnoga toka i mogući su zastoji. Mole se građani, ako su u mogućnosti, da na sprovode idu pješice ili više njih u jednom vozilu.

 

 Priopćenje za javnost

DVD Metković o stanju u vatrogastvu

Metković, 28.8.2017. - Nakon medijskih tenzija i prozivanja vatrogasaca u Metkoviću osjećamo potrebu iznijeti svoje stavove o stanju vatrogastva u Gradu Metkoviću – stoji u priopćenu DVD-a Metković.

 

 Obavijest

Povrat preplaćenoga parkiranja

Metković, 28.8.2017. - Na trećoj sjednici Gradskog vijeća, održanoj dana 16. 8.2017. godine donesena je Odluka o stavljanju izvan snage Odluke o organizaciji i načinu naplate parkiranja. Odluka stupa na snagu osmog dana od objave u Neretvanskom glasniku.

 Priroda

Predavanje o rodama

Metković, 22.8.2017. - U prostorijama Prirodoslovnog muzeja Metkoviću u četvrtak, 24. kolovoza 10 sati održat će se kratko predavanje o rodama i njihovu dalekom putu te odgovoriti na brojna pitanja o životu roda.

 Obavijest

Danas desna strana grada bez vode

Metković, 22.8.2017. - Metković d.o.o. obavještava korisnike vodnih usluga desne strane Metkovića (osim ulica A. Hebranga, Industrijske i Mostarske) da će u utorak, 22. kolovoza od 8 do 10 sati doći do prekida u opskrbi vodom zbog planiranih radova na sanaciji kvara na vodovodnoj mreži u ulici A. Hebranga.

 

 Kino

Otkazana projekcija filma

Metković, 21.8.2017. - Zbog jake bure otkazana je večerašnja projekcija animiranoga filma Angry birrds, koja je trebala biti na platou ispred crkve Gospe Snježne u Vidu.

 

 Priopćenje za javnost

Zovko demantira medijske napise o sukobu vatrogasaca s gradonačelnikom

Metković, 21.8.2017. - Nikica Zovko, v.d. ravnatelja – zapovjednika Javne vatrogasne postrojbe Metković, poslao nam je priopćenje za javnost koje objavljujemo u izvorniku.

 

 Izložba

Jurica Popović izlaže u rodnome gradu

Metković, 20.8.2017. - Nakon zagrebačkoga predstavljanja svoga najnovijega instrumentalnog albuma Sol Invictus i izložbe slika Fraktali, zagrebački Metkovac, glazbenik i odnedavna slikar Jurica Popović predstavio se tim svojim umjetničkim djelima i u svome rodnom gradu.

 Gradska uprava

Gradonačelnik primio lađara 'Crnoga puta'

Metković, 19.8.2017. - Gradonačelnik Dalibor Milan jučer je primio predstavnike UL lađara Crni put te im čestitao na uspješnome predstavljanju Metkovića na XX. Maratonu lađa na Neretvi.

 Policija

Osumnjičen za više kaznenih djela iz domene gospodarskog kriminaliteta

Metković, 17.8.2017. - Provedenim kriminalističkim istraživanjem policijskih službenika Policijske postaje Metković 43-godišnjak je osumnjičen za više kaznenih djela iz domene gospodarskog kriminaliteta i to zlouporabu povjerenja u gospodarskom poslovanju, zatim utaju poreza ili carine i kazneno djelo povrede obveze vođenja poslovnih i trgovačkih knjiga.

 Gradska uprava

Gradsko vijeće izglasalo ukidanje naplate parkiranja

Metković, 17.8.2017. - Pod predsjedavanjem Hrvoja Bebića jučer je u Zgradi političkih stranaka održana III. Sjednica Gradskoga vijeća. Nakon utvrđivanja kvoruma, odnosno nazočnosti vijećnika, pristupilo se izglasavanju Dnevnoga reda i zapisnika s prošle sjednice.

 Glazba

Još jedno priznanje Mješovitoj klapi 'Sveti Nikola'

Metković, 14.8.2017. - Na Festivalu klapske pisme, koji se 5. i 6. kolovoza četvrti put održao u Posušju, metkovska Mješovita klapa Sveti Nikola osvojila je drugo mjesto u svojoj kategoriji. Čestitamo Maji i njezinim mušketirima!

 

 Rad udruga

Transparentno upravljanje šumama

Metković, 14.8.2017. - Udruga DOBRA je u okviru Projekta Za transparentno i odgovorno upravljanje javnim dobrima i prirodnim resursima u Opuzenu i Metkoviću održala info-štandove kako bi građane informirala o projektu i projektnim temama.

