-913

Nije namijenjeno rješavanju problema kao što su:

- problematično ponašanje pojedinaca, nesporazumi sa
  susjedima i/ili bilo kojom skupinom ljudi

- bilo kakva hitna intervencija (poplava u stanu i sl.)

- psi koji ometaju lavežom ili nisu na uzici ili nemaju brnjicu

- požari, zagađenja zraka i vode

- buka

- prijedlozi za postavljanje novih posuda za otpad, novih
  rasvjetnih tijela, semafora i slično

- žalbe na rad gradskih tijela ili bilo kojih tijela javne uprave

- bespravna gradnja

- divljanje po cestama, konzumiranje droga, javna opijanja,
  nasilje nad životinjama, preprodaja i sl.

Za to postoje nadležna tijela kojima se uvijek možete obratiti.

SLUŽBENA STRANICA

POGLEDAJTE

POPIS ULICA

GRAD METKOVIĆ

TISAK

OSMRTNICE

KONTAKT

Vijesti

arhiv vijesti

 Šport

Veslačko druženje na kraju uspješne godine

Metković, 31.12.2016. - Uz tradicionalni blagdanski domjenak sinoć su se u klupskim prostorijama VK Neretvanski gusar sa svojom upravom okupili bivši i sadašnji veslači te sponzori i prijatelji Kluba.

 Zaštita prirode

Neretva na 20 cm od povijesnoga minimuma

Metković, 30.12.2016. - Posljednjih je dana vodostaj Neretve jako nizak. Danas je u 12 sati iznosio 28 cm, a jučer je u 11:30 bio na samo 21 cm.

 Domovinski rat

Veterani Četvrte zaključili još jednu uspješnu godinu

Metković, 30.12.2016. - Druženjem u prostorijama ONK Metković sinoć su članovi Udruge veterana IV. gardijske brigade HV-a – podružnice za DNŽ zaključili 2016. godinu, u kojoj su imali niz sportskih, kulturnih i drugih aktivnosti.

 Šport

HVIDRA Mostar pobjednik BMNT-a Metković 2016

Metković, 30.12.2016. - U uzbudljivoj, kvalitetnoj i fer finalnoj utakmici između CB Jerry iz Opuzena i ekipe HVIDRA iz Mostara, više su umješnosti i sreće u izvođenju šesteraca imali Mostarci te tako osvojili ovogodišnji 24. Božićni malonogometni turnir Metković 2016.

 Izložba

Metković u dolini Neretve

Metković, 29.12.2016. - Na Badnjak je u zagrebačkoj Knjižnici Medveščak postavljena izložba Metković u dolini Neretve, kojom je njezina autorica dr. sc. Milka Tica ispričala priču o našoj dolini i njezinu najvećem gradu.

 Reagiranje

Ograđujemo se od sramotnog ponašanja suca i udaljujemo ga s Turnira

Metković, 29.12.2016. - Pozivamo institucije da hitno istraže tvrdnje da je sudac Majić tražio mito u svrhu pristranog suđenja – stoji u priopćenju Organizacijskoga odbora 24. Božićnog malonogometnog turnira – Metković 2016.

 Požar

Grad u vatrenom okruženju

Metković, 29.12.2016. - Jaka bura i dalje pospješuje širenje požara po trščacima u okolici grada. Gori na više mjesta pa vatrogasci interveniraju po potrebi.

 Obavijest

Prirodoslovni muzej u novoj radi od 2. siječnja

Metković, 29.12.2016. - Prirodoslovni muzej Metković obavještava građane da će muzej biti zatvoren za posjetitelje od petka, 30. prosinca u 12 sati do ponedjeljka, 2. siječnja u 9 sati.

 

 Šport

Danas finale 24. BMNT Metković 2016.

Metković, 29.12.2016. - U Gradskoj športskoj dvorani jučer su odigrani polufinalni susreti 24. Božićnog malonogometnog turnira, koji završava večeras utakmicama za prvo i treće mjesto.

 Koncert

Glazbeni oproštaj sa starom godinom

Metković, 29.12.2016. - Ovogodišnje Prosinačke svečanosti tradicionalno su sinoć završile u Gradskom kulturnom središtu Božićno-novogodišnjim koncertom Gradske glazbe Metković, kojom je ravnao Stipan Krmić.

 Poziv

Veslači pozivaju na blagdanski domjenak

Metković, 28.12.2016. - VK Neretvanski gusar poziva sve članove (aktualne i bivše), prijatelje kluba i sponzore na blagdanski domjenak koji će se u njihovim klupskim prostorijama održati u petak, 30. prosinca s početkom u 17 sati. Ovom prilikom, svim svojim prijateljima žele sretne blagdane.

 

 Požar

Gorjelo na više mjesta oko grada

Metković, 28.12.2016. - Danas su na više mjesta oko Metkovića planuli požari koji su se potpomognuti jakom burom brzo širili. Vatrogasci JVP Metković uz pomoć kolega iz DVD Metković i DVD Kula Norinska intervenirali su na četirima mjestima gdje je vatra ugrozila stambene i gospodarske objekte ili prijetila da zahvati poljoprivredne nasade i šumu na rubnim područjima.

 Koncert

Žveljarinke i Branko Medak nastupili u božićnom ozračju

Metković, 28.12.2016. - Sinoć su u organizaciji TZ grada Metkovića koncert održali Ženska klapa Žveljarin i Branko Medak pa je domaća pjesma zamijenila nakratko prigodne božićne koje se čuju tijekom manifestacije Božić u Neretvi.

 Šport

24. Božićni malonogometni turnir ušao u završnicu

Metković, 28.12.2016. - Jučer i prekjučer odigrane su četvrtfinalne utakmice u seniorskoj i juniorskoj konkurenciji pa smo dobili polufinaliste koji će se danas boriti za finale. Juniori počinju 17 sati, a seniori u 19:30.

 Vjerski život

Sveti Ivan okupio i Proložane

Metković, 27.12.2016. - Blagdani što se štuju po različitim mjestima prilika su za okupljanje (nerijetko preostalih) čuvara ognjišta i njihove raseljene rodbine. Tako je jutros bilo i u Malome Prologu koji gravitira Metkoviću, za razliku od susjednoga Velikog Prologa koji je okrenut Vrgorcu.

 Vjerski život

Dragovinjci se okupili na djedovini

Metković, 27.12.2016. - Na proslavi Svetoga Ivana Apostola i Evanđelista danas su se na Dragoviji okupili brojni Vidonjci, Pruđani, Metkovci i drugi čiji su korijeni s Dragovije.

 Koncert

Večeras koncert Branke Medaka i 'Žveljarina'

Metković, 27.12.2016. - Turistička zajednica grada Metkovića u sklopu manifestacije Božić u Neretvi večeras na Trgu dr. Franje Tuđmana u Metkoviću u 20 sati organizira koncert na kojem će nastupiti Branko Medak i Ženska klapa Žveljarin.

 

 Koncert

Božićno-novogodišnji koncert Gradske glazbe Metković

Metković, 27.12.2016. - Gradska glazba Metković poziva vas sutra na svoj tradicionalni Božićno-novogodišnji koncert, koji će u 19:30 započeti u Gradskom kulturnom središtu. Ulaz je slobodan, a u predvorju GKS-a bit će postavljena kutija za dobrovoljne priloge u korist Humanitarne zaklade Iva Petrušić.

 

 Koncert

Koncert zborova Župe sv. Ilije

Metković, 27.12.2016. - Nakon večernje mise u crkvi sv. Ilije sinoć je u organizaciji Župe sv. Ilije održan tradicionalni koncert zborova koji djeluju pri toj župi.

 Humanost

Preko 200 fotografija u akciji 'Fotkaj se i pomozi'

Metković, 26.12.2016. - Gradska organizacija SDP-a Metkoviću na Badnjak je na Trgu kralja Tomislava organizirala humanitarnu akciju Fotkaj se i pomozi, u čemu im se svojim angažmanom i donacijama pružila i Gradska organizacija HSU-a Metković.

 Vjerski život

Proslava Božića u Metkoviću

Metković, 25.12.2016. - Noćašnjim ponoćkama u župnim crkvama sv. Ilije Proroka i sv. Nikole Biskupa u Metkoviću te Gospe Snježne Vidu započela je proslava Božića, koja je danas nastavljena mnogim svečanim misama koje su služene i u crkvama na Kladi, Borovcima i Novim Selima.

 Čestitka

Gradonačelničina blagdanska čestitka

Metković, 24.12.2016. - Svim dragim Metkovcima i Metkovkama želim Božić ispunjen Božjim blagoslovom i obiteljskom toplinom, a nova 2017. godina neka vam donese dobro zdravlje, mir, radost, uz obilje ljubavi i uspjeha!
Katarina Ujdur

 

 Koncert

Koncert grupe 'Versi'

Metković, 24.12.2016. - Na Trgu dr. Franje Tuđmana sinoć je u organizaciji TZ grada Metkovića održan koncert GS Versi koji je do kasnih sati zabavljao okupljenu publiku. Versi su za tu priliku pripremili različite glazbene žanrove, uz vlastite hitove mogao se čuti pop, rock i tradicionalna zabavna glazba.

 Rad udruga

Predbožićno druženje starih i mladih

Metković, 24.12.2016. - Veselo je tijekom prosinca bilo u Udruzi Otac Ante Gabrić. Korisnici Organiziranih dnevnih aktivnosti ugostili su djecu i mlade svih uzrasnih skupina na druženjima U susret Božiću.

 Akcija

Uspješna akcija ' Uljepšaj baki Božić'

Metković, 24.12.2016. - U organizacije Udruge DOBRA i GD Crvenoga križa Metković,u Metkoviću je održana tradicionalna akcija Uljepšaj baki Božić, tijekom koje je prikupljeno je 50-ak paketa s minimalnim higijenskim potrepštinama, hranom i prigodnim darovima izrađenim na kreativnoj radionici.

 Potres

Potres se osjetio u Metkoviću

Metković, 24.12.2016. - Oni koji su u Metkoviću još budni u 0:40, upravo su osjetili relativno snažan potres. Ujutro će nam reći nešto više.

 

 Obrazovanje

Božićna priredba OŠ Stjepana Radića

Metković, 23.12.2016. - U organizaciji učiteljica i učenika OŠ Stjepana Radića danas je u toj školi održana tradicionalna božićna priredba. Priredbu je otvorila ravnateljica Božena Nikoletić, pozdravivši sve okupljene i zaželjevši im sretne blagdane.

 Gradske vijesti

Građanima svježe srdele

Metković, 23.12.2016. - Danas smo članove Gradskoga društva Crvenoga križa Metković zatekli kako s volonterima Udruge Dobra korisnicima Caritasa i socijalne pomoći, ali i svim ostalim građanima dijele sveže srdele. Riječ je o donaciji Carinske uprave Ploče koja je darovala 500 kg srdela.

 Poljoprivreda

Novi natječaj za mlade poljoprivrednike u sklopu Programa ruralnog razvoja

Metković, 23.12.2016. - Agencija za plaćanja u poljoprivredi, ribarstvu i ruralnom razvoju objavila je 21 .prosinca 2016. u Narodnim novinama br. 120/16 Natječaj za provedbu podmjere 6.1. "Potpora za pokretanje poslovanja mladim poljoprivrednicima", provedba tipa operacije 6.1.1. "Potpora mladim poljoprivrednicima".

 Tradicija

Veselo i slatko na Trgu kralja Tomislava

Metković, 23.12.2016. - Turistička zajednica Grada Metkovića, Srednja škola Metković i Gradsko kulturno središte Metković sinoć su na Trgu kralja Tomislava upriličili dvije božićne priredbe; Božiću u susret i Slatki Božić u Neretvi.

 Obrazovanje

Natječaj za stipendiranje studenata

Metković, 23.12.2016. - Grad Metković danas je objavio Natječaj za dodjelu stipendija studentima za akademsku godinu 2016./2017. To se odnosi na studente slabijega socio-ekonomskog statusa te studente koji su djeca poginulih hrvatskih branitelja iz Domovinskog rata. Rok za prijave teče od danas i traje do uključno 12. siječnja 2017. godine.

 Akcija

Fotkaj se i pomozi

Metković, 22.12.2016. - Gradska organizacija SDP-a Metković poziva sugrađane na tradicionalnu humanitarnu akciju Fotkaj se i pomozi u subotu 24. prosinca 2016. na Trgu kralja Tomislava od 10 do 12 sati.

 Obavijest

Prirodoslovni muzej otvara vrata u utorak

Metković, 22.12.2016. - Iz Prirodoslovnoga muzeja Metković obavještavaju građane da će muzej biti zatvoren za posjetitelje od petka, 23. prosinca u 12 sati do utorka, 27. prosinca u 9 sati.

 

 Socijalna skrb

Deset tisuća kuna Domu za odrasle osobe i rehabilitaciju

Metković, 22.12.2016. - Izaslanik župana Dubrovačko-neretvanskog, pročelnik za zaštitu okoliša i prirode Nikola Veraja posjetio je u srijedu Dom za odrasle osobe i rehabilitaciju Metković te je korisnicima Doma uručio božićnu donaciju.

 Izbori

Katarina Ujdur Mostova kandidatkinja za gradonačelnicu Metkovića

Metković, 22.12.2016. - Danas je Most nezavisnih lista u Metkoviću održao konferenciju za medije na kojoj je predstavio svoju kandidatkinju za gradonačelnicu Metkovića na lokalnim izborima u svibnju sljedeće godine. Novinarima se uvodno obratio saborski zastupnik Nikola Grmoja, rekavši da je priča o Mostu počela u Metkoviću te da će u Metkoviću predstaviti i svoga prvoga kandidata za gradonačelnika.

 Gradske vijesti

Pred AM Narona u Vidu okićena božićna jela

Metković, 22.12.2016. - Članovi Udruge HSŠKD Narona, sekcija mladih, Vid i ove su godine odlučili pridonijeti božićnom ozračju u svomu selu. Tako je ispred Arheološkog muzeja Narona postavljena božićna jela s jaslicama koje su mladi izrađivali posljednja dva tjedna.

 Gradska uprava

Obiteljima s četvero i više djece Grad će sufinancirati troškove odvoza smeća, vodnih usluga, mjesečne parking karte…

Metković, 21.12.2016. - Pod predsjedavanjem Marina Veraje u ponedjeljak je Zgradi političkih stranaka održana XXX. sjednica Gradskog vijeća Grada Metkovića. Na početku sjednice pristupilo se utvrđivanju nazočnosti vijećnika, da bi se potom usvojio Dnevni red iz kojeg je izbačena 20. točka Prijedlog Odluke o raspisivanju natječaja za imenovanje ravnatelja Prirodoslovnog muzeja Metković pa će se o tome raspravljati na sljedećoj sjednici. Potom je jednoglasno usvojen Zapisnik s prošle Sjednice.