 Rad udruga

Susret vespaša u Metkoviću

Metković, 14.8.2017. - Vespa-klub Metković je u sklopu manifestacije Maraton lađa organizirao svoj 3. Vespa-susret koji je protekao u sjajnoj atmosferi. Na okupljanje u Metkoviću odazvalo se ukupno 40 vespaša, koji su stigli iz VK Dubrovnik, VK Split, VK Zadar, VK Podgora i VK Tuzla.

 Maraton lađa

Jerkovčani dočekani kao prvaci

Metković, 13.8.2017. - Bučno pozdravljeni od susjeda i prijatelja, uz obveznu bakljadu, sinoć su se na Jerkovac vratile seniorska i juniorska lađarska ekipa UL Jerkovac, koje su na maratonu osvojile deseto i sedamnaesto mjesto. No, dočekani su kao da su prvaci, a i fešta je bila na toj razini.

 Maraton lađa

Kominjani vratili Štit u Neretvu

Metković, 13.8.2017. - Jubilarni, XX. Maraton lađa na Neretvi za nama je i sve je ponovno „na svome mjestu“. Kominski Gusar vratio je veliki Domagojev štit u Neretvu, barem na godinu dana, a bjelovarski su Argonauti drugim mjestom pokazali da ga lani nisu osvojili slučajno. Isto tako, metkovski Crni put i Stablina dijeljenjem su trećega i četvrtoga mjesta dokazali da su i dalje u samome lađarskom vrhu.

 Manifestacije

Gusari napali gradonačelnikov ured

Metković, 12.8.2017. - Mali neretvanski gusari i ove su se godine utaborili u Gradskome parku, otkuda kreću u drske pohode.

 Manifestacije

Dani neretvanske kneževine

Metković, 12.8.2017. - Ovogodišnji Dani neretvanske kneževine započeli su u četvrtak uprizorenjem dočeka neretvanskih gusara, koji su doplovili lađama privodeći zarobljenoga dužda s blagom. U pratnji malih neretvanskih gusara dužd je doveden na trg i bačen u okove dok se za njega ne plati otkupnina.

 Maraton lađa

Gusarice obranile naslov prvakinja Maratona lađarica

Metković, 11.8.2017. - Udruga lađarica Gusarice iz Metkovića uspjela je jučer na IV. Maratonu lađarica obraniti prošlogodišnji naslov prvakinja, izdržavši napad izvrsnih bjelovarskih Nereida.

 Rad udruga

Danas u parku info-štand Udruge DOBRAU

Metković, 11.8.2017. - druga DOBRA najavljuje održavanje info-štanda u Metkoviću, u petak, 11. kolovoza od 18 do 20 sati u Gradskom parku.

 Obavijest

Sufinancirenje udžbenika

Metković, 11.8.2017. - Centar za socijalnu skrb Metković poslao je obavijest u svezi sufinanciranja udžbenika i pripadajućih dopunskih nastavnih sredstava za školsku godinu 2017./2018.

 

 Koncert

Džez u parku

Metković, 10.8.2017. - U sklopu Metkovskoga ljeta sinoć je u Gradskome parku nastupio Dubrovnik jazz band s Majom Grgić te posebnom gostom Sinanom Alimabovićem za klavirom. S njima su nastupili su i metkovski glazbenici Branko Šukovez, Tomi Volarević, Boris Gutić i Dražen Laskač.

 Obavijest

Javni uvid i rasprava o Programu gospodarenja šumama na području Baćine

Metković, 10.8.2017. - Uprava Šuma Podružnica Split – Šumarija Metković obavještava sve zainteresirane da su pri kraju radovi na izradi Programa gospodarenja za gospodarsku jedinicu „Baćina“ s važnošću od 2017. do 2026.

 

 Vrijeme

Još tri dana ekstremne vrućine

Metković, 9.8.2017. - Državni hidrometeorološki zavod uputio je upozorenje na toplinski val koji će kod nas trajati do subote, kada će nastupiti osvježenje.

 

 Maraton lađa

Traže se redari na startu Maratona

Metković, 9.8.2017. - Udruga lađara Neretve traži redare koji bi u subotu, 12. kolovoza od 14 do 17 sati osiguravali start Maratona lađa. Navedeni posao bit će plaćen. Kontaktni broj: 098 909 20 58.

 

 Domovinski rat

Veterani Četvrte na proslavi 22. obljetnice 'Oluje'

Metković, 9.8.2017. - Nakon sudjelovanja na lađarskome kupu u Vidu u rane jutarnje sate s Autobusnoga kolodvora u Metkoviću polazimo za Knin na obilježavanje 22. obljetnice VRO Oluja. Prijevoz je sufinanciralo Ministarstvo hrvatskih branitelja.

 Obavijest

Trg od sutra zatvoren za promet i parkiranje

Metković, 9.8.2017. - Iz komunalnoga redarstva obavještavaju građane Metkovića da će od 8 sati 10. kolovoza (četvrtak) do 24 sata 12. kolovoza (subota) biti onemogućeno prometovanje motornim vozilima Trgom kralja Tomislava ispred Hotela Narona te na prostoru Velike rive od Lučke kapetanije do mosta.