 Jezik

Nasukan na Konavoske sise i Smočiguzicu

Metković, 21.12.2016. - Evo malo vesela i poučna štiva iz pera našega onomastičara Domagoja Vidovića što ga je objavio tportal.hr.

 

 Fotovijest

'Susret' sa starim čempresom

Metković, 21.12.2016. - Čini se da je noćas nekomu u Ulici Stjepana Radića bilo preusko ili presklisko, možda i oboje. Ionako oštećeni stari čempres dobio je još jedan udarac.

 Zanimljivosti

Suncostaj

Metković, 20.12.2016. - Danas je sunce u Metkoviću izašlo u 7:17, a zaći će u 16:17 pa će ovaj dan uz identičan sutrašnji biti najkraći u godini. Zima stiže sutra, 21. prosinca u 11:44., od kada dan počinje duljiti, istina puževim korakom jer će za tjedan dana biti dulji samo jednu minutu, a za dva tjedna tek šest minuta.

 

 Tradicija

Raspjevani neretvanski dječji zborovi

Metković, 20.12.2016. - Tradicionalni božićni koncert dječjih zborova dvanaesti se put sinoć održao u Galeriji GKS-a Metković. Nastupili su školski zborovi iz OŠ don Mihovila Pavlinovića Metković, OŠ Vladimira Nazora Ploče, OŠ Kula Norinska i OGŠ Metković.

 Kultura

Predstavljen ' Vodič kroz stalni postav' PMM-a

Metković, 20.12.2016. - Nedavno tiskani Vodič kroz stalni postav sinoć je u Prirodoslovnome muzeju Metković predstavljen u nazočnosti djelatnika metkovskoga muzeja i Hrvatskoga prirodoslovnog muzeja, uz čiju je stručnu pomoć nastao.

 Tradicija

Božićna priredba u Domu za odrasle osobe i rehabilitaciju

Metković, 20.12.2016. - U Domu za odrasle osobe i rehabilitaciju Metković jučer je održan tradicionalni božićni koncert na kojemu su uz korisnike Doma sudjelovali zborovi župa sv. Ilije iz Metkovića i sv. Stjepana iz Opuzena te dramsko-scenska skupina OŠ don Mihovila Pavlinovića.

 Kultura

Vodič kroz stalni postav PMM-a

Metković, 19.12.2016. - Prirodoslovni Muzej Metković večeras će u 18 sati predstaviti svoj Vodič kroz stalni postav koji je nedavno izašao iz tiska. Riječ je o brošuri koja na sažet način posjetiteljima daje informacije o postavu i vodi ih kroza nj pričom o prirodoslovnoj baštini delte Neretve.

 

 Narona

U ulici Nikole Tesle pronađen antički sloj

Metković, 19.12.2016. - Prilikom izvođenja radova na kolektoru u Ulici Nikole Tesle otkrivene su naslage keramike iz antičkoga doba, a rovokopačem je izvađen i dio zida od opeke.

 Elektroopskrba

Sutra na Duvratu bez struje

Metković, 19.12.2016. - Zbog planiranih radova interpolacije nove GTS 10(20)/0,4 kV Jerkovac (Hrvatske vode) u utorak, 20. prosinca od 10 do 13 sati bez električne energije bit će potrošači na Duvratu i dijelu Ulice Zrinskih i Frankopana. Ako radovi završe prije roka, napon će biti pušten ranije.

 

 Humanitarna priredba

Koncert za korisnike Caritasa

Metković, 19.12.2016. - Došašće je vrijeme darivanja, vrijeme kada nekako posebno postanemo osjetljivi prema potrebitima. Stoga je sinoć u organizaciji Caritasa Župe sv. Ilije održan humanitarni koncert za korisnike te udruge.

 Humanitarna priredba

Sliško specijalist za Metković

Metković, 18.12.2016. - Budući da smo bili spriječeni pratiti II. Božićnu utrku 'Metković zajedno', upućujemo vas na reportaže koje su objavili nportal i metkovic-news.

 

 Humanost

Matija Vuica dizajnirala pidžame za pomoć autistima

Metković, 18.12.2016. - Metkovsko-zagrebačka modna dizajnerica Matija Vuica pokrenula je liniju pidžama koje je predstavila na modnoj reviji. Uz osobe s poremećajima iz spektra autizma, pidžame su nosile i mnoge poznate osobe iz javnoga života, a prodaja je namijenjena za stambenu zajednicu odraslih osoba s autizmom.

 

 Koncert

Umjesto uz peć, Metkovci se grijali uz Jinxe i kuhano vino

Metković, 18.12.2016. - Popularna grupa Jinx sinoć je u sklopu manifestacije Božić u Neretvi u organizaciji Grada Metkovića i Turističke zajednice Grada Metkovića nastupila pred brojnom publikom što se tiskala uz božićne kućice na Trgu dr. Franje Tuđmana.

 Rukomet

Jerkovčanke prve u Mostaru

Metković, 18.12.2016. - Djevojčice RK Jerkovac sudjelovale su na dvodnevnom IX. Međunarodnom Božićnom turniru u Mostaru, na kojemu su nastupile u dvjema kategorijama. Naraštaj 2002./2003. osvojio je prvo mjesto, a najboljom igračicom turnira proglašena je Tomislava Brečić, dok je naraštaj 2004./2005. osvojio treće mjesto, a najboljom vratarkom proglašena je Jelena Vidović.

 Koncert

Primoštenski glazbari u posjetu Metkoviću

Metković, 17.12.2016. - Večeras smo prošetali do Trga dr. Franje Tuđmana i tamo zatekli simpatične glazbarice i glazbare kako sviraju vesele božićne melodije. Fotografirali smo ih, pokušavajući usput zaključiti jesu li nam poznati.

 Koncert

Jinxi griju publiku pred 'božićnim' kućicama

Metković, 17.12.2016. - Na Trgu dr. Franje Tuđmana u tijeku je koncert grupe Jinx. Atmosfera je izvrsna pa nije kasno da se pridružite.

 

 Folklor

Veseli božićni koncert KUD-a 'Metković'

Metković, 17.12.2016. - Kao svaki put do sada, i ove je godine Božićni koncert KUD-a Metković potpuno ispunio kazališnu dvoranu GKS-a pa su mnogi događanja na pozornici sinoć pratili stojeći.

 Rad udruga

Uljepšaj baki Božić!

Metković, 16.12.2016. - Udruga DOBRA u suradnji s Gradskim društvom Crvenoga križa Metković i ove godine tradicionalno provodi akciju Uljepšaj baki Božić, tijekom koje će se prikupljati higijenske potrepštine i prehrambeni proizvodi za korisnike programa Pomoć u kući, tj. socijalno ugrožene starije i nemoćne osobe s ruralnoga područja doline Neretve.

 Humanost

Predbožićno druženje dobrovoljnih darivatelja krvi

Metković, 16.12.2016. - Gradsko društvo Crvenoga križa Metković sinoć je u Restoranu Adria upriličilo tradicionalni božićni domjenak, na kojem se okupio veći broj darivatelja krvi iz Metkovića, Opuzena i okolnih mjesta.