 Folklor

Poslije Slovenije, Muća i Gradca na zasluženome odmoru

Metković, 6.8.2017. - Članovi KUD-a Metković nedavno su bili sudionicima 47. Međunarodnog folklornog festivala u slovenskim Beltincima. Na više pozornica prikazani su korčulanski plesovi, neretvanska pjesma i ples te poskočica linđo. Nezaboravno poslijepodne članovi su proveli u Moravskim toplicama – Terme 3000.

 Rad udruga

Obilježite sutra u parku Međunarodni dan mladih

Metković, 6.8.2017. - Udruga DOBRA u sklopu projekta AKTIVA-POZITIVA sutra u Gradskome parku s početkom u 17 sati organizira obilježavanje Međunarodnog dana mladih osoba.

 Maraton lađa

Lađarima Gospe Karmelske ovogodišnji Kup kneza Domagoja

Metković, 5.8.2017. - Uoči današnjega blagdana Gospe Snježne, sinoć se u Vidu u organizaciji UL Domagojevi gusari i Udruge veterana IV. gardijske brigade održao XIII. Kup kneza Domagoja, na kojemu se natjecalo pet lađarskih posada.

 Čestitka

Gradonačelnikova čestitka

Metković, 5.8.2017. - Drage sugrađanke i sugrađani, dragi branitelji,
  
   iskreno i od srca vam čestitam Dan pobjede i domovinske zahvalnosti, Dan hrvatskih branitelja te 22. obljetnicu VRO 'Oluja'.

 Natječaj

Natječaj za usluživanje pića tijekom 'Dana neretvanske kneževine'

Metković, 4.8.2017. - Turistička zajednica grada Metkovića, kao suorganizator ovogodišnjih 'Dana neretvanske kneževine', objavila je Natječaj za izbor zakupnika za usluživanje pića tijekom trajanja te manifestacije.

 

 Reagiranje

To nije grb 116. brigade HV-a

Metković, 4.8.2017. - Povodom izdanja dnevne tiskovine Slobodna Dalmacija od 4. kolovoza 2017. godine te dara u vidu naljepnica dalmatinskih brigada ostali smo neugodno iznenađeni, a njezini ratni pripadnici duboko uvrijeđeni jer grb 116. brigade HV-a Metković objavljen u katalogu nikada nije predstavljao tu postrojbu.

 Obavijest

Dio Mobina danas bez vode

Metković, 4.8.2017. - Iz gradske tvrtke Metković d.o.o. obavještavaju stanovnike dijela Ulice Mobine, od raskrižja s Kralja Zvonimira do Ulice Petra Zoranića, da će danas od 12 do 14 sati zbog priključenja nove zgrade doći do prekida u vodoopskrbi.

 

 Domovinski rat

Vijenci i svijeće u spomen na hrvatske branitelje

Metković, 4.8.2017. - Povodom Dana pobjede i domovinske zahvalnosti te Dana hrvatskih branitelja, jutros su na Gradskome groblju sv. Ivana Nepomuka pred Središnjim križem položeni vijenci i zapaljene svijeće u spomen na poginule hrvatske branitelje u Domovinskome ratu.

 Vrijeme

Cijela Hrvatska 'u crvenome'

Metković, 3.8.2017. - Cijela Hrvatska 'u crvenome'
Državni hidrometeorološki zavod uputio je upozorenje na toplinski val koji će trajati do kraja tjedna. Dovoljan je pogled na grafiku. Čini se da će i danas biti kao jučer jer je u vrijeme dok ovo pišemo (9:42) temperatura tek 2/10 ⁰C niža nego prije 24 sata.

 

 Šport

Dvoboj osmeraca 'Neretvanskoga gusara'

Metković, 3.8.2017. - U subotu, na Dan pobjede i domovinske zahvalnosti, na Neretvi će u 20 sati započeti dvoboj osmeraca VK Neretvanski gusar. Na stazi dugoj 500 m (od benzinske crpke do Robne kuće) vesla će „ukrstiti“ stari i mladi veslači toga kluba.

 

 Vrijeme

Vid se pržio na 42,1 ⁰C, a Metković „hladio“ na 38,4 ⁰C

Metković, 3.8.2017. - Automatska meteorološka postaja u Vidu jučer je zabilježila rekordnih 42,1 ⁰C u hladu, dok je maksimum u Metkoviću iznosio 38,4 ⁰C. Motritelj Meteorološke postaje Metković Dragan Tolić rekao nam je da da je razlog toj nižoj temperaturi bio maestral koji se u Metkoviću osjetio prije 14 sati.

 

 Obljetnice

Izmjene u programu 'Metkovskoga ljeta'

Metković, 3.8.2017. - Došlo je do izmjena i dopuna u programu Metkovskoga ljeta 2017. Pogledajte!