 Koncert

'Sretan ti Božić, narode moj'

Metković, 16.12.2016. - Sinoć je u GKS-u održan, možemo reći, svemetkovski koncert Sretan ti Božić, narode moj, na kojemu su nastupili brojni glazbenici i solisti.

 Akcija

'Mir i dobro'

Metković, 16.12.2016. - Kao i proteklih godina, policija će i ove godine, u doba božićnih i novogodišnjih blagdana, provoditi operativnu akciju Mir i dobro s ciljem povoljnog održavanja stanja javnog reda i mira te opće sigurnosti građana i imovine.

 Šport

Klupsko prvenstvo KK Metković

Metković, 16.12.2016. - U prostorijama Karate-kluba Metković u srijedu je održano klupsko prvenstvo na kojem je nastupilo 63 natjecatelja. Zbog nedovoljnoga broja natjecatelja prvenstvo se nije moglo održati prema službenom natjecateljskom pravilniku HKS-a pa je održano kao stimulativno, čime je svaki član nagrađen natjecateljskom medaljom, sukladno postignutom rezultatu.

 Humanost

Za OB Dubrovnik prikupljena 31 doza krvi

Metković, 15.12.2016. - Gradsko društvo Crvenoga križa Metković danas je u predvorju Gradskoga kulturnog središta provelo devetu ovogodišnju akciju dobrovoljnoga darivanja krvi. Njoj se odazvalo 47 dobrovoljnih darivatelja, a prikupljena je 31 doza krvi za OB Dubrovnik.

 

 Domovinski rat

Posjetom Lici veterani Četvrte zaključili 2016.

Metković, 15.12.2016. - Kraj godine članovi Udruge veterana IV. gardijske brigade DNŽ obilježili su svojim posljednjim projektom – odlaskom u Liku, gdje su posjetili Plitvička jezera, Slunj i Rakovicu, sve povodom obilježavanja 25. obljetnice agresije na RH i sjećanja na redarstvenika Josipa Jovića, prvu žrtvu Domovinskoga rata, te okupaciju Slunja, Rakovice i Cetingrada s okolicom. Evo što nam je javio Branko Markota.

 Obrazovanje

Tete još jednom vrtićane razveselile predstavom

Metković, 15.12.2016. - Danas je u Dječjem vrtiću Metković održana lutkarska predstava Zvonce traži sreću koju su za sve vrtićane priredile njihove tete iz dramske skupine.

 Policija

Krađa agruma, krivolov i prometna nesreća

Metković, 15.12.2016. - Dovršenim kriminalističkim istraživanjem policijskih službenika Policijske postaje Metković 40-godišnjak je osumnjičen za kazneno djelo krađe.

 Obrazovanje

Metkovski srednjoškolci upoznali se s visokim tehnologijama

Metković, 15.12.2016. - Učenici Srednje škole Metković, zanimanja računalni tehničar za strojarstvo i elektrotehničar, prošloga su petka pod vodstvom prof. Darije Jurković, prof. Josipa Cvitanovića, prof. Marije Veraje, ped. Ane Vidović i prof. Zorana Grgića posjetili proizvodne pogone tvrtki Rimac automobili, Končar – Energetski transformatori, Končar – Distributivni i specijalni transformatori te Končar – Mjerni transformatori.

 Koncert

Posljednje pripreme

Metković, 14.12.2016. - U GKS-u je ovih dana u poslijepodnevnim satima poprilično živo. Čeka se na red da bi se obavile generalne probe. Večeras su bile dvije.

 stanovanje

Prezentirani stanovi iz programa POS-a

Metković, 14.12.2016. - Predstavnici Agencije za pravni promet i posredovanje nekretninama danas su u Galeriji GKS-a održali prezentaciju stanova iz Programa POS-a u Gradu Metkoviću.

 Koncert

Božićni koncert učenika OGŠ Metković

Metković, 14.12.2016. - Učenici Osnovne glazbene škole Metković sinoć su u Galeriji GKS-a održali svoj tradicionalni Božićni koncert, na kojemu su se publici predstavili svirajući na osam različitih instrumenata.

 Elektroopskrba

Sutra bez struje dio Pojezerja

Metković, 13.12.2016. - Zbog interpolacije novoizgrađene GTS 10(20)/0,4 kV Otrići 1 bez električne će energije u srijedu, 14. prosinca od 10 do 14 sati biti naselja Otrić Seoci, Mracir i Kobiljača. U slučaju prijevremenog završetka radova, napon će biti pušten ranije.

 

 Koncert

Sveneretvanski koncert za 'Leptiriće'

Metković, 13.12.2016. - U organizaciji Udruge cerebralne i dječje paralize doline Neretve Leptirići sinoć je u GKS-u održan tradicionalni Božićni koncert od kojega je prihod namijenjen pomoći u radu Udruge.

 stanovanje

Prezentacija stanova iz programa POS-a u Gradu Metkoviću

Metković, 13.12.2016. - Agencija za pravni promet i posredovanje nekretninama će u srijedu, 14. prosinca 2016. s početkom u 16 sati u prostorijama Galerije Gradskoga kulturnog središta u Metkoviću, na adresi Stjepana Radića 1, održati prezentaciju stanova iz Programa POS-a u Gradu Metkoviću.

 Obrazovanje

Metkovski kvartet saksofona drugi na državnom natjecanju

Metković, 12.12.2016. - Na 54. Hrvatskom natjecanju učenika i studenata glazbe, održanom 7. prosinca na Muzičkoj akademiji u Zagrebu, učenici Osnovne glazbene škole Metković osvojili su vrijednu drugu nagradu.

 Kazalište

Matić i framaši još jednom ispunili gledalište GKS-a

Metković, 12.12.2016. - U sklopu Prosinačkih svečanosti sinoć su u kazališnoj dvorani GKS-a glumci amateri iz Franjevačke mladeži Župe sv. Ilije premijerno izveli predstavu Pravilnik za brak autora Gorana Matića, koji potpisuje i režiju.

 Rad udruga

Metkovski planinari danas su nas gledali s Marina vijenca

Metković, 11.12.2016. - Premda su planinari HPD Gledavac iz Metkovića svladavali višestruko više vrhove, nekako povratak na Marin vijenac uvijek veseli. Pogotovo što su se na nj penjali u znak sjećanja na pok. prof. Tomislava Zubčića Zupu, koji je mnoge svoje učenike poticao na planinarenje.

 

 Koncert

Poziv na Božićni koncert

Metković, 11.12.2016. - Udruga cerebralne i dječje paralize doline Neretve Leptirići pozivaju vas u Gradsko kulturno središte Metković na tradicionalni Božićni koncert koji će se održati sutra, 12. prosinca s početkom u 18:30.

 Humanost

Imate još samo dva dana da se uključite u II. Božićnu humanitarnu utrku

Metković, 11.12.2016. - Približilo se zaključivanje prijava za II. Božićnu humanitarnu utrku, što će se trčati sljedeće nedjelje, 18. prosinca.

 Vježba

Što kada se prevrne autocisterna puna plina

Metković, 11.12.2016. - Najavljena vježba operativnih snaga Civilne zaštite Metković 2016. – propan-butan jučer je u organizaciji Grada Metkovića održana pokraj igrališta za male sportove u Ulici sv. Franje Asiškoga.

 Obrazovanje

Prvaši u posjetu Domu za odrasle osobe i rehabilitaciju

Metković, 11.12.2016. - Dom za odrasle osobe i rehabilitaciju Metković sa svojim su roditeljima i učiteljicom Jelenom Bebić posjetili učenici prvoga razreda Osnovne škole don Mihovila Pavlinovića.

 Koncert

Džezeri u vojnim odorama još jednom oduševili Metkovce

Metković, 11.12.2016. - Gradsko kulturno središte sinoć je još jednom bilo mjesto vrhunskoga glazbenog događanja. U sklopu Prosinačkih svečanosti pred brojnom je publikom nastupio Jazz orkestar Oružanih snaga Republike Hrvatske pod ravnanjem Davora Dropuljića.

 Gradske vijesti

Metkovski vatrogasci dobili još jedno plovilo

Metković, 11.12.2016. - Od jučer Javna vatrogasna postrojba Metković raspolaže još jednim plovilom. Riječ je o brodu za spašavanje ljudi i imovine na rijekama, čije je ključeve gradonačelnica Katarina Ujdur simbolično predala zapovjedniku JVP Metković Nikici Zovki.

 Internet

10.000-ta vijest

Metković, 10.12.2016. - Došao je taj dan za koji smo bili procijenili da bi mogao pasti koncem 2016. Objavili smo, nominalno, 10.000-tu vijest. Sasvim slučajno, riječ je o prethodnoj vijesti koja govori o Božiću u Neretvi. Nažalost, vijesti od 2001. do početka 2003. nestale su jer su objavljivane na platformi za koju je vladalo načelo first in – first out.

 Manifestacije

Izvrstan početak 'Božića u Neretvi'

Metković, 9.12.2016. - Trg dr. Franje Tuđmana u Metkoviću od danas će pa sve do 8. siječnja dogodine biti popularno mjesto okupljanja Metkovaca i gostiju našega grada. Na to ukazuje večerašnji šušur prvoga dana manifestacije Božić u Neretvi što ju je organizirala Turistička zajednica grada Metkovića.

 Kultura

Pjesme Vladimira Pavlovića živjet će još dugo

Metković, 9.12.2016. - Povodom dvadesete obljetnice smrti pjesnika Vladimira Pavlovića večeras je u organizaciji ogranka Matice hrvatske Metković i Osnovne škole don Mihovila Pavlinovića održana pjesnička večer njemu posvećena.

 Policija

Info-pult na Trgu kralja Tomislava

Metković, 9.12.2016. - Povodom Mjeseca borbe protiv ovisnosti policijski službenici iz PP Metković danas su na Trgu kralja Tomislava od 10 do 12 sati izložili opremu za detekciju droga u organizmu te uređaje za kontrolu brzine automobila.

 Poziv

Sudjelujte u izdavanju IX. broja HNZ-a

Metković, 9.12.2016. - Uredništvo Hrvatskoga neretvanskog zbornika uime Društva Neretvana i prijatelja Neretve poziva Vas da svojim prilogom obogatite deveti broj toga libra.

 Policija

Pronađeni kradljivci mopeda

Metković, 9.12.2016. - Dovršenim kriminalističkim istraživanjem policijskih službenika Policijske postaje Metković dvojica mladića u dobi od 17 i 21 godine osumnjičeni su za dva kaznena djela krađe.

 Radionica

Naučite izrađivati blagdanske ukrase

Metković, 9.12.2016. - Prirodoslovni muzej Metković poziva male kreativce na radionicu blagdanskih ukrasa u subotu, 10. prosinca od 10 do 12 sati. Ponesite kutije, ljepilo i boje.

 

 Manifestacije

Sve je spremno za 'božićanje' u Neretvi

Metković, 8.12.2016. - Ugostiteljske kućice, kolokvijalno zvane božićnima, danas su postavljene na južnome dijelu Trga dr. Franje Tuđmana. Svoja „vrata“ otvaraju sutra u 14 sati, a od 21 sat nastupa grupa Narona.

 

 Rad udruga

Nešto staro za nešto novo

Metković, 8.12.2016. - Udruga Otac Ante Gabrić obilježila je Međunarodni dan volontera kreativnom radionicom Nešto staro za nešto novo, na kojoj su volonteri naučili kako staru staklenu ambalažu preurediti u ukrasni predmet.

 Folklor

Neretvanski stari bali

Metković, 8.12.2016. - U organizaciji KUD-a Metković prošloga je vikenda održan dvodnevni Seminar hrvatskog folklora na kojemu su uz voditelje i članove domaćina, sudjelovali voditelji i članovi ostalih neretvanskih društava koja njeguju tradicijsku kulturu neretvanskog kraja, kao i gosti.

 Šport

Ante Živković prvi do tvrđave Imperijal

Metković, 8.12.2016. - Utrkom Stazom deva dubrovački sportaši i planinari simbolično su prošli tjedan odali počast braniteljima Dubrovnika, ali i onima koji su za vrijeme Domovinskog rata hranom i vodom opskrbljivali simbol obrane Dubrovnika – tvrđavu Imperijal. Pobjednici utrke su Ante Živković u muškoj te Helena Gleđ u ženskoj konkurenciji.

 Rad udruga

Što će u prosincu biti u Udruzi 'Otac Ante Gabrić'

Metković, 8.12.2016. - Iz Udruge Otac Ante Gabrić poslali su nam raspored organiziranih dnevnih aktivnosti tijekom ovoga prosinca.

 Projekti

Gdje se što radi

Metković, 8.12.2016. - Prije nekoliko dana obišli smo gradilišta u Ulici Nikole Tesle te u Ilije Bošnjaka, odnosno Ive Lole Ribara i načinili nekoliko fotografija.

 Turizam

Stigle nam pametne klupe i info-kiosci

Metković, 8.12.2016. - U sklopu Javnoga poziva za kandidiranje programa za potpore turističkim zajednicama na turistički nerazvijenim područjima u 2016. godini, Turistička zajednica grada Metkovića prijavila je projekt Razvoj ciklo-turizma u gradu Metkoviću.

 Obavijest

Sutra bez vode dio S. Radića i Doljani

Metković, 8.12.2016. - Metković d.o.o. obavještava korisnike vodnih usluga iz ulice Stjepana Radića od Socijalnoga do granice i naselja Doljani u BiH, da će u petak, 9. prosinca od 8 do 13 sati zbog izrade spoja Međunarodnoga graničnog prijelaza Metković na postojeću vodovodnu mrežu doći do prekida u vodoopskrbi.

 

 Šport

Započeo 24. BMT 'Metković 2016.'

Metković, 8.12.2016. - U Gradskoj športskoj dvorani jučer je započeo 24. Božićni malonogometni turnir Metković 2016. Otvoren je utakmicom juniorskih ekipa CB Polo i Palačinkara stari plac, u kojoj je potonja slavila 0:5. Evo svih rezultata jučerašnjega pretkola:

 Manifestacije

U petak počinje 'Božić u Neretvi'

Metković, 7.12.2016. - Prvi put će se u Metkoviću održati manifestacija Božić u Neretvi i to na Trgu dr. Franje Tuđmana, gdje vas od 9. prosinca do 8. siječnja očekuju koncerti, sportska događanja te bogata gastronomska ponuda u „božićnim“ kućicama.

 Humanost

Čestitajmo kao nekada - kupimo božićne i novogodišnje čestitke

Metković, 7.12.2016. - Udruga cerebralne i dječje paralize doline Neretve Leptirići tradicionalno u prosincu pokreće humanitarnu prodaju čestitaka pod nazivom Čestitajmo kao nekada.