 

 Vrijeme

Pada li danas rekord?

Metković, 2.8.2017. - Jučer je automatska meteorološka postaja u Vidu oko 14 sati izmjerila 39,7 ⁰C, a za danas meteorolozi najavljuju još toplije vrijeme. Tako je DHMZ za danas korigirao opasnost od toplinskoga udara za našu županiju s 'velika' na 'vrlo velika'. Stoga je moguće da 'padne' rekord od 23. kolovoza 2007., kada je u Metkoviću službeno izmjeren apsolutni maksimum od 40,1 ⁰C.

 

 Upozorenje

Od sutra naša županija u 'narančastome'

Metković, 1.8.2017. - Državni hidrometeorološki zavod uputio je upozorenje na toplinski val, prema kojemu se na području naše županije od sutra do petka prognozirana velika opasnost od toplinskoga vala.

 

 

Vijesti iz 8. 2017.
ukupno 47

Najava akcije 'Poštujte naše znakove'

Natječaja za podmjeru 5.2.

Most NL: Gradska uprava Metkovića u vrijeme Mostove vlasti bila je najjeftinija i najefikasnija u Hrvatskoj

Naša zemlja

Jutros bez struje uz granicu na Gabeli Polju

Dajte šišmišu dom!

Do groblja vozilima samo Podrkrajem

DVD Metković o stanju u vatrogastvu

Povrat preplaćenoga parkiranja

Predavanje o rodama

Danas desna strana grada bez vode

Otkazana projekcija filma

Zovko demantira medijske napise o sukobu vatrogasaca s gradonačelnikom

Jurica Popović izlaže u rodnome gradu

Gradonačelnik primio lađara 'Crnoga puta'

Osumnjičen za više kaznenih djela iz domene gospodarskog kriminaliteta

Gradsko vijeće izglasalo ukidanje naplate parkiranja

Još jedno priznanje Mješovitoj klapi 'Sveti Nikola'

Transparentno upravljanje šumama

Susret vespaša u Metkoviću

Jerkovčani dočekani kao prvaci

Kominjani vratili Štit u Neretvu

Gusari napali gradonačelnikov ured

Dani neretvanske kneževine

Gusarice obranile naslov prvakinja Maratona lađarica

Danas u parku info-štand Udruge DOBRAU

Sufinancirenje udžbenika

Džez u parku

Javni uvid i rasprava o Programu gospodarenja šumama na području Baćine

Još tri dana ekstremne vrućine

Traže se redari na startu Maratona

Veterani Četvrte na proslavi 22. obljetnice 'Oluje'

Trg od sutra zatvoren za promet i parkiranje

Poslije Slovenije, Muća i Gradca na zasluženome odmoru

Obilježite sutra u parku Međunarodni dan mladih

Lađarima Gospe Karmelske ovogodišnji Kup kneza Domagoja

Gradonačelnikova čestitka

Natječaj za usluživanje pića tijekom 'Dana neretvanske kneževine'

To nije grb 116. brigade HV-a

Dio Mobina danas bez vode

Vijenci i svijeće u spomen na hrvatske branitelje

Cijela Hrvatska 'u crvenome'

Dvoboj osmeraca 'Neretvanskoga gusara'

Vid se pržio na 42,1 ⁰

C

Izmjene u programu 'Metkovskoga ljeta'

Pada li danas rekord?

Od sutra naša županija u 'narančastome'

Tražite u vijestima

 

Kalendar

2020

 12   11   10   09   08   07   06   05   04   03   02   01 


2019

 12   11   10   09   08   07   06   05   04   03   02   01 


2018

 12   11   10   09   08   07   06   05   04   03   02   01 


2017

 12   11   10   09   08   07   06   05   04   03   02   01 


2016

 12   11   10   09   08   07   06   05   04   03   02   01 


2015

 12   11   10   09   08   07   06   05   04   03   02   01 


2014

 12   11   10   09   08   07   06   05   04   03   02   01 


2013

 12   11   10   09   08   07   06   05   04   03   02   01 


2012

 12   11   10   09   08   07   06   05   04   03   02   01 


2011

 12   11   10   09   08   07   06   05   04   03   02   01 


2010

 12   11   10   09   08   07   06   05   04   03   02   01 


2009

 12   11   10   09   08   07   06   05   04   03   02   01 


2008

 12   11   10   09   08   07   06   05   04   03   02   01 


2007

 12   11   10   09   08   07   06   05   04   03   02   01 


2006

 12   11   10   09   08   07   06   05   04   03   02   01 


2005

 12   11   10   09   08   07   06   05   04   03   02   01 


2004

 12   11   10   09   08   07   06   05   04   03   02   01 


2003

 12   11   10   09   08   07   05   04   03   02   01