 Dolina Neretve

Kuljanski guslar Mijo Jerković

Metković, 7.12.2016. - Mario Talajić poslao nam je iz Zagreba dvije fotografije koje će naći svoje mjesto u mozaiku povijesti doline Neretve. Riječ je o fotografijama s Kule Norinske na kojima je guslar Mijo Jerković, a snimljene su tridesetih godina prošloga stoljeća. Možda tko prepozna ostale.

 Glazba

Vice Šiljeg Kralj u komičnoj operi 'Turia i Plamenko'

Metković, 7.12.2016. - Prošloga je četvrtka u Šibeniku premijerno izvedena opera Turia i Plamenko, u kojoj zapažen lik Kralja tumači naš Vice Šiljeg, student na Umjetničkoj akademiji Sveučilišta u Splitu, a domaćoj publici poznat još od nastupa i pobjeda na Festivalu pjevača amatera 'Glas Neretve'. Čestitamo!

 

 Domovinski rat

Veterani Četvrte u Dubrovniku na predstavljanju monografije II. gardijske brigade HV-a.

Metković, 7.12.2016. - Povodom obilježavanja 25. obljetnice herojske obrane tvrđave Srđ, simbola obrane Dubrovnika i ostalih dijelova opkoljenoga Grada, u sjećanje na Svetoga Nikolu, 6. prosinca 1991. Dubrovačko-neretvanska županija jučer je u dvorani Ivana Pavla II. u Dubrovniku predstavila monografiju II. gardijske brigade HV-a.

 Tradicija

Sajam rukotvorina i doček sv. Nikole

Metković, 7.12.2016. - Na Trgu kralja Tomislava jučer je u organizaciji Turističke zajednice Grada Metkovića i Udruge lađarica Metkovke tradicionalno upriličen Sajam rukotvorina i doček sv. Nikole.

 Poziv

Prijavite svoje kandidate za tijela ULN-a

Metković, 6.12.2016. - Udruga lađara Neretve obavještava zainteresirane da 9. prosinca 2016., sukladno pravnim aktima Udruge, započinje kandidacijsko razdoblje za izbor tijela Udruge lađara Neretve.

 Obavijest

Vježba Civilne zaštite

Metković, 6.12.2016. - Temeljem Zakona o sustavu civilne zaštite i pripadajućim pravilnicima, Grad Metković organizira vježbu s operativnim snagama Civilne zaštite Metković 2016 - propan-butan. Prema elaboratu koji su izradili zapovjednici JVP-a Metković i DVD-a Metković u vježbi bi trebali sudjelovati slijedeći sudionici:

 Poziv

Poziv na Redovnu skupštinu DVD-a Metković

Metković, 6.12.2016. - Dobrovoljno vatrogasno društvo Metković svojim je članovima uputilo poziv na Redovnu skupštinu Društva Metković koja će se održati 18. prosinca 2016. godine s početkom u 18 sati u Zgradi političkih stranaka u Metkoviću.

 

 Vjerski život

Župa svetoga Nikole Biskupa proslavila blagdan svoga zaštitnika

Metković, 6.12.2016. - Danas je u metkovskoj Župi sv. Nikole Biskupa bilo posebno svečano na misi s procesijom koju je predvodio profesor na KBF-u u Zagrebu don Ivan Bodrožić.

 Koncert

Nakon dvije godine džezeri OSRH-a ponovno u Metkoviću

Metković, 6.12.2016. - Nakon ovogodišnjega Metkovskog ljeta niz vrhunskih koncerata nastavlja se i u Prosinačkim svečanostima. U subotu, 10. prosinca u kazališnoj dvorani GKS-a u 19:30 nastupit će Jazz orkestar Oružanih snaga Republike Hrvatske sa solistom Adalbertom Turnerom Jucijem, članom Zagrebačkoga gradskog kazališta Komedija. Ulaz je slobodan.

 

 

Štićenici Doma za starije osobe i rehabilitaciju dočekali sv. Nikolu

Metković, 6.12.2016. - Štićenici metkovskoga Doma za starije osobe i rehabilitaciju danas su dočekali svetoga Nikolu, koji im je donio darove, a oni su ga podarili pjesmom i recitacijom.

 Tradicija

Sveti Nikola pohodio metkovske vrtićane

Metković, 6.12.2016. - Danas je u Središnji vrtić i u Vrtić Radost među mališane stigao sv. Nikola te izazvao veliko veselje, ali našlo se i pokoje zaplašeno lice. Krampusa je ostavio vani jer je bio siguran da dolazi među dobru djecu, koja su mu obećala da će i dalje biti dobra te slušati svoje roditelje i tete.

 Rad udruga

Udruga 'Dobra' o važnosti volontiranja

Metković, 5.12.2016. - Povodom obilježavanja Međunarodnoga dana volontera Udruga Dobra u svojim je prostorijama organizirala prigodno motivacijsko predavanje o važnosti volontiranja, primjerima dobre prakse i osvrtu na učinjeno.

 Šport

Stopostotni učinak košarkaša

Metković, 5.12.2016. - U trećem kolu B-1 košarkaške lige jug KK Metković je na domaćem terenu pobijedio KK Mislav iz Podstrane rezultatom 72:66 i tako ostvario drugu pobjedu, a razveselili su nas i mlađi uzrasti.

 Rukomet

Rukometaši 'Metkovića 1963' podijelili bodove sa Splićanima

Metković, 5.12.2016. - U Gradskoj športskoj dvorani odigran je susret 10. kola I. HRL-jug između RK Metković 1963 i RK Split, koji je završio neodlučenim rezultatom 22:22.

 Elektroopskrba

Sutra bez struje dio Općine Slivno

Metković, 5.12.2016. - Zbog radova na sanaciji TTS 10/0,4 kV i Mž 0,4 kV Duboka, 6. prosinca (utorak) od 9 do 15 sati bez električne će energije biti naselja Klek, Radalj, Repić, Duboka, Komarna, Raba, Kremena i Duba te granični prijelaz Klek U slučaju prijevremenog završetka radova, napon će biti pušten ranije.

 

 Obrazovanje

Večer matematike u metkovskoj Gimnaziji

Metković, 5.12.2016. - Gimnazija Metković u popularnom projektu Hrvatskoga matematičkog društva znanom kao Večer matematike sudjeluje četvrtu godinu zaredom. Tako su prošli tjedan tamo održane radionice kojima je svrha bila popularizacija matematike te poticaj učenika za nastavak matematičkog obrazovanja.

 Domovinski rat

Veterani pronijeli zastavu bivšim južnim bojištem

Metković, 4.12.2016. - Točno u šest sati jutros priključili smo se na Autobusnom kolodvoru Metković veteranima IV. gardijske brigade, podružnice za Dubrovačko-neretvansku županiju, koji su kretali put krajnjega hrvatskog juga kako bi posjetili mjesta na kojima su se borili za oslobađanje naše domovine te na nekima od njih razvili veliku 20-metarsku zastavu. Time su htjeli ukazati na dvadeset petu obljetnicu okupacije hrvatskoga juga i stravičnoga napada na Dubrovnik, koji se zbio na Svetoga Nikolu 6. prosinca 1991.

 Kazalište

Drama HNK-a u Zagrebu gostovala s predstavom Bella figura

Metković, 3.12.2016. - Predstava Yasmine Reze Bella figura u izvedbi Drame Hrvatskoga narodnog kazališta iz Zagreba sinoć je u režiji Borisa Liješevića odigrana u metkovskome Gradskom kulturnome središtu.

 Gradske vijesti

Na Trgu okićena velika božićna jela

Metković, 3.12.2016. - Na Trgu kralja Tomislava jutros je bilo šareno i veselo, a zašarenila su ga i razveselila djeca iz Dječjega vrtića Metković, kojima su se u ukrašavanju velike jele pridružila i druga djeca koju su roditelji doveli na Trg.

 Predavanje

Emocionalni razvoj kod djece s teškoćama u razvoju

Metković, 3.12.2016. - Povodom Međunarodnoga dana osoba s invaliditetom sinoć je u prostorijama UOSI Prijatelj održano je predavanje Emocionalni razvoj kod djece s teškoćama u razvoju.

 Predstavljanje knjige

Crkvena glazba i običaji u Župi sv. Nikole Biskupa u Metkoviću

Metković, 3.12.2016. - Knjiga Crkvena glazba i običaji u Župi sv. Nikole Biskupa u Metkoviću autorice Marije Maje Jerković sinoć je pred brojnom publikom predstavljena u Pastoralnom centru o. Ante Gabrića u Metkoviću.

 Skup

Međunarodni interdisciplinarni skup 'Delta'

Metković, 2.12.2016. - Od 9. do 11. prosinca u organizaciji Udruge PowerProgressiveArt održat će se Međunarodni interdisciplinarni skup Delta. Skup je nastavak događanja na Platformi za umjetnost, znanost i edukaciju te udruge, a koja su započela 9. srpnja otvorenjem izložbe skulptura na Kiteboardingu Komin.

 Obrazovanje

Mali glazbenici otvorili 'Prosinačke svečanosti'

Metković, 2.12.2016. - Na koncertu povodom Sv. Nikole sinoć je u Galeriji metkovskoga GKS-a nastupilo tridesetak učenika Osnovne glazbene škole Metković, koji su većinom izvodili kraće kompozicije, a nekima je to bio i prvi javni nastup.

 Obavijest

Dovedite djecu sutra na Trg na ukrašavanje božićne jele

Metković, 2.12.2016. - Grad Metković, Turistička zajednica Grada Metkovića i Ustanova za kulturu i sport Metković u subotu, 3. prosinca od 10 sati organiziraju tradicionalno ukrašavanje božićne jele na Trgu kralja Tomislava.

 Gradske vijesti

Za svakoga ponešto

Metković, 2.12.2016. - Pomalo se počinjemo navikavati na zgusnute programe koji će nam se nuditi u prosincu. Tako će večeras u 18 sati u Pastoralnom centru o. Ante Gabrića svoju knjigu Crkvena glazba i običaji u Župi sv. Nikole Biskupa u Metkoviću predstaviti Marija Maja Jerković.

 Obrazovanje

Osnovnoškolci 'večerali' matematiku

Metković, 2.12.2016. - U osnovnim školama Stjepana Radića i don Mihovila Pavlinovića održana su kreativne radionica Večer matematike na kojima su sudjelovali učenici od prvog do osmog razreda.

 Šport

Piše se, piše, sve više o ŽNK Neretva

Metković, 1.12.2016. - Nakon ulaska u I. HNL za žene i sjajnoga plasmana na četvrto mjesto u jesenskome dijelu prvenstva, ŽNK Neretva postala je zanimljiva sportskim medijima. Evo što je o tome metkovskom prvoligašu napisao portal sportarena.hr.

 

 Obrtništvo

Ne nasjedajte olako na upis u EBN

Metković, 1.12.2016. - Iz Udruženja obrtnika Metković javili su nam da, premda se o tome već pisalo, obrtnici još uvijek internetom dobivaju ponude da ih se uvrsti u European Business Number (Europsku bazu podataka poslovnih subjekata). Naizgled ništa loše, no dobro proučite što potpisujete. Evo i naputka koji je svojedobno svojim članovima dala Obrtnička komora Međimurja.

 

 Radionica

Informativna radionica o energetskoj obnovi višestambenih zgrada

Metković, 1.12.2016. - Danas je u Galeriji GKS-a Metković u organizaciji Fonda za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost te u suradnji s Ministarstvom graditeljstva i prostornog uređenja održana radionica o energetskoj obnovi višestambenih zgrada, na kojoj su mogli sudjelovati svi zainteresirani građani, upravitelji zgrada te predstavnici stanara.

 Radionica

Nova radionica u Prirodoslovnome muzeju

Metković, 1.12.2016. - Najstarija era postanka i oblikovanja Zemljine kore jest arheozoik ili arhaik, kada su nastale stijene i planine, kad se pojavila erozija i taloženje. Bilo je to vjerojatno prije otprilike 3,6 milijardi godina, a ta je era trajala oko 2 milijarde godina. Što je bilo dalje, saznajte na radionici u Prirodoslovnom muzeju Metković u subotu, 3. prosinca od 10 do 12 sati. Ponesite svoje boje i zanimljive figurice životinja koje imate!

 

 Promet

Sutra navečer uz Trg vožnja naizmjenice

Metković, 1.12.2016. - Iz komunalnoga redarstva obavještavaju sudionike u prometu da će sutra, 2. prosinca biti uspostavljena privremena regulacija prometa na državnoj cesti D-9, na dijelu Ulice Stjepana Radića, zbog postavljanja božićnoga drvca na Trgu kralja Tomislava. Promet će se odvijati naizmjeničnim propuštanjem vozila jednim prometnim trakom. Privremena regulacija prometa započet će u 18 sati i trajat će do završetka radova.

 

 Zanimljivosti

Kako se posljednje 32 godine mijenjala naša zelena dolina

Metković, 1.12.2016. - Pojam timelapse u fotografiji označava postupak snimanja niza fotografija s istoga mjesta u određenim vremenskim intervalima. Kada se od snimljenih fotografija načini video dobije se ubrzano odvijanje radnje. Kako se naša Zemlja mijenjala posljednje 32 godine prikazuje nam Google Earth Timelapse koji je s pet milijuna fotografija pokrio cijeli planet. Naravno, nas je zanimala naša dolina.

 

Vijesti iz 12. 2016.
ukupno 129

Veslačko druženje na kraju uspješne godine

Neretva na 20 cm od povijesnoga minimuma

Veterani Četvrte zaključili još jednu uspješnu godinu

HVIDRA Mostar pobjednik BMNT-a Metković 2016

Metković u dolini Neretve

Ograđujemo se od sramotnog ponašanja suca i udaljujemo ga s Turnira

Grad u vatrenom okruženju

Prirodoslovni muzej u novoj radi od 2. siječnja

Danas finale 24. BMNT Metković 2016.

Glazbeni oproštaj sa starom godinom

Veslači pozivaju na blagdanski domjenak

Gorjelo na više mjesta oko grada

Žveljarinke i Branko Medak nastupili u božićnom ozračju

24. Božićni malonogometni turnir ušao u završnicu

Sveti Ivan okupio i Proložane

Dragovinjci se okupili na djedovini

Večeras koncert Branke Medaka i 'Žveljarina'

Božićno-novogodišnji koncert Gradske glazbe Metković

Koncert zborova Župe sv. Ilije

Preko 200 fotografija u akciji 'Fotkaj se i pomozi'

Proslava Božića u Metkoviću

Gradonačelničina blagdanska čestitka

Koncert grupe 'Versi'

Predbožićno druženje starih i mladih

Uspješna akcija ' Uljepšaj baki Božić'

Potres se osjetio u Metkoviću

Božićna priredba OŠ Stjepana Radića

Građanima svježe srdele

Novi natječaj za mlade poljoprivrednike u sklopu Programa ruralnog razvoja

Veselo i slatko na Trgu kralja Tomislava

Natječaj za stipendiranje studenata

Fotkaj se i pomozi

Prirodoslovni muzej otvara vrata u utorak

Deset tisuća kuna Domu za odrasle osobe i rehabilitaciju

Katarina Ujdur Mostova kandidatkinja za gradonačelnicu Metkovića

Pred AM Narona u Vidu okićena božićna jela

Obiteljima s četvero i više djece Grad će sufinancirati troškove odvoza smeća, vodnih usluga, mjesečne parking karte…

Nasukan na Konavoske sise i Smočiguzicu

'Susret' sa starim čempresom

Suncostaj

Raspjevani neretvanski dječji zborovi

Predstavljen ' Vodič kroz stalni postav' PMM-a

Božićna priredba u Domu za odrasle osobe i rehabilitaciju

Vodič kroz stalni postav PMM-a

U ulici Nikole Tesle pronađen antički sloj

Sutra na Duvratu bez struje

Koncert za korisnike Caritasa

Sliško specijalist za Metković

Matija Vuica dizajnirala pidžame za pomoć autistima

Umjesto uz peć, Metkovci se grijali uz Jinxe i kuhano vino

Jerkovčanke prve u Mostaru

Primoštenski glazbari u posjetu Metkoviću

Jinxi griju publiku pred 'božićnim' kućicama

Veseli božićni koncert KUD-a 'Metković'

Uljepšaj baki Božić!

Predbožićno druženje dobrovoljnih darivatelja krvi

'Sretan ti Božić, narode moj'

'Mir i dobro'

Klupsko prvenstvo KK Metković

Za OB Dubrovnik prikupljena 31 doza krvi

Posjetom Lici veterani Četvrte zaključili 2016.

Tete još jednom vrtićane razveselile predstavom

Krađa agruma, krivolov i prometna nesreća

Metkovski srednjoškolci upoznali se s visokim tehnologijama

Posljednje pripreme

Prezentirani stanovi iz programa POS-a

Božićni koncert učenika OGŠ Metković

Sutra bez struje dio Pojezerja

Sveneretvanski koncert za 'Leptiriće'

Prezentacija stanova iz programa POS-a u Gradu Metkoviću

Metkovski kvartet saksofona drugi na državnom natjecanju

Matić i framaši još jednom ispunili gledalište GKS-a

Metkovski planinari danas su nas gledali s Marina vijenca

Poziv na Božićni koncert

Imate još samo dva dana da se uključite u II. Božićnu humanitarnu utrku

Što kada se prevrne autocisterna puna plina

Prvaši u posjetu Domu za odrasle osobe i rehabilitaciju

Džezeri u vojnim odorama još jednom oduševili Metkovce

Metkovski vatrogasci dobili još jedno plovilo

10.000-ta vijest

Izvrstan početak 'Božića u Neretvi'

Pjesme Vladimira Pavlovića živjet će još dugo

Info-pult na Trgu kralja Tomislava

Sudjelujte u izdavanju IX. broja HNZ-a

Pronađeni kradljivci mopeda

Naučite izrađivati blagdanske ukrase

Sve je spremno za 'božićanje' u Neretvi

Nešto staro za nešto novo

Neretvanski stari bali

Ante Živković prvi do tvrđave Imperijal

Što će u prosincu biti u Udruzi 'Otac Ante Gabrić'

Gdje se što radi

Stigle nam pametne klupe i info-kiosci

Sutra bez vode dio S. Radića i Doljani

Započeo 24. BMT 'Metković 2016.'

U petak počinje 'Božić u Neretvi'

Čestitajmo kao nekada - kupimo božićne i novogodišnje čestitke

Kuljanski guslar Mijo Jerković

Vice Šiljeg Kralj u komičnoj operi 'Turia i Plamenko'

Veterani Četvrte u Dubrovniku na predstavljanju monografije II. gardijske brigade HV-a.

Sajam rukotvorina i doček sv. Nikole

Prijavite svoje kandidate za tijela ULN-a

Vježba Civilne zaštite

Poziv na Redovnu skupštinu DVD-a Metković

Župa svetoga Nikole Biskupa proslavila blagdan svoga zaštitnika

Nakon dvije godine džezeri OSRH-a ponovno u Metkoviću

Štićenici Doma za starije osobe i rehabilitaciju dočekali sv. Nikolu

Sveti Nikola pohodio metkovske vrtićane

Udruga 'Dobra' o važnosti volontiranja

Stopostotni učinak košarkaša

Rukometaši 'Metkovića 1963' podijelili bodove sa Splićanima

Sutra bez struje dio Općine Slivno

Večer matematike u metkovskoj Gimnaziji

Veterani pronijeli zastavu bivšim južnim bojištem

Drama HNK-a u Zagrebu gostovala s predstavom Bella figura

Na Trgu okićena velika božićna jela

Emocionalni razvoj kod djece s teškoćama u razvoju

Crkvena glazba i običaji u Župi sv. Nikole Biskupa u Metkoviću

Međunarodni interdisciplinarni skup 'Delta'

Mali glazbenici otvorili 'Prosinačke svečanosti'

Dovedite djecu sutra na Trg na ukrašavanje božićne jele

Za svakoga ponešto

Osnovnoškolci 'večerali' matematiku

Piše se, piše, sve više o ŽNK Neretva

Ne nasjedajte olako na upis u EBN

Informativna radionica o energetskoj obnovi višestambenih zgrada

Nova radionica u Prirodoslovnome muzeju

Sutra navečer uz Trg vožnja naizmjenice

Kako se posljednje 32 godine mijenjala naša zelena dolina

Tražite u vijestima

 

Kalendar

2020

 12   11   10   09   08   07   06   05   04   03   02   01 


2019

 12   11   10   09   08   07   06   05   04   03   02   01 


2018

 12   11   10   09   08   07   06   05   04   03   02   01 


2017

 12   11   10   09   08   07   06   05   04   03   02   01 


2016

 12   11   10   09   08   07   06   05   04   03   02   01 


2015

 12   11   10   09   08   07   06   05   04   03   02   01 


2014

 12   11   10   09   08   07   06   05   04   03   02   01 


2013

 12   11   10   09   08   07   06   05   04   03   02   01 


2012

 12   11   10   09   08   07   06   05   04   03   02   01 


2011

 12   11   10   09   08   07   06   05   04   03   02   01 


2010

 12   11   10   09   08   07   06   05   04   03   02   01 


2009

 12   11   10   09   08   07   06   05   04   03   02   01 


2008

 12   11   10   09   08   07   06   05   04   03   02   01 


2007

 12   11   10   09   08   07   06   05   04   03   02   01 


2006

 12   11   10   09   08   07   06   05   04   03   02   01 


2005

 12   11   10   09   08   07   06   05   04   03   02   01 


2004

 12   11   10   09   08   07   06   05   04   03   02   01 


2003

 12   11   10   09   08   07   05   04   03   02   01